Last news in Fakti

8 Юли, 2023 16:06 2 097 93

Крадци на демокрация

  • нс-
  • референдум-
  • лев-
  • евро-
  • еврозона

Управляващият политически елит гласува в НС срещу провеждането на референдум за запазването на българския лев до 2043 г. и така открадна демокрацията. Демокрация означава управление на народа. А какво означава народът да управлява?

Крадци на демокрация - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Управляващият политически елит гласува в НС срещу провеждането на референдум за запазването на българския лев до 2043 г. и така открадна демокрацията. Демокрация означава управление на народа. А какво означава народът да управлява? Това означава гражданите да бъдем питани по най-важните въпроси, свързани с развитието на България. И нека бъде така добър политическият елит да не излиза с глуповати съждения от типа: Вие сте гласували за нас, ние сме за еврото, значи и вие сте за еврото. Защото е напълно възможно много хора да са гласували за вас по съвсем други причини, а не защото сте за еврото. Ако искахте наистина да разберете какво мислят хората за евентуалното ни членство в еврозоната, трябваше да изпълните закона. А законът гласи, че при събрани над 400 000 подписа парламентът е длъжен, ще го повторя още веднъж, длъжен е да насрочи референдум. И тук няма лично мнение, вътрешно усещане и други депутатски али-бали. Така че с гласуването си срещу референдума управляващото парламентарно мнозинство наруши закона и открадна демокрацията.

Какво друго видяхме вчера в парламента, освен че станахме свидетели на една най-банална кражба? Управляващият политически елит на България се страхува от българите. Страхува се от решенията, които можем да вземем. И затова и дума не дава да се издума за провеждането на референдум. За каквото и да е. Елитът бяга от референдумите със същата скорост, с която милионер от IT сектора и кандидат за кмет бяга от въпроса за първия си милион. И страхът, и бягството са напълно естествени. Да, представителите на елита обичат да се самовъзвеличават. Постоянно ни обясняват, че са носители на най-качествената експертиза, че са завършили по 69 университета всеки, че са професори по това и академици по онова, че нямат никакъв проблем да спечелят всеки спор, понеже имат най-добрите аргументи. Е, добре тогава, защо при цялата тази убеденост в непогрешимото си съвършенство тези хора винаги искат да победят по втория начин? Вместо да влязат в честно състезание, те се стремят винаги към служебна победа.

Отговорът на този въпрос не е особено труден. Нашият управляващ елит, както и интелектуалната му прислуга, знаят, че ако състезанието е честно, никога няма да спечелят. Аргументите им почти винаги са слаби, изсмукани от пръстите и неспособни да убедят никого извън тесния им приятелско-клиентелистки кръг. Оттук и страстта на всички, които се хвалят, че били на „правилната страна на историята“, към забраните, цензурата, заглушаването на различните мнения. Знаеш, че никога няма да бъдеш по-добър от опонента си в честен спор и затова призоваваш за отстраняването му. Много по-лесно е така, нали?

Крадците на демокрация осъзнават прекрасно и още нещо много важно. Повечето българи не ги харесват. Повечето българи не харесват този разплут от самодоволство елит. И ако тези хора, въобразили си, че са символ на умността и красотата, искат да водят охолния живот на елит, няма как да разчитат на сънародниците си. Остава им да разчитат на чуждите началници. Единствено началниците от чужбина са тези, които гарантират спокойствието и охолството на управляващия елит. Но, разбира се, тази подкрепа трябва да бъде заслужена. Онези граждани и гражданки, които искат да са част от елита, знаят, че това се заплаща. Заплаща се с липсата на собствено мнение и с перманентно повтаряне на мантрите, които ти спускат отвън. Каквото от чужбина е наредено, трябва да бъде незабавно изпълнено. Това е пропускът за членство в българския елит.

Отвън нареждат да бъде предадено на Украйна /почти/ всичкото ни оръжие, както и ядрените реактори, предназначени за АЕЦ „Белене, и, разбира се, елитът тутакси изпълнява. Отвън не харесват референдумите. И са прави да не ги харесват. Какви ли не изненади са възможни. Я си припомнете какво стана във Великобритания след един такъв референдум. Това никога повече не бива да се повтаря, казват от чужбина, никакви референдуми и никакви свободни волеизлияния, засягащи важни теми, не трябва да има. Има кой да взема решенията по тези теми. Толкова служби и службици има в Брюксел и Страсбург, толкова чиновници се трудят там. Разбира се, че те ще решават, а не местното необразовано население. Местният елит чинно си записва тези указания и още по-чинно ги изпълнява. А ако народът просто поиска да бъдат спазвани демократичните правила, елитът без никакъв срам открадва демокрацията.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Народът не управлява

    53 6 Отговор
    За народа елита казва "Гол да го бара"!
  • 2 Яко а

    7 34 Отговор
    Редакционна статия.
  • 3 Гого

    25 77 Отговор
    Колко пъти ви го казаха, че провеждането на подобен референдум е против Конституцията на Република България и като такова, не може да бъде изпълнено?

    Коментиран от #6, #23

  • 4 Голата истина

    12 14 Отговор
    Дано да гръмне атомната централа
  • 5 Българин

    39 16 Отговор
    Умен журналист
  • 6 доцент

    42 9 Отговор

    До коментар #3 от "Гого":

    Неграмотността ти е обяснима

    Коментиран от #12

  • 7 Развеселен

    17 67 Отговор
    От утре Волгин трябва да получава само рубли!
    Недостойно е да иска левове, които да вече практически евро!
    Рубли и да ходи да си купи баничка, да го видя как ще стане!
    Ха Ха
    ПС Волгин, с теб бяхме в една детска градина - на Аксаков, заедно със Елена Йончева!
    Два пъти се дърпахме за един пластмасов камион Мадара!
    Тогава ти го взех и оттогава тръгнахме в различни посоки - аз демократ - ти... незнам точно какво си.
    Бъди здрав!

    Коментиран от #13, #25, #53

  • 8 Бонев

    58 6 Отговор
    След като имахме министър председател нарушител на конституцията, защо да нямаме НС нарушаващо собствените си закони.

    Коментиран от #19

  • 9 Развеселен

    16 50 Отговор
    От утре Волгин трябва да получава само рубли!
    Недостойно е да иска левове, които да вече практически евро!
    Рубли и да ходи да си купи баничка, да го видя как ще стане!
    Ха Ха
    ПС Волгин, с теб бяхме в една детска градина - на Аксаков, заедно със Елена Йончева!
    Два пъти се дърпахме за един пластмасов камион Мадара!
    Тогава ти го взех и оттогава тръгнахме в различни посоки - аз демократ - ти... незнам точно какво си.
    Бъди здрав!

    Коментиран от #56

  • 10 Искам още утре

    6 47 Отговор
    Още утре искам референдм, че мога да обгрижвам съседките от горния и долния етаж два пъти седмично и съпрузите им трябва да ми плащат. И ако не стане разбира се, ще са ми виновни Борисов, Пеевски, Сорос, Доган, Трифон Зарезан, Путин и Дядо Мраз!
  • 11 Край

    57 4 Отговор
    2.5 млн избиратели казаха че искат да избират депутатите МАЖОРИТАРНО в 2 тура. Това са повече от гласувалите за всички партии/шайки които са в НС в момента. Олигархията и партиите и и телевизорите и обясниха на хората че са прости и да не се месят в управлението. Демокрация ЛИ?!?
  • 12 Абе доценте

    18 6 Отговор

    До коментар #6 от "доцент":

    Ти не знаеш ли нивото тук? Ако не ти харесва, иди на някой форум! Тук цялата аудитория сме утайката на обществото! Ела при нас, да станеш като нас! А дипломата ти, сложи си я знаеш къде ТИ!
  • 13 Край

    29 5 Отговор

    До коментар #7 от "Развеселен":

    Няма демократ против референдумите - ти си демокрадец

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Развеселен

    13 30 Отговор

    До коментар #13 от "Край":

    Ако беше учил повече, щеше да разбереш, че не се гласуват референдуми по международни споразумения сключени в дългосрочен план!
    Пише го в конституцията, ако знаеш какво точно е това!

    Коментиран от #81

  • 15 Гого

    10 19 Отговор

    До коментар #13 от "Край":

    Референдум да разрешим човекоядството. Нека народа си каже тежката дума.

    Коментиран от #18

  • 16 Вещерът от Пещера

    11 35 Отговор
    Противният кремълски гей-волгин изпълзя отново в жалък опит да прокарва руските опорки.Точно тези,които се опитват да промиват мозъците на българите с кремълска демагогия,реват най-много за "залеза на демокрацията".Копейкин,който мине не мине и се "изпусне" с някоя антидемократична идея и той смята,че правата му са нарушени.Господа-другарите не реват за българският лев,те по дефиниция са безродници и псевдопатриоти,а за това,че с приемането на еврото,България още повече ще се откъсне от скапаната русия и ще се интегрира необратимо в ЕС.И ми се струва,че вече окончателно дойде времето да спрем да си играем на "демокрация" по отношение на тези руски подлоги и национални предатели.Време е русофилията да се инкриминира и поклонниците на кремълското жуже,да започнат да излежават десетилетни ефективни срокове в нашите затвори.
  • 17 емигрант

    40 6 Отговор
    Това е истината , трябва да има референдум за всяко едно важно решение , също дали искаме да сме във Нато и ЕС. Не може шепа продажници да решават бъдещето на народа и на децата ни.

    Коментиран от #21

  • 18 Мдаа

    6 16 Отговор

    До коментар #15 от "Гого":

    Аз предлагам референдум минималната заплата да стане 5 хиляди евро!

    Коментиран от #29

  • 19 Румен Решетников

    11 8 Отговор

    До коментар #8 от "Бонев":

    Другарю Бонев, имахме и петима министър-председатели със съветско гражданство! Последния такъв беше Станишев Сергей Дмитриевич!
    Коментар? 😂

    Коментиран от #27, #32

  • 20 оня с коня

    6 30 Отговор
    И им се обясни на провъзгласилите се за "Възрожденци" че НЯМА ЗАКОНОВО ОСНОВАНИЕ да се провежда подобен Референдум,ама Дървените глави натискат с всичка сила да стане работата.И както каза един Депутат:Това е все едно да се пита Народа иска ли да плаща Данъци,като Отговорът със сигурност ще е "НЕ".Или пък въпросът да е "Искате ли плащането на Данъците да се отложи за след 2043г"?А вместо да се Буни населението с разни Про-руски политически нахъсвания от щедро финансираната с руски пари "Възраждане",просто следва час по-скоро ДА СЕ ЗАБРАНИ и всякакви проблеми изчезват !И точно за такива случаи Мъдрият народ е казал:"Вържи попа,да е мирно селото".

    Коментиран от #30, #64

  • 21 Българин

    9 22 Отговор

    До коментар #17 от "емигрант":

    Ами тогава да подложим на референдум дали да не изгоним всички симпатизиращи на Рузия и Путлер от България, какво ще кажеш?

    Това е може би най-важното и съдбоносно решение за бъдещето на България!

    Коментиран от #49, #62, #68

  • 22 Простоват журналист ,

    8 25 Отговор
    простовата статийка!
  • 23 Сандо

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гого":

    А колко пъти трябва да ви казват да не вярвате на това,което ви казват?Един от големите престъпления на тия "преходни"" години е унищожаването на критическото мислене сред населението.Затова и липсата на съпротива от хората срещу решения на властта,които са вредни,е минимална и незабелижима.

    Коментиран от #31

  • 24 Демократ

    18 3 Отговор
    Референдумите по каквито и да е било теми трябва да се забранят
    Откъде накъде ще се пита народа няма такъв филм

    Коментиран от #82

  • 25 Сандо

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Развеселен":

    Е,не бих казал че етикетът "демократ" е моден и е признак на особени достойнства.Но никой не ти пречи да се перчеш,защото не разбираш колко е смешно.
  • 26 Аспирин

    9 22 Отговор
    Този референдум дори не е безсмислен или нещо такова. Той е вреден за България. Самата идея България да отхвърли или забави присъединяването в еврозоната е изключително вредна, ретроградна, опасна и... руска!
    Само да напомня, че великобританците, след като изтрезняха от глупостите на Найджъл Фараж осъзнаха, че са извършили страхотна глупост и са се простреляли здраво в крака с тяхния референдум за излизане от ЕС. Вече над 60% осъзнават този факт. В близките години процента ще стигне 90+.
    А самия Найджъл Фараж изчезна след референдума от политиката, а в момента е с блокирани сметки и карти във Великобритания, след като се установи, че директно руския тв канал, ръководен от Симонян му е превеждал милиони по сметките. България не може да си позволи едни елементарни, безумно противни популисти, каквито са Възраждане и БСП, да прокарат руския интерес за неприемане на България в еврозоната.
  • 27 Бонев

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Румен Решетников":

    И какво общо има това с написаното от мен?

    Коментиран от #35

  • 28 Никой

    5 23 Отговор
    Този руски червей няма право да говори от името на всички българи. Българския народ е изпратил свои народни представители в българския парламент които да представляват волята им. Болшинството народни представители гласуват против това което прокламира този путински червей и неговите партии. Точно това е демокрацията в парламента. Няма по опасно да даваш инструмент в ръцете на малка част прост народ което умишлено е манипулирано и не е запознато с объркващо зададени въпроси да решават съдбините на останалата по голяма част от народа.

    Коментиран от #84

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Стамате

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "оня с коня":

    Пак ли ти бе?
  • 31 Жъумра от смях

    0 11 Отговор

    До коментар #23 от "Сандо":

    Какво "критическо мислене" бе, отгледано по времето на Комунизма ли?
  • 32 Има ли сме

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "Румен Решетников":

    И министър-председатели родени и по народност руснаци финландци родени в Македония в Румъния в Турция

    Коментиран от #33

  • 33 Пропуснал си

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Има ли сме":

    Германецът Каулбарс

    Коментиран от #36

  • 34 Мдаа

    3 4 Отговор

    До коментар #29 от "Аз предлагам":

    Защо с лошо другарю, не искаш ли минималната заплата в България да е 5 хиляди евро?

    Коментиран от #38, #39

  • 35 Румен Решетников

    5 5 Отговор

    До коментар #27 от "Бонев":

    Общото е нарушаването на Конституцията.
    Не може човек с двойно гражданство да заема висок държавен пост! А и като говорим за нарушаване на Конституцията, шофьора на самолет също наруши Конституцията! Какво правим с През-ден-та в този случай? М?

    Коментиран от #43

  • 36 А какво ще кажеш

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Пропуснал си":

    За финландеца
    Ернрот
  • 37 За твоето обесване

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "Аз предлагам":

    Гласувам с две ръце ц

    Коментиран от #40, #41

  • 38 Наблюдател

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Мдаа":

    Предложението на номер 29 защо да е лошо
  • 39 Не не искам

    0 2 Отговор

    До коментар #34 от "Мдаа":

    4999 евро са ми достатъчни
  • 40 Ако такива

    0 2 Отговор

    До коментар #37 от "За твоето обесване":

    Като тебе започнат да управляват сам ще се обеся

    Коментиран от #45

  • 41 Гласуването с две ръце

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "За твоето обесване":

    Ще бъде класифицирано като фалшификация на референдума и ще отпадне
  • 42 Тома

    10 2 Отговор
    Лошото е че тези крадци и мошенници постоянно се хвалят че народа ги избира
  • 43 Бонев

    5 3 Отговор

    До коментар #35 от "Румен Решетников":

    Каквото трябва да направим и с Киро сицилианеца, такова и с президента. Само че за простия Киро съда каза че е нарушител,а за Радев не.
  • 44 Волга Петрова

    6 10 Отговор
    Няма нужда от никакъв референдум. Достатъчно е да сравните каква част от спестяванията на гражданите в банките са в евро и каква част са в лева.
  • 45 Де късмет

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Ако такива":

    Ще бъде голямо щастие.
  • 46 !!!?

    13 11 Отговор
    Съветските възрожденци са най-голямите демократури !!!?

  • 47 Ехо

    6 9 Отговор
    Защо да се харчат пари за референдум? По инициатива на Слави имаше референдум за атомна централа в Белене и какво? Народът каза да, централа няма.....
  • 48 Те живота окрадоха, капачки за бъдеще...

    9 3 Отговор
    И какво? Какво правим, като гледаме как ни крадат демокрацията? Изразяваме демократично възмущението си, от което на отвратителните крадци не им пука и крадат поголовно всичко, до което се докопат още по-стръвно и ненаситно. То какво да се очаква от овце, освен блеене.То е повече от ясно, че в скоро време и блеенето ще забранят.
  • 49 Развеселен

    6 13 Отговор

    До коментар #21 от "Българин":

    Ти знаеш ли, че това е страхотна идея!
    Референдумът трябва да е с един въпрос:
    "Считате ли путинофилите за пиддържици на тероризма и считате ли, че трябва да бъдат изолирани от обществото в панделата?"
    И да тръгнат камионетките по IP адреси!

    Коментиран от #50

  • 50 Когато вземем властта

    5 3 Отговор

    До коментар #49 от "Развеселен":

    Ще приложим идеите ти върху такива мушмороци като теб.

    Коментиран от #54

  • 51 ТТТ

    8 5 Отговор
    Какъв референдум какви пет евро или лева. Професора Христов каза 80 % какви са в България. Ако е прав тогава как ще давате поле за изява на такива хорица. Примерно ромите да ви гласуват дали да е лев или евро. Ми те повечето избягаха при еврото. Демек в Европа.
  • 52 ТТТ

    4 8 Отговор
    Абе, каква демокрация бълнувате бе. Нали израждане иска Белене пък сте се загрижили за демокрацията айде сикти.....р
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Развеселен

    3 5 Отговор

    До коментар #50 от "Когато вземем властта":

    Засега имаш само властта да държиш петлето за гушката и да го насочваш към тоалетната чиния.
    Май само тази власт ще ти остане!

    Коментиран от #58

  • 55 Франсоа Оланд

    4 7 Отговор
    Благодарение на поуките от БРЕКЗИТ, френския народ вече не иска да излиза от Европа.
  • 56 оня с коня

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Развеселен":

    демократ лизач

    Коментиран от #69

  • 57 Просто човек

    1 7 Отговор
    Фейк.бг традиционно дава трибуна на всички путински слуги...
  • 58 Толкова прост си

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "Развеселен":

    Сам си слагаш плюсчета? Много ниско ниво.
  • 59 за да стигнем

    5 10 Отговор
    до институциите на ЕС, търпяхме лишения 30 години. Сега, по Путиновски, едно референдумче, и хоп - 43 година. Какво ще е следващото референдумче - за Задунайска Губерния имени Путину? Освен това подписките в подкрепа на реф. са нелигитимни. В нашия град - напъните им бяха жалки, не видях хора да се спират на масичката, зад която седеше агресивен тип. Измислени премислици на комунистически либерални фантазьори. Апропо да припомним началото на 20-ти век, либералните идеи са дали тласък на създаването на СССР. Началото е било доста развратно. Сталин е прекратил това, но то е продължило прикрито, с насилието под всякаква форма от страна на овластените. Да си спомним за срамотниците Ежов и Берия. Четете историята, за да не я повтаряте!

    Коментиран от #75

  • 60 нннн

    9 4 Отговор
    На местните избори да накажем партиите, които саботираха референдума! Не заслужават ни кмет, ни общински съветник.
  • 61 Точен

    7 3 Отговор
    Някакъв лъже-квазидемократ пише, че благодарение на Брекдит "френският народ не иска да излезе от ЕС". Точно обратното показват анкетите след етническия погром срещу етническите французи преди седмица. Партията на льо Пен и Флориан Филип изпреварват с над 7 % Макрончо.

    Коментиран от #63

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Касапин

    7 3 Отговор

    До коментар #20 от "оня с коня":

    АМИ ЕЛА И НИ ЗАБРАНИ БЕ ЩО НЕ ПРОБВАШ АДЕ ЖЪЛТОПАВЕТЕН СМЕЛЧАГО
  • 65 !!!?

    9 5 Отговор
    Путин е най-демократичният диктатор, защото провежда редовно референдуми,...но само в окупирани територии !
    Вдъхновени от путиновия пример, съветските възрожденци в България, чрез поредица от референдуми, подготвят територията удобна за денацификация от братушките Кожудерович Пригожин, Кадиров,...!!!?
  • 66 Българин

    4 8 Отговор
    ЧЕРВЕНА РУСКА ПОДЛОГА И ГАД !!!!
  • 67 Човек

    5 9 Отговор
    Преди три месеца имахме избори. Всички партии ясно заявиха позицията си за еврото. Народът реши - 180 депутата за еврото, 60 против. Стига вече сме я дъвкали тази тема. Защо отново да даваме десетки милиони за референдум? Костадинов ако иска да го плати, няма проблем, но резултатът е ясен.

    Коментиран от #85

  • 68 МОЖЕ МОЖЕ

    6 4 Отговор

    До коментар #21 от "Българин":

    АМА ДА НЕ РЕВЕШ ЩОТО СИМПАТИЗИРАЩИТЕ НА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ СА МНОЗИНСТВО И СЛЕД КАТО НАРИТАТ НАТО В УКРАЙНА ЩЕ СТАНАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ
  • 69 оня с коня

    3 4 Отговор

    До коментар #56 от "оня с коня":

    Ти на мене...ЩО МИ ЦАПАШ НИКА с руските си Простотии?Веднъж писа че си "разумна жена" подвизаваща се в Петербург...Ама сърбай си Борша там и не се ври в Бълг. сайтове щото Както ти си се отказала от България,така и тя се е отказала от тебе!

    Коментиран от #72

  • 70 Ха ха ха

    4 7 Отговор
    Жалкото путинофилно рупорче пак се напъва да джафи , а то кервана си вървиииииии........
  • 71 Ихууууууууу

    3 8 Отговор
    Какво удоволствие да гледам как вият на умрЕло путински слуги , били те въроденоизродени или волгоплаващи непотребници .

    Коментиран от #86

  • 72 Той този ник

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "оня с коня":

    Няма как да се изцапа повече.
  • 73 !!!?

    6 5 Отговор
    На Волгин откраднали съветската демокртура !!!?

  • 74 Бамбука

    4 6 Отговор
    Да бяха избрали някой по-умен от този червен пингвин да плямпа, но явно редичката им е къса.
  • 75 Развеселен

    3 4 Отговор

    До коментар #59 от "за да стигнем":

    Мисля, че не разбирате ситуацията тук!
    В коментарите една трета са демократи, които по-скоро се шегуват с другите две трети.
    Въпросното мнозинство се състои от необразовани хора, с неквалифицирани професии и в повечето случаи - проблеми с алкохола.
    Съответно и с проблеми в личния живот.
    Те могат да мразят!
    Полагате напразни усилия да изложите тезата си!
    Както казва Библията : " Не хвърляйте бисери на прасе.тата!"
    Чест и почитания, господине!

    Коментиран от #76

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 българка

    0 1 Отговор
    Когато някой захранва с отпадъци една система, самият той се превръща в отпадък! Време е да започне култивиране на отпадъците, за да не замърсяват средата в която живеем, а да се ползват за нещо полезно!
  • 78 Диамантената ръка

    1 4 Отговор
    Ако има референдум ще гласувам против с така поставения въпрос, що за глупост е 2043г, ами аз искам да е до 2045 някой до 2040 или пък 2030. Копейкин знае че ако това 2043 го няма, със сигурност референдума му съвсем отива на кино и някой псевдоюрист му е казал да сложат година. Въпросът е за или против еврото и толкоз, ако си за искаш да стане възможно най скоро, а си против сега, си против по принцип и искаш лева.
  • 79 ТрампЛин

    2 5 Отговор
    Точно така Демокрация означава управление от Народа! Народа е гласувал доверие на своите представители и те решават в Името на Народа!! След като мнозинството от депутатите са решили, че Еврото ще бъде прието, какво има още да се умува. На Израждане утре ще им хрумне да съберат подписи за нови избори, това означава ли че трябва да има нови избори. Изборите минаха, правителството е съставено както и парламента, народа може да се разотива! Референдум само за решения, които не са още одобрени и подписани!

    Коментиран от #87

  • 80 Госあ

    0 1 Отговор
    Отлично и точно написано ! Абе Волгин не е ли уволнен ? ….
  • 81 стига

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Развеселен":

    с тези договори и споразумения! В цяла Европа имаше референдуми по тези въпроси. Тук защо не направиха? Няма договор, който да не може да бъде променен.
  • 82 то и изборите

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Демократ":

    трябва. И без друго са фалшиви.
  • 83 ртъхх

    6 0 Отговор
    Отворете фейсбук или тикток, клипчета за цените в Хърватия. Хората са отчаяни, една милка е 4,29 евро, една бира 5 евро, едно кенче kола 5 евро, на морето фрапе 15 евро...Излъгаха ги, НИЕ НЕ ИСКАМЕ. Като за допълнение минималната заплата там е 525 евро. А тука???
  • 84 а ти

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Никой":

    средно имаш ли? Не ти се получават сложните изречения.
  • 85 факт факт факт

    3 0 Отговор

    До коментар #67 от "Човек":

    Народът не реши герб и пп да управляват моля моля! За тия шарлатани са гласували 7 % - това не е народа. Еврото касае пряко всеки от нас така че трябва народа да реши!
  • 86 345

    5 0 Отговор

    До коментар #71 от "Ихууууууууу":

    Каза смръдливата пос рана козяшка подлога! Който милее за България веднага го изкарвате, че харесва Путин, добре ли сте! Май ви плащат да мразите и съсипвате България! Аз съм против еврото защото ще обеднеем оше повече и това е факт! Вижте Хърватска, бе! Полудели са от цените В ЕВРО. Плюс Дания, Швеция, Унгария, Румъния, Полша дори не обсъждат приемането на еврото камо ли да го приемат! Значи нито е спеШно, нито е задължително, нито нужно. А за нас ще е направо унищожително!
  • 87 народа е гласувал

    5 0 Отговор

    До коментар #79 от "ТрампЛин":

    ама друг път! Мнозинството от народа не е избрал тези, които се изживяват като водачи. Всички чуха записите за "ала-бала" избора. 7% е твърде малък процент за печелене на избори!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 ОТ ЕСЕНТА ЗАПОЧВА

    3 1 Отговор
    РЕВОЛЮЦИЯ И ОДЪРЖАВЯВАНЕ НА ОТКРАДНАТОТО ЧРЕЗ НАРОДЕН СЪД.
  • 90 МАЛКА пенсИЯ

    0 0 Отговор
    89,ЗНАЕШ,ЗА ГЛАДНАТА КОКОШКА?
  • 91 знайко до незнайко

    0 0 Отговор
    Мдааааааааааааааааа,ТЯ И СЕГА ЗАПЛАТАТА,е къмто3,4евро,НОза НАРОДНИТЕ ИЗБРАНИЦИ!!!НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ,ДА ИМ СМЕНИМ,ИМЕТО?
  • 92 Агитпроп

    0 0 Отговор
    Този Москвичов-Волгин ,Ленин ли беше ,е пропагандист. Не е журналист.
  • 93 Брат ДАНКО

    0 0 Отговор
    Идиотските коментари са доста Тоя народ не разбра ли че руските защитници на мира заедно с нашите ни водят към застой Теглят ни обратно в кочината Насаждат страхове у непросветените нашенци за да тръгнат след тях За да видят в тях спасителите си