Last news in Fakti

11 Август, 2023 13:00 3 349 38

Радослав Бимбалов: Единият е излишен

  • свобода-
  • политика

Възможно ли е да съм част от едно поколение, което цели два пъти в съзнателния си живот прави огромни, исторически грешки?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тежки мисли са седнали на веждите ми, клатят крака и навират пети в очните ми ябълки. Възможно ли е да съм част от едно поколение, което цели два пъти в съзнателния си живот прави огромни, исторически грешки?

Първият път беше в началото на 90те, когато се нахвърлихме да консумираме свободата с вкус на корекомско шоколадово яйце и не усетихме как под носа ни едни мошеници се преоблякоха с нови биографии, ритнаха куфарчетата с мръсните пачки под леглото и се направиха, че гладуваме заедно. Моето поколение не направи лустрация, не успя да осъди престъпниците, половин век избивали инициативността и интелекта от главите на българите, замествайки опразненото пространство с плиткоумни лозунги и захаросани лъжи.

Втората грамадна грешка на моето поколение ни дави сега. От поне десетилетие се правим, че не виждаме какво се случва извън удобния ни обществен балон. Увлечени в отчаяни опити да си върнем държавата от мафията, не обърнахме внимание на връхлитащата помия от конспиративни теории, хибридни внушения и бавно имплантиран кретенизъм в главите на българите.

Истината ни тресна в слепоочията чак с пандемията и ни ритна в бъбреците с руската инвазия в Украйна. Изведнъж осъзнахме, че огромна част от сънародниците ни са преяли с глупост, сервирана им обилно, година след година, месец след месец, ден след ден, ежечасно.

Аз, като теб, като нас, като всички ни, съм виновен.

Ето, чак днес забелязах едно телевизионно участие на мой стар познайник – Стойчо Керев. Човек, който в началото на 90те ми беше колега в радиото – правеше се на диджей и музикален редактор. Тоест залъгваше всички (някои дори успешно), че разбира от музика.

После стана нещо като лява гласна струна на Кеворкян и май нататък му изгубих дирите. На моменти виждах, че прави някакви предавания за мистерии, НЛО-та и подобни пресолени пуканки. Но в това предаване от преди 5 години (което забелязах чак днес) видях моят стар колега да говори за това как има разработен план да бъде унищожена България. Планът бил от страна на Колективния Запад, естествено. България трябвало да бъде унищожена, заличена, изравнена със земята, понеже е неудобно разположена на пътя на Великите сили.

Дали може Стойчо, още преди няколко години, да измисли тази плитка, но страховита история? Все пак пише и книги, които май се продават добре... Но същата история я чуваме, вече отчетливо, да се повтаря от много тенекиени рупори у нас. Всички тези оратори, дружно мляскат една и съща конспиративна яхния, в която плуват отрязаните глави на българите.

Защо се правихме, че тази помия не се налива пряко в опразнените черепи на българите? Откъде извадихме тая пуста надменност? Сега зяпваме и почваме истерично да повтаряме Смирненски.

Да, у нас наистина има два свята. Въпросът е дали ще се оставим на внезапно появилия се страх, че излишните сме ние.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Вангелова

    72 20 Отговор
    По-голяма мозъчна промивка от Бимби... трудно ще се намери. Напомня на Йоло Денев в силните си години.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българин

    25 43 Отговор
    Много е просто: наемайте на работа само кадърни хора с акъл, които се отвращават и осмиват всякакви неграмотници, конспиратори, нехранимайковци и родоотстъпници. Уволнявайте наред и изолирайте всеки, който се опитва да пробутва гореспоменатите. Те ще изчезнат по естествен път.

    Коментиран от #6

  • 5 Бимбооо,

    64 17 Отговор
    Виж ги фактите.
    Какво чудно има за теб че Великите сили, които и да са те гледат как да те прецакат?
    Винаги са го правили.
    За съжаление сега им е много лесно щото КироПростовци много и евтини.
    Примерно германците го отгледаха Боко и с помощта на нашето бездействие той стоя 12 години на власт.
    Сега от послоството назначиха ПП и ДБ да ни управляват, че и конституцията да променят с 5% от гласовете.

    Коментиран от #11, #19

  • 6 Да ама като дойде време

    45 6 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    да наемаме депутати ние ходим за гъби.
    И като трябва да ги уволним дисциплинарно, ние стоим в къщи и пием ракия.
    Щото голяма част от реда в тая държава зависи от управлението.
  • 7 Бимбалче

    56 9 Отговор
    Много завъртяно си го казал за да изгледаш новаторски и авангардно, но България не се ли затрива успешно-демографски срив за който не говорят и не правят нищо,разсипия на тежката че и лека промишленост, селско стопанство в колапс с любезното съдействие на държавата,липса на правосъдна система,едвам кретащо здравеопазване и имитация на социална система.А това за двата свята го приказвай на някой паднал от Луната!
  • 8 Уве Зелер

    54 12 Отговор
    Възможно е да си издухал гарнитурите много яко! Радослав Бимбалов е пълен деградант и абсолютен аджамия, който работа за 5 стотинки не е свършил в живота си и от нищо не разбира.
  • 9 Бабаджанан

    32 5 Отговор
    Успокой се! Нито твоето поколение, нито което и да е друго движи нещата! Секуритате е изпълнителя, а кой е конструкторът, можем само да гадаем.
  • 10 гост

    28 1 Отговор
    Всяка една истина е въпрос на гледна точка. А гледната точка зависи преди всичко от личния интерес. Нека оставим всеки един да има своята гледна точка за истината, а не чрез медиите да му натрапваме своята. Ще си позволя да цитирам френското списание "Монд дипломатик", а статията се нарича "Машина за оглупяване" : " Медиите се отнасят с народа так, сякаш той е непълнолетен, не е способен да мисли, оценява и избира. Важното е хората да привикнат да смятат за нормално ОБЩЕСТВО СЪСТОЯЩО СЕ ОТ СПЕЦИАЛИСТИ И НЕВЕЖИ, КОИТО ПОСТОЯННО СЕ НУЖДАЯТ ОТ ПОМОЩ!" .
  • 11 фактите са ясни

    33 5 Отговор

    До коментар #5 от "Бимбооо,":

    Забравихте, че когато казахте на Боко, че не го искате вече, от едно друго място се втурнаха да го спасяват. Те ви прибутват и мантрите за "колективния запад".
  • 12 Град Симитли

    40 6 Отговор
    "... Тежки мисли са седнали на веждите ми, клатят крака и навират пети в очните ми ябълки..."... дотук--добре!
    ... Нататък--антиСтойчов хейт на лична основа явно.
  • 13 Хаха

    49 5 Отговор
    Тоя палячо където на 15 години още дете излизъл с лентичката на главата по площадите да се борил за демокрация пак някакви глупотевини написал. Бимбалче кажи сега като се бореше срещу Пеевски и буци хубаво ли е, че твоето нпо ти ги набута пак да те управляват. Бимбалче що не си признаеш, че всички там в модерното дясно където се имате за умни и красиви сте едни празнудумци и нищо не става от вас, а е важно за теб и такива като теб да освойте поредните трохи от господарите си, че иначе ще останете гладни с този си умствен капацитет.
  • 14 Българин

    6 26 Отговор
    Всеки работодател може да допринесе много за оздравяването на обществото ни. Един въпросник при избирането на нови работници, в който да е включена всяка тема от широкия спектър от конспирации, родоотстъпничество и пр. и всеки, който демонстрира дори искрица предпочитания към такива, получава отказ. Това ще маргинализира тази част, която съсипва обществото ни.

    Коментиран от #20

  • 15 Никаква лустрация

    31 6 Отговор
    няма да ви предпази от това, че капитализмът се храни с глупаци и се базира на алчност.
    Влизате в Била, и виждате печена скумрия на цена 25 лева за килограм. Най-обикновената риба с необикновена цена. Купувате си ваучер за телефон от Йетел, не изговаряне минутите, но ви задължават да си купите нови. Проверявате и виждате, че предишния ви, неизяден кредит е отнет. Капитализмът е това, грозна и нереална надценка и узаконена кражба. Няма никакъв заговор, тези евтини трикове се прилагат на целия свят. А Бимбалов е поредния, на който подобни икономически практики са му симпатични.

    Коментиран от #16

  • 16 Хммм

    6 20 Отговор

    До коментар #15 от "Никаква лустрация":

    Е, щом е "обикновена риба" защо не отидеш да си наловиш, вместо да плащаш 25 лева?
  • 17 Жокера

    31 5 Отговор
    Изобщо не сме преяли с глупост, вие преядохте с грантове! Вие сте вече излишните! Сбогом!
  • 18 Гошев

    20 7 Отговор
    Слава на България и Русия!

    Коментиран от #22

  • 19 Ами сега?

    12 9 Отговор

    До коментар #5 от "Бимбооо,":

    А мислиш ли защо само с 5% гласове е възможно да се променя конституцията? Няма нужда да мислиш, аз ще ти кажа. Защото на останалите над 60% не им остава време да отидат да гласуват и си измислят всевъзможни оправдания за това макар, че даже и сами не си вярват. Така само с по 5% или 10% купени и корпоративни гласове, гласуващи всеки път за едни и същи "правилни" кандидати, тези същите ще продължават да ни подреждат живота по свой вкус, а ние ще продължаваме да се тюхкаме, че не било правилно.
  • 20 Моарейн

    32 3 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Неуважаемий, значи трябва да почнем от такива като тебе - "умни" и кресливи, които виждат конспиратор и путинист във всеки, който си позволява да възприема света в цялото му многообразие и да мисли извън ограничените категории, с които ви захранват Сорос и ко. А доста от конспиративните теории, за мое най-голямо съжаление, май започват да излизат истина. Достатъчно е да споменем, че любимите ви американци вече си признаха, че са финансирали оная лаборатория в Ухан; достатъчно е да кажем и за срамежливото намекване откъм Канада и казаното в прав текст от японския премиер какво ги чака за в бъдеще възрастните, болните и немощните.

    Коментиран от #23, #32

  • 21 Некой си

    24 2 Отговор
    Каква лустрация, бе, наркоман?
    Бил си 20 годишен смешко, когато батковците са си премятали милиони в долари и марки.
    Щял да ги лустрира!
  • 22 Бинго

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гошев":

    СЛАВА, СЛАВА, СЛАВА!
  • 23 Българин

    4 19 Отговор

    До коментар #20 от "Моарейн":

    Ето, такъв като теб НИКОГА няма да си намери работа. :) Иначе на гладно ако искаш и по цяла нощ си говорете със съконспираторите и съдезинформаторите. Знам, че го правите, просто още ви търпим и да ви храним, но няма да е за дълго :)

    Коментиран от #25

  • 24 Димитров

    26 2 Отговор
    Бимбалов, 30 години си живя в розовият балон на центъра на София и чак сега разбра, че не всички били правоверни евроатлантици като теб?! Не прави хората на глупави, те много добре виждат, чуват и преживяват този евроатлантически кошмар. Но и това ще мине, а вас ще ви запомним само с презрение. Преди малко прочетох, че си скочил на учителят-светец Теодосий Теодосиев бълвайки по него картеч от обиди.Причината - човекът казал че е антиглобалист и че джендър идеологията се вкарва с причина да се разруши традиционното семейство. Съвсем скоро ще се разбягате по всички посоки на света, защото евроатлантическият кораб потъва.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Тахумба

    21 0 Отговор
    Тоя с втулчицата на брадата пак се появи, но без нея този път. И пак ще ни поучава. Щото ние сме прости, а той - много умен. Я върви на м - та си бе, кеуеш!
  • 27 Цимбало

    16 0 Отговор
    Човекът директно си казва, че страната е разделена - два свята и, ..., и единият е излишен. И плаче - дано не е излишен моят свят, светът на Бимбалов.
  • 28 хахаха

    8 0 Отговор
    ама бимбалов още ли не се е прибрал у замунда да бере банани? :))))))
  • 29 Много селяни взеха апартаменти от

    3 8 Отговор
    бай Тошо. Те сега пазят МОЧА!
  • 30 3 загубени поколения

    6 3 Отговор
    без свобода, без мечти!
    Тъгуват само родените роби!
  • 31 Така е

    1 6 Отговор
    Плоскочели, плоскоземци шляпат с джапанките и мачкат всички. Това е родната чалгария.

    Коментиран от #35

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Кух, бездарен, епигонтсващ палячо-нарцис

    8 0 Отговор
    За няколко цента би продал и номенклатурното си корумпирано татенце
  • 34 Каунестата кратуна

    10 0 Отговор
    за къв свят се е взел - то светът не иска да го види. На колко кристала е било туй патетично жендарче неграмотно?
  • 35 Бетер чалгария

    9 2 Отговор

    До коментар #31 от "Така е":

    Пошъл, провинциален и плосък расизъм преди НПО-тата да почнат да му плащат за политкоректното слагачество и снобария…

    Коментиран от #38

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ПРАВИЛНО Е ЧУВСТВОТО НА БИМБО

    5 0 Отговор
    ЧЕ ПРАЗНАТА МУ ГЛАВА Е НАПЪЛНЕНА С ЕВРОАТЛАНТИ И ТЕОРИИТЕ ИМ !
  • 38 МИ ТЕ МУ ПЛАЩАТ

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Бетер чалгария":

    ЧЕ КОЙ ДРУГ ,ЗА конспиративни теории, хибридни внушения и бавно имплантиран кретенизъм в главата му !