Last news in Fakti

26 Август, 2023 16:00 5 097 110

Деградация

  • луна-
  • роскосмос-
  • русия-
  • космос

В централния офис на Росскосмос ще бъдат освободени около 300 души персонал

Деградация - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Академик Михаил Маров, който бе ръководител на космическите изследвания в руския Държавен институт по геохимия и аналитична химия "Вернадски", е бил приет по спешност в Централната клинична болница в Москва. Основната задача на станцията "Луна-25" беше да направи химически изследвания на почвата, но тя не успя да кацне и се разби.

Това коментира във "Фейсбук" Григор Лилов.

В централния офис на Росскосмос ще бъдат освободени около 300 души персонал, съобщи голямата руска медия "Известия" . Прогнозите са да бъде уволнен половината състав.

--------------------------------

Последната успешна междупланетна мисия на СССР беше през 1984 г.със сондитге "Венера 1" и "Венера 2"

След разпадането на Съветския съюз Русия не успя да проведе междупланетна мисия. Опитите за изпращане на космически апарати до Марс през 1988 г., 1996 г. и през 2011 г. се провалиха.

"Луна 24" кацна на спътника на Земята преди почти половин век (47 години) - през 1976 г.

Следващият поред апарат - разбилата се в повърхността "Луна 25" като проект води началото си от 1997 г., трябваше да полети през 2001 г., но стартът беше отлаган многократно през последните над двадесет години.

Акад. Михаил Маров сред неуспеха заяви, "че забравихме дори онова, което добре знаехме - как апарат да кацне на Луната" и имал глупостта в онзи вече открито тоталитарен режим да сподели, че деградацията е тотална заради политиката и политиците.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин

    38 58 Отговор
    С пп и дб е деградация

    Коментиран от #3

  • 2 Хаха

    78 34 Отговор
    Русия заприлича на Северна Корея!
  • 3 Мдаа

    56 32 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Това копейките не спряхте да се...те под всяка статия.Сигурно добре заработвате?
  • 4 Долроп

    33 40 Отговор
    На Индия й пуснаха аванта заради БРИКС ама тази игра не е за вашата глава -хайде начален тон за простолюдието - Русия лунен идиот
  • 5 Госあ

    26 36 Отговор
    Гопника в Кремъл много открадна заедно с приближените му. Това е факт. Селекцията му е под всякаква критика, това също е факт, както и че изгони хиляди от най добрите руски кадри (двамата руснаци от Московски, които взеха за Англия нобела за графена са просто малък пример). Не може простолюдието да ти се качи на главата и да бъдеш алтруист. Обидно е. Но също така е факт, че СВО беше правилно решение. Дано само не са откраднали и парите за отбрана и да показват само прототипи.
  • 6 007

    47 20 Отговор
    Са путлер ще нареди да се кацне възможно най бързо и сичко ще е 6!!! Има няма 40-50 години и луна 125 ще донесе 3 лунни камъка за мавзолея на путлер медведа и тик-токъра!!!🇧🇬🇪🇺🇺🇦🇺🇲🇧🇬
  • 7 Преродена Велика Библейска личност

    3 18 Отговор
    Ще мине и това размирно време, във вериги Марс когато оковат. Нов мъж в ръцете си света ще вземе, чаровен, весел, мъдър и сърцат!. Мъжът е Христос, писмо му е вече, след толкова години Сетът му се дава на тепсия, вече няма препятствия от Великата. ...🍀💃🌷🤩😁🤭🌄🎇🤗
  • 8 ВИЖДА СЕ

    23 30 Отговор
    А в държавата ни деградацията ни е стигнала до луната, и сега поема към Нептун
  • 9 Сталин

    17 20 Отговор
    Ей това се казва Голяма чистка !
  • 10 Лилов деградира

    15 22 Отговор
    Дядото е бил 90годишен как няма да потърси лекарска помощ.

    Коментиран от #15

  • 11 нормално е

    32 10 Отговор
    50 години след безаналоговите космически подвизи на могучая, надали е останал на работа някой от хората от онова славно време. Т.е. Роскосмос си е тотално нова организация почиваща на стари лаври. Или както се изрази преди време Рогозин - Роскосмо може да бъде достоен конкурент на американската Спейс Х на космическия пазар. Е, колко да е достоен?

    Коментиран от #20

  • 12 даммм

    30 8 Отговор
    Театрално действие 2 е мятане от прозорец на шестия етаж.
  • 13 Госあ

    16 35 Отговор
    След ченгето, на Русия ще и трябват десетилетия, за да влезе в правия път, и то при добро управление. А ако загуби в Украйна, положението и наистина ще стане трагично. Затова, това лице трябва да спечели там на всяка цена, дори и с цената на масови разрушения над градове. Краварите го правят редовно 💁 Жалко е, но натам вървят нещата…

    Коментиран от #14

  • 14 да бе

    32 19 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Добре че е могучая да отвори очите на краварите за високоточните оръжия.
    Виж ги братушките как с хирургическа точност бомбят училища и болници. За безаналоговата високоточно е оръжието което ще уцели населеното място.

    Коментиран от #17, #18, #100

  • 15 Госあ

    13 19 Отговор

    До коментар #10 от "Лилов деградира":

    Това е другото неприятно нещо, което наблюдавам, дъртите номенклатурчици са се окопали като къртици навсякъде и се разпореждат с безумството си. В науката и технологиите, дори при краварите няма такова нещо, въпреки че са юдейски тип. В европейските страни и Китай такива старци си гледат пенсията ! Дори за Си Дзинпин направиха нещо изключително като го оставиха с нов мандат навършил 68 ! В науката и технологиите е съвсем друго…

    Коментиран от #19

  • 16 П.Утин

    29 7 Отговор
    Лунен вирус ще да е, не виждам какво друго !
  • 17 Без ирония

    32 7 Отговор

    До коментар #14 от "да бе":

    Ако обичате. Я как добре уцелиха луната.
  • 18 Госあ

    10 30 Отговор

    До коментар #14 от "да бе":

    Че са високоточни, високоточни са, но колко имат от тях…. Виж как целят точно “болниците” и “училищата” пълни с бандери.
  • 19 всичко е наред

    31 11 Отговор

    До коментар #15 от "Госあ":

    Предсказания на Преподобна Стойна : Русия дето е тръгнала да прегази свето и като порой мътен да го залее, ке биде прегазена, ке бъде бита, ке се свие в коритото си и дълго време само ке шушне... Ке шушне и ке въздиша... Тогаз отново ке ѝ потребе душа. Внуците ви ке го доживеят."

    Коментиран от #22

  • 20 ами

    12 25 Отговор

    До коментар #11 от "нормално е":

    ко ши каиш за щатите? преди 60 години нъл бяха на Луната? па днес даже и не мислят за нея...

    Коментиран от #21, #26

  • 21 еми

    25 7 Отговор

    До коментар #20 от "ами":

    Щатите отдавна са на .... Марс. А Теслата на Мъск е зад Марс дори.
    А руснаците се натягаха да играят ролята на автобус за американците към Марс. не стана.

    Коментиран от #23

  • 22 Блогър от Москва

    9 38 Отговор

    До коментар #19 от "всичко е наред":

    Коя беше Стойна?Виж баба Ванга я Знам коя е.И цял свят я знае.Тя Каза че Славата на Русия и Владимир ще пребъде и Русия ще победи.Много удобно забравяте предсказание то на Ванга в което тя казваше че за да оцелее България трябва да е с Русия

    Коментиран от #28

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Хахаха

    11 25 Отговор
    Деградация на какво? Русия е длъжна да изпрати апарат в космоса, на Луната, нали? А България защо не го прави? Защото е в разцвет и тук няма никаква деградация...

    Коментиран от #25, #35

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Блогър от Москва

    6 24 Отговор

    До коментар #20 от "ами":

    Последните над сто 100!!!!Ракетни старта на Русия са успешни.Е ,с Луната Малко на камък удариха,ха-ха-ха,ама то и на индийците първия път им че разби кораба и на японците също.Проба грешка.Ще го направят.Да напомня че първият луноход от преди 50 г е съветски

    Коментиран от #27

  • 27 хех

    24 9 Отговор

    До коментар #26 от "Блогър от Москва":

    Успешни са, защото още ползват ракетите от СССР, проектирани и произведени от украинци. Скоро и това няма да могат да правят.

    Коментиран от #34

  • 28 малко си чел

    22 5 Отговор

    До коментар #22 от "Блогър от Москва":

    Ванга казва за Преподобна Стойна : Тя е светица. Она целиот живот го е страдала като светица. Как ме гледаш мене, она е десет пате по-голема от мене!

    Коментиран от #51

  • 29 За грант казвам на черното бяло

    14 26 Отговор
    Я дай нещо за американските провали и защо сащ летят с руски ракетни двигатели?
    "Не е тайна, че повече от 20 години САЩ използват в космическата си програма руски ракетни двигатели РД-180, които нямат аналози в света. Американците трябваше да преминат към най-добрите течни двигатели в света след официалното закриване на програмата Space Shuttle и поради липсата на собствени разработки.
    Русия и САЩ подписаха първия договор за доставка на 101 двигателя РД-180 през 1997 г. Споразумението беше удължено до 2021 г., когато американците официално се отказаха от покупката на РД-180 и преминаха към използване на запаси.

    Сега компанията United Launch Alliance (ULA) използва РД-180 на основните носители Atlas V за САЩ, чиято първа степен се отделя по време на полет и пада в океана заедно с двигателя. САЩ също закупиха 122 двигателя РД-181 от Русия за Orbital ATK (сега собственост на гиганта Northrop Grumman).
    Те се използват в ракетите Antares, с помощта на които товарните кораби Cygnus се изпращат до МКС. Последната доставка на шест двигателя се състоя през април 2021 г.
    Разбира се, от 2002 г. НАСА също използва руски двигатели за извеждане на военни сателити и изследователски апарати в орбита. Ракетата носител е същата - Atlas V.

    Коментиран от #32, #37

  • 30 Синтетика

    1 16 Отговор
    Правят доста качествени двигателни масла синтетични 5W30 и 5W40 с марка Г.....м.
    И много бюджетни са маслата.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 брей

    22 9 Отговор

    До коментар #29 от "За грант казвам на черното бяло":

    Я виж РД-180 чия собственост е и не се изказвай неподготвен. Няма руски двигател РД-180. Руснаците ги купуват от американците.

    Коментиран от #36, #38

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 лесно е

    18 9 Отговор

    До коментар #24 от "Хахаха":

    Защото на България не и е приоритет да каза на Луната.

    Коментиран от #41, #60

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 на чужд гръб

    17 8 Отговор

    До коментар #29 от "За грант казвам на черното бяло":

    През април 1945 г. Германия имала над 130 различни вида бойни и нормални ракети. След войната рано сутринта на 21 и 22 октомври 1946 г., в окупираната от СССР Германия, руснаците екстрадирали близо 275 000 германски учени и техници заедно с техните семейства и дори малки бебета. Завели ги в Русия за около 5 години. Протестите били напълно игнорирани. Работели за 3 купи борш и парче черен хляб на ден.Работели на 40 различни местоположения из цяла Русия. Това включвало и летателните инженери на реактивни двигатели. След 5-те години които те служили и през което време много от тях измрели или пък били заточени в робски лагери до живот, останалите учени били държани допълнително още 2-3 години под карантина, за да забравят проектите над които са работели. Не им се позволявало да имат моливи или хартия. Те довели Русия до 20-ти век и по-късно до космическата ера.

    Коментиран от #47

  • 38 Хахаха

    5 17 Отговор

    До коментар #32 от "брей":

    Глупости
  • 39 чети

    16 8 Отговор
    Е, що се отнася до американските атласи, ракетите, оборудвани с RD-180, първо получиха индекса R (това не е „руският двигател“, както пишат тук, а просто друг индекс, случайно), а след това бяха напълно модернизирани под RD-180 ... И получи обозначението Атлас-5.

    Така че всички американски Atlas 5 вече имат първия етап, оборудван с двигателя Pratt Whitney RD-180, който е сглобен в Русия.

    Следователно, когато Русия попадна под санкции, това производство също попадна под санкции. Първоначално беше решено производството на RD-180 да бъде прехвърлено от Русия в САЩ.

    Но тогава Илон Мъск се съгласи с компанията си SpaceX и каза: "Мога да се справя по-добре и по-евтино." Разбрахме, оказа се наистина много по-евтино и би било по-добре да дадем Маската подред.

    В Русия, разбира се, биха били доволни от подобна ситуация, но в САЩ повече от всичко друго се страхуват от монополизирането на пазара. Всички съответни регулаторни органи незабавно издадоха заключение, че прехвърлянето на договора към SpaceXv би довело до формирането на неприемлив монопол.

    Но в резултат на тези дискусии се оказа мимоходом, че вече няма причина да се прехвърли производството на RD-180 в САЩ. Това, което беше „евтино“ през 95 г., сега стана „скъпо“.

    RD-180 е много добър двигател, но вече е много остарял, за производството му ще е необходимо да се съживят технологиите, отдавна изоставени по целия свят. Науката и технологиите не стоят на едно място, а в самите САЩ има куп ком

    Коментиран от #54

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Гледам, че тук доста хора цитират

    5 16 Отговор
    ясновидци. Проверете в Ю Туба за филм за един германски такъв - Волф Месинг, много интересна личност, след Втората световна е избрал да живее в СССР. И той е предсказал тази война.
  • 43 Тъй тъй Григорчо

    6 16 Отговор
    А ние в нашата демокрация забравихме как да отглеждаме домати, чушки, чесън и ябълки.
    И внасяме, оплаквачо на чужди гробове,

    Коментиран от #45

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 гледаме домати

    17 6 Отговор

    До коментар #43 от "Тъй тъй Григорчо":

    ама българите не искат да ни ги купуват по 15 лева килото и се налага да си го ядем сами

    Коментиран от #49

  • 46 Хахаха

    7 15 Отговор

    До коментар #25 от "хххх":

    Не продавам и не купувам хора. Само фашагите делят хората на касти и на сортове. Германските фашаги не се смятали славяните за хора, по принцип.
    Българите са достоен и благодарен народ, по принцип. Ти, обаче, какво отношение имаш към тях?
  • 47 Блогър от Москва

    9 18 Отговор

    До коментар #37 от "на чужд гръб":

    Чувал ли си за Вернер фон Браун?Който направи американская космонавтика.Нацист от СС.Измислил Фау ракетите.,разрушавани Лондон и Англия,ама Взет от американците ,без да е съден.А покрай него хиляди нацисти Скрити в Саш от съд.Включително и хиляди японски учени микробиологзи военопрестъпници от изродския отряд 731
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Значи има нещо нередно

    8 16 Отговор

    До коментар #45 от "гледаме домати":

    да са толова скъпи.
    Или за всеки кол БАБХ изисква лиценз, или пестицидите са много скъпи или нещо друго.
    Което се оправя с правилните политики.
    Само че такива няма а ако има са неправилни.
    Както оная за гледане на домашно прасе, да има кръвни изследвания, да има еди какви си условия в кочината. И накрая след като си се набутал до шия те идват и ти казват "Унищожавай прасето щото има грип"
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Блогър от Москва

    4 19 Отговор

    До коментар #28 от "малко си чел":

    Е аз на Ванга вярвам,а Ти давай измислени цитата на Стойна ,които не знаем защо се появиха Чак Сега .А Ванга тези неща ги казваше още преди всичко да започне .
  • 52 Блогър от Москва

    3 16 Отговор

    До коментар #50 от "А пък само 2 дни":

    Що не прочете до край новината ,че там ще правят голям паметник?Или я прочете ,ама така Ти отърва?

    Коментиран от #70

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 За грант казвам на черното бяло

    8 16 Отговор

    До коментар #39 от "чети":

    Здрава измислица е това - отвори енциклопедия Британика на английски и виж-РД -180 (на руски: РД-180 , Ракетный Двигатель-180 , тр. Ракетный Двигатель-180 ) е ракетен двигател, проектиран и произведен в Русия.

    Какъв е проблема:
    „Те разглобяват двигателя, сглобяват го, разглобяват го, сглобяват го, но не могат да създадат същия метал“, каза Михаил Ковалчук (руски физик) за опитите на САЩ да разкрият тайната на сплавта на руските космически двигатели РД-180.

    Русия дълги години ги продава на САЩ, а американците продължават да ги купуват - не могат да направят аналогичен.

    Коментиран от #66, #71

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Гей Люсак

    4 17 Отговор
    2058 година ЕС ще изпратим луноход. 2098 и Япония ! Канада 2236 година каца на Луната !
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 .........

    4 16 Отговор

    До коментар #35 от "лесно е":

    За България нищо не е приоритет освен политиците да богатеят. Българите са след мигранти и украинци и други вампири.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 НАБЛЮДАТЕЛ

    16 2 Отговор
    Вероятно са обявили свободни места за позициите. Казусът е, дали голямата заплата покрива едно падане от 4 -ия етаж?
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Демократ

    16 3 Отговор
    Може да получи инфаркт по путински или синдром на отворения прозорец.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Блогър от Москва

    2 17 Отговор
    Гагарин е първия космонавт

    Коментиран от #74, #76, #94

  • 74 Блогър от Москва

    3 16 Отговор

    До коментар #73 от "Блогър от Москва":

    Първия спътник е на СССР на 04.11.1957

    Коментиран от #75

  • 75 Блогър от Москва

    3 17 Отговор

    До коментар #74 от "Блогър от Москва":

    Първата жена в космоса е от СССР,В .Терешкова

    Коментиран от #77

  • 76 Как

    14 9 Отговор

    До коментар #73 от "Блогър от Москва":

    Гагарин е първият върнал се жив. Преди него има десетки други които не са се върнали.

    Коментиран от #78, #83

  • 77 Блогър от Москва

    3 16 Отговор

    До коментар #75 от "Блогър от Москва":

    Първия човек в открытия космос е от СССР .А.Леонов

    Коментиран от #79

  • 78 Блогър от Москва

    3 16 Отговор

    До коментар #76 от "Как":

    Стотици направо.И първия е германец ,нали?
  • 79 Блогър от Москва

    3 16 Отговор

    До коментар #77 от "Блогър от Москва":

    Първата орбитална станция е на Ссср-"Салют"

    Коментиран от #80

  • 80 Блогър от Москва

    3 17 Отговор

    До коментар #79 от "Блогър от Москва":

    Първия Апарат обиколили Луната е на ссср

    Коментиран от #82

  • 81 23787

    4 16 Отговор
    "...да сподели, че деградацията е тотална заради политиката и политиците...."

    Тя е тотална и в САЩ, Германия, Франция България......
  • 82 Блогър от Москва

    3 16 Отговор

    До коментар #80 от "Блогър от Москва":

    Единственно и само !!!СССР е кацал на Венера!!!Там атмосферното налягане е 400 атмосфери и вали дъжд от азотна киселина.Марс е курорт по сравнение с Венера.Спускаемия Апарат предава тв кадри от Венера

    Коментиран от #85

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 хихи®

    17 4 Отговор

    До коментар #82 от "Блогър от Москва":

    Под мъдрото ръководство и на другаря Путин Русия наследник на СССР се превърна от космическа сила в червено джудже.....

    Коментиран от #93

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Блогър от Москва

    2 17 Отговор
    Първия луноход е на СССР.И още куп други достижения

    Коментиран от #91, #97

  • 88 Блогър от Москва

    2 16 Отговор

    До коментар #86 от "Тъкмо щях":

    А не ги Знам твойте колеги как са?Тука народа не се интересува от Това ,Като гледам за разлика от теб.Чеши си крастата в БГ .
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Хахаха

    4 19 Отговор

    До коментар #87 от "Блогър от Москва":

    Първият спутник, първият космонавт, първата жена космонавт, първият човек, излязул в открит космос. Първите живи кучета, завърнали се от космоса преди това. Първите космически програми, които позволиха на другите страни да придобият самочувствието на нации, имащи свои космонавти. Неблагодарници......живеещи в страни, създадени от Русия.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Бай конур

    4 11 Отговор
    Дълго време МКС се обслужвале от руски транспортни кораби, след като програмата на НАСА със совалките беше прекратена. Деградацията е предимно в умствените способности на автора.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Дас

    5 3 Отговор

    До коментар #87 от "Блогър от Москва":

    Всичко това много добре, ама проблемът е, че това е минало, СССР... А вие днес нямате нищо общо с това.

    Коментиран от #101, #106

  • 98 Решението!

    2 2 Отговор
    Да си внесат индийци да им движат космическата програма.
  • 99 100

    1 3 Отговор
    Айде 300 души на фронта.

    Коментиран от #103, #107

  • 100 Един

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "да бе":

    Аналогов нет.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Блогър от Москва

    4 2 Отговор
    Русия Има 100 успешни поредниРакетни старта
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Емо

    0 4 Отговор
    Една история ми дойде наум. Британски бомпардировач, кацнал в СССР по време на Втората световна война, като помощта от Великобритания - т. нар.- ленд-лиз. руснаците решили да го копират. Разглобили го напълно. Копирали всички части едно към едно. СГлобили новия и той не можал да излети. Катастрофирал. Мислили, мислили, и решили че това станало заради това, че частите били в инчови размери , на не в сантиметри, мм и метри. Направили цял научен институт, за да разработи чисто нови стругове и фрези, с които да се изработват части с инчови размери. Хиляди учени и работници били ангажирани с проекта. Направили новите стругови и фрези. Друг научен институт бил създаден, със стотици учени, да разработи специална боя, с която да се боядиса новия бомбардировач. Сглобили и новия самолет, с инчовите части. И той не можал да излети. И така и следващия, и по-следващия. Никой никаго не можал да разбере, защо не можели да летят копираните самолети. Та и тук по същия начин. Космическата експертиза Русия отдавна я е загубила. Меганичното сглобяване на ракета и извеждането й извън земната орбита съвсем не означава, че може да отиде до Луната, да кацне и да се върне. ОЍсобено когато е необходимо в днешно време толкова електроника, а поради ембаргото русия страда от недостиг на електронни компоненти.

    Коментиран от #105

  • 105 Блогър от Москва

    1 2 Отговор

    До коментар #104 от "Емо":

    Историята Ти почти цялата е менте,лъжа ,фейк.хаххвхххахв.През Втората Световна война в Далечния изток Каца американски В-29.Сталин нарежда след войната да направят съшия.И направили.Ту-4.Стратегически бомбардировач който се произвежда до 1960 гНЕ УЧИ ОТ ФЕЙСБУК!!!И ОТ ТИК ТОК НЕ УЧИ!!!
  • 106 Блогър от Москва

    2 2 Отговор

    До коментар #97 от "Дас":

    Русия си напрви нов космодрум -"Восточный"Сега ,по времето на Путин.И до Луната ще стигне пак и до където трябва.Ресурси Има .Санкции е не работят,Брикс помага

    Коментиран от #108

  • 107 Блогър от Москва

    1 1 Отговор

    До коментар #99 от "100":

    В източника на новината пише че щели да ги преназначат в дъщерни фирми ,а те пак да си работят на същото място ,в централния офис.Не позна.
  • 108 факти

    0 1 Отговор

    До коментар #106 от "Блогър от Москва":

    Чакай ти.Русия не е космическа държава пт близо 30 години насам.
  • 109 Мишлето ®

    0 0 Отговор
    Еми много ясно е!
  • 110 Восторг ® !

    0 0 Отговор
    Разбира се, че е ясно!