Last news in Fakti

26 Август, 2023 11:04 9 863 35

Григор Лилов: Защо завърнаха Васил Божков-Черепа?

  • васил божков-
  • черепа-
  • българия-
  • хазарт

Парадоксално звучи на този фон, но завръщането на Черепа е удобен фактор за тези „всички”, които се намират под западен натиск

Григор Лилов: Защо завърнаха Васил Божков-Черепа? - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Васил Божков-Черепа се завърна. Доскоро ОАЕ категорично отказваха да го екстрадират за България. Вчера се разбързаха за екстрадацията му и днес Черепа е вече у нас. Това коментира във "Фейсбук" Григор Лилов.

Вчера ОАЕ получиха съгласие за бързо членство в руско-китайската БРИКС. Да напомня, че когато Божков кацна в Дубай, там изненадващо дохвърча и Сергей Наришкин – ръководител на Службата за външно разузнаване на Русия. Дори се наложи руски официални лица да опровергават връзката между двете събития - била случайна.

Черепа е дестабилизиращ политически фактор у нас.

Най-малкото е такъв, защото знае много за всички и почти всичко. Това „всички” не е само Бойко Борисов, но и предишни премиери. И това „всичко” не е единствено сакове с пари. Жив свидетел пред съда винаги има убийствен пропаганден ефект, дори и да послъгва. Но в случая, както знаем, послъгване не е необходимо – и истината ще свърши работата.

Парадоксално звучи на този фон, но завръщането на Черепа е удобен фактор за тези „всички”, които се намират под западен натиск. Арестът му е на сгода дошъл момент да демонстрират чрез неговото задържане западната си ориентация. Да я демонстрират на фона на нарастващия дипломатически скандал със задържаните доставки за Украйна и негодните 100 БТР-а, които нямат място на фронта (дори библията на милиардерите – медията „Форбс”, която иначе не забелязва България, онзи ден посвети специална голяма статия с критика към страната ни, вкл. и за БТР-ите).

Но далеч по-важното в завръщането му е чрез заплахата от негови разкрития да си измиват ръцете пред Запада за непоследователната им политика. Защото е ясно, че чрез знанието на Божков неговите небългарски господари ще притиснат зад кулисите родните властници.

Срещу натиска чрез закона Магнитски се изправя натиска чрез операцията „Васил Божков”.

А когато постановката завърши, вероятно и Черепа ще стане излишен: както Трактора, както Вагнеровеца (за Пригожин виж по-предишния пост)...


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това ли са

    36 6 Отговор
    новите национални герои
  • 2 До сега само за Алексей

    60 3 Отговор
    сега колко месеца ще четем за Черепа

    Коментиран от #16

  • 3 Оффф

    37 5 Отговор
    Журналисте , не търси сензации и няма нужда от опити за тълкования !

    Коментиран от #27

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 фен

    39 3 Отговор
    Ами то за това беше зорът да махнат Гешев.
  • 6 Красимир Петров

    28 1 Отговор
    Защото го изпраха
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българка

    69 3 Отговор
    Не разбирам кое е вярното. Вчера по медиите се огласи, че Божков доброволно се завръща в България,а авторът на статията пише, че е екстрадиран. Та последно кое е вярно?..........

    Коментиран от #21

  • 9 Не се притесняваите...

    47 4 Отговор
    Скоро и сърбите...ще се разбързат да върнат цветан василев...този цирк го гледаме от 30 и повече години..сама артистите...се сменят от време на време..
  • 10 Айде

    40 17 Отговор
    От идването на Божков ще изгори или ОПГ Герб или ППДБ! Няма друг вариант! И в двата случая, плюсът е за путинистите, колкото и да ги ненавиждаме, както и Герб и Борисов! Всичко се дължи на глупостта на Киро и Асен да се свържат с Борисов!

    Коментиран от #13

  • 11 Тара Панова

    20 3 Отговор
    Черепа и Козела (с Гогомана, Торомана, Къро-Новия ..., ..., ... и Арис-Регето) поемат властта от Омеров.
  • 12 Тара Панова

    21 8 Отговор
    ... и Терзиеви СъсДС (демосКради) ще им помага
  • 13 Боко

    27 8 Отговор

    До коментар #10 от "Айде":

    е пътник !
  • 14 Редник

    42 3 Отговор
    Каквото и да пише по медиите става въпрос за пари и власт! Не знам кой ще изгори, но ще има такава.
  • 15 Име

    17 6 Отговор
    Само 1 или 2-ма максимум са осъдени ефективно за поръчителство на убийства. При това - са били конкретни случаи - не вярвам Божков да е подписвал или да е записван технически - със свидетели.

    Това са някакви филми - най-вероятно е скалъпено нещо, знаем си ги нашите - някой нещо казал.

    За данъците - кой са вкарали, те са на фирми, както и да е.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Госあ

    4 6 Отговор
    хахаха какво точно се е опитал да напише този ? С право ги е страх от ИИ тези празноглавци - задаваш Божков, русофили, украйна и форбс и съм сигурен, че ще излезе нещо по читаво, че може и да има някоя вярна логическа връзка 😅
  • 19 скоро,скоро!!!

    5 3 Отговор
    тъй-тъй!!!
  • 20 Кой

    11 18 Отговор
    Григор Лилов е психопат и лъжец отново ли си е показал от дупката си

    Коментиран от #28

  • 21 бомбето

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Досега ОАЕ бе го пускали, заради опасност за живота му ???!!!! , но сега му разрешили вече. Кочияша е преценил, че ше разчушка турбуленциите
  • 22 БСП на Бунището

    17 7 Отговор
    Огнян Стефанов - журналист разговаря с Божков по телефона-
    "Божков: Сега протест, протест до дупка и го мачкаме Бойко. Виж го вчера плачеше, оправдаваше се, лъже, подсказват му лъжите. Давам ти материали кво да пишеш. Моли се. Иска от работодателите помощ.
    Мъж: Да, да, да. Разбира се.
    Божков: Така че с’а трябва докрай! Бойко, Гешев. Нали Бойко имам предвид цялото им правителство и Гешев.
    Мъж: Да, да.
    Божков: И после да видим Румен Радев к"во Правителство ше направи. Там трябва да се съветва.
    Мъж: Еми, аз, между впрочем, бех му, бех му казал некои неща за когато прави...
    Годината е 2020 та - .Организиран Бунт срещу законно избрана Власт член 109 от НК
  • 23 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 2 Отговор
    Айде де...Не се правете,че не я виждате връзката...Като ви е страх да я кажете не ходете на Витоша.На мен Витоша ми е Един от Домовете......
  • 24 Читател

    8 2 Отговор
    Статията е наистина обективна . Та чак скучна . Лилов не ни е оставил шанс да се заядем за нещо .
  • 25 Трандафор

    10 1 Отговор
    Лафът "За каквото и да си говорим, става дума за Бойко" вече е част от комедийния жанр! Тия, дето го пуснаха в употреба и сега го изтръскват като брашнен чувал, да бъдат поне благодарни ако не връщат парите! Пропаганда е това, ей, не е журналистика!
  • 26 Синя София

    14 2 Отговор
    Болни мозъци пишат нелепи истории,а е ясно че всички и Борисов и Пеевски и Доган и Божков са или за затвор или за вечна им памет...но държава отдавна няма,тук се разпореждат гру,ЦРУ, Мосад,ми6,турско,сръбско и какво ли не разузнаване...пак сме под игото...

    Коментиран от #33

  • 27 Мдааа

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Оффф":

    Никога не съм се съмнявал, че на григор лилов му хлопа дъската! Не знаех обаче, че състоянието му се е влошило!
  • 28 Ъхъ

    8 3 Отговор

    До коментар #20 от "Кой":

    Оказва, се че Путин е екстрадирал Божков, а тагарев е негов агент! Пациентът лилов, да стои на сянка и да си пие лекарствата!
  • 29 Пян_Гъ

    10 0 Отговор
    ПРОРОЧЕСТВО: Гешев много знаел, ауу, ако си отвори устата... ще видите... щяло да стане мнооого интересно! И какво стана? А? Кажете де, какво точно знае Гешев и като знае, защо не вкара обвинения в съда, докато беше на поста??? Знае грънци.... Така ще стане и с Черепа, помнете ми думата. И аз знам, че вчера закусих, но нямам свидетели и НЕ мога да го докажа. Демек ситуацията е ЕЖК.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Млечин

    5 0 Отговор
    Ало-о,журналистите,стига сте фамилиарничили с богати иизвестни българи.Умувате за неща,които не знаете и никой не ви казва.Ако беше такъв бандит Божков,защо не му спряха строежа на Солни пазар?Синът му какъв жил.комплекс гради до райсъвета на Кр.село .Бутнаха Балканкар заради него и така както върви ще пребарат и трамвайното депо.Божков вероятно си е държавен човек,просто вероятно,искаха да му пребарат мангизите,както на някои други.....
  • 32 9876

    0 2 Отговор
    Скоро ще прави компания на Трактора.И то напълно заслужено.
  • 33 Петьо, но не еврото

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Синя София":

    Браво, моето момче.
    Ти откри топлата вода!
    Забрави обаче Ф.Д., Костов, Меглена Пръмова, Софиянчевски и десетки корупционери и мафиоти!
  • 34 Дядо Йоцо

    2 1 Отговор
    Айде, да забравим всичко.
    Да започнем на чисто!
    Кой крал - крал!
    И да вземе някой милярдите на Черепа или Тиквата, няма да стане по- щастлив.Вервайте ми! Ако не ми вярвате питайте Симеончо!
  • 35 картончетата

    2 0 Отговор
    Когато Валери Симеонов повдигна въпроса за това че се продават картончета там където пенсионерите си получават пенсиите, очевидно ББ не прие подкупа, защото КН започна да креши в НС събрание че се краде, а Мая Манолова поиска оставката на Валери Симеонов чрез майките на деца с увреждания. Очевидно въпросните "спестени" 500 милиона са отивали за издръжка на БСП. Прави впечатление че Радев вдигна юмрука и събра под знамената мутрите за да свали законно-избраното правителство на ГЕРБ. Има връзка, но дали тя минава през Москва тепърва трябва да се докаже. Така или иначе, когато говорим за корупция, очите на всички са насочени към Румен Радев, Корнелия Нинова и Мая Манолова.