Last news in Fakti

26 Август, 2023 14:28 3 750 18

Румен Карамихалев: Завръщането на Божков и възходът на президентския режим на Румен Радев

  • румен карамихалев-
  • васил божков-
  • хазарт-
  • румен радев

Но воден от принципа "за кого е полезно", аз все пак се склонявам да си мисля, че той ще е поредния лост за разрушаване на действащото правителство

Румен Карамихалев: Завръщането на Божков и възходът на президентския режим на Румен Радев - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Защо Божков се върна точно сега?

Това коментира във "Фейсбук" Румен Карамихалев.

В нашата овъртолена с всякакви тайни и явни взаимовръзки действителност, възможните версии сигурно са десетки. Но воден от принципа "за кого е полезно", аз все пак се склонявам да си мисля, че той ще е поредния лост за разрушаване на действащото правителство.

Божков отдавна обяви, че е давал десетки милиони кеш за Винету, но досега прокуратурата не искаше да го разпита официално. Връщането му говори, че е получил някакви гаранции за неприкосновеност в замяна на показания срещу Баце.

И тук вече е съвсем лесно да се отговори на въпроса кой би имал полза от разпадането на правителството. Нататък развитието изглежда ясно, единствено отворен е въпросът доколко ще успее този опит за вземане скалпа на Винету, а оттам и за връщането на пРезидентското управление за обозримото бъдеще.

Ще видим..


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сесесере

    25 20 Отговор
    Решетниците в действие!
  • 2 да де

    36 1 Отговор
    Сега остава и Цветан Василев да си дойде от Белград за да е пълен цирка.
  • 3 Пъзелът постепенно

    23 6 Отговор
    се подрежда и дано успее да се подреди до края защото подмяната пералнята на Винету и всичко останало е в разрез с протестите на българските граждани след действията на индианския вожд 10 години начело на племето.
    Всички които лъжат и са лъгали българските граждани трябва да понесат своята отговорност.
  • 4 Никой

    20 1 Отговор
    Наско Сираков вече е спокоен , Илияна Раева е спокойна. Татко си дойде !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Инж

    20 4 Отговор
    А защо присъда за ББ значи падане на правителството???
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кака

    33 11 Отговор
    Да припомним на гладните комсомолци от козяк, че не президента Радев даде възможност на Божков да плаща по нисък данък, не на Радев Божков е дал 70 млн лева, или 10 % от спестения данък, не Радев е изнудва Божков за още пари, не Радев изпрати на Божков НАП, след като Божков не се е подал на реката, и не Радев е оторизиран от посолството да управлява и краде на воля държавата, за сметка на пълно подчинение на посолството.

    Коментиран от #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българка

    12 12 Отговор
    Е, че то зависи от нас гласоподавателите дали ще позволим върхушките на ГЕРБ- ДПС да са на власт, а не в затвора. В момента ПП-ДБ нямат мнозинство и ,за да не позволят обръщане на курса към Средновековието- Русия, те буквално се простреляха с тази сглобка
  • 11 Дай Боже

    11 9 Отговор
    Еееех Румен Карамихалев от твоите усти в Божите уши тази сглобка бързо да се изпари....
    Народ да се спаси...
  • 12 мдааа

    8 2 Отговор
    Има сделка.... да продължи изпирането!!!
    Пази Боже, но е възможно и тук да има сделка и сглобка... за свободата на Черепа да стане допочистване и доизбелване на Баце и Шиши!!!
  • 13 Истината

    3 6 Отговор

    До коментар #8 от "Кака":

    И двамата са русски служители.
    "Булгаргаз" ще плаща на "Боташ" по 300 млн. лв. на година независимо дали ползва газ
    Булгаргаз" не получава достъп до турската преносна мрежа, а само право да разтоварва танкери на конкретно посочен терминал и да получи същото количество природен газ на границата си, в точка Странджа/Малкочлар.
    За тази "услуга" държавната компания се ангажира да плати 3.8 млрд. лв. само за такси на "Боташ" за периода на споразумението, което е за 13 години, независимо дали внася газ или не. Не е ясно как е определена тази цена.
    За разлика от "Булгаргаз", турската "Боташ" получава пълен достъп до българския газов пазар и преносна мрежа, като дори ще има право да доставя на крайни клиенти, като може да измести изцяло "Булгаргаз".
    Компанияте ще заплати на българската страна само 138 млн. евро (14 пъти по-малко) за целия 13-годишен период, като не е ясно как се формира и тази цена.
    При прекратяване на споразумението "Боташ" има право на неустойка, равна на пълния размер на дължимите такси за целия оставащ срок, или 3.8 млрд. лв. към момента. "Булгаргаз" няма право на неустойки.

    Коментиран от #17

  • 14 Матей преображенски

    8 2 Отговор
    Трактора падна,черепахата ще го смени и толкоз,какво тук значи някаква си личност,важното е екшън да има.Бившия банкер на ктб дали би се върнал,не,струва ми се доста по-предпазлив,на никакви обещания няма да се върже,а само ако види боко и шиши в затвора.
  • 15 а упавление от престъпници по добре ли

    10 3 Отговор
    и винету и кокорчо и кирчо са все такива
  • 16 хммм

    1 1 Отговор
    И защо така решихте?? Не мисля!
  • 17 Така е

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Истината":

    Да бяхме си направили ние газопровод ... сега на нас щяха да ни плащат
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.