Last news in Fakti

4 Септември, 2023 16:00 3 142 62

Защо Борисов „стреля“ с Трактора? Целите на Турски поток и МОЧА – една и съща зависимост

  • бойко борисов-
  • трактор-
  • турски поток-
  • моча-
  • зависимост

Вместо да се възторгват от „подвизите“ на Трактора, лидерите на ПП е трябвало да влязат за двайсетина минути в Гугъл, за да им „светне“ лампата, че с такъв човек по-добре да си нямаш работа. Вреди на имиджа, нерядко и на здравето…

Защо Борисов „стреля“ с Трактора? Целите на Турски поток и МОЧА – една и съща зависимост - 1
Снимка: МС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар за ФрогНюз

Два дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов „къпи“ медиите с темата за Алексей Петров-Трактора и някаква негова роля в преговорите за съставяне на кабинет „Денков-Габриел“. Няма новина, защото хората, които следят събитията в политиката, знаят, че нещо такова е имало покрай бащата на Кирил Петков, който се знаел с бившия старшина от баретите по линия на каратето.
И други през годините са се подвеждали от митовете за експертизата на Петров в областта на националната сигурност. От БСП го предложиха за съветник на шефа на ДАНС Петко Сертов, а след това се чудеха как да се отърват от него… Медии и журналисти също периодично изпадаха в заблуди.

Вместо да се възторгват от „подвизите“ на Трактора, лидерите на ПП е трябвало да влязат за двайсетина минути в Гугъл, за да им „светне“ лампата, че с такъв човек по-добре да си нямаш работа. Вреди на имиджа, нерядко и на здравето…

За болшинството българи темата е абсолютно безинтересна, макар лица като Трактора да белязаха прехода с голямо, тъмно, криминално петно. Такива хора налагаха години наред насилието като модел и в бизнеса, и в управлението, разрушаваха методично структурите, осигуряващи обществената безопасност и спокойствие.

Крайно време е като народ да затворим тази страница, ако искаме страната да има бъдеще. Това ще стане като спрат възклицанията по разни силоваци и съмнителни „лоялни“ граждани и техните „заслуги“ към държавата. Нямат такива заслуги, но нанесените от тях вреди са огромни и още дълго ще ни държат на опашката в ЕС.

От това се възползва Борисов – от нездравия интерес, оцветен в жълто, за някакво участие на Трактора в малък епизод от идеята за правителство. Защото по този начин се измества фокуса от поредните скандални разкрития за задкулисно договаряне на строежа на Турски/Руски поток. Поредните изнесени факти направо крещят за безпрецедентно обслужване интересите на Кремъл и Путин зад гърба на българските данъкоплатци. Платени 3 млрд лева за газопровод, който развърза ръцете на Путин да нападне вероломно Украйна. Това е резултатът от проекта, който Борисов строеше със скоростта на светлината за сметка на отлаганите срокове за завършване на газовата връзка с Гърция.

Борисов най-добре от всички (може би и президентът Румен Радев, който е имал разговори с Путин по темата за газопровода) знае какво и как се е обсъждало с Путин. Знае и как и кой е строил обектите през наша територия.

На всичкото отгоре прокуратурата този път нямаше как да се измъкне и се самосезира, за да разследва договора и строителството.

И ето ви Трактора… Елементарен тактически ход, но Борисов знае, че у нас подобни трикове минават.

Апропо: години наред Борисов бе сигурен, че Алексей Петров е замесен във взривяването на джипа на Цветелина Бориславова на 27 март 1997 г. В последно време обаче лидерът на ГЕРБ направи няколко комплимента на Трактора в свои медийни изяви. Интересна тема, която заслужава внимание, но за нея – друг път.

Ако Борисов е толкова убеден, че е направил супер добро на българите с Турски/Руски поток, колкото твърди, нека съдейства на разследването и да докаже своя исторически принос за нацията. Признателният народ ще прибави фигурата му до съветския войник в композицията МОЧА.

Каквито са ползите от окупацията на България от червената армия през септември 1944 г., такива са и от строежа на Турски/Руски поток, построен от Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щото

    29 5 Отговор
    да му излезе през носа !
  • 2 Аз съм бг кифла

    20 40 Отговор
    Цял ден обикалям Моловите. Търся да си купа някакав руски боклук и даже такъв не мога да намера. Членка сам на партия Вазраждане. Мисла да стана русофилка.

    Коментиран от #24, #26, #55

  • 3 Путинофил

    34 14 Отговор
    Боко е силно наш човек - путинофил. Хариза 4 милиарда на путин за сръбската тръба.

    Коментиран от #52

  • 4 да де

    49 5 Отговор
    Интересно Фрог нюз защо не питаха за файдата от потока баце когато беше премиер май не им стискаше.

    Коментиран от #28

  • 5 Кабамилионеров

    21 4 Отговор
    Наистина мойта торба с мили..они е по-пълна от тор.бата на Бо.ката.Все пак съм кме.т от ГЕПИ.
  • 6 Простак

    33 3 Отговор
    Както казваше Тиквата: „ Аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме!“
  • 7 Тиквонии Велики

    17 15 Отговор
    Те тоя ни докараха 400 000 руски генерали и полковници с имоти по морето!
    Чакат, кога путин ще обяви „Референдум“!

    Коментиран от #10

  • 8 ДПС,ГЕРБ,ППДБ най-голям враг наБългария!

    35 5 Отговор
    Тиквата отдавна трябваше да е в затвора, той върна България с 50 години назад!
  • 9 Банката на борисовата сол т....

    17 4 Отговор
    Българо-руска кредитна банка.
  • 10 провинциалист

    15 8 Отговор

    До коментар #7 от "Тиквонии Велики":

    "Те тоя ни докараха 400 000 руски генерали и полковници с имоти по морето!" - това е към една трета от цялата руска армия, нали се сещаш колко нелепо звучиш?

    Коментиран от #12

  • 11 ТрампЛин

    21 9 Отговор
    Много кратък и точен анализ! Единственото което ме смущава и хвърля в недоумение е, как Борисов успя да изпълни поръчката на Кремъл с Турския Поток, че и да се увековечи на портрет с путин и Вучич, а след това да се обърне срещу русия и путин? Искрен ли е Борисов в изявленията срещу войната в Украйна и срещу русия, или играе някаква игра?
  • 12 Русофилите са функционално неграмотни

    12 15 Отговор

    До коментар #10 от "провинциалист":

    Тези 400 000 са бивши генерали и полковници.
    Пояснение за не особено умни, т.е. пенсионери.

    Коментиран от #14

  • 13 българка

    27 3 Отговор
    Змията се изхлузва от кожата си, когато и отеснее. И наш Бойко прави опит да се изхлузи от престъпната си кожа и да изглежда чистичък и непокварен. Но мръсната му душица планира нови погроми над държавата и тези, които го следват да си помислят какво правят!

    Коментиран от #20

  • 14 провинциалист

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "Русофилите са функционално неграмотни":

    Ако това е така, трябва незабавно да бъдат въоръжени и да се разселят по малките населени места с разрешение да стрелят на месо при всяки набег на "електората". Нашите пенсионери ще им бъдат вечно благодарни.
  • 15 фактите са си факти

    23 8 Отговор
    Боко само каза истината, която я каза и самия Алекщсей Петров, какво неясно има? Соросснята газ пикае, обаче фактите са си ФАКТИ.
  • 16 Теменужката

    20 3 Отговор
    изяде картата !
  • 17 не лъжа

    15 5 Отговор
    Ако този го гътнат , банкет за цялото село ще направя !!
  • 18 Град Симитли

    15 3 Отговор
    Поръчков ш0п@r!
  • 19 1234

    16 10 Отговор
    Абе хич не ви харесва Борисов ама ви крепи некадърното правителство.
  • 20 Алигатор

    21 2 Отговор

    До коментар #13 от "българка":

    Боко е в менгеме от , което не може да излезе . И от двете страни е притиснат . Сеира предстои .
  • 21 НАБЛЮДАТЕЛ

    16 2 Отговор
    Ауу, голям смях. ФАКТИ пак извадиха от мухъла мултигрупския глашатай. Както винаги, старите му господари се грижат за него. Олимпийски кръгове или свински черва - въпрос на изказ. Иначе който плаща - той поръчва музиката. Чалгари срещу пари - дал Господ
  • 22 България над всичко

    26 15 Отговор
    Българите истинските нормални българи обичат Русия ! И не съществува сила,която да промени това дори и фашистките наглеци които са на власт няма да успеят променят тази любов към братският руски народ!Оставка на всички мразещи доброто

    Коментиран от #25, #29, #31

  • 23 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    13 4 Отговор
    Е, ама вие хем искате да сложите Борисов на МОЧА, хем искате да събаряте МОЧА!
  • 24 Българин

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Аз съм бг кифла":

    Ти мислиш ,че магазините са на Молов, та казваш моловите?
  • 25 НАБЛЮДАТЕЛ

    14 12 Отговор

    До коментар #22 от "България над всичко":

    Говорим за българите, а не за съветските мекерета. Имало една Русия останала в паметта на българите, чиито офицери са избити от съветските изверги, а тези които са останали, някои са се заселили у нас. . Това са фактите. После следващото поколение на съветските крадливи пияндурници обявява война на България, въпреки че от края на август 44 години България е излязла от ОСТА и е обявила неутралитет. Акт на агрезия, развързал ръцете на Сталин да открадне каквото може, започвайки от златото на БНБ. С част от тези пари си купуват българския отпадък, чиито наследници виждаме тук щедро плюещи по България. Нещо някой да е видял създадено от комунист и полезно за народ и държава? Едно единствено?

    Коментиран от #47, #56, #59

  • 26 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Аз съм бг кифла":

    Иди до гастроном Березка,там продават само руски стоки.
  • 27 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    8 7 Отговор
    Махнете този патологичен лъжец от всички медии. Толкова е омръзнал и дотегнал на всички, че ще започнем да повръщаме само като го видим. Нямат край неговите лъжи и мошенгии.
  • 28 Бъркаш

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "да де":

    Питали са не веднъж и не само за руско-турски поток, но този сайт не се споделя в руските канали и групи.
  • 29 Реално

    7 6 Отговор

    До коментар #22 от "България над всичко":

    Трябва да си развил Стокхолмски синдром за да обичаш окупатора и насилника си.
    Това не са нормални, а много, много болни хора.

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Тъпунгеро,

    4 11 Отговор

    До коментар #22 от "България над всичко":

    За теб българия над всичко под московлийска управа, копейко.
  • 32 Айде,бе

    14 4 Отговор

    До коментар #29 от "Реално":

    Каква окупация ви гони,без защитата от червената армия и участието ни заедно с тях в антифашистката борба,България щеше да загуби земи до Стара планина.Цала западна Украйна е от такива земи, взети от Румъния, Унгария и Полша. Тази червена армия спасява на Пасито дедите:),само ако се беше забавила и с нашите евреи щеше да е финито и не само с нашите.Пасито всеки ден цвете трябва да оставя на паметника.А червената армия влизайки тук се насочва към турската ни граница не случайно,защото от другата страна чакат истински окупатори.А и знаем как ги посреща народа,каквото и да говорят извратените либерасти днес:))

    Коментиран от #48

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Перо

    4 2 Отговор
    И Ал.Петров си отида от лакомия за държавен пост. Стара комплексарщина! Хванали са го началниците за мюре, обещавайки му пост, да направи организацията, логистиката и предаде директивата на тиквата, какво ще последва от началниците, ако той доброволно не предаде изборите и властта на лоялните послушници. После няма “логистици”, няма излишни свидетели и опасност за уйдурмата на сглобката! Само Бонев усеща какво става и къде е изпаднал тиквата!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ?????!!!!!

    3 2 Отговор
    Алексей Петпов се е родил като Асан Ибримов Омеров. А Бойко Борисов е собственик на "Ипон" Може ли факти да кажат коя е истината освен истината?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Рискувам да имам субективна забрана

    2 2 Отговор
    Алексей Петпов се е родил като Асан Ибримов Омеров. А Бойко Борисов е собственик на "Ипон" Може ли факти да кажат коя е истината освен истината?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 В грешка си

    4 3 Отговор

    До коментар #25 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Ти си един СЛЯП индивид. Вероятно по рождение. И не предизвиквай бог! Защото за 35 години беше създадена нормална държава с пътища, вода, електричество, лека и тежка промишленост, електроника и други. Може би си под 30 годишен и не виждаш такива неща, освен токът и водата в къщи. И те са от онова време, което плюеш. Не виждаш и защото вашето брата ги разрушиха. Много бързо. Ако обаче нещата ескалират както при ВСВ, някои няма да чакат последната седмица, ще са се изнесли скоропостижно.
  • 48 7676

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "Айде,бе":

    Ако Игнаций Лойола имаше възможност
    да прочете това, щеше да разбере, че
    йезуитите са пионерска организация пред
    Съветските тролеи.
  • 49 Алоооо гумечки

    3 1 Отговор
    Алексей Петпов е помак и се е родил като Асан Ибримов Омеров. А Бойко Борисов е собственик на "Ипон"
  • 50 Трийте, пак трийте но няма да изтриете

    1 0 Отговор
    Алексей Петров е помак и се е родил като Асан Ибримов Омеров. А Бойко Борисов е собственик на "Ипон"
  • 51 Триещите да са виждали Асан? Аз да

    1 0 Отговор
    Алексей Петпов е помак и се е родил като Асан Ибримов Омеров. А Бойко Борисов е собственик на "Ипон"
  • 52 Ляв+

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Путинофил":

    "Каквито са ползите от окупацията на България от червената армия през септември 1944 г., такива са и от строежа на Турски/Руски поток" - де това да беше вярно, България пак ще ше да е в предните места по индекс на развитие. Турски поток носи добри пари, но това не е достатъчно да достигнем нивата на Развитото Социалистическо Общество

    Коментиран от #54

  • 53 Триещите да са виждали Асан? Аз да

    3 1 Отговор
    Алексей Петров е помак и се е родил като Асан Ибримов Омеров. А Бойко Борисов е собственик на "Ипон"
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Човек

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Аз съм бг кифла":

    Ти май си резервна част за велосипед, тая дето почва с п, а завършва с едал.
  • 56 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Моята баба е пострадала от съвецките войници.
    Не на укопацията!
  • 57 Въпрос

    3 0 Отговор
    На кого? Котето малоумен ли е, че баща му да го дондурка до министерски пост, че и по-нагоре? Хора, ясно ли ви е,че сглобката пак е на ДС?
  • 58 Тик

    4 1 Отговор
    Посолството каза че тиквата трябва да бъде отсвирен от политиката, трябва им хора като Киро и Асен ,алчни , безкрупулни и гладни верни на посолство То.....тиквата е Фурнаджииска лопата много ненадежден
  • 59 НСИ

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    От 1948 до 1988 са построени 52000 километра пътища всякакъв клас, 22000 километра електропроводи, 3000 язовира, шест блока на АЕЦ, всички ТЕЦ.
    Хайде сега ти напиши какво са построили "демократите " - а най-добре - какво от вече построеното и работещо продадоха или разрушиха?
  • 60 Баба

    3 1 Отговор
    Преди да заколи пилето, джелатинът го гали по главичката, омайва го. Та Буда така ласкаеше трактора преди да му видят сметката... Аналогията е прозрачна.
  • 61 Хазарта

    0 1 Отговор
    Боче пусни ми да изчегарим Деси от Дулово и Видинската КП
  • 62 6547

    0 0 Отговор
    Авторчето не знае ли ,че газопровода за Сърбия е построен със знанието и одобрението от ЕС.И приказките за три милиарда платени от бюджета са пълна лъжа.Истината е ,че българска фирма фирма е финансирала строежа със заеми от банки.И дори стотинка не е похарчена от народните пари.И не на последно място са глупостите ,че Путлер е нямало да нападне Украйна ако газопровода не беше построен.Но в България 80 процентови бол.