Last news in Fakti

2 Октомври, 2023 12:17 2 482 57

Победа на Терзиев ще зазида сянката на ДС, загуба ще окрили лустраторите

  • васил терзиев-
  • сържавна сигурност-
  • софия-
  • избори

Някои аспекти на резултата от изборите в София

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Резултатът от кметските избори в София освен всичко останало ще покаже и доколко занапред могат да цакат някого с ДС-миналото на семейството му.

Първо да разгледаме варианта, при който Васил Терзиев печели в цитаделата на "жълтопаветните антикомунисти".

Както е добре известно, за последните принадлежността към ДС, независимо персонална или през поколение, е по-страшна от класно по геометрия за ученик, от топла мастика за алкохолик и от бомбирали корнишони за практична домакиня.

Успех за Терзиев ще означава, че вече не се правят драми по този параграф и всякакви остатъчни позивни за лустрация и и друго подобно късно раздаване на справедливост, отдавна са изветрели от актуалност.

Разбира се, наблюдатели, анализатори, редови зяпачи и фенове на "Промяната", ще отбележат колко правилно подбрана кандидатура е била Терзиевата. Като ще припомнят вече известните комплименти по негов адрес - млад, образован, успешен, абе - всичко му е "хай ти" на младия мъж.

Стигаме до вариант загуба за кандидата на ПП-ДБ.

Тук вече всичко описано по-горе ще се случи с обратен знак.

Моментално като първа и основна причина за загубата ще се посочи ДС-миналото на дядото на кандидата. Как успешният предприемач е бил внедрен от бившите служби, за да съсипе изборите на демократите в столицата. Ще започне да се пресмята колко гласове на погнусени десни са били изгубени заради нея, като логичният заподозрян, който ги е прибрал, ще се окаже праведният стар седесар Вили Лилков. Разбира се, без да е виновен за това.

Ще се отчете, че и част от негласувалите изобщо, също са били погнусени от този факт в родословното дърво на Терзиев, а други дори са гласували за...Хекимян.

Така при вариант 2 сметките на градските десни с ДС остават неразчистени и ще слушаме още неизвестно колко за дългата ръка на Шесто, Седмо и колкото там са били управленията на бившите ни тайни служби. И как през годините са били изпуснати златни моменти, веднъж завинаги да се сложи край на подобни аномалии, само с една хубава лустрация.

Такива накратко ще бъдат първосигналните реакции още в изборната нощ.

А по-трезви я се появят, я не...


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    21 5 Отговор
    Терзиев открадна думите на Ванчето че трябва да се пребори летаргията на избирателите.

    Коментиран от #19

  • 2 рамаzaн кънeff

    11 3 Отговор
    само с-ДС!!!
  • 3 честен ционист

    19 3 Отговор
    За София ще се надпреварват гръцки комунист, арменски парашутист и Ванчето от маалата.

    Коментиран от #26

  • 4 Снайперист

    16 0 Отговор
    Мирният преход на комунистите ще продължи до 2089 г.
  • 5 Болшевик

    15 0 Отговор
    Изпраха ме !
  • 6 Синя София

    22 4 Отговор
    15 години под сянката на тиквата агент Буда от ДС,май мечтаете за още 15 години тиквите да ви крадат...
  • 7 Отряд Чавдар

    14 1 Отговор
    Доволен съм от "народната власт" и преди и сега....
  • 8 да де

    22 1 Отговор
    Аре сега и татко Петко е от ДС какво имате срещу него.само дето от про100то нищо не става.

    Коментиран от #45

  • 9 Никой

    11 1 Отговор
    Дпс всичко е ДС, те им сменяха имената и днес са по върховете. Перфектно се справиха, като ви натикаха в ъгъла сите булгар хора, дадоха малко кокал да се радват на номенклатурата на бкп българи. Ще трябва като Индия да си сменя името след някоя и друга година. Не съм националист, обективен човек съм и пиша нещата, както ги виждам, никой няма да ви пише от страх, че може да си изгуби държавната баница, мнение на обикновени турци. И българи останал в бг не става, турчина и др етноси работят и строят новата държава
  • 10 Име

    14 6 Отговор
    Минаха 34 години след 89-та и продължаваме да търпим идиoтщинитe на БКП/ДС. Трябва ли да станат 45(1944-1989), за да изметем комунистическите отрочета и "великите" им бизнеси?! Листрация!Това е единственото решение към независима държава!

    Коментиран от #13, #46

  • 11 Сатана Z

    21 2 Отговор
    Държавна сигурност ще управлява София ,а след това и държавата в следващите 12 години ако изберете червения милионер от ДС котилото Терзиев.Той е изборът на "Посолството"!
  • 12 смях в залата

    8 5 Отговор
    Бойко ще го закърши - хем комунист, хем агент Буда!
  • 13 Порно

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Име":

    Имам си младо гадже, и всеки удобен момент я "листрирам" както си го написал
  • 14 Перо

    13 1 Отговор
    Наследеният бизнес не е успех за настоящия “бизнесмен”! Терзиев, ако не беше на черешата и слушаше близките си през годините, нямаше да бъде пълен тъпак и да се бута там, където нищо не разбира! Какво ДС, какви 5 лв. Там никога не е имало и не са допускани тъпаци! Това не е червената буржоазия или криминалните елементи и унтерменши от ГЕРБ-СДС,ПП/ДБ, ДПС!!!
  • 15 Псевдоним

    16 1 Отговор
    Терзиев са го сложили като експеримент към софиянци, да видят колко добри са станали в настъпването на една и съща мотика.
  • 16 БАНко

    8 0 Отговор
    БЪЛГАРСКИ ПОЗОР
  • 17 зачуден

    15 1 Отговор
    Самата идея ,да бъде издигнат кандидат /за кмет на София или за каквото и да било друго/ от фамилия на генерали и полковници от ДС е идиотска ! Не знам малоумниците от ПП/ДБ какво са очаквали ?! Че хората са забравили ?! Че на хората не им пука ?! Или - че хората /т.е. - българите/ са по малуомни от тях ???!!! Очевидно е ,че нежният Васко ще бъде отсвирен ,въпросът е - защо беше неоходим този резил ???
  • 18 ганьо

    5 2 Отговор
    Този е решил да помага за избирането на терзиев по по завързан начин
  • 19 Демократ

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Учили са се на едно и също място,затова имат едни и същи приказки. ДС момчето само си каза, че БСП първи са го канили за кмет, то се оказа и че е доста глупаво, само един път си наложих да го слушам. Това ,което каза ме порази, каза и че може да стане като с Бойко Борисов,първо кмет и после премиер. Така че никой не бива да има съмнения- котилото е едно и също, само имената са различни. ДС кастата не изпуска власт,пари и контрол. Точно затова преди 34 години трябваше да има пълна лустрация, за да има нова България. Сега са се окопали навсякъде. Единствено младите необвързани с кастата и пострадалите от кастата могат да променят България. Дай Боже!
  • 20 киро

    4 1 Отговор
    И аз подържам ДС
  • 21 песничката на малкият Васко Т.

    17 1 Отговор
    Ченге /от ДС/ е моят татко , ченге /от ДС/ е и моят дядко , ченге /от ДС/ ще съм и аз , ах само да порасна и вижте ме тогаз .

    Коментиран от #23

  • 22 Наблюдател

    12 2 Отговор
    Хикимян-Бонев хомо сглобката в София, вече е готова. За когото и да гласувате, 365 дни гей паради....
  • 23 второ главно управление

    12 1 Отговор

    До коментар #21 от "песничката на малкият Васко Т.":

    Ми,не е само единят дядко е генерал и двамата са ,и не е само татко е полковник,ми и мама и леля и чиковците и вуйчовците и братовчедите,всички са се трудили в "органите" на "народната власт".
  • 24 Факти

    1 0 Отговор
    Хората младеж в България са много изнервени. Как би се справил със ситуацията. Идват от София провинциалисти да си прехвърлят имотите на село по разбираеми причина, след кончината на възрастната майка вдовица да се грижат за детето и на 48 години, та Тя от София, да знаете, колко е изнервен народа в София, а само да е там, а навсякъде. Здрава обединител ръка теябва да успокои нещата, ако може, ако не, кой оцелее в този змиярник ок, който не може, знаете къде отиват. Трябва да си с въжени нерви, за да оцелее човек в БГ. Те са много богати и никой не би ги настигнал, най много дс да ви тури някой пиян проститутка бияч, за да се отърве от вас, а дс го може, и пп като се събере с дпс екшън ще има с пубертета
  • 25 Абсурдното ни самоунищожаване

    11 0 Отговор
    Гласувайте за Терзиев, за да спрем разговора за ДС и наследниците му, това ни казва манипулаторът.
    Лустрацията е необходима, но за всички, управлявали последните 30 години грабители и национални предатели. И продължават да унищожават българите и България дори днес...
  • 26 Правешки гюфтo

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    БКП+ДС-терзията ли е "гръцки комунист"?! И защо?!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 провинциалист

    15 0 Отговор
    Само тотално изтрещели , зомбирани и фанатизирани фенове на ПП+ДБ ще гласуват за това ЦК на БКП и ВГУ на ДС отроче , надиплило милионите с любезното съдействие на родата си и с не-малко БКП кеш . От интервюто с него се убедих , че същият е кух , като празна кутия от обувки , не може да сглоби даже едно цяло изречение и освен наизустени клишета , друго не чух . Горд представител на кастата си е , без съмнение . Обаче , ако наистина бъде избран за кмет на София , то това ще и безспорно доказателство , че в София живеят единствено абсолютни иди@ти.

    Коментиран от #30

  • 29 мильо ганев

    6 0 Отговор
    Евтин манипулатор
  • 30 ул. "Козяк" №16

    10 0 Отговор

    До коментар #28 от "провинциалист":

    Никой няма да гласува за тоя, бе, просто СИЕЛА ще го назначи, не разбра ли ?

    Коментиран от #49

  • 31 Анонимен

    1 1 Отговор
    Турчина дали сака арменеца. И кой тогава, бкпбсп Ваня кмет. Нищо лошо. Може да е за хубаво, но.. Младото от ПП, имаме във входа един вдовец от цк на бкп, строг си бе и строг си остана, моя сина му носи всеки ден ядене, имал фирма, а прост селяндур, но с голямо самочувстсие, обичаш да командва. Козината си менят дс, но не и нрава, според мен. Пещ вървим, плащаме си и го е страх моя от него, не живеем там. Тамара много мъка имало по тия земи, мила.
  • 32 Анонимен

    0 0 Отговор
    Пеша, тоя компютър пиян ппдб
  • 33 ....

    0 0 Отговор
    Да назначат 4мата за Кмет, 3на заплати, единият отпред, другите 3 отзад, кой ще разбере. То угодия на хората кога е имало. Никога

    Коментиран от #51

  • 34 мдааа

    8 3 Отговор
    Двама се карат трети пичели...
    Честито на Ваня Григорова!!!
  • 35 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    мафията си имаДържава
  • 36 СЗО

    9 0 Отговор
    Не е вярно че с победата на Терзиев, сянката на ДС ще се зазида. Напротив- тепърва ще става по голяма и по ярка. Защото проблема не е че родата на Терзиев е от ДС, а че тази рода му е помогнала за да си развие бизнеса. И ако Терзиев стане кмет, ще искат да им върне услугата. И тогава всички ще разберат защо е важно ДС да не припарва до властта.
  • 37 Хихихо

    2 0 Отговор
    ДС ще е, защото който раздава порциите, той има думата, и като се хванат терзиев и доганоеевски ще изиграят едно киртаки по гръцко турско
  • 38 Пурко

    3 3 Отговор
    Празни приказки! Ако беше така, Бойко Борисов, член на БКП и син на член на БКП, никога нямаше да стане нкмет, премиер и лидер на ГЕРБ!
  • 39 Гошо

    3 0 Отговор
    Да не стане трети Малкото ДС.
  • 40 нннн

    3 0 Отговор
    НЕ на кандидатите на Сглобката! За ,,цялостно творчество".
  • 41 избирател не на татко Петко от ДС

    6 0 Отговор
    Хаха, Васко щял да зазида сянката на ДС?! Предлагам да зазидаме Васко като символ на ДС и готово.
  • 42 абе

    1 0 Отговор
    на кой му дреме за тия инсинуации ако не с дс щяха друго да измислят проблема му е избора н ПП те са губещи всички ги разкрихме те са заместите и то по лош на герберите
  • 43 пфууууу

    4 0 Отговор
    Тоя банго Васил ДС поне да беше по-лицеприятен, а то...Абе поне на външен вид да стават, бе, а то фани единия удари другия, пълна трагедия! То стана като конкурсите за мис - за която платят, тя става мис!
  • 44 Фалшив герой

    10 0 Отговор
    Този момък не е никакъв предприемач. Той е просто едно рекламно лице на успешният им бизнес възникнал след разпада на режима с гепен капитал. Родата му и близките им кръгове познати са се занимавали с технологии още като държавни служители/ тайната е оповестена/. Нищо не може да се зазида, защото не става въпрос за сянка а за помия която винаги ще вони на развалено.
  • 45 Калин Тодоров

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "да де":

    Синът на Станко Тодоров и Соня Бакиш в БСТв-предаванетo на ДС-ПГУ-кап. ченгЕнчев на 05.септ.2023 каза, че Татко Петко е бил маршрутиран в Канада РУМНО(ГРУ)-нелегал и чрез ДС-"бизнесите" на Кики е препрал и легализирал парите на РУМНО(ГРУ) от Канада (7m30s)! h t t p s : / / i s . g d / 5 O 0 l m c
  • 46 безпартиен

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Име":

    И кого ще лустрираме?Ами,че тези за лустрация отдавна измряха!За вече 34 години успяха да убедят населението на тази територия,че ДЕЦАТА НЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА ДЕЛАТА НА РОДИТЕЛИТЕ СИ!Това ни казват и сега с този ярко ДС потомък и "сам успял да направи бизнес"!Чудно обаче,ЗАЩО 45 години деца и внуци на политици,офицери,полицаи преди 9.9.1944 бяха отстранени от обществено политическия живот на България,БЕЗ ДА ИМА СПЕЦИАЛЕН ЗАКОН за лустрация!!!!!!??????Значи преди може,а сега не защото видите ли вече сме ДЕМОКРАЦИЯ?????Прав е "великият кормчия" когато казва,че ВЛАСТ СЕ ВЗИМА С ОРЪЖИЕ И СЕ ЗАДЪРЖА С ПИСАЛКАТА!А писалката вече е в ръцете на децата и внуците на тези взели властта с оръжие!
  • 47 Още една

    2 0 Отговор
    Платена мисирка .
    Трябва да изпере детето на ДС.
    Кога ще прогледне тоз народ .
  • 48 София

    2 0 Отговор
    Кмет ще ви сложат , нищо не зависи от гласуването .
    Просто всичко ще е подготвено .
  • 49 Мишо

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "ул. "Козяк" №16":

    Да прав си.
  • 50 Стефан

    3 0 Отговор
    Победа на Терзиев няма да има. София не подкрепя ДС и наследниците им
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ....

    0 0 Отговор
    Много хора от Дс миналото ги прецакаха дпс гербспдпс. То и децата им от детската градина го знаят. Изпратиха ги извън България, а те и децата им са в мвр, пожарна, кметове, паспортна служба, чиновници в съда и след пенсия са над 70 годишни, но работят на адвокати и днес е същото, комуниста пенсионер си слага на приятел младата дъщеря директор и много са, цели родове са на държавна служба. А тия преди 1944 си намериха преди години от комунистически родове хора и бяха назначавани на работа, но кои, на лекари, реститутки, юристи децата им. Няма място за обиди. Нямаха пари милиционерите, бедни и дръгите, но днес са богати. Всички са бкп номенклатурата и вестникарите и те. Продължават да управляват чрез Дс бкп Кгб. Лошо няма и дали ще е ПП, лошо няма. Млад е, а и четем, антон отива депурат 2024 в Брюксел с Дпс Хасан Азис и другите. България се управлява чрез Русия. Ако не са те други ще са и ако нямаш връзки нищо не става от вас. Всичко си върви по старому, без образование, с 7 клас управляваха и командваха по време на Социализма хора с висше образование. Като искат да ви ударят, знаят къде, от всички качества едно лошо намират и ви удрят, колкото и да сте еродирани. За нула време минават като валяк и ви ликвидират, решат ли някои отзад тъмните сили.
  • 53 Анонимен

    0 0 Отговор
    И кво като има лустрация. Мислите ли с горните си глави. Борисов Доган и Бкп Нинова са на власт от 37 години. И днес са децата им ударени на безпартийните и са на 37 години. И дойде вече друг етнос, така, че излишна е лустрацията. Те са капиталисти вестникарите, а всички са от дс, децата на бойко в мвр са над 50,53 готови за пенсия, и да ги пенсионират дреме им, но тъй като няма хора и ще ги оставят до 60 г да работят, защото всичко е Ромео и Жулиета, ако дойда ще има бой и пушки на Банкя
  • 54 Факти

    0 0 Отговор
    Сериозни вестници има и сайтове, четете пик и сие Чикаго
  • 55 Отнвмат

    0 0 Отговор
    Дс бкп са капиталисти. Живеем сред тях, колички бебешки за 2 хил лева и без образование, явно черното е на мода. Кой успя успя чрез дпс герб бсп с връзки си оправиха живота, а всичко гине народ. Добре че бяха дпс герб бсп да прогледнат, и всичко е мизерия и кражби от тях дс бкп милиция полиция бизнесмени. Ако не си един от тях в бедна ми Бг едва ли простите сега млади биха живяли в лукс, където и царете и анадолските богаташи не биха могли да живеят в разкош.
  • 56 ТЕРЗИЕВ Е ПЕЧЕЛИВШИЯТ БОКЛУК

    0 0 Отговор
    ТОЙ ЩЕ ОКРАДЕ ВСИЧКО ОСТАНАЛО И ЩЕ БЪДЕ ЛИКВИДИРАН ОТ МАФИЯТА !
  • 57 Демократ

    1 0 Отговор
    Никак не са първосигнални хората, на които е ясно,че трагедията на България се дължи на ДС и БКП кастата, за която са най-,важни парите, властта и контрола и затова не ги изпуска. Затова тази каста не беше извадена от управлението на България чрез лустрация, което направиха всички бивши соц.страни. Само България като най-вярна на КГБ и Кремъл ги запази във властта и затова няма никакво развитие напред. Румъния е пример как се развива държава без такива зловредни родоостъпници, клели се във вярност на Кремъл. Бизнесът на Терзиев е създаден от татко му чрез приватизацията на завода за военна техника Оптикоелектрон в Панагюрище, защото е отговарял в ДС за военната техника. Лъжите му за бюро с 3 стола в една малка стаичка няма нищо общо с милионите от държавния завод. Не ума му, а татко му е в основата и цялата рода, майка,чичовци,лелички,цяла ДС рода.Пълна трагедия! Освен това е изгонил истинския компютърен гений,който е създал академия Телерик и се пъчи, че е той. Тези факти са публично известни и е срамно измислените поредни демократи да убеждават хората колко талантлив млад човек е. Подигравка.