Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Октомври, 2023 19:01 3 881 90

Паралелната вселена на Путин

  • владимир путин-
  • русия-
  • ес-
  • украйна-
  • война-
  • путин-
  • кремъл-
  • руска пропаганда

В Германия, която според Путин е особено западнала, средната месечна заплата е 4400 долара

Паралелната вселена на Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Евгений Дайнов:

Гледах онзи ден предългото изказване на Владимир Путин на т.нар. дискусионен форум "Валдай", та се сетих. Как се познава, че някакво занимание е наука? Лесно. Ако едно занимание е способно да прогнозира поведението на наблюдавано явление при различни обстоятелства, то това занимание е наука.

Още новини от Украйна

Политологията не е 100 процента наука, но е в достатъчна степен такава. Когато разбере какво точно представлява даден политик, може да прогнозира какво ще направи той. Аз лично правя това с Путин от момента на онази негова реч през 2007-а година, в която той обяви Запада за враг. Веднага предупредих - от това следва, че в недалечно бъдеще Русия ще нахлуе в Грузия или в Украйна. Накрая тя нахлу и в двете.

Позволете ми затова да огледам явлението "Путин" 2023.

Култура, състояща се от един човек

Добрата новина е, че от миналата година на тези ежегодни "дискусии", на които Путин обяснява света, вселената и всичко останало, вече не гледаме със срам изявите на водещи европейски и американски интелектуалци. Тяхното място е заето от откровени подмазвачи от Третия свят, както и от по някой и друг германец, канадец и дори - някакъв внук на Дьо Гол. Всички те задават на Путин предварително съгласувани въпроси, които му позволяват да отиграе в своя полза определени теми. След угодническия въпрос на германеца например Путин обясни, че крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" всъщност се бори против продажния елит за правата на потискания германски народ. А бившият канцлер Герхард Шрьодер, плавно преминал на работа в "Газпром", след като уреди на страната си васална зависимост от същия този концерн - той бил, видите ли, последният представител на "великото поколение европейски политици".

Но да видим по-голямата картина.

Гледането на тазгодишния Путин води до общото наблюдение, че както повечето диктатори Путин е стигнал до положението да е луд. Лудостта, според Робърт Пърсиг, е "култура, състояща се от един човек". Ще рече: някакъв отделно взет индивид гледа света, но изобщо не вижда онова, което виждат всички останали. И, разбира се, започва да се наранява, бродейки из свят, който всъщност не вижда. При диктаторите е същото, но с две съществени разлики. Първата: диктаторът със сила налага своето изкривено виждане за света на всички останали. Наричаш войната в Украйна "война", а не "специална военна операция"? Заповядай 25 години сибирски лагер. Второ: наранява всички останали, но не и себе си. Наранява не само своите граждани, но и гражданите на съседни и дори на несъседни държави.

Русия, в която доходите "растат"

Да започнем от това, как Путин схваща статистиката - числата. Според него, след като Украйна глупаво е напуснала СССР с 41 милиона население, днес е паднала на по-малко от 19 милиона. Според Световната банка, ООН и всякакви други международни организации, днешна Украйна има над 43 милиона население.

Да прогнозираме и поведението на руския президент. След като Путин е убеден, че в Украйна не живеят достатъчно хора, той е сигурен, че в крайна сметка ще спечели тази война. Ще рече: никой не бива да се надява, че руснаците ще се изтеглят от Украйна, без да бъдат разбити на бойното поле.

Пак според руския президент, доходите на руснаците били нараснали с 12 процента, докато доходите в Европа били паднали само за месец с процент и половина, защото "там е стагнация, там всички производства са на минус". Истината е, че пикът на доходи в Русия остава далеч назад, в 2013-а година, след което настъпва срив, овладян до плавен спад. През 2022-а година има предвоенно инфлационно напомпване на доходите, но нивото от 2013-та остава съвършено недостижимо. Средната месечна заплата днес е 600 долара, а когато доларът стане 200 рубли, ще стане 300.

Средната месечна заплата в "стагниращия" ЕС е 3000 долара - десет пъти над онова, с което руснаците ще посрещат Нова година. В Германия, която според Путин е особено западнала, средната месечна заплата е 4400 долара. Що се отнася до икономическия ръст, за последната година европейската икономика е нараснала с 3,5 на сто, а не се е свила, както казва Путин. Миналата година, след началото на войната, руската икономика спада във второто тримесечие с 4,5 на сто, в третото - с 3,5, а в четвъртото - с 2,1 процента.

Тук научният извод е аналогичен на горния. Според Путин европейската икономика се срива, докато руската върви бурно нагоре. Следователно никакви санкции няма да го заставят да прекрати агресията в Украйна. Ще воюва до последния самун хляб и бутилка водка. За да бъде спрян, трябва да бъде разгромен на бойното поле и напълно отрязан от световната търговия.

Путин събира "парчетата"

Да видим как стои въпросът с бъдещото поведение на Русия, както си го представя Путин. Според него Русия е "държава-цивилизация". Пак според него, такива държави никога нямат установени граници, доколкото "парчета от техните народи" се намират не само в съседни държави, но и из целия свят. Т.е. според Путин парчета от руския народ живеят в украинските Донецка и Луганска област и трябва да бъдат "закриляни" от Москва. Типичен е отговорът на руския президент на въпрос относно Одеса: "Одеса - това е, разбира се, руски град. Съвсем малко еврейски, както казваме днес".

Изводът е очевиден. Има някаква вероятност Путин да не иска да анексира, да речем, Лвов, където не говорят руски. Но ще иска за себе си всяка територия, на която някое "парче" говори руски - и не само в Украйна.

В крайна сметка обаче ще поиска много повече. Според неговата концепция за световния ред, бъдещето е на "държавите-цивилизации", в които той включва (на този етап) Русия, САЩ, Индия, Бразилия и Китай. Останалите, т.е. националните държави, не се класират. Очевидно на следващия "Валдай" можем да очакваме да ни бъде съобщено, че националните държави, не бидейки държави-цивилизации, трябва да се подчинят на големите. Следва да отбележим прозрачната покана за танц към САЩ: и вие, де факто им казва Путин, сте цивилизация - хайде заедно да си поделим света.

Отново имаме очевиден извод: Путин си запазва "правото" и в бъдеще да напада всяка държава, която не е "цивилизация". Това е онзи "нов международен ред", който той предлага да замени сегашния, според който всички държави са равноправни в международните дела.

Търпи, красавице моя

Безкрайното изказване на Путин търпи безкраен анализ, но никой читател няма безкрайно търпение. Затова ще завърша с бележката, че Путин отново направи усилието да ни съобщи, че не се е променил. Че си остава насилник. Затова пусна поредната порция затворническо-гангстерски жаргон.

Преди да нападне Чечня съобщи на света, че ще издави чеченците. Преди да нападне Украйна се обърна към нея с "Нравится, не нравится - терпи, моя красавица". Т.е. искаш или не, ще те изнасиля. Онзи ден на "Международния дискусионен клуб", провеждан под надслова "Справедлива многополярност: как да обезпечим сигурност и развитие на всички" Путин влезе в следния диалог с водещия:

Водещ: Председателят на Евросъвета Шарл Мишел вчера каза в интервю, че Русия е предала народа на Армения (по повод окупацията на Нагорни Карабах от Азербайджан и масовото бягство на арменското население).

Путин: Кой е казал?

Водещ: Шарл Мишел, председателят на Европейския съвет.

Путин: Знаете ли, нашият народ казва - чиято и кобила да мучи, нека твоята мълчи.

Водещ: Не кобила, а крава.

Путин: Кобила, крава - не е важно.

След това вербално трансформиране на ЕС в обор Путин едва ли ще има смелостта да нападне Европа. На мястото на арменците обаче аз бих се разтревожил много: ако в главата на Путин Шарл Мишел е крава или кобила, каква е Армения? И това е последният ми научен извод, на този етап…


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 87 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лабораторийки

    45 24 Отговор
    Генерал-лейтенант Игор Кирилов, началник на силите за радиационна, химическа и биологична отбрана на руските въоръжени сили, заяви, че САЩ, под прикритието на оказване на помощ в развитието на здравеопазването, както и противодействие на заплахите от биотероризъм и разпространение на биологични оръжия, са включили значителен брой държави в различни региони на света в сферата на своите военни интереси.

    Коментиран от #11

  • 2 Пха ха ха ха

    52 27 Отговор
    Колко е заплатата в Германия защо лъжете ,а като ти отдържат данъците колко чисто ще вземе 1200ев а живей в Германия с тези пари

    Коментиран от #5, #38, #52

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 куку

    58 22 Отговор
    автора е куку..
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ко речи

    65 21 Отговор
    А време беше и некъпания алкохолик и любител на леката дрога Е .Дайнов и той да изскочи и да изграчи срещу Путин.
  • 7 Путин

    46 9 Отговор
    развали плана на ционистите за голям сраел в украйна.
  • 8 Някой

    51 11 Отговор
    Някакъв соросид ще ни обяснява света. Крайно време е в България да се забрани чуждото финансиране на НПО-та, където по държави това се счита за чужда агентура. Те налагат външни неща на народа - антидемокрация (анти народно управление). Е той Сорос не признава и народи според собствени изказвания. А с голямата част каквото каза Путин, тук може да се съгласят и 75% от хората.
  • 9 1111

    41 8 Отговор
    Тоя Евгений ли е, Евгейний ли е, е напълно завършено КУ-КУ, КУУУ-КУУ!
  • 10 1302

    47 12 Отговор
    Дай нов, Данов,
    По-добре щеше да е да слушаш по-внимателно на 5ти октомври.
    Можеше и да разбереш нещо..
    Речта не беше към участниците във форума, а към американците.
    И ти и американците правите една голяма грешка - подценявате руснаците. Мислите, че сте най-големите умници.
    Ама и другите мислят. И вече са няколко обиколки напред.
  • 11 ех бедни човече

    15 7 Отговор

    До коментар #1 от "лабораторийки":

    и Левски ли е бил луд?
    ...
    "Ще рече: някакъв отделно взет индивид гледа света, но изобщо не вижда онова, което виждат всички останали"
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Дайнов

    36 7 Отговор
    само крави са ти в главата! И други хора са го гледали, недей да пишеш Глупости!
  • 14 Бреййй

    23 37 Отговор
    Рашисткото крило на Хамас е налазило коментарите. Как пък един нормален няма само рашистка пропаганда!!!!
  • 15 расПУТИН

    21 40 Отговор
    Путин е магаре нековано,но ще го подковат.
  • 16 горкото авторче

    36 15 Отговор
    авторчето страда от някакъв психически проблем живее в паралелни вселени и смята реалността за парарел
  • 17 Вовка Пут

    35 42 Отговор
    Лъжата в Русия е издигната в ранг на държавна политика. Демагогията и пропагандата рисуват една розова картина за състоянието в "матушката", но самите руснаци, тези които не са просто стадо и "крепостни", имат една единствена мисъл, как да се пръждосат от тази фалирала кочина. Иронията е в това, че не само Путин пребивава в "паралелна реалност", но и милионите му фенове по света, които искрено вярват, че умрелият и изгнил отдавна СССР, може да бъде възстановен. За тях вярата в тази утопия има силата на необорим аргумент. Нищо не може да ги убеди, че Русия не е "велика сила", руската армия не е "втора в света" и , че "специалната операция" не върви по план, вече година и половина. Когато се случи неизбежният крах на режима на Путин, който ще повлече Русия към дъното, ще изпаднат в състоянието на техните тъпоумни предшественици, които станаха свидетели на краха на "великий и могучий" СССР. Тази говорилня във "Валдай", където лапнишараните слушат в захлас едни монолози от "батюшката", са предназначени точно за такава безмозъчна публика от безполезни индивиди, които вярват на всяка глупост, стига да величае Русия, например че рублата ще замести долара. И навремето чакаха "прогнилият кпитализъм" да изгние окончателно, но изгни плановата икономика, както ще изгние и псевдоикономиката на Путин ,разчитаща на енергоносители и оръжие.

    Коментиран от #69

  • 18 Смърдиии

    35 10 Отговор
    Само ДВ не се гнуси от коментарите на Дайнов, сигурно са карали Ковид и нямат обоняние.
  • 19 Сменяш

    10 5 Отговор
    Д-то с л и нещата си идват на мястото.
  • 20 То е ясно !

    12 11 Отговор
    Вовката е пич !
  • 21 111222333

    26 15 Отговор
    Средната заплата в Русия е 70000 рубли. В лева по курса на деня е 1400 лв. Бензина в Русия е 50 рубли за литър \ 1 лев \. В България бензина гони 3 лева, тоест в Русия средна заплата е еквивалентна на 3х1400 = 4200 лева.

    Коментиран от #46

  • 22 А50

    29 7 Отговор
    Този Дайнов с тежкото номенклатурно детство си предствя, че има някакво друго паралелно потекло, а това е шизо.ф.ре.ния
  • 23 Комуниста Дайнов

    28 6 Отговор
    Дайнов да не си сменил ракията.Я погледни европейската столица София. Прекрасен град съсипан от управляващите. Къде Трайчо да мине по центъра. Мърсотия разбити плочки. Като гледам теб и академика плъх ми става ясно, че децата са неграмотни.
    Та не ни казвай за Путин и Москва. На светлини години са за съжаление на всички нас след 30 години преход.

    Коментиран от #60

  • 24 Мфа

    17 3 Отговор
    Факти да публикуваме поста да дайнов за миньорите.
    От там само любов имаше
    Бъдете обективни моля
  • 25 3.14К

    20 7 Отговор
    Гешев говореше за политически боклук, а в случая става въпрос за боклук по принцип. Между другото Шолц има в Бавария 15.1% и е далеч зад Алтернативата. А въпросният Шрьодер направи икономиката на Германия доминираща в Европа, която постепенно беше унищожена от Меркел и споменатият вече представител на Сорос.
  • 26 Умен по цялата глава

    6 1 Отговор
    Евгений Дайнов,според Робърт Пърсиг " Качеството"(или според Лао Дзъ - Дао ) не може да се Дефинира,защото нито е Субективно,нито Обективно..." Дао - Качеството" е Събитие между наблюдаващия Субект и наблюдавания Обект....Няма как да Дефинираш това,което Наблюдаваш колкото и да се опитваш...И на това Събитие за съжаление сме свидетели всички днес...В 21 век.....И за наша Радост сме все още Свидетели...
  • 27 Дайнов попиля русофилите соросоиди

    8 16 Отговор
    1 января 2023 года МРОТ составляет 16 242 руб. (205,31 евро) и (нетто, после вычета налога в 13 %) 14 130.54 руб. (178,62 евро).141215161718
  • 28 име

    24 7 Отговор
    Не бих си направил труда да чета бълвочите на плужек, изкарващ си прехраната с грантове, който нарича бългаски данъкоплатци, допринасящи за реалната икономика, "орки", "блатни твари" и т.н. Думите му са показателни за културата и мирогледа на това жалко същество, има далеч по-приятни начини за губене на времето.
  • 29 СССР

    16 14 Отговор
    Няма нужда от анализи. Злото джудже все някога ще пукне. Лошото е че в русия е пълно с откачалки като него. След като руски депутати наричат малките държави паразити всякакви анализи са излишни. Най доброто за света е русия да се разпадне на суверенни държави и да не се раждат никога путинчета.
  • 30 Иванн

    15 3 Отговор
    Защо му е на Путин да слуша Запада !? Гледаси руския интерес
  • 31 Даа

    16 2 Отговор
    Дай-нов се е озовал с едни грантове и сега тлябва да ги заслужи. Затова и се активизира така...
    Само да не наемат такива противни типове, че си правят антиреклама от посолствоТО...

    Коментиран от #36

  • 32 информация

    19 8 Отговор
    От все повече места идва информация, че хора като Евгений Дайнов, Христо Иванов, Ивайло Мирчев, Антоанета Цонева и др. се финансират от чуждестранни НПО-та. Това не е правилно, а в някои държави дори забранено, тъй елементарното “пълнене на гушата” променя мисленето. Свидетели сме на идиотската актьорска игра на Христо Иванов на Алепу, където уж се бореше срещу Сараите, а всъщност се оказа най-големият приятел и поддръжник на мутрата Пеевски. Настоящият, пък, Евгений Дайнов възхваляше функционери на ПП като “друга порода хора и .. дъръ-бъръ.” Те се оказаха най-обикновени лъжци и шарлатани.

    Коментиран от #42

  • 33 Петкан

    17 6 Отговор
    Русия и САЩ се бяха разбрали за разоръжаване и закриване на НАТО и Варшавския договор ..Русия спази но САЩ напротив разшири НАТО ..измисли ислямски тероризм и НАТО да защитава света от тероризма ..и сега Русия се върна
  • 34 Край

    14 3 Отговор
    Според отдавна непрания и некъхан субект Ев.Дай. - Ако едно занимание е способно да прогнозира поведението на наблюдавано явление при различни обстоятелства, то това занимание е наука.
    Обаче Аз от сега мога да ви кажа без да съм учен, че този няма да се изкъпе близките 1-2 месеца. Мога да прогнозирам, че още от утре ще пълни гливите на студентчетата със словестната си боза и че ако руснаците дойдат на Дунава ще грабне китките и погачите със сол ще си облече народна носия и ще се изтъпани на Ботевградско шосе да ги посреща.
  • 35 Перо

    23 5 Отговор
    Дайнов има 33 г. стаж като боклук! Къде ли не е готов да се присламчи с паразитната си и измислена професия, която не се връзва във феодалната кочина! СДС отдавна няма, но той още живее в него и се кръсти в Костов!
  • 36 име

    15 3 Отговор

    До коментар #31 от "Даа":

    Те в посолството са същите шизоиди като дайнов, така и не разбраха че с изцепките си сами настройват хората на страната на Русия. Именно те и слугите им си живеят в паралелен свят.
  • 37 Заплати

    3 1 Отговор
    Може да са толково ама без данъци братчед
  • 38 Хм Хм

    11 12 Отговор

    До коментар #2 от "Пха ха ха ха":

    Дъщеря ми живее там (учи и работи) и като и Одържат данъците й остават около три хиляди евро. Наемът й е 800 заедно с режийните. Цените на храните, облеклата и обувките са като тук. Услугите са много по-скъпи, защото хората работят за пари. Та й остават 2200. А живей ти в България с 4400 лева след като си си платил наема. Мъка.
  • 39 Някой

    18 7 Отговор
    Паралелната вселена на Евгений Дайнов - безкрайни реки от алкохол и пътечки от хероин
  • 40 умен и образован

    11 15 Отговор
    руската кочина има нулев цивилизационен или военен шанс срещу ЕС и НАТО

    Коментиран от #80

  • 41 Това ле ке

    11 5 Отговор
    не искам да го слушам въобще!Човек един път компрометирал се,няма тежест и уважение!
  • 42 име

    12 3 Отговор

    До коментар #32 от "информация":

    От едно котило са всички боклуци. Ако им слушаш приказките, на половин Бъргария роднините са лежали в Белене, удобно пропускайки факта че лагерите са направени преди 44-та г. Уж антикомунисти, анти ДС и т.н. , но всички са свързани с ДС и партийни функционери. И шепа прости парчета им вярват, та чак гласуват за тях.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Хи хи хи . Голям майтап !

    5 3 Отговор
    Смешни е когато глупака се прави на умен!!
  • 45 мухата Генчу пак

    7 2 Отговор
    се пъни да роди слон със словесните си и пиянски дрисни.
  • 46 Аман

    9 3 Отговор

    До коментар #21 от "111222333":

    Значи ако джанките у нас са 10 пъти по-евтини, то ние взимаме 20 пъти повече от руснака.
    Виж сега, имам колеги руснаци и те казват, че и преди (при соц-а) и сега България за тях е Запад.

    Коментиран от #58

  • 47 Тоя лисунгер е платен от ФАЩ !

    11 6 Отговор
    Говори само простотии , ама се мисли за голяма работа ....продажба душица !!!!
  • 48 бай Иван

    9 5 Отговор
    Боже ид. иота кръвосмесител и некъпано джудже Женята Дайнов се появил бе, ти да видиш. Изобщо не съм чел написаното ако ,че било от "професор" и не го коментирам. Просто като му видя името подминавам всичко написано от този индивид. С истинска радост и наслада гледах участието на Тома Томов при Ризова .Бях се притеснил за здравето му, тъй като близо две години не се беше появявал никъде. Когато този човек говори слушащите трябва да са прави. Аз изпитвам истински респект от този човек и от това което знае . Исках него да чуя за това как обяснява кризата и военните действия в Израел, както и какви са изходите от нея.И ми става и по-ясно и по-разбираемо и получавам необходимата информация която ми е необходима .На базата на нея мога да си направя и собственият анализ на случващото се. Разликата между него и примерно такива като Агов и Женята Дайнов е огромна. Е, не че Ризова не се опита да го вкара в коловоза "участието на Русия в сегашният конфликт в Израел" , но той просто и каза "От година и половина не сте ме чули, защото в пропаганда не участвам". В анализа си обясни достатъчно за позициите на така наречените "велики сили " и интересите им в конфликта и ролята на Иран , Саудиства Арабия , Ливан.Такива са достойните хора .Респект г-н Томов . Найстина когато човек Ви слуша трябва да стои прав.

    Коментиран от #49

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Дай - нов

    12 2 Отговор
    Не джавкай като пинчер .......страхлив си ....и не се прави на герои и герой за свобода !!! Я кажи къде беше и какъв преди да падне ТОДОР ЖИВКОВ и комуниза ????
  • 51 Аман от такива тарикати

    6 2 Отговор
    Сменя се правителството ..сменят се идеите и убежденията на тия .... после пак обратното !!!!
  • 52 бай Иван

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "Пха ха ха ха":

    "Колко е заплатата в Германия защо лъжете ,а като ти отдържат данъците колко чисто ще вземе 1200ев а живей в Германия с тези пари"
    Мой познат се завърна окончателно в България след 15 години работа в Германия в автосервиз. Това което каза последно изкарва около 1800-2000 евро в Германия . Там в момента им събират данъците напред с три месеца.т.е още не си изкарал парите, но прогнозно са ти определени и трябва да ги внесеш. Положението в последните 2-3 години рязко се е влошило като стандарт и за това се връщат. Каза ,че млад човек например започва работа в Германия на заплата около 1200 евро . Много ли са малко ли са всеки да си прави сметка.Също по негови думи в Мюнхен от заводите на големите концерни за производство на автомобили са уволнени десетки хиляди работници . Дали някакви части нямат за производството , пазар или бог знае какво, но това е факт. И Германия е в сериозна икономическа криза.
  • 53 Ламбо

    12 6 Отговор
    Защо публикувате материали на този боклук ????????????
  • 54 ДАЙНОВ

    8 6 Отговор
    Как се показваш пред студентите си ....със какви очи им говориш ???? Или ти нямаш ОЧИ ????????
  • 55 Хачо

    12 5 Отговор
    Тъпа, тенденциозна статия.
  • 56 Тия боклуци като тоя

    10 4 Отговор
    Кога ще ги изринем от България , за да ни олекне ?
  • 57 Ей такива комуняги

    6 1 Отговор
    Са набутани навсякъде и само плюят ...плюят и не спират гадни дребни душици но се мислят за велики ама не са !!
  • 58 11112222333

    7 2 Отговор

    До коментар #46 от "Аман":

    Лесно може да се провери че една опаковка аспирин в Москва е 35 стотинки. Колко е у нас?

    Говорим за покупателна способност.

    Коментиран от #59

  • 59 Да бе

    4 5 Отговор

    До коментар #58 от "11112222333":

    За "аспирин" ли говориш или за ацетизал ? Защото аспирина е един - на " Байер " и няма как да е 37 стотинки.

    Коментиран от #66

  • 60 бай Иван

    10 2 Отговор

    До коментар #23 от "Комуниста Дайнов":

    "Дайнов да не си сменил ракията.Я погледни европейската столица София. Прекрасен град съсипан от управляващите. Къде Трайчо да мине по центъра. Мърсотия разбити плочки"

    През 2010 година бях по работа в Москва и мога да кажа ,че по чист град от тези които съм обиколил от Москва няма. И това не е пропаганда, а това което съм видял и по улиците и по парковете. Всяка пейка е с кошчета от двете страни в парка .Няма нищо по земята като боклук. Улиците около хотела ни всяка сутрин се миеха /вярно със старите зилове дето и аз ги помня от детството / ама вървят и мият улиците всеки ден. не си мислете обаче ,че колите които се карат са такива стари.Напротив даже , имаше модели които виждах на живо за първи път там. Почти няма дизели и никой не кара на газ.Едва ли знаят какво е това газова уредба/ щото цената на бензина беше около 1 лв. тогава. Действително един изключително чист град в сравнение със всякакви западни такива.Изключителна грижа за парковете и растителността там. Дървета се вадят с корените и се местят ако се наложи . Съжалявам само ,че не можах поради ангажименти да им видя метростанциите и не мога да кажа лични впечатления. Също така по това време всички най-известни западни групи от музиката бяха там на концерти . Знам го от плакатите за обявените концерти който видях. Така ,че забравете ,че западната култура не познава Москва и обратното. Това го пиша да не се отнасяме с пренебрежение към страна като Русия. А и още нещо. Там такъ

    Коментиран от #61, #64

  • 61 бай Иван

    6 4 Отговор

    До коментар #60 от "бай Иван":

    А и още нещо. Там такъв вандализъм към паметниците не видях като при нас. Всеки паметник какъвто и да е, е обграден от площадче или градинка и всичко е чисто и подредено . Просто е според мен-уважение към историята .

    Коментиран от #62

  • 62 Лъжата

    3 9 Отговор

    До коментар #61 от "бай Иван":

    не е история, лъжа си е, крепостниче!
  • 63 Артилерист

    11 3 Отговор
    Дайнов е нагледно доказателство, че от колкото по-номенклатурно и семейство на сродници на активни борци срещу фашизма си произлязъл, на дваж по-голям и по-активен борец срещу комунизма сега се правиш. Дайнов благодарение на висшия си номенклатурен баща е завършил по време на соца средно образование в Лондон и записва там висше. Дайнов разработва две дисертации по теми свързани с комунизма (в едната ставаше дума за френския комунизъм). През 1996 г Иван Костов предлага Дайнов да участва в преговори с Русия, като по-запознат с руската тематика и по-свойски приеман от руските другари. Материалът, който ни предлага Дайнов, е абсолютна компилация-скубане на части от оригиналния текст и изопачаването им според автора без съобразяване с контекста- извращаване и манипулиране на речта на Путин или на истинския текст. Това е абсолютно поръчков, тенденционен и извратено съчинен текст. Извинявам се за нескромността, но аз съм чел, слушал, писал и оценявал много рецензии на дипломни работи, статии, дисертации, доцентури и прочие научни трудове и имам контрастна представа как може да се направи съчинение, с което бялото да се изкара черно и обратно. Дайнов е закърмен с дружбашкия, шуробаджанашки, номенклатурен стил за оценяване на "наши" хора или индивиди от трите ННН (Някой Некадърник Наш), които бяха изкарване светци, а определено способни личности бяха закопавани...

    Коментиран от #65

  • 64 пепи

    7 1 Отговор

    До коментар #60 от "бай Иван":

    Жалко, че не сте видели метростанциите. Всяка от тях е произведение на изкуството, истински шедьовър. Поне така беше преди много години, не вярвам да са занемарени.
  • 65 ТрампЛин

    1 8 Отговор

    До коментар #63 от "Артилерист":

    Дайнов доказва само едно нещо-Няма значение от какво семейство си, интелекта е Важен! Ти доказваш нещо съвсем различно-Има ли значение от какво семейство си, когато си воден от Злобата и Зависта?

    Коментиран от #81

  • 66 1112222333

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Да бе":

    28 рубли
  • 67 Женя, заткнись

    7 2 Отговор
    Да започнем с рокаджията с татуировките Евгений Дайнов.Баща му е член на ЦК и кореспондент на в.,,Работническо дело” в Лондон.Там Евгений завършва средно образование.През 1976г. е студент в Оксфордския университет ,където през 1984г.получава магистърска степен.С решение на секретариата на ЦК на БКП е зачислен като редовен аспирант в Института по история на БКП към ЦК на БКП,със специалност ,,История на комунистическото и работническото движение и на националноосвободителните движения в Западна Европа след 1945г.През 1984г. освен магистър,както подчертах по-горе,той става и кандидат на историческите науки с дисертация на тема,,Френската комунистическа партия и проблемът за политическите съюзи”.Забележете-в една година две дисертации в два различни института-Айнщайн ряпа да яде!След това,на разноските на фондация,,Людмила Живкова”нашето момче отново заминава в Оксфорд-на специализация.А след 1990-пей сърце-Дайнов вече е преподавател в НБУ/Нов български университет!

    Коментиран от #73, #74

  • 68 #идиоти вън

    7 3 Отговор
    абе евгени пи си ракията и не се напрягай да мислиш, щото ти личи комунистическия манталитет!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Прокси

    6 6 Отговор
    Безброй небивалици ръсят руските проксита. Това е без никакво значение. Гласчетата са им слаабички и немощни, няма да променят . Могат да злобеят колкото си искат, това им остана.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Мечката

    3 2 Отговор
    Целият този етнос от ГЪРБОНОСИ ЛУКАВИ ЧОВЕЧЕТА, трябва да бъде натоварен на космически кораб и през черна дупка - ДИМ ДА ГИ НЯМА.
    Те са злото на тази планета.
  • 73 Ветеран от Протеста

    5 11 Отговор

    До коментар #67 от "Женя, заткнись":

    Това го знаем ..Обаче баща му като е в Лондон,Евгений е дете...Кво да направи..Да се обеси ли,че баща му е там??Можел е да стане наркоман,ама е завършил Оксфорд....Можел е да тръгне като Партийна калинка - като Манолова,Р.Петков и една камара знайни и незнайни,ама е защитил дисертации..Това ,което прави Днес е достойно..Така умива срама от себе си и всичко,което направиха с България Българските Комунисти..И продължават да го правят!!1Товя е Пътя ,Дайнов..Не им се връзвай!!

    Коментиран от #75

  • 74 ТрампЛин

    1 6 Отговор

    До коментар #67 от "Женя, заткнись":

    Колко жалко е да си некадърен аутсайдер! Sore loser!
  • 75 ТрампЛин

    2 7 Отговор

    До коментар #73 от "Ветеран от Протеста":

    Можел е просто като Павлик Морозов да плюе на баща си….нали на това ни учи Съветската пропаганда?

    Коментиран от #82

  • 76 обяснение

    7 4 Отговор
    Паралелна Вселена , се казва на това . Да живееш в село Миндя . Да пипаш кокошките по дупетата , за да видиш дали ще снесат яйца . и в същото време да коментираш за една шеста част от сушата .
  • 77 Ленин

    3 2 Отговор
    Украйна била 43мил., да бе да.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Говедар

    7 3 Отговор
    Дайнов е инбриднат гоблин, заработващ като изтривалка пред американското посолство!
  • 80 Засега ...

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "умен и образован":

    ...не изглежда да си прав ... както и не изглежда да си образован ... за умен няма нужда и да споменаваме.
  • 81 Стига писа несъстоятелности ...

    4 1 Отговор

    До коментар #65 от "ТрампЛин":

    Дайнов и интелект се съотнасят като к.у.р.в.а и д.е.в.стве.ност
  • 82 Че той това прави ...

    2 1 Отговор

    До коментар #75 от "ТрампЛин":

    Фактът, че бащата е бил комунист , а синът Дайнов е отявлен пл.юв.вач по комунизма , означава , че плю.е и по баща си.
  • 83 Сульо

    2 1 Отговор
    Така като отворихя лудниците след 10.11.1989. Всички луди се разбягаха, станаха "демократи" и сега трябва да ги търпим.
  • 84 Настрадин Ходжа

    3 1 Отговор
    Евгений Дайнов да се стреми да оцелее, че с тази му голяма уста не е никак гарантирано ...
  • 85 Евгений Дайнов

    2 1 Отговор
    Наздррраве!!!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Синдром на ВП

    2 1 Отговор
    Още един от групата на избягалите от гумата!
  • 88 САРМАТ

    1 1 Отговор
    А ДЖЕНДЪРЕТЕ ДА КАЖАТ,НОРМАЛНО ЛИ Е,ТОЯ ДА КОМЕНТИРА ВЕЛИКИЯ ПУТИН?
  • 89 зеленски

    1 1 Отговор
    то тоз дайнов голям експерт плещи само глупости от неговата вселена
  • 90 Джамбо

    0 1 Отговор
    Дупедайнов - продажно комунистическо изчадие ...