Last news in Fakti

11 Октомври, 2023 12:15 2 816 71

Анализаторът Давид Леви пред ФАКТИ: Военната инфраструктура на „Хамас“ трябва и ще бъде унищожена!

  • израел-
  • нападение-
  • палестина-
  • хамас-
  • давид леви

Израелската армия беше хваната "по бели гащи“! Налице е най-големият брой цивилни еврейски жертви в едни ден от времето на Холокоста! Тази реална война ще продължи няколко седмици, а може би дори и месеци, коментира пред ФАКТИ Давид Леви

Анализаторът Давид Леви пред ФАКТИ: Военната инфраструктура на „Хамас“ трябва и ще бъде унищожена!  - 1
Снимка: Давид Леви / личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Налице е най-големият брой цивилни еврейски жертви в едни ден от времето на Холокоста! Цялата система на отбрана е била в режим на празник. Доста отне на отбранителната система да се съвземе, близо 48 часа, докато се извърши най-голямата военна мобилизация в историята на Израел, а именно – над 300 хиляди резервисти са повикани в армията. И всички политици и военни експерти казват, че това е само началото! Почти неизбежно е, и най-вероятно в следващия етап ще има навлизане на сухопътни войски в ивицата Газа, като целта е да се унищожи напълно военната инфраструктура на „Хамас“.

Тази реална война ще продължи няколко седмици, а може би дори и месеци...

...Нещо оптимистично от гледна точна на Израел , от гледна точка на поредния апел на западната цивилизация срещу терора, мрака и религиозния фанатизъм - организацията на населението за резервисти в армията, доброволци, за подпомагане на армията, за постигане на цялостно обединение, което липсваше в последните години в израелското общество, тази мобилизация е безпрецедентна! Винаги израелското общество се е обединявало в моменти на криза, и това е водело до победите във всички войни на Израел до момента. Това, което се случва сега е много по-различно и на много по-високо ниво. След като приключат военните действия, след като Израел победи в тази война, със сигурност ще има обърнати погледи назад – защо се случи всичко това, къде са пропуските, защо израелската армия беше хваната „по бели гащи“, защо държавата беше неподготвена за тези събития. Със сигурност ще има тежка политическа цена, която ще бъде платена от правителството на Бенямин Натаняху, но в момента това няма значение. Тези теми ще бъдат обсъждани след като приключи войната. В момента виждаме безпрезедентно обединение на израелския народ, на всички политически партии, които подкрепят правителството на Бенямин Натаняху, всички са обединени и най-вероятно до дни ще се сформира правителство на националното единство и тази война ще бъде спечелена" , коментира политическият анализатор Давид Леви.

- Г-н Леви, да се върнем към самото начало на онази ужасяваща сутрин...Какво се случи всъщност?

- В 6.30 минути на 7 октомври 2023 година Израел се събуди в една нова действителност. В една война, която беше наложена от терористичната организация "Хамас", явно подготвяна от дълго време. Една изключително координирана акция, която доведе до трагични резултати, които до този момент не са се случвали в Израелската история...

Датата не е случайна. 7 октомври 2023 година е точно 50 години и 1 ден след началото на войната „От седмия ден“ или т.н. „Кипурска война“, когато координирано и неочаквано нападат Израел от няколко страни. Тази година, точно 50 години и един ден след онова нападение, се случи подобно – в събота сутринта, на един от най-големите и значими еврейски празници „Симхат Тора“. До този момент доказаните жертви са над 1 200 души, като постоянно се установяват и събират нови трупове, някои все още неидентифицирани...Едно е ясно, че броят ще нарасне доста...

- Твърди се, че има и много отвлечени хора...

- Да, така е. Много хора са отвлечени от терористите. По различните преценки отвлечените са между 130 и 150 души, отвлечени в ивицата Газа, като сред тях има деца от 3 до 6 годишна възраст и като се стигне чак до 85 годишна болна жена на инвалидна количка. „Хамас“ показаха десетки кадъра демострирайки голяма гордост от стореното.

- С каква цел се прави това?

- Психологическа война! Това е част от тяхната психологическа война. Тяхното изказване беше, че „отвлечените ще понесат същите жертви и мъчения, като понася палестинското население в ивицата Газа“. Това беше тяхното послание.

Правилата, обаче, бяха променени. В началото всичко това дойде след един доста дълъг период на привидно успокояване, водене на преговори за увеличаване на броя на палестинските работници и служители от ивицата Газа в Израел. След съгласието на израелското правителство с неговата помощ да бъдат преведени огромни финансови инжекции от Катар към ивицата Газа , след като Израел снабдяваше Газа от години с ток, вода и продоволствия. И в знак на благодарност се случи това масово клане! Няма друго определение за това. Налице е най-големият брой цивилни еврейски жертви в едни ден от времето на Холокоста, в последните дни на Втората Световна война!

- Наистина ли този удар беше неочакван?

- Израел беше хванат, както се казва „по бели гащи“! Заради наивните и погрешни преценки, че „Хамас“ няма да се опита да направи каквито и да било нападения точно в този период и по време на празниците, много голяма част от войниците и военнослужещите са били в отпуска по домовете си за празника. Цялата система на отбрана е била в режим на празник. Доста отне на отбранителната система да се съвземе, близо 48 часа, докато се извърши най-голямата военна мобилизация в историята на Израел, а именно – над 300 хиляди резервисти са повикани в армията. Преди малко дори гледах доста интересна информация, че успеваемостта на мобилизацията в организацията е над 100%! Тук влизат всички, които са привикани и още много доброволци.

- Какво се предприе?

- На първия етап територията на Израел беше прочистена от терористите на „Хамас“. Бяха ликвидирани на 1 500 терористи, които се бях инфилтрирали в израелска територия и бяха окупирали 22 селища в околностите на ивицата Газа, извършвайки там абсолютни своеволия, нападения, безчинства, отвличания и масови кланета. Тези терористи са ликвидирани. Сега започва следващия етап – масивните атаки над ивицата Газа. Всички правила, които до сега Израел спазваше и си налагаше самостоятелно, сега се променят. Всяко място, от което се изстрелват ракети, всяко място, на което се намира член на „Хамас“ се превръща в легитимна военна цел. До момента има над 2 500 въздушни атаки от израелска страна над ивицата Газа. И всички политици и военни експерти казват, че това е само началото! Почти неизбежно е, и най-вероятно в следващия етап ще има навлизане на сухопътни войски в ивицата Газа, като целта е да се унищожи напълно военната инфраструктура на „Хамас“.

- Може ли да бъде унищожена самата организация „Хамас“?

- Самият „Хамас“ няма как да бъде унищожена, защото „Хамас“ - е идея, идеология, това е религиозно понятие. Така че, със сигурност под някаква друга религиозна форма „Хамас“ ще остане да присъства в джамиите и в ивицата Газа, както и в другите арабски територии. Но, военната инфраструктура на „Хамас“ трябва и ще бъде унищожена! Както каза министърът на отбраната на Израел, „да се нанесе удар на „Хамас“, който ще бъде помнен с поколения!“

- Какво може да се очаква от тук нататък? Какви ще са последиците?

- Възможните сценарии са увеличаване на фронтовете. Това е почти неизбежно. Вече забелязваме във вчерашният и днешния ден опити за инфилтриране на малки групи терористи от Южен Ливан в Северен Израел. Това със сигурност не са бойци на „Хизбулла“. Организяцията „Хизбулла“ със сигурност в момента обмислят и преценяват много добре дали да се включат във военните действия. „Хизбулла“ е досто по-силна, мащабна и голяма групировка от „Хамас“, и това би било още по-голямо изпитание за израелските сили за сигурност. Но , както е известно, един от най-големите американски самолетоносачи се насочва към региона, с цел да покаже „де факто“ позицията на САЩ в този случай и да послужи като предупреждение за Иран и техните прокси от „Хузбулла“, че не си заслужава и няма да имат никаква полза да влязат в тези бойни действия. Бъдещето ще покаже, дали това ще се случи и дали ще се включат, както това се случи през 2006 година.

Друго възможно развитие на събитията – очакват се реакцията и действията на Палестинската автономия от териториите на Юдея и Самария. Отново: разумно би било за тях да не се включват в този конфликт, който би бил унищожителен и за тях.

Но, както показва историята –

Палестинската автономия не пропуска шанс да пропусне шанс,

така че е напълно възможно и те да се включат и да платят своя „кръвен данък“ в поредния терористичен конфликт, в тази война. Във всеки случай, никой с точност не знае как ще развият нещата в тази операция. Тази реална война ще продължи няколко седмици, а може би дори и месеци...

- И за финал...

- За финал нещо оптимистично от гледна точна на Израел , от гледна точка на поредния апел на западната цивилизация срещу терора, мрака и религиозния фанатизъм - организацията на населението за резервисти в армията, доброволци, за подпомагане на армията, за постигане на цялостно обединение, което липсваше в последните години в израелското общество, тази мобилизация е безпрецедентна! Винаги израелското общество се е обединявало в моменти на криза, и това е водело до победите във всички войни на Израел до момента. Това, което се случва сега е много по-различно и на много по-високо ниво. След като приключат военните действия, след като Израел победи в тази война, със сигурност ще има обърнати погледи назад – защо се случи всичко това, къде са пропуските, защо израелската армия беше хваната „по бели гащи“, защо държавата беше неподготвена за тези събития. Със сигурност ще има тежка политическа цена, която ще бъде платена от правителството на Бенямин Натаняху, но в момента това няма значение. Тези теми ще бъдат обсъждани след като приключи войната. В момента виждаме безпрезедентно обединение на израелския народ, на всички политически партии, които подкрепят правителството на Бенямин Натаняху, всички са обединени и най-вероятно до дни ще се сформира правителство на националното единство и тази война ще бъде спечелена.

Интервю на Оля АЛ-АХМЕД


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 29 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Доста

    54 5 Отговор
    трудно , очертава се войната в Израел да бъде на пет фронта !
  • 4 Хм....

    40 3 Отговор
    Подобни Имена.........
  • 5 САТЪРА НА ХАНА

    45 6 Отговор
    ЕВРЕИТЕ ВСЕ ОЩЕ НЯМАТ КОНСТИТУЦИЯ
    ....
    ЗАЩОТО ЩЕ ТРЯБВА ДА ВПИШАТ И БЪЛГАРИТЕ
    В НЕЯ КАТО МАЛЦИНСТВО
    .....
    СТАРИТЕ НОМЕРА НА МАКЕДОНСКИТЕ НИ
    БРАТОВЧЕДИ :))
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кой знае кой или ,някой друг

    52 5 Отговор
    В тази държава всеки мюхльо с мнение.!
  • 8 факт

    72 16 Отговор
    Евреите са окупатори ! Свобода и достоен живот трябва на Палестина ! Всичко друго е геноцид !
  • 9 Лошо е лошо

    56 11 Отговор
    Ама еврейте мразят всички хора, даже мразят и човека който виждат в огледалото!

    Коментиран от #47

  • 10 САТЪРА НА ХАНА

    58 9 Отговор
    СОЛОМОН ЛЕВИ ЯВИШ
    .... ИЗВЕСТЕН С АРТИСТИЧНОТО СИ ИМЕ
    СЮЛЕЙМАН ПАША ..
    ... ГОЛЯМ МИЗАНТРОП И ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ
  • 11 Хахаха

    53 11 Отговор
    Дсвид ли си голияд ли си не ме вълнува какъв си вземи се скрии някаде и престани да разпространява дезинформация със изключение на правителствата 70% от населението не харесва Израел и това е факт показаха го на световното по футбол
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ивелин Михайлов

    50 8 Отговор
    Израел иска тия 2 милиона палестинци да ги премести в европа да ни пуцат с ракети!
  • 14 Адам Хилтън

    47 8 Отговор
    Предвид "военна инфраструктура", имат предвид всеки цивилен квартал който заподозрат че е бил убежище на Хамас ще го изравнят със земята - руснаците лошо като го правят, пък израелците абсолютно същото нещо е хубаво. Двойни стандарти.
  • 15 Джаф джаф

    37 4 Отговор
    За никого не е тайна, че арабските държави подкрепят палестинците и ще се бият на тяхна страна. Местните (арабите) от създаването на Израел от ООН отказват да го признаят и няколко пъти водят обединени заедно война за освобождаването на окупираните територии. Останалото са изгубени животи родени на арабска земя...

    Коментиран от #17

  • 16 Леви Десни

    24 3 Отговор
    По-бели, най-бели, или по бели гащи?
  • 17 В цяла

    34 3 Отговор

    До коментар #15 от "Джаф джаф":

    Западна Европа има демонстрации от живеещи там араби , палестинци и други , в подкрепа на Хизбула и Газа .
  • 18 Сатана Z

    48 4 Отговор
    Евреинът Давид Леви:
    "Военната инфраструктура на „Хамас“ трябва и ще бъде унищожена!"

    Евреинът Петро Порошенко:
    „Нашите деца ще продължат да ходят на училище и детска градина, докато техните (Донбас)ще продължат да живеят в мазетата"

    Ционизъм в действие
  • 19 Павел пенев

    45 5 Отговор
    За да има мир по света,трябва Израел и САЩ да ги няма.

    Коментиран от #23

  • 20 Анализаторът Давид Леви пред ФАКТИ

    33 4 Отговор
    Хумор, сатира и забава..... прайдера Давид Леви бил казал нещо на някого.....я у лево на прайда веднага и всич не се отваряй мушмул
  • 21 Търновец

    40 3 Отговор
    Израел е най смъртоносната верски базирана и въоръжена с атомни бомби терористична организация
  • 22 Саламуров

    31 1 Отговор
    През 1957 г. изкарваха родителите ни на протестни митинги. Лозунгът беше "Свобода за братския палестински народ". Сега ?
  • 23 Търновец

    20 2 Отговор

    До коментар #19 от "Павел пенев":

    Ако ги няма двете сродени банкови династии Ротшилд и Рокфелер
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Плахо да попитам само

    34 2 Отговор
    От де го изкопахте тоя геййййтак Давид Леви ? И от кога стана анализатор ?
  • 26 Всички от Шалом

    30 2 Отговор
    38 побърканяка все анализатори станаха а?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 КПСС-БКП

    22 3 Отговор
    Войната ще приключи, когато Палестина бъде призната за самостоятелна държава със столица Тел Авив.
  • 29 Кресна

    34 2 Отговор
    Влезне ли Израел в Газа за сухопътна операция ,влиза и Иран във войната ,а това означава само едно;ТСВ.Сащ и Русия трябва по най бързия начин да наложат натиск да се спре войната на мига в противен случай нещата отиват към лош край .Проблема е ,че в Сащ няма политици които да са на нивото на Путин и ще го разберем много скоро ако не се спре в близките 48 часа тази война .Влезне ли Иран във войната ще е твърде късно за каквото и да е .И не забравяйте ,има над милиард и половина мюсюлмани които са готови да умрат за да видят Израел изтрит от земята .Но заставяйки Сащ на страната на Израел и Русия на страната на Иран е ясно какъв ще е края който не е в изгода на човечеството .Преди време казах ,че от Украйна няма да започне третата световна ,а точно от района на Сирия-Израел.Бог да вразумени неразумните!

    Коментиран от #56, #58, #59

  • 30 Добре че сте едва

    30 5 Отговор
    под 1000 души в България мушмул ! Аре у лево и да изчезваш. И държавната субсидия за Шалом трябва да ви се спре даже. Нямате членска маса и пари не ви се полагат по закон.

    Коментиран от #36, #45

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Колкото всеки във форума е анализатор

    22 3 Отговор
    Толкова и това същество Давид Леви е АНАЛ и затор...
  • 33 Перо

    21 2 Отговор
    Тоя политически анализатор защо не е мобилизиран или той си е на поста! Неговата война е в БГ! Пасито също трябва да получи призовка, нищо, че е полу ционист! Не става така, нито в Израел, нито в Украйна, колкото и да е важен поста, но е на идеологическия фронт!
  • 34 Защо

    17 2 Отговор

    До коментар #31 от """Анализаторът"" Давид Леви пред ФАКТИ":

    Защо въобще се допускат за публикуване такива АНАЛизатари?
  • 35 Лазо

    8 2 Отговор
    Наборни войници и резервисти в градска партизанска война - нещата не изглеждат добре за израелската армия. Ще има повторение на Грозни.
  • 36 Така е

    18 2 Отговор

    До коментар #30 от "Добре че сте едва":

    държавната субсидия за Шалом е абсолютно необоснована и противозаконна в размера в който я получават. Някой трябва да повдигне този въпрос най на края. Аман от кърлежи
  • 37 Реалност

    10 2 Отговор
    И кое коренното население на ивицата Газа? Във войната има две страни. Две истини.
  • 38 Шалом България е най кухата организация

    18 2 Отговор
    в България !!!!! Ако проверите ще се убедите, че годишната държавната субсидия за тази прокси вредна организация е в размер на 99680 лева на член. Това не само е абсурдно но и подигравка с хората които данъци плащат. Бесен съм какви предатели управляват България и до къде може да стигне олигофренията им ....

    Коментиран от #40

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Гейчоооо,

    15 1 Отговор
    Нали вчера ви видяхме 11 човека даже не можете в подкрепа на Израел да съберете нали.... ? Нали ?....Аре да се скриете и да замълчите моля...
  • 43 Страничен

    15 1 Отговор
    1982 - Мюсюлмански братя обявяват тотален джихад на светското сирийско правителство от джамиите в Хама.

    Хафез Асад ги смачква безмилостно. Световните либерални медии го обявяват за сатрап и диктатор.

    2012 - Мюсюлмански братя влизат във войната срещу правителството на Башар Асад, на страната на “умерената опозиция”.

    Световните либерални медии ги обявяват за герои. Всяка успешна атака срещу тях е оплакана в либералния мейнстрийм като “избиване на бунтовниците”.

    2023 - Мюсюлмански братя (Хамас) извършват дивашка атака срещу Израел. Световните либерални медии са в шок, мнозина призовават братята да бъдат изтребени до крак.

    В задачата се пита:
    1. Прав ли е бил Хафез Асад?
    2. Колко са глупави либералите от 1 до безкрай? А в момента свинщината е от двете страни и лошото че и невинни жертви има и от двете страни. Това е резултат от либералната политика налагана ни от САЩ.
  • 44 Минев

    15 1 Отговор
    Абе дайте един анализатор и от другата страна. Пак ли ще ни проглушавате ушите само с чи фут ска пропганда ?
  • 45 Точно така е

    14 1 Отговор

    До коментар #30 от "Добре че сте едва":

    Шалом категорично няма членска маса в България и пари не им се полагат по закон като държавна субсидия ! Този въпрос в парламента трябва да се постави защо правителството нарушава закона !
  • 46 Ехааа

    10 1 Отговор
    Значи според тях проблема за тази война е защо Хамас хванал армията по бели гащи?!? А това че палестинците още нямат държава и репресиите явно не са причина според тоя?!? И щял да направи Хамас да помнели урока с поколения....и така смята че арабелите ще кротнат?!? Едностранчиви мислене типично за Израел което е и причина за това престъпление на Хамас
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Механик

    13 2 Отговор
    Ми унищожете я! Ама не можете.
    А ние видяхме, че царят е гол и е скрит под железен купол, който е набързо скован от евтини чамови летви.
    п.п.
    Нали си знаете, че на всеки 100-тина години, някой трябва да ви търбуши, щото инак прекалено изнаглявате?
  • 49 Анализаторът ъхъъъъ

    5 2 Отговор
    АНАЛ и заторът.....
  • 50 Аз да питам :

    9 1 Отговор
    Ако АЗ и още 38 идиота от входа си направим едно Шаломчи или Анти -Шаломчи и на нас ли ще ни дават толкова държавни субсидии @?

    Коментиран от #53

  • 51 Шалом

    15 2 Отговор
    Тази про-нацистка организация без членска маса в България трябва да бъде заличена от регистрите и никаква държавна субсидия да не получава
  • 52 Кажи честно!

    10 3 Отговор
    А кога ще си ходите от окупираната Палестина ще кажеш ли, жид?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Давид Леви, глупако

    9 2 Отговор
    Ти гледай само с бъртвежите си наистина антисемитизъм да не събудиш ! Мери си приказките верно еййй.....
  • 58 АРАБСКА НАРОДНА ПОГОВОРКА☝

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Кресна":

    „ФУРАЖКАТА ДЕФОРМИРА ГЛАВАТА”....
    АПРОПО КОЙ ПРОВАЛИ
    ДИПЛОМАТИЧЕСКИ РИАД И ТЕЛ АВИВ,А🤔
  • 59 браво

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "Кресна":

    може би сте прав ,този конфликт там да е по опасен от украйна,честно казано ,нито Израел нито Палестина ме интересуват ,аз си обичам България и българите ,там техните еврейско-арабски и тн взаймоотношение - да се управят ,този (арабският)свят е с 1 хил.г. назад от европейският.
  • 60 Най обичам

    5 2 Отговор
    Гейчета да ми се обясняват и за Анализатори да се представят.
  • 61 Най обичам

    3 2 Отговор
    Гейчета да ми се обясняват и за Анализатори да се представят.
  • 62 Ха ха ха

    4 10 Отговор
    Мирни палестинци няма , след като подкрепят Хамас и викат в негова подкрепа , след като одобряват и се радват на нападението на Хамас над Израел , значи тия псевдо мирни палестинци си заслужават това ,което ще им се случва и ще им се случи за наред .
  • 63 АРЕС

    3 1 Отговор
    АнаЛизаторе,и такива уро... като теб са за унищожение.
  • 64 Матей преображенски

    5 0 Отговор
    Съоръжения ли,казарми ли има предвид,говори глупости и оправдания,хамас е партизанска организация и е непосредствено сред населението,един вид махновци,могат да се престорят и на мирни граждани.Това е очевидна заблуда ,че евреите ще търсят под вола теле,те си търсят оправдания,намилат и за тъпия си холокост,който е бил нищо и половина и дори сто години след него ще го навират в очите на цял свят, да настоява човечеството да реве на чужд гроб-кенотаф.
  • 65 ха ха

    5 0 Отговор
    днес ще унищожат военната структура , утре всички палестинци , и все от човеколюбие и грижи , не от омраза и алчност
  • 66 Вирус

    2 0 Отговор
    И какъв е тоя да му четем глупостите
  • 67 Израел

    3 0 Отговор
    е терористична държава. От десетилетия извършва геноцид над мирни палестинци и заграбва територии ...
  • 68 Д Леви?? Израел Прогонва Палестинците от

    4 0 Отговор
    Газа, по схемата Изпепелена земя!! Руши се всичко на ред, докато има Палестинец в Газа!! Това са фактите!!
  • 69 Аврам Бенун? За кой и с кой работи

    2 0 Отговор
    Последните 15 год в България???
  • 70 Олее оля

    1 0 Отговор
    Единствено интересите на Израел! Другите нямат право на свои интереси. Завладяване на територии на палестинците и това не трябва да ги тревожи и интересува. Трябва да си робуват на евреите.
    Заради това всички арабски народи гласно или негласно желаят смъртта на Чифутистан. Засега отиват на хекатомба. Досега.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.