Last news in Fakti

17 Октомври, 2023 12:28 2 355 51

Калина Андролова: България вече е евтина, слаба, финансово зависима и безкултурна територия

  • калина андролова-
  • българия-
  • сигурност-
  • тероризъм

Подопечните правителства на ПП и служебните на Радев сключват договори и създават планове, които фактически демонтират националната държава, като я лишават от естествените й стълбове за осигуряване на сигурност!

Калина Андролова: България вече е евтина, слаба, финансово зависима и безкултурна територия - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако мога да перифразирам една фраза от култов български филм от соца: Аз може и да не съм права, но телевизионен дебат за международната ситуация без участието на Милен Керемедчиев и Асен Агов не признавам!

Но още по-забавен е съвета по сигурност, който премиерът свиква за ситуацията в Газа. Той самият не може да сметне две и две в сектора на политическата сигурност. За това предупреждава във "Фейсбук" Калина Андролова.

Подопечните правителства на ПП и служебните на Радев сключват договори и създават планове, които фактически демонтират националната държава, като я лишават от естествените ѝ стълбове за осигуряване на сигурност! ТЕ (премиер и президент) действат в посока да отнемат от институциите си (собствените) власт, повличайки се по чужди интереси. Службите действат и реагират на това, което се ИЗИСКВА от тях!

Когато не умееш да изискваш знания от службите, няма и да получиш знания (аналитични) и компетентност. А дори да ги получиш, няма да ги проумееш, което е също толкова нещастна форма на съществуване.

Така че съветите за сигурност и сбирките, които свикват нашите (властници), са най-куриозни от всичко! Войната е ужасяваща! Но отделно от тази критична за света ситуация, новите "войни" се реализират успешно, докато Денков и Радев си ползват нефелните съветници на чаша кафе.

Новите войни носят съвсем различни характеристики и ако нашите властници наистина имаха представа от сигурност, щяха да се ужасят много отдавна от състоянието на държавата и нацията (и без войната в Газа) и да предприемат действия. Новите войни са войни без правила (или по-точно, с нови правила), в които се включват и подривни социални технологии, извъндържавни актьори, диаспори, инструментализирани и радикализирани групи на етнически, малцинствен, религиозен признак, миграция, съзнателно развращаване и поддържане на неграмотност у населението, ескалация на псевдоидеологическо противопоставяне, медиен контрол, употреба на бандитизъм, корупция, криминалитет, зависим олигархат, отъпяване на службите за сигурност и свеждането им единствено до вътрешнокомпроматни играчи, но което е още по-лошо, защото е трудно видимо и осъзнавано - участие на части от откритата, децентрализирана, глобализирана икономика, която се състои от изключително силни финансово клъстери.

Тези клъстери са паралелни играчи на държавите, а често действат и през държавите, за да легитимират свои интереси. Много от войните са кадифени (като кадифените революции). Но те пак са войни. И когато оставят държавата ти "гола и опустошена" с помощта на неолибералните кадифени ръкавици, или с помощта на инсталиране на вилнееща неграмотност по етажите на властта, трябва все пак да ти светне крушката в главата. Ако изобщо имаш глава. Защото съвременното обезглавяване не е отделяне на главата от тялото, а просто медиите създават ментално несъответствие с реалността.

И така масата от хора стават употребяеми сами срещу себе си. Да ви припомня, че през последните няколко години бяхме предоставили организирането на изборите в България на частни фирми и никому неизвестни експерти по ала-бала! И тогава СВИКВАЩИТЕ ДНЕС СЪВЕТИ ПО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ НЕ СЧИТАХА, ЧЕ ИМА ПРОБЛЕМ СЪС СИГУРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА! Тоест сигурността на държавата ни е въпрос на ситуационна омраза, олигархична злост и външна концепция. Искаха властта, получиха я. И какво направи Радев с властта?! Какво направиха ПП с властта?! Действаха и действат СРЕЩУ сигурността на България.

Те самите представляват най-ефективните инструменти за разграждане на сигурността на България, за нанасяне на тежки удари срещу основите на националната държава. Заеми след заеми, закриване след закриване, алчно и невежо изпълнение след алчно и невежо изпъление и пр. За съжаление са намерили добър щит за себе си - лъжата и фалшивите наративи. САЩ отдавна са спрели да се опитват да ни разберат, защо така мислим или защо така се случва. Виждат наличностите, отчайват се от неграмотността, и я карат директно - искаме това! САЩ не са поемали и не поемат отговорност за корупцията на марионетките.

Кражбите не ги интересуват, ако не засягат американската доктрина в региона или интереса на техни компании тук на терена. Те използват сюжета с корупцията, само когато искат да свалят властта. И нашите хем се правят, че изпълняват задачите, хем накрая резултатът е в полза НЕ точно на американците. В този парадокс има нещо прекалено типично българско, което трудно може да се проумее от външни фактори. Камо ли американски.

Който и да посочат янките, накрая се оказва, че клъстерът около новите капиталистически форми на ДС-то го въртят някак. Затова са решили да колаборират пак с тези (Терзиев) на директния принцип: знаем кои сте, но дайте да работим заедно! Просто други няма на терена. Клъстерът не пуска други. В същото време има добър изход и той е, че парите променят виртуозно менталните процеси у човека.

Отделно, по-добре да е човек, на който му дават властта, отколкото такъв, който би могъл да си я вземе сам. Разбира се накрая големите нашенски тарикати ще затрият страната. Защото когато се държиш евтино и неграмотно, така се отнасят и към теб - като към евтина безкултурна територия.

* Заглавието е на ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    17 18 Отговор
    България е готова за членство в СССР2.

    Коментиран от #8, #9

  • 2 То щото

    29 8 Отговор
    при Боко беше рай , ли ? На корупцията !
  • 3 Спокоен

    32 34 Отговор
    По-добре евтина, слаба и каквато и да е, отколкото асимилирана и обезличена от Русия.

    Коментиран от #23

  • 4 Истината

    30 12 Отговор
    Много вярно ! Тези престъпници,които я съсипаха управляват и днес ненаказани !
    Срам нямат,долните същества !
  • 5 ха ха

    19 15 Отговор
    Много точно наблюдение. Дори е нормално състояние за страна, която имаше в Народеното събрание клуб "Приятели на Русия" със 143-ма депутати. Погледнете Казахстан, Узбекистан, Киргистан, Беларус и Армения за справка. Всички са в подобно положение.
  • 6 Варна

    28 14 Отговор
    Важното е че сме демократични .Искахте банани и ви направиха маймунарник !

    Коментиран от #10

  • 7 Петър Волгин

    16 6 Отговор
    Значи според Калинка по време на управлението на Радев България е била СКЪПА, СИЛНА, ФИНАНСОВО НЕЗАВИСИМА И КУЛТУРНА територия?
    ,
  • 8 Историк

    21 4 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    А ти готов ли си за това, кото идва със СССР2?

    Любопитено ми е, защото по моите наблюдения най-големите привърженици на "СССР" са същите, на които дори да им вземат и малко от СЛОБОДИЯТА, която ги е налегнала в последните десетилетия, крещят "гражданските ми права", та ми е любопитено дали знаеш какво се случва с "гражданските ти права" в система като "СССР"?
  • 9 Само питам

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Какво означава ", честен ционист"!

    Коментиран от #17

  • 10 Историк

    15 5 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    Така става,когато вместо да бъде отстранено ДС в началото на прехода, то (ДС) го ораганизира и вместо демокрация, получхме комунокрация.
  • 11 Мафия ни управлява

    23 5 Отговор
    За 33 години група престъпници унищожиха България !

    Коментиран от #12

  • 12 Историк

    24 4 Отговор

    До коментар #11 от "Мафия ни управлява":

    Тази група престъпници се нарича Държавна сигурност, тъй че не е от 33 години .... От 33 години наложиха маската на стремящи се към демокрация, а зад нея пак същите червени сатрапи.
  • 13 Друг българин

    13 11 Отговор
    НРБ е нещо лошо за мен. НРБ не е България.
  • 14 Русофил

    18 17 Отговор
    Тази путинистка Андролова няма умора да защитава със зъби и нокти руската политика
    на ограбване на българите от русията.

    Коментиран от #18

  • 15 Българин

    8 15 Отговор
    Защо не си направите една Бургаска Народна Република и да ни оставите софиянци (дошли в София преди 1944 г.) да си живеем нормално, без комунизъм? Не сте ли малко нагли да взимате и нашето?

    Коментиран от #48

  • 16 Инж

    17 6 Отговор
    Вярно, че трябва да има свобода на словото. Ама да бълваш глупости и да предаваш Родината си - е това не го разбирам.
  • 17 Честен комунист

    9 9 Отговор

    До коментар #9 от "Само питам":

    Призовавам всички комунисти да се съберат в източна България.

    Коментиран от #20

  • 18 Путлерас

    13 9 Отговор

    До коментар #14 от "Русофил":

    Много путинисти са аФтори тука бе!
  • 19 куку

    4 1 Отговор
    не вече , а винаги - таквази му е ценностната нехристиянизирана система на така наречения народ
  • 20 Ами

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Честен комунист":

    Който плаща, той поръчва музиката в губернията!
  • 21 Права е

    17 11 Отговор
    Само русия е по зле. Защото се държахме толкова дълго обвързани с нея, тя ни повлече с нея към дъното.
  • 22 Тая е анаЛЛизатор

    9 9 Отговор
    на който си плати. Яде яко ako за пари и не се гнуси.
  • 23 Адрес 4000

    17 8 Отговор

    До коментар #3 от "Спокоен":

    Смешният плач на комунягите путинисти гали ухото
  • 24 Генчо

    26 2 Отговор
    Когато изпратят с почести Толупа в затвора, тогава ще повярвам , че България може да се оправи
  • 25 Артилерист

    17 10 Отговор
    Много точно и аргументирано, "ако изобщо имаш глава", да го разбереш...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Медаро

    10 6 Отговор
    Няма ли банан и за Калинка? Има ли Кой да и го подаде? За банани говорим, няма ли Кой? Такава демокрация ли иска Калинка-без банани? А а а
  • 29 Шаро

    11 10 Отговор
    Браво момиче!!!
    За анализа и за смелостта!!!
    Тука като говориш истини, можеш да очакваш всичко да ти се случи.
    Браво!!!
  • 30 СССР

    11 5 Отговор
    Кааалинка , калинка калинка мая - 4000 лв.
  • 31 00001

    5 3 Отговор
    България е скъпа за живеене и правене на бизнес.Данъчната система е направена да облагодетелствува малък кръг от Българи и наказателно таксува 95% тежеста пада върху работещите бедни от населението, бедните стават все по-бедни а богатите все по богати.Паричните подараци на близки до правиттелството фирми създава инфлацията в страната, България е в дългова спирала, правителството взема заеми за да върне стари заеми които не може да обслужва отива се бавно но сигурно към фалит.Корупцията в държавните Български институциии е огромна, всички правила и закони са създадени така че корупцията, измамите и кражбите на държавните служители се насърчават, а кражбите измамите и схемите за крадене от държавния бюджет и ЕС фондовете процъфтяват.Съдиите са едни от най масово корумпираните личности в България, а не толкова прокурорите или бездействащата полиция. Самите държавни служители обслужват личнитес си финансови и олигархични интереси и разрушава държавноста. Нито ЕС нито САЩ ще ви изчистят или оправят държавата. Колкото повече лъжете народа и си вярвате на лъжите толкова по- долу ще пропадате, лъжите които се тиражират обслужват точно тези които ограбват държавата и разбиват държавноста. България никога не е била финансово независима страна- до 14 век е била съюзна на ИРИ страна пазеща северната гранница за които и са плащани годишни дарове. Няма нито една независима страна в света всички са зависими по един или друг начин от други страни. Безкултурието бълга
  • 32 Вовка Пут

    13 6 Отговор
    Калина Андролова е част от племето "4000", заедно с Волгин и подобни "деконструктори". Не е необходимо да се чете това, което пишат или да се слуша това, което говорят подобни продажни, кремълски клакьори. Необходимо е единствено да се знае, че тези са национални предатели, които бълват единствено болшевишка демагогия и лъжи.
  • 33 Тази нагла пача!

    10 7 Отговор
    Типична герберастка нагла и манипулативна мисирка! Откъде има това самочувствие да е съдник на хора, за които нито има нужното ниво на познание, нито на култура!
  • 34 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    7 7 Отговор
    ТОЧНО КАЗАНО ТОВА ИСКАШЕ ЗАПАДА И ФАЩ ЗА БГ И ГО ИЗПЪЛНИХА
  • 35 Баце

    6 4 Отговор
    А нещо за рУсия? За разградените от КГБ естествени стълбове за осигуряване на сигурност? За потъващите пари от корупция във войната.
  • 36 мхааа 4К

    9 3 Отговор
    Андролките пищят значи Мутрофоня още плаша.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Никой

    6 3 Отговор
    За никого не е тайна , че Калина е герберска подлога. И тя търси изява . Да звънне нейния ментор в БТВ и да бръщолеви колко Боко е независим от Турски поток,Белене ,Ф-16 ,руснаците , американците и Лилето Павлова.
  • 39 АУУУУУ

    9 3 Отговор
    ЕДНА КОПЕЙКА СЕ ЖАЛВА ЧЕ ВЕЧЕ НЯМА ВЛАСТ .........КОЛКО ПРИЯТНО ЧЕТИВО 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 40 Бамбука

    5 3 Отговор
    Не знам за България, но тая със сигурност не е скъпа.
  • 41 а ааа

    3 5 Отговор
    Андролката е путлерастка бран тия кара на руски смукач.

    Коментиран от #42

  • 42 МАХМУД

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "а ааа":

    КАЛИНА МИ Е ДРУЖКА. С ПРОСТАЦИ И ГРУБИЯНИ СА ОПРАВЯМ ЛЕСНО. ЮМРУК В КОРЕМА ПОСЛЕ ЗАД ВРАТА.... ЗАСПИВАТ ВЕДНАГА.... БЕЗ СЛЕДИ ОТ НАСИЛИЕ.
  • 43 Пфу

    2 1 Отговор
    Какъвто народа, такава и територията. Навремето как сме превзели цяла югоизточна Европа? Но ония българи са имали топки, не като днешните мрънкала.
  • 44 гост

    2 2 Отговор
    Бедата на България е , че на такива като тая и Волгин им се дава трибуна в национални медии да облъчват полезните идиоти с платената си от Кремъл пропаганда , меко казано , че ако кажа правилните думи ще ме изтрият !
  • 45 Таман

    0 1 Отговор
    Фактите никак не понасят на соросоидните клакьорчета, затова и този вой
  • 46 жалко

    0 0 Отговор
    Добре, Калинке, знаем го. И какво, радваш ли се? Сигурно и Волгин е щастлив.
  • 47 Казуар

    0 0 Отговор
    Другарке Андролова, на вас с Волгин пъпа ли ви е хвърлен в Русия.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 марш ма

    0 0 Отговор
    Андролката е евтина путлерастка к у р в а.