Last news in Fakti

20 Октомври, 2023 10:53 1 576 22

Как и защо Русия води информационна война срещу Израел

  • израел-
  • русия-
  • хамас-
  • информационна война

Путин иска да свърже нахлуването в украинските земи и терора срещу израелците, за да прикрие военното си поражение и прегрупиране

Как и защо Русия води информационна война срещу Израел - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на cursorinfo.co.il

Според редица пропагандисти в Русия Израел е „канибалска държава“, която трябва да бъде елиминирана заедно с всички евреи.

Антисемитизмът на диктаторския режим на Владимир Путин няма граници. Този път Русия започна антиизраелска информационна война.

Това се съобщава в Telegram канала „Ситото на Сократ“.

По този начин Москва приравнява терористите от Хамас с борци за преразглеждане на световния ред с помощта на разрушителни инструменти, включително безразборно кръвопролитие. Друг пример за това е информационната атака срещу Йерусалим в светлината на експлозията в болницата Ал-Ахли в ивицата Газа.

Сътрудниците на Хамас и неговите чуждестранни ръководители организираха ужасяващата болнична провокация, за да демонизират Израел и да го лишат от международна подкрепа. Русия взе страната на екстремистите, защото Кремъл печели от по-нататъшната ескалация.

Руската пропаганда се бори активно срещу израелците и разпространява теорията, че експлозията в болницата е причинена от въздушен удар на ИД. Но е доказан факт, че Хамас напълно използва инфраструктурата на територията под свой контрол, за да извършва терор. По-специално болницата притежаваше оръжейни складове, които експлодираха след неуспешно изстрелване на ракета от терористите.

Въпреки публикуваните доказателства в подкрепа на тази версия, Москва категорично отхвърли израелските данни. Според някои пропагандисти на Кремъл Израел е „канибалска държава“, която трябва да бъде елиминирана заедно с всички евреи.

"Дугин, в духа на шизофренно безумие, говори глупости за "ционистката заплаха", която води човечеството към края на света и трябва да бъде спряна. Известният руски пропагандист Маргарита Симонян лицемерно изпраща съболезнования по повод трагедията в Баптистка болница, като ясно възлага цялата отговорност на Израел“, се казва в съобщението.

Президентът Путин иска глобална интифада, за да реализира кървавите си цели в Украйна. Той иска да свърже нахлуването в украинските земи и терора срещу израелците, за да прикрие военното си поражение и прегрупиране.

Натискът върху страната ни само ще нараства. След инцидента с болницата е възможно служители на руските специални служби, кадировци и оцелели представители на Хамас да започнат да тероризират евреите в Русия.

В Москва тайно искат да спечелят симпатиите на страните от глобалния Юг към терористите. Поради тази причина се предвижда Ал Кайда, Ислямска държава и други групи, които захранват средствата на ГРУ, да процъфтяват в необятността от Дакар до Пекин. Въпреки това ще трябва да отговарят за всичките си решения. Тези, които подкрепят терористите, могат утре да се изправят лице в лице с тях и да станат жертви на собственото си късогледство.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    13 21 Отговор
    Хаяско няма полезен ход-отива си

    Коментиран от #21

  • 2 Българин

    17 20 Отговор
    Хага очаква късия император
  • 3 Българин

    16 21 Отговор
    краят на режима на Путин е близо

    Коментиран от #13

  • 4 Ясно е

    16 20 Отговор
    Терористите от всички части на света (Русия, Газа, Иран) се обединяват срещу цивилизования свят.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Объркано Атлантиче

    27 5 Отговор
    Защо е тази пропаганда?
    Ирландският евродепутат Клер Дейли:
    От години предупреждаваме за опасностите от масово завземане на общественото мнение от ЕС в нашите общества. Съществува дезинформация. Това е проблем. Но ЕС е последната институция, която трябва да решава кое е истина и кое лъжа. Политическата култура тук е толкова нетолерантна, че всичко, което противоречи на официалната история, се счита за дезинформация. И сега маската е свалена. ЕС подкрепя израелския терор.

    Обществото е възмутено, така че се правят опити да се контролира информацията. Палестинската солидарност е забранена по улиците. Основната преса повтаря лъжите. Социалните мрежи са последното останало пространство. Резултатът е предвидим – подчинението и мълчанието на палестинците, които се опитват да говорят за невъобразимото престъпление, което се извършва срещу тях. Междувременно информационните източници на гражданите са наводнени с платена военна пропаганда от израелското външно министерство.
  • 8 Истината

    7 16 Отговор
    Сайтът на терористите от Хамас се хоства в Русия.
    Официалният сайт на терористичната организация Хамас (hamas ps) се намира на руския хостинг VDSina., става ясно от разследване на израелски журналисти.

    Офисът на VDSina се намира в Москва. Домейнът на Хамас (hamas ps) се поддържат ги руската компания Selectel. Компанията майка Selectel се намира в Обединените арабски емирства. Основател и председател на борда на директорите на Selectel е Лев Левиев. Той е и съосновател на VKontakte.

    Още едно доказателство за близостта между двата терористични режима - руският и на Хамас.

    Коментиран от #18

  • 9 Мишо

    27 5 Отговор
    Пропагандаторите на пасквила даже незнаят,че навремето СССР бе един от главните застъпници и направиха много за създаването на израелската държава.

    От къде да знаят, че ще се извъдят такива безскрупулни терористи.

    Коментиран от #10

  • 10 ми да

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Мишо":

    руснаците наредиха на чехословакия да впрегне заводите на сбрьовка за оръжие на израелците.де що годно имаше за летене(американски самолети останали в ссср след войната им ги засилиха за тел авив).самата голда меир беше рускиня от москва.бен гурион и той някъде от там(или киев-ВСЕ ЕДНО) и така нататака.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 111222333

    8 7 Отговор
    Путин говори истината
  • 13 Булба67

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Когато в Русия върнат ,,часовника" ( като нас) ей тогиз ще падне ПУТИН, а до тогава само соросоидни Мечти!
  • 14 Урюрвкос

    6 3 Отговор
    тази статия е писана от изкуствен интелект, едва ли уважаващ себе си журналист може да залее страниците с такова рядко щастие
  • 15 ИНЖ

    6 5 Отговор
    Кое е учудващото, след като нацизмът е създаден в СССР(копие на болшеизма с някои дребни разлики)???
  • 16 Верно ли ?

    5 5 Отговор
    Всички световни лидери говорят за независима и свободна Палестина.Що тогава плюете по Владимир ? Идиоти !
  • 17 Матей преображенски

    3 1 Отговор
    Получило се е доста противно четиво,изпълнено с тенденциозни изопачения и откровени лъжи.Руските СМИ подробно изобличават еврейските зверства и избиване на хиляди араби,а руската пропаганда добива все по-голямо доверие и влияние,дори на запад.Затова по нашите медии се сипят злостни клевети и сплетни,произволни съчинения,но колкото повече лъжат и злобеят западните и юдейски пропагандисти,толкова повече предизвикват недоверие,отхвърляне и отвращение.
  • 18 Πичa и Cyндap

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Истината":

    Така не могат да им свалят сайта, както обичат да правят твоите господари
  • 19 Анонимен

    1 0 Отговор
    Евреите са много изстрадал народ. Живяхме с тях, работили сме с евреин, който бе Окръжен прокурор Жак Л. Рядко възпитана и умна нация са евреите. От политика не разбирам, но от евреи мога да кажа, че отблизо ги познавам. Те вероятно след 1989 си заминаха някои от тях, но не живея в родният ми град от 46 години. Безсмислено е да коментираме. Всеки има право да мисли, но моите и на родителите ми сме с хубави чувства, а и двамата ми родители са погребани до тях евреите. Измъчен народ. Всичко свърши. Светът се промени и хората около мен.
  • 20 Въздух под налягане

    1 0 Отговор
    Нещо без смисъл, нещо без автор, нещо скалъпено, нещо за боклука а не за Факти.
    Май Путин е виновен за жертвите в Царево!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Китай

    1 0 Отговор
    Който се е захванал с евреите нищо добро него чака. Путлер се оплита все повече в авантюри. Най-доброто , което го чака е да стане китайски васал. Китайците като си вземат своето хич няма да му цепят басма. Жалко за хората, но те са си виновни щом търпят..