Last news in Fakti

31 Октомври, 2023 10:30 2 526 20

„Болестта навлиза в по-дълбок стадий“

  • министърът на отбраната -
  • германия -
  • борис писториус -
  • оон-
  • ес-
  • европа-
  • франция-
  • великобритания -
  • украйна

Министърът на отбраната на Германия Борис Писториус призна очевидния факт: думата „война“ е здраво вкоренена в европейския живот. И трябва да се подготвите за това. Може да започне внезапно, във всеки момент, така че, както се казва, предупреден е въоръжен

„Болестта навлиза в по-дълбок стадий“ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Германският министър на отбраната Борис Писториус призова за подготовка за потенциална война в Европа. Служителят призна, че силите на Бундесвера са буквално в плачевно състояние. Модернизацията на армията върви, но не толкова бързо, колкото ни се иска. За нови военни заплахи се говори по целия свят, особено във Франция и Китай, където се провежда форумът за сигурност в Сяншан. Политическият коментатор на Комерсант FM Дмитрий Дризе напълно споделя опасенията на германския министър.

Министърът на отбраната на Германия Борис Писториус призна очевидния факт: думата „война“ е здраво вкоренена в европейския живот. И трябва да се подготвите за това. Може да започне внезапно, във всеки момент, така че, както се казва, предупреден - значи въоръжен.

Междувременно ръководителят на германското министерство на отбраната продължава: Бундесверът - въоръжените сили на страната - са в процес на модернизация. За целта са отделени пари - 100 милиарда евро годишно. Добър бюджет. В същото време в продължение на 30 години проблемът с въоръжените сили в страната не беше реално разгледан. Преди година и половина го пропуснаха, но няма да може бързо да се реши проблемът. Промени могат да се очакват най-добре до 2025 г. И така се стигна до това: основната държава в Европа не е готова за война.

Г-н Писториус не направи сензация. Колеги, съседи на континента, във Франция, Великобритания и други водещи страни говориха и говорят същото. И в Азия това също е основната тема. Близкият изток вече е в пламъци. В Украйна се провежда специална военна операция. Има турбуленция около Тайван.

Всеки ден започва да изглежда все повече и повече, че всички изминали години са били по-скоро изключение от правилото. Сега всичко се нормализира. Те не ценят добрия живот, пропиляха целия си потенциал и сега всичко е възможно. Болестта беше вкарана в много по-дълбок стадий. Нямаше лечение и ето ни - резултатът не закъсня.

Казват, че антисемитизмът, ксенофобията, расизмът са в миналото. Не, оказва се, че не е в миналото, всичко това не е отишло никъде. Човек не знае как да учи уроците от живота, а може би и не иска. Но, разбира се, Западът е виновен за всичко. Оказва се, че в Русия, разбира се, се случват някои странни събития по вина на враговете.

Трудно е да се изчисли процентът на вероятност от възникване на глобална конфронтация. Има версия, че световната война вече е в ход. Или може би никога не е спирала.

Просто има различни етапи. Въпреки това, стига толкова, достатъчно разсъждения. Доброто трябва да се прави с юмруци - не можете да спорите с това.

Така че остава много малко до срещата на върха на АТИС в Сан Франциско. Китайският външен министър Ван И посети САЩ и получи аудиенция на най-високо ниво. Много е възможно да има лична среща между президента Джо Байдън и президента Си Дзинпин. А това е шанс за разведряване на международното напрежение, което сега не би навредило.

Ако не беше възможно да го предотвратим, тогава поне трябва да се опитаме по някакъв начин да спрем последствията и да предотвратим растежа на негативните тенденции. Между другото, Русия не беше поканена на събитието в Калифорния. Може би пак ще я поканят, но все още няма официална покана. Явно бившите ни партньори са престанали да ни уважават.

Източник : Телеграм канал "Комерсант FM"

Превод и редакция : Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не четете

    18 5 Отговор
    фейкови разни...
  • 2 абе искаш си война

    30 2 Отговор
    а народа ти дали иска ?
  • 3 🇧🇬🇪🇺💯

    24 1 Отговор
    Нема как да го чуете от другаде а от точно конската уста която е започнала
    две опустошителни световни воини, напрао от устата на Началника на S⚡️⚡️A и S⚡️⚡️.
  • 4 Търновец

    15 1 Отговор
    Ислямизация и Турцизация на ЕС - според глобалисти от САЩ Европа не трябвало да е както стара Византия - крепост за Християни - професор Чарлз Купчан от университета Georgetown в САЩ а след това и специален съветник на Обама. Война с оръжия срещу Европа няма а Писториус иска Германия да купува от Израел и то съмнителни оръжия
  • 5 Фарс

    26 0 Отговор
    Всички говорят за мир, а се готвят за война. Лицемерен свят! Искат да свиквате с мисълта. Продавали са ви илюзия, сори..

    Коментиран от #18

  • 6 Анджо

    11 4 Отговор
    Меркел голямият политик, вкара Германия в хаост. Стоя на този пост , колкото и каза путин и после , се започна войната. Нама нищо случайно.
    Писах ви ,че това е най голямият разнузнавач за 21 век. А сега той плаче, че военно му нещата не са добре. Нашият тъп Бойко също не разбра ,че щом Крим бе превзет , русия няма да спре. Меркел даже подсигури и още една тръба.
    Байдън разбра , че русия ще удари украйна и се изнесе от афганистан. Сега и иран се набута между шамарите и китайка се чуди какво стана и че май и техните планове няма да станат. Защото новият път на търговията , минаваше през Израел. Тая война и тя не е случайна . Жалко за невините .

    Коментиран от #17

  • 7 🇧🇬🇪🇺💯

    18 2 Отговор
    Началника на Аскера от Германистан.

    тия бели немкини кат мляко, с прозрачни вени под бялата кат мляко кожа, ги сакат и ги кльопат Германийо.

    даваш ли даваш Йохане Хайнрих, даваш ли Елза Щаудах на турска вера?
  • 8 1302

    25 1 Отговор
    Абе, в тая стара Европа няма ли един човек с капчица здрав разум, който да помисли за мир?
  • 9 сведетел

    15 1 Отговор
    поредният тАпОнгер във властта на залязваща Германия.
  • 10 🇧🇬🇪🇺💯

    8 1 Отговор
    Меркелистан Аресва Това , да биде Война!
  • 11 Ненормалник

    15 1 Отговор
    Много трябва да се замислим, когато подбни люде, на подобни длъжности изразяват подобни ....Те ни се водят съюзници?

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 🇧🇬🇪🇺💯

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ненормалник":

    Месорубката в Украйна приключва поради липса на материал за ВСУ?!

    Балгаристан да се готви, следва.

    Слава Германий, Слава Дойче Фолк.

    Да изпратим 1 000 Влакови Композиции Добруджански Чернозем за 4ти Германистан Дойче Райх.
  • 14 Този струва толкова,

    13 1 Отговор
    колкото и тагаренковата. Всичките днес "мЕнистри", "премиери" и офисен планктон все едни и същи по всички страни - бездарници и продажници!
    Споменава "антисемитизмът, ксенофобията, расизмът са в миналото....", били се върнали?
    Ама нищо не казва за фашизма? Май и той никъде не се е дянал, тука си е?
    Бойците на крайната се снимат най-редовно със знамето на Хитлер, но западналите не се интересуват? Дават милиарди и оръжия на крайните? Значи помагат на фашизма днес?
    Там едни терористи пък нападнаха Израел, но понеже тях няма как да ги намерят и ги накажат, те започнаха да избиват масово безпомощното население. Какъв "антисемитизъм" днес?
    Не е ли пак масов геМоцид на невинно население от тези, които постоянно крещят, че имало спрямо тях антисемитизъм?
    Западналите западнаха много последните години. Как ще свърши всичкото това?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Антъни Съттън

    7 1 Отговор
    Този член на сем. Варбург пак крои война, заено с фамилите на Шиф, Ротшилд и прочие.
  • 17 Вергина

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Анджо":

    Твърде е вероятно да сте прав, такива неща анализаторите по високите места ги знаят с години напред и дават съвети на политиците как да постъпват. В Германия имаха нужда от работна ръка, защото германците вече не работели професии от инженер надолу, а и на инженерството много се назландисвали. И Меркел ги повика. Някъде година-две-три след това ББ беше казал нещо от сорта, че не щял да бъде премиер след 2020 година. Та така...
  • 18 Анджо

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Фарс":

    Хората са казали, ако искаш мир, готви се за война.

    Коментиран от #20

  • 19 Матей преображенски

    6 0 Отговор
    С кого се кани да воюва,с Русия ли,по-добре изобщо да си го избие от главата,всу с присъщия си нацистки ентусиазъм едва удържа ,а германците съвсем са се отучили да воюват,повярваха на американците ,че те ще ги пазят чрез нато.Сега центъра на тежестта се премества на юг,ако войната в Палестина се ожесточи,АМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕ ИЗОСТАВЯТ ЕС НА БЕЗРАДОСТНАТА МУ СЪДБА.Германия ще си изпати не от руснаците ,които ще очакват като избавление,а от емигрантите от Магреба,КОИТО неизбежно ще се разбунтуват и гражданската война им е в кърпа вързана.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.