Last news in Fakti

7 Ноември, 2023 12:54 3 162 36

Ходенето на избори е престъпление

  • емил йотовски-
  • избори-
  • кмет-
  • българия-
  • мнения

Човешката и политическата логика не си приличат

Ходенето на избори е престъпление - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

По стара следизборна традиция в деня след изборите всички се оказват победители. Как става този номер и с какъв акъл се говорят тези работи още не ми е ясно. Но на такива като мен – неполитици не е редно да им е ясно. Човешката и политическата логика не си приличат.
Така, че честито на победителите. Тоест, честито на всички политици. Да сте живи и здрави и стига толкова за вас. В редовете по-долу ще се обърна към загубилите тези избори.

Гласоподаватели. Това сте вие.

Вие за пореден път загубихте поредните избори. Не ви ли омръзна? Загубихте ги вкупом, въпреки че една незначителна част от вас си въобразяват, че са спечелили. Разочарованието ви ще дойде скоро. Но освен, че загубихте изборите ги и платихте. Така, че загубата ви е двойна. Сега идва вашето време да понесете отговорността а накрая се надявам да спечелите. Обяснявам за отговорността.

За всичко това, което се случва в политическото блато ще бъдете обвинени вие. Извършиха се впечатлителен брой ала-бали, но за това пак ще сте виновни вие. Леличките, които си разписват химикалките по вашите бюлетини също ще ви ги припишат. Независимо как сте гласували или негласували – виновните сте! Дори да сте умрели и да фигурирате в предизборните списъци – пак сте виновни. Били сте пасивни. Обичали сте гъбарството и какви ли не глупости.

Виновни сте и точка!

Но на никой от спечелилите (тоест всички политици) не помисли защо е така? Щом вие поемате вината какво има да се мисли? Нали?

Всички политици отчитат негласуващите, като една огромна аморфна маса, която трябва да се обязди но не знаят как. Цъкат на калкулаторите и после цъкат без да могат да се докопат до сърцата на тези хора. Цели щабове умуват как да пият от политическия извор на вечния живот и всичко, което измислят е от глупаво - по-глупаво.

Може би не си задавате въпроса, но легитимността на едно управление идва от моралните норми и ценности от които то се води. Разбирате ли смешката – морални ценности и управление в едно изречение. Там, в най-човешките и неподлежащи на юридически манипулации отношения отдавна нещо не е наред. Автомобилът на властта е с напълно разбит морал и няма как да се подкара без тази важна част. Независимо подмяната на кожения салон и броя пребоядисвания от това автомобил не става.

А сега защо вие, негласувалите, ще сте истинските победители.

Добрата новина за вас е, че ставате все повече и в един хубав момент по чисто количествен признак ще можете да обърнете колата на политиката.

Дръжте се. Надеждата нещо да се промени е във вас.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    8 44 Отговор
    Още по-голямо престъпление е да избереш ромска путинофилка чистачка за кмет.

    Коментиран от #5, #10

  • 2 НЕ, НЕ Е!

    7 10 Отговор
    Отвратителен опит за манипулация! Защо излязохте да гласувате, избиратели? Пак ни объркахте сметките!😉
  • 3 Сила

    4 22 Отговор
    Емчо пак се е подкарал рано, рано....... Братчед, спри да пиеш преди обяд, излагаш се, братчед..... брааааат, брат
  • 4 да питам

    5 18 Отговор
    На тоа нема ли да му намерите некоя нова снимка ...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 За Бога, братя, гласувайте!

    20 4 Отговор
    Започна се със зам. министър с флашката.
    "Машинната коалиция" отвърна с ежедневна кампания с подбрани видеа за манипулации от маловажни изборни секции. В същото време в София имаше само 1.6% невалидни бюлетини на първи тур.

    Мина процедурата по удостоверяване на "машините". Разочарованите от видеата се довериха на държавата и избраха машина, но удобно се премълча от медиите, че държавата провери и гарантира за 8 броя от 5900 машини. За другите Ви гарантира декларацията на Вносителя.

    При хартията контрола с отрязъци и печати е по-сериозаен.
    При машината единствената защита е специалната хартия, която беше въведена за тези избори.

    Изборният процес е ненужно усложнен. Възможни са и се правят манипулации. Това обезсърчава гласоподавателя. Това е и целта. С по-малко разходи да се докопаш до власт. Важното е да държиш под контрол твоето ядро избиратели.

    При масово гласуване ще трябват много пари за купуване на гласове. Не се връзвайте на призивите, че нямате избор. Гласувайте с "Не подкрепям никого". Това ще изкара от нерви и ще държи под напрежение управлващите. Ще знаят, че само чакате достойна личност и ще я подкрепите.
    "Не подкрепям никого" е Вашия червен картон.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 За Бога, братя, гласувайте!

    15 4 Отговор

    До коментар #7 от "За Бога, братя, гласувайте!":

    ...допълнение
    Ходенето на избори някога е било като ходенето на църква. С усмивка, с новите дрехи. Излезте за малко от дигиталните си окови наречени телевизор, телефон и отидете на прожекцията "Избори", която много скъпо сте платили чрез данъците си. Може и да Ви хареса.

    Коментиран от #19

  • 10 Сипиро

    19 6 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    А най голямото престъпление е България да позволява една шепа еврЕоатлантически и хазарски 🇮🇱🏳️‍🌈 лгбти паразити да се месят в политиката и живота на българите.

    Коментиран от #24, #28

  • 11 ТаУмВзе

    12 3 Отговор
    Колонията на краварите е приключила Вчера! Кви Уж изборчета, че не ми е ясно.
  • 12 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 8 Отговор
    Копейки Чао
  • 13 Кмет

    12 0 Отговор
    Негласувалите са победители. А аз съм кмет. Гласувах само аз и спечелих с един глас.
  • 14 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 11 Отговор
    Ваня Григорова си Показа Истинското Лице
    Маските
    Падат
  • 15 ситуацията е както в украйна ,

    2 0 Отговор
    ще гласувате ли за зелиски , ще гласувате ли за залужни , а те искат ли да ги сменят през военното положение и СВО . Не . Тогава по диктаторски Без избори . И там негласувалите Печелят . Все едно Стоичков : Който не игрии печьели . цвааайн, дръъъън . В Израел не харесват Бенямин, но защо са им избори . Воини и битки им трябват . нье гласуват, а пичелят . като Общинския Съвет . ОС не е кмет, но каквото каже , това става . После кмета бил виновен . Защо , трябва Кмета да е богат . Грешно ли мислят американците . Нее
  • 16 българка

    3 9 Отговор
    Авторът нагледно показва, как с добре построена логическа последователност може да се "докаже", че бялото е черно, неправилното е правилно, лошото е добро! Защото всъщност ако не гласуваме, ще си имаме за вечни времена за цар Бойко Борисов или Румен Радев - който надделее от тях двамата, или Делян Пеевски - има достатъчно кандидати! Този автор обича да си играе на логика като на пинг-понг, но полза - никаква!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Тодор

    9 5 Отговор
    Споделям, само с пълно негласуване тази свинщина изглежда може да бъде прекратена.

    Коментиран от #25, #33

  • 19 Да, ама не...

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "За Бога, братя, гласувайте!":

    "Това ще изкара от нерви и ще държи под напрежение управлващите. Ще знаят, че само чакате достойна личност и ще я подкрепите..."

    Само не разбрах как ти се струва, че от управляващите има луди, които се надяваш да ти посочат някога "достойна личност", която след изборите да обърка тотално техните сметки за да оправи твоите. Такава личност може да бъде излъчена единствено и само от средите на безпристрастните избиратели, но те даже не искат да гласуват, а какво остава да излъчат кандидат и да го изберат. Точно затова е поговорката: "На глупавия е безсмислено да му даваш, защото той няма капацитет правилно да оцени придобитото, а вечно ще иска още и още. Правилно може да оцени единствено когато му вземеш, защото чак тогава разбира какво причинява загубата." Проблема при нас е, че въпреки всеки път да губим така и не можем да преценим какво означава загубата, а предпочитаме да ходим за риба, за гъби, на лов и къде ли не само и само да не свършим нещо полезно както за себе си така и за целия народ.

    Коментиран от #26

  • 20 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор
    Машина за пуканки няма как да прави отлежала сливова❗
    Системата е СБЪРКАНА умишлено❗
  • 21 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 0 Отговор
    Докато на ИЗМАМНИЦИТЕ им викат ПОЛИТИЦИ , няма значение за кого и как гласувате❗
    КИР.40 обеща ли Ви " НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА с ГЕ"П"❓
    Та той какъв е ❓❓❓
  • 22 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор
    Всеки от Вас подлежи на контрол за алкохол и дрога когато управлява МПС, но не и политиците когато управляват ДЪРЖАВАТА ❗❗❗
  • 23 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 0 Отговор
    Вие можете да избирате, но
    НЕ МОЖЕТЕ ДА ОТЗОВАВАТЕ
    народните псевдоизбраббици❗
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 хммм

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Тодор":

    Тъп си като 🍑!
  • 26 За Бога, братя, гласувайте!

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Да, ама не...":

    Масовото гласуване с "Не избирам никого" води до натрупването на напрежение и тогава е възможно някой наглед обикновен човек да запали искрата на революцията.

    Масовото негласуване води до "еволюция". Все повече хора ще осъзнават, че им се отнемат свободите, имуществото, бъдещето и ги вкарват в дигитален концлагер.

    Иска ми се да вярвам, че няма да "еволюираме" до био-роботи.
  • 27 кална вена

    4 0 Отговор
    Който гласува, подкрепя боклуците за които гласува, ...няма да гласувам за престъпни клики... Истинските хора си работят усърдно и не се занимават с политики, това не значи че няма да ви напукаме камбаните в един момемнт...и мислете , че малките камъчета обръщат каруцата. отървете ли инфлацията скъпими елите, спукана ви е работата....ама евроцености, ма путнисти, усраинци....всичко ще отиде в небитието и ще ви се търси сметка физически
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Боко Праните Гащи

    1 0 Отговор
    Българи - роби
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Факти

    3 1 Отговор
    Тези, които не гласуват или гласуват с "не подкрепям никого" са прецаканите! Простите, но ХИТРИ турци
    и цигани гласуват масово и вкарват в общинската и държавна власт своите бейове и барони и те успешно
    обслужват електората си и обръчите от фирми на ДПС.
    Традиционните партии имат интерес недоволните от управлението да не гласуват, защото техните твърди
    електорати ги избират отново и отново, нищо, че реално те не представляват по-голямата част от народа.

    Българино "опичай" си акъла, че инак ще загубиш и земята и държавата си !

    От бележника на Левски : "НАРОДЕ ????".

    Коментиран от #34

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 как?

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Тодор":

    какво ще прекратиш като не решаваш - щом не гласуваш, ти не участваш и не решаваш, не правиш нищо и никой не те бръсне за слива...0.
  • 34 тъй верно....

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Факти":

    е така.
  • 35 БГфил

    0 0 Отговор
    Браво на автора, много точна статия. Колкото е по- малък броя гласували, толкова повече е нелегитимно управлението. Всички насърчаващи гласуването запитвали ли ли сте се защо и преди 89 та имаше избори с повече от 90% избирателна активност? И още нещо защо ще ме карате да избирам между два боклука? Ами няма да гласувам много ясно за нито единия от тях... Казано си е : "Ако изборите променяха нещо, щяха да ги....
  • 36 Новотонормално

    0 0 Отговор
    Ако всички , които са свързани по някакъв начин с процеса по провеждане на избори, вкл. и членовете на комисиите подпишат Декларация по чл. 213 от НК ще са в час през целия процес до броенето.
    Това сега не бяха избори, а свинщина и подигравка с държавата!