Last news in Fakti

8 Ноември, 2023 09:22 10 500 47

Случи се логичното: "Светско" ДПС е невъзможно с лидер "талибан"

  • делян пеевски-
  • мустафа карадайъ-
  • дпс-
  • ахмед доган

Остава загадката с името на следващия лидер

Случи се логичното: "Светско" ДПС е невъзможно с лидер "талибан" - 1
Снимка: dariknews.bg
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Прогонването от Сарая" на Мустафа Карадайъ бе очаквано и не кореспондира единствено с резултата на ДПС на местните избори, превърнал го аритметично във втора политическа сила. Но каква е заслугата на формалния през последните месеци председател за успеха на ДПС. Меко казано спорна. Изолацията на Карадайъ бе визуализирана по един категоричен начин пред електората с тоталното му медийното "изчезване". Където вече еднолично властва силуета на лошото момче на родното задкулисие Делян Пеевски.

И ако до неотдавна от управлявалия няколко часа ДАНС не можеше да се изкопчи и думичка без мъчения с китайска капка или със снимки на д-р Емилова, вече трудно може да му се отнеме думата, щом види микрофон. Но изявите му не са само медийни.

Пеевски направи така, че колкото е ненавиждан да е в столицата, а благодарение на съществуването му възникнаха цели политически проекти, толкова е обожествяван в етническите региони. И както палавият Том Сойер бе наказан да боядиса оградата на леля си Поли, така и Делян си заработи приемането му като сериозен политик, разбира се, в рамките на все по-тъжното общо ниво.

Само че по отношение на етноса дотук. Очевидно е, че Сокола вече се изживява като новия Ататюрк, не че досега не са му минавали такива мисли пред огледалцето, и ще опита да оформи имидж на ДПС като на светска партия. А това няма как да не мине през "политическия труп" на "талибана" Мустафа Карадайъ.

Остава единствената въпросителна. Кой ще оглави движението.

Дали временното официално завръщане на почетния председател няма да остане постоянно след февруари под мотото "няма хора"?

Дали това ще е Делян Пеевски и получил ли е достатъчно индулгенции за това, откъдето трябва?

Дали изненадващият край на "ерата Хасан Азис" в Кърджали не е част от механизма за настаняването на дългогодишния градоначалник на лидерския пост?

Дали за поста не се гласи изключително активният в медиите лидер на АЛДЕ в Европейския парламент Илхан Кючук или според Доган той ще е по-полезен за движението на международната сцена?.

Дали за председател на ДПС Сокола не готви някой от пренебрегваните от досегашния председател активисти?

Съвсем скоро ще разберем. А наближава и прословутата коледна реч на Доган, в която, въпреки присъщата си иносказателност, лидерът може да сподели нещо и на разбираем език.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сотир

    22 40 Отговор
    А дали няма да Копейкин?

    Коментиран от #23

  • 2 Гост

    39 14 Отговор
    Въъййй...цяла нощ АНАЛИзаторите не са спали, за да врачуват, бъдещето на ДПС ами уважаеми, бъдещето на ДПС е ясно, за разлика от вашето, защото, вие все още се чудите на кого дажпомагате в под миването!
  • 3 Алфа херинга

    37 8 Отговор
    И сега ще е с лидер глиган.
  • 4 Сталин

    88 15 Отговор
    Пеевски и Тулупа са най опасни за България в момента ,само да отърват кожата от Магнитски,ще обявят война на Русия,ако им наредят от посолството ,тези нищожества трябва да бъдат ликвидирани,преди да вкарат България в катастрофа

    Коментиран от #14

  • 5 Мутра-джендър

    25 5 Отговор
    Недейте бра грижа, работата е опечена.
  • 6 Турчин

    58 6 Отговор
    Мустафа Карадайъ беше прекалено културен за тази партия. Цели се размиване на етническото лице на тази партия. С лидер като Пеевски партията ще стане "нормална" като другите партии. Реалността е че тази партия е създадена от българските служби. Не е етническа а привидно етническа. Днес тя вече е партия - фирма. Но ще има отлив на етническия вот с лидер Пеевски. Дори и да се подложи на обрязване (сюнет) или сложи фес на главата.

    Коментиран от #29

  • 7 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 8 Отговор
    Доган разпределя Порциите в Политиката и в Бг
  • 8 Графата

    60 21 Отговор
    Срам ме е че има такава партия в родината майка на Левски, Ботев, Караджата.........

    Коментиран от #17

  • 9 Не логичното е,

    53 10 Отговор
    че имаме противоконституционна партия в Българския парламент

    Коментиран от #21

  • 10 !!!?

    49 10 Отговор
    ДПС - родово-общинен клан на турския етнос в България !!!?
  • 11 Хасковски каунь

    46 8 Отговор
    Ха,ха,ха,ха !
    Де Пе Се -то било светско. Ще го призная когато в турски села изберат кмет от друга партия.
    И била дясна партия.... Абе вие акъл имате ли? В турските райони трудно се изхранват. Тая Валерия не е в час. Да дойде при мен да я разведа из Хасковско, Кърджалийско да види как се дере жаба.
  • 12 Цирк и трагедия!

    32 3 Отговор
    Разбира се с наше позволение и на наш гръб!И както вече много го казаха-тази партия отдавна трябваше да не съществува,но явно е удобна и незаменима за скопената ни политическа система!
  • 13 Що се правите на умрели лисици!

    29 7 Отговор
    Догат отново взе властта,защото лидерите на партията Пеевски,Карадаиъ водят в грешната посока движението под американско влияние!А както знаем, държавата майка в момента е в особено обтегнати отношения със сащ!Не приляга на една турска партия,било то и в България, да е в съглашение и подвласна на сащ!Следващия който ще изхвърчи от партията е притиснатия от посолството Пеевски!
  • 14 Така е,много си прав,

    18 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    но не съм чул някой"анализатор"да го е казал публично!Тея двамата трябва да бъдат изгонени от партиите си! Задължително!
  • 15 Тома

    29 5 Отговор
    Когато електората е прост много ясно е че крадеца шиши на милиарди народна пара ще е на върха
  • 16 Дедо

    25 2 Отговор
    Интересно ми е кои са метастазите на ДПС, внедрени в другите партии ? Няма партия в която ДПС да няма внедрен свой кадър.
  • 17 Вальо

    6 10 Отговор

    До коментар #8 от "Графата":

    За българските терористи ли говориш

    Коментиран от #35

  • 18 ИНЖ

    23 10 Отговор
    Тоя беше пълен гьон!!! Не можа и български да научи!!! Абсолютен провал!!! Това напълно опровергава капацитета на ДПС.
  • 19 Мъдрият

    9 10 Отговор
    Технично и умно за тях е да изберат Пеевски!

    Защото на него му полага, а и така ще привлекат още българи в измислената си партия!
  • 20 бай Иван

    33 2 Отговор
    "Случи се логичното: "Светско" ДПС е невъзможно с лидер "талибан""

    Ще ви се ама, нали точно избирателите Ви "талибани" Ви направиха светски персони с джобове пълни с пари ?Употребихте ги за да изградите финансова мощ и сега светска партия с избиратели "талибани". Не,че сме се съмнявали в истинските мотиви, ама успяхте за заблудите точно "талибаните" ,че ще има права , свободи , равенство и ги оставихте на нивото на образованост под това от 1989 г. защото прост човек лесно се манипулира и управлява.Както се казва Крез е вече време да покаже светското си лице и икономическата си мощ , а робите ,еми те ще си останат такива . Гледах преди година дошли хора с автобуси около НС едни такива ушмулени от живота, завили по един сандвич в салфетка , гледат на посещение в София като екскурзия и слизат водачите на ДПС с костюми от луксозни бронирани Аудита и отивайки при тия с гумените галоши им викат "Ние сме с Вас , ние Вас защитаваме". Цинизъм във висша степен.
  • 21 бай Иван

    19 8 Отговор

    До коментар #9 от "Не логичното е,":

    "Не логичното е,че имаме противоконституционна партия в Българския парламент"

    Вчера по БТВ радио един журналист от "оня край" с не българско име каза "Как електората на етническа партия ,ще приеме българин за председател". И журналистката от БТВ-то мълчи щото не знае чл.11/4/ от конституцията ли?

    Коментиран от #26

  • 22 Фактъ

    14 2 Отговор
    Валерия, що не дойдеш на хотела на Доган. Снощи цяла нощ лампите светеха, което ми направи и то голямо впечатление, дали турска телевизия са гледали, дали в Турция са оповестили новината, но едно е вярно, че ще има отлив и може карадайъ от ардинският край да си имат и те партия. Въпроси с много неизвестни. Всеки гледа на избяга от хасково, кърджали, ивайловград. То няма учители, то няма липни лекари, българи умират, деца не се раждат и ако има две български бебета, то са на бкп дс гербсп хората. Бъдете здрави, кой избяга от България Спечели спокойствието.
    Спокоен ден!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Стършели

    3 4 Отговор
    Милене, скоро ще седиш на тъмно! Такива ругатни срещу жив български гражданин се санкционират от закона!

    Коментиран от #28, #41

  • 25 Хихихи

    5 9 Отговор
    За мен ромите учат в езиковата, икономическият и те са бъдещето на България. Не се унижават от работа, а за турците, докато ви навираха тюркиян гроба, те си изучиха с парите от тютюна и са доктори, зъболекари с екстра кабинети, юристи, адвокати са и се радват, че на кенана купуват вили, купуват в центъра жилища, кабинети и деца им в мвр, поделения. Радост голяма от балкана. Надеждата им е в тях, умните, а не в овехнали българи. Беше извършен геноцид от български политици. Днес са бизнесмени, учени, деца им по на 19,20 г, писах по горе, а за българите нямаше преди 20 г нищо, а сега им предлагат на българите магазинер, шофьори, нещо има сбъркано в нечии глави. Парите номер 1,но от тютюна заминаха, така, че едва ли на 70 г доган ще ви даде екмек българи и турци. Да обрат на карадайъ хората. Парата е у мохамеданите, на бойко хората. Кики гепи
  • 26 любител

    14 6 Отговор

    До коментар #21 от "бай Иван":

    прав си пич крайно време е тази партия на верска основа да бъде забранена защото така е според конституцията. но явно такива коита закона магнитски преследва са част от тях за да я лигитимират.какво да кажеш освен предатели. а колкото до карата той сам се издъни като отиде при опонента на ердоган а сокола не прощава такива неща.
  • 27 Абориген

    14 3 Отговор
    Светско ДПС?! Оксиморон!
  • 28 Много ясно

    0 5 Отговор

    До коментар #24 от "Стършели":

    Аз ако съм ще го съдя до дупка

    Коментиран от #43

  • 29 Торанага

    21 7 Отговор

    До коментар #6 от "Турчин":

    ДПС е ЕТНЧЕСКА партия в нарушение на българския закон!
    А поради това, че са етническа не ги е еня за нищо и винаги си получават етническите реално 4-5% или
    10-15 % нереални поради ниската избирателна активност на глупавите българи. Отделно е мафиотска организация и клон на турското разузнаване. Но рано или късно и Доган ще умре.
  • 30 ...

    2 2 Отговор
    Пазарът е това. Беше кво беше преди 35 години. Живков умре. Стига с тия стериотипи. Към къде ни води гн Доган, към Русия, Турция Евровазия Или към Европейски държави. Това кажете на народа, а не да се надява за шенген, еврото и докато се надлъгваха взаимно, българина остаря, а не може цяла Бг да се пренести в София.
  • 31 АЗ,,,,,

    8 6 Отговор
    Къде си БАЙ ТОШО!!!!
    ЗА ДОБРО И ЗА ЛОШО
  • 32 681

    4 2 Отговор
    Започна началото на края на ДПС.

    Коментиран от #36

  • 33 руззззНаци

    5 7 Отговор
    ДПС не е, никога не е било и никога няма да бъде светско. ...Защото е сЪветско!

    Коментиран от #42

  • 34 Стига

    3 0 Отговор
    С това дпс
  • 35 Валка,

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Вальо":

    твоето истинско име не е ли Вейсал?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ПЛАЗМОДИИТЕ НА ДПС

    3 1 Отговор
    ТЕАТРАЛНО СЕ ХАПЯТ И НИ КРАДАТ КАТО БЕСНИ СЕЧАТ И ЗАГРАЖДАТ ГОРИТЕ А МАГНИТСКИ СТАВА ПОЧЕТЕН ШЕФ И ТОЙ .... ДПС НЯМА НИЩО ОБЩО С РУСИЯ , ТЕ СА СЪЩИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО ГЕРБ ПП И ДБ ......... ТЕ СА СГЛОБКА ОТ ФАШИСТИ ! НАЛИ ПОМНИТЕ ЧЕ ДПС СА ТЕРОРИСТИТЕ КОИТО КАТО ХАМАЗ ВЗРИВЯВАХА И УБИВАХА ДЕЦА , СПОМНЕТЕ СИ И БСП ОТКОГА СА ТЕРОРИСТИ И ВЗРИВЯВАТ ЦЪРКВИ !
  • 38 Светско е от първи клас да учим ТУРСКИ И

    3 1 Отговор
    КОРАНА СЛЕД КАТО ДПС СТАВА УПРАВЛЯВАЩА ПАРТИЯ НАЧЕЛО С ДЕБЕЛЯН !
  • 39 Грух-грух

    2 1 Отговор
    Грух ще е новият председател!
  • 40 Гост

    0 0 Отговор
    За кого работят тия?
  • 41 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Стършели":

    Българският ти гражданин с родината му Турция ли? Първо си решете веднъж завинаги какви сте и с кого сте, че много взе да ви става с това постоянно обръщане, когато ви е кеф сте българи, а когато не - сте турци. Аман, от нагаждачи.
  • 42 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "руззззНаци":

    Когато мур4улята от кърджалийско почнат да учат руски, тогава ще повярвам, че ДПС е съветско.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 гордиевски

    0 1 Отговор
    ДПС не е, никога не е било и никога няма да бъде светска...Защото е сЪветско! МНОГОХОДОВА РУСКА ОПЕРАЦИЯ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА, БЕЗ ДПС И ВЪЗРАЖДАНЕ, ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Матей преображенски

    0 0 Отговор
    Да замениш талибан с басмачИ-главатар,защото шишкин е точно такъв.За какво облагородяване на дпс може да иде реч,как може да се измени нейното естество и генезис на протурска експанзионистка подривна организация?