Last news in Fakti

16 Ноември, 2023 16:00 5 202 45

Кеворк Кеворкян: Как Путин загуби изборите

  • путин-
  • българия-
  • местни избори-
  • партии-
  • кирил петков-
  • васил терзиев

В угода на националното ни самочувствие, нека се съгласим, че Путин се бърка навсякъде – но пък само тук не успя да нагласи изборите

Кеворк Кеворкян: Как Путин загуби изборите - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Защо луднаха тукашните перекендета и намесиха Путин в нашите дърварски надлъгвания в едни също порядъчно дърварски избори?

В угода на националното ни самочувствие, нека се съгласим, че Путин се бърка навсякъде – но пък само тук не успя да нагласи изборите. Това коментира във "Фейсбук" Кеворк Кеворкян.

Тукашните притворни русофоби набъркаха и Путин в току-що проведените местни избори. Горкият.

Известно количество американци и досега са убедени, че руският самодържец направи Тръмп президент.

В изборната нощ един пък се пенявеше, че пак той напътства и Льо Пен, както и партия „Алтернатива за Германия“ – нейната програма била преписана от програма на Путин, тъй рече нашият путиновед.

В този момент Андрей Райчев не издържа и започна да се кръсти и да умолява Господ да вразуми путиноведа.

„Боже, боже – редеше той – Путин да подкрепя хитлеристка партия…“

Все пак, в угода на националното ни самочувствие, нека се съгласим, че Путин се бърка навсякъде – но пък само тук не успя да нагласи последните избори.

Може да се гордеем с този факт и дори да ударим набързо два-три кръста.

Путин трябва да е забравил датата на изборите, друго обяснение няма за провала му.

Или пък ПростоКирчо, който щеше да му става партньор покрай аферата с „Джемкорп“, го е подвел несъзнателно. Това е напълно възможно - като знаем как се спъва с българския език, руския му едва ли е по-изряден.

Разбира се, той ще си плати глобата за това недоразумение, което несъмнено злепоставя руския самодържец – вероятно ще му възложат да довърши София по възможно най-бързия начин.

Освен това, Путин вероятно ще нареди на кирчовци да подпишат меморандум с някой нов „Джемкорп“, обезателно собственост на американци - но този път да не се изяснява прекалено бързо, че въпросните американци са си чисти руснаци.

Кирчовци нямат право повече да се издънват пред Путин.

А и истерията около руския газ позатихна и вече няма как да компенсират провала си през някоя тлъста далавера с него - както се случи миналата година след фиаското с „Джемкорп“, когато четири месеца купуваха като изоглавени газ от Путин на специално завишени цени - като за идиоти.

Казвал ли съм ви, че един път хванеш ли се да играеш казачок, няма отърване, играеш го до гроб.

Дори да съм го казвал, не е лошо тази стара истина да се повтаря, защото някои политически чутури трудно увират.

Друго обаче не съм ви питал. Ако се чудите, кой е човекът на Путин тук, ако трябва да разпознаете неговата истинска „капия“, кой ви изглежда по-подходящ - Васил Терзиев или Ваня Григорова?

Терзиев с неговия преференциален произход - или Ваня, която разчиташе най-вече на хубостта си в софийската кметска надпревара?

Да, де, „Красотата ще спаси света“ – както казваше Достоевски, но пък Путин, особено след като загуби софийските избори, едва ли в момента е на неговия акъл.

Нито една българска телевизионна викторина няма да затрудни участниците с въпроса за капията на Путин, така че да го забравим.

Но ето ви един друг въпрос: защо луднаха извън мярката тукашните перекендета и намесиха Путин в нашите дърварски надлъгвания в едни също порядъчно дърварски избори. Защо наистина?

Проблеми с белия хляб, който нагъваха досега – дали това не е причината? Напълно е възможно. И ще става още по-зле.

Новите ни първи братовчеди вече криво-ляво си свършиха работата - доста хора не се съмняват, че те са ни „нужни така, както въздухът и слънцето за всяко живо същество“.

Това заклинание е проверено през годините, адресирано беше към предишните ни първи братовчеди, руснаците – и може да се използва като пътеводна звезда в отношенията ни с всичките ни следващи първи братовчеди.

Обаче кротнем ли се с тези проникновени думи, напълно резонно бюджетите на Братовчедите се свиват - и перекендетата трябва да свикват с хляб от „Лидл“, който, колкото повече поевтинява, толкова по-качествен става.

Това несъмнено ще е удар по самочувствието им – и те трябва незабавно да пласират някаква брутална измишльотина.

Те точно това и направиха.

Едно отклонение: дали не е уместно, при предстоящото бърникане в Конституцията, в нея да се запише и въпросното заклинание и то да има силата на Петата поправка на американската конституция, която предоставя възможност на заподозрян да не дава показания, които могат да го уличат в престъпление.

Така властниците ни ще могат свободно да сменят братовчедите си, без да се боят от наказателно преследване.

Както винаги се случва в българските ни работици, най-важните въпроси винаги остават незададени. Те бяха пренебрегнати и в тия избори. Например, кой, всъщност, го измъдри новият софийски кмет.

Не бързайте, не е ПростоКирчо – той себе си още не е измъдрил, какво остава за другиго.

Навремето той беше припознат от президента Радев - иначе и досега щеше да си остане едно политическо копеле.

И понеже е много активен, може би още щеше да виси пред президентството с онзи плакат „Аз съм Кирил Петков и не ме е страх!“, за да забавлява софийските зевзеци.

Но после се оказа, че има и други мераклии за негови създатели - и Радев се оттегли и предостави „копелето“ на Матроната от „Козяк“.

Тя пък, докато Бойко я тушираше в прегръдките си, набързо осинови Кирчо, без да се интересува изобщо, какъв му е произхода.

Ако те припознае г-жа Херо, не ти е нужен никакъв произход.

Докато Ваня набързо я произведоха в кандидатът на Путин, Кирчо пишеше сълзливото си писмо-прошение до

екс-Падишаха ББ, лазейки по корем пред него – неудобна поза за писане, но важното е, че постигна целта си.

И между две ругатни по адрес на кирчовци, Бойко подкрепи кандидата им.

И после се чудят, защо Народа се държи така – едно говори пред емисарите на различните партии, друго пред репортерите и социолозите – най-сладко му е да послъгва в техните екзит-полове, и накрая си гласува както си знае, а вече и както му падне.

Не бързайте да го упреквате в непоследователност и хитруване.

Той просто прихвана от мискинлиците на политиците.

Но така има опасност да замязва на един идиот, с когото Иван Попйорданов се беше сблъскал в планината на следващия ден след първите свободни избори през юни 1990 година.

Докато оня си пасял овцете и говорел нещо на себе си, Иван имал неблагоразумието да го пита, гласувал ли е и за кого.

Идиотът се изпъчил и гордо съобщил, че пуснал в урната седем червени бюлетини, три сини, както и една бяла - за всеки случай.

„Натъпках ги всичките!“ – изфъфлил той победоносно.

Луда работа – но 34 години по-късно Народа сякаш се гъне като този клетник – и не знае за кого да се хване.

В нощта на балотажа се чуваха невероятни неща – например, че българската приватизация била „ченгеджийска“, точно така беше казано.

Това твърдение е определен принос в историята на Прехода – понеже, ако все още си спомняте, приватизацията я скалъпи Иван Костов, Черният Ангел на изфирясалото „дясно“.

Гъвкав като всеки човек с простолюден произход, той бързо схвана, че няма сили да постигне „нови хоризонти“ в националното стопанство, разпродаде на безценица, каквото можа от него и, в крайна сметка, го остави да се срути по надолнището.

Това срутване, впрочем, продължава и досега – накрая ще се окаже, че Българският Път към Ада е най-дълъг, и тази екстра ни я уредиха/предоставиха.

По онова време – първите години на Прехода - сегашните ни Първи братовчеди все още само се навъртаха наоколо.

За жалост, това бяха доста повърхностни хора и като че ли в някаква степен дори ни презираха.

Сякаш ни имаха за идиота с 11-те бюлетини.

Със сигурност не знаеха едно важно правило: когато искаш да промениш нещо някъде, най-напред трябва да си наясно, с кого си имаш работа, да си направиш труда да вникнеш, макар и в някаква нищожна степен, в манталитета на местното население.

Иначе нищо няма да постигнеш.

А Терзиев подкара лъжите: щял да се води от принципа, всеки гражданин да знае какво се случва.

Това е тлъста лъжа - и прекалено глупава.

Никакъв финес няма у тия, новите победители.

Да не забравим най-важният въпрос: чий е, всъщност, Терзиев?


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТУРЧИНА АЛИ

    13 51 Отговор
    Прав е председателя на Съвета за сигурност на Русия ,бивш премиер и президент Дмитрий Медведев за вас Бугаристанците...Скоро заедно с падишах Ердоган си поделят България..Черноморието за русите, останалото за нас и пророк Ердоган -
    Дмитрий Медведев: "Българите с прибалтийците и другата второкласна тълпа"

    Коментиран от #2, #8, #17, #21

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Така така

    48 46 Отговор
    Путин не го мислете Путин е класа. От разпиляна Русия направи желязна държава и въпреки санкци и частична война продължава напред и Русия продължава да се развива дори и по бавно от очакванята за разлика от фащ и еврог...я съюз
  • 4 Така така

    8 19 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Любилси ти със задните части някоя рязана карабина друго не можеш

    Коментиран от #12

  • 5 !!!?

    29 21 Отговор
    Не Путин, а путинофилите загубиха изборите !!!?

  • 6 Русофил

    55 36 Отговор
    По-нагло ченге журналист доносник от Кеворкян няма в БГ.
  • 7 Сила

    43 22 Отговор
    Там където е минал арменец, еврейн не минава...... ВСИЧКО Е ОТКРАДНАТО......... Стара еврейска поговорка........ толкоз по въпроса за доносника Кево
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Русофил

    34 39 Отговор
    Ванга е казала - Путин ще бъде последния президент на русията. При неговото управление
    тя ке се разпадне. Какво казава Кеворкян - никой не го интересува.

    Коментиран от #20, #41

  • 10 А бе

    37 20 Отговор
    Важното е, че всички знаем чий е Кеворк. Ама хванал се е вече на руския казачок и няма как да се откаже, нищо че с годините все повече се излага. Както сам е написал, няма измъкване.
  • 11 Стършел

    34 18 Отговор
    Др. кеворкян, с такива като теб на путин не му трябва да се меси в нашите избори! Само да не ви спре месечният вклад др. Мутрофанова.
  • 12 КОТарАК

    3 7 Отговор

    До коментар #4 от "Така така":

    така-онака...даже и преглътна..не беше голям заряда
  • 13 Българин

    37 22 Отговор
    Гнусният доносник на ДС с агентурно име "Димитър" отново замърсява обществената атмосфера с прокремълската си пропаганда.
  • 14 Чончон Московян

    35 20 Отговор
    Повечето арменци са хубави хора, но някои от тях като Филип Киркоров и Кеворк Кеворкян са изключение и са част от путинска та измет.
  • 15 Никой

    26 2 Отговор
    Само в България можеш да завършиш 12 клас, без да можеш да четеш и пишеш.
  • 16 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    16 10 Отговор
    Ето го и този! Чер гологан се не губи.
  • 17 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "ТУРЧИНА АЛИ":

    Турчин?! Ами, обикновен Делиормански "джентълмен". Така ли ти разправяха вашите, докато ти разказваха за рода ви - и как всичко почнало с един изпотен башибозук и някоя от предците ти от женски пол?
  • 18 Агент димитър

    23 15 Отговор
    Руската под.лога
  • 19 Анджо

    11 13 Отговор
    Аз затова не гласувах, защото и двамата кандидати бяха , дални, мръсни, гнусни комунисти. От тоя не очаквам нищо добро.
  • 20 АРЕС

    7 9 Отговор

    До коментар #9 от "Русофил":

    Разпаднал ти се е мозъка затова КЕ си толкова тъп !!!
  • 21 Анджо

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "ТУРЧИНА АЛИ":

    ТИ СИ проклетник. Внимавай какво си пожелаваш.
  • 22 Банда съветски иZмekяpи !

    22 13 Отговор
    Явно посоль мутраФанала ги е набрала тези шумкари. Разочарована е, че онова недоразумение лай.оВанче не успя въпреки рекламата и медийно отразяване за милиони. :)))))
    И какво иска да каже с този пасквил агент Димитър ?
  • 23 ИНЖ

    17 4 Отговор
    Да, дайте да замажем екшъна с машините. А тези стотици хиляди невалидни бюлетини какво ги правим??? А омазаните протоколи, бай Цеко, купения вот??? Абе все едно нищо не се е случило. Хартиената коалиция лъже а Кеворкян - "маже"!!!!
  • 24 Димитър Сливенски

    17 10 Отговор
    Агент Димитър- доносник на Държавна сигурност- вероятно е минал ан двойно подчинение- и към колегите от КГБ.
  • 25 Жоро Дантелата

    18 6 Отговор
    Няма бивше ченге, бивша проститутка и бивш комунист.

    Коментиран от #42

  • 26 ген. Мръсников

    18 7 Отговор
    Димитър е наш агент, вербувахме го още през 1979г. Тогава той обитаваше жилище в Студентските общежития, тъй като жена му бе юрисконсулт на предприятие "Студентски общежития и столове". помогнахме му да постъпи на работа в БНТ, да води предаване, да си купи кола Пежо 504, после и апартамент, уредихме софийското му жителство, правихме му и други услуги. Но и той доста доноси написа.
  • 27 Ченгев

    20 10 Отговор
    Догодина този боклук от Сливен навършва 80 години. И пак е на същия акъл- доноси, клюки, интриги, мръснишки номера, лъжи, инсинуации, всичко, каквото е научил в ДС.
  • 28 казачок по десарски

    17 9 Отговор
    Димитър от ДС отдавна се е хванал на руския казачок, вече е на близо 80 години и още го играе.
  • 29 Донос Доносян

    16 10 Отговор
    Коварният арменец пак пръска кал около себе си, гледа да омаца и другите. Той отдавна е потънал в мръсотия.
  • 30 Митрофан Рубльов

    16 9 Отговор
    Дали агент Димитър ще бъде награден от колегите си от Москва догодина по случай 80 годишния си юбилей? Един тиквен медал ще му отива .
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 хех

    17 7 Отговор
    Да ви питам г-н Кеворкян, като бяхте колеги доносници в кгб/дс с дядото на кмета, кой на кого козируваше като се разминавахте в коридорите?
  • 33 Доротея

    13 8 Отговор
    Да сте чули или чели доносника от ДС Кеворкян да критикува Румен Радев, Костя Копейкин, Путин и агресията на Русия срещу Украйна? Не сте и няма да чуете или прочетете. Но той винаги ще се включи в общият хор на критиците на всичко и всеки в България, които не са угодни на Русия.
  • 34 радио джагал плюс

    11 7 Отговор
    Помните ли първите години след "промените" от 1989г.? Докато другарите разграбваха държавните предприятия, агент "Димитър" канеше в студиото командированите от КГБ агенти от сорта на Джуна и Кашпировски за да разсейват народеца, блещейки ни се от екрана.
  • 35 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 10 Отговор
    Старият ДС доносник Кеворкян върти, суче но изкарва, че вината е естествено на Кирчовците. Със сигурност пак те са виновни, че синът му Таквор е криминален престъпник с присъди за хулиганство, побой и увреждане на чуждо имущество. И, че обича да шофира дрогиран и пиян.
  • 36 да попитам умнокрасивите

    12 10 Отговор
    каква е разликата между вас и агент димитър по отношение на ДС?!? Ами никаква, на думи громите ДС, па практика избирате тройно отроче на същата тази ДС и продължавате да дрънчите за лустрация?!? Е, няма такава шизофрения!
  • 37 падение

    11 11 Отговор
    Агент Димитър е пример за човешко падение.
  • 38 ул. "Ангел Кънчев" 5

    10 7 Отговор
    Сливенския доносник по-добре да помисли за старините си. Кой ще му носи от прочутите сливенски милинки и кисело мляко? Вече не може да пие- по естествени причини- с Джагаров, Левчев, Б. Нонев- и останалите крупни комунисти.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Яяяя

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "Русофил":

    Чети, момче не съчинявай и не намесвай тази свята жена в тези помии
  • 42 Яяяя

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Жоро Дантелата":

    ….и бивш глупак
  • 43 краси

    4 1 Отговор
    Доносникът на ДС агент Димитър/К.Кеворкян/ знае всич-ко!
  • 44 АУУУУУ

    2 2 Отговор
    БЕЗСИЛИЕ......ТОВА ПРОЧЕТОХ.....КОЛКО Е ХУБАВО ДА ЧЕТА ТАКИВА ПАСКВИЛЧЕТА ......... ЩОМ РУСКИТЕ ПРОКСИТА РЕВАТ ТАКА СИЛНО ЗНАЧИ БЪЛГАРИЯ Е ПО-БЛИЗО ДО ЕВРОПА 👌👌👌👌👌👌👌🇧🇬🇪🇺🇧🇬🇪🇺🇧🇬🇪🇺🇧🇬🇪🇺🇧🇬🇪🇺
  • 45 Комунист

    0 0 Отговор
    Обичам да чета Факти!!
    Разбира се и коментарите...
    Европейски ценности, бълват от всякъде.....
    Достатъчно е да намесиш дс, москва, комсомолец и т. н. и истината (твоята) е безспорна....
    Като прочетох коментарите за Кеворк се сетих за онази теория на един професор..... За колко процента от хората са.....