Last news in Fakti

18 Ноември, 2023 10:00 4 399 159

Д-р Любомир Канов: Аз и Америка сме квит

  • любомир канов-
  • сащ-
  • америка-
  • живот

В Америка аз живях с изправена глава като свободен човек, не като роб и там създадох своето семейство. В България това беше невъзможно

Д-р Любомир Канов: Аз и Америка сме квит - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Питал съм се как се чувствам спрямо Америка, където преминаха 32 години от моя живот. И без да усложнявам отговора си, той е сравнително прост.

Аз и Америка сме квит. Това обобщи във "Фейсбук" д-р Любомир Канов.

Аз не получих от Америка нито един цент даром. Никога не получих помощ в началото, нито курсове за езика, нито социални подпомагания, нито някакви улеснения или привилегии. Аз даже не се вредих да разгледат документите ми като на политически емигрант, преследван от комунистите, какъвто наистина бях.

Разказваха ми за много случаи на българи, някои дори бивши милиционери, обикновени шмекери, които бяха успели да получат политическо убежище, лъжливо представяйки се за жертви на преследване, на анти-хомосексуални политики в страната си или на антиромска дискриминация. Не бях един от тях. Класирах се за гражданство в САЩ по една клауза за приемане на нови американци наречена “Exceptional”. Тоест изключителни.

Преценката на моите достижения, образование и, което е най-интересното, спечелването на Националната Награда на Българските писатели за моята първа публикувана в България книга “Човекът кукувица” изиграха много по-голяма роля от всичко останало. Мой спонсор в началото, когато пристигнах в Канада, беше брат ми. Оказа се, по недоглеждане, че неговите доходи не са достатъчни, за да бъда приет в Канада на тази основа. Наложи се да стана сам на себе си спонсор, докато учех за своите изпити по медицина и същевременно да работя като болногледач. През цялата си практика и работа като лекар и психиатър в Америка се срещнах и лекувах стотици, а може би хиляди американски пациенти. Аз се отнасях с тях винаги с максимума човечност и професионализъм, на които бях способен, а те ми отвръщаха с благодарност и типичната за американците топлота и признателност.

Срещу годините, които посветих на своята работа и практика в Америка, аз получих заслуженото си място в тяхното общество, тяхното уважение и запазих личното си достойнство, което през всичките 40 години живот преди да емигрирам беше потъпквано в родната България.

В Америка аз живях с изправена глава като свободен човек, не като роб и там създадох своето семейство. В България това беше невъзможно. Но аз не дължах никому нищо, за да постигна този живот. Америка взе от мен всичко, което можех да ѝ дам и аз получих от нея онова, което бях заслужил. Беше честна сделка. Америка е сурова и справедлива страна. Ние сме квит с нея.

Данъците, които съм платил като висококвалифициран специалист там, сигурно са послужили на поне дузина афроамерикански деца, родени в гетата от неизвестен баща и зависещи изцяло от данъкоплатците за своята социална издръжка, да отраснат. Дано да са станали добри хора и техните деца да не зависят от данъците, плащани от такива като мен.

Дали сърцето ми е там, в Америка и в Канада? Да, безусловно! Една част от мен остана завинаги на онзи континент и по нея изпитвам тъга. Но такива са странностите на съдбата — да си обречен цял живот да изпитваш носталгия по своята родина, която се е отнасяла с теб като с враг, а да тъгуваш по чужда държава, която ти е дала шанс и те е приела с неотменими, дадени ти от Бога права.

Да бъдеш равен с всички останали — Човек!


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 89 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рубладжийче

    46 22 Отговор
    Много българи са успяли и в Русия. Георги Димитров, Васил Коларов, Филип Киркоров.

    Коментиран от #93, #152

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Софийски

    78 15 Отговор
    Кажи истината тогава, за прехода, за царя как предаде България и поредното поколение. Бъди достоен до края.
  • 4 Джеймс

    75 25 Отговор
    Много сте прав, г-н Канов, но освен всичко друго сте пропит и от американската философия. И ако тя бе прогресивна към края на ХХ век, сега е изключително човеконенавистна и само в интерес на корпорациите. Няма ли някой ( а може и да има вече?) който да напише НЕ едноетажна, а корпоративна Америка? Нямам намерение да дискутирам по сайтовете, но спомнете си все пак и маккартизма и много други "демократични" изцепки на Америката. Поздрави!
  • 5 Хммм

    79 19 Отговор
    Хайде сега, много от нас пък са се придвижили и са станали американци след промените и са постигнали стандарт над средния за Америка. Ние също сме квит с Америка, но сме се реализирали тук с образование от България и аз с това особено се гордея. Да, стандартът ни на живот тук и в БГ е различен - в България бидейки доста по-скромен - все пак човек знае 2 и 200. Но има нещо друго много важно - за разлика от Доктора, аз никога не съм се чувствал роб в моята родина България, въпреки всичките несгоди, които съм преживял там. А тук, в Америка, спокойно можеш понякога да се усетиш като роб на Корпорациите където работиш за добри пари

    Коментиран от #35

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Така е

    66 15 Отговор
    Преди 40 години там бе така, но сега не е.

    Вече няма - Да бъдеш равен с всички останали — Човек!

    Пример - ЛГТБ -тата имат по- големи права от другите.

    Коментиран от #94

  • 8 Да знаеш

    48 18 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    Направи "Американската мечта" в България, защо трябва да БЯГАШ като мишка?

    Коментиран от #24

  • 9 Лаврентий Б.

    62 23 Отговор
    Лелееее, велик си, направо “Exceptional”.....Чудим се откъде го вадите това самочувствие, жалки бели роби, гастарбайтери и прочее ?!
    С кво си по-добър от хилядите гащници, кормили риби, скубали кокошки и брали не-нам-кво-си някъде по чужбината, и завърнали се "с гордо вдигнати глави" и пари за 10 годишен Опел комби ?
    Я чупка, не ни трябват такива !

    Коментиран от #17, #157

  • 10 А с Винотоа

    31 14 Отговор
    Какво стана, Кановче? Май те попребаха
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 !!!?

    27 39 Отговор
    Достойно е да отидеш в друга държава и да тъгуваш за Родината си, отколкото да живееш в България, но непрекъснато да я оплюваш и същевременно да възхвалявш империята на злото Россия !!!?
  • 13 !!!?

    20 31 Отговор

    До коментар #11 от "Несъгласен":

    Хайде не рови "руската душа", че мирише...!!!?

    Коментиран от #14

  • 14 Несъгласен

    28 4 Отговор

    До коментар #13 от "!!!?":

    Ти я ровиш и демонизираш
  • 15 значи

    59 18 Отговор
    не е получил нито цент даром от щатите, ама тука напълно безплатно е получил висше образование....платил ли е на държавата 5-те години обучение? И виждаш ли ти, лошите комунисти след лежането му в затвора отново му разрешават да упражнява лекарската си професия...

    Коментиран от #115

  • 16 Име

    26 11 Отговор
    Не знам какво е станало, тук също не ни помага особено държавата, напр. студентските общежития са евтини, ама не са особено луксозни, храната никога не е стигала на студенти. Учиш книги, никой не ти дава нещо особено, както и да е. Вече няма и държавни фирми, а администрацията са много по-различни.

    Впрочем винаги е имало дисциплина и при социализма - как така няма да ходиш на работа. САЩ не са привлекателни от никоя гледна точка.
  • 17 Мдааа

    50 18 Отговор

    До коментар #9 от "Лаврентий Б.":

    Да си беше седял в твоята Америка, защо избяга
    и от нея? Ами много просто, защото си видял дебелия ЛГБТ, защото преследват белите хора, сменят пола на децата им и ги хранят с наркотици! Върви си там другарю антикомунист, тук си непотребен, ненужен и вреден!
  • 18 среднощен

    19 7 Отговор
    "...Но такива са странностите на съдбата — да си обречен цял живот да изпитваш носталгия по своята родина, която се е отнасяла с теб като с враг, а да тъгуваш по чужда държава, която ти е дала шанс и те е приела с неотменими, дадени ти от Бога права.

    Да бъдеш равен с всички останали — Човек!...";

    "Съдба" няма и "Родина" не са идиотите, които са управлявали временно през "комунизма" в България... Смущението и объркването идват от "настъпващата старост" и "лицето на смъртта"... Един психиатър трябва да го знае това нещо най-добре... "Човек" с "главна буква" може да има само ако намери отговор за "смисъла на живота пред алтернативата на смъртта"...
  • 19 А50

    30 11 Отговор
    Авторът осъзнава, че е прецакан от грешната политика на новите си родини. Съжалява, че Америка вече не е Американската мечта и се е върнал на по.пик.аните круши
  • 20 Реалността

    17 30 Отговор
    Нито един русофил няма да разбере тази статия, защото от десетилетия повтаряне на руските опорки за "ФАЩ" в тях вече САЩ не съществува в реалността, а в някаква психоделична паралелна реалност, в която без опорките нищо няма значение.

    Коментиран от #37

  • 21 Истината

    16 30 Отговор

    До коментар #11 от "Несъгласен":

    Руснакът съзнава, че е ненавистен, непоносим или в най-добрия случай съжаляван в цивилизования свят, в който свят той няма дял и никакво участие в изграждането му през вековете. Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията.
  • 22 Всеки със съдбата си

    30 12 Отговор
    Но и в България въобще не беше лошо,даже напротив, милиони излязоха от калта и мизерията и получиха възможности за сносен живот, вкл.да се образоват,а страната беше в подем
  • 23 аз пък

    28 17 Отговор
    съм квит с Родината си! Тя ми е дала много и аз съм и дал много! Не съм я плюл никога, няма да я плюя и сега! А тоя доФтор на 80 години да вземе да се замисли за другото, онова вечното, вместо да не пропуска да плюе!
  • 24 Истината

    14 6 Отговор

    До коментар #8 от "Да знаеш":

    Ами прочети защо е избаягал.

    Коментиран от #100

  • 25 Имаше война и класи до Девети

    19 10 Отговор
    Така че логично дойде пролетарската диктатура с всичките си хубави и лоши страни, но то и на Запад не е толкова розово, особено днес, а и не всички са богаташи
  • 26 ТУРЧИНА АЛИ

    15 7 Отговор
    Лично АЗ ,там никога не бих живял ,А по скоро бих избягал в Бразилия или Ямайка ,да живея
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Мнозинството пък е квит с България

    26 15 Отговор
    И се радваме,че живяхме при социализма

    Коментиран от #31, #34

  • 29 Доротея

    13 25 Отговор
    Свободата не е за прости хора. Да си свободен, това означава сам да си слагаш границите. За съжаление в България има доста същества, които желаят някой друг да им слага границите. И този друг в масовия случай е Русия.

    Коментиран от #43

  • 30 Задунаец

    14 11 Отговор
    Две опции, едната от които ще зарадва българина:
    1. Падат визите за краварника.
    2. Падат визите за колхоза

    Естествено всички ще се втурнат към сибир. Там е обетованата земя, мечтана от всички българи. Едва ли ще има повече от пет човека които да тръгнат към САЩ.

    Коментиран от #87

  • 31 Механик

    31 1 Отговор

    До коментар #28 от "Мнозинството пък е квит с България":

    Който е бил глупак при социализма, въобще да не се надява, че ще стане по-умен при капитализма.
  • 32 костя капейкин:

    20 13 Отговор
    Няма ли един върнал се от русия да напише нещо хубаво за тази прекрасна страна?

    Коментиран от #42, #90

  • 33 Реплика

    31 11 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    ,,Американската мечта" е да живееш на кредит,да учиш с кредит,да придобиеш движимо и недвижимо имущество на кредит и животът ти да зависи от банките.Тази ,,мечта" се основава на конкуренция и консумация.Ако не си успешен в конкуренцията не можеш да погасяваш задълженията по кредитите и изхвърчаш от системата.Система,основана на конкуренция,вместо на сътрудничество,взима прекалено много жертви.Каква е ,,руската мечта" не знам,но вие явно знаете.Може ли повече подробности ?

    Коментиран от #36, #38

  • 34 Путин гол до кръста на кон

    14 9 Отговор

    До коментар #28 от "Мнозинството пък е квит с България":

    Ми продължавайте да си живеете в сожиализъма бе! Кой ви пречи?

    Коментиран от #57

  • 35 Крум

    20 16 Отговор

    До коментар #5 от "Хммм":

    Напълно подкрепям. В добавка да кажем на този измъчен доктор с безплатно образование от Бг,че и останалите в БГ сме постигнали нещо,което като нищо може да се окаже повече от това на доктора. Така,че ние сме квит с нашата родина, а ти докторе може да си останеш в америка.

    Коментиран от #40

  • 36 Задунаец

    18 12 Отговор

    До коментар #33 от "Реплика":

    Руската мечта е да се нарежеш като казак и да забравиш за какво си жив!
  • 37 А50

    19 6 Отговор

    До коментар #20 от "Реалността":

    Като млад ентусиаст и аз исках да замина за Сащ, но имах тук отговорности и към родителите ми. Обиколил съм света, в последствие, и никъде не съм се чуствал свободен човек както в България, въпреки окаяното състояние на държавата ни. Проблема е че човек осъзнава нещата с навлизане в годините, то за това е и клишето да дадем път на младите. Те биха били удобно манипулирани и действат с комсомолски плам
  • 38 Истината

    21 18 Отговор

    До коментар #33 от "Реплика":

    Колко русофили изпратиха децата си да учат или работят в Русия? Само в Чикаго живеят 200 000 лица с български произход, колко са българите избрали Русия? Толкова за руската мечта

    Коментиран от #50, #53

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ти да видиш колко бил изключителен

    9 5 Отговор
    Дисиденте от Банкя, да си беше седял там!
  • 42 Цончо плюнката 💦☔

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "костя капейкин:":

    Скоро отивам и ще пиша при първа възможност 🪆🤩
  • 43 А50

    15 11 Отговор

    До коментар #29 от "Доротея":

    Вие сте роби на Русия, без да става и дума за Русия вие само за нея говорите

    Коментиран от #45

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Доротея

    14 12 Отговор

    До коментар #43 от "А50":

    Говоря за продажната русофилска измет с български лични карти.

    Коментиран от #49, #68

  • 46 Крум

    8 2 Отговор

    До коментар #40 от "Задунаец":

    Ти сигурно беше чувал за тоя доктор,преди да се рекламира тук?! Значи си много начетен и знаещ,браво.
  • 47 Ццц

    21 7 Отговор
    Именно защото е имало какво да ти вземат докторе, те е оставило в играта. Прекрасно познаваме тяхната "топлота" - лицемерниченето им, когато ще искат нещо и студенината им, когато няма нищо да муфтят. А ти докторе къде получи това, което американците ти взеха? Америка същата ли е като преди, докторе? И каква в крайна сметка е целта на тази история? Някога по ТКЗС-тата пишеше "всяко яйце е бомба срещу американския империализъм" Не разбирате ли, че ако не вдигнете пропагандата поне на това ниво, каузата е загубена и играе в полза на Русия? Защо да дават пари за пропаганда руснаците, като могат да оставят американската да им свърши работата?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Тити

    6 4 Отговор

    До коментар #45 от "Доротея":

    Теодорче,нещо против бърз неангажиращ а..лен сеххх?

    Коментиран от #52

  • 50 Ццц

    17 11 Отговор

    До коментар #38 от "Истината":

    Истината е, че най-голямата гордост на баща ти е била евентулно екскурзията до Ленинград. Но тя се е полагала на хора със заслуги към народа. Обикновени мотикаджии от ТКЗС-то са си стоели по полето и за това пиша "евентуално" Знаеш ли колко са цъфнали и вързали колонията в Чикаго? Знаеш ли колко далеч са САЩ сега от САЩ преди 30 години? Основният проблем на дългогодишните емигранти е, че придобивайки западен манталитет, животът става прекалено сложен за тях в родните им държави и за това стоят със сълзи на очите. Скоро позната, която живее 25 години в Англия ме пита кое е плюс и минус на батерия ААА 🤣 Казах им да си повика майстор щом е толкова поангличанчена. За това говоря.

    Коментиран от #54

  • 51 Морски

    17 11 Отговор
    Абе стой си там и не ни занимавай с твоите глупости!

    Коментиран от #56

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Реплика

    15 4 Отговор

    До коментар #38 от "Истината":

    И това какво общо има с двете ,,мечти"?Драстичното падане на нивото на българското образование кара родителите да търсят начин за по- добро такова за децата си.Учи се предимно в Европа,понякога и в UK.За Русия се искат визи,а за обучение в Европа не.Забравяте,че когато България беше в орбитата на СССР, висше образование придобиваха децата на другарите тъкмо там.Всичко е лесно обяснимо с геополитическата ориентация на България,не само в сферата на образованието.Но ако се налага да си оперирам очите ще се наложи да кандидатствам за виза за лечение в Русия.

    Коментиран от #60, #125

  • 54 Истината

    13 16 Отговор

    До коментар #50 от "Ццц":

    Колко русофили изпратиха децата си да учат или работят в Русия? Само в Чикаго живеят 200 000 лица с български произход, колко са българите избрали Русия?. Толкова за руската мечта

    Коментиран от #69

  • 55 Рико Анаграмата

    14 8 Отговор
    Та не разбрах ,кво искаше да каже с тези думи доктора?Реклама ли си прави или кво?Доктора е психиатър,пък е забравил да си свали розовите очила.Абе и аз много неща мога да напиша за Америка ,освен хубавите и доста нелицеприятни.Ама никой не ме пита,пък и не държа.Откъде знам ли?Познайте от 3 пъти.

    Коментиран от #58

  • 56 Морския

    11 13 Отговор

    До коментар #51 от "Морски":

    За разлика от тебе той може да избира къде да живее. И тук и в Америка ще има по голямо качество на живот отколкото тебе.
  • 57 Лаврентий Б.

    6 3 Отговор

    До коментар #34 от "Путин гол до кръста на кон":

    Ами ние все още точно в социализъма си живееме бе, ти да не живееш в някаква друга, различна България ?? Или се пъчиш, че си бял роб някъде по света ?!
  • 58 Кресна

    2 3 Отговор

    До коментар #55 от "Рико Анаграмата":

    Ти много неща не си разбрал и никога няма да ги разбереш, но това за същества като теб е предимство а не недостатък.

    Коментиран от #65

  • 59 бобо

    13 9 Отговор
    В Сан Франциско похарчиха милиони долари, за да изчистят и измият града за посещението на китайския ръководител, но въпреки това странични и по-малки улички продължават да тънат в буклуци и наркомани! нищо не е такова, каквото ни се представя!

    Коментиран от #61, #86

  • 60 Бесен- _Язовец

    12 10 Отговор

    До коментар #53 от "Реплика":

    И преди и сега децата на управляващите все на запад учат бе отворко. Няма идеология има избор на по-качественото.
  • 61 Иванушка

    11 6 Отговор

    До коментар #59 от "бобо":

    Иди на 200 километра от Москва и ще попаднеш в задните улички на Сан Франциско.
  • 62 Тити

    5 3 Отговор

    До коментар #52 от "Доротея":

    Хе Теро съм,толкова ли е трудно за разбиране,въпреки средата в която се движиш?Знам че си женска душа ,заключена в мъжко тяло.

    Коментиран от #64

  • 63 Читател

    12 10 Отговор
    Да!Напълно сте прав.Който не е бил там, никога няма да ви разбере защото никога не е преживявал това усещане са свобода и равноправие и уважение към личността.Тук българите живеят и се хранят само с възможността да “изработят “ другия .Това е тяхната върховна цел в живота ,това е тяхната храна.Отношенията между населението в родната България са като на дивите животни в гората ,допълнено с корупция от най-високото до най-ниското ниво.Най-лошото е че не се осъзнава от населението.Прочетете рецензиите и ще видите нивото на “развитие” на българина.
  • 64 Доротея

    9 13 Отговор

    До коментар #62 от "Тити":

    Русофилията със сляпото си подчинение на всичко руско и съветско, с роболепнотото си и сервилно отношение към руснаците и внушеното задължение за вечна благодарност към "двойните освободители" е ярък пример за пасивен хомосексуализъм. Нищо мъжкарско няма в това като чуеш за Русия и Путин да си изуеш гащите и да заемеш позиция "партер".

    Коментиран от #72, #84

  • 65 Рико Анаграмата

    3 3 Отговор

    До коментар #58 от "Кресна":

    Ти па си много уубав,бе никокрадецо.Сложи си го отзаад да те грее в студените зимни дни.Василе,ти ли си бе ци Гане от Хумата?
  • 66 Доротея

    3 3 Отговор
    Чао 00крайна,мутка ви пайна,абе две кофи У@йна.
  • 67 Доротея

    13 12 Отговор
    Доказано е, че 90% от така наречените русофили, нито руснаците познават, нито руската култура, нито знаят руски език. Не са прочели и една книга на руски език, нито могат да ползват сайтове на руски, да не говорим, че не разбират и 5% от езика от радиото или телевизията. И поне половината от тях получават пари за да обичат Путин и Русия. Другата половина смятат, че са жертви на Запада, САЩ и НАТО, които ги ограбват и спират развитието им. И затова симпатизират на Русия, която винаги се е преструвала успешно на жертва на Запада.

    Коментиран от #70

  • 68 Харон

    7 6 Отговор

    До коментар #45 от "Доротея":

    Суссс ма ,раз поретино!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Тодоров

    9 8 Отговор

    До коментар #67 от "Доротея":

    Млъкк,бе траВерс,Доротея си само вечер в гей средите.
  • 71 Ако американците

    15 6 Отговор
    върнат земите и богатствата на минимално останалите индианци,чиито прародители избиха и обраха и платят репарации на черните за 200 г.търговия и експлоатация на черни роби, тогава
    на Байдън ще му уредя да проси пред Св.Александър Невски.Купувам му и бомбе

    Коментиран от #76, #78

  • 72 Втори негър ли роди

    8 4 Отговор

    До коментар #64 от "Доротея":

    шлякалник
  • 73 Доротея

    13 13 Отговор
    Ако има нещо, което руснаците да са изобретили то това е русофила. Русофила е менте българин измислен и култивиран от руските дегенерати с цел да се постави България и българския народ в подчинение и покорство спрямо руската кочина.

    Коментиран от #77

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Статистика

    10 8 Отговор
    Не искам да развалям мокрите мечти на хората тука но руснаците са третите в света по употреба на хероин..придължителноста на живота казва всичко..мъжките руснаци не доживяват до пенсия мнозинството

    Коментиран от #91

  • 76 Доротея

    13 9 Отговор

    До коментар #71 от "Ако американците":

    А според теб народите населяващи земите от Москва до Владивосток са се присъединили доброволно и с радост към руската империя? Нещо за присъединяването на Кавказ към Русия да ми кажеш? Защо Лермонтов е написал "злой чечен ползет на берег, точит свой кинжал"? Колко чеченски села е изгорил генерал Ермолаев и колко чеченци е избил? Или американската история я познаваш по-добре от руската?

    Коментиран от #81, #83, #112

  • 77 Харон

    3 6 Отговор

    До коментар #73 от "Доротея":

    Дегенерат е бил единствено 13 г ти некъпан баща,заплодил невръстната ти 12 г майка.
  • 78 Рушия

    9 9 Отговор

    До коментар #71 от "Ако американците":

    А москалите кога ще компенсират 20те националности които са поробили? Сибирскире ескимоси не са дошли в мацква да искат да се присъединят а е станало точно обратното!

    Татарстан и Чечня що искат независимост щото е много хубаво в прегръдката на рашка феодалия ??
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Макробиолог

    7 2 Отговор
    Това е добре че на Канов сметките му излизат.,остава това да се случи и на БГкато цяло,ама надали.
  • 81 Ну погоди

    11 9 Отговор

    До коментар #76 от "Доротея":

    Те американците освен ,че избиха индианците имат и доста да връщат на Мексико...калифорния и тексас.

    Коментиран от #88, #99

  • 82 Анджо

    11 8 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    Ама ти натискат, яко минуси русоробите. Те са най голямите зависници. Там ти дават да се развиваш и никой не ти пречи, а тука понеже още не можеме да се отървеме от пустят режим .
    Това наследство , зависта е от тогава. Бил съм свидетел и затова ми е ясно как спъваха кадърните хора и не им даваха да се развиват. Даваха само на тъпите партиици, или ако откажеш да станеш партиец е тогава те расипват като човек.

    Коментиран от #85

  • 83 Ха ха ха

    14 8 Отговор

    До коментар #76 от "Доротея":

    В РФ всички туземци имат краеве,автономии и републики.
    Изучават в училища майчиния си език.
    Русия е усвоявана от православни казаци a не от английски каторжници.
    Марк Твен...Индианците нахраниха каторжниците с пуйки.Американският връх на цинизма е когато Президентът подарява на 4 Юли живота на една пуйка ,а в същото време индианците дали пуйки на каторжниците са избити.Още повече, ние кръстихме градове на най големите убийци на индианци като генерал Кастър

    Коментиран от #97

  • 84 Дивергент

    12 3 Отговор

    До коментар #64 от "Доротея":

    Да забелязваш ,че политиките,които налага ЕК на всички държави в ЕС не кореспондират с интересите на народите в ЕС не е русофилия.В русофилия могат да бъдат заподозрени лица или организации,които реализират печалби,защитавайки руски вместо български или европейски интереси.Позата ,,партер"е характерна единствено за политически формации,които така доказват своята лоялност към ръката,която ги храни или разполага с компромати срещу тях.
  • 85 Педро Санчес

    2 3 Отговор

    До коментар #82 от "Анджо":

    Ей Анджо,Анджо нито постваното ти поствано,нито името ти име:Анджо,да ми посвириш на коженото банджо.
  • 86 🇺🇲 статуята на свободата

    5 6 Отговор

    До коментар #59 от "бобо":

    В МАЯМИ и ТАМПА Е РАЯ НА ЗЕМЯТА БУКВАЛНО СА ПЕРФЕКТНИТЕ ГРАДОВЕ

    И понеже са ужасно скъпи живеят само богаташи и много полиция има практически нулева престъпност

    Коментиран от #104, #108

  • 87 хахаха

    5 3 Отговор

    До коментар #30 от "Задунаец":

    след 10 години всички ще тръгнат към Сибир, не бери гайле...:)))) Освен ако не си фен на фентанила...:))))
  • 88 Демократ

    9 4 Отговор

    До коментар #81 от "Ну погоди":

    Ами не са само Калифорния и Тексас,също Нею мексико,Юта,Аризона и Невада.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 ами

    5 5 Отговор

    До коментар #32 от "костя капейкин:":

    като си избягал от кочината Б. , защо да се връщаш в нея?
  • 91 Доротея

    3 4 Отговор

    До коментар #75 от "Статистика":

    По себе си ли съдиш,бе олигавено дженди пенди ?
  • 92 Б.Б

    7 2 Отговор
    На коя евангелистка секта е член ?
  • 93 Русофилче

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рубладжийче":

    Някой и ги поотровиха там ,ама да не изпадаме в подробности
  • 94 Ами

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Така е":

    Сменяй резбата ,ще си по равен
  • 95 само не разбрах

    14 6 Отговор
    защо би трябвало да ме интересуват взаимоотношенията на някого с някоя държава?!? Ако пък тоя някой е направил повече за чужда държава, а не за родината си, защо се хвали тука?!? Герой ли да го произведем, що ли?!? Да ви имам ценностите!
  • 96 Марко

    12 5 Отговор
    Това, че Канов е квит са Америка е добре, сега американците дишат по-спокойно.
    А как е с България? Пак ли е квит?
  • 97 Доротея

    8 11 Отговор

    До коментар #83 от "Ха ха ха":

    Усвоявана???!!! Разкажи ти как е удвояван Кавказ от генерал Ермолов, колко чеченски села са били изгорени заедно с жителите. Разкажи ни колко народности са били унищожени до крак в руския Далечен Изток. Или само американската история познаваш но не и историята на Русия?

    Коментиран от #109

  • 98 Пръц

    9 6 Отговор
    Този е станал дебил.От България няма по-хубава страна !
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Да те питам

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "Истината":

    И най-лесно е да избягаш, така ли?

    Коментиран от #102

  • 101 Вражалец

    10 8 Отговор
    За близо 80 години явно не е разбрал,че скромността ,а не суетата е добро човешко качество. До кога ще ни занимава със своята персона!? Завършил медицина ,специализирал, натрупал професионален и житейски опит в България. На 40 години той бяга от Родината. Това са фактите.
  • 102 Истината

    8 0 Отговор

    До коментар #100 от "Да те питам":

    Не е било много лесно да избягаш. Защото на границата стреля а и убиваха а на екскурзия не пускаха всекиго.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Сечко

    13 5 Отговор

    До коментар #86 от "🇺🇲 статуята на свободата":

    Ти бил/била ли си някога в Маями? Нулева престъпност - на баба ти хвърчилото.
    Маями доунтоун, Маями иист и Маями соутиист - що не отидеш да видиш? Еле пък литъл Хавана.
    Хора дето не са стъпвали в Америка но пък са чували от вуйчото на шуронайка му много знаят.

    Коментиран от #107

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Рико

    6 3 Отговор

    До коментар #104 от "Сечко":

    Може и 3топалавия джендьо да е бил на някаква студентска бригада там за 2 -3 месеца,па му се е видяло раят на земята.
  • 108 Б.Б

    2 2 Отговор

    До коментар #86 от "🇺🇲 статуята на свободата":

    Значи ли, че и полицаите са богаташи ?!
  • 109 Александър Димитров

    7 3 Отговор

    До коментар #97 от "Доротея":

    Суссс бе тра Веррс доуен, само вечер в гей средите си Доротея.

    Коментиран от #111

  • 110 Мерзавец

    3 0 Отговор
    Човека няма нищо общо с комунистите! :0 Прочетете биографията му! Ама, не тази в Гугул!?
  • 111 Доротея

    2 4 Отговор

    До коментар #109 от "Александър Димитров":

    Явно си добре приет в гей средите и ги познаваш отвътре.

    Коментиран от #113

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Александър Димитров

    2 3 Отговор

    До коментар #111 от "Доротея":

    Аз съм им импресрио и промоутър ,муцка,за да напреднеш,трябва първо с мен да се запознаеш.Чисто финансови отношения,нямам слабост към тра Верси.

    Коментиран от #116, #122, #148

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Мисирка

    8 2 Отговор

    До коментар #15 от "значи":

    Стига мрънка! Както преди най-велик беше СССР , сега най-велик е САЩ! Други ден Китай! Нали трябва да си изкарвам хляба!
  • 116 Доротея

    6 3 Отговор

    До коментар #113 от "Александър Димитров":

    Я вярно ли е, че руснаците ви използвали като жени и на теб много ти се харесало?
  • 117 Доротея

    5 4 Отговор

    До коментар #112 от "Чеченците имат държава":

    Чеченците ЩЕ ИМАТ ДЪРЖАВА. Нали си спомняш какво направиха руските zv.инe с Чечня и Грозни, когато решиха да се отделят от Русия?

    Коментиран от #120

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Гласът

    9 3 Отговор
    Това е свободният свят. Когато си способен и можеш не ти трябва партия майка, връзки, угодничество, позмазване, шмекерии. Затова тези държави имат силна икономика и вървят напред.

    Коментиран от #121

  • 120 Васко Хумата

    2 3 Отговор

    До коментар #117 от "Доротея":

    Zви нята в случая си само ти бе тра Верс изтръ пнал.Кво ми се обясняваш като първата любовница.Почисти дуу Парата,да е готова за довечера за драг куийн шоуто.

    Коментиран от #123

  • 121 Тити

    1 3 Отговор

    До коментар #119 от "Гласът":

    Къв свободен свят те гони ,пи дер олигавен,ела да те освободя от съдържанието на рекк туума тии.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Доротея

    4 3 Отговор

    До коментар #120 от "Васко Хумата":

    Много си навътре с гей терминологията. Със сигурност си активен участник в техните събирания.

    Коментиран от #126

  • 124 Българин

    4 4 Отговор

    До коментар #114 от "Доротея":

    Не знам как си роден,като си за ченат в гъъ333,бе травертин.Но пък си си останъл тъъъ По пар4е.

    Коментиран от #127

  • 125 Алън Пугачов

    4 4 Отговор

    До коментар #53 от "Реплика":

    Другарю импресарио, промоутър Димитров Аз искам и аз да издам албум с руски песни. На руски, ама да звучат като краварски, че младите много кльопат краварска музика да ги ...!

    Коментиран от #138

  • 126 Васко Хумата

    4 3 Отговор

    До коментар #123 от "Доротея":

    Не се прави,че не ме познаваш.Забрави ли от бати Васко колко парички изкара и кой те избави от Тир паркингите и обществените тоалетни ,а Солейче?Не е хубаво да хапеш ръката ,която те е хранила,неблагодар Никк.

    Коментиран от #129

  • 127 Доротея

    4 3 Отговор

    До коментар #124 от "Българин":

    Личи ти, че си руски възпитаник закърмен от великата руска култура.

    Коментиран от #132

  • 128 Дружбата САЩ и България

    4 8 Отговор
    Братския американски народ заедно с велика Британия спасиха света от терористи като Адолф ,наполеони ,Садам,муамар,Путин ,бин ладен и др.
  • 129 Доротея

    5 5 Отговор

    До коментар #126 от "Васко Хумата":

    Знаех си, че си мъжка проститутка обслужваща руски мужици! И сигурно много ти харесва, изглеждаш доволен.

    Коментиран от #137

  • 130 Степан Спилбългарчук

    1 5 Отговор
    Краварите нямат кино. Кой е актьор? Ал Пачино ли? Макаронаджия се прави на кравар. Робърт де Ниро? Още един жабар. Ди Каприо ? И той макаронаджия се прави на кравар. Клин Естуд ли? Той си е баш кравар, снима краварски филми. Творчеството на нашият велик световно известен актьор Дмитрий Нагиев е два пъти по-голямо от целия Холивуд за 200 годишната му история.

    Коментиран от #134

  • 131 Моканина

    7 5 Отговор
    По-неприятен и отвратителен от обхванатият от манията за величие и уникалност руснак е неговият покорен и доброволен задунайски роб!

    Коментиран от #133, #136

  • 132 Задунаец

    5 3 Отговор

    До коментар #127 от "Доротея":

    Аз мисля, че този "българин" е закърмен директно от кърмата на рамзан кадирката! 😆

    Коментиран от #135

  • 133 Задунаец

    3 2 Отговор

    До коментар #131 от "Моканина":

    Моканина моля те не обиждай! Ние задунайците искаме да сме слуги, но не и роби! 😉
  • 134 Алън Пугачов

    4 6 Отговор

    До коментар #130 от "Степан Спилбългарчук":

    А краварските певци? Майкъл Джексон? Тоя пък черен кравар! Рей Чарлс? Тоа пък черен, ми и кьорав! Крал на рока? Елвис Присли !!! Крал на кравите! Ми краля на китарата? Джими Хендрис!!! Всеки комсомолец у нас дрънка на тамбура по-яко от тоя черен кравар. Че казах тамбура! Ми тия пък Металльлика? Ейййй ...бездарни кравари. Слушайте руска музика ей! Там е истината!

    Коментиран от #154

  • 135 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #132 от "Задунаец":

    Искаш ли малко от тази "кърма" да ти дам,3топалавецо?Но трябва няколко минути преди това да се потрудиш.

    Коментиран от #146

  • 136 Задунаец

    1 1 Отговор

    До коментар #131 от "Моканина":

    Лапай шнорхела и се потапяй под вода, за да не духа.
  • 137 Васко Хумата

    2 2 Отговор

    До коментар #129 от "Доротея":

    Солейче,недей с лошото!Заслужил си до последната стотинка това което съм ти дал.А кажи ,че не съм бил щедър?
  • 138 Александър Димитров

    2 1 Отговор

    До коментар #125 от "Алън Пугачов":

    Можеш на моят колега Леонсио да посвириш на саксофона.Аз по травертини не си падам,чисто финансови отношения.

    Коментиран от #144

  • 139 Б.Б

    4 3 Отговор
    Тоя тарикат кво прави тука?! Да ходи да лекува Байдън, спешно !
  • 140 Забелязал!

    8 6 Отговор
    Русофилите нямат достатъчно сиво вещество в кратуните си за да разберат, какво казва този истински Българин...
  • 141 Никой

    4 0 Отговор
    " Народ ,привикнал да живее под властта на владетел и благодарение на случая станал свободен , трудно може да съхрани свободата си ".
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Алън Пугачов

    3 1 Отговор

    До коментар #138 от "Александър Димитров":

    Ма нали аз това ти викам, бе другарю импресарио Димитров. Да изкараме пари! Рушките песни сега се харчат като топъл хляб! Ще станеш милионер. Милиардер! Тейлър Суйфт ще ти носи кафето. Ти си сибирският Куйнси Джоунс. Глупости, Куйнси Джоунс може само да ти връзва връзките на обувките. Ти си велик импресарио, той е краварско вестникарче! Нали така! 😅 ....димитров!
  • 145 "ВРАГ НА НАРОДА"

    3 6 Отговор
    ХУБАВА ИЗПОВЕД!
    НИКОГА ПОВЕЧЕ КОМУНИ$ТИТ€ НА ВЛА$Т! 79г. КОМУНИЗЪМ СТИГАТ! СТИГАТ!
    СПЕШНО: ЛУСТРАЦИЯ! АНТИ-КОМУНИ$ТИЧ€$КА РЕВОЛЮЦИЯ! НОВА КОНСТИТУЦИЯ!
  • 146 Задунаец

    2 0 Отговор

    До коментар #135 от "Българин":

    Не, не искам. Задръж цялата порция а теб. Може да я разделиш с някоя козичка. Кадирката обича и козички.
  • 147 Информиран !!!

    11 5 Отговор
    Драги господине!
    Говорите за Вас, колко добре Ви е провървяло в Америка като тесен специалист (Колко ли могат да бъдат там тесни специалисти?) и как това било страната на справедливостта. Но нищо не казахте за тези безброй зомбирани бездомници, спящи по пейките и тротоарите на улиците по американските градове. Тях дали ги смятат там за човеци? И защо ли живеят в тези нечовешки условия, по-лошо от уличните кучета? А това са били все пак нормални трудещи се хора, който са докарани от системата до положение на ръба на оцеляването с последващо изпускане от клона в "реката с крокодили". Не е причината, че са там, заради това че са мързеливи. Много добре знаете истината каква е, щом сте живели там.
    А нещо да кажете и за повсеместната употреба на наркотици? А нещо за наднормените дългове на домакинствата им? Това че Канада е на първо място по задлъжнялост на населението в света, а Америка на едно от първите не Ви ли смущава? Това че в Америка има обособени около 200 пола сред населението, не е ли смайващо? А нещо и за масовите убийства по училищата там? И Вие в такова общество се чувствате ЧОВЕК ???

    Коментиран от #150

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Таканапример

    6 2 Отговор

    До коментар #147 от "Информиран !!!":

    по наш почин отпреди 1989 г., демократично америка вкара в затвора, човек пошегувал се през 2017 г. с килъри хлинтън...Защо не говорите, че това е най-полицейската държава, примерно!
  • 151 Информиран !!!

    7 3 Отговор
    Как си го представяте да бъдете равен със всички останали, в страна с най-голямото социално неравенство ???
  • 152 гостгост

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Рубладжийче":

    Освен в Русия,точно толкова българи са успяли и в Кирибати и Конго.
  • 153 Защо още не си там тогава?

    3 1 Отговор
    Хахахахахахах
  • 154 Кравите

    4 2 Отговор

    До коментар #134 от "Алън Пугачов":

    отдавна не слушат Рей Чарлс и Джими Хендрис и не знаят дори кои са. Само рап и дрога е съвременна Кравария
  • 155 Бг Пловдив

    1 0 Отговор
    Не на дрогинацията.
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 1979

    0 0 Отговор
    Моите адмирации за Др.Канов защото аз извървях същият път и съм благодарен на себе си че съм го направил Америка не ми дължи нищо и аз не и дължа нищо само дето и се кланям до земята и благодаря и от все сърце.GOD BLESS AMERIKA .
  • 159 Бил 1979

    0 0 Отговор
    Моите адмирации за ДР.Канов това беше и пътя които аз изминах нищо не дължа на Америка и Америка не ми дължи нищо освен това да и Благодаря за всичко да разбера доброто и лошото и да разбера в живота само ти можеш да си го направиш така както искаш и отново поклон пред Америка и България затова че съм на този свят и съм щастлив.