Last news in Fakti

21 Ноември, 2023 13:00 1 507 10

Иво Инджов: Кирил Петков разкри, че сглобката си е баш коалиция

  • кирил петков-
  • калин стоянов-
  • мвр-
  • коалиция

Консумацията на власт - основно измерение на политиката, си е чисто коалиционно

Иво Инджов: Кирил Петков разкри, че сглобката си е баш коалиция  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След участието на Кирил Петков по Нова ТВ стана окончателно ясно, че т. нар. некоалиция всъщност си е баш коалиция. По-особена, но коалиция.

Това коментира във "Фейсбук" Иво Инджов.

Петков потвърди публичната тайна, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е бил кандидатура на ГЕРБ. С което официално известните министри на ББ стават двама - вицето Габриел и МВР-шефа Стоянов.

В духа на коалиционните практики ГЕРБ (и ДПС на Доган и Пеевски "отзад" - третият, неформален член на коалицията) не дават на ПП-ДБ да бутнат министъра на биячите. Вследствие на което се случва нещо друго коалиционно, но по-български - вместо да поиска оставката на Стоянов заради побоите над футболни фенове и други граждани, Денков плаши партньорите на ПП-ДБ с оставка, ако МВР-шефът не осъди полицейското насилие...

Коалиционно споразумение в "сглобката" може и да няма, но има вето за съдбата на ключови постове вътре в нея. Т. е консумацията на власт - основно измерение на политиката, си е чисто коалиционно.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъдрият

    8 3 Отговор
    Коалиция или не е без значение!

    Проблемът е, че сглобката е изключително вредна за България и трябва да се разглоби!

    Ако те сами не го направят, ще трябва да им "помогнем"!

    Коментиран от #4

  • 2 видинския

    4 2 Отговор
    С това количество живи фашаги пак кажете че имало репресирани на времето и че Белене бил пълен с тях . Ето тая сглобка показва че нищо не е имало както тук така и в Крайната и това са грешките в миналото . Ако зависеше от мене всички фашаги щяхте да висите по дърветата и най интересното никой в рода ми не е комунист вклютелно и аз но тази пеер---ия не е за търпене .
  • 3 Хаха

    4 0 Отговор
    Трябва да се консумират храните без да бъдат преработвани. Разбрах. Чета, че и бобът е по-полезен от чиа, миа и всичките модерни неща. Сега ме светнете и как го консумираме този боб непреработен, че да е полезен…
    И кога лъже Киро, когато казваше, че не са дали нито един министър или сега, когато казва, че са раздали министри?! Защото той винаги лъже и никога не се знае.
  • 4 Адрес при кака Тьотка

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мъдрият":

    Ми айде давай, помагай
    Вдигай хората
    Ма аз не виждам нещо хората да протестират в подкрепа на пе.еде.РуZкий мир
    Зимата ще дойде и ще мине
    Айде излизай от фермата за тролчета
    ПироЖката отдавна го светна твоя късият вожд с токчетата
    Трябва да си заслужиш денгите
  • 5 ИНЖ

    0 0 Отговор
    Уффффффффф! Аман от ан@л-лиз@тори!!! Ами като Избирателят е определил ППДБ да имат само 60 депутата в НС - как да стане????

    Коментиран от #8

  • 6 хихи

    0 0 Отговор
    Т. е консумацията на власт ПАРИ - основно измерение на политиката, си е чисто коалиционно.
  • 7 Безпристрастен

    0 0 Отговор
    Тази " сглобка" може да управлява ,не само този мандат,но ако си поделят баницата, ще управляват и още 2-3 мандата.Не се заблуждавайте,че с протести, ще ги бутнете.Ако те не решат сами- сглобката е на практика железобетон.Неслучайно всичките, включително депесе, са се концентрирали върху няколко важни( за тях,не за държавата) промени в Конституцията.За премахване на " служебен кабинет,от правомощията на Президента.Така,ще си се менкат " ротационно" докато не оглозгат държавата.Без никаква бариера.Второ: отсега изпълняват външна директива, пак с промяна в конституцията.Да имат лица с двойно гражданство, право да участват във НС,МС ,дори Президенството при избори.Ето класически пример,как се превзема държава отвътре,през закон. Цялата " сглобка" е твърдо за подобно решение.Включително ,и най голям интерес имат депесе.Не случайно Делян ще го ръководи.С по далечна цел..Ето,ние сложихме етнически българин.Защо да не може, български турчин,с двойно гражданство,да бъде министър,депутат,а защо не- Премиер.По робско племе от ганъовската семка няма никъде.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.