Last news in Fakti

29 Ноември, 2023 21:15 3 648 68

Западът ще излезе „сух от водата“

  • давид арахамия-
  • борис джонсън-
  • украйна-
  • русия-
  • преговори-
  • европа
Западът ще излезе „сух от водата“ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Сензационното интервю с ръководителя на президентската фракция на „Слугата на народа“ във Върховната рада на Украйна Давид Арахамия е ясен сигнал за възобновяване на мирните преговори между Киев и Москва. Остава само една „дреболия“ – какви условия ще договорят Западът и Русия. Украйна, очевидно, вече не се пита.

И така, през целия уикенд обществено-политическите медии както на Запад, така и в Украйна обсъждаха новината, че още през пролетта на 2022 г. Москва и Киев са били готови да сключат мир при конкретни условия, основният от които е военният неутралитет с отказ от присъединяване към НАТО или други военно-политически съюзи. Но британският премиер Борис Джонсън се намеси, като покани Владимир Зеленски да се „бият“. В резултат на това след година и половина битки Киев е в задънена улица с изгубени земи (17% от територията на Украйна), колосален спад на мъжкото население (убити, ранени и избягали) и може би най-важното - Умората на Запада от „украинския казус” и в резултат на това връщането на темата за мирните преговори. Общо взето, както в поговорката: от каквото избягахме, към това се върнахме.

Изтичането на информация от Арахамия ни позволява да направим няколко извода и прогнози.

Първо. Официален Киев не е значим политически субект. Както преди година украинските власти се вслушваха в англосаксонците в лицето на Джонсън, така днес, когато статиите за примирие текат в западните медии в един поток, Киев най-вероятно ще „поеме шоуто“. Но обърнете внимание - имаме работа с напълно противоположни задачи! Миналата година Западът настоя Украйна да спре мирните преговори, а тази година същият Запад изисква мирните преговори да започнат. Украйна търпи такъв политически тормоз, като по този начин демонстрира на света своята липса на независимост и неспособност.

Второ. Темата за примирието между Запада (не Украйна!) и Русия наистина се връща в текущия дневен ред, тъй като САЩ основателно прогнозират, че военният път на Киев е стигнал до задънена улица и ако сега не бъде сключен мир с Русия, тогава Москва е в състояние да поеме черноморските региони на Украйна (Николаевска и Одеска области), които тя смята за „исторически руски“. Но също така е очевидно, че Западът не иска да започне преговори, защото това би означавало политическа импотентност. „Хитрият ход“ на САЩ е да принудят Зеленски да се унижи пред Москва. Като се има предвид първата точка от разсъжденията ми, това не е толкова трудно.

Не напразно германският вестник Bild написа, позовавайки се на източник в германското правителство: „Зеленски трябва да осъзнае, че това не може да продължава. Това трябва да му стане ясно без външна принуда. Той трябва по собствена свободна воля да се обърне към своя народ и да обясни, че са необходими преговори. На свой ред бившият посланик на САЩ в НАТО и ръководител на Чикагския съвет по глобални въпроси Иво Даалдер вече открито съветва Украйна да се откаже от идеята за връщане на териториите. Той пише в списание Politico: „Вместо да разчита, че Украйна ще си върне по-голямата част или цялата си територия чрез военни средства, фокусът трябва да се измести към осигуряване на бъдещето на Украйна на Запад.“

И накрая, трето. Днес няма ясен отговор от Москва дали са готови за мир с Украйна. Всъщност Владимир Путин не веднъж е казвал, че никога не се е отказал от мирните преговори (той го каза последно на 22 ноември, говорейки чрез видеовръзка на срещата на върха на G20). Но всички разбираме, че в условията, когато Западът открито „изпуска“ Зеленски, мирните преговори са по-скоро капитулация пред Русия.

Западът ще излезе „сух от водата“.

Андрей Исмагамбетов


Поставете оценка:
Оценка 4 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Не може да бъде

    80 4 Отговор
    Някои започват да изтрезняват.
  • 3 Това е ясно

    34 3 Отговор
    Ти сподели за югоизтока.
  • 4 Русофил

    11 73 Отговор
    Западът сух от водата, русията - под водата.

    Коментиран от #14

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Доньо Геяяя

    3 3 Отговор
    Кой е тоз кръводарител?
  • 7 Сетила се Мара да се -...побара!

    33 2 Отговор

    До коментар #1 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    ,,Западът ще излезе „сух от водата“...!"
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Брюкселската зелка

    51 3 Отговор
    Мноо ясно. Тва го говорим от 1 година. Сал презобалите с пропаганда жалкопаветни не го разбраха. Ама те не разбраха и как гласуваха за кире а получиха шиши, смятай за ква липса на интелект у умнокрасивите иде реч. Ся бълнуват за някви преговори. Преговори ще има ама тези 17 процента хич не са реалистични. Шакматиста ше иска минимум черноморските региони.
  • 10 Из териториалната

    36 5 Отговор
    Административната единица У КраИна има много разумни хора, но няма кой да ги чуе....все още.
    И в колонията някъде на балканите положението е подобно – наведените си развяват байрака докато дойде н@р0 ден съд 😘
  • 11 Жар Птица

    66 7 Отговор
    Украйна трябва да е обица на ухото за всички европейски държави! Когато си разпродал по голямата част от земите си, и си буквално на социални помощи от запада и в същото време избиваш етнически Руснаци не те очаква нищо добро! Асенчо и при нас опита да продаде малко земица на чафутските елити , засега не му се получи!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Адрес 4000

    3 17 Отговор
    Андрей Исмагамбетов
    Е никой
    И никой не го пита

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 кон боб яде ли

    41 5 Отговор
    Да обаче Руските жертви нама да да безплатни . Путин каза -нато в границите от 1993 година .
  • 16 Стъпка по стъпка

    42 3 Отговор
    През 2024 г. нАТО ще набута Румъния директно в УКРАИНСКАТА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА. С разполагането на натовските (нидерладски и белгийски) изтребител-бомбардировачи Ф-16/50 на румънски летища, за бомбардирдиране на войските на Руската федерация и на нейната територия - Република Крим, ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области - конституирани като законни субекти на Руската федерация, Румъния като натовка държава директно ще бъде набутана в ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА НА ПОСТСЪВЕТСКОТО ПРОСТРАНСТВО. РУМЪНСКИТЕ ВОЕННИ ЛЕТИЩА С НАТОВСКИТЕ САМОЛЕТИ Ф-16/50, СПОСОБНИ ДА НОСЯТ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ, ЩЕ БЪДАТ УДАРЕНИ. нАТО НЯМА ДА ЗАДЕЙСТВА ЧЛЕН 5. СЛЕД РУМЪНИЯ нАТО ЩЕ НАБУТА И БЪЛГАРИЯ (с помощта на Тагарев, Денков, Габриел, Петков, Пеевски, Борисов...) в Източно европейската война, с надежда да прерасне в ограничена ядрена война в полза на САЩ, Франция и наноБритания - главните манипулатори на нАТО. Целта е старата - "възпиране" на Русия от растеж, запазване на световното господство на САЩ, разпарчетосване на Руската федерация за заграбване на ресурсите й. Унищожението на Източноевропейските държави, в това число и на балканските държави Румъния и България ще бъде от полза на колективния Запад, който окончателно ще ги колонизира, като започне следвоенното им възстановяване от ядрения апокалипсис в Източна Европа. Така си представят войната в Европа някои от малоумниците в Западна Европа, в наноБритания и в САЩ. Столтенберг си въобразява, че на Норвегия ще й се размине...
  • 17 Пха ха ха ха

    32 3 Отговор

    До коментар #13 от "Адрес 4000":

    Осрайна свърши
  • 18 Некой

    25 1 Отговор
    Не мога да повярвам, че измежду утро-фашистката пропаганда ще мога да прочета нещо смислено.
    Изглежда, че и спрелият часовник показва два пъти в денонощието точно време.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Западните мисирки

    24 0 Отговор
    Ха-ха-ха! Западните мисирки бълнуват,че може да постигнат Минск- 3.
  • 21 ЕВРОНЮЗ

    44 2 Отговор
    Остава да се публикуват документи на Джордж Сорос от 1992 година и всичко ще си отиде на мястото......... ИЗСТОЧНО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ ТРЯБВА ДА СТАНАТ ЧЛЕНОВЕ НА НАТО. НО НЕ ЗА ДА БЛАГОДЕНСТВАТ, А ЗА ДА ГИ ИЗПОЛЗВАМЕ ВЪВ ВОЙНА С РУСИЯ......

    Коментиран от #55

  • 22 Едуард Петров

    18 0 Отговор
    Тази статия изглежда много разумна! Дано спрат войните по Света! Pax Romana!
  • 23 Артилерийска подготовка

    40 1 Отговор
    Възхитен съм от изненада, че е публикувана ТОЛКОВА ОБЕКТИВНА СТАТИЯ! Такава е самата ИСТИНА! Уточнявам, че Джонсън отиде да втвърди укровермахта да се бият-усмихнат го направил!-по нареждане на Байдън. Трябва ли да натяквам, че американците са истинските провокатори на войната и, че такава изобщо нямаше да има или щеше да приключи още през март 2022година, ако не бяха АМЕРИКАНЦИТЕ.
  • 24 дядо поп

    15 0 Отговор
    Вятър духна друг , Станойке!
  • 25 Тошко укр@йнски

    29 2 Отговор
    Досега излизаха сухи. Нещата виче не са същите.
    Укрите ще платят сметката и ще операт пешкира.
    И ще имат да дават 2-3 поколения напред.
    По-изгодно им е да влизат в Руската федерация а сащиянците ще си чакат парите
  • 26 Хохо Бохо

    0 27 Отговор
    Русия няма да я бъде...

    Коментиран от #28

  • 27 Йкк

    31 2 Отговор
    А добро утро който се е хванал с англосаксите ще си сърба попарата
  • 28 НАЛИ?!

    19 0 Отговор

    До коментар #26 от "Хохо Бохо":

    И Хитлер казваше(даже го крещеше ...) същото ...!
  • 29 Тоя...

    12 0 Отговор
    ...мишок от снимката,колко тъжно гледа...!
    Да го ожали човек...!
  • 30 Зелениясалото миризливо

    13 2 Отговор
    блато загина
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 .....

    17 0 Отговор
    С две думи. Ще си седнат на задните си части, но джедър трудно стои на едно място със задните си части на едно място все му се вижда малко и иска още. Ще мирясат няма къде да ходят.То се вижда от 10 дена насам по заглавията на статиите
  • 33 Краварска медия

    8 0 Отговор
    Гледам ,,българина,,се напъва да спами ама к..
  • 34 нннн

    14 1 Отговор
    Абе, малко подмокрен - не с вода - ще излезе Западът (и България), ама нейсе. Но украинците ще скачат на куц крак на Майдана ...
  • 35 Доктор Ох Боли

    5 0 Отговор
    Ох...
  • 36 Българин

    14 0 Отговор
    Кой ще плаща оръжията , инфраструктурата и жертвите на Украйна?
  • 37 Объркано Атлантиче

    27 2 Отговор
    Евентуални мирни преговори между Киев и Москва не са хрумка на украинци, а на САЩ/НАТО, защото губят.
    Натискът от страна на НАТО е за отстъпка на територии, като по този начин печелят време за мобилизиране и превъоръжаване на останалата украинска част, която в по късен етап ще бъде хвърлена отново в месомелачката за интереса на САЩ.

    След толкова лъжи от страна на Запада, номерът едва ли ще мине.
    Капитулация на Украйна и НАТО пред Русия, или железни договори за неутрална остатъчна Украйна е единствен вариант. Друг няма, и не може да има.
  • 38 Българин

    6 1 Отговор
    Какви договори за газ и с кого ще подписваме?
  • 39 Българин

    2 1 Отговор
    Не искат да ми изплащат обещаното.😭
  • 40 Хохо Бохо

    12 1 Отговор
    Украйна приключи
  • 41 Българин

    2 1 Отговор
    Не зная вече какво да пиша.

    Коментиран от #43

  • 42 Българин

    0 0 Отговор
    Аз тези неща не ги мислех наистина! Все пак това е работа като всяка друга.
  • 43 Ами напиши шаблонното си :

    4 1 Отговор

    До коментар #41 от "Българин":

    ,,Всичко ще бъде Украйна...!"😝😂🤣😉👍😝😂...

    Коментиран от #48

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 В.В.П.

    4 0 Отговор
    Ахаха ,Бла Бла .туриха на топа и Джонсъна..Уникално.
  • 48 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Ами напиши шаблонното си :":

    Всичко ще бъде Украйна......нали?
  • 49 В.В.П.

    18 1 Отговор
    Зелю беше предвидим измамник .Артист от бардаците ..Москва е знаела във всеки момент ,че се въоръжава армията на Окрзйнс да нападне Донбас ..Струпвания на ВС на линията АВДЕЕВКА Артьомовск,Славянск Изюм.Суми...250000 окропа ..Сега Рф играе за половин Окраина .на изток от Днепър...И така ..Западът е интригант и лихвар ..боклуци..
  • 50 В.В.П.

    15 1 Отговор
    Само Борис Джонсън е виновен...Само той ,никой друг..Ахахаха...Путя е много мек..Трябваше да заличи Киеф и ЛВОВ..Завинаги..
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 В.В.П.

    17 0 Отговор
    За Киеф и режима само лобут ,Ден и нощ ..Това са отпадъци .Подлоги на сатаната ...Ако путя ги отърве тоя път ще стане като Горби перестройчика....Ще го плюят руснаците ..Виновните ,трябва да получат възмездие ..Пиетро ,Кличко ,Яценюк ,Залужни Сирски ,Зелю,Подоляка и много други .Ликвидация..
  • 53 В.В.П.

    13 0 Отговор
    Само Макрон видя материалите за ,,окраинските геройства в Донбас ..и затуй си затвори устата .Още на 22/2/2023..Окропите не са цвете за мирисзне ..Руските ги познават .от много време..
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 456

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "ЕВРОНЮЗ":

    И в ЕС за да има Запада евтина работна ръка.
  • 56 идеал петров

    3 0 Отговор
    въпрос: кой се подписва като Андрей Исмагамбетов? Това псевдоним ли е или? въпрос в името на прозрачността и борбата срещу т.нар фалшиви новини

    Коментиран от #59

  • 57 Хъхъ

    0 8 Отговор
    Интересно е как локалните Русофили гърмят навсякъде как трябва да се примирим с Руската агресия и избиване на невинни. Няма как да стане, ако Кремъл не понесе последствия това говори само за пълен провал
  • 58 БАРС

    6 2 Отговор
    А факти толкова много лъгаха и изтриваха коментарии на тези дето пишеха истината..
  • 59 Естествено.

    2 2 Отговор

    До коментар #56 от "идеал петров":

    Напълно измислена новина.Фейк.
  • 60 Гориил

    5 1 Отговор
    Това забавно момче е родено в руския град Сочи. Учи в обикновено руско училище. Тогава родителите му се преместват в абхазкия град Гагра. Страхувайки се от мобилизация в грузинско-абхазката война, баща му се премества в тихия град Николаев, населен 100 процента от етнически руснаци и рускоезични украинци. След като разбра ситуацията, Дейвид Арахамия реши да стане професионален украинец.
  • 61 Ще стане пак

    11 0 Отговор
    каквото трябваше да стане преди 20 месеца, НО по трудния начин.
  • 62 Факт

    6 0 Отговор
    Поради "свободните средства за масова информация" ... пардон ... масова дезинформация ... фактите или истината остава неизказана ! И после ... ама "то било така , но пък .." !
  • 63 Сайгон 75

    10 0 Отговор
    Западът ще излезе „сух от водата“.
    До голяма степен е вярно, поне в краткосрочен план.
    Но загубата на НАТО в Украина ще сложи началото на края на американската хегемония, а това вече ще има последствия.
  • 64 флипп

    7 0 Отговор
    И това руснаците го постигнаха пияни, въоръжени с лопати. Интересно
  • 65 Българин

    6 0 Отговор
    Европеиските лидери се прецакаха сега им остава да бършат посрания задник на Баидан. Така става като се продадеш душата идиоти
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Българин

    1 0 Отговор
    Зеленски го доказа евреите и сащ и Великобритания са терористи