Last news in Fakti

6 Декември, 2023 15:04 4 212 55

Диана Дамянова: Аз съм путинист! Няма държава! Лъжата и истината са малко субективни понятия

  • диана дамянова-
  • сняг-
  • ток-
  • електричество-
  • мнения

Ако не си плащаш сметката, ти спират тока, без оглед на това дали имаш домашен форсмажор или не

Диана Дамянова: Аз съм путинист! Няма държава! Лъжата и истината са малко субективни понятия - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Аз съм путинист. Поне това ще бъде абсолютно сигурно, след тази ми публикация. Това коментира Диана Дамянова.

1. Няма да има компенсация за липсата на ток!!! За някой това е продължило с часове, за други с дни, за трети – продължава. Дори смехотворната сума от 30 лева на ден, която беше предположена , дори тя няма да бъде изплащана. Няма държава, няма гаранции за топло, ток и вода. Просто животът си върви и на който му е нагрухтяло да си има ток, си има. На който не – ами здраве да е. Иначе –

ако не си плащаш сметката, ти спират тока, без оглед на това дали имаш домашен форсмажор или не.

Но за големите, е там има форсмажор и нищо, ама нищо няма да плащат.

2. Зелените, след като полагат огромни усилия и използват властовия си ресурс, за да спрат цялата енергетика от въглища веднага, сега са се обявили и срещу дострояването на атомни блокове /то това и без туй може да стане най-рано след 15 години/. Три пъти ура и за старото и за новото ръководство на тези проектни зелени, хранещи се от проекти и радостно желаещи страната да бъде оставена без енергетика и да разчита само на слънце и вятър, макар и те да не са никак построени още. Какви са мотивите на тези мисловни, партийни движения, вече ми е трудно дори да се догадя. Но като видим кои са собствениците на новите зелени паркове, построени по многомилионните зелени проекти и всичко ще си дойде на мястото…

3. Властта се разбра – като не може да постигне друго съгласие, ще иска оставката и на двамата новоназначени в здравната каса. Така справедливостта възтържествува. Какво ще стане, ако те не подадат оставка ли? Ами просто е.

Юридическият гений на некоалиционното управление ще направи две-три бързи промени в току- що направените промени на закони и ето ти – нов закон.

Това може да струва два-три дни на парламента, ама кой ти гледа … Доброто е, че все пак ще вървят към подписване на некоалиционно споразумение за некоалиционното управление, щото така нещата все някак ще бъдат предвидими за бедния зрител.

4. Пеевски бил най-мразеният политик в държавата ни казват десетки заглавя, обявяващи нова социология. Това добре. А това, че най, най, най-популярните политически дейци имат под 20% одобрение и тотално неодобрение, то не влиза в заглавията. На фона на тези данни въобще е изумително, че има близо 40-50% гласуващи.

5. Лъжата и истината са малко субективни понятия, каза един /една/ от председателите на най-ниско рейтинговата институция в страната – Народното събрание и с това сякаш сложи край на редица дълбоко философски въпроси.

6. А на площад Славейков, на буквално метър от струпани на купчина паднали и неразчистени клони продават..... кисело зеле от бидончета!?!. Това с клоните, е щото кметът е на няколко дни, а това с киселото зеле е хем Коледно, хем да ни припомни за незабравимата Фандъкова...

Нямало кому да се оплачем ние, многострадалните жители на квартала... щото нямало СОС!


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 88 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 КОТарАК

    34 94 Отговор
    май си мечтаете по комунизма с режим на тока ,първа и 2ра програма , коли със 20г. заявка и КОРЕКОМ ,а?

    Коментиран от #8, #20, #23, #50

  • 4 Настев

    19 52 Отговор
    Утре може да ви каже че е рейгънист, сатанист, маоист....въобще, всякаква, стига да и броят сухото

    Коментиран от #18

  • 5 Ами то

    88 15 Отговор
    Така стана в"цивилизованият свят"...-ако кажеш истината или мнението си-веднага те обявяват че си Путинист.Не разбират ли ,че с тази си позиция,насила наистина правят хората Путинисти?

    Коментиран от #12

  • 6 ЧАКАЙ ЧААКАЙ МАЛКО☝

    52 2 Отговор
    НЕ ЗАКАЧАЙ ЗЕЛЕТО В БИДОНЧЕТА 💪,
    ТОВА Е ПРОБИОТИКА НА БЪЛГАРИНА....ОТ ВЕКОВЕ ЗА ВЕКОВЕ...КАТО МЛЕКОТО!!....🍼
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 честен ционист

    34 4 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    След като Сглобката приключи с тях и за другаря Ким Чен може да помечтаят.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бай Ставри

    38 3 Отговор
    Само това ли измислите бе " честни ционист" и али бали дето се кръстил грък. Ми кажете браво на жената дето ви казва истината за сегашното ни положение.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Глупости!

    14 12 Отговор

    До коментар #12 от "честен ционист":

    Още преди три години президента обеща да ни оправи. Аз вярвам, че вече сме оправени!
  • 15 Хахахаха

    24 42 Отговор
    Такива путинисти трябва да се пращат в русия да видят как е, за да може след това да ценят това което имат. Защото между другото в русия все още не всички имат свързан ток.
  • 16 А бе

    21 35 Отговор
    "Аз съм путинист...."
    Това ми беше достатъчно да спра да чета тоя бълвоч.
  • 17 Шабан

    24 3 Отговор
    Путинист, Ердоганист, Шаломист все тая, всички сърбаме отровната порара на тези и другите несретници.
  • 18 ха ха

    21 0 Отговор

    До коментар #4 от "Настев":

    Пропусна "зеленист". Преборихме въглеродния диоксид. Сега КОПанарите от Саудитска Арабия ни пробутват да борим метана. Утре ще е слънцегреенето за по-мащабно...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Краси

    40 24 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Какъв режим на тока е имало по комунистическо време.
    Имаше заводи в които хората работеха, а не колцентрове.
    Нали знаеш лафа на Т.Живков за боядисването на това което е построил.
    Почти всеки имаше жилище и в града и на село.
    Знаеш ли, че съм ходил на училище и съм забравял да заключа вратата в къщи.

    Коментиран от #22, #26, #28

  • 21 Наблюдател

    12 26 Отговор
    Дамянова винаги е била изключително арогантно и неприятно същество търсеща безуспешно под вола теле. Ако се проведе състезание за неприятна и деструктивна личност несъмнено ще бъде N1.

    Коментиран от #48

  • 22 красенце

    22 19 Отговор

    До коментар #20 от "Краси":

    Кажи душичко, защо комуниста със съветски паспорт Андрей Луканов обяви фалита на България още в края на март 1990 година?

    Коментиран от #31, #54

  • 23 коте,

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    когато си и диот, то не е временно, до живот е!
  • 24 Знаещ

    11 14 Отговор
    Брей, много съм глупав. Помислих си, че тази несретна женица ще започне с думите: Аз преди всичко съм българка! Но не би.... Просто пробито корито.
  • 25 Здрасти

    11 9 Отговор
    Коя е Дамянова и защо да я чета?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Топала

    12 9 Отговор
    Няма по голяма и продажна ква

    Коментиран от #29

  • 28 такъв

    19 27 Отговор

    До коментар #20 от "Краси":

    Един от най-смазващите спомени от социализма беше вечният режим на тока и водата. Някой, който е живял в столицата или в някои от най-големите градове, може да възрази. Истината е, че режим на тока имаше почти навсякъде, режим на водата навсякъде извън големите градове.

    Най-страшно с режима на тока беше за живеещите в големите комплекси и отопляващи се с парно отопление. Просто със спирането на тока спираше и парното, понеже абонатните станции са на електрическо захранване. Така освен тъмното настъпваше и студеното. А зимите особено през 80-те години бяха зверски студени.

    Правеха се някакви графици, въртяха се кварталите с различен часови режим, уж за да е по-справедливо, но така или иначе си беше тъмно и студено. Хората роптаеха тихичко, но никой не надигаше глас нависоко.

    Партийните секретари, партийните членове и низши организации дебнеха и ако някой изразеше някакво недоволство като нищо да се срещне с представител на зловещата Държавна сигурност.

    През летните месеци пък в малките населени места настъпваше кошмарът с водния режим. Понякога той си беше направо смазващ – по 3-4 часа вода на денонощие. Хората смогваха едвам да си напълнят съдовете за пиене, какво къпане, пране, хигиена.

    В дворовете по селата и малките градове често можеха да се видят метални корита, легени, кофи, напълнени с вода и оставени на слънцето, за да се стоплят и да се използват за хигиенни нужди. Имаше и кризисни периоди, в които чешмите пресъхваха за по-дълго, ст

    Коментиран от #37, #45, #51

  • 29 Като я гледам

    6 6 Отговор

    До коментар #27 от "Топала":

    и за ква не става.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 за минусчетата -

    13 7 Отговор

    До коментар #22 от "красенце":

    През февруари 1990 г. със строго секретно от особена важност писмо относно: Състояние на плащанията по ползваните кредити от чужбина, подписано от председателя на БНБ Иван Драгневски и председателя на Българската външнотърговска банка Веселин Ранков председателят на Министерския съвет Андрей Луканов е информиран за критичното ниво на външната задлъжнялост на комунистическото управление, което към 31 декември 1989 г. възлиза на 10,6 млрд. долара. Посочено е, че през 1990 г. предстоят плащания по различни кредити и лихви в размер на 3,9 млрд. долара. Те могат да бъдат частично погасени само с останалите 528 млн. долара в т. нар. стратегически резерв.

    Банкерите изтъкват, че „на международните кредитни пазари банката среща изключително сериозни и почти непреодолими трудности по договарянето на нови кредити”. От ноември 1989 г. не е договорен нито един такъв. „Като мотиви за тази въздържаност се изтъкват високата задлъжнялост на страната, сумата на която е надхвърлила критичната граница”, признават банкерите. Те предлагат да бъдат прекратени плащанията по външния дълг, като банката уведоми кредиторите за това. През следващия месец Андрей Луканов се опитва да изпроси 1 млрд. долара от СССР, за което пътува лично до Москва, но Горбачов му отказва, тъй като и самото съветско управление е във финансова криза. На 31 март 1990 г. Луканов прекратява едностранно плащанията по външния дълг без да предупреди кредиторите, което допълнително утежнява положението на Бълг

    Коментиран от #44

  • 32 българка

    13 0 Отговор
    Всеки е сърдит на някого за нещо, всеки има повод за недоволство и ако така продължава, ще вземем да се изпотрепем и край! А наясно ли сме ЗАЩО Е ТАКА? И след това МОГА ЛИ ДА НАПРАВЯ НЕЩО, ЗА ДА СЕ ПРОМЕНИ КЪМ ПО-ДОБРО? Ако не можем да си отговорим на тези въпроси, значи живеем по инерция и се задействаме, само когато сме засегнати пряко! Тогава държавата ни е виновна за всичко и пищим та се късаме! И какво от това?
  • 33 гумата

    7 10 Отговор
    Драга Диана Дамянова,
    да не си гласувала за ПП-ДБ! Няма ток, защото не искат да има ! Самата ти си слляпа за действителността. Мълчиш , когато твоите вършат неправди и тогава ги оправдаваш. Някак си.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бамбука

    15 9 Отговор
    Ти си истинска пу....., или мърла която само палче за да и плащат, та да реве. Ти какво свърши за града си , за страната си ? Излезе и публично заклейми и назова тези, които прецакаха Павец Чаира ? Или онези, които "продукаха" Варненското езеро и взеха едни 450 милиона, които днес искат още 265 милиона за тръбата, дето замърсява езерото ли ? За онези, които сега реват, но не построиха АЕЦ "Белене", но милиардите ги няма ? Гнус , пълен човешки провал, това виждам от драсканиците ти.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Никой

    16 8 Отговор
    Не е нужно да си путинист за да разбереш ,че един объркан ,нещастен в по голямата си част народ живее в плен на едни измамни илюзии,че е част от Европа. Няма толкова голяма омраза към всичко заобикалящо го българина. С нищо не можеш да му угодиш,вечно намръщен,вечно недоволен,вечно оплакващ се балкански субект. Ако му предложиш да излезе публично да изрази САМ недоволството си той ще гледа първо дали има други ,после ако реши и му остане време ще се присъедини.Щом има други да му свършат работата ,той какво да прави там. Да си губи времето и без това ТЕ протестиращите нищо няма да променят,ТОЙ по добре после пак да мърмори и оплаква. Българина не може да разбере ,че единствения му враг е българина,тук в неговата родина,после външните фактори.

    Коментиран от #43

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 хааааз мукар

    4 2 Отговор
    лигльоои
  • 43 глупости

    5 10 Отговор

    До коментар #40 от "Никой":

    Преди три години президента обеща да ни оправи. Вервам че вече сме оправени.
  • 44 Шабан

    12 4 Отговор

    До коментар #31 от "за минусчетата -":

    Текста който си написал е верен! Но една малка и много съществена корекция, ако ми позволиш! България не може да намери кредитори не защото е много задлъжняла и е надхвърлен критичният дългов праг,,,,, а защото след насилственото изселване на турците от България(наречено с подигравателното име- Голямата екскурзия) международните финансови институции спират всякакъв вид кредитиране на България и членките на СИВ по-молба на Турция и другите мюсюлмански страни включително и ОАЕ и Пакистан. Това принуждава САЩ да забранят отпускането на нови заеми на държави със недемократични принципи на управление. Ето това е основната причина! От там нататък се знае......да не повтарям.

    Коментиран от #55

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Храбрият шивач Терзиев

    7 3 Отговор
    Фандъкова беше даскалица и управляваше като такава. След нея ни дадоха да избираме между човек от седемцветната дъга, да го неречем "фей" или "фея", и жена, чиито предци са дошли отдалече. Ако беше спечелила жената, щяхме да се занимаваме с абисинско включване, но избраха мъжа фея. И ето ни в приказния свят на елфите и феите - коледни украси и осветление в София от приказките на ужасите, дървета паднали и изоставени по улиците - декор от сюрреалистично повествование. Каквото сме избрали, това си сърбаме.
  • 47 Стършел

    9 5 Отговор
    Какво може да се очаква от НС пълно с комунисти, прикрити такива, чалгария, уж български патриоти-изрожденци(а по-точно путинисти), данчоцоневци и пеевци(хвалещи се , че правят бюджета десетки години, а всъщност си го нагаждат така,че да крадат с неистова алчност от него), етническа партия, която уж работи за България(а е точно обратното, защото е символ на корупцията), президенство с огромен, ненужен антураж и бюджет, което също работи(сещайте се за изгода на КОЙ). Правосъдие, което се знае, че въобще не е такова и т.н. Народа не може да се бори ефективно с това, освен ако не стане нещо алапеев и излезе да изрине "Авгиевите обори".
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ъхъ

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    само да те открехна, че в комунистически Китай произвеждат компа или телефона , на който пишеш...сигурно ги дялкат с чекийки...
  • 51 Ъхъ

    11 2 Отговор

    До коментар #28 от "такъв":

    режим на тока имаше само през 1986 година по обективни причини...можеш да се поинтересуваш
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 харизан герберов

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "красенце":

    Той Луканов е комунист със съветски паспорт, защото няма как да произхождаш от фамилията на руски евреи и да нямаш руски паспорт. Що пропускаш баща му - Карло Луканов, който вкарва еврейските организации на мозъчните тръстове в България.
  • 55 Джими Гуменетката

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Шабан":

    Не, текста му не е верен. Защото това, което се случи в България тогава беше същата платена "революция" като всички останали по света. Тъй както в СССР навремето, след Октомврийската 80% в ръководствата на държавата са били евреи, същото е и в България след 10-то Ноемврийската. Време е да прогледнете все пак..