Last news in Fakti

10 Декември, 2023 16:06 4 618 149

Американците разбраха, българските евроатлантици - не

  • война-
  • украйна-
  • русия

Наскоро италианската министър-председателка Джорджа Мелони, мислейки си, че разговаря по телефона с африкански лидери, честно си призна, че украинското контранастъпление не е променило нищо, че вече е налице силна умора от този конфликт и че трябва да се търси мирно решение

Американците разбраха, българските евроатлантици - не - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Американският Сенат блокира законопроект, предвиждащ помощи за чужди държави в размер на 116 милиарда долара. Повече от половината от тях, а именно 61 милиарда, трябваше да отидат за Украйна. Въпреки че самият президент Джо Байдън заплаши сенаторите, че ако не одобрят тази помощ, войната ще бъде спечелена от Путин, сенаторите републиканци не смениха мнението си. Нещо повече, към тях се присъедини и независимият сенатор Бърни Сандърс, който можеше да стане президент, ако шефовете на Демократическата партия не му бяха попречили. Предполагам, че тези сенатори няма да се уплашат и когато българските евроатлантици ги обявят за „агенти на Кремъл“. Изобщо не бива да се съмнявате, че такова обвинение предстои. Най-малкото защото българската евроатлантическа мисъл е достигнала такива висоти, че обявяването на 51 американски сенатори в „путинизъм“ няма да бъде никакъв проблем.

Наскоро италианската министър-председателка Джорджа Мелони, мислейки си, че разговаря по телефона с африкански лидери, честно си призна, че украинското контранастъпление не е променило нищо, че вече е налице силна умора от този конфликт и че трябва да се търси мирно решение. Бързо се разбра, че Мелони е разговаряла не с африкански лидери, а с прочутите руски шегобийци Вован и Лексус. Само че моментната ѝ откровеност вече не може да бъде забравена. Джорджа Мелони просто е изразила на глас това, което много ръководители в ЕС си мислят, но не смеят да кажат, за да не нарушат политическата коректност. Въпреки огромните усилия на пропагандистите, на всички е ясно, че прословутият украински „контранаступ“ се провали и че Украйна просто няма как да спечели тази война. Оттук-насетне Киев само ще се брани, както стана ясно от думите на самия Зеленски, който призна, че предстои изграждането на сериозни защитни съоръжения по цялата територия на страната.

Все пак има хора, които категорично отказват да осъзнаят две основни промени. Първо, обстановката на фронта в Украйна говори за доминация на руските части и съвсем неслучайно класически русофобски издания, като британското списание „Икономист“, вече излизат със заглавия от типа „Ще спечели ли Путин войната?“ И, второ, доскорошният любимец на западния елит Володимир Зеленски вече е изпаднал от класацията на любимците. До неотдавна го посрещаха като филмова суперзвезда, днес все по-малко се съобразяват с претенциите му. На Зеленски дори му се наложи да отмени видеоизказването си пред американския Сенат, за да не стане лично свидетел на промененото отношение. Няма да ви е трудно да се досетите, кои са хората, които изобщо не осъзнават тези две кардинални промени. За българските евроатлантици говорим, разбира се.

Понеже са закачени за всевъзможни фондации, свързани с американската Демократическа партия, тези хора – политици, анализатори, журналисти – продължават да обясняват как Русия всеки момент ще се срине, а за да дойде още по-бързо този светъл момент, България неспирно трябва да праща оръжия и техника на фронта. Онзи ден лидерите на тройната коалиция Делян Пеевски, Бойко Борисов и Кирил Петков внесоха в Народното събрание проект за решение, с което се ангажираме да дарим на Украйна преносими зенитно-ракетни комплекси и зенитни ракети от различен тип. Разбира се, евроатлантиците в парламента дружно гласуваха ЗА. Както и монолитно евроатлантически прегласуваха върнатото от президента Радев решение да пратим 100 БТР-а в Украйна. На логичния въпрос дали това оръжие и техника не могат да се използват от нашата армия, властта отговаря, че не, не може, защото това били развалени неща. БТР-ите например не ставали нито за спасяване на българското население при бедствия, нито за охрана на границите, ама за победа над Русия ставали на сто процента.

Според обясненията на българските евроатлантици – били те политици или анализатори – излиза, че в Украйна има някакви оръжейни гении, някакви гениални алхимици на оръжейната техника, които само като докоснат някаква тенекия, я превръщат в супермощно оръжие. Великият евроатлантик Тагарев каза, че въпросните БТР-и не можели да се движат по българските пътища, ако те са покрити със сняг. А след като ги даваме на Украйна, там явно се превръщат в супероръжия, на които никакви природни препятствия не могат да попречат да стигнат до Москва.

Наистина е удивително колко тотално е скъсал българският евроатлантически елит с реалността. Европейски лидери като унгарският премиер Виктор Орбан, военни експерти като американецът Скот Ритър, бивш служител от военното разузнаване, сериозни анализатори като американският журналист и носител на „Пулицър“ Самюъл Хърш обясняват, че Русия не може да бъде победена и че единственият изход от този конфликт са по-скорошните мирни преговори. Нашите официозни лица обаче продължават с русофобските тиради. Даже в американския Сенат мнозинството осъзна, че трябва да се върви към мир и да се престане с дрънченето на оръжия, само управляващото мнозинство в българския парламент си я кара по старому. Продължават тези хора да си купуват фабрики на 8 септември и това си е.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 147 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    53 165 Отговор
    На този мястото му е на изток от Волга! Как не се вгледа в името си!!!

    Коментиран от #33

  • 2 пиdeр

    33 116 Отговор
    олгин
  • 3 Сериозно ли..

    46 160 Отговор
    Защо се дава думата на един 4-хилядник?
    Съветът за електронни медии е идентифицирал "усещане за пропагандни внушения" в предаването “Политически НЕкоректно” на Петър Волгин по БНР. Изводът е направен след тримесечно наблюдение на предаването, извършено от 5 ноември 2022 г. до 29 януари 2023 година. Регулаторът взе решение да изпрати доклада до програма “Хоризонт” и до генералния директор на националното радио Милен Митев. ДАНС впоследствие установи че въпросното лице Волгин е един от "обществениците и журналисти" които получават по четири хиляди лева от руското посолство за пропаганда на техните цели и влияние...
    П.С.А скъсаните копейки тук нека тролят за хляб

    Коментиран от #15, #24, #44, #111, #130

  • 4 Браво Волгин!

    191 44 Отговор
    Точно в десятката!
    Сега следва ,до болка познатото...:
    Нашите ,,баш-евроатлантици" ще те обявят и Теб за Руски Агент...

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Днес ни изтипосаха

    22 85 Отговор
    Цялото семейство б°клуци.

    4000 +4000
  • 6 Емил

    28 104 Отговор

    До коментар #4 от "Браво Волгин!":

    Като ти гледам граматиката, баш русофил си! Българският ти е чужд език!
  • 7 тъй тъй къзъм

    12 69 Отговор

    До коментар #4 от "Браво Волгин!":

    а ти ще се усмихнеш от долните до горните усни

    Коментиран от #133

  • 8 Нека се

    37 9 Отговор
    разкаят. Ще им се прости....
  • 9 Българин 🇧🇬

    134 19 Отговор
    По-скоро БайДън и Реджеп ще признаят казаното от Волгин , отколкото софийските евроатлантици . Защото в повтарянето на угодни на натото русофобии им осигуряват добро отношение от продадените ни отдавна медии , и съответно власт .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Максудов

    26 98 Отговор
    Волгин и ти ли Червена Подлого....
    Скрий се някъде .
  • 15 Съдията Дред

    60 12 Отговор

    До коментар #3 от "Сериозно ли..":

    И доказателствата ти затова са Хайли лайкли, нали? Как ви плаща това Посолство за толкова елементарна пропаганда?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ДОЛУ

    13 64 Отговор
    МОЧАТА
  • 18 Патриот

    13 78 Отговор
    А Пьотр не е разбрал, че ние граничиме с Путландия и следващите след Украйна сме ние!!!
  • 19 Пръч

    44 15 Отговор
    Русия трябва да направи от Италия чист остров. Един Кинжал някъде към Торино и са готови! Ще бъдат Алпи, остров Останки от Италия и Сицилия! Песен на Марчела Бела!

    Коментиран от #64, #73

  • 20 Поредният 4000-хилядник!

    20 71 Отговор
    Като си отиде Лукойл откъде сребърници,Кремълска мастиьо?

    Коментиран от #97

  • 21 Софийски

    18 67 Отговор
    Да си смениш името в угода на ватниците и да обвиняваш другите в слугинаж, това само Волгин го може.
  • 22 интересно е,

    55 12 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    как обяваваш човек, говорещ за мирни преговори за "проруски рубладжия, имащ трибуна за агитация и подкрепа на насилие, кръвопролитие и руски фашизъм"

    Коментиран от #30

  • 23 кюмюра от Драгалевци

    81 10 Отговор
    "Продължават тези хора да си купуват фабрики на 8 септември и това си е."
    Да , абсолютно е прав Волгин и е без значение на кого му харесва това . Естествено на Парапета и Ококорения няма как да се хареса , всъщност единственото което пропуска в прав текст е че нашите евроатлантици са фашаги , в пълния смисъл на думата . Нашите фашаги не виждат тежкото състояние на българския народ а са силно закахърени за химерата Украйна . Но тук разбира се трябва даспоменем и нашите "рибари и гъбари " които реално решават съдбата на страната като към тях също спадат и пенсионерите (диванните ) които " не знаят къде се намират " принципно но знаят кога е промоцията на Кауфл.... за която са готови да стоят по 3-4 часа на опашки . Тъжна ситуация , но може би това и заслужаваме ВАЖНОТО Е ДА ИМА БАНАНИ ЗА ДЪЩЕРЯТА !
  • 24 ежко

    81 10 Отговор

    До коментар #3 от "Сериозно ли..":

    Ама ти сериозно ли?Христо Иванов,и още един куп евроатлантици да не би да взима по-малко от американски фондации?
    Ако можеш да обориш Волгин с факти -давай смело.Ама не можеш.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 към фашагите с факти

    67 12 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    1. Българинът инж. Иван Милев – жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 деец на българската общност

    2 Българинът Александър Николов – мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014

    3. Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014

    4. Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 пред посещението на Българския Президент

    5. Оскверненият пред 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград – поруганите им имена омазани с украинска жълна и синя боя на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към местните българи „чемодан – вокзал – София“

    6. Българинът Василий Кащи – публично жестоко пребит при залата на общинския съвет и зялят в очите с антисептична течност в Белгород на 30 мвй 2017

    7. Първият акт на преварата в 2014г. – отмяната на законите гарантиращи права на българския език.

    8. Прекрояването на Болградските общини в 2020 за да изгубят българите мнозинстното си в тях, международно осъдено с Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 г.

    9. „Закона за коренните народи“ от 1 юли 2021 г. грубо дискириминиращ живеещите от векове там българи.

    Коментиран от #34

  • 27 СЗО

    12 59 Отговор
    1. Др. Волгин слага знак за равенство между русофили и путинофили. Това е манипулация.
    2. Др. Волгин може би не знае че САЩ не са в Европа, а са на отделен континент. Докато България е само на 4-500 км от военните действия. И ако Путин реши да повтори "специалната операция" , няма да нападне Щатите, а най вероятно България. Затова ако Русия победи Украйна, за САЩ това е само въпроос на загуба на малко влияние и пари, докато за България е прецедент, който може да се повтори...например в Камчия....
  • 28 Копейкин

    5 31 Отговор
    Тоя па кой е .
  • 29 🇧🇬🇪🇺💯

    39 6 Отговор
    Защо се нуждаем от точен и технически усъвършенстван Чешки автомат, ако веднъж попаднал в калта, той изисква по-внимателна грижа от собственика си? Калашников (АК-47) спечели като оръжие не защото е супер точен, а защото последният негър от джунглата вече се беше научил да го стреля, разглобява и почиства в окопа. Днес всеки бедуин в пустинята или всеки афганистански моджахед в планинския аул може да се справи с това.
    - Руското оръжие, често вече остаряло, обикновените ирански дронове и доставките от КНДР очевидно помагат на Москва…
    - Наскоро руснаците използваха на украинския фронт направо нелеп образец, уникум-БТР-50. Това е" доказан през годините", лек, брониран, верижен, амфибиен транспортьор за 20 души. Той е на въоръжение в съветската армия от 1954 година. Тази машина все още помни Сталин, но... той има прост до невъзможност дизайн, тегло само 14,5 тона, височина само 2,03 метра, броня до десет милиметра, картечница КПВ 14,5 милиметра. Този бронетранспортьор развива скорост от 44 километра в час на пътя, а водата се движи със скорост 11 километра в час. 20 души отзад и двама в кабината. Този бронетранспортьор е идеален за преминаване през леко замръзнали реки. Украйна и Западът нямат такива машини. (…)

    Коментиран от #72

  • 30 Българка

    9 54 Отговор

    До коментар #22 от "интересно е,":

    Няма нищо интересно. Това Нещо от началото на воймата възхвалява Пусия, Кремъл и Путин. Промива мозъци и подкрепя кръвопролитията на руските агресори в Украйна. А предложението на Русия за мир е да се узакони въоръжения грабеж на законни украински територии и области. Ти на то ли казваш призив за мир и справедливост. Значи според теб правото е на по-силния агресор, а не на международните закони?

    Коментиран от #39

  • 31 руснак

    7 46 Отговор
    Тоя, от снимката, що са го пунали от Сибир? Нали там му харесваше - чист въздух, природа...? Или там предателят няма как да си харчи спечелините копейки.
  • 32 Казуар

    12 51 Отговор
    Другарю Волгин, ти в Русия ли си правен.

    Коментиран от #36, #71

  • 33 иди на хер

    28 5 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Тебе , фашагата забравиха да питат !
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Те тоя направи от БНР

    8 44 Отговор
    радио "Гаварит Масква".
  • 36 до третополовия

    35 4 Отговор

    До коментар #32 от "Казуар":

    Що , В резерват на Фащ като теБе ли всички трябва да са правени !?
  • 37 🇧🇬🇪🇺💯

    43 4 Отговор
    Западът прави лоша услуга на Украйна, изпрати голям брой напълно несъвместими оръжия от десетки производители и различни калибри. Има и съветски оръжия, натрупани по време на Варшавския договор, и различни "маркови модификации", и оръжия с универсален калибър на НАТО. И инструкциите за него са на английски, френски или немски... и няма инструктори за вас. Логистиката на снабдяването с боеприпаси е чудовищна.
    С ремонтната логистика нещата са още по-лоши. А руският Генерален щаб намери най — важното слабо място на "колективния Запад" - неговата недостатъчна сплотеност: разнородни арсенали, трудности с взаимодействието и много сложно обучение и логистика. Руската Федерация от своя страна продължава функционалните традиции на големите армии на Варшавския договор: обединение, стандартизация, калибри, резервни части и компоненти за цялата армия. Всичко се основава на съветските стандарти и е съвместимо със старите запаси. Производствен примитивизъм," антивандална " здравина и елементарно проста поддръжка. Тоест, съвместимост на всичко с всичко-от винтове, униформи и радиостанции до патрони. Огромни серии, минимални разходи, без конкурентни гаранции за дългосрочни доставки.

    Коментиран от #58

  • 38 факти с имена и реални човешки съдби

    25 9 Отговор

    До коментар #34 от "9 лъжи":

    1. Българинът инж. Иван Милев – жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 деец на българската общност

    2 Българинът Александър Николов – мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014

    3. Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014

    4. Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 пред посещението на Българския Президент

    5. Оскверненият пред 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград – поруганите им имена омазани с украинска жълна и синя боя на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към местните българи „чемодан – вокзал – София“

    6. Българинът Василий Кащи – публично жестоко пребит при залата на общинския съвет и зялят в очите с антисептична течност в Белгород на 30 мвй 2017

    7. Първият акт на преварата в 2014г. – отмяната на законите гарантиращи права на българския език.

    8. Прекрояването на Болградските общини в 2020 за да изгубят българите мнозинстното си в тях, международно осъдено с Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 г.

    9. „Закона за коренните народи“ от 1 юли 2021 г. грубо дискириминиращ живеещите от векове там българи.

    Коментиран от #52, #68, #70

  • 39 От древни

    27 4 Отговор

    До коментар #30 от "Българка":

    времена до наши дни правото е на страната на по-силния. Точка....
  • 40 САЩ демократична държава?

    38 7 Отговор
    Та те имат само 2 партии! Та това си е чиста диктатура. Едната партия е за цвят, да не ги обвинят в диктатура.
    На това ли му викат демократична държава?

    Коментиран от #122

  • 41 🇧🇬🇪🇺💯

    37 4 Отговор
    Штепан Котрба: променена е информацията на западните разузнавателни служби, постъпваща в западните медии. Да продължиш да лъжеш за контранастъплението, както преди, вече е невъзможно, когато видиш карта на Украйна. Двеста метра напред и половин километър назад не е офанзива, а целенасочена денацификация и демилитаризация, точно по бележките на Руската федерация. Дори последният глупак на Запад вече разбра, че Украйна няма какво да се противопостави на Руското оръжейно и икономическо превъзходство. Но Русия дори не изпрати всичките си войници и цялото оборудване на фронта, използвайки само един от петте военни окръга — Северния военен окръг — и милицията.
  • 42 Боклууууук

    8 31 Отговор
    Боклууууууууук мръсен долен
  • 43 соломон напасания

    40 6 Отговор

    До коментар #34 от "9 лъжи":

    "Нравится не нравится терпи мая красавица !"
    Такова беше обръщението на Путин към Зеленски още преди СВО но тоя г@щник е кукла на конци и нищо не зависи от него както и у нас в нашето блато с Парапета , Тулупа , Пеевски и пр
  • 44 Град Симитли

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "Сериозно ли..":

    Биеха ли те в училище, че си доносник?

    Коментиран от #112

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 🇧🇬🇪🇺💯

    29 7 Отговор
    Но Русия дори не изпрати всичките си войници и цялото оборудване на фронта, използвайки само един от петте военни окръга — Северния военен окръг — и милицията.
  • 47 ЕДГАР КЕЙСИ

    11 39 Отговор
    ПЕТЪP BOЛГИН .......... РУСКИ KOMУНОПИTEK ............ ФАКТ !
  • 48 Уау

    11 34 Отговор
    Русия доминирала
    Ама как доминира..с тия 40 годишните алкохолици дето са с еднопосочните билети ли?
    Тоз кл@ун явно гледа само руска телевизия
  • 49 🇧🇬🇪🇺💯

    7 0 Отговор
    Авдеевка

  • 50 а ааа

    9 36 Отговор
    Този ми идва а в повече днес. Няма да му чета путлерасткия пасквил.
  • 51 чико

    24 2 Отговор
    До №13 българка Явно си закъсала стара мома щом разсъждаваш така.Вземи ,че си оправи и правописа!
  • 52 От тези

    9 26 Отговор

    До коментар #38 от "факти с имена и реални човешки съдби":

    Нито един няма български паспорт.
    Второ,убита са от снайперистите на Вагнер.
    Изтърка ви се и тази простотия.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Здравей

    37 7 Отговор
    Да купуват, обаче вредят на България! Вън долните , платени от американски фондации продажници ! Долу ръцете от България

    Коментиран от #67

  • 55 Фори

    7 36 Отговор
    Волгин да се преименува на Ленин и да ходи да вдига революция. Страда от мания за величие.
  • 56 Военен експертъ

    5 22 Отговор
    Волгата моншето понеже е китка и много разбира от военни действия споделя експертното си мнение с бг народеца
    Другарю играта е е центъра там не знам как решихте че някой побеждава при условие че бойните действия са в стил 1916 година
  • 57 Сандо

    32 8 Отговор
    Мнението на българските евроатлантици зависи само от грантовите ведомости.Ако утре Митрофанова излезе с подходяща ведомост,българските евроалантици на мига ще се превърнат в азовци /идва от Азовско море,вътрешно за РФ,а не от онова сатанинско образование на укронацистите/ и ще започнат призиви за напускане на пропадналия ЕС и присъединяване към БРИКС,на когото принадлежи бъдещето.Такива са ни едни въртеливи нашите грантаджии.

    Коментиран от #65

  • 58 Сандо

    26 7 Отговор

    До коментар #37 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    А защо Запада е на такъв хал?Нали натото отдавна е създал стандартите и стриктно следи да се спазват?
  • 59 Киро

    35 4 Отговор
    Във всяка държава има мафия ,а нашата мафия си има държава!! Нищо ново предателите на народа и държавата ни наричани сглобката на посолството ,финансират САЩ за самолети и оръжия на хартия ,а народа да гладува ,студува и умира болен! Тези омразни изменници стоят на топло,возят се в скъпи коли,получават тлъсти заплати и бонуси,показват се по медиите ,отвратителни типове! Дано по скоро им дойде края ,дай БОЖЕ!!!
  • 60 Анонимен

    8 28 Отговор
    Волгин - русский кондoм (фабрично скъсан).
  • 61 ха ха

    7 33 Отговор
    Стига сте публикували провокатори на вражески държави! Републиканците от Сената просто притискат Бай Дън да признае провала на политиката на отворени граници. Удрят по глобалистите. Хич не си мислете, че на Путин ще му се размине.

    Коментиран от #79

  • 62 Прав е автора!

    38 11 Отговор
    Дали ви харесва или не,Русия прегази Украйна,барабар с цялото НАТО и ЕС!
  • 63 Този Изме.кяр

    8 23 Отговор
    Дали кара Волга.

    Доста интересно ще бъде ако кара Волга .

    Ще докаже че е истински Русопутяк.

    Или като Песков и той има Айфон от омразния Запад .
  • 64 Да.........

    6 17 Отговор

    До коментар #19 от "Пръч":

    Мислиш като типичен руснак. Само бомби са в празната ти тиква. Как ви създадоха такива?
  • 65 А на родните

    4 17 Отговор

    До коментар #57 от "Сандо":

    Копейки само от милосърдието на

    Тъотка със вмирисаната мекица .

    Доста гладни Копейкаджии са опитвали вкуса и .
  • 66 ууу3

    36 7 Отговор
    Аз съм един от хората които правехме тези БТР-и в гр. Червен брег . Машините са прекрасни , затова българските продажни политици ги ПОДАРЯВАТ на еврейчето в Украйна !!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #134

  • 67 Долу ръцете

    8 24 Отговор

    До коментар #54 от "Здравей":

    От България на Руските Окупатори.

    Ще започнем от Мочата .
  • 68 Тези простотии

    5 23 Отговор

    До коментар #38 от "факти с имена и реални човешки съдби":

    Ги разправяй на баба си .

    Всичко е Руска измишльотина .

    А българина за който говориш е
    Руски Колаборант и предател .

    Подобен на Иля Кива
  • 69 Хххххххххх

    32 7 Отговор
    Каквото и да стане от тук насетне - българския народ спечели. От една страна руснаците ще спечелят СВО, от друга ще има все повече и повече антиамерикански и антиевропейски настроения, които ще продължат много години.
    Дано това събуди българския народ и да мисли дали е удобно да дава власт на лумпени и ненормалници.
  • 70 И затова

    5 14 Отговор

    До коментар #38 от "факти с имена и реални човешки съдби":

    Българите продължават да си живеят в Одеса.

    Хахаха .

    Нали така Червено Чаршафче.
  • 71 Може Мутрофанова

    2 15 Отговор

    До коментар #32 от "Казуар":

    Да му е кръстница .

    Хахаха
  • 72 Хаха

    4 20 Отговор

    До коментар #29 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Циркаджия .

    А какво стана с Крайцера Масква.

    Изплува ли ?

    Питам за едно приятелче , че се притеснил .

    Много дълго време е заседнало под вода
    Руското корито .

    Коментиран от #80, #135

  • 73 Хаха

    6 12 Отговор

    До коментар #19 от "Пръч":

    Дай да видим първо
    Има ли Безпилотници над Масква ,
    Че ако пред две години някой беше казал това
    Щяха да го помислят за Луд .

    Хаха
  • 74 Напротив

    7 18 Отговор
    Българите много добре разбраха,че си на заплата и от кремълския сатрап.
  • 75 Отвратен

    7 18 Отговор
    Волгин - вън от БНР!!
  • 76 Пловдив

    7 20 Отговор
    В края на 89-та и началото на 90-та трябваше да постъпим с комунистите (като този плехар),както те са постъпвали с нормалните хора след 44-та,но ние направихме грешка,като ги оставихме,да си" развяват байряка" до ден днешен!!! Румънците го направиха тогава и сега са доста по-напред от нас!!!
  • 77 Физиотерапевт

    19 5 Отговор
    Русия смаза НАТО с подизпълнител Украйна само с доброволци,затворници и ЧВК.Армията и не излезе от казармите дори си правиха големи учения в Балтика и далечния Север.Представата на евроатлантиците за война зад компютърните пултове и висши технологии се разби в кървавите,кални окопи,минни полета и плътен артелерийски огън.

    Коментиран от #78

  • 78 Смазвач

    2 14 Отговор

    До коментар #77 от "Физиотерапевт":

    А така ошанки..няма да се давате че ако разберат руските бабички какъв смях сте нищо чудно да гласуват за Стрелков
  • 79 ПУТИН!

    11 1 Отговор

    До коментар #61 от "ха ха":

    Местя...
  • 80 Хехехе

    18 4 Отговор

    До коментар #72 от "Хаха":

    За един приятел питам...!
    А кво стана с...,,Пролетната Перемога"...?!
    Дойде зимата,а Перемогата все не идва и не идва...🥺🙄😪!
  • 81 Коко реалиста

    20 4 Отговор
    Моля евроатлантиците и "победители" дето се изявяват тук в коментарите да отговорат защо преди дни украинската Рада е отменила закона за забраната на руския език на територията на Украйна приет след началото на военните действия ? Само не изтъквайте благородството на победителите , а май това е началото на края .
  • 82 Ами ДА...!

    16 5 Отговор

    До коментар #12 от "Искате,ли нови усещания в в секса?":

    Не сме импотентни шушляци,като вас-Русофобите...!

    Коментиран от #85

  • 83 Българин

    7 15 Отговор
    Американците ще отпуснат помощ за Украйна въпреки крясъците и заклинанията на петата колона на Москва. А Волгин да се благодари, че в омразният за него ЕС не съществуват закони подобни на тези в любимата му Русия. Защото ако имаше, щеше отдавна да търка наровете в някоя колония с присъда от минимум 10 години. Ако преди това не беше паднал от някой прозорец.
  • 84 Весела

    22 4 Отговор
    Ясно е че жълтопаветния дебилитет е увреден по рождение но поне малко да гледат и четат нещо различно от дневник и оня алкохолик Дайнов!
    Русия няма как да бъде победена,самите руснаци са силни хора -ментално ,преживяли са Сталинградската битка и глада в който е трябвало след плъховете да се хранят с трупове за са оцелеят и са победили!За това трябват топки!А Европа и САЩ са меки китки ….Това са фактите!
    Никой до сега не е могъл и няма да победи Русия!!

    Коментиран от #86, #94

  • 85 Доротея

    5 21 Отговор

    До коментар #82 от "Ами ДА...!":

    Какво мъжкарско има в това като чуеш за Русия и Путин да си изуеш гащите и да заемеш позиция "партер"? Русофилията със сляпото си подчинение на всичко руско и съветско, с роболепнотото си и сервилно отношение към руснаците и внушеното задължение за вечна благодарност към "двойните освободители" е ярък пример за пасивен хомосексуализъм.

    Коментиран от #137

  • 86 Кресна

    7 16 Отговор

    До коментар #84 от "Весела":

    Ако има нещо, което руснаците да са изобретили то това е русофила. Русофила е менте българин измислен и култивиран от руските дегенерати с цел да се постави България и българския народ в подчинение и покорство спрямо руската кочина.
  • 87 Само питам

    9 17 Отговор
    Какво ще се случи с българските русофили след като психопата Путин пукне и Русия се разпадне?
    А/ Ще има вълна от масови самоубийства, истерия, депресии и други психични заболявания
    Б/ Ще емигрират в остатъчна Русия за да я защитават от "агресията на САЩ и Запада "
    В/ Ще заобичат Китай и другарят Си Дзинпин.
    Г/ Ще станат нормални българи

    Коментиран от #143

  • 88 А пък

    7 14 Отговор
    Вие чуждопоклонниците-путинофили така и не разбрахте, че агресивният империализъм не може да се оправдае, независимо кой го извършва, и срещу кого ! Обективност е нужна в журналистиката, а не политически слугинаж, но специално ти, Петре, отдавна използваш обществените медии (най- ми е гадно когато го правиш в Хоризонт) за отявлена про-руска пропаганда ! Не знам колко ти плащат за това, но знай, че в историята остават делата, а не копейките !
  • 89 Карбовски

    9 17 Отговор
    Русофилията е форма патологична ОМРАЗА. Русофилите мразят свободата и демокрацията, ЕС, НАТО, САЩ, Украйна и украинските бежанци, евреите и Израел.... Готови
    са да мразят всичко и всеки, които Путин и Русия им посочат. И изпитват чувства на изпълнен дълг и задоволство от демонстрирането на омразата си.

    Коментиран от #125

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Мартин

    7 15 Отговор
    Чета русофилските коментари и пореден път се уверявам, че няма по големи национални предатели и българофоби от петата колона на Москва. Не знам защо руснаците са мразели толкова много България за да създадат тази пета колона от безродници и повече от 150 години да я финансират, култивират и ръководят!
  • 92 Артилерист

    9 13 Отговор
    По-неприятен и отвратителен от обхванатият от манията за величие и уникалност руснак е неговият покорен и доброволен задунайски роб!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Ухаа

    5 10 Отговор

    До коментар #84 от "Весела":

    Бе те ошанките и американски консерви ядяха..още ги копаят в окопите там масово..от един ватник иначе знаеш ли колко остава..
    ПЕТОЛЪЧКАТА НА ЧЕЛОТО МУ

    Коментиран от #118

  • 95 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 10 Отговор
    Всичкото русофилистично войнство е по барикадите..........…Слава Богу, и слава на Украйна, че на БЪЛГАРИТЕ най-сетне им се поотвориха очите за "Авантюрите на русия в ...........България".
  • 96 Къде ми е нощното шкафче?

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "Искате,ли нови усещания в в секса?":

    Евроатлантичетата си падат по хомосекс!
  • 97 Очевидец

    11 1 Отговор

    До коментар #20 от "Поредният 4000-хилядник!":

    Лукойл няма да си отиде,уважаеми.Ще се смени българският притежател на големия пакет акции.Игрите са доста сложни,за прости мозъци!
  • 98 Българин

    6 13 Отговор
    Близо месец петата колона на Москва от национални предатели и българофоби повтаря до припадък кремълските наративи, че Украйна се е провалила, колективния Запад се е уморил да и помага, ще спре помощите и ще принуди украинците сключат мир срещу териториални отстъпки. Нищо от това няма да се случи, помощта за Украйна няма да секне, мерките срещу нарушаването на санкциите ще се затегнат а срещу проруските хибридници като Волгин ще се предприемат законови мерки.
  • 99 Делю Хайдутин

    8 13 Отговор
    Крайно време е проруската пропаганда, дезинформация и подкрепа за руският агресор да бъдат третирани като заплаха за националната сигурност на България с всички произлизащи от закона последствия.
  • 100 Само питам

    7 10 Отговор
    Какво друго, освен руска имперска пропаганда може да се очаква от едно същество, което е сменило българската си фамилия с името на руската река Волга?
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Невен

    17 5 Отговор
    Много точен коментар!Западът обмисля мир,само нашите мижитурки продължават с помощта си за Украйна, но за сметка на нас българите!След приключване на войната Украйна ще загуби около 80% от промишлеността си и ще изплаща дълга си,само към САЩ, около 300 години.Да му мислим и ние,какво ни очаква, като пак сме на страната на губещия!
  • 103 Стеф БГ

    15 3 Отговор
    Защо нашите уважаеми евроатлантици не са пред паметника на геройски загиналите американски и английски летци при бомбардировките на София преди 80 години на тази дата и не почетат техния подвиг !!!

    Коментиран от #139

  • 104 Тома

    10 2 Отговор
    Нашите евроатлантици са и тако и вако.Който става по силен те са с тях.А и всички са с партиен билет който им дава предимство да се държат за палците
  • 105 Андролова

    11 9 Отговор

    До коментар #101 от "Само не":

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че Русия има мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските п римати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Българин

    10 5 Отговор
    Както винаги - Точен

    Коментиран от #109

  • 108 Гориил

    10 9 Отговор
    И най-тежката форма на русофилия се лекува с живот в самата руска ко чина. Така например Депардьо получи руско гражданство лично от Путин, но след като изтрезня избяга чак в Белгия и предпочита от там да се обяснява в любов към Русия и Путин. На българските ватенки са достатъчни 6 месеца живот в Русия за да станат нормални българи.
  • 109 Истината

    8 7 Отговор

    До коментар #107 от "Българин":

    Доброволните руски роби не сте българи а само роби. Ненавиждани от българите и презирани от руснаците, защото знаят, че продалият собствената си родина ще продаде и господарят си.
  • 110 Доктор Рачо Петров

    5 7 Отговор
    Лекувам русофили от патологична омраза и българофобия по стара и изпитана рецепта. Гарантирани резултати!
  • 111 Перо

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "Сериозно ли..":

    Всички медии в БГ са джендърски и под ционистки контрол! Повечето са на зоб при чичко Шорош, но възнаграждението на троловете е в шекели! Масово се пускат статии от ГЩ на Украйна, като само се променя името на автора!
  • 112 Порно

    5 1 Отговор

    До коментар #44 от "Град Симитли":

    Най вероятно са го били, но със сигурност и са го е б али, и човека е с правилната евро океанска ориентация.
  • 113 Хе хе

    11 4 Отговор
    Газ пикаят нашите правоверни евроатлантици.
  • 114 Наблюдател

    7 9 Отговор
    Волгин е бил канен на парада на победата в Киев, който руснаците щели да правят през 2022 година, затова е такъв яростен путинист.

    Коментиран от #116

  • 115 Евгени Минчев

    8 3 Отговор
    Петър отдавна е готов за възстановяването на СССР.

  • 116 Не наблюдателен!

    11 3 Отговор

    До коментар #114 от "Наблюдател":

    И от самолет се вижда,че вече тези опорки за ,,путинисти" и ,,руски агенти",просто не вървят...!
    Много преди Волгин,световни журналисти и анализатори казаха:
    Просто Украйна губи войната...!

    Коментиран от #121

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Весела

    6 2 Отговор

    До коментар #94 от "Ухаа":

    Нещо друго измисли!юти си едно надупено пъдпъдъче на дементния старец .Вашата порода е мекотели а мекотелите не знаят какво е битка и победа защото когато е напечено се крият под камъните!
  • 119 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    4 8 Отговор
    Волгин дали ще може да преживее без държавна заплата от евроатлантическа България?
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Наблюдател

    9 2 Отговор

    До коментар #116 от "Не наблюдателен!":

    Щом Украйна губи то парада на победата в Киев ще бъде съвсем скоро ?
  • 122 хъм

    4 5 Отговор

    До коментар #40 от "САЩ демократична държава?":

    както и да се наричат тези две партии, символите им са магаре и слон, а някъде там в краката им е нещастната вече демокрация.
  • 123 АСФЧ

    5 10 Отговор
    Волгин - боклук от класа, причинява киселини и оставя лош мирис след себе си. Защитен си само ако си путинофил с ампутирана ценностна система.

    Коментиран от #136

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 ей готин

    6 3 Отговор

    До коментар #89 от "Карбовски":

    гледам коментарите на "русофилите" и "русофобите" и оставам с убеждението, че вашият отбор(фобите) категорично е обсебен и излъчва злоба и ненавист в много по-големи количества, а и постоянно приписвате собствените си недъзи на другите. Жалко.
  • 126 Татко Барва

    8 3 Отговор
    Перфектно казано!
  • 127 Мижи Турка

    8 3 Отговор
    Чудесна статия, как ли изобщо се е промъкнала
  • 128 Вили Иванова

    4 2 Отговор
    Браво!
  • 129 Тор Педо

    6 3 Отговор
    Не Украйна, а Америка изгуби и тази война
  • 130 фактите

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сериозно ли..":

    Ами нали е демокрация - всеки има право на мнение, или при евролантизма не важи? Който не е с мен, е против мен? Опс, ама това го казва другаря Сталин, бе, евро-атлантически подлоги нааакани.
  • 131 Волгин е нагледен пример

    3 6 Отговор
    За пошла и зависима журналистика! Той дори не отговаря на критериите за журналист, а именно обективност и безпристарстност! Всички негови словоизлияния са пропити от тежка зависимост и неприкрита симпатия към Кремъл, даже се сещам за онзи виц за Бай Тошо и Леонид Брежнев на съвещание на световни лидери.По едно време някой яко се изрязъл и Брежнев наредил - Тодоре Вън! Ама не съм аз бе Лъонка протестирал Тошо на няколко пъти.Въпреки всичко Брежнев го изгонил и на упреците на другите, че може и да не е бил той отговорил.Не е той, аз бях-ама аз като п,,,,а, той се н,,,,а!.Та и Волгин е същия!
  • 132 Хааа

    5 6 Отговор
    А русофилите да си заминават в русия.
  • 133 оди

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "тъй тъй къзъм":

    да те муши спицоф г..йтак
  • 134 простото куче

    2 2 Отговор

    До коментар #66 от "ууу3":

    Правеха в Червен бряг МТЛБ / многоцелеви тягач лек браниран / , а не БТР. Поне след 1983г , за преди това не мога да споря . И за твоя информация от точно тези БТР-и по-голям боклук няма !
  • 135 бай Иван

    4 1 Отговор

    До коментар #72 от "Хаха":

    Крайцера Москва може да не изплува, ама и Украйна така потъна целокупно като държава. Та не знам на какво ес радваш?
  • 136 Говедар

    2 1 Отговор

    До коментар #123 от "АСФЧ":

    Пък евроатлантиците разправят, че оставял и лош вкус в ycтaтa.... Като ги влекат такива работи...
  • 137 Говедар

    1 1 Отговор

    До коментар #85 от "Доротея":

    Русофилите ли описваш или евроатлантиците? Щото тези модерните ценности от запад идат...
  • 138 Говедар

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Тези думи ги отправи към укрофашистите, които бяха поставени на власт от посолствоТО и лично наставлявани от Виктория Нюланд и Джефри Пайът. Които осем години не спряха да избиват мирното население на Донбас и Луганск. Ето малко свидетелства:

  • 139 AZ Джонсън

    3 1 Отговор

    До коментар #103 от "Стеф БГ":

    Те ни избомбиха защото спасихме евреите,

    Коментиран от #140

  • 140 AZ Джонсън

    1 1 Отговор

    До коментар #139 от "AZ Джонсън":

    За благодарност. Скоро пак!
  • 141 Артилерийска подготовка

    10 1 Отговор
    Съвсем точно, интелигентно и на разбираем език-само с български думи-казано. Особено ми хареса ясното обяснение за изкълчения език на Тагарев, че подаряваните на Украйна български БТР-и в България за нищо не стават, но в Украйна ще преодолеят всички природни, климатични, теренни и прочие трудности. Това говорене на Тагарев, другите от Атлантическия клуб и техните подобия, вече не е пропагандна заблуда, а чиста проба вид нацизиране, което не само няма нищо общо с обективността, но е инатене в смисъл "Хич не ни интересува какво мислите, ние сме управляващи, мислим ви за...(за да не ме изтрият), ще правим каквото си искаме, а вие ще слушате. Свиквайте!" Вече съм писал и какво прави бетонното атлантическо мнозинство на сглобката в парламента-всичко опозиционно се преодолява брутално и дори подигравателно, както и в случая с президентското вето за БТР-ите. Търпи народе! Нашите атлантици не само надминаха американците, те им стават пример за безочливо поведение...
  • 142 Пит

    2 5 Отговор
    оди си на волга или на дон Оттук нататък украинците ще си стоят у дома и с високоточни ракети и дронове ще отстрелват руснаци в окопите и така докато не се оттеглят живите защото тези в чувалите са около 400 000 до момента
  • 143 Да ти отговоря

    5 3 Отговор

    До коментар #87 от "Само питам":

    Отговор Г) е невъзможен! От комуняга нормален човек никога не може да произлези. На тия душичката им е отровена.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 ЗЕЛЕНСКИ

    5 1 Отговор
    УПОТРЕБЕН И ЗАХВЪРЛЕН
    КАТО ВСИЧКИ ПОДЛОГИ
    ВАЖИ И ЗА НАЩЕ КРЕСЛЬОВЦИ НАЧЕЛО С ТАГАРЕНКО ПАСИ И ОСТАНАЛИЯ ОТПАДЪК
  • 146 Номера е

    1 1 Отговор
    Да нямаме никакви оръжия.
  • 147 Никой

    1 2 Отговор
    Италианците се славят като " отлични " бойци,като изключим войниците на Римската империя. От първата световна война насам м наши дни те са винаги уморени. Винаги са световно мерило във военните действия и въоръжение. Но да си дойдем на думата от Волгин-Георгиев изпитващ неописуем оргазъм от думите на Мелони по повод войната у която води Матушката му. Трябва да преведе по простонародно му думите за да ги разбере останалата част от ЕвраАзиатските му последователи. Азиатски ,това звучи гордо и предопределя по нататъшната мисловна дейност на Волгин - Георгиев. Па що се срамиш от фамилията българска ?
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 ИНЖ

    1 1 Отговор
    Руските тролове един през друг се опитват да оправдаят провала на "тридневната СВО". КАТАСТРОФА. А сега го играят "миротворци"??? Нещо забравиха за "парад на победата" в Киев???