Last news in Fakti

15 Декември, 2023 13:00 2 078 71

За „демонтажа” в Княжеската градина

  • огнян гърков-
  • мнения-
  • демонтаж-
  • моча-
  • паметник на съветската армия-
  • българия

От практически опит знам, че империите разполагат с добре подготвени експерти по международно право

За „демонтажа” в Княжеската градина - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Библейското: „Който не е с Мен, той е против Мен” претърпява куп трансформации от древен Рим до „Който не е с нас, е против нас” при Сталин и Хитлер. И в последствие. Но ми се струва, че по-актуално за преобладаващото мнозинство от НАС българите, желаещи да живеят с поколенията си в МИР, а не да слугинстват като пушечно месо в чужди войни, става: „Който е с ВАС е против НАС”. А под „ВАС/от „Вие” мнозина разбираме зомбираните лакеи на подчинение на глобалния протектор, брюкселската и €-$-та му гео-рая и чиновници. Преобладаващо сте генетични наследници на доносник-ибрикчиите и нагаждачите към всички власти на остатъка от българските територии.

Прозрачна и за деца е целта с „демонтажа”: отклоняване на общественото внимание от неспособността да провеждате национална политика, да приемете балансиран държавен бюджет + стремежа да „натресете” необмислени и безцеремонни промени в Конституцията „на галоп”с доверието едва на 27% от правоспособните избиратели. Също така да превърнете България в управляем отдалече военен плацдарм за чужди геополитически интереси. И след 14-годишни напъни на ГЕРБ и по-краткосрочни въжделения на други съуправленци страната да бъдела приета за равноправен член на Шенгенското пространство и на еврозоната. Столичната и областната клики и „СОС-овете”, в т.ч. бъдещият, също демагогстват по шопски, като Андрешковци.

*При сегашното незавидно състояние на българо-руските двустранни отношения и непредсказуемостта на „ракетно-ядрена” Москва е меко казано нецелесъобразно да „бъдем рискувани и пожертвани” заради пубертетско-примитивните аргументи за отстраняване на просъветския антифашистки паметник. А в близко бъдеще вероятно и в множествено число на аналогични обекти? От съюзническа солидарност ли ? Или от васална зависимост, хамелеонство и сервилност ? Ще последва ли домино от други падащи паметници, в т.ч. на Цар Освободител, на Шипка, на „терористите и смутители на обществения ред” в агарянската империя Левски, Ботев и...“ ? Още през 2001 г. Петър Стоянов предложи въвеждане на латиницата. И азбуката ли ще отмените, защото българицата е била усвоена не само от украинци, но и от руснаци и беларуси?

От практически опит знам, че империите разполагат с добре подготвени експерти по международно право. В т.ч. и Русия, от векове. По мои спомени от преговори тя разполага с достатъчно солидни документи и аргументи за паметника в Княжеската градина и за руската черква на бул. „Цар Освободител”, за да оспори подхода на столичната управа. Вкл. в пролонгираните и НЕденонсирани междудържавен Договор за приятелски отношения и сътрудничество с Руската федерация (ДВ, бр.42 от 18 май 1993 г.) и в междуправителствената Спогодба на Р България с РФ за сътрудничество в областта на културата, образованието и науката, подписана на 19.04.1993 г.

***Вероятно родните полит-приспособенци и тартори-сглобкаджии не се досещат, че символичният просъветски монумент е бил посветен не само на руснаци! Но също и на загинали по време на Втората световна война украинци, беларуси, казахи, грузинци, арменци ... Че през периода септември 1944 г. – май 1945 г. България е заставена от Съюзниците да воюва срещу Третия райх с 3 свои армии под съветско командване като част от Трети Украински фронт. И в двата етапа на т.нар. по съветски образец Отечествена война загиват 8337 български офицери и войници, 9155 са безследно изчезнали и 22 958 ранени. Поклон пред паметта им!

Нека минимизирам политико-историческите идеологеми на защитниците и опонентите на монумента/паметника. За едни той е ПСА, за други МОЧА, но остава българско произведение. В други екс-съюзнически държави на Оста „Рим, Берлин и Токио” през ВСВ Австрия, Унгария (въпреки събитията там през 1956 г.) и в самата Германия, доста паметници на СА са запазени и добре поддържани. Във ФРГ и в други страни се въздържат от груби конюнктурни посегателства върху историческата памет. А руските военни аташета разполагат с бюджет за поддържане на аналогичните паметници на СА. Въпреки че след разпадането на СССР практиката в отделните държави е различна и сравненията със софийския паметник са неуместни. Но напр. чехите преживяха Пражката пролет и окупацията през 1968 г., мнозина прибалтийци и поляци преди това. В Украйна и в тези страни доста паметници на СА бяха разрушени. Украйна е обект на „ограничена военна операция”, която отстоява/ме/ със сегашните ни Big brothers, наши ментори: 1-во в НАТО и (щом има Да!) 2-ро в ЕС. Менторите, чиито тогавашни лидери ни „заприходиха” след ВСВ в лагера на Сталин. Посредством „салфетката на Чърчил”, комуто главно и на въздушната огнева мощ на Рузвелт и САЩ дължим геноцида над София и Княжеството ни през 1943-44 г. А и от двадесетина години насам нашите управленци-мижитурки така и не събраха кураж да легитимират морално-политически встъпването на България в НАТО или поне в Европейския съюз чрез всенародно допитване !!! И през 2010 г. премиерът Борисов разреши на ул. „Козяк № 16” пред посолството най-тържествено да бъде открит паметник на загиналите в небето на Родината ни убийци и разрушители летци-бомбардири от САЩ.

*И без катаклизмите около ПСА Русия от 2 години ни счита за неприятелска страна. За икономическите щети, които бихме претърпели, при внос на въглеводороди и суровини през Босфора, не бих се наел да коментирам, поради тоталната хибридна казионна и многостранна дезинформация от данни в публичното пространство.

**България е отново раздвоена. Опонентите на мемориала облъчват с ненавременна, преднамерена пропаганда в обстановка на нарастваща социално-икономическа нестабилност. При управленски безсилната, алчна и некадърна марионетна върхушка. Способна почти единствено да руши, вкл. и международен престиж. Малък пример: През м.г. президентът Р. Радев обяви готовност България да бъде домакин на КОП29 (Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата), но Русия вече успя да ни блокира в полза на по-гъвкавия Азербайджан.

***Нима закъснелите анти-ком и анти-путин активисти не биха могли да реализират СВОЯ анти- ентусиазъм и „кураж” си като доброволци на фронта в Украйна? Лично или даже със семействата си! Или поне да допринесат финансово за компенсиране на последствията от продължаване на действията по демонтажа ?

14 декември 2023 г./ФБ Огнян Гърков


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    48 14 Отговор
    Умните и красивите режат паметника нощем незаконно като роми берачи на желязо.И тези хора ще правят Съдебната реформа.
  • 2 Ха Ха

    27 44 Отговор
    Типичната за руския поданик злоба и яд от безсилие, превъплътена в ругатни, обиди и лъжи

    Коментиран от #6, #35

  • 3 Хайку

    26 33 Отговор
    Зимна тъга,
    МОЧА падна́!

    Коментиран от #8

  • 4 Със слово няма да стане

    41 12 Отговор
    Хунвейбините нито слушат, нито разбират аргументи или мъдри слова, те могат да реват от възторг, докато нещо се руши или някой умира. Много са силни да се доказват пред паметници, но когато се изправи пред тях истински проблем, бягат като пилци.
  • 5 Мдааа

    40 23 Отговор
    Варварите рушат София! И в древният Рим е било така! Талибаните буквално разстреляха статуите на Буда- паметник на ЮНЕСКО! Никъде, никога обаче, нищо не са съградили!
  • 6 Ъхъ

    20 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ха Ха":

    И дедо ти през 41г. ги ръсеше такива, пък после знаеш, какво стана!

    Коментиран от #53

  • 7 Дън Бай

    25 16 Отговор
    Да не бързат да махат скелето, че ще им се отвори двойна работа.
  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    32 20 Отговор

    До коментар #3 от "Хайку":

    Затворихте АЕЦ,
    но не станахте евроGейци❗
    Съборихте мавзолея,
    но не станахте евроGейци❗
    Събаряте паметници-
    ех , евроGeйци,
    къде ще си веят г@зоветИ
    истинските евроGeйци❗

    Коментиран от #12, #66

  • 9 Катя

    26 22 Отговор
    Точно!
    Да се чупят и махат паметници, само защото ни натискат от посолствоТО е евроатлантическо ВАРВАРСТВО.

    Ако се маха паметта и спомена, защото някой е силен тия дни, ако това се прави по поръчка отвън - трябва да знаете, че след ПСА ще падне Цар Освободител. После ще падне Шипка.
    А след Шипка ще падне и Левски...

    Коментиран от #46, #60

  • 10 ЕвроАтлантически варварин

    34 20 Отговор
    Не разбирам, защо махат само МОЧА ( Монумент на освободителната червена армия) ?!
    То цялата държава почти е паметник на комунизма и СССР. Като ще рушат да почват с панелките, язовирите, ВЕЦ-ове, АЕЦ-а, центъра на София. Как може такъв комунистически брутализъм да има в центъра на "европейска" държава.
    евроатлантически и ди о ти

    Коментиран от #55

  • 11 Вън сащ от България

    31 18 Отговор
    Въпиюща глупост е махането на паметник на тези, заради които България не губи половината от днешната си територия.
  • 12 Хайку

    18 12 Отговор

    До коментар #8 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Зимна тъга,
    студ в съветската душа!

    Коментиран от #18, #69

  • 13 Много плюене....

    9 7 Отговор
    ....И нищо съществено! Само ако, как, защото, иначе и толкоз.Едно НИЩО с претенции за НЕЩО!
  • 14 Да видим сега

    18 12 Отговор
    Да видим сега къде са разрушавали и рушат паметници. Вандалите в Рим, кръстоносците в Константинопол, т.н. Велика френска революция - Нотр Дам в конюшня и 1 млн. гилотинирани, Русия - най-голямият храм в Москва, неизброени в държавата и милиони затрити, Китай,Камбоджа и най-новите - Талибаните гръмнаха статуята на Буда, събудените прогресисти в САЩ и Британия катурнаха статуите на поредица исторически им личности и си цензурираха литератаурата и накрая барабар Петко с мъжете и нашият умнокрасивитет. Италианци,французи,русикитайци си посипаха главите с пепел и възстановиха което можаха. Само талибаните и левичарците рупат ли рупат.

    Коментиран от #17

  • 15 Ама писал че писал

    17 18 Отговор
    Тоз комуняга и той си мисли още че е в СССР
  • 16 даммм

    14 14 Отговор
    В мнения само копейщина и путарлящина.
  • 17 Ето факти

    6 8 Отговор

    До коментар #14 от "Да видим сега":

    Значи че е неизменен цивилизационен процес
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Какъв дипломат

    12 20 Отговор
    може да бъде човек, служил на СССР и ГДР. Това бяха, както и нашия, тоталитарни режими, и решенията се вземаха от Кремъл. Неговото мнение не е меродавно за днешния ден. С бавни стъпки, но България е поела в правилния път, който е на младите и кадърни демократични хора, въпреки непрекъснатите саботажи от всякакви ДС- агенти, копейки, чугунени комунисти и рашисти.
  • 20 Демократ

    11 19 Отговор
    Скулптурът Далчев казва през 1993 г. "И сега редно ли е на нашата българска земя още да стърчат паметниците – жалони на робството и жестокостта, на неправдите и униженията, на страха и подозрението.

    Никой народ няма да позволи и приеме такава гавра - да търпи паметници за възхвала на своите поробители. И никъде по света няма такъв един абсурд, какъвто искат да ни наложат комунистите".

    Само слепец не вижда и глух не чува колко прав е бил преди 30 години и колко актуално е сега като виждаме липсата на национално достойнство и родолюбие в политическата класа. Този паметник олицетворяваше подчинението на държавата от Кремъл и сега протестират срещу премахването му подчинените на Кремъл политици национални предатели.

    Коментиран от #23, #34

  • 21 Aлфа Bълкът

    10 10 Отговор
    Ами анти-ЕС, анти-Нато що не заминавате и вие за Украйна със семействата си да допринесете със своя анти-проевропейски ентусиазъм за победата на Русия?
  • 22 Дрън дрън та пляс

    15 5 Отговор
    Това не е демонтаж а унищожение, патината не се възстановява, тия срезове няма как да се заличат
  • 23 А питам

    22 7 Отговор

    До коментар #20 от "Демократ":

    "И сега редно ли е на нашата българска земя още да стърчат паметниците – жалони на робството и жестокостта, на неправдите и униженията, на страха и подозрението.

    Никой народ няма да позволи и приеме такава гавра - да търпи паметници за възхвала на своите поробители. И никъде по света няма такъв един абсурд.."
    ,,
    за джамиите ли става въпрос ?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Дивергент

    15 2 Отговор
    С това разделение на ,,ние" и ,,вие" имате ли отговор на един елементарен въпрос.,Ако този толкова ,,конфликтен" паметник беше известен като паметник на победата над фашизма,вместо като паметник на съветската армия,щеше ли да има такова разделение и дебати?

    Коментиран от #30

  • 26 Патреот

    10 8 Отговор
    Да махнат и барелефа на Пирогов пред института за бърза помощ! Нямаме ли български лекари, ами сме сложили на руски лекар!

    Коментиран от #29, #39

  • 27 Амиии

    3 4 Отговор
    Глупости.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 А бе

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Патреот":

    Входирай си предложението в общината!
  • 30 МДАМ

    12 12 Отговор

    До коментар #25 от "Дивергент":

    Каква победа над фашизма, като фашистите са Кремъл?

    Коментиран от #32

  • 31 Към "политиците" и депутатите:

    11 1 Отговор
    Вие сте майстори на "ИЗКУСТВОТО ДА СИ СЪЗДАВАШ ВРАГОВЕ" и да НИ НАБУТВАТЕ МЕЖДУ КЪЧОВЕТЕ НА КАТЪРИТЕ!
  • 32 Дивергент

    13 2 Отговор

    До коментар #30 от "МДАМ":

    Най-точно то определение за фашизъм дава Мусолини - сливането на държавната власт с частния корпоративен интерес.В коментара си не отговаряте на зададения въпрос по отношение на паметника.

    Коментиран от #62

  • 33 Суха съчка

    6 3 Отговор
    Без гражданска война нищо добро няма да се случи в бг то .
  • 34 Ръката на Кремъл

    13 7 Отговор

    До коментар #20 от "Демократ":

    И понеже сега "няма робство, жестокост, неправди, унижения, страх и подозрение", пред НДК лепнаха една възхвала на тези, които хвърляха бомби и убиваха цивилни граждани, разрушаваха гражданска инфраструктура и гражданско строителство. Но тези убийци са правилни, демократични убийци. Сега ни колнизираха и унищожиха армията ни, енергетиката ни, промишлеността ни, селското ни стопанство. Налагат ни своите идеи и закони, без да се съобразяват с традициите и мирогледа. За тях сме роби и разходен материал. Правят от децата ни безлични индивиди и наркомани с извратени наклонности. С какво американските ни господари са по-добри от съветските? Напротив, Съветския съюз ни зачиташе като нация, уважаваше ни като родствен народ. А англо-саксите ни грабят и мечтая, как ще ни затрият като етнос.

    Коментиран от #38

  • 35 ССС

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ха Ха":

    Кое от написаното е ругатня, обида или лъжа? Това, че ти вероятно не разбираш и половината от използваните в статията думи, не е проблем на автора.
    Но пък твоята реакция определено е типична - щом не го разбираш, значи е обидно. В такъв случай е желателно (може би носи бонус точки) да отвърнем на удара, а и е модерно в момента да обидиш на руски поданик, путинист, ватник, и т.н.
    Но пък със сигурност ще има такива, които да оценят статията по достойнство.
  • 36 Иван рилски

    9 6 Отговор
    Браво нямам какво да добавя, много добре е написано.
  • 37 Българин

    8 7 Отговор
    "а не да слугинстват като пушечно месо в чужди войни"

    Веднага щом разпознаете поредната руска опорка, можете да си запишете името на другаря автор като поредното мутрофанче и да не се занимавате да си губите времето с "мнението" му.

    Коментиран от #44

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Реплика

    11 3 Отговор

    До коментар #26 от "Патреот":

    По времето на социализма ул.Пиротска се казваше Жданов.Тези,които я знаеха като Пиротска продължаваха да я наричат така.Смяната на наименования и разрушаването на паметници не променя мисленето на хората.А сервилниченето в политиката винаги е било дразнещо.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Много заблудени има

    5 7 Отговор
    ДЖЕНДЪРСТВОТО като нарицателно, бе измислено и пуснато в широко обръщение по медиите от Русия, което веднага бе захапано от тукашните български русороби, за да се унижи Запада и Свободата на запад като начин на живот, Но така, като гледам главата на руския войник от Паметникът на Съветската армия, трудно може да се определи от кой точно пол е бил руския войник...?!!!

    Коментиран от #45, #50

  • 42 Жалко

    5 8 Отговор
    Какво иска да каже автора ,доколкото разбирам да се наведем ?По какво причини ?Този паметник е български ,но само за Съветската армия ,не е руска инициатива.И тук възниква въпроса защо инициаторите на паметника са зачертнали подвига на 8337 загинали български офицери и войници през ВСВ и на над 9000 безследно изчезнали .Като че ли не са съществували и нямат семейства,не са дали живота си за свобода ?.Ползвани за пушечно месо по съветски Жуковски образецКъде им са гробовете ,защо никой не ги е издирвал ?И над 22 000 ранени.Епопея на забравените .А,бе елате на себе си.И стига с този паметник.Това е грешка !Ше бъде реставриран и в музея.На Шипка са изписани имената на финландски ,полски,руски войни,а тук в центъра на София нашите герои са забравени.
  • 43 Днес петимата от РМС-а

    9 7 Отговор
    дръти русофила са активирани в чата.
  • 44 Дивергент

    5 2 Отговор

    До коментар #37 от "Българин":

    Ако не си ,,вдянал" до сега защо се разпалиха толкова локални конфликти по света за толкова кратко време,при това след безпрецедентната ,,грижа" за здравето и живота на хората в световен мащаб по време на пандемията следва,че всяко различно от твоето мнение е опорка.
  • 45 Реплика

    3 2 Отговор

    До коментар #41 от "Много заблудени има":

    Не знаех,че свободно избираемият социален пол е руско творение.
  • 46 нее

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Катя":

    Не слушате внимателно или не разбирате! Нищо такова няма да се случи. Шипка, Левски и Цар Освободител не са "червени линии", които ни разделят.

    Коментиран от #47, #52

  • 47 Българин

    3 7 Отговор

    До коментар #46 от "нее":

    Цар "Освободител" е ДОВОЛНО голяма червена линия, която ни разделя.

    Първо, това "освободител" няма нищо общо с България

    и

    Второ, Руската империя не ни е "освободила", а ни е поробила на свой ред.

    Коментиран от #51, #56

  • 48 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Хайку":

    В хайку няма рима, ама ти откъде да знаеш ‼️
    Поне запомни, като мечтаеш:
    " По добре малък отпред , но твой...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 не е измислено

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Много заблудени има":

    Конвенцията беше причина де се иска джендър неутрано обучение за децата и дефиниране на пол, различен от биологичния, което създава разбиране за едва ли не за избираема полова идентичност. Това е изключително вредно!
  • 51 интересно

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "Българин":

    Руската империя вече не съществува, но може да споделиш кой те е освободил тогава!
  • 52 Такааа лиии...?!

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "нее":

    А тогава защо искате да посегнете и на...3 март...?!?!
  • 53 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ъхъ":

    Ти си познавал дядо му? Да не си набор на Гошо Тарабата??? 😂
  • 54 Събориха ли го пропагандния паметник

    2 2 Отговор
    руските окупатори?
  • 55 Българин

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "ЕвроАтлантически варварин":

    Едно по едно, вата. Панелките ще си паднат сами!
  • 56 ССС

    4 4 Отговор

    До коментар #47 от "Българин":

    "Второ, Руската империя не ни е "освободила", а ни е поробила на свой ред..."
    Не бях чувал поробител да се грижи и развива образователна система на робите си!
    от "ИЗГРАЖДАНЕТО НА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ В НАЧАЛОТО НА ТРЕТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА"
    Доц. д-р Георги Пеев : "...Временното руско управление познава и цени опита на българите в образованието. За разлика от другите отдели (министерства) към Съвета на княз Дондуков-Корсаков, където
    титулярите са руснаци, за народната просвета отговаря българин – професорът от Харковския университет Марин Дринов. ... Преобразуванията са затвърдени чрез редица документи, издадени през този период. Най-важните са "Привременни правила за народните училища", утвърдени от княз Дондуков-Корсаков на 29
    август 1878 г., ... Руският език, официален за административните учреждения, не е такъв за училищата. За разлика от всички други отдели, където изобилстват руски чиновници, в просветата такива няма. ... Както и в другите области на администрацията, изграденото от Временното руско управление в просветата служи само като база, от която се тръгва при по-нататъшното преустройство и модернизиране...." Много поробителско изглежда, а? Дали може да се намери нещо подобно за твоите идоли отвъд океана? Малко статистика и от последните години: "През 1989 год. в класните стаи влизат около 1 350 000 ученици, от които 120 000 за първи път прекрачват прага на родното школо. В страната врати отварят близо 5000 училища, а броя на учителите

    Коментиран от #57

  • 57 ССС

    8 0 Отговор

    До коментар #56 от "ССС":

    "През 1989 год. в класните стаи влизат около 1 350 000 ученици, от които 120 000 за първи път прекрачват прага на родното школо. В страната врати отварят близо 5000 училища, а броя на учителите в тях е над 150 000. През 2000 година българските училища са намалени на 3491, а днес те са останали само 2456 с 27 закрити за последната учебна година." Това от приятелите ни!
  • 58 Професор

    6 4 Отговор
    Гърков, що за дипломат си, щом смяташ, че през 1943-44 България е Княжество и не знаеш, че това "Княжество" е обявило ВОЙНА на Англия и Америка? Защо да не ти бомбардират "Княжеството", Гърков, след като си им обявил ВОЙНА лично ТИ, при това с нескрит ентусиазъм? Може би, защото си красив и умен. Аз друго обяснение на виждам... Помогни ми, Гърков!
  • 59 факти

    5 0 Отговор
    СЛОЖЕТЕ НА НЕГОВО МЯСТО КАРТАТА НА БЪЛГАРИЯ С КЛОЗЕТА НА ЧЕШКИЯ ХУДОЖНИК ДАВИД ЧЕРНИ, ЕВРОАТЛАНТИЧИСКИ И МНОГО РЕАЛИСТИЧНО
  • 60 Катюша

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Катя":

    Адмирации за коментара Ви! Права сте, както е тръгнало и това може да се случи - не дай си Боже!
  • 61 Бай Митко

    2 2 Отговор
    Прости им Господи, те не знаят какво правят!
  • 62 Русия днес е агресивенФАШИЗЪМ в действие

    4 3 Отговор

    До коментар #32 от "Дивергент":

    А сливането в Русия на диктаторската власт с капитала на олигарсите, какво е ????

    Коментиран от #64

  • 63 А бе Подлого

    3 4 Отговор
    Защо си се кръстил Гърков ...

    Защо не Русков ,Москич ,Мускал
    Ами Гърков .

    Руски Г.ъ.от верен щеше да бъде най добре .

    Но по интересно е ти защо не си на фронта ..
    .
    Кой освен Русороба , вика Майка Русия.

    Никой друг не вика
    Майка Украйна ,Русоробче .
  • 64 Дивергент

    0 1 Отговор

    До коментар #62 от "Русия днес е агресивенФАШИЗЪМ в действие":

    Е ,значи все пак стигнахте до извода,че старата глобална олигархия воюва с руската,за да я погълне.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 истината

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    АЕЦ ги затвори Газпром като използва Шрьодер за да замаскира действията си.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Огнян Гърков

    1 0 Отговор
    Lapsus calami (= грешка при писането), трол Професоре! Със закъснение. Имате право, че след Деня на независимостта през 1908 г., за който имам публикация от 22.09.2023 г. във Факти.бг, през 1943-44 г. сме били Царство България. Грешката Княжество съм допуснал в бързината вероятно, поради обстоятелството, че заглавието съдържаше понятието Княжеска градина. Също по време на въздушния геноцид, т.е., военното престъпление, регент е бил и княз Кирил. Геноцид, който оправдавате с формален, текущо угоднически критерий на обявена 2-3 години преди това война срещу 2 военно недостижими за българската армия държави. Обикновено не контактувам с тролове-„про..фАН..есори”, които се обръщат на „ти” и само на фамилия към непознати неанонимници. Но поне владеете правописа.