Last news in Fakti

26 Декември, 2023 10:07 3 618 272

Проф. Кирил Топалов: Фанатичната русофилия е гибелна за българското обществено-политическо и духовно здраве

  • кирил топалов-
  • русофилия-
  • гибел-
  • общество-
  • политика-
  • здраве

Този паметник символизираше, че ние сме смачкани, победени и поробени от тях. Той беше по-висок от Софийския университет. Нормалният българин посреща с радост факта, че този паметник ще бъде премахнат, коментира общественикът 

Проф. Кирил Топалов: Фанатичната  русофилия е гибелна за българското обществено-политическо и духовно здраве - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Масовият българин все по-застрашително започва да остава извън културата. За това алармира пред БНР проф. Кирил Топалов - учен, писател, драматург, сценарист, литературен историк, преводач, дипломат и общественик.
"Масовият българин не чете, а едно общество, което не чете, изпростява. Гледаме масови концерти на чалга певци. Имаме и чудесни театрални постановки, чудесни писатели, но колко хора достигат до тях.

Българинът четеше много. Четеше класика. Имаше и много добра литература. Той нямаше друга възможност да разбере какво става в света. Беше едно време, в което бяхме ограничени от голямата култура в света.

Почти половин век ни беше отнета възможността да разсъждаваме и да взимаме решения свободно. Не може лесно рефлексите ни да станат синхронни със световните и с европейските. Това са трудни процеси".

Извървяхме пътя от една пълна тоталитарна зависимост от властта до пълна свобода, в която могат да се навъдят всякакви чудовища, обобщи писателят.

Той прогнозира, че едва ли ще има край на спора за демонтажа на ПСА.

"Фанатичната русофилия е гибелна за българското обществено-политическо и духовно здраве. Този паметник символизираше, че ние сме смачкани, победени и поробени от тях. Той беше по-висок от Софийския университет. Нормалният българин посреща с радост факта, че този паметник ще бъде премахнат.

Трябва да бъде премахнат и Альоша в Пловдив, и в Русе има голям комплекс, Братската могила и толкова други неща. Българинът трябва да се освободи от своята чужда зависимост. Да осъзнае своите достойнства и да крепи самочувствието си върху тях".

Той обясни, че има разлика дали си в зависимост от изградени демокрации, или от тоталитарното робство.

Въпреки че не вярва в бързата промяна, за следващата година проф. Топалов си пожела българинът да започне да чете повече и да мисли, "но не с утвърдени модели на едно робско мислене, а да търси своите устои като един от най-старите народи в Европа.

"Трябва да стъпим на самочувствието си на древен, силен и културен народ и да не пропуснем шанса отново да бъдем такъв".


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 100 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zаря

    53 183 Отговор
    Русофилите трябва да се изкоренят от българската нация. Всичко що е русофил ще бъде изтръгнато.

    Коментиран от #21, #31, #34, #97, #186, #199, #213

  • 2 Варненец

    47 168 Отговор
    Не само този грозен паметник, има още десетки. Трябва да се премахне и чинията и альошата и много други. Рушофилията трябва да се наказва със затвор.

    Коментиран от #10, #42, #121

  • 3 Аман

    115 23 Отговор
    Отпробаганда.
  • 4 Ковида

    165 38 Отговор
    Къв е тоя отровния дърт кърлеж?!
  • 5 Механик

    45 141 Отговор
    След МОЧА и Альоша и другите съветски паметници ще бъдат премахнати а 3 март няма да бъде национален празник. И ще го преживеете, както преживяхте без разрушените паметници и бюстове на Сталин, без мавзолея и без национални празници на 7 ноември и 9 септември.

    Коментиран от #44, #192, #261

  • 6 Радой Ралин каза

    116 10 Отговор
    Българи, защо се мяташ като някое влечуго от едно зло на друго.
  • 7 Лос

    112 17 Отговор
    Професор Топалов и другите професори с какво са помогнали да се чете повече?Дали са скъсали на изпитите всички които не са знаели?

    Коментиран от #166

  • 8 A тоя?!

    149 23 Отговор
    По коя власт е станал...,,професор"...!
    И как се става такъв при ,,Народната власт",ако не си отявлен русофил...?!
    А сега...обърнал разбата...!
    Аман от интелектуалци-хамелеони...!
  • 9 КОТарАК

    37 111 Отговор
    размисли на тема-защо не харесвам Масковската имперска политика-защото така ни ,,Освободиха,, без никой да ги е молил-(и сами щяхме , най-късно през 1СВ) ,че имаме 2 национали катастрофи , в опити да се свободим напълно! защото бяха против Съединението! защото им платихме и 32 тона злато за капак!!! защото и 1СВ се хванахме с Германия , да се ОСвободим напълно , а те ни нападнаха в Добруджа-добре че беше ген.Колев , да им разкаже играта!!! /// през 2СВ ни нападаха по море , бомбиха , въпреки че не бяхме във война , имахме и дипл. връзки! НАКРАЯ , за благодарност че не изпратихме войски срещу тях , ни нападнаха 1944г. ,мародерстваха тука и пак им платихме за ОКУПАЦИЯТА!! //после стана весело-разбиха селото, аграрната ни икономика с ТКЗС , и пратиха всички от селата , по градовете в панелки..да работят в заводи за СИВ-те бяха толкоз неконкурентни , че след разпада на СССР фалираха-никой не им искаше боклуците!! и така всички селяни , бивши , избягаха навън с милиони , защото нямаше и как вече да се върнат на село!!! това е най-големият ГЕНОЦИД над БГ , и то извършен от,,братушките,, дето вместо да ни се извинят , ни обявиха за неприятелска държава !

    Коментиран от #14, #39, #45, #60, #138, #189

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Доротея

    34 78 Отговор
    Паметници и празници, които са повод да се развяват чужди знамена, нямат място в България.

    Коментиран от #56

  • 12 ПО ТОЧНО

    129 15 Отговор
    А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ФАНАТИЧНАТА РУСОФОБИЯ , ОБЗЕЛА "ФАНАТИЧНИТЕ " СЛУГИ НА ПОСОЛСТВОТО...!
  • 13 АУУУУУ

    23 102 Отговор
    И НЕКА РЕВЪТ НА КОПЕЙКИТЕ ЗАПОЧНЕ ....СЕГА !!! )))))
  • 14 КовидманЯк

    63 11 Отговор

    До коментар #9 от "КОТарАК":

    Още не си спрял наркотиците и злоупотребата със самоделен алкохол...
  • 15 Бонев

    72 12 Отговор
    Уважавам професора,негово мнение. А какво да кажем за слугинажа към новия голям брат?
  • 16 Гост...

    85 12 Отговор
    Като ти гледам годините г-н професоре кариератати се развила при "онези"сигурен съм че си се" облажил " от" комунизма и ти.Но верни на девиза"Винаги със силните на деня" и ти на стари години ставаш за съжеление.
  • 17 Някой

    95 13 Отговор
    А фанатична русофобия не е ли? И Какво точно символизира паметника на летците, чиято задача бе да превърнат София в картофена нива
  • 18 Ванга

    17 75 Отговор
    Русия ке падне

    Коментиран от #24

  • 19 Госあ

    87 15 Отговор
    Гибелни за България са фашизоидите и техните производни. Това е исторически факт. Фактите, че се посегна на православната руска църква, паметника на воините срещу нацизма и цензурата върху изявления на посланици са много притеснителни ! Другото обезпокоително е, че се ликвидират всички останали стълбове на българската икономика в енергетиката наследство от Русия, но руските оръжейни заводи не се пипат, а бълват продукция за украинските нацисти нашарени със свастики и черепи…извратените тържества на варварите са черешката на тортата

    Коментиран от #46

  • 20 Мдаа

    71 10 Отговор
    Хитлер гореше книги, ние бутаме паметници, историята си е история, независимо дали ни харесва или не. А някой от концлагерите в стоят, и никой не иска да ги разрушава.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 $Нюхащ

    67 13 Отговор
    Фанатичната РУСОФОБИЯ е гибелна за българското обществено-политическо и духовно здраве !!!
  • 23 дрънкащи професори като

    58 11 Отговор
    тоя под път и над път които не вдяват че да си реалист защо се стигна до конфликта в урк и оценяващ поне освобождаването ни от турция не означава човек да е русофил.
    Такива професори дали си задават въпроса какво щяхме да изглеждаме ние и държавата днес, ако Русия въобще не ни бяха освободили?
    Иначе Фанатичната русофобия е гибелна за българското общество, защото сме най лесни за нападение по въздух с цел предупреждение, и какво ще направи нато тогава да ни защити и компенсира!?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Бесруски фронт

    9 58 Отговор
    Имало едно време,дядо Иван си копаеше градинката докато магарето Марко надръвен си хапваше кротко тревата....и един ден изневиделица пада от небето руски парашутист и се бухва грозно у нивата.Гледа го дяда ти Иван,Пита го: -Отдека си?-От Московията съм,един голееем град и долетях тук със желязната птица да ти дам идеи колко е велик комунизма без частна собственост и е яко да си крепостен.И дядо го цапва по китарата с мотиката.И си рече:Добре че не се подлъгах да отида в Коми,давам го на надвръвенио Марко да го оправи сехсуално

    Коментиран от #38, #89

  • 26 ЕДна

    59 11 Отговор
    А фанатичната русофобия е още по-вредна.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Тоя "учен" да си спомни

    64 15 Отговор
    Че България е в днешните граници и без щети благодарение на Съветския Съюз и неговата Червена армия. Но предатели като него трябва да бъдат съдени най-строго от Народния Съд.
  • 29 Фанатична русофилия може и да

    54 10 Отговор
    има, както и американофилия от по-скорошно време.
    Последната е вече във властта.
    Но българите, поне повъзрастните, могат да мислят, да сравняват и да правят изводи.
    Както казваше един-като бях войник и ни казваха че НАТО са агресори, ние не вярвахме.
    А то се оказа истина.
  • 30 Абе

    57 9 Отговор
    "фанатичната русофилия" е видна само в такива дребни душици като теб, които ги изкарват денонощно да ме гнусят, че се наричате българи, а сте жалки продажници и лъжци като от някое гето! С такива думички за русофили, путинисти, рашисти и не знам какви тъпотиии с ниендерталски интелект, спонсорирани от гнусните НПО-та на САЩ, за всеки който защитава история и нещо българско, сривате всичко демократично! Това са типично фашистки методи, да анатемосвате всеки българин с гнусните ви лъжи, дребни малки човечета!

    Коментиран от #155

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 А тоя Топалов освен че е

    40 8 Отговор
    всичките тия неща-драматург, писател и какво ли още не, разбира ли от ВиК?
    Щото една чешма ми капе.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Русофилите трябва да станат

    9 50 Отговор

    До коментар #1 от "Zаря":

    г
    p
    y
    з
    200
    Само тогава България ще дръпне напред

    Коментиран от #41

  • 35 Вълко червенков

    9 38 Отговор
    Слава на сащ и нато
  • 36 А кой ще плаща?!

    37 6 Отговор
    Не малкото разходи по събарянето(,,демонтажа"...) на тия огромни паметници...?!
    Нека да е- Професора!
    Аз нямам излишни пари...!
  • 37 гумичка

    42 3 Отговор
    Откакто е започнала войната си пролича защо не вървим напред, а назад с огромни стъпки.
    Много слугинаж на силните на деня, много нещо, лопати от фурната
  • 38 РЕАЛИСТ

    41 6 Отговор

    До коментар #25 от "Бесруски фронт":

    Стигнахте дъното евроантлантиците. Счупи тъпомера с написаното.
  • 39 Мммда

    39 7 Отговор

    До коментар #9 от "КОТарАК":

    Бате в момента описаното от тебе иконом. състояние важи с пълна сила за Германия в момента(заводи и фирми фалират, не са конкурентно способни или се ограбва оборудване, което се изнася), а от осно заводите в Бг бяха купени и разграбени от западните монополистите.

    Коментиран от #49

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ти специално

    26 3 Отговор

    До коментар #34 от "Русофилите трябва да станат":

    ще дръпнеш напред когато някой те бутне отзад.
  • 42 Да бе

    21 4 Отговор

    До коментар #2 от "Варненец":

    По лесно е такива като теб да бъдат премахнати!
  • 43 Име

    21 4 Отговор
    Кирил, Топалов, пише романът - "Нерви", обаче не свършва както трябва.

    Тя се разведе, но - пък дъщерята не успя някак.

    Крушата и опашката.
  • 44 Хахахаха

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    Първо ще трябва да преживеем твоята загуба!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Госあ

    39 4 Отговор

    До коментар #19 от "Госあ":

    И когато отново бездарните и недъгави слуги на фашизма бъдат изправени до стената, отново няма да минат номерата им че са били непричом, защото изпращат оръжие и продоволствия на нацистките орди със свастиките и черепите, точно по същия начин по който са го правели през ВСВ.

    Коментиран от #122

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Гал

    28 2 Отговор
    От къде се пръкват такива ...
  • 49 Не е вярно

    13 27 Отговор

    До коментар #39 от "Мммда":

    През 90-те заводите бяха опустошени от БКП върхушката. За съжаление няма нито един завод купен от западен инвеститор. Това е лесно проверимо. Всичко затрито.

    Коментиран от #64, #185

  • 50 Механик

    9 24 Отговор
    Да припомним, че унижението и робския култ към армията окупаторка се проявяваше дори и в спорта. Във футбола имаше турнир за Купата на Съветската армия, която имаше статут на национална купа от създаването си през 1945 г. до 1982 г. включително. Носителя на Купа на Съветската армия до 1982 г., участваше в европейския турнир за Купата на носителите на Национални Купи.
    0т 1983 г. до 1991 г. от турнира за к.С.А. се определяше евентуално един от участниците в турнира за купата на У.Е.Ф.А. – като това е само носителя на к.С.А.







    След това надпреварата се провежда още 8 сезона до 1990 г., но тогава има статута на второстепенен турнир.
    Купа на Съветската армия
  • 51 Профан Топал

    36 6 Отговор
    Злобната русофобия ще ви изяде отвътре
  • 52 Реалист

    36 6 Отговор
    Фанатичната русофобия винаги вкарва България в нац катастрофи. Топалов явно не чете!

    Коментиран от #69

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Човек

    6 38 Отговор
    Русофилията е подъл план на руската империя за превземане на България отвътре, продължен от КГБ по време на комунизма, който работи до ден днешен. Чрез пропаганда се повтаря до безкрай една лъжа, която заживява собствен живот в съзнанието на масата от наивни хора. Това е лъжата, че Русия е братска държава, която ни е освободила и трябва вечно да сме й благодарни. Руският народ не е братски. Той е смесица от финска и монголска кръв, а ние сме наследници на траките и сме тук от поне 8000 години. Това, че сме дали на руснаците писменост, вяра, култура и държавност, които са повлияли дълбоко най-характерното за един народ - езика му, не ни прави братя. Русия не ни е освободила. Тя изгони изгони предния господар и ни подчини на себе си. Не трябва да обичаме Русия, а да се пазим от нея като от най-голям враг, какъвто винаги е била. Хора, отворете си очите за подлостта на лукавия. Това е Русия - вълкът в овча кожа и врагът, който се преструва на приятел.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Професора

    34 4 Отговор

    До коментар #11 от "Доротея":

    В България има чужди администрация които управлява, едната чужда администрация е на Брюксел другата е на козяк.

    Коментиран от #61

  • 57 Да ама

    7 24 Отговор
    Добре казано на края .Ама има зловредно руско влияние в медии (тролове) от социолози политолози интернет сайтове радио телевизия.И за капак цели три руски партии в парламента. Всички тези фактори.Плюят всекидневно държавата мачкат целенасочено самочувствието на българина с негативни определения и епитети Плюят държавата нацията управлението.Стремят се да създават безпокойство несигурност разделение. В такава медийна и политическа среда е трудно да се създаде у българина чувството че е древен силен и културен. ..Даже невъзможно.
  • 58 Перо

    7 24 Отговор
    Русофилите изглежда никога няма да разберат, че руските имперски интереси, не са български национални интереси.

    Коментиран от #65, #114

  • 59 Един

    30 2 Отговор
    Господин Топалов,вие станахте известен по времето когато казвате че сме били ограничени.Пиесата ви ,,Нерви за любов,, се игра много,залите бяха пълни.Хората четяха.Сега кой знае за вашите пиеси,кой ги чете ,освен някой режисьор? Да има ги изброени в интернет ,но какво от това.Не трябва да се забравя историята ,и нищо не трябва да се руши.Всяко време си има както лошите ,така и хубавите истории.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Доротея

    7 32 Отговор

    До коментар #56 от "Професора":

    Чужда администрациия има единствено в Президентството.

    Коментиран от #67, #70

  • 62 интересно

    22 7 Отговор
    този професор що не го помня измежду десидентите?!? Не помня и в трудовете му преди 10-ти нещо русофобско, ама русофилско бол бол
  • 63 Запознат

    28 4 Отговор
    1997 Сорос направи преврат в България и се почна разграбването и унищожението на България. 2007 държава приключи след като НПО Франц Зайдел чрез марионетката си Борисов превзеха властта. 2021 г пак преврат властта беше превзета от првратаджията Борисов ГЕРБ от друго НПО Америка за България.
  • 64 2пак

    31 3 Отговор

    До коментар #49 от "Не е вярно":

    Както обикновено лъжете на ангро. Най-масовата приватизация беше по времето на Костов и Филип. Не сме забравили продажбата на БГА Балкан за 1 лев например
  • 65 перо, перо

    30 6 Отговор

    До коментар #58 от "Перо":

    хубаво че бяха руските имперски интереси, иначе и досега можеше да носиш фес!

    Коментиран от #81, #227

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Верно ли

    25 6 Отговор

    До коментар #61 от "Доротея":

    Що ли в записите чухме ония жалките от ПП и ДБ да продават България на посолствата? Колко плащат за да се мразиш?

    Коментиран от #72, #78

  • 68 читател

    5 18 Отговор
    Вече дори в такъв руски вестник започнаха да се пракорадват статии разкриващи грозната същност на русофилистията. Очевидно нащата във всемогъщата видимо отиват надоло.
  • 69 Истината

    6 24 Отговор

    До коментар #52 от "Реалист":

    Ние не се страхуваме от Русия и руснаците а изпитваме такова отвращение, погнуса и недоумение пред безсмислената жестокост на тия същества, че вече трудно ги признаваме за хора.

    Коментиран от #102

  • 70 Професора

    17 6 Отговор

    До коментар #61 от "Доротея":

    В президентството пак е ваш човек на козяк който докара канадския крадец с шайката му да подмени старата шайка.
  • 71 Коз Як

    24 1 Отговор
    Грантовете не спират и по Коледа
  • 72 Доротея

    10 27 Отговор

    До коментар #67 от "Верно ли":

    Свободата не е за прости хора. Да си свободен, това означава сам да си слагаш границите. За съжаление в България има доста същества, които желаят някой друг да им слага границите. И този друг в масовия случай е Русия.

    Коментиран от #79

  • 73 Само питам

    7 24 Отговор
    Що за същество трябва да си, за да защитаваш една агресивна държава, която е враг на страната, в която си се родил. Държава, която напада и избива най-близките си съседи и им отнема територии, само защото не искат да бъдат руски васали, желаят да са свободни и да вървят по собствен път? Държава, която може единствено да разрушава и убива, а не да гради и да създава. Държава, в която лъжата и измамата са се превърнали във висша ценност? Държава, която се нарича Русия?

    Коментиран от #131

  • 74 Олиглот

    20 4 Отговор
    Абе дедо, скоро ще се явиш пред Бога, защо си продаваш душата на мамона
  • 75 ганев

    18 2 Отговор
    ТОЗИ...ТОПУЗ....ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА.....БЕШЕ НАЙ ГОЛЕМИЯТ КОМУНИСТ...И ПУТИНИСТ....А СЕГА Е ПО ГОЛЯМ АМЕРИКАНЕЦ И ОТ бай дън
  • 76 Тик-ток

    21 4 Отговор
    Професорът е прав,че българинът трябва да се освободи от зависимостите си.Не от паметници,а от чуждото посолство, плащащо на НПО тата,за да изпълняват директивите .
  • 77 Реплика

    16 2 Отговор
    Какво точно разбира под фанатична русофилия проф.Кирил Топалов?Паметника стана ябълката на раздора по политически причини,преди никой не му обръщаше внимание.Същият професор казва за Македония :,,За да се харесаш за президент в Скопие,разчиташ на животински антибългаризъм."Тази фраза може да се перефразира към днешните политически реалности,но за България.А по отношение на ,,полезността" на зависимостите ,в медицината ги считат все за зависимости.Разликата е,че едни психоактивни вещества са легално продавани,а други са забранени за продажба.Същото е и в политиката.
  • 78 читател

    5 7 Отговор

    До коментар #67 от "Верно ли":

    Защото преди се продаваха на руското, а сега видяха че руспията се утече в канала и смениха флага.

    Коментиран от #83

  • 79 Така е

    16 4 Отговор

    До коментар #72 от "Доротея":

    Затова ме удивявате как си продавате страната и свободата за някоя троха на националните предатели на България ПП, ДБ и ГЕРБ! А най гнусното е, че не ви е страм да лазите продадени като зарзавати!

    Коментиран от #86, #88

  • 80 Антифашист

    29 7 Отговор

    До коментар #55 от "Доротея":

    Някой да ви кара да обичате Русия и да я считате за братска? Вие разправяте врели некипели за руснаците и проявявате явна злоба и агресия към всичко руско, само защото е руско. Гонене на попове, спиране на интервюта - това са си комплексарски прояви на омраза. И цялото лаене и плюене към Русия.
    Нормалните хора си мерят приказките и търсят взаимно изгодни отношения с държавите по света.
    Русофобите как защитихте българските интереси? Вие отричате историята и рушите икономиката, защото били съветски. Ами постройте нещо ново първо и тогава рушете.
    Ама не можете да градите, а само да рушите. Ей затова сте вредни и вашата омраза се обръща към самите вас. И сега шепа фашисти са яхнали властта и спешно променят закони, за да не бъдат изметени процедурно. Но това няма да им помогне. Ще бъдат изметени, а както вървят, някои може и да приключат по лош начин. Това, което се натрупва ще избие и ще стане страшно. Но на тях и за това не им пука, готови са да запалят гражданска война. А вие готови ли сте да умрете за каузата си? Тя каква е въобще, освен да мразите?

    Коментиран от #85, #91, #146

  • 81 Перо

    6 22 Отговор

    До коментар #65 от "перо, перо":

    Ти сега с рубашка и каскет ли ходиш? И без Русия България щеше да бъде свободна. Без Русия нямаше да ви има единствено вас русофилите.
  • 82 Дааааа

    12 2 Отговор
    Не знаех, че да имаш собствено мнение, каквото и да е то, е вредно. Затова човек трябва достойно да се оттегли, а не на стари години да плещи глупости. Русофобът, както и русофилът, имат право на мнение. Иначе се връщаме във времената на Пол Пот.
  • 83 Защото

    20 4 Отговор

    До коментар #78 от "читател":

    като чуеш записите как ония жалки същестева от ПП и ДБ ти продават страната, трябва да замълчиш ако си човек! Но с продадено достойнство, можете само да лазите жалко!
  • 84 Цецо- до 25 Бесруски фронт

    15 6 Отговор
    Много е променена твоята приказка. Истината е,че от небето паднаха двама НАТОВЦИ френци в една нива и двама братя ги спукаха от бои, а магарето им какво ги е направило медийте не казват.
  • 85 Доротея

    9 21 Отговор

    До коментар #80 от "Антифашист":

    Да наричаш другите фашисти, когато самият ти си фашист, е основната практика на Путин. Това е шизофашизъм. Украинците имат по-елегантна формулировка. Наричат ​​го рашизъм.

    Коментиран от #90, #119

  • 86 Да така е

    6 17 Отговор

    До коментар #79 от "Така е":

    Удивявате ме как си продавате страната и свободата за някоя троха на националните предатели на България Възраждане, БСП, ИТН! А най гнусното е, че не ви е страм да правите клекове пред руските дюкяни продадени като марули!

    Коментиран от #96

  • 87 Бай Лисан

    14 5 Отговор
    Кирил Топалов - кратка справка:

    През 1998 – 2002 г. е посланик на България в Гърция (Атина)
    През 2003 г. е избран за общински съветник в Столичната община, където е председател на Постоянната комисия по евроинтеграция и връзка с гражданското общество и заместник-председател на Постоянната комисия по образование, култура и вероизповедания.
    Председател е на Управителния съвет на Института за евроатлантическа сигурност (2002 – 2005), на Фондация „Академия за балканска цивилизация“ (от 2003) и на Национална асоциация „Георги С. Раковски“ (от 2004), директор и един от основателите на Института за демокрация и стабилност в Югоизточна Европа (2004 – 2007)
    През 2012 – 2013 г. е последователно съветник и секретар на президента Росен Плевнелиев по култура, духовност и национална идентичност.
    От 2013 до 2019 г. е посланик във Ватикана и Суверенния Военен Орден на Хоспиталиерите на Св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта
    Носител е на най-високи държавни ордени на Ватикана (2016) и Суверенния Малтийски орден (2017)

    Вие си правете изводите.

    Коментиран от #143

  • 88 Доротея

    8 22 Отговор

    До коментар #79 от "Така е":

    Русофилите от 150 години сте та големите врагове на България и постоянно продавате България на руснаците.

    Коментиран от #92, #125

  • 89 ШАХ

    11 2 Отговор

    До коментар #25 от "Бесруски фронт":

    Идеята за комнизма е създадена от англосаксонците(по-точно от еврейте)и наложена от тяхното протеже Ленин, който с щедрото финансиране на Англия(отчитал им се е през ден как върви) и Германия екзекутира руската царска фамилия.
    Разпространяваната през соца и в момента история е доста изкривена за ония времена от периода 1915-1945.

    Коментиран от #101

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Мишел

    5 7 Отговор

    До коментар #80 от "Антифашист":

    В края на ВСВ един велик политик прогнозира, че фашистите на бъдещето ще се нарекат антифашисти. Ти си живото доказателство за правотата му.
  • 92 Така е

    15 3 Отговор

    До коментар #88 от "Доротея":

    Само дето тази глупост с ниендертталски интелект, се спонсорира от националните предатели на България ПП, ДБ и ГЕРБ и тиражира от ора мразещи себе си и продали страната и бъдещето си за някоя троха! А това е толкова жалко занимание!
  • 93 Олга

    15 5 Отговор
    Този паметник, а подобни има дори и в победените държави като Германия, които признали крах на фашистка идеология, има ОБЩОЧОВЕШКО значение, тъй като паметник символизира победа над най-страшното явление в човешката и световна история - победа над фашизма и нацизма на антихитлеристката коалиция, в която България не влизала, но все пак накрая и тя се е отървала от тази идеология Не ли това причина, че някои незрели глави не осъзнават и не признават ,че и българи имат свой принос в тази обща победа, тъй като тогава загинали 35 хил. български войници.Събарянето на общата памет е диващина и варварство.

    Коментиран от #99, #158

  • 94 Доротея

    5 14 Отговор

    До коментар #90 от "На Путин незнам":

    Кога русофилите сте ходели прави щом веднага като чуете Русия или видите руснак си сваляте гащите и заемате позиция "партер"?

    Коментиран от #98

  • 95 Дивергент

    14 1 Отговор

    До коментар #55 от "Доротея":

    Ще прощавате,ама и русофил,и русофоб,са термини на пропагандата.Целта и е пределно ясна.
  • 96 От рано зацикли

    10 5 Отговор

    До коментар #86 от "Да така е":

    и го удари на кражби! Типично за платен неумник на националните предатели на България ПП, ДБ и ГЕРБ! Кражби, лъжи и продаване на България!

    Коментиран от #107

  • 97 Там е грешката

    16 6 Отговор

    До коментар #1 от "Zаря":

    Продължавате да мислите само за рушене и изчегъртване,ПРЕДИ да сте построили и един кокошарник,образно казано.После,ние,които НЕ мислим за разрушаване,сме били такива и онакива.Вчера обяснявах на сина си как сме участвали с доброволен труд за изграждането на България, нещо,което е чуждо на съвременните младежи.
  • 98 Знам ли

    12 5 Отговор

    До коментар #94 от "Доротея":

    Питай националните передатели на България ПП, ДБ и ГЕРБ! Все пак те спонсорират тази глупост с ниендерталски интелект!

    Коментиран от #100

  • 99 Доротея

    7 13 Отговор

    До коментар #93 от "Олга":

    Това е символ на окупаторите, скъпа и именно за това бе премахнат. След него ще махнем Альоша и другите съветски паметници. И не лъжи, че това бил паметник и на българите загинали във ВСВ.

    Коментиран от #134

  • 100 Доротея

    10 19 Отговор

    До коментар #98 от "Знам ли":

    По-големи национални предатели и българофоби от петата колона на Москва няма.

    Коментиран от #104

  • 101 Р.К.И.

    6 0 Отговор

    До коментар #89 от "ШАХ":

    През 1848 година в Европа има вълна революции (пресилено или не), ще има изненадани но още тогава се е говорело за комунизъм. 1848 . Показателното е че, нито една революция (или радикално движение) не тръгва по този път!

    Коментиран от #142

  • 102 Българин 🇧🇬

    14 6 Отговор

    До коментар #69 от "Истината":

    Само наследниците на рецидивистите от Белене и Ловеч мрзите Русия.

    Коментиран от #105

  • 103 Кресна

    8 13 Отговор
    Крайно време е проруската пропаганда и дезинформация, подкрепата за Русия и разпалването на антиевропейски и антинатовски настроения да бъдат третирани като заплаха за националната сигурност на България с всички произлизащи от закона последствия.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Истината

    8 18 Отговор

    До коментар #102 от "Българин 🇧🇬":

    Русия е най-мpъcната и до погнyca отврати:телна страна в цялата световна история. Там са селектирани чудовищни
    морални ypoди, при които понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки. През цялата си история тази нация се е въргаляла в лa йната, в които иска да потопи целия свят.

    Коментиран от #153, #154

  • 106 Доротея

    6 13 Отговор

    До коментар #104 от "Е от кога":

    Днес в проруската пропаганда са включени предимно елементарни и функционално неграмотни екземпляри с нисък коефициент на интелигентност и силен морален дефицит. Резултатите са трогателни!

    Коментиран от #109, #156

  • 107 Такива са от Възраждане, БСП, ИТН

    8 11 Отговор

    До коментар #96 от "От рано зацикли":

    Крадът със задните си части и набеждават другите.

    Коментиран от #112

  • 108 Само питам

    5 14 Отговор
    Какво ще се случи с българските русофили след като психопата Путин пукне и Русия се разпадне?
    А/ Ще има вълна от масови самоубийства, истерия, депресии и други психични заболявания
    Б/ Ще емигрират в остатъчна Русия за да я защитават от "агресията на САЩ и Запада "
    В/ Ще заобичат Китай и другарят Си Дзинпин.
    Г/ Ще станат нормални българи

    Коментиран от #172

  • 109 Знаем

    12 3 Отговор

    До коментар #106 от "Доротея":

    Нали гледаме спонсора на пропагандата от национални предатели на България ПП, ДБ и ГЕРБ и онова жалко нещо зад океана! :))

    Коментиран от #137

  • 110 Поправка

    11 3 Отговор
    "Фанатичната русофобия е гибелна за българското обществено-политическо и духовно здраве"
  • 111 дядото

    11 2 Отговор
    професоре,не изпитваш поне малко срам.да сме се освободили от чуждата зависимост.как,като ни правите още по-зависими от сащ,нато и ес.това от твоите уста е гаден цинизъм
  • 112 Така е

    8 2 Отговор

    До коментар #107 от "Такива са от Възраждане, БСП, ИТН":

    Виждаме ежедневно лъжиуте и кражбите на никове на зарзавата на националните предатели на Българоия ПП, ДБ и ГЕРБ! Жалко занимание, ама ко да праиш! Опростачили са се без морал и ценности!

    Коментиран от #116

  • 113 Бесен-_ Язовец

    11 5 Отговор
    Само фашизоидите се чувстват смачкани от Червената армия която освободи Европа. Този явно е наследник на фашисти.
  • 114 Мишел

    11 6 Отговор

    До коментар #58 от "Перо":

    Грешиш.Ако преди време руските интереси не бяха съвпаднали с българските, нямаше да има България.
    Сега, когато нагодихме българските интереси да съвпадат с тези на САЩ, Англия, усилено търчим към унищожаването на нашата нация.
    Защото на запада на Балканите му трябват територии, а не живеещото там православно славянско население.

    Коментиран от #123

  • 115 Новите фашисти

    11 4 Отговор
    са бесни на паметниците и историята за борба с фашизма!

    Коментиран от #126

  • 116 Да така е

    2 6 Отговор

    До коментар #112 от "Така е":

    Многолистните марули правят клекове пред руските дюкяни а разпространявате че са от ПП, ДБ и ГЕРБ

    Коментиран от #124

  • 117 защо

    8 1 Отговор
    "Българинът четеше много. Четеше класика. Имаше и много добра литература. Той нямаше друга възможност да разбере какво става в света. Беше едно време, в което бяхме ограничени от голямата култура в света."

    Професорее, професоре,
    С пет изречения едно след друго ... Отказвам се. Все пак си възрастен човек.
  • 118 А питам

    14 2 Отговор
    Цитат: "Този паметник символизираше, че ние сме смачкани, победени и поробени от тях"

    Джамията в центъра на София, КАКВО символизира ????

    Коментиран от #135

  • 119 Дивергент

    7 2 Отговор

    До коментар #85 от "Доротея":

    А според вас каква има ли разлика в целите на Социалистическия интернационализъм и глобалния неолиберализъм?

    Коментиран от #161

  • 120 ганев

    9 0 Отговор
    ПО..ГРОЗОТИЯТА...ГИ ПОСРЕЩАТ...ПО ..ПО ПРОСТОТИЯТА...ГИ ИЗПРАЩАТ
  • 121 Събуди се!!!

    12 7 Отговор

    До коментар #2 от "Варненец":

    Ти знаеш ли, че ООН забрани всякакво посегателство върху паметници свързани със събитията от двете световни войни?
    Само фашагите са премахвали или преобразявали паметници и горели книги, като по тоя начин са се опитвали да избягат от своя дебелизм.
    Паметника е наследство(памет) напомнящо за случили се вече събития

    Коментиран от #128

  • 122 Въпрос

    9 3 Отговор

    До коментар #46 от "Госあ":

    Първо, кажи, какво е фашизъм? Ако знаеш, де.

    Коментиран от #133

  • 123 Перо

    9 13 Отговор

    До коментар #114 от "Мишел":

    България я има ВЪПРЕКИ РУСИЯ бе приятелю! И днес интересите на НОРМАЛНИЯТ СВЯТ са и български интереси. Какво искате русофилите днес да бъдем заедно с Русия, Беларус, Иран, Северна Корея, Сирия, Венецуела, Хамас и Хизбула?

    Коментиран от #129

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Р.К.И.

    0 4 Отговор

    До коментар #88 от "Доротея":

    Това е плашещото, че са 150 години. И натрупване, натрупване ...
  • 126 Новите рашисти

    7 9 Отговор

    До коментар #115 от "Новите фашисти":

    Разправят че пакта Молотов-Рибентроп е борба с фашизма а то си е било чисто съглашателсто между Сталин и Хитлер за подялба на Европа.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Само питам

    2 6 Отговор

    До коментар #121 от "Събуди се!!!":

    Защо лъжеш?

    Коментиран от #175

  • 129 Нормален свят

    13 1 Отговор

    До коментар #123 от "Перо":

    не е свят правещ войни, съсипващ ти страната и засипващ те с лъжи и пропаганда от жалки НПО-та! Напъна ти е завиден, но ако вложиш енергията в нещо по полезно от продавване на бъдещето ти, би имала добър успех!

    Коментиран от #132

  • 130 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    5 11 Отговор
    Истеричният вой на петата колона на Москва е музика за ушите ми!

    Коментиран от #210

  • 131 Да ама

    7 5 Отговор

    До коментар #73 от "Само питам":

    Забележете повечето коментари тук са на родолюбиви българи Точни смислени на ниво коментари,С преобладаващо обаче негативна оценка
    Негативните коментари са определено по малко те са безидейни даже просташки. С прежбладаваща обаче позитивна оценка Така е навсякъде в бг Нета където може да се коментира Какво говори това? Това говори за тролска намеса наети специално за това хора .Които да създават определено впечатление у читателите .Те оперират не само в вътре в страната Но и от русия където както е известно работят тъй наречените тролски фабрики.В които са наети високо квалифицирани ИТ специалисти Това е оръжие насочено срещу българия.Тъй наречената хибридни война.Целта и е точно тази за което споменава професора Да не се чувстваме силни и древни а слаби и несигурни .
  • 132 Перо

    5 13 Отговор

    До коментар #129 от "Нормален свят":

    Именно, само фашистка Русия прави войните и анексира територии.

    Коментиран от #147

  • 133 Р.К.И.

    10 1 Отговор

    До коментар #122 от "Въпрос":

    В България крайни идеологии никога на са имали почва. Българинът е здравомислещ ,стар ,уседнал народ. На него революции не му трябват.
  • 134 Олга

    10 2 Отговор

    До коментар #99 от "Доротея":

    Ти си да съжаление, тъй като не знаеш дори собствената си история как да искаш от теб по-широки знания, щом нямаш в къщата си и две книги на кръст. Проличава.

    Коментиран от #145

  • 135 Един от всички

    5 3 Отговор

    До коментар #118 от "А питам":

    Символизира същото каквото символизира и руската църква ,синагогата и други храмове на различните етноси!
  • 136 Българските турци

    12 2 Отговор
    Вече повече от 100 години всяка година идват в страната ни внуците на новозелландци и австралийци загинали по време на боевете за Галиполи на почетен молебен при изгрева на слънце на датата на началото на десанта на Чанаккале през ПСВ ! Те са дошли да ни унищожат и да ни затрият от лицето на земята и са загинали в името на каузата си ! Войните се водят за каузи и всеки е прав в своята истина ! Те са дошли като врагове и като доблестни воини са пролели кръвта си под знамето на своя народ ! Ние никога не мразим враговете си , дори почитаме ония , които доблестно са се сражавали като воини , без да мродерстват и върлуват над цивилни граждани ! Това не ни пречи да сме суверенни и да сме народ с достойнство !
    Рушите онова което някога сами сте издигнали ! Няма никакво значение с какви чувства и намерения са издигнати , всички паметници и монументи отразяват история или епоха ! Разрушаването им е кощунство и признак на психична комплексираност ! Грандоманията и арогантноста убиват нациите по бързо от войните , болестите и от катастрофите по пътищата !!! Наистина , защо да ви давам акъл ?!...Виждам , че си мислите, че имате ... в излишък ! ... При това изобилие , не остава друго отсега да ви кажа "Бог да ви прости !".. защото сте решени да окачите некролога на нацията и държавата си ... по парадоксален начин , без кланета , сеч и робство ... само с излишък от "акъл" и комплекси !!!

    Коментиран от #140, #235

  • 137 Бесен-_ Язовец

    16 4 Отговор

    До коментар #109 от "Знаем":

    Наливат пари ЦРУ на разни изкуфели фашисти да си помагат към пенсията и разни неграмотници да си докарват доходи от русофобия.
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 🇺🇲🚾🇺🇲🚾🇺🇲ХАХАХА

    17 2 Отговор
    Спонсорите на фашизма и преди 1945 и след 1991. Краварите изкараха боя на Грузия и Украйна нищо чудно да искат боя и на Балтийските и България.
  • 140 Българин

    14 4 Отговор

    До коментар #136 от "Българските турци":

    Къде са българските военни гробища в Одрин и Чаталджа, щом сте толкова толерантни бе аркадаш?

    Коментиран от #182, #188

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 ШАХ

    11 2 Отговор

    До коментар #101 от "Р.К.И.":

    В момента в Германия постепенно налага тоя строй на пълен контрол, донусна система срещу която самите доносници, ще получават някакви допълнителни привилегии. Швабската диктатура настигна китайската, а относно извънредния труд я надминава.
  • 143 Лично го видял

    13 2 Отговор

    До коментар #87 от "Бай Лисан":

    Като посланик в Гърция се мазнеше на гърците и ммооого внимаваше да не ги обиди.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Доротея

    5 12 Отговор

    До коментар #134 от "Олга":

    Ти май признаваш само книгите пълни с фалшифицираната от руснаците и техните български слуги?
  • 146 Антирашист

    8 17 Отговор

    До коментар #80 от "Антифашист":

    Мразя всичко руско и проруско!
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Още един

    15 0 Отговор
    изпуснал всички влакове .
  • 149 Димитър Благоев

    5 10 Отговор
    „Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите“ ( „Принос към историята на социализма в България“, София, 1976 г.)
  • 150 Демек

    14 2 Отговор

    До коментар #144 от "Р.К.И.":

    искаш да кажеш, че лазещите глупаци на националните предатели Пп, ДБ и ГЕРБ, сеещи омраза и лъжи, омраза и злоба, са руснаци? :)))) Оплете ли съ? :)))
  • 151 Георги Димитров

    5 12 Отговор
    “Но и когато искаше Сан Стефанска България ,Русия изхождаше не от желание да създаде една голяма и силна държава на Балканите, а с твърдото намерение да тури ръка на новата балканска държава и тъй да се доближи до Проливите!”

    Уводна статия в “Работнически вестник” от 19.11. 1915 г.,

    Коментиран от #159

  • 152 Митрополит Методий Кусев

    5 17 Отговор
    България е болна. Тя страда от недъга на сляпото русофилство.
    Русофилството в България е достигнало до идиотство. Когато руската дипломация прави пакостите, ние, българите, нарочно си закриваме очите; жумим, за да не виждаме пакостите, правени нам от Русия.
  • 153 Реалист

    12 2 Отговор

    До коментар #105 от "Истината":

    Явно жалиш за турско робство и фашизма.
  • 154 Мммда

    10 1 Отговор

    До коментар #105 от "Истината":

    Създал си си много грешна представа за света от медиите бате. На изток и на запад е все същия тоталитарен строй създаден от еврейте. Попадането ни в която и да е от двете орбити и опит за подръжабие е в наш ущърб.
  • 155 Не като

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Абе":

    а ОТ гето .
  • 156 инфо

    15 1 Отговор

    До коментар #106 от "Доротея":

    Доротея, проследих коментарите Ви. Посредствеността, необразоваността, наглостта, комплексарщината ви не са "трогателни". Потресаващи и срамни са.
  • 157 демагог

    16 1 Отговор
    Правило: на калпавия демократ русофилството му пречи
  • 158 Олга

    16 2 Отговор

    До коментар #93 от "Олга":

    Да добавя за неграмотниците, че в Парада на победата след война дори бил поканен да участва един български генерал награден от руснаците.Не знаете собствената си история,но знаете как са режат глави на паметнициге.Браво.

    Коментиран от #266

  • 159 Мммда

    5 0 Отговор

    До коментар #151 от "Георги Димитров":

    Не е точно така, но както и да е!
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Р.К.И.

    4 1 Отговор

    До коментар #119 от "Дивергент":

    В основата на всяка обществено - политическа система е собствеността. Кой я притежава? Кой я управлява? Кой я преразпределя?
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 АРЕС

    13 2 Отговор
    Гибелно е да се дава думата на соро.... мумия като теб ..род гн.сен.
  • 164 Ха ха ха

    14 3 Отговор
    За русофилията не знам, ама за фанатичната русофобия знам, че е гибелна за духовното и обществено-политическо здраве на българското общество.
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Р.К.И.

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Лос":

    Топалов има една книжка за Славейков, която започва ... с цитат на Енгелс! Живели са по едно и също време, но силно се съмнявам да са се чели един друг. Ама, хайде да не издребняваме.
  • 167 Артист

    15 1 Отговор
    В това ограничено време когато се играеше вашата ,както и други пиеси ,залите бяха пълни,хората по селата ни посрещаха с баници и вино ,сега са пусти няма хора,ако има те са много бедни и не им е до театър.За какво робско мислене говорите?

    Коментиран от #174

  • 168 Точен

    14 2 Отговор
    Помня те като асистент в СУ - пак се кланяше на властта. Вкл. с един прокомунистически сценарий "Бъди благословена". Желая ти обратното.
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Циник

    10 3 Отговор
    А фанатичната простотия от пишман професори до какво води?
  • 171 Павел Пенев

    13 4 Отговор
    Сега унас има фанатична русофобия бе простак. Кой те направи професор преди преврата от 1989 год? Защо попаднахме автоматично под американска зависимост? Отговора е точно заради такива нихилисти и псевдо професори като тебе, които търсят начин за изява и да бъдат забелязани от днешните психопати демократи.

    Коментиран от #177

  • 172 Аватар

    5 0 Отговор

    До коментар #108 от "Само питам":

    А вие сигурен ли сте,че сценарият е такъв?
  • 173 Урюрвкос

    9 3 Отговор
    професора не прави разлика между свобода и свободия
  • 174 333

    7 0 Отговор

    До коментар #167 от "Артист":

    Сега залите по селата тънат в разруха,или са много студени,неизползваеми.
  • 175 Мммда

    1 0 Отговор

    До коментар #128 от "Само питам":

    Провери, преди около 2 седмици ги коментира един шваба.
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Абе

    5 11 Отговор

    До коментар #171 от "Павел Пенев":

    Американска зависимост е готино ве пич!! Какво имаш против нея? Я питай народите в руската зависимост беларус сърбия армения молдавия грузия азербайджан каква аджаба зависимост искат на москва или на вашингтон. Отговора е повече от ясен.Даже и нашите копейки не искат волги и рубли а фордове и долари

    Коментиран от #180

  • 178 9689

    7 3 Отговор
    Аман от тъпаци.
  • 179 Пат ла Джани

    11 4 Отговор
    За да угодят на новите господари, кузеците сами ще надянат фесовете и ще дадат децата си джизие на султана. Това сме ние, народ от изтривалки. Не е трябвало да ни освобождават руснаците
  • 180 Бок Лук

    7 1 Отговор

    До коментар #177 от "Абе":

    Ти си перфектниат роб пич, радвам ти се

    Коментиран от #187

  • 181 хахаха

    13 2 Отговор
    кики топалов през 1982 година като преподавател по кирило-методиевистика не ги приказваше такива...що ли? :))))))
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 прав е Щастливеца

    6 13 Отговор
    Русофилията идва от простотията.Русофилията е рожба на простотията, а тук живее сравнително просто население. Интелигенцията е почти ликвидирана, самият масов българин мрази "учените" хора, защото е простак. Бай Ганьо е още жив и ще живее още поне 100 години.Алеко Константинов затова е най-големият писател.
  • 184 софиянец

    9 6 Отговор
    Българинът повече обича дядо Иван, кръчмаря, гумаджията, бакалина, отколкото професора и писателя.Прост народ, слаба държава
  • 185 Мммда

    7 2 Отговор

    До коментар #49 от "Не е вярно":

    Инвеститор не, първоначалната цел беше унищожаването на за да вървят западните фабрики и станат монополисти. Хората избягаха на запад и готови кадри с опит заеха позици и заработиха на далеч по-ниска парична ставка, така си осигуриха и евтината работна ръка за западните основно американски концерни в западна Европа, които в момента изпадат в несъстоятелност едно след друго като в бившия СССР.
  • 186 Честито на печелившите

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Zаря":

    —Този паметник символизираше, че ние сме смачкани, победени и поробени от тях---
    Честото на свободна, расистка и ейска Европа.
    Децата на разрушилите паметника ще издигнат отново като свидетелство против предците си.
  • 187 Да ама

    4 14 Отговор

    До коментар #180 от "Бок Лук":

    Не не съм роб пич !!Никога не съм се чувствал по щастлив и свободен Както през последните 6 месеца под американска "зависимост" ..Искам още по голяма USA "зависимост" Колкото е по голяма толкова по богати свободни и горди ще сме българите.
  • 188 реставрация 1

    9 0 Отговор

    До коментар #140 от "Българин":

    Австралийците и новозеландците дойдоха и сами си построиха монументите и гробовете на загиналите си воини ! Политиците им по хуманен и дипломатичен начин постигнаха спроразумения с Турция и дори самият Мустафа Кемал публикува обръщение към майките им на войниците погребани там : "Синовете ви загинаха доблестно в бой по време на война и лежат в земята на нашата страна ! Бъдете спокойни , вашите синове са вече и наши синове !" ...Аз съм израсъл и изучил в България и не съм чул и видял някой да милее и тачи воините загинали по време на Балканските войни и Първата световна война за Царство България !!!... Имам дядо и вуйчо загинали в царевичните ниви край Тутракан през ония злощастни Балкански войни в бой срещу румънската армия !... Никой не ги тачеше или възхваляваше и не им носеше венци от признателност !...Занемарил си почитта към гробовете на загиналите си деди в земите на собственното си отечество и подскачаш арогантно за гробовете край Булаир , Чаталджа , Бунархисар и Одрин !... Всичките гробове са си там и не съм аз или който и да е турски гражданин , който ще се грижи с признателност за тях , да се моли за душите им и да изгради паметници и да идва да им поднася венци и цветя от време на време !!!
  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Б.Б

    10 3 Отговор
    Тоя е завършен кретен !
  • 191 Друго мнение

    10 3 Отговор
    Фанатичният евроатлантизъм е пагубен за България.
  • 192 Главен Механик

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    Що не си е...ш майката ?!

    Коментиран от #193

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Исторически парк

    8 4 Отговор
    Фанатичната американофилия е гибелна за българското обществено-политическо и духовно здраве
  • 196 Мдааа

    3 9 Отговор
    Има "българи", които не могат да си представят живота без да превиват врат пред "асвабадителя".

    Между психологическата зависимост от него и туршийката света им е "наред".

    Иначе има опасност да се наложи да ръководят сами живота си, а това е ужасяващо за тях.
  • 197 Българин

    7 1 Отговор

    До коментар #193 от "Ион Румъния Българомразец Българомъчител":

    Погледни се в огледалото и се почвай сам, мамалигар църен! 😂
  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Запознат

    4 2 Отговор
    Даже бай Тошо най много мразел да ходи в Москва Знам го от негови съветници.
  • 201 Не вярвам на Кирил Топалов!

    12 1 Отговор
    Той днес каже едно, утре -друго. Истински хамелеон. Вчера се лигавеше на руснаците, днес им се зъби. Пукната пара не струват думите му! На какво основание този човек има достъп до медиите? Нима е учен? Какво научно откритие е направил? Нима е дипломат? - Нарече думите "турци" и "татари" обидни. Защо този човек трябва да бъде четен и изслушван? Може би защото свестните и способните напуснаха страната и останаха такива като него. Мерси!
  • 202 Верно ли

    12 3 Отговор
    Спокойно, бе, Топалов, кво ревеш? Нали новите "нео-евроатлантици" вече уредиха да станем турска губерня - ще махаме паметници и ще строим джамии с минарета! Аман от к.етени!

    Коментиран от #232

  • 203 Перо

    12 0 Отговор
    Премълчава се за паметника на летците на бомбардировачи, отнели живота на близо 3000 българи!
  • 204 БаааххТи

    11 2 Отговор
    И ПеерРаса. Иска да ни скара с братята славяни от Русия!
  • 205 Вълканов

    12 1 Отговор
    Професоре, преди 40 години четяхме и знаехме, защото ни преподаваха учители, които знаеха и защото имаше дисциплина. Бе престижно в дома си да имаш библиотека. България бе на второ място в света по образованост. Сега прехвалената демокрация, учениците не учат, захласнати в чалгата. Вие сега сте се излюпили като професор, в миналото ннямаше да Ви допуснат до доцент, защото имаше голяма научна конкуренция. Вие сте си една въртиопашка според политическия режим. Срам ме е от вас.

    Коментиран от #208

  • 206 Перо

    15 1 Отговор
    Изглежда тези $900,000 от Държавния департамент за БГ, за анти-руска пропаганда са разпределени по медиите и троловете! Имам чувството, че вече Путин ще изскочи от тоалетната чиния! Слава богу, че има и умни хора да четат чужди и независими издания и електронни медии и да се информират, извън фейк новините, течащи към БГ директно от ГЩ на украинската армия и идеологически институции!
  • 207 Родео Драйв

    2 12 Отговор
    След три поколения няма да има русофилия. засега трябва да се примирим с тази болест.
  • 208 Българин

    1 9 Отговор

    До коментар #205 от "Вълканов":

    "Професоре, преди 40 години четяхме и знаехме, защото ни преподаваха учители, които знаеха и защото имаше дисциплина"

    Затова ли като дойде 90та и се оказа, че за нищо не стават 90% от хората "образовани" във "великата" образователна система на НеРаБоти?
  • 209 Макробиолог

    12 1 Отговор
    Смачкани,победени и поробени сме били в края на 13ти и началото на 14ти век.Оттогава до 1878 всичко българско що е било с изправена глава е сечено с азиатска безпощадност.,оттам идва и естествената благодарност към освободителите.А професора е пример за факта че за тия 500 години османско така наречено присъствие най голямата щета е унищожаването на елита,който излъчва всеки народ по света.От рускототака наречено робство най малкото ни е останало електричеството,та да можем сега да тро$лим юроатлантически.
  • 210 ганев

    3 3 Отговор

    До коментар #130 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    АБЕ НАЛИ ХОРАТА ТИ КАЗАХА...ЧЕ БАЩА.ТИ.......НЕ РОДИТЕЛ 1.....Е БИЛ НА 4 ПАРЦУЦИ КОГАТО ТЕЕ Е........РАЗБРА МЕ НАЛИ
  • 211 ДОЦЕНТ

    16 2 Отговор
    Професоре, или какъвто си там, замисли се защо след стотиците милионите дадени на медиите и НПО-та да последните 30 години, все още преобладаващата част от народа са русофили.

    Коментиран от #217, #223

  • 212 Вълканов

    14 0 Отговор
    Професоре, преди 40 години четяхме и знаехме, защото ни преподаваха учители, които знаеха и защото имаше дисциплина. Бе престижно в дома си да имаш библиотека. България бе на второ място в света по образованост. Сега прехвалената демокрация, учениците не учат, захласнати в чалгата. Вие сега сте се излюпили като професор, в миналото ннямаше да Ви допуснат до доцент, защото имаше голяма научна конкуренция. Вие сте си една въртиопашка според политическия режим. Срам ме е от вас.
  • 213 И кой ще ви храни

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Zаря":

    И ще останете само вие - ман га ли те . И някои, като този набеден професор . Народа не бил четял. Бил изпростял , руснаците ли са ви виновни за това ? . Те ли ни докараха чалга-културата , мафията , и корупцията която заля страната , като цунами ?
  • 214 Невежеството е сила...

    12 0 Отговор
    Всеки фанатизъм е гибелен! Рушат варварите! Рушат фанатиците християни, след унищожените "езически" паметници, идва ред и на горенето на книгите... късно се сещат да скрият неудобното знание в манастирите за посветени ... Хиляда години европейците не са се къпали, а телесната мръсотия е издигната в добродетел....
    Рушат и фанатиците талибани...
    Българските фанатици талибани си въобразяват, че са началото на всички начала. Нищо не са научили за силата на човешкия дух, за смисъла на историята, за смисъла на човешкото...
    Не са страшни обичта и признателността, гибелни са омразата, безчестието и егоизмът.
    Истината ще ни направи свободни!
    Лъжата и невежеството са смъртоносни!

    Коментиран от #238, #239, #242

  • 215 Марко

    9 0 Отговор
    Ще напомня на проф. Топалов, че всеки фанатизъм е опасно състояние. В този смисъл не само фанатичната русофилия, но и фанатичната русофобия, която изповядва и изявилият се интелектуалец, са патологии, от които трябва да се дистанцираме, за да запазим здравия си разум!
  • 216 историята

    12 2 Отговор
    Котарак, трябваше малко да се интересуваш. Русия се е отказала от парите, които и дължим - за Освобождението и за Съеденението, където зъаплатиха на Османците. Сверявяй си часовника и не бълвай опашати лъжи, защото има хара, които знаят историята .

    Коментиран от #224

  • 217 Българин

    1 5 Отговор

    До коментар #211 от "ДОЦЕНТ":

    Ако "преобладаващата част от народа бяха русофили" нямаше всички руски слуги в България да отричат, че са русофили, и да се представят за "натовци" и "европейци", а напротив, щяха гордо да го заявяват за да събират изборна подкрепа.

    Рундьо е класически пример, но и останалите не изостават.

    Тази опорка е очевидна лъжа.
  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Борислав

    13 1 Отговор
    За паметника ясно..я този културтрегер да коментира,огромните действащи джамии в центъра на всеки голям български град!Те Какво символизират свободата ,сигурно или някакви други ценности?

    Коментиран от #246

  • 220 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 221 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 222 В България

    2 10 Отговор
    Няма Русофили .
    Има Продажни Копейки , чакащи милостиня от Мутрофанова и Кремълските Началници .

    Само предатели за някоя друга Рубла .

    Когато има поне един заминал за фронта
    ,да защитава Майка си Раша , за такъв можем да кажем че е Русофил .

    Всички други са гладна Червена Смазка.
  • 223 Биг дик

    0 8 Отговор

    До коментар #211 от "ДОЦЕНТ":

    Хъ ха преобладаващата част били русофили,ама не щат да ходят в московията дори един, даже и бежанците бягат със двеста от раша ,защо ли!?

    Коментиран от #228

  • 224 Кога се е отказала

    1 6 Отговор

    До коментар #216 от "историята":

    Я пак .
    Кога България не си е плащала по един или друг начин на
    Руските Окупатори.
  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Северозапад

    9 0 Отговор
    Тоя пишман професор защо не обясни как е успял да учи в Солунския и Атинския университети, и то по Тошово време? Когато такава възможност имаха само изявени комунисти и/или децата на номенклатурата? А сега се опитва да го раздава дисидент...
  • 227 Руси

    7 0 Отговор

    До коментар #65 от "перо, перо":

    Изглежда пак ще носим фесове,
    вместо шапки.Колко зор има да
    се затрие България!
  • 228 Георги

    10 0 Отговор

    До коментар #223 от "Биг дик":

    Имаш голяма грешка.
    Аз съм в Русия и се
    чувствам много добре,
    желая на всички българи
    да са като мен и няма да
    им завиждам, ако са по-добре
    от мен. Весели празници на
    всички. Радвайте се докато
    сте живи и здрави. Останалото
    изобщо няма никаква цена.
  • 229 СТУДЕНТ

    5 0 Отговор
    На българският русофоб основната роля е с простотията си да произвежда америкофоби и еврофоби и да ги обявява за русофили.
  • 230 За грант продавам майка си

    12 0 Отговор
    "Многоуважаемия и начетен" проф. Кирил Топалов - изучил се безплатно през гадния соц. режим в НРБ и станал "личност". Като пионерче с радост е поднасял цветя на ПСА.
    Но днес, плюе по всичко онова изградило го като "човек" , за няколко мизерни гранта..
    Много жалка работа.
  • 231 Ти си

    5 3 Отговор
    За мен такива мнения и изказвания като на професора обслужват точно русофилството . С такъв материал се активират русофилските чувства и у хора които до вчера темата им е била безразлична. Това са приоми на така наречената хибридна война използвайки обратната психология . А познавайки българският интелект и психология (правя всичко на опъки от инат) номерата минава ... ..
  • 232 000013

    3 1 Отговор

    До коментар #202 от "Верно ли":

    Е та нали за това вкараха двойното гражданство в конституцията за да може вече не само да гласуват ейскурзионно а и да могат директно да влязат в политиката и да си управляват вилаетите на терен !
  • 233 Анджо

    1 4 Отговор
    Браво, един да излезне и да каже истината. За четенето има вина и интернет, защото по бързо намираш информация която ти трябва и то в конкретика. Това го казвам , защото съм прочел доста книги.
  • 234 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 235 Някой

    1 0 Отговор

    До коментар #136 от "Българските турци":

    Каква е причината през 39-та година съветската армия да на навлезе в Полша ,Литва ,Латвия, Естония и Финландия, да ги освобождава или да ги завзема ! Сталин с кого е дружка по това време !!!!??

    Коментиран от #241

  • 236 Някой

    0 2 Отговор
    Каква е причината през 39-та година съветската армия да на навлезе в Полша ,Литва ,Латвия, Естония и Финландия, да ги освобождава или да ги завзема ! Сталин с кого е дружка по това време !!!!??
  • 237 Някой

    0 1 Отговор
    Каква е причината през 39-та година съветската армия да на навлезе в Полша ,Литва ,Латвия, Естония и Финландия, да ги освобождава или да ги завзема ! Сталин с кого е дружка по това време !!!!??
  • 238 Българските турци

    3 0 Отговор

    До коментар #214 от "Невежеството е сила...":

    Щом все още има хора , които съчетават думи на български език и ги сглобяват в такива смисленни и съвестни изречения , значи има надежда !!!...Именно от тази надежда имат нужда днес българите за да се отърват от злобата, която ги гнети и от тежеста на присадените им комплекси !
  • 239 ТрампЛин

    0 6 Отговор

    До коментар #214 от "Невежеството е сила...":

    Абсолютно съм съгласен с всичко казано. Само не разбирам от какво е предизвикано то? Заради преместването ма МОЧА? Защо не се запитат защитниците на Преместения символ на Окупационата Червена Армия, къде са повече от 70 Разрушени и унищожени от комунистите паметници, след като дойдоха на власт чрез Преврат? Защо беше Взривена църквата Св.Неделя???

    Коментиран от #255

  • 240 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 241 Българските турци

    2 0 Отговор

    До коментар #235 от "Някой":

    Ако са останали паметници и гробове или поне спомени от онова време, би могло да се предположи с каква логика и с какъв манталитет са се развили събитията тогава ! Иначе всеки си продължава да си дъвче своята "дъвка" и да разтяга своите "локуми" !!!...

    Коментиран от #243

  • 242 ТрампЛин

    1 3 Отговор

    До коментар #214 от "Невежеството е сила...":

    Наистина Невежеството е сила! Само невеж и игнорант комунистически индивид може да взриви църква в която се опява починал човек! Само комунистически дегенерат може да избие една дузина невинни хора и то в църква! Напомня ми подпалената черква в Батак от черкезите и помаците, чийто наследници завзеха власта през 1944.
  • 243 ТрампЛин

    0 1 Отговор

    До коментар #241 от "Българските турци":

    Гробове са останали със сигурност, както и паметни плочи! Монументи увековечаващи това събитие НЕ!!!
  • 244 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 245 ТрампЛин

    0 2 Отговор

    До коментар #244 от "Демокраси-Не трий!":

    Знаем че Демокрацията и Независимоста не ви устройват! Уви, няма връщане към Тоталитаризма и Диктатурата!!!
  • 246 Българските турци

    5 0 Отговор

    До коментар #219 от "Борислав":

    Всеки храм без значение дали е църква, джамия,хавра или някой изваян в скалите или прокопан под земята манастир, от хилядолетия символизират БОГ и нищожеството на човека пред могъществото , силата и милостта му ! Докато има "хора " които човъркат и чоплят за да открият СЕМЕ за раздор, винаги ще се задават такива нагли въпроси !!...

    Коментиран от #247

  • 247 ТрампЛин

    0 2 Отговор

    До коментар #246 от "Българските турци":

    За някои хора църквите и джамиите нямат стойност! Те са готови да ги взривят, да ги подпалят, да избият богомолците!
  • 248 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 ТрампЛин

    0 2 Отговор

    До коментар #249 от ""ВРАГ НА НАРОДА"":

    Ама обидно прозрачен си!

    Коментиран от #253

  • 251 "ВРАГ НА НАРОДА"

    8 1 Отговор
    И КАТО ГОВОРИ "проф€$ора" ПРОТИВ РУСОФИЛИЯТА, НЕКА ДА НАПОМНЯ НА "НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ", ЧЕ АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ , ДНЕШНА БЪЛГАРИЯ СЪС СИГУРНОСТ НЯМАШЕ ДА Я ИМА!

    "правит€л$твото"НА $глобката И дп$ ПЛАЧАТ ЗА НОВ НАРОДЕН СЪД!
    ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ $лугит€ на циони$тит€ $АТАнато !
    ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ ! ДА ЖИВЕЕ 3-ти МАРТ!
    ДА ЖИВЕЕ БРАТСКА ПРАВОСЛАВНА РУСИЯ- ОСВОБОДИТЕЛКА !
  • 252 ТрампЛин

    0 7 Отговор
    Благодарение на българската политика и на определени Хора в нея, България си връща Южна Добруджа!!! Благодарение на Сатаната Сталин, България изпада в 45 годишен мъртъв период, нанесъл колкото материални, толкоз и Морални щети на българина!!!

    Коментиран от #254

  • 253 "ВРАГ НА НАРОДА"

    5 0 Отговор

    До коментар #250 от "ТрампЛин":

    БЛАГОДАРЯ, ви€ €нт€л€ктуалцит€ $ лакиранит€ нокти ПО-ПРАВИЛНО ГИ РАЗБИРАТ€ Н€ЩАТА, НА КЪД€ТО ДУХН€ ВЯТЪРА!
    P.S.
    и$ак па$и-бащата на $оломонката па$и,Б€Ш€ ПР€Д$€ДАТ€Л НА БЪЛГАРО-СЪВЕТСКАТА ДРУЖБА,$М€НИ $€ ПО$ОКАТА НА ВЯТЪРА И $инът $тана ПРЪВ натов€ц! И ТОВА Н€ € €ДИНИЧ€Н $ЛУЧАЙ!
  • 254 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 255 Войната срещу паметта е гибелна!

    5 2 Отговор

    До коментар #239 от "ТрампЛин":

    Взривяването на църквата е акт на слабост, на отмъщение, както си признават комунистите. Няма значение, че отмъщението е предизвикано от стотици хиляди жертви на войните, на Войнишкото въстание, на преврата срещу земеделците и Септемврийското въстание. Няма значение, че кръвта на българските мъже е донесла несметни богатства на гешефтарите и катастрофа за масовия българин. Грешка е, защото смъртта на виновниците за катастрофата няма да донесе полза за народа, както и се случва - тогавашните демократи налагат неописуем, мракобесен терор...Особено ожесточен след 1941 година... Убийствата без съд и присъда са обикновена история, убийството на малолетни и непълнолетни е кървава практика на прехваленото царско време...Отрязани партизански глави, запалени домове, ликвидирани цели семейства...срещу заплащане -50 хиляди лева за глава... Това е зловещо! Зловещо! !! Точно толкова зловещо, колкото и днешните торти с паметника, построен толкова висок, за да напомня за жестоко време и жестока война, която е унищожила милиони... Не на войната! Не на насилието! Не на смъртта, която ползва човекомразци...Вървим по стъпките на безумието.

    Коментиран от #257, #259, #260

  • 256 Вергина

    1 1 Отговор
    Професорът е класик в литературните анализи. Какво смятат да правят със стърчилото в Борисовата градина? Там е хубаво място, има езерце, високо е, идеално за паметник на основателите на държавата примерно. Там едно време ставахме чавдарчета и пионерчета, имаше някакъв патриотизъм, в който ни възпитаваха, а СССР така или иначе беше навсякъде. Може около Чинията да направят комплекс с паметниците оттогава.
  • 257 ТрампЛин

    0 7 Отговор

    До коментар #255 от "Войната срещу паметта е гибелна!":

    “На 26 декември се навършват 39 години от събитията в с. Могиляне, където при протест срещу насилствената смяна на имената е простреляно осемнадесет месечното момиченце Тюркян, майка му е ранена, а други двама са убити.“
  • 258 ха ха

    4 0 Отговор
    "Трябва да стъпим на самочувствието си на древен, силен и културен народ и да не пропуснем шанса отново да бъдем такъв"./ с психопати бизнесмени и бандити служители няма как да стане , не вярвам на някой самочуствието да му е пострадало като е видял паметник , но познавам много които страдат от държавната машина по препоръки от болни мозъци прикрити от власт
  • 259 ТрампЛин

    1 2 Отговор

    До коментар #255 от "Войната срещу паметта е гибелна!":

    И недей да свързваш Земеделците и Ал.Стамболийски с комунистите!! Комунистите приветстват свалянето на Земеделцйте от власт, после подтикват същите селяни да леят кръв по поръчка на маЦква!

    Коментиран от #272

  • 260 ТрампЛин

    0 2 Отговор

    До коментар #255 от "Войната срещу паметта е гибелна!":

    Бог Цар Отечество!
    Един Народ Една партия??? Напомня на Народа това съм Аз!!!
  • 261 Няма

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    да ви стигне времето,руснаците идват.Ко ши правиш тогиз, ни та знам
  • 262 Само

    5 0 Отговор
    у нас може непрекъснато от сутрин до вечер русофобия. Професорите навън разясняват проблеми на тяхната специалност. Само у нас ги ползват за промивка на мозъка и всичко се свежда да антикомунизъм и русофобия. От професори до народни певици, руснаците, паметниците и комунизма им са виновни. Това снижава познавателното ниво на обществото.
  • 263 Тц тц тц

    7 2 Отговор
    А бре какво ви е?!Шизофрения ли е?Деменция ли е?За какви "русофили" става на въпрос като ни показвате укри,които си приличат на руснаци и руски говорят...Отгоре на всичкото те си бяха дълги години в Руската империя и после в СССР.Едно време ги знаехме като "руснаците".Ако ни показвахте немци примерно разбирам да говорите за "русофили" ама тези всичките имат роднини в Москва.
    Вие същите и преди две години халюцинирахте по телевизията болшевики,а такива няма от 1991-ва година.Не помните масово какво е станало през Втората световна,не помните даже какво сте яли вчера...нещо са ви направили!
  • 264 Топаловица

    3 0 Отговор
    Топалов скрий се колкото и да се подмазваш на Подмяната, няма да та пратат втори мандат посланик!
  • 265 Хи их хи

    4 0 Отговор
    Абе и този младеж бая намаза по времето на соца, ама сега първи евроатлантикогАй!
  • 266 Георги

    2 2 Отговор

    До коментар #158 от "Олга":

    И аз да добавя за неграмотниците. Русия е започнала ВСВ с нападението над Полша в съглашателство с фашистка Германия за подялба на света.
  • 267 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 268 СРАЩ

    2 1 Отговор
    Отвратителна с0р0сня-пропаганда!Ето такива "патрЕоти" управляват К0л0нията.Всъщност,затова сме к0л0ния,защото най-отгоре на пирамидата са пр0дажници, лъж ци и и3ме кяри.

    Коментиран от #269

  • 269 Абе СРАЩ

    0 1 Отговор

    До коментар #268 от "СРАЩ":

    Правиш клекове пред руските дюкяни и ръсиш демагогия.
  • 270 Така е

    0 1 Отговор
    Най-видният Благоевградски русофил Рангел Бараков стана фанатизиран Македонист, русофилката и потомствена сталинистка Ева Кузманова подкрепи спирането на филма за терора над Българите край Вардара след 45-та и Повардарската Българофобия и Сърбомания, стигайки до там да се опитва да разубеди буден Българин от РСМ в корените му, Да напомня и за русофилката Елена Гунчева, заяждаща се с народа си за обикновенни криминални случаи, или за тези русофили, писали на паметници на наши герои "Слава на СССР"!
  • 271 ПРАВОВЕРЕН ЕДЕОТ-АТЛАНТИК

    0 0 Отговор
    Крим е на Мецана !!
  • 272 Р.К.И.

    0 0 Отговор

    До коментар #259 от "ТрампЛин":

    Изразът, че комунистите са като скакалци и след тях нищо не остава е на Ал.Стамболийски.