Last news in Fakti

23 Януари, 2024 09:09 5 575 138

Проф. Милена Стефанова пред ФАКТИ: Слава Богу, че Радев не може да има трети мандат

  • милена-
  • стефанова-
  • ротация-
  • денков-
  • габриел-
  • бсп-
  • президент-
  • радев

Заради скандала с апартаментите Асен Василев може да не е финансов министър след ротацията, казва политологът

Проф. Милена Стефанова пред ФАКТИ: Слава Богу, че Радев не може да има трети мандат - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Колко министри ще бъдат сменени при ротацията, как ще мине тя, какво ново ще покажат евроизборите и ще видим ли ново позициониране на избирателите. Дали ще е настъпила промяна в електоралните нагласи... Това ще е тестът за ротацията и управляващите. Какво да очакваме… Пред ФАКТИ говори политологът проф. Милена Стефанова.

- Проф. Стефанова, България е на прага на нещо ново в политическия си живот – ротация. Какво очаквате?
- Очаквам да се спазят договорките и ротацията да мине без проблеми. Разбира се, ще видим кои министри ще бъдат сменени. Дотук имаме със сигурност нов министър на външните работи, ако госпожа Габриел не поиска да си запази и външното министерство. Не бих я съветвала, защото позицията на министър председател е достатъчно ангажираща времето и силите. Ще има и нов министър на здравеопазването, тъй като г-н Хинков оповести, че не желае да продължи да изпълнява тази дейност. Г-н Денков преди време беше заявил, че след ротацията ще се върне като министър на образованието и науката, което означава, че сегашният министър ще бъде освободен. Разгарящият се скандал с апартаментите и фирмите на Асен Василев и Даниел Лорер може да окаже някакво влияние и Асен Василев да не е вече министър на финансите. Николай Денков и Мария Габриел ще бъдат основният стожер и на новото правителство. Притеснявам се само президентът да не бави консултациите и връчването на мандата. Вече каква ще е ползата от ротацията ще видим по-късно. От политологическа гледна точка трябва да минат поне три-четири цикъла на ротация, за да се оцени прилагането на този подход на управление в България.

- Ще изглежда ли „сглобката“ по-стабилна след март, след като много неща вече са отхвърлени – промени в конституцията, имаме бюджет, на дневен ред са регулаторите…
- Надявам се след месец март да забравим думата „сглобка“. Има ясна формула и това е коалиционно управление. Зависи от управляващото мнозинство да престанем да ги наричаме по този начин. Тези дни ще чуем оценката на изпълнението на приоритетите и програмата на правителството и, ако се налага, новото правителство ще има възможност да актуализира и допълни тези документи. Въпросите с конституционните промени няма да приключат толкова лесно и бързо, защото ще чакаме да се произнесе Конституционният съд. Попълването и промяната на съставите на регулатори и други органи, които се избират от Народното събрание, ще е също един продължителен процес, а освен това през юни ни очакват избори за Европейски парламент. Струва ми се, че коалицията вече се осъзна и се възприе като единствената възможна форма на управление на този етап в България. В този смисъл ще изглеждат по-стабилно. Някои анализатори предвиждат сътресения в коалицията ПП-ДБ във връзка с евроизборите тъй като партиите, съставящи коалицията ДБ, нямат еднотипна идеологическа идентификация (ДСБ са членове на ЕНП, Зеленото движение и към зелените, а ДБ още не са се присъединили официално към нито едно партийно семейство, но има деклариране на желание това да е ЕНП ), а и ПП като нова формация не са заявили ясно своето предпочитание, макар да се прокраднаха различни индикации, че това ще е семейството на либералите. Не мисля, че това ще се случи, тъй като не за първи път на избори се явяват в коалиция различни по идеологическа ориентация партии. След това всеки евродепутат ще може да се присъедини към предпочитаното европейско партийно семейство. Трудно ще бъде, но не е невъзможно. Въобще аз намирам все повече сигнали, че това мнозинство може и да изкара мандата до края.

- Можем ли днес да говорим за двуличие в политиката…
- Двуличието е едно да говориш, а друго да вършиш. Това означава да има скрити, непублични действия, неискреност в поведението на политиците и партиите. „Продължаваме промяната“ и Демократична България дойдоха на власт с идеите за повече прозрачност в политическите процеси, за борба с корупцията, за правова държава и равенство през закона. Всеки мислещ човек може да прецени дали и доколко те се придържат към тези принципи. Политика е публичен процес, но успешната политика много често се основава и на непублични разговори и договаряния. Така най-общо можем да кажем, че политиката е многолика.

- Виждаме едно много активно ДПС. Сега ли дойде времето партията да участва активно и явно в политическите процеси?
- ДПС е партия с традиции и дисциплина. Освен това тя не за първи път участва открито в управлението. ДПС много успешно се възползва от позиционирането на останалите политически сили, представени в парламента, и работи в посока на подобряване на представите на хората за себе си. В настоящата ситуация е характерно това, че отсъстват открито излъчени от ДПС лица в изпълнителната власт. И вече има заявление от страна на Делян Пеевски, че те не искат министерски постове. Възможно е да получат някои места в органите, чиито състави се избират от Народното събрание, но това предстои да видим дали ще стане. Всъщност, ако сме честни, имаше много ситуации досега, в които реакциите на ДПС бяха много по-европейски и ориентирани към решаване на проблемите, отколкото на други партии. И това не е само поведението на „Възраждане“ или ИТН. БСП се държи като обидено малко дете, като си мисли, че по този начин се разграничава и печели симпатизанти. С такова поведение тази партия само заприличва на „Възраждане“.

- Макар и трудно, партиите в управлението се държат, за да не дойде пак Румен Радев. Той ли е спойката на „сглобката“...
- Мисля, че по-скоро плачевният опит от безкрайно и никому ненужно явяване на избори е основната причина да се стигне до формиране на мнозинство за управление. Служебните правителства на Радев и неговото поведение са катализатор. Тази мантра, че трябва да се сформира правителство, за да не дойде отново Радев, който е лош и ни води към Русия, се използваше за оправдание пред най-твърдите избиратели на партиите от коалицията, които трудно преглъщат това съвместно управление. Но поведението на Радев и служебните кабинети доведе и до промяна на Конституцията, с която се ограничават правомощията на президента при сформиране на служебни кабинети, както и на практика непрекъснато действие на Народното събрание, за да има контрол върху изпълнителната власт.

- Президентът критикува Борисов, критикува и Денков сега. Виждате ли разлика в поведението му в първия и втория мандат?
- Президентът Радев обича да е морален съдник, но едновременно с това много му личи, че е властолюбив и честолюбив. Безкрайните му пререкания с господин Борисов през първия мандат му донесоха подкрепа за втория, който той иначе не би спечелил. Неслучайно той беше един от политическите играчи, който се явяваше на площада с вдигнат юмрук и толерираше идеята за промяна в управлението. Младите и нововъзникнали политици от „Продължаваме промяната“, чиито лидери днес участваха в служебните кабинети на Радев, разчитаха на неговия авторитет, за да бъдат забелязани и разпознати. Но след спечелването на президентските избори от Радев нещата се обърнаха на 180 градуса. Президентът дори се държеше като недоволния баща, който не одобрява поведението на своите синове. Тази картинка е смешна и тъжна едновременно. Защото играчите взаимно се използваха, излъгаха и се разделиха. С критиките си днес Радев иска да съхрани образа си на съдник от последна инстанция. Всъщност той е проводник на интереси на Русия и никак не му хареса, че младите политици, които той създаде и лансира, са ориентирани проевропейски. Но на нас също не ни харесва, че имаме толкова самовлюбен президент, който в стремежа си да не се променя, често се изказва в ущърб на България. Този човек си позволява да излиза извън контекста на президентските си функции и вместо да спомага за единението на нацията, той го възпрепятства. Той се изказва политически, като основава правото си на това на едно тълкувателно решение на Конституционния съд. Но той се възприема като реален участник в управлението на страната, какъвто в същност не е. Той се изживява като опозиция, а такава президентска функция не може да има. Тук му е мястото да кажем, слава Богу, че Радев не може да има трети мандат.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 104 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защото

    62 25 Отговор
    добре се насадихте и с втория !
  • 2 Пруфесоррр

    145 10 Отговор
    По Какво по сапун като Менков
  • 3 СЛАВА БОГУ

    163 21 Отговор
    ЩОТ УМИРАТЕ ОТ СТРАХ

    Коментиран от #14

  • 4 пешо

    204 26 Отговор
    много злобна и грозна тая измислена професорка

    Коментиран от #65, #127

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ненормалнице добре че са краварите да ти

    167 21 Отговор
    Дават пари защото ще умреш от глад некадърници!

    Коментиран от #60

  • 7 Предполагам

    141 12 Отговор
    Биха сменили конституцията, ако президентът има инициали Д.П. за неограничен брой мандати, иначе не.
  • 8 Хаха

    162 20 Отговор
    Дежурното плюене по президента да започне, СЕГА!!! Много ви се бърка в работите на сбирщината ви..
  • 9 ДОЦ,. ВРАЧКА ШАШКЪНЛИЕВА, СОЦИОПАТ

    151 17 Отговор
    Колежката страда от тежка логороя!
    ..И лека форма на скодоумие...

    Коментиран от #16, #121

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Не прочетох

    137 15 Отговор
    Ама да "сплотяваш нацията" да праща пари, оръжия и жива сила на Украйна и да даваш бази на американците.. да плащаш безумно скъпи храни и непрекъснато увеличение на данъците. По-добре сегашният президент, ако ще има някаква опозиция на маалоумните управляващи, по-добре той да е

    Коментиран от #62

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Петко

    126 16 Отговор
    А кой според вас трябва да е президент госпожо, някой послушник ли?

    Коментиран от #56, #87

  • 14 Стига бе верно ли

    23 111 Отговор

    До коментар #3 от "СЛАВА БОГУ":

    И какво ще прави Чорапа ?Пак ще размахва юмруче ?Или ще върти коремни ?

    Коментиран от #19, #132

  • 15 Много

    110 11 Отговор
    злоба в тая стисната уста !

    Коментиран от #35

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 барселона

    110 15 Отговор
    И тази дърта крава е станала незнайно как професорка при бай Тошо , сигурно хубави неща е правила на отговорните тогава " другари." .

    Коментиран от #63

  • 18 Рускиня

    111 14 Отговор
    Баба професор от тошово време да не се прави на дръж ми шапката, а да изтупа праха от червената книжка в сандъка да е готова да посреща братята поробители така както я посрещаха в москва ката стипендиантка на БКП развила темата”Kомунизмът върховен стадии на човечеството”!
    Ах ти стара червена чанто!

    Коментиран от #115

  • 19 Ама

    25 1 Отговор

    До коментар #14 от "Стига бе верно ли":

    само мене да не врътне !

    Коментиран от #31

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 СЛА БОГУ

    68 11 Отговор
    ЧЕ ТИ СИ НИКОЯ И НЕ СЪРБАМЕ И ТВОЙТА ПОПАРА
  • 22 бих искал да я питам

    49 5 Отговор
    дали през 2021 г не е гласувала точно за радев.
    Бъдете последователни.
    Гласували сте за него - имате право само да го хвалите колко е добър

    Коментиран от #25

  • 23 Айдеее...!

    69 10 Отговор
    И тая ли никому неизвестна квачка,заквака срещу Президента...
  • 24 А тази ква беше, Милена Стефанова

    67 6 Отговор
    Някакви фобии ли развива се чудя. Радев та Радев... Абе даскалче по педагогика на чавдарската и пионерската дейност ти нямаш ли си работа а?

    Коментиран от #117

  • 25 Балъци дигитални

    35 2 Отговор

    До коментар #22 от "бих искал да я питам":

    Кефи как си измисляте истории и сами си ги изживявате, докато живота ви отминава. Егати льохманите.
  • 26 чичо

    19 67 Отговор
    Права е в едно - Радев е все по-вреден за България! Наистина се оказа един тесногръд и самовлюбен фатмак!
  • 27 Алоооо офффцооо

    54 7 Отговор
    Ако явяването на избори за теб е "безкрайно и никому ненужно" не дей да ходиш ма.... Някой да те насилва случайно ?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Злото

    60 6 Отговор
    На тази е достатъчно да ѝ видиш малката устичка, със стиснати устни, за да разбереш, че е злобна и незадоволена. В янакиевското, змийско гнездо няма неотровни змии.
  • 30 Голям зор

    8 16 Отговор
    В С.СС.Р как е,нищо чудно,то всичко е наопаки.
  • 31 Стига бе верно ли

    12 37 Отговор

    До коментар #19 от "Ама":

    Както и съветските атпадаци със зелени чорапи...

    Коментиран от #39

  • 32 Донки Хот и Сан Чопанса

    51 7 Отговор
    Селската лелка с титли се окичила.😅😅😅
  • 33 АРЕС

    51 6 Отговор
    Коя е тази жалка ,нагла,простовата и грозновата женица ?
  • 34 Сорос

    50 8 Отговор
    Тази женица е от мойте храненици,за два долара е готова на всичко.
  • 35 ОТ МАЯ

    10 1 Отговор

    До коментар #15 от "Много":

    СЪЛ ШИ ДА Е
  • 36 За какво точно

    45 4 Отговор
    "единение на нацията" бълнува тази жена ? И няма впрочем млади и стари политици а има прости и продажни и хора с морал и жизнен опит ..и не тези нелепи смешници в парламента спомагат с нещо на нацията, а са тотална щета.
  • 37 Иво

    39 5 Отговор
    В тъпата ни държава продажните генерали и професори се оказаха психо неустойчиви, пример тази и Тагаренков, жалко!! Имаме и истински българи с които се гордеем, за съжаление при журналята нещата са трагични,но и
    сред тях има умни,коректни,обективни! Жалко малка държава сме с изчезващо население , но краварските продажници са безкруполни!!
  • 38 Орел

    42 5 Отговор
    Тази прилича на онзи канал с маговете и врачките.
  • 39 НЕ УЕ

    20 2 Отговор

    До коментар #31 от "Стига бе верно ли":

    КАТО ЕУРОАТЛАНТИК С ИМОТИ И ДАНТЕЛЕНИ ПРАШКИ
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Питам:

    43 5 Отговор
    Бабо, що си не гледаш пенсията и да се радваш на деца и внуци ? А може би и ти заработваш по някой долар от отпуснатите от посолствоТО " за борба с дезинформацията" ?
  • 42 Мажоритарно избран като Радев

    41 8 Отговор
    Е много по представителен от целият парламент и МС взети заедно. Това че шепа неадекватни индивиди не го разбират единствено показва омразата им към избирателя. Нищо друго.
  • 43 асен

    29 1 Отговор
    къде са селските раиони нали постоянно ги развивате
  • 44 Селска баба

    43 4 Отговор
    с пяна на уста брани градските ценности. Цццццц!
  • 45 дядо поп

    40 4 Отговор
    Политолог , че и професор , тая не бих я вземал и за метачка в бардак , дори и да работи за демокрацията , без да взема заплата!
  • 46 911

    26 4 Отговор
    Да се кръсти, бабата, бърже! Че ако 3-ти, сигурно с 80% щеше да го вземе… апропо - да не стане така на парламентарните, още повече да се кръсти! С двете ръце!,
  • 47 Кабардинец

    9 31 Отговор
    Пълен Путинис,за 4000 лв и жена си ще продаде на руснаците.Срам!

    Скулптора Любомир Далчев - един от авторите на скулпторите на Паметника на съветската армия, в писмо изпратено през 1993 г. до вестник "Труд", но публикувано чак на 28.07.2004 г. на стр.14-15 на вестника:

    "И сега редно ли е на нашата българска земя още да стърчат паметниците – жалони на робството и жестокостта, на неправдите и униженията, на страха и подозрението.
    Никой народ няма да позволи и приеме такава гавра - да търпи паметници за възхвала на своите поробители. И никъде по света няма такъв един абсурд, какъвто искат да ни наложат комунистите"

    Коментиран от #59

  • 48 Моряка

    34 5 Отговор
    Представете си ваше дете да е студент на тази проскубана квачка?

    Коментиран от #58

  • 49 Жан Виденов може да е следващия

    8 8 Отговор
    Президент от Ванкувър до Владивосток
  • 50 Ъхъът, и завършва

    33 5 Отговор
    """""Тук му е мястото да кажем, слава Богу, че Радев не може да има трети мандат"""" да си изберем пак някой като Плевню
  • 51 Какъвто и да е Радев

    37 4 Отговор
    Той е мажоритарно избран. Кой друг е такъв?
  • 52 урко

    29 5 Отговор
    ама дъртощино, ти ли ще казваш на президента какво да прави ма? Я си гледай старините и внуците! Късно ти е да се правиш на евроатлантик и да се подзамзваш на т.нар. десни. За теб субсидия няма да има
  • 53 Торанага

    33 3 Отговор
    Имам чувството, че България е страната на политолозите. Те нямат свършване бе! И всичките все доценти и професори, сякаш един друг се произвеждат. На таз т.н. професорка и на нея акъла и колкото на комар лай...о.
    "- ДПС е партия с традиции и дисциплина." ДПС е етническа партия и точно затова не им дреме от нищо!
  • 54 ХаХа

    27 6 Отговор
    Слава богу, че Радев ще направи тогава партия и ще разкараме кокорците и бацо
  • 55 Кой е

    24 2 Отговор
    Дисертация доктор
    Милена Христова Стефанова, Ролята на българските чорбаджии в политическия живот през
    възраждането, Софийски университет "Св. Климент Охридски" 1991
  • 56 Тетко

    8 28 Отговор

    До коментар #13 от "Петко":

    Ушатия ,чорап е вреден за България,алчен самовлюбен лъжлив властолюбив са рул
  • 57 дядо поп

    19 6 Отговор
    По принцип президент в България е на по ниско ниво дори и от министър без портфейл , голяма фирма , бедно предприятие!
  • 58 Торанага

    29 5 Отговор

    До коментар #48 от "Моряка":

    И по-зле има , някой са студенти на Денков и на онази Румяна Коларова. Какви изпитания само за крехките студентски души ! Тцтцтц

    Коментиран от #67

  • 59 Моряка

    30 6 Отговор

    До коментар #47 от "Кабардинец":

    Не е само Далчев,който си върти дупето по вятъра откъм Посолството.Я само погледнете кои са най лаещите пинчери от кучкарника на Пасито.Има даже и пинчерка,Вицепрезидент на Атлантическия,с която сега телевизиите плашат децата.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 проф

    25 4 Отговор
    Шарлататина кокорчо да се маха,че окраде оща България и аман от тия социолози,политолози и ла--нолози бързо стават професорски бо---к
  • 62 Аре да си ходиш

    8 29 Отговор

    До коментар #11 от "Не прочетох":

    И по-добре нямаше да разбереш, че кремълският резидент е безкрайно опасен за България! Време е да го изгоним като Лукашенко в матушката му!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Аллах беели

    10 8 Отговор
    Много е готино да, стига си е губил времето с президентстване. Време е да поеме изпълнителната власт през Български възход с 51+ %.

    Коментиран от #71

  • 65 Иванов

    23 4 Отговор

    До коментар #4 от "пешо":

    ....... и дърта и лъжлива !!!!!!!
  • 66 Дани

    18 3 Отговор
    Тази да ми преподава на децата...?
  • 67 Моряка

    19 2 Отговор

    До коментар #58 от "Торанага":

    Прав си, приятелю.Нищо чудно,докато правораздава в Конституционния съд и Деса да стане професор.
    Има да се плашат студентите.Ухапването на очиларката е смъртоносно.Тц тц тц.
  • 68 Профан Петров

    18 5 Отговор
    Аре стига сте ни пробутвали мнението на тази ко.за, не го четем!
  • 69 Коч Ина

    17 5 Отговор
    прав е бабозавъра, къде по-лесно е да си имаме президент козя марионетка, в цялата държава ще звучат само посолственоугодни псалми
  • 70 Резидентът е тумор

    9 17 Отговор
    срам, позор и подигравка с пагона!
    Спаича се върти в гроба заради тоя крепостник!

    Коментиран от #72

  • 71 Моряка

    17 4 Отговор

    До коментар #64 от "Аллах беели":

    Български възход отдавно се наака.И понеже са интелигентни,правилно мълчат като наакани.Мисля,че Президента ще оглави" Трети март."Тогава може да очакваме 50%+1.И една гоооляма метла след това.
  • 72 Моряка

    21 5 Отговор

    До коментар #70 от "Резидентът е тумор":

    Президента е гордост за пагона.И не мъчи бедната си главица с умозаключения,а питай нас,дето сме носили пагона по 30 и повече години.Друг е въпроса,че сега,когато пагоните станаха натовски,пукнат униформен офицер не можеш да видиш по улиците.Само по празниците по някой друг генерал по Т В.Срам ги е от униформите май.А мене ме е срам от такива петна като Тагарев

    Коментиран от #98

  • 73 Фон дер Миндер

    17 2 Отговор
    Добре ,че бухали и кукувици / като "дамата" от фотото/ не могат и по един да получат
  • 74 Моряка

    18 2 Отговор
    Тази клета женица,ако знаеше как ще я опикават в сайта,сигурно нямаше да се изявява.
  • 75 Анонимен

    17 4 Отговор
    Слава Богу че Радев може да стане Премиер

    Коментиран от #89

  • 76 Бай Ванго

    16 4 Отговор
    Друго си е Деса в Конституционния съд
  • 77 СЛАВА РОССИЯ

    19 4 Отговор
    ДЪРТА ПРАНГА,СОРОСОИДЕН ПЛАТЕН БОКЛ

    Коментиран от #79

  • 78 Гого

    9 3 Отговор
    По какво беше професор Ти ? , че даже и за професор правиш тъпи заключения
  • 79 любител

    16 3 Отговор

    До коментар #77 от "СЛАВА РОССИЯ":

    прав си пич и тая малоумница явно е толкова професор колкото е генерал и боко тиквата крадеца.
  • 80 Абориген

    15 5 Отговор
    Жалко, че Радев няма трети мандат, за да се противопоставя на безродници и продажници. Кой знае какво мекотело ще пробутат?!
  • 81 Сульо

    10 4 Отговор
    Слава Богу, че дъртата проста патка скоро ще пукне за радост на всички. И е измислена професорка от лудницата.
  • 82 Фъш КИА

    12 3 Отговор
    това бабека ли го казва или посолството
  • 83 Артилерист

    13 4 Отговор
    Много посредствен изказ за претенциозната научна степен "професор". Вероятно е "защитила" професура в НБУ, Библиотекарския или в "Жени ГЕРБ". Не искам да я обидя, а и тя не заслужава такова конкретно отношение, но когато чуя "професор" аз очаквам поне нещо по-различно от говоренето на обикновенния масов език ...
  • 84 Роки

    13 3 Отговор
    Ха ха щом тук са и дали възможност да се изкаже и тя е от онези калинки, които копаят от яд, че не се поддава на контрол този президент, ще си изядат дипломите,ако въобще имат такива,как може толкова непокорен президент да има все по-растящ рейтинг, това техните малки главици не могат да си го представят
  • 85 батерия

    14 2 Отговор
    Ами върнете Плевнелиев тогава, той по- става...кухи лейки.

    Коментиран от #118

  • 86 проф Милена Стефанова Днес нова Бабуля

    15 4 Отговор
    с титла изкараха да плюе по Р Радев???

    Коментиран от #136

  • 87 Как кой

    2 7 Отговор

    До коментар #13 от "Петко":

    Някой, който не е проруски настроен
  • 88 Съдията Дред

    13 4 Отговор
    Слава богу, че такива като тая нямат шанс и за първи мандат
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Абе плаващия по пясака

    2 9 Отговор

    До коментар #90 от "Моряка":

    Да не си капитан Кущи? Тъпотията ходи по такива русофилитици, дет се пишат моряци и петнят черноморието.

    Коментиран от #135, #137

  • 92 онгомбо

    10 5 Отговор
    дърта грозна вещица че и проста и продажна

    Коментиран от #94

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 ОнгоБонго

    5 9 Отговор

    До коментар #92 от "онгомбо":

    Продажен е фатмака ти. Следвъщата му стъпка ще предизвика импийчмънт.

    Коментиран от #105

  • 95 фАНТОМасс

    14 1 Отговор
    Добре де , тази жена говори така за ПРЕЗИДЕНТА и неговите кусури ! Ок ! А как ли би коментирала поредицата от гафове , записи , изказвания , обиди и незачитане на ББОРИСОВ ? В продължение на години се наслушахме на лицемерието и двуличието му .....Примери - Ало, Ваньо ....Проста Кърджалийска.......Наябивам им го с 200 ......Мата Хари.......къща в Барса.......ползването на правителствения самолет като лично такси ..........Мачове на Тигрите заради бас.......продънените НОВИ пътища за милиони......Списъкът с геройства е толкоз дълъг , че......КАКВО ЛИ МИСЛИ ТАЗ ТОЛКОЗ ЧЕСТНА ЖЕНА за тези юначества ?
  • 96 Вземи и ти

    4 7 Отговор

    До коментар #90 от "Моряка":

    Гуменото корабче и на пясъка при шофьорчето на гумени самолети.

    Коментиран от #120

  • 97 МНОГО ТОЧНО КАЗАНО

    5 11 Отговор
    Тук му е мястото да кажем, слава Богу, че Радев не може да има трети мандат. ИМПИЧМЪНТ
  • 98 Така

    2 2 Отговор

    До коментар #72 от "Моряка":

    Се получава от голяма вълна ,изплискваш легена
  • 99 Сашо

    8 1 Отговор
    Какво лицемерие хората ходят на избори слушат им льжите а след това те се надсмиват над избирателите!!!
  • 100 жоро

    10 4 Отговор
    В тази дьржава е пьлно с псевдоакадемици и професори!!!Тази дьрта чанта рьси простотии които не професор а най обикновен човек никога не би си позволил защото трябва да нямаш елементарна култура за да рьсиш това!

    Коментиран от #101

  • 101 Шарлатани, родоостъпници

    4 8 Отговор

    До коментар #100 от "жоро":

    Са най ползваните думи в московлийско и от фатмака.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Павел пенев

    9 4 Отговор
    Слава богу че ти не можеш да имаш и един мандат. Ти явно си професор от тези с платените научни звания в периода след 1990 год. на нашата държава, които стават само за портиери в учебните заведения. За Радев гласуваха близо 2 милиона български граждани, но ти си много проста и не проумяваш това.
  • 104 БАЙ село:

    2 6 Отговор
    Скъсаната партенка,миришеща на копейки ,трябва да влезе в затвора.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Гражданин от село Труд

    3 8 Отговор
    Щом толкова я плюят тука,значи си е права жената, и това което казва е истина.Защото само от истината боли!
  • 107 Българин

    9 4 Отговор
    Радев госпожо е с най-висок рейтинг сред всички плоитици.Нещо да кажеш по този въпрос?Или не ти отърва.Ще се радваме ако Радев създаде партия,слд мандата си.

    Коментиран от #111, #123

  • 108 Поредната

    9 3 Отговор
    Анонимна послушка с купена диплома
  • 109 азз

    7 2 Отговор
    прУфесорке...беж къв ВеЦето че ще опикаеш местото...ама ч
    може и да не бегаш - вече достатъчно се оср---а през устата...
  • 110 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 6 Отговор
    ZА OЩE 2 Г ........... ZЛОВОННИЯ ЧОРАП ЩЕ .,............. ДОУНИЩОЖИ БЪЛГАРИЯ .............. ФАКТ !
  • 111 Какъв българин само

    0 4 Отговор

    До коментар #107 от "Българин":

    В простотията си дращи необмислици. И аз се радвам да направи партия фатмашка. Да изсмучи от възражданяци и бспари и трите партии у канала.
  • 112 вярна статия

    3 8 Отговор
    Много хубава статия на професор Стефанова. Явно казва истината за президента Радев след като неговите поддръжници са толкова разярени от накърнения му имидж. Да истината боли, но злобата отправена по адрес на обосновал своя текст автор не е аргумент.
  • 113 Милена Стефанова

    8 3 Отговор
    Дърта Оффца!!
  • 114 Истината:

    9 4 Отговор
    Проф@н@ милена стефанова е долен Герб@рски б@клук!
  • 115 Украинка

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Рускиня":

    че е стара . Може да е била червена, но сега е минала на синьо, защото е свикнала винаги да се бута в първите редици. Тя е на принципа, че оцеляват тези, които се пртспособяват, а не тези, които остояват.
  • 116 Не споменавай

    4 0 Отговор
    напразно Божието Име. Това е заповед ! Госпожа професорката не бива да си позволява да я нарушава. И е добре да се запита ( както Мондьо от Нова ТВ), Какво мисли Господ за нея? И да не забравя, че Президентът е избран с мажоритарно мнозинство и е представитвл на народа. В това си качество, той е длъжен да бъде коректив на всяко управление, което пренебрегва интересите на народа.
  • 117 Очвидно

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "А тази ква беше, Милена Стефанова":

    има читатели, които са запознати доста подробно с биографията на професорката ... Ама тя морал няма
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Ясно ,

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ДОЦ,. ВРАЧКА ШАШКЪНЛИЕВА, СОЦИОПАТ":

    ..логороя , скодоумие ... Възпитаник на Петър Берон . Так держат
  • 122 Слава богу

    0 4 Отговор
    Че създаде ПП.

    Радев ще се запомни с това .

    Нищо друго смислено няма .

    А верно ,ще го запомним и със

    Гундяев като му наби Канчето .

    Хаха
  • 123 Тоя Радев

    1 5 Отговор

    До коментар #107 от "Българин":

    Вече създаде Партия .

    Хаха

    ПП се пръкнаха заради него

    Евала.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Фатмак

    0 5 Отговор
    Какво работеше, ГЕНЕРАЛ Деси преди да стане Президент.Имаше фирма ЛЮБОВ 69.
  • 127 Кокоше

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "пешо":

    Устата и свита като кокоше дупе.

    Коментиран от #128

  • 128 Абе красавецо

    0 4 Отговор

    До коментар #127 от "Кокоше":

    Я постни една твоя снимка, та да те видим кой по ред БРАЧЕТ си на квазимодо.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Абе модове я се разберете

    0 0 Отговор
    Единия разрешава снимков материал, другия след час го маха????
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Койчо

    2 1 Отговор
    Като президент няма да има трети мандат,но като министър председател 1-ви,2-ри,3-ти ,....
  • 134 ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    4 2 Отговор
    НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ- р€зид€нтинът € ПРО$$$Т ФАТМАК!
    ДО КЪДЕ ДОКАРАХА Я тази "държава"- г€н€рал Д€$И ДА НИ УПРАВЛЯВА!
    ПО-$ТРАШ€Н ОТ СПИН-а, ПО-ОПА$€Н ОТ РАКА-СЕГА ЗА СЕГА СИ ОСТАВА ФАТМАКА!
    ОСТАВКА ЗА Ч€РВ€НИЯ ФАТМАК! 79г. комунизъм СТИГАТ! СТИГАТ!
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Моряка

    2 0 Отговор

    До коментар #86 от "проф Милена Стефанова Днес нова Бабуля":

    Бабулята предизвика такива подигравки, че ако и е останал грам девически срам,досега да се е гръмнала.
  • 137 Моряка

    1 0 Отговор

    До коментар #91 от "Абе плаващия по пясака":

    Когато поплаваш 50 и повече години като мене, няма да дрънкаш глупости,защото в морето няма тън мън.Оцеляват качествените.И запомни- българските моряци плаваме по целия свят, а не само в Черно море.И се връщаме, защото
    сме Вапцаровци. Боклуците вълните ги изхвърлят незнайно къде.Да не би случайно да си опитал несполучливо да ставаш моряк?(неприет в Морското училище поради нисък бал?)

    Коментиран от #138

  • 138 Какво ми се самохвалиш

    0 0 Отговор

    До коментар #137 от "Моряка":

    През лятото шляпаш по морския бряк и пищиш "мамо, мамо аз съм моряк" и боядисваш водата в кафяво. За Св. Ив. Рилски си.