Last news in Fakti

24 Януари, 2024 20:27 3 633 229

"Аз съм българче": как антибългарската пропаганда успява

  • аз съм българче-
  • пропаганда-
  • фалшиви новини

Не е важно дали нещо е истина, важното е да плаши, това е смисълът на пропагандата, използваща фалшиви новини

"Аз съм българче": как антибългарската пропаганда успява - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Първо твърдяха, че щели да махат "Аз съм българче" на Иван Вазов от училищните програми. После се стигна до "поукраинчването" на детето. Антибългарската пропаганда успява. Тя е като сериал на ужасите. От Веселин Стойнев.

Не е важно дали нещо е истина, важното е да плаши. Това е смисълът на пропагандата, използваща фалшиви новини. И когато фалшът бъде разобличен, най-добре е същият сюжет да бъде продължен в друг епизод, нищо че пак ще бъде разобличен. Пропагандата е като сериал на ужасите, който те държи в напрежение, докато е заплашен животът на главния герой. И колкото по-дълго героят успява да оцелее сред хорър измишльотините, толкова по-наркотична е нуждата да се страхуваш още и още за него.

Главният герой на антибългарската пропаганда, разбира се, е българското. Първи беше сценарият как щели да махат "Аз съм българче" на Иван Вазов от училищните програми. След като това бе отречено, сега се стигна до "поукраинчването" на "Аз съм българче". Един "кафяв" сайт и безброй публикации в социалните мрежи разпространиха корица от стихосбирка на престижно издателство и именит илюстратор, на която дете, облечено със синьо-жълта горна дреха, развява българския трибагреник.

Как синьото и жълтото станаха грандиозен проблем

Заради цветовете на дрехата възмутените решиха, че детето е украинче или че българчето е поукраинчено. Нищо, че илюстрацията е още от 2006 година (а в оригинала от 2002 дрехата била бяло-синя) и после книжката е преиздавана няколко пъти. Тогава никаква украинска тема не е била на дневен ред в България, а и авторът на илюстрацията обясни, че синът му имал тогава синьо-жълт анцуг, затова така облякъл персонажа. Подробност е и че синьото и жълтото трябва да са в еднакви пропорции, за да репрезентират украинското държавно знаме, докато на илюстрацията само една четвърт от дрехата е в синьо.

Не че би имало проблем и рисунката нарочно да е направена в тези цветове или умишлено преиздадена така, когато вече имаше украинска тема и в нашия дневен ред. Защото дори и момчето от рисунката да е украинче, нима няма да сме горди да развява българския флаг? Или да е българче, което, развявайки трибагреника, проявява солидарност с нападнатите украинци? (Тук определено русофилите няма да са съгласни, а несъгласните с тях ги удостоиха с колаж "Аз съм копейка"). А пък онези, които разбират само от "цветна аргументация", получиха в социалните мрежи подобаващ елементарен отговор, с визуалното напомняне за множество синьо-жълти брандове - от известни търговски марки до столичните трамваи.

Как българинът се оказа заплашен от украинеца

Цялата тази верига от опровержения и обяснения обаче не намалява ефективността на прокремълската антибългаска пропаганда. Защото, малко или много, тя постига целта си.

На първи план се внушава едно "чисто и без външни примеси" разбиране за българина. Нищо, че сами сме признали в историята си мнозина чужденци за по-българи от родените българи, и пак мнозина "чисти българи" сме проклели като предатели. Следващият пласт е, че българинът е заплашен от украинеца, защото той е във война, значи може да го забърка и него. Накрая идва и снемането на проблема с външното, небългарското - украинецът воюва с руснака, който обаче ни е освободил. Така вече украинецът е заплаха за българщината на българина, а не руснакът агресор. И значи агресорът вече не е агресор, нито изобщо виновен и като нищо следващата стъпка може да е българското момче да бъде изрисувано в бяло-синьо-червеното на руския флаг, докато вее българския. Това така или иначе е добре познато от век и половина.

Как ни отчуждават от националното и налагат автоцензура

Другият аспект на ефективността на тази пропаганда е, че тя всъщност тотализира реликвите на българщината. Прави ги идоли-монументи, които са не просто безспорни, а не подлежат на никаква друга, освен строго канонична интерпретация. И тук не става дума за "либералната лиготия" да може да се проблематизира и национално каноничното, а за ограничаване свободата да обичаш националното, включително да си патриот срещу канона. Забранява се националното да се претворява по различни начини в съвремието, то е зазидано в мавзолей, пред който може само да се козирува.

И ето това е най-дълбинният ефект на тази антибългарска пропаганда. Че докато уж брани националното, тя го отчуждава от нас. Огражда го с въжета и го мумифицира. Борците срещу политическата коректност на "прогнилия Запад" налагат патриотарска политкоректност. Подтикват ни към автоцензура и неусетно все по-често ще бъдем принуждавани да внимаваме в какъв контекст поставяме националното, докато рисуваме, говорим и пишем, за да не ни обвинят в непатриотизъм. Или пък все повече ще се разделяме на непримирими лагери, обвиняващи се взаимно в национално предателство. Но това дори е още по-изгодно за антибългарската пропаганда - да бере плодовете от национална вражда.

***
Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 82 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    118 28 Отговор
    Радио Свободна Европа казаха горчивата истина че скоро децата на ромите и бежанците ще бъдат мнозинство в България и ще трябва да се преработи буквара.

    Коментиран от #16

  • 2 Селянин

    127 51 Отговор
    Само във Възраждане ни е надеждата!

    Коментиран от #30, #161, #214, #216

  • 3 Сила

    48 12 Отговор
    Силвестър какво е?

    Коментиран от #33

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хахаха

    101 15 Отговор
    Ротшилд Велле, не мерси
  • 6 Ами така е

    26 86 Отговор
    като дават трибуна на копейкаджиите.

    Коментиран от #91

  • 7 ХАХАХА

    90 18 Отговор
    Абе това зеле с пасквилите на българофобите няма ли да се забрани ? То бива злъч,бива злоба ама тези като че не са раждани от майка!
  • 8 Каквото виждаме, това коментираме

    109 24 Отговор
    С очите си виждаме дете, което развява българското знаме, но е облечено с цветовете на украинското знаме. Останалото няма значение. Каквото виждаме, това коментираме.

    Коментиран от #21, #55

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 айде стига вече

    69 15 Отговор
    в изданието от 2023-та от хермес беше нормално да отчетат момента и да променят провокативната корица, вместо да се оправдават с амато, ама това!

    Коментиран от #60

  • 12 Хохо Бохо

    82 17 Отговор
    Готина блузка, прилича на знамето на едно изчезнало подобие на държава. Малко само емигрантче с български байряк
  • 13 Последния Софиянец

    50 18 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    Българин не е народност или раса а титла.Великата Българска цивилизация основана на православната вяра и кирилицата се простира от Адриатика до Аляска и е вечна.
  • 14 Сила

    12 36 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    Тьоткь Путина.......
  • 15 Цент Тавър

    73 7 Отговор
    антибългарска пропаганда ли е хора с двойно гражданство да могат да стават депутати?
  • 16 Стариа Софеанец

    21 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Светът се променя ... И ти имаше преди 17 ресторанта , мести ги в МаСедония , Чукотка , а сега ти остана сал една баничарница ... 🤭😁
  • 17 123

    57 12 Отговор
    Без бой няма, няма да ви се дадем, всички ние родолюбиви българи. Да ви е ясно, на всички новоизлюпени предатели, който първи ще запеете Катюша", ако се наложи. Българина много търпи, турското робство го е доказало. Но всичко е до време, няма нищо безкрайно.

    Коментиран от #148

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Хаха

    44 12 Отговор
    Дойче зеле - атлантическата пропаганда. Тук май двете пропаганди си мерят ...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 разбира се бе готин

    54 13 Отговор

    До коментар #10 от "КОТарАК":

    За соросчетата сме сигурни 100% че не знаят стихотворението нито химна . И как да го знаят като не могат да четат .
  • 23 Доказан Факт

    47 9 Отговор
    Дойче-по-големи анти българи от вас медийното пространство НЯМА!!!!!!
  • 24 българин

    34 8 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    ти си слуга на празната си глава бегом при наркото чака те
  • 25 Совите не са това, което са.

    14 5 Отговор

    До коментар #21 от "Сила":

    Аз съм баба. Сбъркал си половете. Не знам защо всички си мислите, че тук пишат само мъже.

    Коментиран от #35

  • 26 Буха ха

    35 7 Отговор
    Догодина бяла тениска на която ще пише 404 Not found
  • 27 Рашид Веждов

    34 9 Отговор
    Не харесваме и това, че някакво си там издателство толерира някакъв посредствен самозван рисувач, както се вижда без художествено образование, не познаващ нормите на "художесвеност в изкуството, за който драскането на кичозни рисунки без цветови усет и усещане за форма и светлосянка е домашно хоби след тежкия трудов ден на зидане или нареждане на плочки.
  • 28 Майна

    42 11 Отговор
    Българи , само така,!
    Никакви компромиси с нищо което подкопава националното съзнание!
    В Германия само 58% от новородените са ..германчета!
    Затова подкрепата за Алтернативата расте!
    Затова изсипаха сума ти пари да организират митинги срещу нея( сещайте се кои подкрепиха това)!!!

    Коментиран от #32, #34

  • 29 На русофилите у нас всичко им

    15 45 Отговор
    пречи, даже и "Аз съм българче"! Напишете си "Аз съм русначе" и ми се махайте от главата! Завинаги!
  • 30 аахахахааа..

    14 33 Отговор

    До коментар #2 от "Селянин":

    В Цончо и Костя ли ти е надеждата бе?!?!?!Ааахахахааааа...да пази господ!!!

    Коментиран от #105

  • 31 Гладен

    43 4 Отговор

    До коментар #10 от "КОТарАК":

    Истината е, че днешните неграмотници не са го учили. Тройкаджия от онова време е по грамотен от някой с успех "много дъбър" от новото поколение. Нали им чета писаниците по форуми и коментари.
  • 32 Круум

    13 36 Отговор

    До коментар #28 от "Майна":

    Колко броя излизате в подкрепа на Възраждане?
    Колко броя бяха пред МОЧАТА?
    Германците не ги мисли.
  • 33 Адолф

    9 6 Отговор

    До коментар #3 от "Сила":

    Същото каквото е и Цончо само че поевропейчено.
  • 34 Майна, каква е раждаемостта в Русия при

    11 30 Отговор

    До коментар #28 от "Майна":

    60 млн. мюсюлмани и 90 млн. руснаци? Познай!
  • 35 Леля Гошо

    17 5 Отговор

    До коментар #25 от "Совите не са това, което са.":

    Не само мъже, има и с Истанбулска ориентация

    Коментиран от #49

  • 36 666

    33 7 Отговор

    До коментар #10 от "КОТарАК":

    За сметка на това 100% от центаджиите знаете химна на Израел и Косово
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Истината

    13 27 Отговор
    Лъжливата пропаганда върви при простите, малко образовани хора. Затома майката му е образование. Само неуките се хващат на лъжите на копейкин и путиновата пропаганда.
  • 39 малиии

    4 13 Отговор
    И днес чупенето на балалайките продължава .
  • 40 Иванушка🇺🇲

    11 31 Отговор
    Войната на русия срещу Свбодния свят се води вече 50 60 години. Руската помия наречена пропаганда ни залива всеки ден и трови съзнанието на младите хора. Тази словесна война е по страшна от бомбите и ракетите срещу Украйна.

    Коментиран от #74

  • 41 Тов. Членин

    10 24 Отговор
    Таваришчи ! Как мислите , да го преработим на " Аз съм българско росначе" ?!😉
  • 42 Кочо

    8 27 Отговор
    Не се получи пак пропутиняшката пропаганда.А?
  • 43 Русофил

    8 18 Отговор

    До коментар #37 от "ГРЪКА РУСНАКА АЛКЕОС":

    Руското софтче пак блокира и ръси каквото му падне.

    Коментиран от #45

  • 44 тука е така

    7 3 Отговор
    Още по тревожно е че най много се разпространява от българи. Достатъчно е само да сед погледнат коментарите под различните статии в медиите.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Айдааа

    12 6 Отговор

    До коментар #37 от "ГРЪКА РУСНАКА АЛКЕОС":

    Сипале са ти нещо у узото ..🤭 земи Вагизан ...
  • 47 СССР

    8 24 Отговор
    Както знаем русофилите са бавноразвиващи се и са от селски произход. Вижте иZраждане и Чалгарите. Пълна селяния и простотия. Тази прослойка от населението най кълве на руската лъжлива пропаганда.
  • 48 Българин 🇧🇬

    22 6 Отговор
    Още със снимката са порогали светинията за всички Българи на Иван Вазов. Толкова мразят Българския народ, че са отрезали заглавието на половина .

    Коментиран от #106

  • 49 мдаааа

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "Леля Гошо":

    Така си е , лельо Гошо ... Самият ти ник го доказва ..

    Коментиран от #200

  • 50 Мда

    6 15 Отговор

    До коментар #21 от "Сила":

    Феновете на Путин харесват момченца, също като него.
  • 51 А бе

    8 10 Отговор
    Прекалиха вече и Иван Вазов ни откраднаха

  • 52 Христо Ботев

    19 9 Отговор
    Американските престъпници нямат думата по българските въпроси. DW пропаганда станция на американските престъпници терористи.
  • 53 Иво

    9 8 Отговор

    До коментар #45 от "ГРЪКА РУСНАКА АЛКЕОС":

    Абе гръка руснак що пиеш самогон. Това ще те вкара в лудницата. А там ще те лекува лудата шефка Гълъбова. Свършено е с теб. хаха

    Коментиран от #61, #65

  • 54 Ддд

    18 6 Отговор
    Факти е украинска медия всичко което пише е лъжа и американска пропаганда.
  • 55 Ха Ха

    5 20 Отговор

    До коментар #8 от "Каквото виждаме, това коментираме":

    Украйна е бръкнала доста надълбоко в русоробските отверстия. Вече съвсем се побъркаха от параноя и страх от Украйна.

    Коментиран от #59

  • 56 Тес Тис

    12 5 Отговор
    абе вие се радвайте, че още е бело на на картинката, с арапите на Денко играта се промене, но не във ваша полза
  • 57 Нищо лично

    22 2 Отговор
    Художникът е инфантилен. Потърсете детски илюстрации на италиански художници от минали столетия и ги сравнете с цапаниците на тоз д.е.би.л, де не бил.
  • 58 Експерт

    21 4 Отговор
    Дойче Веле и Свободна Европа са едно и също, и нямат нищо общо с журналистика, и истината, това е гласа на чичо соросоивите слуги в Европа.
  • 59 Дух Хач Сити

    12 2 Отговор

    До коментар #55 от "Ха Ха":

    бъркането по отверстия е практика от вашите прайдове, не се заблуждавай

    Коментиран от #66, #84, #96

  • 60 А бе

    4 9 Отговор

    До коментар #11 от "айде стига вече":

    Няма издание 2023 година бе, грОмотен! Колко пъти трябва да ви се набие в чу.торите!?
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 На глупаци ли ни правите ? Защо лъжете?

    27 7 Отговор
    Да се махне "Аз съм българче" дойде от "Свободна Европа" и е ФАКТ
    Синьото и жълтото на корицата не са от 2006, а от преиздаването 2023 и е ФАКТ
  • 63 Клети нещастни копейки

    10 17 Отговор
    Още другарчето на терориста Никола Въпцаров, Младен Исаев е започнал с поръчката на Сорос. :)))

    Коментиран от #116

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Ман аф

    4 15 Отговор

    До коментар #59 от "Дух Хач Сити":

    Всички сме чували за комунистическата любов и влажни целувки уста в уста. Не се крийте, вече не е толкова срамно.
  • 67 Ибряяя

    7 4 Отговор

    До коментар #61 от "ГРЪКА РУСНАКА АЛКЕОС":

    Простотията не ходи по гората, а по хората!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Катя

    24 3 Отговор
    Който смята, че депутати могат да бъдат хора с двойно гражданство, който смята, че “Аз съм българче” е обидно за небългарите, който смята, че християнската вяра не трябва да се подкрепя и да се учи вероучение, който смята, че може да говори и пише на друг език, освен българския в България, е напълно свободен да се омита от България и да отиде там, където българите няма да го дразним! Който смята, че може да ни променя историята, за да се чувства по-добре, ще стане част от историята и то от тази, която служи за назидание.

    Нека да бъде ясно: България е държавата на българите! Ако някой друг етнос иска да си има държава, да тръгват и да си намерят такава. Ако някой етнос смята, че ще допуснем да ни се качи на главата, също да знаят, че толерантността има граници, а след границите има меч. Ако някой смята, че Родината му е друга държава, но иска да е в българската политика, да си спомни как българите постъпват с предателите. Ако някой смята, че може да ни накара да сме българи, ние пък ще забравим, че сме толерантни и ще му покажем къде точно му е мястото.
    Толерантността убива, когато мине определени граници. А небългарите трябва да ги спазват. Всички сме граждани на България, но българите са държавоопределящия и държавообразуващия етнос. Това е! На когото не му харесва, да се маха!

    Коментиран от #77, #143

  • 70 Мдааа

    5 2 Отговор

    До коментар #65 от "ГРЪКА РУСНАК АЛКЕОС":

    Май си търсиш чепчето, и все не го намираш!

    Коментиран от #75

  • 71 Клети неграмотни копейки

    10 18 Отговор
    Как ли се чувства редовата копейка, след всяко изобличаване на наглите лъжи на 4хилядниците ?
    Сигурно се чувстват като използван и захвърлен koнgoм . :)))

    Коментиран от #92

  • 72 Бесен-_ Язовец

    16 7 Отговор
    Така се почва, първо половерчето после ще сменят знамето и накрая заглавието с,, Аз съм джендарче окраинче"

    Коментиран от #87, #121

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 шипка

    13 1 Отговор

    До коментар #40 от "Иванушка🇺🇲":

    виж зад теб да не е путин....провери си и шкафовете да не се заврял там и да ти изкочи посред нощите....
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Теме Рут

    17 5 Отговор
    абе сложете едно арапче да рецитира В джобчето ми дрънкат центове и амфетки
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Да, бе

    15 3 Отговор
    Не е важно кога е нарисувано нещо, а кога се използва. Не, че шеше да е приемливо през 2006г.,но сега е пълна пошлост и слугинаж. Седем века робство не ни пречупи ха, че туй ли....
  • 79 Ейййй

    8 12 Отговор
    Много ум се изля тук. Лизачи на руснаци, лизачи на украинци и всички баш патриоти продажници. Дядо Вазовдори се е отвратил от тях, а Великият Алеко си ги е описал! Пази Боже сляпо да прогкедне!

    Коментиран от #83

  • 80 Фантом

    19 8 Отговор
    Сороси безродни напуснете България доброволно да не се налага да ви репатрираме ние българите.

    Коментиран от #82, #86, #88

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Гей Зер

    3 2 Отговор

    До коментар #79 от "Ейййй":

    ми стига глъта бе, затвори я тая уста
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Ние, българите,

    6 15 Отговор

    До коментар #80 от "Фантом":

    умеем да пишем грамотно на собствения си език, неграмотно копейкаджийче!

    Коментиран от #103

  • 87 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    10 13 Отговор

    До коментар #72 от "Бесен-_ Язовец":

    А пък се свършва като теб - дрът неграмотен /пОловерче/ и озлобен пенсионер, бленуващ за Народна Милиция /която беше в украинските цветова - синьо и жълто, а?/ и Народен Съд! Това става като придобриш с руската пропаганда!

    Коментиран от #99

  • 88 Мда

    5 10 Отговор

    До коментар #80 от "Фантом":

    Да вземат и русоподаниците с тях, че иначе ще "намажат" и те!
  • 89 ДВ нима вие сте истина????

    17 3 Отговор
    ДВ вие сте фалшива краварска фабрика за лъжи
  • 90 Така Така

    10 2 Отговор
    Вас да махнат ДЕ най добре вие сте от първите виновници за краха на България.....вие и дъ войс оф обора съсипахте родината
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Така Така

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    вея само това преди 1989 другото си го вейте вие
  • 94 Бегай !

    13 2 Отговор
    На автора това,че сина му е циганин нас какво ни брига.Не можа ли да нарисува две деца момиче и момче с национални носий ?
  • 95 Още малко и

    16 3 Отговор
    Сорос веле ще изкара, че пишлегаря с укро знамето още Вазов сам си го е нарисувал. Или кравите наливат малко пари за пропаганда в България, Или избират все едеоти да им я правят тази пропаганда
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Дойче веле 🚾

    14 4 Отговор
    Трябва да бъде забранено и изгонено от България
  • 98 !!!?

    17 15 Отговор
    Аз съм българче...ама по паспорт !!!?

    Коментиран от #147

  • 99 Бесен-_ Язовец

    6 5 Отговор

    До коментар #87 от "Майсторът 🐷 на Илюзиите":

    Ма си неграмотен цветовете на КАТ бяха жълто и синьо и тогава окраинските фашисти не бяха откраднали цветовете на КАТ в НРБ.

    Коментиран от #222

  • 100 Как ли

    2 8 Отговор
    С продажници за копейки
  • 101 Въъън!

    17 1 Отговор
    DW смърдели нещастни, какво общо имате с България? Марш от тук заедно с кривоглав Кенет!
  • 102 инж. Ганчо Илков

    13 0 Отговор
    Противопоставянето и Пропагандата се ограничават с Аргументи. Вижда се че е важно всяка Идея да бъде напълно обоснована, или въобще да не се предлага в Публичното Пространство. Хората са наблюдателни и за всичко намират възможност да реплекират. В Идеята на Вазов, Българчето би трябвало да бъде с Българска носия (Калпак, Потури, Пояс, Навуща и Елек).
  • 103 россиян..

    7 5 Отговор

    До коментар #86 от "Ние, българите,":

    Къв бг.си ти..що племена са минали тука,все семе са сеяли и за тва се е пъкнало с тиквуни..копат гьолове за два млрд.$.купуват ефки с един двг от миналио век-два млрд.$..миналия месец за 11дни-сглобкаджите похарчиха над 11 млрд.лв..а от племето сбъркано-не знаят за какво.
  • 104 Левскарче

    8 7 Отговор
    Ей, от девет дерета вода ще докарат.... Значи момчето не било украинче, ами например... левскарче. Сълза и смях

    Коментиран от #157

  • 105 Само Възраждане !

    17 13 Отговор

    До коментар #30 от "аахахахааа..":

    Единствената Българска партия в България!Слава на Русия, нашата Освободителка!Да живее Независима България!!!

    Коментиран от #107

  • 106 Какво е

    4 4 Отговор

    До коментар #48 от "Българин 🇧🇬":

    това „порОгали“ ???
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Сатана Z

    16 12 Отговор
    Украинчето,което е нарисувано на корицата и трябва да минава за българче не прилича нито на момче,нито на момиче,което е целта на Соросоидната пропаганда децата ни нямат обособен пол.

    Коментиран от #139

  • 109 реру

    25 15 Отговор
    Някои художници също се включиха в световната кампания...

    Коментиран от #119, #208

  • 110 Плашимир

    11 5 Отговор
    Всяка прилика с НПО-укроциганенце е случайна.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Дойче Зеле

    4 3 Отговор
    Да ходи да си наглежда
    новодомците в СоциалЛанд
    и да внимава с приказките и движинията,
    че едно обръщение, като негър
    Или случайно показан поздрав
    глобите са много солени 😁
  • 113 име

    5 3 Отговор
    интересно, в духа на либералната пропаганда за противоречивостта на това стихотворение ,ако момчето беше нарисувано като арабче.как щяха да вият от дв и несвободна европа?
  • 114 БАНко

    8 3 Отговор
    ПАК ЛИ НАТОВСКАТА ПРОПАГАНДАТА И ЦЕНЗУРА НА АМЕРИКАНСКАТА ДОЙЧЕ ВЕЛЕ !!!???
  • 115 #идиоти вън

    7 2 Отговор
    ,,Прозорецът на Овертон,, е широко отворен и дори поставиха вентилатор на перваза!!!!
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Дв на боклука

    6 3 Отговор
    Пук нете Дойче зеле.
  • 119 Булпсихопатъ

    5 15 Отговор

    До коментар #109 от "реру":

    Ти полудя ли? Само къкащия украинец е в тия цветове.

    Portrait of Jaime Sabartes
  • 120 тома

    15 6 Отговор
    Аз виждам млад бандера с българското знаме

    Коментиран от #129, #136

  • 121 Иво

    8 9 Отговор

    До коментар #72 от "Бесен-_ Язовец":

    Ех язовец хем си неграмотен, хем пишеш простотии.Важното е че си верен русофил.

    Коментиран от #126

  • 122 Дребе хитрец си

    10 5 Отговор
    Тестват народа по всякакви методи, покрай три тъпотии една им се сбъдва. Работодател съм - няма нищо по нечистоплътно във всички аспекти от укритие. По добре афганистанци! И тази статия е пропаганда от посредствен писач.

    Коментиран от #125, #133

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 стоян георгиев

    8 4 Отговор
    Нищо му няма на половера просто жълто и синьо

    Коментиран от #131

  • 125 ТрампЛин

    9 3 Отговор

    До коментар #122 от "Дребе хитрец си":

    А някой да ти предлага украинци? А афганистанци? Или по принцип не си расист, но мразиш украинците?

    Коментиран от #127

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 ТрампЛин

    6 9 Отговор

    До коментар #120 от "тома":

    А аз виждам дете от ДЮШ на Марица Пловдив да развява Български флаг! Промития ти мозък вижда това което му нареди кремъл!
  • 130 Така е

    6 5 Отговор
    с войнстващата русофилщина. Тя е заплаха за националната сигурност
  • 131 гого

    3 3 Отговор

    До коментар #124 от "стоян георгиев":

    Пише се пул овер ,бе кууха лейко1944.
  • 132 Рузки глупаци

    9 8 Отговор
    Синьото и жълтото вече предизвикват увисване на атрибута у русофилите 😆😆😆
  • 133 Има

    0 2 Отговор

    До коментар #122 от "Дребе хитрец си":

    руснаци от всякакъв вид.
  • 134 ПаСъмАс-МОЧА

    5 12 Отговор
    Альоша! Иди дамой!

    Над града на седем хълма.
    В Перлата на древноста.
    Хвърля сянка окупатор.
    Стиснал шмайзер във ръка!
    Кой ли вятър го довея
    Кой посрещна го с цветя?
    И за него песни пеят
    Сякаш той е всьо и вся!
    Някакъв мужик незнаен
    Символ на Режим суров.
    С искане да го признаем
    Като Символ на Мира!
    Той с ботушите прегази
    От Урал до Бранденбург.
    И отвори много рани
    Да кървят и днеска тук!
    Докога ще го търпим?
    Докога ще всява страх?
    Докато не го свалим.
    Винаги ще носим грях.
    Долу в ниското се гуши
    Скромен бюст на Син Велик!
    Дякона стои послушен
    В Сянката на Чужд войник!
    Окупаторе, Альоша
    Хвърляш сянка ти над нас!
    УБери свои галоши!
    Ухади дамой сейчас!

    Коментиран от #137, #144

  • 135 Ти си

    8 3 Отговор

    До коментар #123 от "ПаСъмАс-МОЧА":

    Това от новата стихосбирка на Соломонови Паси ли го извади .....
  • 136 ТрампЛин

    7 3 Отговор

    До коментар #120 от "тома":

    Това са специалитети на масонската с0р0$сня,пускат тук там уж някакви загадки и символи ,ни в клин ни в ръкав.Изобщо не мисля,че е случайно.
  • 137 Пак съм аз

    4 2 Отговор

    До коментар #134 от "ПаСъмАс-МОЧА":

    Пак съм та иибал в гъъ33аа аз.
  • 138 ПаСъмАс-МОЧА

    5 8 Отговор
    Колко жалко и просташко е.
    Да си ти безродник. Страшно е!
    Да се кланяш на Диктаторче което
    Ти натрапва своето приятелство проклето!
    Той не иска твоето съгласие.
    Ти си негов роб и т’ва си е!
    Просто казва “Здравствуй дарагой.
    И в дома ти свойски се нанася той.
    Туй за русофила наш не е проблем
    Той е умствено обременен!
    Той забрави че за Свободата наша.
    Ний платихме с наш’то злато.
    Че за Съединението на страната
    Заплатихме със кръвта пролята!
    Че за Българската Независимост
    С Турски дълг Русия ни “курдиса”.
    Той забравил е съветите на Стамболова.
    Дружбата с Русия е отровна!
    Този “братски” нам народ славянски
    Инфилтрира банди партизански.
    И накрая за капак на всичко.
    Спретна ни преврат комунистически!
    И за всички тез неискани услуги.
    Днес ще трябва раболепно да слугуваме?
    Туй за русофила наш не е проблем.
    Той е умствено обременен!
    Колко жалко и просташко е.
    Да си ти безродник. Страшно е!

    Коментиран от #140, #142, #151, #185, #201

  • 139 000013

    6 6 Отговор

    До коментар #108 от "Сатана Z":

    В цялата рисунка има само една грешка - знамето е с много малко цветове !
  • 140 Пак съм аз

    4 3 Отговор

    До коментар #138 от "ПаСъмАс-МОЧА":

    Пак съм та иибал в гъъ33аа аз.
  • 141 ПаСъмАс-МОЧА

    6 10 Отговор
    Днес на Шипка лъже-патриоти
    слагат кръст на Левски и на Ботев.
    Там се сбират видни русофили
    Къс Копейкин, Волгин, Радев, Нинова и Свилен….
    Жертвaта на нашите деди отричат
    На Русия страстно във любов се вричат.
    Подвига на наш’те смели Опълченци
    те приписват на ислямските Чеченци!
    Неотдавна тези комунисти
    Тез безБожни антихристи.
    Ни натрапиха Национална дата
    на шумкарите преврата.
    Те забравиха за подвига на Шипка
    И Онази люта Опълченска Битка.
    Славихме ний армия Съветска.
    Паметници вдигахме за наша сметка.
    Днес отново тези фарисеи
    изпълзяха смело, само както те умеят.
    Трети Март отново вкарват в употреба.
    Сякаш туй е стока Ширпотреба.
    Лаят като пес на късичка каишка.
    Лидерът им, казват имал Къса пишка!
    Съединение и Независимост не славят
    Страдат те от Къса Памет!
    Всяка дата и събитие обвило
    Тоз Народ със гордост и със Сила!
    Щом не включва руския помешчик
    То за тях не струва Левче!

    Коментиран от #156, #166, #182, #199

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 М Да

    7 7 Отговор

    До коментар #69 от "Катя":

    България е държава на българите ,не на копейките продажни
  • 144 000013

    10 1 Отговор

    До коментар #134 от "ПаСъмАс-МОЧА":

    Неграмотника преходник неможе да различи Шмайзер от Шпагин . Ама май нацисткото го влече към шмайзера !

    Коментиран от #149

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Копейкин

    4 4 Отговор
    Копейкините получават Уртикария от комбинацията синьо плюс жълто.
  • 147 Баш майстора

    4 1 Отговор

    До коментар #98 от "!!!?":

    Нещи си извън реките с тая снимка . Чети бе чукча , чети
  • 148 Търновец

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "123":

    Тук в Търново има един възрастен Бай Ибри..м турчин а се нарича Еврей. Има ли поне един пример Еврей да е направил добро на България?
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Артилерист

    10 2 Отговор
    В първите редове авторът на DW дава точно обяснение на манипулаторната роля на пропагандата. В DW са всепризнати майстори в това отношение. Този Стойнев да не би да иска да ми каже, че в сегашните учебници по литература и история "ВСИЧКО БЪЛГАРСКО И РОДНО" не е окончателно изкривено, изчегартано и заличено за сметка на откровени демократически и атлантически политкоректни глупости? Или този Стойнев иска да каже, че в България са останали вече само предатели като него и няма нито един правдив интелектуален експерт, като Вилиана Христова, например, които да обяснят ред по ред безумията, изписани в демократическите, Божем, настоящи учебници...

    Коментиран от #164, #167

  • 151 россиян..

    5 4 Отговор

    До коментар #138 от "ПаСъмАс-МОЧА":

    Личи си,че си от семето на тия дето са минали тук през вековете..моча и альоша са построени с парите на българина и то десетина години след 1944 год..за да се натегнете на червените ботушки,те са си ваши..тук красная е минала на юруш и не е дала ни една жертва за да и издигате паметници.

    Коментиран от #158

  • 152 Цент Тавър

    12 5 Отговор
    въпрос на време е сглобката да предложи промени към

    Аз съм козяче обичам
    долари със цвят зелен.
    Всичко българско и родно
    в миг за грант продавам аз
  • 153 Димитър Георгиев

    6 11 Отговор
    Кремълската пропаганда успява при невежите хора! Пропагандата обича простите, простите обичат пропагандата! Има ли копейки, които се разпознават в това описание?

    Коментиран от #168

  • 154 Истини

    5 4 Отговор
    От 1984 деца български не се раждаха. Вие българите ги изгонихте с вашите приватизации на костов, бсп тройната, герб, радев, янев, гълъб и сие. Най голямате сеч бе при др борисов цветанов, а родителите им при Костов. Живи и здрави да са герб дпс бсп и другите.
  • 155 ТрампЛин

    2 6 Отговор
    Спомням си украинските милиционерски трошки в жълто и синьо. Още от тогава ни го натрапват това знаме!!!
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Търновец

    0 0 Отговор

    До коментар #104 от "Левскарче":

    Според Вазов Дякона видял на бесилото 3 дни нямало кой да го погребе с бил екзекутиран от Софиянец
  • 158 ПаСъмАс

    0 1 Отговор

    До коментар #151 от "россиян..":

    Моля?
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Смех в блатото

    0 1 Отговор
    Абе другаре, нали уж сте за доброто на България, що разпространявате антибългарска пропаганда? :)))

    Коментиран от #162, #170

  • 161 Хм Хм

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Селянин":

    Г-н Селянин, Вие сте голям сeлянин.
  • 162 ТрампЛин

    2 4 Отговор

    До коментар #160 от "Смех в блатото":

    ‘щото е просъветска! Те не са българи, те са съветски скъсани подметки!

    Коментиран от #163, #171

  • 163 Смех в блатото

    2 0 Отговор

    До коментар #162 от "ТрампЛин":

    Скъсан ти е опрррдяния гъъ333.
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Дойче Гьобелс

    4 0 Отговор
    Кога тая лъжлива медия ще я забранят и тук?
  • 166 Пак съм аз

    1 0 Отговор

    До коментар #141 от "ПаСъмАс-МОЧА":

    Пак съм та иибал в гъъ33аа аз.
  • 167 Задунаец

    0 4 Отговор

    До коментар #150 от "Артилерист":

    Не бе, артилерист, ти си единственият патриот в България.....непоколебимо верен на Пу! 😆
  • 168 БКП

    5 2 Отговор

    До коментар #153 от "Димитър Георгиев":

    А Вашингтон ската пропаганда успява при високо интелигентните хора.... разбира се с подходящия чел....
  • 169 Алфа херинга

    8 0 Отговор
    Прозорецът на Овретон в действие. Открехва се тази тема със статията в Свободна Европа. Дава се гласност и хората, нормално настръхват. Сега вече започват на сцената да излизат "експертите" да ни обясняват как това е фейк и руска пропаганда. Скоро и други уж интелектуални професори, ще започнат да ни увещават в същото. Накрая, всички задружно ще заключат, че това е руска пропаганда и аз съм българче е отговорно за това, така че трябва да се махне. Хората, вече са започнали да ненавиждат това "русофилско" стихотворение, така че нямат нищо против.

    Коментиран от #184

  • 170 ТрампЛин

    2 2 Отговор

    До коментар #160 от "Смех в блатото":

    Къфф другар съм ти бе Утре Пак,другари може да наричаш тези с които обикаляте по кофите.

    Коментиран от #176

  • 171 Смех в блатото

    2 3 Отговор

    До коментар #162 от "ТрампЛин":

    "Те не са българи"

    Това е истината. Затова се крият когато ги попитат защо разпространяват антибългарска пропаганда.
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Спри се

    1 0 Отговор

    До коментар #172 от "Мдааа":

    Никой нищо не е "слагал" разпространяваш анти-българска пропаганда, при това нарочно.
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Пълен Провал

    1 2 Отговор
    Нито сте дойче, нито сте веле... мижитурки.
  • 176 Смех в блатото

    3 2 Отговор

    До коментар #170 от "ТрампЛин":

    Слаб ви е театъра, другаре, също като руската армия сте - въздух под налягане, само това ви е "балшое".
  • 177 ТрампЛин

    6 3 Отговор

    До коментар #172 от "Мдааа":

    Всяка дата и събитие обвило
    Тоз Народ със гордост и със Сила!
    Щом не включва руския помешчик
    То за тях не струва Левче!

    Тук е казано всичко за Скъсания русофилски цървул!

    Коментиран от #186

  • 178 Истината

    4 0 Отговор
    Не е вярно, че успява. По-образованите изобщо не и обръщат внимание. Е има малко баламурници, но те са малцинство. То затова има тролчета дасъздават впечатление, че са повече, но тая заигравка отдавна не минава.
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Пак съм аз

    1 0 Отговор

    До коментар #179 от "ПаСъмАс":

    Пак съм та иибал в гъъ33аа аз.
  • 181 Истината

    4 0 Отговор
    Не е вярно, че успява. По-образованите изобщо не и обръщат внимание. Е има малко баламурници, но те са малцинство. То затова има тролчета дасъздават впечатление, че са повече, но тая заигравка отдавна не минава.
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Краватар

    5 1 Отговор

    До коментар #179 от "ПаСъмАс":

    вие от безсилие станахте поети ве да ви ивъ у бурсуците

    Коментиран от #187, #192

  • 184 Бета сельодка с много водка към...

    2 2 Отговор

    До коментар #169 от "Алфа херинга":

    ...алфа херингата. Стихотворението "Аз съм българче"няма нищо общо с русофилията. Ако искаш да ни убедиш, че това стихотворение е русофилско, пажалуйста дай цитат на този пасаж който ти вдъхва русофилски чувства. Вазов е бил когато трябва русофил и когато трябва русофоб. Но винаги е бил българин. Вазов е комплексна, многопластова личност, но никога копейка! Затова не можете да го разберете!!!
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Смех в блатото

    1 1 Отговор

    До коментар #177 от "ТрампЛин":

    Скъсан от дънене е опрррдяния тии гъъ33.

    Коментиран от #188

  • 187 Смех в блатото

    3 1 Отговор

    До коментар #183 от "Краватар":

    Къв поет, те не могат две изречения на кръст да вържат.

    "Поезията" му е по-лоша от клингонската: хем некадърна хем пълна с фейкове :))

    Коментиран от #190

  • 188 Смех в блатото

    1 1 Отговор

    До коментар #186 от "Смех в блатото":

    Още един два часа на смяна и ще те пуснат да се занимаваш с любимите ти неща.

    Виждам, че вече те зоват :)))
  • 189 ТрампЛин

    1 0 Отговор
    Скъсан от дънене е твоят опрррдяню гъъ33.
  • 190 ТрампЛин

    1 0 Отговор

    До коментар #187 от "Смех в блатото":

    Скъсан от дънене е твоят опрррдяню гъъ33.
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Задунаец

    1 3 Отговор

    До коментар #183 от "Краватар":

    Поети като....дето възпяват на баба си хурката! Или на бай си тошо пет томната епопея на априлските тезиси на Партията с извинение. И сега трябва да напишат нещо и за възхвала на пу, капейкин и кондуктурката от пасольството та малко им идва на нагорно. Но ... толкова могат - толкова дават от себе си. Нраво камсамолец!!! Капейкин ще те гали по вратлето!

    Коментиран от #193, #197, #202, #203

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Ленин

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "КОТарАК":

    Ама за сметка на това знаем руският химн. И стария и новия!
  • 197 ТрампЛин

    4 2 Отговор

    До коментар #192 от "Задунаец":

    Винаги им е бил толкоз капацитета! Трудно пишат името си без правописна грешка. Съдрани русофилски цървули!
  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Леля Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "мдаааа":

    Много сме, силни сме.
  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 ТрампЛин

    0 5 Отговор

    До коментар #192 от "Задунаец":

    Ето ги поетите съчинили Българския Химн по музиката на съветския!

    Текст на българския химн 1950-1964 г.
    Бъларийо мила, земя на герои, неспирен и мощен е твоят възход.
Да крепне навеки съюзът ни боен с могъщия братски съветски народ!
    Припев:
Слава, Републико наша свободна! Страж на мира непреклонно бъди!
Враг ли нападне земята ни родна, в бой до по беда ни смело води!
    2. Великото слънце на Ленин и Сталин с лъчите си нашия път освети.
Димитров за подвиг сърцата запали, в борбата и в мирния труд ни сплоти.
    3. Строим ний заводи, разкриваме мини, нивята широки задружно орем.
За нашата скъпа, прекрасна родина готови сме труд и живот да дадем!

    Коментиран от #207

  • 203 ТрампЛин

    3 2 Отговор

    До коментар #192 от "Задунаец":

    Тях ги води Великото слънце на ленин и сталин!!!!
  • 204 Стършели

    3 3 Отговор
    “ изразява личното мнение на автора ”? А кой е автора?
    За съжаление в Украйна е забранен българския език на половин милион живеещи там българи!

    Коментиран от #212

  • 205 Чудя се

    4 4 Отговор
    Изданието е от 2023 година.Войната в Украйна е в разгара си.Защо не издадоха книгата с детето от първото издание.Ами нарочно,тенденциозно или са ги заплашили,или са им обещали нещо(все пак всяко издателство зависи от поръчки).Сега другите им виновни,че недоволстват.Ами спрете да правите глупости.

    Коментиран от #206

  • 206 ТрампЛин

    4 2 Отговор

    До коментар #205 от "Чудя се":

    Лъжеш! Като дърт Член на Партията лъжеш! Консуматори на евтина и лъжлива пропаганда!
  • 207 ПутИн

    1 1 Отговор

    До коментар #202 от "ТрампЛин":

    ДУМИТЕ ОТ ХИМНИТЕ. ПОКАЗАТЕЛНО!

    САЩ - сред битката + с огъня от барикадите + на подлите врагове + на чуждия бряг + високомерният наш враг + банда на убийците + пламето на войната + отговор с кръв + чака ви на гроба тленът + между разрухата от войната

    украйна - още не е умряла + викат ни от гробовете + душата и тялото ще положим + да си спомним славната смърт + защо отдаде украйна + ще легнем с главите

    Русия - обичаната ни страна + Отечеството ни свободното + Ние се гордеем с теб + Пазената от Бога родната земя + идващите години ни открива + верността на Отечеството

    Коментиран от #209

  • 208 Чудя се

    3 9 Отговор

    До коментар #109 от "реру":

    Защо сравняваш несравними неща.Изданието е 2023 год.Хайде помисли малко ,какво е положението сега и ЗАЩО трябва да се прави по този начин.Пък и е факт,че на някого му е хрумнало ,че може да се отхвърли едно емблематично стихотворение.Ама не,виновни са хората,които смятат,че това не е редно.
  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 слепок

    6 5 Отговор
    Ама тъпия издател наистина е много тъп. Можеше да пусне книжката с оригиналната картинка дето няма цветовете на на една измислена и несъществуваща държава. Ама не, за да се подмаже и ближе я пуска с тъпите цветове синьо-жълто. Да дразни хората.

    Коментиран от #211

  • 211 Абе ти и.д.и....т ли си?

    5 6 Отговор

    До коментар #210 от "слепок":

    Това е корица на 18 години!!!! Айде да унищожим Пикасо и Ван Гог щото рисуват в синьо и жълто. Това вече е путинофилската лудост.

    Коментиран от #215

  • 212 Поредната

    6 3 Отговор

    До коментар #204 от "Стършели":

    лъжа путинофилска.
  • 213 Максим Загориченски

    3 0 Отговор
    Аз съм бъгарче. Обичам вашите планини зелени.
    Българин да се наричам, първа радост е за вас.
  • 214 Значи

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Селянин":

    е безнадеждно. Израждане са за боклука.
  • 215 слепок

    9 6 Отговор

    До коментар #211 от "Абе ти и.д.и....т ли си?":

    Абе ей, полузапознатия. В по-оригиналната версия от 2002-ра година цветовете са бяло и синьо. Можеше и сега да са такива а не да се налага престъпна, укропска пропаганда. И не, корицата на букварчето не нито ПУкасо, нито Ван Дер Лай...нен...ГОГ.

    Коментиран от #217, #218

  • 216 селянин

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Селянин":

    Първо да върнат субсидиите, пък после ни говори за тези национални предатели.
  • 217 Червен кхмер

    12 3 Отговор

    До коментар #215 от "слепок":

    Пази Боже сляп русороб да прогледне.2006г.каква Украйна те гони бе.
    За тебе щеше най добре да беше с бяло, синьо и червено и шапка будьоновка с петолъчка.
    А бе какво да ви коментирам вас безродните петиколонници.
  • 218 реру

    18 1 Отговор

    До коментар #215 от "слепок":

    "... В по-оригиналната версия от 2002-ра година цветовете са бяло и синьо..."


    Май е най-добре да се използва една друга версия... в бяло и синьо... и малко червено...

  • 219 Елементарно е

    4 16 Отговор
    Какви трябва да са хората освен българи - българи русофили, или българи евроатлантици?

    Българите русофили искат да се учи най-българското нещо - Аз съм българче, евроатлантиците не искат.

    Елементарен извод - българите трябва и да са русофили, и никога евроатлантици. В противен случай губим България.

    Коментиран от #221

  • 220 Търновец

    3 7 Отговор
    Преди години правителството Баце 2 бяха взели на работа Израелски консултант по история който беше писал: "... 500 години Българи и Турция са живеели съвместно...." - цитирам по памет и това го готвеха за учебниците по история. Това не подсказва ли откъде идва духовната дебългаризация у нас? Израелтяни а получаваше 4000 лева заплата при тогавашния министър на образованието.
  • 221 реру

    14 2 Отговор

    До коментар #219 от "Елементарно е":

    "Какви трябва да са хората освен българи - българи русофили, или българи евроатлантици?..."


    Да... Елементарно е...
    Българите ТРЯБВА да бъдат само БЪЛГАРОФИЛИ, защото българи русофили = БЪЛГАРОФОБИ.

    Коментиран от #224, #227

  • 222 реру

    14 2 Отговор

    До коментар #99 от "Бесен-_ Язовец":

    "... цветовете на КАТ бяха жълто и синьо и тогава окраинските фашисти не бяха откраднали цветовете..."


    Така е... Дори нямаше ВВС на РФ, които след това също откраднаха тези цветове...

  • 223 Трябва да се учим на родолюбие

    3 1 Отговор
    И задължително в учебната програма да има и други стихотворения, като "Земя като една човешка длан, но по-голяма ти не си ми нужна.. " на Джагаров
  • 224 Само две гънки са нужни

    3 12 Отговор

    До коментар #221 от "реру":

    Нали тава по най-простичкият начин съм обяснил - българите/българофилите са и русофили, и обратната - русофилите са българофили, защото искат да се учи най-българското нещо - Аз съм българче. За разлика от евроатлантиците, ТЕ не искат.

    Коментиран от #225

  • 225 реру

    10 2 Отговор

    До коментар #224 от "Само две гънки са нужни":

    Така е... няма българофоб с две или повече гънки.

    Коментиран от #226

  • 226 Така е

    1 9 Отговор

    До коментар #225 от "реру":

    ..поне си признавате
  • 227 ТрампЛин

    1 1 Отговор

    До коментар #221 от "реру":

    Казал съм го отдавна. В България русофоби няма-ШЕ!!! Обаче Всеки русофил ражда двама русофоби!!! Повръща ми се когато разбирам, че за да съм “истински българин” Трябва задължително да обичам русия-ссср?!? Няма как да стане!!!
  • 228 ДеКа

    1 1 Отговор
    Когато бях малък;Аз съм българче обичам да летувам на море българче да се наричам тук не е добре .СЕГА АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ ОБИЧАМ ДА ЛЕТУВАМ НА МОРЕ УКРАЙНЧЕ ДА СЕ НАРИЧАМ Е МНОГО ДОБРЕ
  • 229 Ний ша Ва упрайм

    0 0 Отговор
    мис Япония - окрайнка, мис Мозамбик - окрайнка, мис Турция - окрайнка и тука шопът са уср.л баш на Вазовото - Аз съм Българче! Подлоги долни!