Last news in Fakti

26 Януари, 2024 12:18 1 362 9

Ще подпише ли България "MERCOSUR"?!

  • mercosur-
  • българия-
  • франция

Тези инициативи показват за сетен път, че бюрократите от Брюксел живеят в някакъв нереален свят

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"МЕРКОСЮР" е наименованието на страните от Южна Америка с които Европейската комисия подписа вчера договор за Свободна търговия.

Това коментира във "Фейсбук" Божидар Чеков.

Договорът, който със сигурност ще унищожи европейското земеделие със хранителни стоки, произвеждани със забранени торове и човешки труд без никакви социални норми. Това са Бразилия, Аржентина, Парагвай, Уругвай и Венецуела.

Няколко дни преди този договор, бе подписано споразумение за "Свободна търговия" с Нова Зеландия, за внос на огромни количества агнешко месо.

Тези инициативи показват за сетен път, че бюрократите от Брюксел живеят в някакъв нереален свят, или искат евентуално да измислят някакъв, но без нормално мислещи хора.

Това става точно в най-неподходящия момент, защото именно заради тази политика водеща към унищожаване на европейския хранителен суверенитет, френските фермери се разбунтуваха.

Случващото се в момента показва накъде води "Глобализацията", или пазарна икономика без ясни правила. В Европа еко нормите забраняват използването на вредни за здравето и природата химикали, но в останалия свят - не!

На територията на САЩ, те също са под наблюдение, но пенсионните американски фондове не са. Движението им е свободно и те инвестират именно в страни разполагащи с огромни земеделски площи, без санитарен контрол и управляващи - лесни за подкупване.

Украинската земеделска продукция, в която вече са инвестирали задокеанските пенсионери, е част от тази "Глобална" пазарна икономика, която заплашва не само френските интереси, но и останалите европейски стопани.

Макрон, който обикновено "три пъти мери - един път реже", си изпусна нервите и в телефонен разговор с Фон дер Лайен предупреди, че Франция няма да сложи подписа си под договора "МЕРКОСЮР".

А България? Ще позвъни ли някой на Фон дер Лайен, или ще се наведем както винаги?


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    5 12 Отговор
    Другарят Чеков отново търси под вола- теле.
    То не бяха заселвания на емигранти, норвежци, разрушаване на храм- паметника на Шипка, кеймтрелсове, ваксини и т.н.
  • 3 Развийш ли

    7 5 Отговор
    Новозенландското агнешко е едно от най качествените меса в света Също е и евтино и повече хора ще могат да си купуват които не са яли с години и са му забравили вкуса Колкото до плодовете и зеленчуците зависи от нашия контрол преди да влезе в търговската мрежа

    Коментиран от #9

  • 4 Точно така

    7 4 Отговор
    Химикали и торове за бърз растеж се ползват в Турция и изкарват по няколко реколти на една и съща земеделска земя в годината, а българските производители не могат да са конкурентни. За това внасяме евтина продукция от Турция, а български производители фалираха.
  • 5 ИНЖ

    1 6 Отговор
    Това се казва либерален пазар и свободна пазарна конкуренция. Нашите фермери само субсидии чакат. За европейските производители се откриват нови пазари. Браво на "брюкселските либерасти".
  • 6 Умен по цялата глава

    2 3 Отговор
    Значи произведеното в Латинска Америка и докарано с кораби е по- евтино от произведеното в България??? Така ли ???Тогава давай по- евтиното и убивай Инфлацията!!!Ще ни принуждавате да купуваме скъпо и Некачествено българско??За да имат пари за скъпи коли и имоти ли???
  • 7 каунь

    3 0 Отговор
    привет от Амстердама вече ще се внася кокаинов банан без визов
  • 8 фен на сидеров

    2 0 Отговор
    йес, сър ! винаги верни на партията !
  • 9 сведетел

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Развийш ли":

    новозеландските агънца са като едногодишни теленца ! а вкусът....просто вкус няма !