Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Януари, 2024 21:01 2 273 106

Няма европейска сигурност без украинска победа

  • русия-
  • нато-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски

Възходът на възраждаща се и ревизионистка Русия представлява най-голямата заплаха за сигурността на Европа от поколения

Няма европейска сигурност без украинска победа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На фона на нарастващите опасения относно бъдещето на западната военна помощ за Украйна, струва си да се подчертае, че украинците остават искрено благодарни за международната подкрепа, която страната им вече получи през последните две години. В същото време е важно да се подчертае приносът, който самата Украйна е направила и продължава да прави към европейската сигурност, пише за Atlantic Council Павло Жовниренко, председател на Центъра за стратегически изследвания в Киев и съветник на секретаря на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна.

Най-очевидният украински принос към европейската сигурност е ролята на страната като първа отбранителна линия на Европа срещу руската агресия.

Руският лидер Владимир Путин и други висши служители на Кремъл често определят настоящата война като конфликт срещу западния свят като цяло; въпреки това украинската армия досега не позволява на Русия да напредне и да влезе в преки военни действия с други европейски страни. Докато руската армия остава напълно ангажирана в Украйна, повечето анализатори смятат, че е малко вероятно Москва да предприеме допълнителни нахлувания.

Най-важното е, че Русия вече претърпя катастрофални загуби в Украйна, които сериозно ще повлияят на способността на Путин да води голяма война за много години напред. Според независими оценки и данни от отворени източници стотици хиляди руски войници са убити или ранени в Украйна, докато руската армия също е загубила хиляди танкове, стотици самолети и значителен брой военни кораби.

Успехът на украинската армия също така предоставя на европейските военни началници жизненоважна разузнавателна информация, която им помага да се подготвят по подходящ начин за евентуална бъдеща война срещу Русия. Те са в състояние да тестват нови оръжия в бойни условия, докато изучават реалностите на съвременното бойно поле и ролята, която играят сравнително нови елементи, включително дронове и електронна война, без да се налага да разполагат свои собствени войски.

Провалът на първоначалния блицкриг на Русия през пролетта на 2022 г. даде на европейските лидери жизненоважно пространство за глътка въздух, за да започнат да възстановяват собствените си пренебрегнати отбранителни способности. Въпреки че този процес със сигурност не е бил толкова бърз, колкото мнозина в Киев биха искали, сега той започва да дава резултати. Очаква се производството на въоръжение да нарасне значително в цяла Европа през 2024 г., което ще засили военните усилия на Украйна, като същевременно ще увеличи способността на Европа да се защитава.

Пълномащабното руско нахлуване в Украйна оказа трансформиращо въздействие върху европейското обществено мнение и помогна за обединяването на континента около основните ценности на демокрацията, правата на човека и защитата срещу авторитаризма. Този процес съживи НАТО и доведе до разширяването на алианса, като Финландия се присъедини през 2023 г., а Швеция се очаква да последва примера през следващите месеци.

Тъй като Русия вече не е в състояние да прикрива враждебността си към западния свят, европейските правителства със закъснение започнаха да обръщат внимание на обширните усилия на Кремъл да подкопае западните общества отвътре. Това включва премахване на руски пропагандни платформи от информационното пространство и експулсиране на руски шпиони, действащи в цяла Европа под дипломатическо прикритие.

Руската подкрепа за екстремистки партии и протестни движения в ЕС също беше подложена на безпрецедентен контрол. Това направи по-голямо предизвикателство за Кремъл да продължи незабелязано да провежда дестабилизиращи кампании, като в някои случаи принуди съюзниците и сътрудниците на Москва публично да се дистанцират от Русия.

Смелата съпротива на Украйна срещу руската агресия послужи като тревожен сигнал, който насърчи Европа да се отдели икономически от Русия и да намали излагането на руското влияние. През последните няколко десетилетия много европейски страни следваха политика на задълбочаване на зависимостта от руските енергийни доставки. Сътрудничеството се разшири и до широк спектър от други сектори, включително технологии и търговия. Това даде възможност на Кремъл да изгради неформални съюзи сред европейските политически и бизнес елити.

През последните две години тази ситуация претърпя радикална преоценка. Шокът от нахлуването на Русия в Украйна накара политиците в цяла Европа да преосмислят отношенията си с Русия и да вземат често болезнени политически решения за минимизиране на връзките с Москва. Ако Украйна беше паднала за броени дни, е напълно възможно европейските лидери да се бяха примирили с новите геополитически реалности и да продължат да правят бизнес с Русия.

Възходът на възраждаща се и ревизионистка Русия представлява най-голямата заплаха за сигурността на Европа от поколения. В момента Украйна е на предната линия на тази конфронтация, като украинците играят ключова роля за сигурността на континента. Подкрепата на украинската армия изисква значителни финансови средства и политическа воля от страна на европейските съюзници на страната. Въпреки това, ако Украйна се провали, цената на противодействието на руската заплаха ще нарасне драстично.

С наближаването на две години от руското нахлуване, лидерите в цяла Европа изглежда са все по-наясно с важността на Украйна за бъдещето на европейската сигурност. През последните седмици изявления от Берлин, Париж, Лондон и други европейски столици показаха нарастваща решимост за разширяване на подкрепата за украинската армия. Френският президент Еманюел Макрон обобщи настроенията наскоро, когато призова Франция да премине към военновременна икономика. "Една руска победа би означавала край на европейската сигурност", заяви френският лидер.

В крайна сметка това е въпрос и на личен интерес. Ако Путин не бъде спрян в Украйна, все повече и повече европейци сега осъзнават факта, че скоро ще трябва сами да се справят с Русия.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    114 18 Отговор
    За да има мир-Зеленски във Сибир!

    Коментиран от #41, #49

  • 3 Без русия

    26 97 Отговор
    Ще е най-добре. Този планетарен цирей не е необходим на никой.

    Коментиран от #88

  • 4 Тексас беше пръв после и другите

    111 14 Отговор
    Каква победа ви гони бре шарлатани ?
    Победа ама за Русия

    Коментиран от #11

  • 5 И още как

    68 6 Отговор
    Поредният жовтоблокитен пророк, за който света започва и свършва на края на родното му село.
  • 6 ТаУмВзе

    80 9 Отговор
    Бесната Праведна Пропаганда на соросоидчета ли! Бивша европа вече под Халифат бре. Срещу РУСИЯ им е проблемацията де. Z
  • 7 да де

    59 4 Отговор
    заради наглостта на клептократите се стигна до тая война , и има всички признаци да стане ядрена
  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    67 4 Отговор
    🤔🤔🤔🤔🤔
    "Тъй като Русия вече не е в състояние да прикрива враждебността си към западния свят..."
    Уникално ‼️‼️‼️
  • 9 За по беда незнам

    57 10 Отговор
    но крайна няма да я има това е територия, руска територия

    Коментиран от #102, #104

  • 10 Тото

    84 8 Отговор
    Абсолютни глупости!!!!!!!! Всеки който има и два грама мозък може и сам да разбере че Украйна при абсолютно никакви обстоятелства не може да нанесе военно поражение на Русия!!!!!!! Дори НАТО не може без пагобни за себе си последствия ако можеха до сега да са го направили!!!!!
  • 11 Скот рутър

    9 26 Отговор

    До коментар #4 от "Тексас беше пръв после и другите":

    Разбрахме и за Тексас.За някакви си 3 -4 деня.

    Коментиран от #96

  • 12 факти

    51 9 Отговор
    Руската хиперзвукова „Кинжал“ развива 12 250 км/ч и има обсег до 2000 км. Може да носи и ядрени бойни глави. Изстрелва се от изтребител МиГ-31 и така обхватът ѝ се увеличава с изминатото от изтребителя разстояние. Отварям скоба – когато украинците засекат, че точно този изтребител излита от руска територия, обявяват въздушна тревога в цяла Украйна. „Кинжал“ достига до повечето европейски столица в рамките на минути. Сега може сами да изчислите за колко секунди ще стигне до Варна или Бургас, които са под носа на руснаците. Или до малко по-далечната София.
    Нашите политици дали отчитат подобни факти. Едва ли. Те са вглъбени в удобно безгръбначната поза по посока на вятъра. Така оцеляват – чрез извъртане и навеждане. Това могат да правят най-добре. Не им ли идва на акъла, че вечни неща на този свят няма. Китайците казват, че два пъти в една и съща река не можеш да влезеш. Не знам защо, но буквално преди дни сънувах, че Тръмп печели изборите

    Коментиран от #23, #24, #80

  • 13 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    35 4 Отговор
    Речта на Алън Дълес явно прелива от любов към Русия (СССР) 🤔🤔🤔
  • 14 Гола вода сте

    56 9 Отговор
    Нещо за Тексас няма ли някоя подробна статия написана , за протестите във Франция , Германия , Румъния ? Нищо де , има интернет и се информираме какво точно става а то не е хич в тон с това дето пляскате тука ноно стоп драскащи преписвачи .
  • 15 1020

    54 5 Отговор
    Няма европейска сигурност с мало умни, кору мпирани и из вратени управници. Налазили са добрата стара Европа като скакалци.
  • 16 Да, бе

    55 6 Отговор
    Сигурността на Европа минава през смъртта на украйна... Де факто скоро, пациента е в дълбока и необратима кома, поддържащите системи са спрени от финансиране, а роднините са се разбягали по света.

    Коментиран от #47

  • 17 12343211

    25 3 Отговор
    То щото хората са проси та вярват....
  • 18 !!!?

    9 16 Отговор
    Победата на Путин тече нон стоп само по Канал 1 !!!?

  • 19 Сор Рус

    32 6 Отговор
    съгласен, редно е всички козеци да зашитят евроценностите на дела на фронта
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хохо Бохо

    10 49 Отговор
    Хората извоюваха победа срещу Хитлер, ще победят и Путлер...

    Коментиран от #26

  • 22 сикейрос

    40 6 Отговор
    О я стига с тия поръчкови материали! Малко хигиена няма да навреди на този гн усен сайт.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Пейтриътите

    5 17 Отговор

    До коментар #12 от "факти":

    Чувал съм за кинжалчетата.
  • 25 Любо

    45 7 Отговор
    Няма европейска сигурност без победа на Русия над евроатлантическия фашизъм! И това ще бъде факт!!!

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Моча в калта.

    5 28 Отговор

    До коментар #25 от "Любо":

    Само след 3 дни.

    Коментиран от #75

  • 28 Хо Ши Мин

    31 6 Отговор
    Я пак !?

  • 29 Перо

    38 6 Отговор
    Ционисткият наркоман спасява света с просене на оръжие и пари!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Гост

    34 2 Отговор
    Аз нямам проблеми съд руснаците, а вие? Аз нямал проблеми и със украинците, стига напи плащат сметките и работят! А вие?
  • 32 Българин

    36 6 Отговор
    Ама краварника се разпада, половината щати обявиха война на федералното правителство! Ще е каубои срещу друсани джендъри! ппдбгербдпс пак ще заложат на розовите понита 😅
  • 33 Объркано Атлантиче

    40 3 Отговор
    Забелязахте ли, че няколко западни военни лидери публично предупреждават за необходимостта да се подготвят за война с Русия? Те знаят, че Украйна изчерпва кислорода си и че Русия скоро ще премине в настъпление. Това е опит на Джо Байдън да сплаши и заплаши Путин да не спечели войната преди изборите в САЩ.
    В същото време обикновените европейци не искат да се бият, дори и да бъдат нападнати. Това показват данните от проучванията.
    Великобритания: само 7% от гражданите са съгласни да се присъединят към армията, ако започне Третата световна война. И 11% - ако възникне пряка заплаха за Великобритания.
    Германия: 17% от германците са готови да защитят страната, ако бъде нападната.
    Полша: 15,7% от поляците доброволно ще се присъединят към армията , ако бъдат нападнати от Русия. 37,4% заявиха, че се евакуират в по-безопасни региони.

    Така че западните политици могат да говорят колкото си искат за пряка война с Русия, да делят плячката за това и да довеждат гражданите си до бяло светене. Но номерът е, че самите граждани не искат да се бият. Защото, както се казва, няма идиоти!

    Коментиран от #40

  • 34 Минчо от Обеля 2

    19 2 Отговор
    Както беше казал един бивш депутат - дрън-дрън ярина!
  • 35 дядо поп

    28 3 Отговор
    И продължавате да търсите и да публикувате мнения , статии и новини обслужващи интересите на тези за които парите са Бог , а човешкия живот , нищо! Интересно , като свършат украинците и войната приключи , какво ще пишете.

    Коментиран от #38, #57

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Сократ

    12 2 Отговор
    Ей, нещастници, защо ме изтрихте? Нещо невярно да написах?

    Коментиран от #54

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Сандо

    32 4 Отговор
    А защо Западът не пробва да си осигури мирното и спокойно съществуване като забрави за Украйна и почне преговори с Русия?Или планът е друг?
  • 40 Потрошенко

    37 2 Отговор

    До коментар #33 от "Объркано Атлантиче":

    само дето Русия няма никаква полза да напада европейски страни, един съфорумец го беше артументирал надълто и нашироко. Това е плямпане на западни марионетки за надуване на военни бюджети и насаждане на страх в населението

    Коментиран от #42

  • 41 По-точно

    6 33 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ако западните джендъри позволят на Зеленски с далекобойно оръжие да взриви Кремъл, Путин ще развее бялото знаме само след три дни!
  • 42 Объркано Атлантиче

    29 3 Отговор

    До коментар #40 от "Потрошенко":

    Точно така. Украйна - Израел: според мен те са еднакви...

    „ Ако Хамас победи в Газа, Европа ще бъде следващата “ – Нетаняху

    „ Ако Украйна не издържи и руската армия продължи офанзивата си, Европа ще остане сама в конфронтацията с Русия “ – Зеленски

    Коментар. Всичко това се каза в интервали от няколко часа. Един и същи човек ли пише текстовете? Или просто двама евреи са решили да изнудят европейците за оръжие и пари?))).. и не само.
  • 43 укропитек

    27 3 Отговор
    Няма да му са плаУшите братя мириканци !!!! Пратете още 100-200 милиарда на Зеленчука и сичко ще е ток и жица !!! А иначе редниците имат огромно производство на зелена тоалетна хартия, от печатането на която получават около 1 000 000 000 000 $ годишно сам от ТРАНЗАКЦИИ по света, без да си мръднат пръста !!! А за капак имат 100 ПЪТИ ПО – ГОЛЯМ ВЪНШЕН ДЪЛГ ОТ РУСИЯ !!!
  • 44 Мнение

    26 6 Отговор
    Сигурност в Европа ще има само тогава, когато Киев седне да преговаря с Москва и то веднага! После ще бъде късно, защото Украйна като държавност, няма да я има! Кога ще разберат това?? По- добре да спасят това което е останало, отколкото иищо!

    Коментиран от #51

  • 45 лекуващ лекар

    27 5 Отговор
    Ходът на целия конфликт би бил много различен, ако Русия НЕ водеше СВО , а бе започнала ТОТАЛНА война по американски срещу УСрайна !!!
  • 46 Рашо

    15 3 Отговор
    ЕС ще се разпадне ако не победят?
  • 47 А, не бе

    3 31 Отговор

    До коментар #16 от "Да, бе":

    Сигурността на Европа минава през смъртта на терористична Русия... Де факто скоро, пациентът е в дълбока и необратима кома, поддържащите системи от липсата на износ на газ са спрени от финансиране, а роднините са се разбягали по света.
  • 48 Аха

    25 3 Отговор
    Статия с автор "Атлантически консул" не може да бъде нищо повече от обикновенна пропаганда...
  • 49 Първия софиянец

    5 34 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Никой досега в световната история не е успял така бързо и необратимо да съсипе руската държава, както Путин. Да му пожелаем още много такива успехи в тази насока!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 И моето мнение

    5 33 Отговор

    До коментар #44 от "Мнение":

    Сигурност в Европа ще я има само тогава, когато Москва изтегли руския башибозук от Украйна и седне да преговаря с Киев и то веднага! После ще бъде късно, защото Русия като държавност, няма да я има въобще! Кога ще разберат това?? По- добре да спасят това което е останало, отколкото нищо!

    Коментиран от #60

  • 52 В.В.П.

    20 3 Отговор
    Европа иска ,така обаче Москва иска друго..Окропите ядат яко дърво..
  • 53 В.В.П.

    18 3 Отговор
    Окрайна си умря е. В нечоовешки мъки...
  • 54 Така де

    5 4 Отговор

    До коментар #37 от "Сократ":

    Критикувал си Русия. Не е позволено.
  • 55 681

    9 2 Отговор
    Е те не победиха ли вече? Що народ измря... муахахаха ахаха...
  • 56 В.В.П.

    27 3 Отговор
    Колко време Сащ търсиха някой като Хитлер да се бие с РОССИЯ..Сега имат едно изтърсено зелено хавно ...Скоро ще превземат на запад от Днепър ..
  • 57 Хохо Бохо

    2 19 Отговор

    До коментар #35 от "дядо поп":

    Когато Тръмп дойде на власт, за 24 часа ще свършат рашистите и войната в Украйна ще приклчючи...
    Източник: Предизборните речи на г-н Тръмп...

    От Гугъл:97
    преди 8 дни — Президентът на Украйна Володимир Зеленски определи по-ранните изказвания на Тръмп, че ще спре войната за 24 часа като "много опасни"
    ... опасни за Русия
  • 58 Галя от ПосолствоТО

    21 2 Отговор
    Абе момчета, толкова пари ви даваме, а такава посредственост в пропагандата? По евтино ще ни излезе да преименуваме Копейкин на Центов.
  • 59 В.В.П.

    24 4 Отговор
    Дълго време Москва ще мачка Окраина...Много дълго..Има си причини за това .
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 роялист

    8 5 Отговор
    Баба ви килотите. Украйна е решим проблем. Мирът е възможен там все още с отстъпки. Притеснявайте се за Иран!

    Коментиран от #66

  • 62 Урюрвкос

    22 2 Отговор
    декември 2021 Путин писа писма до всички европейски лидери да седнат да обсъждат европейската сигурност. Писмата обаче заминаха в Щатите и Путин дори се стъписа не очакваше че Европа дори няма мнение по въпроса. Тук четохме куп статии как Путин брутално извивал ръце и т.н. а в крайна сметка сега се събудиха и разбраха че без Русия няма европейска сигурност.
  • 63 Превод

    23 3 Отговор
    Европа ще е много по-мирна и спокойна ако няма УКР да пере пари, върти мръсни сделки, лъже, мародерства, развива неонацизъм и създава добри условия за международен бандитизъм. За корупцията няма да споменавам.
  • 64 1010

    21 3 Отговор
    Денонощно пътуват пълни рейсове от и за Украйна,ква е тази война,няма лайв тв да предава,всичко е на картинки и анимация,а едни трилиони евро изчезват
  • 65 Да знайш

    22 4 Отговор
    Най-голямата заплаха за света и Европа са Сащ и НАТО!
  • 66 Естир

    16 1 Отговор

    До коментар #61 от "роялист":

    Възходът на ПРОЦЪФТЯВАЩА и Русияпризнават, че Русия е във възход и Процъфтява! Всичко друго е атлантическа пропаганда!
  • 67 ........

    18 1 Отговор
    Няма как укрите да победят.Те искат да унищожат собствените си мирни граждани.От дрогата халюцинират и на фронта често бъркат своите с руснаци.

    Коментиран от #68

  • 68 Естир

    8 3 Отговор

    До коментар #67 от "........":

    Защото всички са руснаци!
  • 69 Някой

    19 3 Отговор
    Е, понеже украинска победа през крив макарон, то европейска сигурност - йок.
    А е, да бяхте приели ултиматума на Путин от декември 2021 за връщане на НАТО в границите му от преди 1997 г.... Сега нямаше да треперите и да берете срам...
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Студопор

    19 0 Отговор
    Стига сте ни вменявали тия глупости! Няма европейска сигурност и няма Украйна.

    Коментиран от #84

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Пррррц 🚾🇺🇦🇺🇲

    13 1 Отговор
    Зелю е пътник

    Коментиран от #82

  • 74 Българин

    13 3 Отговор
    Окрайна никога няма да победи

    Коментиран от #83

  • 75 Пха ха ха ха

    9 0 Отговор

    До коментар #27 от "Моча в калта.":

    Първия колесник ще е за теб
  • 76 Хайде де

    3 0 Отговор
    А до сега как имаше?
  • 77 Сор Рус

    11 1 Отговор
    Америка загуби още една война. Колко тъжно. За козеците
  • 78 Проблема НАТО ,трябва да се разреши !

    14 2 Отговор
    Време е да се престане да се правят на малоумни. Войната е за един много прост и елементарен въпрос. Въпросът се казва НАТО. Преди войната ,Русия настоятелно молеше, нато да се върне от там където е било преди 1989год. Уви НАТО продължи на изток пред руските граници и излъга Русия за Минските споразумения за да използва украинските бандеровци като оръжие срещу Русия. нато ги готвеше за война с Русия и присъединяване на украина към нато. И така нато настъпваше на изток. Какво да направи Русия. Тя поиска писмени гаранции. Не ги получи. И ето Война. причината е нато. Ако нато се върне в границите от 1989година ,както беше обещано от САЩ на Горбачов , ще настане мир. Но нато не иска. Елитите на запада , които направиха това ,сега представят нещата изкривено за да се задържат на власт,защото иваче трябва да бъдат сменени от нови хора. . И за да не се случи това ,с натрупаните богатства ,плашат с война. Но тази война я причиниха именно те. Това е цялата истина. Време е да се престане с лъжите и да несе заблуждават младежите и народите на европа. Проблема е кой, е готов да умира за западните елити,за техните богатства ? За Урсула с ваксините, ,за Макрон с неговите ценности, за евреина Борель, за Шолц,Байдън и сина му, Тони Блеър и т.н.? Резултата ще бъде апокалипсис. Европа е пред избор. Или война с Русия ,което ще бъде за европа катастрофа, или мир за близките сто години и напред. Запада не може да победи източните армии. Няма ка

    Коментиран от #86

  • 79 Уса

    3 0 Отговор
    Лудата крава заразява само фашистите
  • 80 Остави ги тея

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "факти":

    Скорости и конски сили не сме на състезание. Ако става дума Трайдънт лети със 23мах 25-26 000км/ч, но какво от това?
  • 81 гумата

    0 10 Отговор
    Без значение дали руснаците ще спечелят тази война, за тях ще има дълго годишно ембарго, което ще повлече и съюзниците им. Скоро на изток ще се видят в чудо с руските си приятели, защото стрелбата по жилищни блокове е чудовищно престъпление и няма как такива да са ти приятели. Дори и най- неморалните си имат някаква граница на морала и искат уважение. А с такива уважението няма как да го има.

    Коментиран от #92

  • 82 Онуфрий

    2 0 Отговор

    До коментар #73 от "Пррррц 🚾🇺🇦🇺🇲":

    Всички сме пътници чадо, всички.

    Коментиран от #85

  • 83 Руснак

    3 9 Отговор

    До коментар #74 от "Българин":

    Украйна никога няма да загуби. Цяла Европа е с нея!

    Коментиран от #91

  • 84 Паранормално

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Студопор":

    Нямало Украйна, ново 5 лева, значи две години с призраци се бият.

    Коментиран от #89

  • 85 Онуфрий

    0 1 Отговор

    До коментар #82 от "Онуфрий":

    Звънна ми шефа, та въпроса е как ще си отидем от този свят как ще ни запомнят.
  • 86 небрежнев

    1 11 Отговор

    До коментар #78 от "Проблема НАТО ,трябва да се разреши !":

    Русия трябва да спре наглостта си и да не се намесва в други държави. Всяка държава определя сама къде ще членува и как ще се развива. За съжаление Русия продължава имперската си колониална политика да определя живота на други държави, да напада съседите си, да избива несъгласните с диктатора й.
    Лечението на това мислене го получи Хитлер, ще го получи и Путин.

    Коментиран от #90

  • 87 Боби

    4 0 Отговор
    Пропагандата ви е ЖАЛКА! Само малоумник би се вързал!
  • 88 Всъщност,

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Без русия":

    Единственият път е Колективният Запад и Русия да седнат на масата за преговори по проблемите на сигурността. Всичко друго е демагогия и пропаганда.
  • 89 Студопор

    4 1 Отговор

    До коментар #84 от "Паранормално":

    То в следствие на тия 2 години я няма Украйна.
  • 90 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 1 Отговор

    До коментар #86 от "небрежнев":

    Така е:
    Всяка държава определя сама къде ще членува и как ще се развива. За съжаление САЩ продължават имперската си колониална политика да определя живота на други държави, да напада, да избива несъгласните с тях 🤔🤔🤔
  • 91 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 1 Отговор

    До коментар #83 от "Руснак":

    Как си с географията❓ Щото почти половината от Европа е ....... в Русия 🤔
    Не се хвърляй от терасата ❗

    Коментиран от #98

  • 92 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 1 Отговор

    До коментар #81 от "гумата":

    Какво по- точно е стрелбата по детска градина в която няма деца, а френски командоси и наемници ❓❓❓
    /за един макАрон питам/
  • 93 Павло от Киев?? По тъпо заглавие нее

    9 0 Отговор
    Имало!! Тъпите Хохли забъркахте тая война, и никой не свързва вашата Съдба с Европейската Сугурност!! На никой не му пука за вас, сами се наврехте в Шамарите!! Павло от Киев, не минава никаде тоя лаф, да ви трошат Тъпите глави!!
  • 94 Русия не Заплашва ЕС, а такива като

    10 0 Отговор
    тоя Павло се опитват да Плашат Европейците!? Протестиращите с тракторите казват в Германия"Не ние страх от Руснаците, а ние страх от Чиновниците в Брюксел"!!? Цитат
  • 95 Ленин

    4 0 Отговор
    Може и да няма ама като не се съобразявате с историята така ще е! Сега и англичаните са на път да осъзнаят същото както Германия и Франция преди. Ходиш закачаш мечката, после все мечката ти е виновна. Ами да беше си мирно седял, давай и от време на време бонбонки и можеше да ти стане приятел.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Антифашист Z

    3 0 Отговор
    Фашистката западна пропаганда продължава да трови европейците с лъжи, дезинформация и цензура по отношение на Русия и към мнения различни от правата линия на Вашингтон, Киев, Нато и военнопромишления комплекс..
  • 98 По-точно

    0 2 Отговор

    До коментар #91 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Русия е една азиатска държава, бъдеща китайска провинция.
  • 99 Ний ша Ва упрайм

    3 0 Отговор
    победата на Русия ще осигури траен мир в региона
  • 100 Гренерал

    4 0 Отговор
    Сбогум ЕС, сбогум Украйна ново начало и т. н. ...........
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Време за изтрезняване...

    1 0 Отговор
    "Балансът на силите в света се променя. И ние, Западът - САЩ и Европа - не сме на печелившата страна", обобщава Кръстев пред "Аугсбургер Алгемайне".

    Мдаааа щом и байрактаря на соросите Иван Кръстев се събуди и осъзна да разбере, че ... ЦАРЯТ Е ГОЛ... значи нещата са пагубни за запада!!!!
  • 106 Българин

    0 0 Отговор
    Атлантически глупости и брътвежи.