Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 11:34 2 282 53

Г-н КЕШ и г-н Магнитски

  • румен радев-
  • делян пеевски

Станахме, като че ли наблюдатели на кални борби . Включиха се и кръстосаха шпаги и войниците на ДПС и Президента

Г-н КЕШ и г-н Магнитски - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След спокойните няколко седмици от новата година ,след приемането на промените в конституцията и преди ротацията , изведнъж като от нищото се развихри скандала между Пеевски и Президента . Г-н Кеш каза Пеевски , г-н Магнитски , му отговори Президента . Станахме, като че ли наблюдатели на кални борби . Включиха се и кръстосаха шпаги и войниците на ДПС и Президента .

За сега впечатлението е ,че ДПС и Пеевски изпреварващо атакуват Президента ,заради видими действия на Президента за създаване на Президентска партия – Трети март, със средства генерирани от корупционни действия .

Но всички от ГЕРБ и ПП -ДБ се скриха , за Възраждане и ИТН е логично , но това не би трябвало да е така ,ако основната причина за атаката към Президента е корупцията на служебните му правителства и целта на Румен Радев за създаване на собствена партия .

Само Председателя на БСП-Корнелия Нинова постъпи принципно ,като каза че от години представя доказателства за корупция в служебните правителства на Радев пред всички органи ,оторизирани да се борят с корупцията и престъпленията . И БСП очаква да има движение по подадените сигнали , каквото за сега няма .

Президента ясно заяви ,че при създадената обществено политическа ситуация в България е необходима нова политическа формация ,която да представи интересите на голям кръг от българите . И тук вероятно е прав ,но с две съществени разлики .

- Интересите на Българите не могат да бъдат представени от партия ,акуширана от него с името Трети март .

Заради неговите не само антиевропейски, но и пропутински позиции ,

заради уволнените хиляди държавни служители за броени дни от Гълъб Донев като служебен Премиер ,

заради акушираните от него ПП, които после нарече шарлатани ,

заради опитите му ,чрез лично доверени на него кадри, издирени от копринката - на БСП , чрез назначения в служебните му правителства като експерти , мениджъри на държавни фирми , областни управители и министри да разцепи и овладее БСП и да превърне БСП в авторитарна партия ,

заради заробващия и неизгоден договор на България с Боташ ,

заради "пътя на копринката" и други действия, които са против националния интерес .

Поради тези няколко причини, вероятно и други, Радев не може да бъде лицето и архитекта на партия ,която да обедини българите в името на националния просперитет .

Не е прав и че непременно трябва да се появи нова партия, в която Българите да видят защитник на своите интереси . В България има достатъчно партии ,които не са участници в сглобката . И много от тях могат да се явят носители на нужната промяна в страната .

Една от тези партии ,която има най -големи шансове за обединяване на големи групи от хора ,които виждат провала на сглобката в целите им за подобрение на средата за живот в България , чрез промяна в конституцията е БСП .

БСП е единствената последователна опозиция на ГЕРБ през годините, а сега на сглобката . И БСП има потенциала и морала да бъде обединител на всички опозиционни партии и настроени българи , които желаят справедливост и правов ред , подобрение на стандарта на живот и европейско бъдеще .

Ротацията предстои , до изборите за европейски парламент няма много време , на Европа и предстои катарзис и намиране на място в случващите се глобални промени в света .

България , българските партии и всеки българин като част от ЕС , сме пред прага на вземане на важни решения от които зависи бъдещето на България .

Към момента става все по -ясно , включително и след обръщението на Пеевски към Президента ,г-н Кеш ,че Президента не е добрият избор за просперитета и европейското бъдеще на България .

Избора за бъдещето на България и на ЕС предстои , да участваме всички лично в него ,като не сме пасивни ,а заявим ясна лична позиция .

Д-р Събина Петканска-Вълева


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    15 2 Отговор
    кое е по-малкото зло?????
  • 3 честен ционист

    12 12 Отговор
    И агент Буда.
  • 4 Две светулки в тъмнината

    17 6 Отговор
    Единият е самозабравено твърд и настъпателен, а другият е мек, колеблив и потаен, но са еднакво излишни, както почти всички, самонарекли се политици в тази страна.
  • 5 морски

    35 4 Отговор
    Г-н еничар ти си за затвора а не във парламента !!!!!!!!!
  • 6 Баба ви

    31 15 Отговор
    Как е българи,добре ли е демокрацията,вилнее ли башшшибузука,има ли ПРИСЪСТВИЕ на окупатори......???

    Коментиран от #8

  • 7 Българин

    29 20 Отговор
    Военно положение и сичката зглобка на народен съд и затвор

    Коментиран от #16

  • 8 Караибрахим

    25 0 Отговор

    До коментар #6 от "Баба ви":

    Когато Еничар вземе властта в България идва ,, Време разделно,,
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Другарката

    24 6 Отговор
    Вълева говори нелепости. БСП е единствената партия, която яко окраде народа, и доведе България до фалит през 90 те години. И това е заедно с ДС агенти и сътрудници. Все още , примерно в НС на БСП пребивава Бригадир Аспарухов, който предложи Борисов за главен секретар. А и миналата година не позволи на Нинова да се коалира с Герб. И тя не попита структурите, а се подчини на един сътрудник от ДС.
  • 11 минзухар

    25 3 Отговор
    Мафията си има държава .Единствената цел е да се дере народа по всякакъв начин и да се събирата пари .Нищо друго . От 1989г , е едно и също

    Коментиран от #21

  • 12 Д-р С Ъ Р Б Е В

    18 5 Отговор
    СЪБИНЧЕ ЩО НЕ ХОДИШ НА ОКОЛОВРЪСНОТО АМИ ПИШЕШ ГЛУПОСТИ А.
  • 13 ТаУмВзе

    10 1 Отговор
    Цирка във Зоопарка си бичи и тва е. Робът овца си е във Будна Кома и зяпа сеир по телевистан, щото не сме Народ а Мъ....
  • 14 123456

    19 3 Отговор
    Не се заблуждавайте ! Всички играят заедно ! Тази пушилка е за да се разделят хората на два лагера и да се нахъсат ! Същата работа като Хр.Иванов с лодката на Росенец , а сега заедно си делкат с ДПС . Те са едно , а народа е стадо от което трябва да се вземе всичко и докрай !
  • 15 !!!?

    14 1 Отговор
    Око за око, Зъб за зъб: Г- н Кеш каза Пеевски, Г- н Магнитски, му отговори Президента !!!?

  • 16 ДА СПОДЕЛЯ

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    И ТОВА ПРИЯТЕЛ ЩЕ СТАНЕ НЕКА СЕ НАЙГРАЯТ /ОСЕРАТ/ КАТО АРМАНДЖИСКИ ТЕЛЕТА И ТОГАВА С ПЛЕВЕНСКИ ГЬОСТЕРИЦИ СЪВЕТВАНЕ ТОВА Е РЕЦЕПТАТА. ПОДКРЕПЯМ НЕДЯЛКО ОТ ПИК, НИКОЛАЙ МАРКОВ,СТРАХИЛ АНГИЛОВ ВСИЧКИ ПОДПИСАЛИСЕ ПОД ДЕКЛАРАЦИЯТА.
  • 17 Ти си

    20 1 Отговор
    Странно защо никой вече не пише за господин чекмедже , господин обръчи от фирми , господин седем джуджета , господин къща за гости , господин асансьор ......
  • 18 Ото

    14 2 Отговор
    Само като видя мутрата на Пеевски или Борисов ми тръгват талазите. Овца да сложат пред тях, за нея ще гласувам. За това до голяма степен са виновни западните евроатлантици. Те работиха с абсолютните престъпници. Пеевски е г-н Магнитски. Тиквата, ако не се беше включил в сглобката и той щеше да е в този списък. Не че сега като не е, вдругиден няма да бъде. Знае се и хАмериканците какви партньори са по изгода. В тяхните джобове се изливаха парите. Сега са се загрижили за Европа. Ако и западните партньори са като нашите мутри, я по-добре цялостно преобразяване и да вървят на ......... си всички подобни на шопарите престъпници.
  • 19 Статия в руския Поглед

    13 15 Отговор
    Делян Славчев Пеевски успя да разгроми нашия про-Руски президент Румен Радев! Повали го зрелищно и публично! Господин Радев вече няма ресурс да активира улични протести в негова подкрепа! Макар да има все още що -годе висок рейтинг никой не би излязъл в негова защита пред президентството както през 2020 година! А обясненията му на нападките се обръщат срещу него!
  • 20 Европа гледа сеир

    15 0 Отговор
    Различните проруски фракции се бията за баницата.

    Затова ще изоставаме все повече дори от Албания и РСМ. Румъния отдавна вече я изпуснахме.
  • 21 реру

    30 4 Отговор

    До коментар #11 от "минзухар":

    "... От 1989г , е едно и също"


    Преди това още по-лошо... Нали Пъвият винаги е прав, говори от името на Партията и т.н...

  • 22 Варна

    9 1 Отговор
    Фокус мокус , и върви една далавера за Лукойл , за едни перки в морето и за много други неща .Наивници ! Всички политици са против народа и го унищожават по всички начини
  • 23 Бамбука

    12 11 Отговор
    Нова комунистическа партия му се искала на президента. Те затова и Нинова му скача - хаха . Що за обединител ни е той ?
  • 24 бай Бончо

    7 30 Отговор
    До номер 21
    Не смей да пишеш за социализма , това беше нещо свято !

    Коментиран от #31, #33

  • 25 Злогош

    13 6 Отговор
    Страх , а ? А баш крадеца вика дръжте крадеца - пълна демагогия .Удри всеки ден , непрекъснато по всички медии по Радев пък може и да успеете да сринете доверието на народа в него .

    Коментиран от #34

  • 26 Ти си

    13 3 Отговор
    Всеки неуспял в политиката , о ществения и личен живот индивид се упражнява върху Радев с цел да се хареса и получи потупване по рамото ..
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Байрактар"70

    10 0 Отговор
    Каква партия е БСП, и какво може да промени тази партия с тази ,,квачка", която много много добре се знае коя и ,,каква" е!? ...ами не се научихте в тая кочина. На всякъде по света, когато не можеш, просто отстъпваш на следващия! Но тук кокала е най-важен. Не парите, А КОКАЛА! Който го държи, той управлява и парите. За това, тази България никога няма да се оправи!
  • 29 Кокошката🐔🐔🐔

    7 1 Отговор
    Този пасквил все едно го е писала Корнелия Нинова, за щастие само тя и още шепа заблудени си вярват❗
  • 30 Далавера

    5 2 Отговор
    Магнитски дали има някакво образование - "учил бил" в ЮЗУ!? Знаем как се "учи" там!
  • 31 Аз от нашето Село

    15 0 Отговор

    До коментар #24 от "бай Бончо":

    Социализма е нещо, което е не само свято, но е и непостижимо за реално съществуване, освен в накогашните учебниците и книги(идеологии) на Маркс, Енгелс, Ленин и др.! Просто е невъзможно да съществува, поради единствената причина, че хората няма как да сме еднакви, и еднакво да мислим!
  • 32 Имате грешка

    0 7 Отговор
    Другарят кеш,а не господин кеш.И още по - точно - товариш кеш.
  • 33 реру

    27 3 Отговор

    До коментар #24 от "бай Бончо":

    "... Не смей да пишеш за социализма , това беше нещо свято !"


    Няма начин защото социализъм никога и никъде не е имало... Само насилствено налагане
    на примитивен, див, азиатски болшевизъм...
  • 34 На кой народ бе,

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "Злогош":

    На стотина цигани?

    Коментиран от #39

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Японеца

    4 3 Отговор
    Д-р Събина Петканска-Вълева е изявен антиРадевист, уплашена и нахъсана, като партиен секретар-северноатлантик.

    Коментиран от #49

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 АКУ БЕШЕ КАРМАЗЪ ПАРТИЯТА

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!":

    МУ ЩЕШЕ ДА СЕ КАЗВА 9 СЕПТЕМВРИ.....
  • 39 Злогош

    3 9 Отговор

    До коментар #34 от "На кой народ бе,":

    А бе утепанец , я още несам видел циганин да оди с фланелката с лика нд президента ама на Тиквата има колкото искаш снимки и филмов материал е на разположение в мрежата

    Коментиран от #42

  • 40 резервист

    3 2 Отговор
    Плямпането си остава плямпане дори когото плямпа "доктор"(директор, диктатор?) Че БСП има да си връща на Президента е известно. Така че да аплодираш брътвежите на Шиши, при това с неприкрита наслада е най-малкото нечистоплътно. Ако наистина разполагате с факти, проверени и доказуеми, направете ги публични. За сега само джавкате подир кервана.
  • 41 Българка

    7 0 Отговор
    Нинова унищожи БСП и тази партия няма бъдеще, докато тя е лидер.
  • 42 реру

    23 1 Отговор

    До коментар #39 от "Злогош":

    "... я още несам видел циганин да оди с фланелката с лика нд президента..."


    Аз пък съм виждал още по-голям BG-патриот с "тунингован" Крайслер...

    Коментиран от #45, #50

  • 43 всички са мутри

    7 1 Отговор
    И ДПС и ГЕРБ и пРезиденството са рушветчии по руски модел!
  • 44 веско

    2 4 Отговор
    Тоя борсук като бесен пес се нахвърля срещу всеки когото счита ,че не е съгласен с него. Готов е да разкъса жертвата си и винаги иска той да се разпорежда кого ще уволнява кой ще остане кой трябва да напусне него трябва да питат ако трябва даже и Президентът с него трябва да се съобразява.
  • 45 БАте

    12 0 Отговор

    До коментар #42 от "реру":

    Бе пак по Български На Крайслер--Путлер !! То не е и смешно ......

    Коментиран от #51

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Жалка си събинче

    4 1 Отговор
    ГТакава боза може да я надраска, човек, с продаденно достойнство! А такъв, няма повече стойност от боклука в кофата ми!
  • 48 пешо

    3 0 Отговор
    господин КЕШ е МУТРАТА със чекмеджето
  • 49 Продължаваме Прането

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "Японеца":

    Тя си е бивш БСП "партиен секретар" в болницата към ту Сливен
  • 50 Злогош

    0 11 Отговор

    До коментар #42 от "реру":

    Излизаш от контекста , изместваш центъра , демек бягаш по тъч линията и вкарваш друга тема в дискусията оти неможеш да намериш адекватна контра на написаното от мен .

    Коментиран от #52

  • 51 Злогош

    0 5 Отговор

    До коментар #45 от "БАте":

    Луд и циганин на шарено се радвам.
  • 52 реру

    9 0 Отговор

    До коментар #50 от "Злогош":

    "... вкарваш друга тема в дискусията оти неможеш да намериш адекватна контра на написаното от мен."


    Така си мислиш... Темата е една и съща и не търся контра... но явно не всеки пример ти харесва...

  • 53 Българският феномен става и за Султан

    1 0 Отговор
    Най добре г-н Пеевски -новия Трактор,да стане Султан на България и всичко най после да си дойде по местата. то се е видяло.И без това след подарената свобода от Русите,българите начело със Стамболов един русенец отишли при Султана отново да ни стане Султан, но той ги изгонил. А след това почти винаги България е била в съюз с Турция срещу Русия. И .Днес също сме съюзници с Турция срещу Русия.Няма нищо лошо г-н Пеевски да стане султан на България с нов евроатлантически възглед за демокрацията.