Last news in Fakti

9 Февруари, 2024 16:01 3 665 63

Явор Дачков: Западът работѝ изцяло в полза на Путин

  • явор дачков-
  • мнение-
  • путин-
  • русия-
  • руска агресия-
  • запад-
  • пропаганда

Позволявам си да го кажа сега, защото много скоро всички ще обърнат палачинката и тогава съвсем няма да има кой да си спомни какво е било

Явор Дачков: Западът работѝ изцяло в полза на Путин - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Малко обобщение: Путин щеше да бъде свален от преврат, надеждите бяха вперени в Пригожин, а си отиде Залужни. Това обобщи във "Фейсбук" Явор Дачков.

Западните медии казваха, че Путин е болен от рак в последен стадий, и трябваше да умре преди година, но се оказа, че от рак са болни английският крал и американският министър на отбраната - най-ожесточените срещу Русия страни. Путин беше в кома или умрял, а най-малко седем негови двойници покриваха кремълското джудже в изолация. Дори когато на гости му дойде китайският президент за три дни, а онзи ден един от седемте двойници даде интервю на Тъкър Карлсън, анонсът за което вече е гледан от 100 млн. души, а западният елит подскочи в ужас.

Защо подскачат от интервю с един двойник не е ясно.

Според разследващия мошеник Грозев и английското разузнаване Путин трябваше да падне след вътрешен преврат до края на април 2022 г. От тогава до сега си отидоха повече от 15 премиери в Европа, а Путин се радва на 80% неподправена и истинска подкрепа на своя народ. Той организира свободни избори през март, а Зеленски в Украйна ги отмени.

Според западната пропаганда Путин е диктатор, а Зеленски е символ на демокрацията. Да не забравя - Зеленски отмени изборите за президент под претекст, че в Украйна има война. Припомням, че от година и половина в Украйна се провежда редовно футболно първенство с пълноценен цикъл от мачове за купата. Зеленски не го отмени поради войната, но изборите отмени.

Според западната пропаганда Путин е луд и действа ирационално. Повтарят това на фона на всичките му речи от 2007-а година, които са изключително рационални, докато американският президент Байдън се здрависва с въздуха, пада по стълбите и разказва как вчера си е говорил с германския президент Митеран, а после и с Хелмут Кол.

Но да се върнем на експертизата на Грозев, британското разузнаване и "Ню Йорк Таймс". Според тях Русия трябваше да свърши ракетите в края на юни миналата година. Днес Борел признава открито, че Европа няма боеприпаси за Украйна и не може да ги произведе в следващите години, а в последния месец Русия утрои ракетните си удари по военната инфраструктура на Украйна.

Не друг, а шефът на Европейската комисия Фон дер Лайен каза пред европейския парламент, че Русия вади чипове от перални и миялни, за да ги монтира на съветските си остарели оръжия и това малоумно изказване бе посрещнато с аплодисменти от хрантутниците срещу 15 000 евро на месец. В това време Русия пусна нова ядрена подводница от последен модел и прави украинската ПВО на мими с ракетите си. Според Института за пазарна икономика, "Файненшъл Таймс" и всички останали халтураджии по света и у нас Русия щеше да фалира в края на март 2022 г. заради санкциите. Днес МВФ, споменатият "Файненшъл Таймс" и прочие говорят за ръста на руската икономика и рецесията в Европа. Най-вече в Германия, която затъва след като ѝ спряха руския газ. А трябваше да е обратното...

Докато ЕС умножаваше напълно безсмислените санкции срещу Москва, САЩ започнаха да внасят рекордно количество руски нефт и врътнаха кранчето за шистов газ на Европа. Освобождението от руския газ трябваше да ни даде благоденствие, а се оказа обратното. За капак в САЩ избухна мигрантска криза с границата с Тексас и остро противопоставяне на 25 щата с администрацията на Байдън, докато всички очаквахме това да се случи с Путин и неговата разклатена от санкциите и изолацията власт.

Като казах изолация се сетих, че Путин затъна необратимо в нея. Толкова необратимо, че днес започна активно посредничество за освобождаването на израелските заложници от Хамас, пътьом засили БРИКС, планува среща с Ердоган, президент на втората по големина армия в НАТО, прекара три дни със Си Дзинпин в Москва и се превърна в истински герой на Африка след безплатното зърно, което Русия пусна за континента.

Пропускам още много от тези натрапващи се и очевидни антиномии, но и тези са достатъчни, за да се види пълният абсурд на западната пропаганда и още по-абсурдното ѝ упорство да ни държи в режим на тотална изолация от реалността.

Всички, които подкрепяхме Русия и Путин в тези трудни времена, трябва да благодарим на западната пропаганда, защото тя свърши работата на руската пропаганда. Работѝ изцяло в полза на Путин. А ние останахме при фактите и не взехме една стотинка за това, което ни дава свободата да говорим онова, което мислим. Разбира се, основното условие за последното е, че човек все пак може да мисли, за да има какво да изразява свободно. При западната пропаганда нямаше дори и най-малък белег на разум. Позволявам си да го кажа сега, защото много скоро всички ще обърнат палачинката и тогава съвсем няма да има кой да си спомни какво е било.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 120 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това ли е истината, мили русофили!

    24 90 Отговор
    Руският диктатор Владимир Путин заяви, че през 1939 г. Полша е „принудила" Адолф Хитлер да я нападне, предаде Униан.

    В скандалното интервю, дадено пред американския журналист Тъкър Карлсън, Путин повтори старите си пропагандни тези, но този път стигна и до открито оправдаване на действията на Хитлер.
    "Поляците го принудиха, заиграха се и принудиха Хитлер да започне Втората световна война именно от тях. Защо войната започна на 1 септември 1939 г. именно от Полша? Тя се оказа несговорчива. На Хитлер нищо не му оставаше, освен при реализирането на плановете си да започне именно от Полша." – коментира руският диктатор.

    Коментиран от #12, #33, #60

  • 2 ГРЪКА АЛКЕОС

    5 31 Отговор
    А цял свят се е клонирал от космените ми фоликули на Косата ми ,дори и пусю е менте
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Най вече баба Изперкел от ГДР

    24 20 Отговор
    тя хариза на путин 7 трилиона евро за тази война.
    А Тиквонии Велики хариза на путин 4 милиарда наши пари за сръбско - маджарската тръба.
  • 5 Бойко Разбойко

    62 10 Отговор
    С Пеевски ще посрещаме братушките на реставрирания паметник на съветската армия.
  • 6 ТаУмВзе

    15 68 Отговор
    Интересно е защо това същество дачнов, все още лае клекнало! При положение, че беше пациент на костов още.
  • 7 Отец Дионисий

    63 2 Отговор
    Който копае гроб другиму сам пада в него.
  • 8 Тъкър гледаше путин

    18 70 Отговор
    като доктор своя пациент от психиатрията.
    Путин е луд!
  • 9 EU Кенеф

    91 13 Отговор
    Евала, една нормална статия...нищо че е преписана, но вярна
  • 10 Хаха

    17 64 Отговор
    Лимонче хапна ли преди да почнеш да лижеш на Путин...
  • 11 Путинофил

    17 55 Отговор
    Дачков е наше момче - путинофилче!
  • 12 Гитлер , Путлер,

    9 33 Отговор

    До коментар #1 от "Това ли е истината, мили русофили!":

    разница нету!
  • 13 Руската шизофрения

    24 43 Отговор
    Сами си бутнаха СССР, разказаха играта на България, а сега искат да върнат СССР!
    Кукуруку!

    Коментиран от #16

  • 14 Град Симитли

    15 0 Отговор
    И изтока, и изтока!
    .... На-паче мисирките от ,, дв,, и ,, дебела жаба,, :))
  • 15 Нимко

    66 15 Отговор
    Адмирации за Дачков.
  • 16 БГ шизофренията

    14 43 Отговор

    До коментар #13 от "Руската шизофрения":

    Само и ЕДИНСТВЕНО в нашата КОЧИНКА , действащ руски посланик заедно с цялата му челяд може да получи БГ гражданство!
    Незабавен импийчмънт за Резидента и Вицето!
  • 17 Тома

    65 14 Отговор
    Браво Дачков.Винаги истината е голяма болка за сатанистите които искат да затрият православието
  • 18 путин лъже

    14 37 Отговор
    Когато се подписва унията през 1654 тя е между Украйнския хетман и Московския цар. Московско княжество.Такова нещо като "Росссиии"няма. Има Украйна, Русия няма.

    Коментиран от #34

  • 19 Хаха

    10 35 Отговор
    Много ме как руските слуги, винаги когато хвалят господарите си, плюят по Байдън и Америка и по лошата Европа, като по този начин си мислят, че засягат останалите българи. Робско мислене, таваришчи.
  • 20 Пенсионер

    35 9 Отговор
    Добре казано, че някои скоро ще обърнат палачинката. Например днес забелязах в този сайт, че един автор във Факти.бг е пуснал статия озаглавена "Путин пренаписа историята и промени границите на Европа в интервю пред един американски идиот". Да наречеш световноизвестен американски журналист "идиот" бе немислимо до скоро да се случи в България. Явно врътката (т.е. обръщането на палачинката) вече е започнало.

    Коментиран от #37

  • 21 Артилерист

    50 9 Отговор
    Ами аз това, което Явор Дачков е сумирал, ви го пиша от две години, само дето Дачков го е казал обосновано и красиво наведнъж. Поздравления! Особено за "всички, които подкрепяхме Русия и Путин в тези трудни времена...". Тоест, не тръгнахме с новите победители, както направи кликата на атлантическите нагаждачи, продажници и подлоги...
  • 22 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    42 7 Отговор
    Явор Дачков е много прав. Западната пропаганда, която изопачава фактите и тиражира лъжите настройва срещу себе си всички хора, които имат глави на раменете си и могат сами да сравняват, и анализират събитията. У нас една шайка, начело с Тиквата и Шиши, управлява не самостоятелна държава, а колония на неолибералните евроатлантици.
  • 23 Бамбука

    14 2 Отговор
    Всички журналисти са платени, това е работа. Някои имат морал, други др. Дачков са общодаващи.
  • 24 Трол

    9 9 Отговор
    Западът е агент на Путин.
  • 25 Госあ

    38 8 Отговор
    Добър текст. Евала че сте го пуснали.
  • 26 Из анализ на Катасонов

    31 5 Отговор
    Непропорционалната тежест на войната срещу санкциите, която пада върху Европа, е широко обсъждана в западните медии. Много експерти обаче осъзнават, че Русия не е единствената мишена на санкционната война на САЩ. Съдейки по загубите, които понася Европа, се оказва, че тя не е съюзник, а мишена на Вашингтон. Такова е мнението на Яков Кедми, който на 30 март заяви: "Любопитно ми е какво се случва в момента в Европа. Спомняте ли си как първоначално се наричаше Европейският съюз? Европейската общност за въглища и стомана. Къде са сега въглищата и стоманата? Сега Европа е застрашена от изчерпване на въглищата и стоманата. Кой аплодира тук? Съединените щати. Няма по-ефективен начин да се отслаби европейската промишленост и да се постави на колене от санкциите срещу Русия. И европейските ръководители се подчиниха. Само американската индустрия ще спечели от това... Американците ще спечелят двойно: ще продават енергийните си ресурси на Европа на завишени цени, правейки нейната промишленост нерентабилна, и успоредно с това ще развиват собствената си промишленост. Този нов поглед върху войната със санкциите може да се изрази по следния начин: Съединените щати, след като са разпалили война, искат да убият два заека с един куршум. Не само Русия, но и Европа. Нещо повече, Вашингтон има по-скоро целта и повече шансове да убие втория заек. А ето и един поглед към случващото се от известния американски икономист Майкъл Хъдсън. Според него тези, които са планирали санкцион
  • 27 Из анализ на Катасонов Продължение на 26

    32 5 Отговор
    Според него тези, които са планирали санкционната война във Вашингтон, далеч не са глупави. Те сериозно са знаели, че санкциите няма да повалят Москва. Но Европа е лесна за "покоряване". Да се отървеш от конкурент в Стария свят и да заемеш неговото място. Майкъл Хъдсън говори за военните операции в Украйна: "Това е война за блокиране на нашите съюзници, за да не могат да търгуват с Русия. Те не могат да купуват руски петрол. Те са зависими от американския петрол, за който трябва да плащат три до четири пъти повече. Те ще трябва да разчитат на американски втечнен природен газ за торове. Ако не купуват американски газ за торове и ние не им позволим да купуват от Русия, те няма да могат да наторяват земята, а без торове добивите ще намалеят с 50 %..."А най-големият конкурент на Америка, според Хъдсън, е Германия. Ако Германия бъде "понижена", останалата част от Европа ще се срине сама. Хъдсън заключава: "Американската война в Украйна всъщност е война срещу Германия... Германия и Европа са врагове. Американската война в Украйна всъщност е война срещу Германия и Съединените щати ясно показаха това".

    Коментиран от #41

  • 28 Никой

    0 5 Отговор
    И Явор Дачков.
  • 29 Много

    17 26 Отговор
    смърди около Явор Дачков на руска тор. Путин много отдавна е починал, това го съобщи разведената му съпругата , когато беше на посещение в България с руска културна делегация. Този е някакво нелепо диктаторче- олигарх, много луд! Но по- страшното е, че в България има такива слуги на Путин.
  • 30 Гост

    7 5 Отговор
    Че аз от кога го пиша че западняците са най големите фенове на Русия и Путин. Те му изиграха автогола си в ръцете му.
  • 31 дебелачков

    9 11 Отговор
    Помните ли как преди четвърт век Дачката целиваше страстно драгалевския ром между задните бузи?
  • 32 Анонимен

    24 6 Отговор
    Не го харесвам Дачков,но браво,някой трябваше да напише истината.След време някои писачи,който са на хонорар тук,друга песен ще запеят.
  • 33 Сандо

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Това ли е истината, мили русофили!":

    Като си почнал да цитираш,го прави нацяло,а не това,което се вписва в политкоректността ти.А може би изобщо не си чел или гледал интервюто и поместваш това,което са ти подали?
  • 34 Ха ха ха ха

    11 3 Отговор

    До коментар #18 от "путин лъже":

    Тази хищория на ОсРайна галинка от посолството ли ти я писа, бре мекокиткести?! Цял свят знае, че тази измислена държава е дело на болшевиките, само жълтопаветк.0Фците "учили" другата. Тя и на маклайците е писана от същия аФтур.
  • 35 явор бабачков

    2 11 Отговор
    да ся подмива че якоу аргясване го чека
  • 36 ИНЖ1

    6 12 Отговор
    А защо не допуснаха до "изборите" в РФ друг кандидат, освен Путлер???

    Коментиран от #39

  • 37 Сандо

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "Пенсионер":

    Не си разбрал,този журналист цитира западен политик,на която се кланят като пред икона.А тази женица е въплъщение в човешки облик на Баба Яга от приказките.

    Коментиран от #55

  • 38 Диамантената ръка

    9 13 Отговор
    Ех, Дачков, сега остава да вземеш интервю от Путин и да усетиш там свободата да говориш това, което мислиш. На теб може и да ти хареса, ама много хора, които там си позволяват да мислят и говорят друго са нейде по сибирските каторги.
  • 39 Сандо

    8 1 Отговор

    До коментар #36 от "ИНЖ1":

    Защото има закон и защото този закон трябва да се спазва от всички.Това да не ти е мамковината,на която и разпраха цялото законодателство барабар с правосъдната система.А колкото до нередовните подписи,такива намериха и в подписката на Путин,но те бяха под изискуемия от закона процент.
  • 40 Меси

    7 13 Отговор
    Абе много хора тука се кланят на Путин и умнеят, ама един не се е засилил натам към руския свят, свобода и тамошен рай.

    Коментиран от #45

  • 41 Боян Чуков

    14 3 Отговор

    До коментар #27 от "Из анализ на Катасонов Продължение на 26":

    Цитат на Пол Вулфовиц(бивш шеф на Световната банка; политически съветник на Буш 2; заместник министър на отбраната в кабинета на Ръмсфелд):"Русия не е най големият ни враг, а Европа!".
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Браво Дачков!

    19 9 Отговор
    Истината е, че Русия върви напред, а Западът попадна в капан на собствените си лъжи и болни амбиции да я отслаби!
    Путин всичко е предвидил, всичко е претеглил.
  • 44 Ццц

    19 6 Отговор
    Кога Урсула, Джоузеф, Борис, Олаф, Еманюел и Володимир взети заедно съберат 100 млн. гледания за един ден? Журналистът бил идиот, Путин лъгал, не знам още какво. Фактите са си факти. Журналистът - идиот удари всички правоверни гении в земята, а хората очевидно предпочитат да ги лъжат, отколкото да им казват истината, която Дачков много добре е обобщил. Да не припомняме и, че арабите посрещнаха Путин като Мохамед, а накараха западните представители да ги чакат като пенсионер маршрутка. Загубата на запада е тотална и дори да знам, че съм в губещия отбор се радвам, защото на тази идиотия беше време да се сложи край.
  • 45 Ццц

    8 5 Отговор

    До коментар #40 от "Меси":

    Както е тръгнало и до там ще се стигне, приятелю. В новия световен ред длъжниците с 34 трилиона няма да се почитат като връх на човешката цивилизация, а като подобава - като фалирали прошляци.

    Коментиран от #58

  • 46 Янко Курабийков

    10 2 Отговор
    Ех, ние пак от два стола ще седнем на земята, както обикновено ни прецакват Великите Сили. Може и рапарацийки да платим на Русия задето пращаме бракувано военно оборудване на Украйна!
  • 47 ЧВОР РАЧКОВ

    5 15 Отговор
    Ех яворчо мама повечето хора помъдряват с възрастта, а при теб господ решил да покаже на максимум хора какво се случва примпоемане на обратния път… загуба на здрав смисъл с напредването на възрастта!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Браво Дачков!

    20 5 Отговор
    Адмирации!
    На днешният ден е най-лесно и угодно да плюеш Путин!
    А ти имаш смелостта и доблестта да казваш Истината!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Хи Хи Хи

    4 14 Отговор
    Пачкооов , Пачков... много обичаш да ближеш май задни части в зависимост от статуквото, а? Карлсън ще надипли едно-две лимончета ( дали в рубли, или в йоани- все е тая) ама ти с тия мизерно 4 хиляди, за къде..а и баба Люба вече не е гадже , че да сисаш и от нея..
  • 52 Павел Пенев

    12 4 Отговор
    Браво г-н Дачков, чудесен коментар,изпратете го на сайта на Народното събрание като четиво на нашите простаци и евроатлантически долни лакеи.
  • 53 Некой си

    10 3 Отговор
    Евала Дачков.Както винаги точен анализ и коментар.
  • 54 Мародер

    2 7 Отговор
    А ми запада можеше да убива руснаците там и да им взима парите ама дремаха.Аз не виждам друг начин да се действа с руските примати
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Дачков позна

    3 6 Отговор
    Силно ме впечатли съждението дачково...Путин щял да провежда
    свободни избори.?Остава и НАТО да
    нападне Украйна!А Европа да се присъедини към Русия.

    Коментиран от #61

  • 57 Стършели

    6 2 Отговор
    Дякон не дякон ЕС работи за САЩ а не за Путин! Нагло лъжеш!
    Европа е колония на САЩ! Само слепец не го вижда.
  • 58 Меси

    3 3 Отговор

    До коментар #45 от "Ццц":

    Няма как да фалираш щом имаш печатница, не че руснаците нямат, ама всеки гледа да има от американските хартийки, не рубли.
  • 59 Дачкооов

    8 1 Отговор
    Нема файда брат от писанките ти, народа отдавна знае всичко това, ама тези с парите си назначават политиците, които вземат "компетентните решения". Щом Деса свирката ще решава кое е право и кое не - Боже , пази България!
  • 60 Разлика няма

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Това ли е истината, мили русофили!":

    Относно расизма на поляци и немци спрямо евреите - разлика няма. Хитлер е имал напълно обосновани искания - сухопътен коридор, шосе и жп до Източна Прусия. Шляхтите са забравили ,че Данциг/Гданск/ е напълно немски град даден им от Антантата само и само да имат излаз на море.
  • 61 Водичков

    5 1 Отговор

    До коментар #56 от "Дачков позна":

    Май всичко абсурдно се случва по време на нашия живот.

    През 90-те като дете се ужасявах в какво време живея. Сега се кефя, че доживях екшъна на големия финал.
    Поклон за тези, които имат силата да рушат градежите на Сатаната. Работете братя!
  • 62 За да си

    2 0 Отговор
    ,,Фил" на дадена държава трябва да имаш геномче от тая държава.Всеизвестно е,че през втората св.война откъдето са минали руснаците са оставяли много жени с русначета в коремите.Ние разбира се пак сме най-напред.Аз благодаря на прабаба ми,че ме е запазила българофил.

    Коментиран от #63

  • 63 Жалтопаветната

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "За да си":

    пaплaч можетe да бъдете само посолство(ТО)фили!