Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 13:07 2 557 64

Посланикът на Израел Йоси Леви Сфари пред ФАКТИ: „Хамас“ ни нараниха, но в никакъв случай не сломиха духа ни

  • йоси-
  • леви-
  • израел-
  • посланик-
  • хамас-
  • война

Вместо да процъфтява и да се развива без каквото и да било израелско присъствие, Газа имаше шанс да се превърне в Сингапур, а вместо това се превърна в леговище на терора, казва дипломатът

Посланикът на Израел Йоси Леви Сфари пред ФАКТИ: „Хамас“ ни нараниха, но в никакъв случай не сломиха духа ни - 1
Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Израел, „Хамас“, ивицата Газа... Бойните действия надхвърлиха 125 дни. В каква ситуация сме днес и какво да очакваме… Пред ФАКТИ говори посланикът на Държавата Израел в България Йоси Леви Сфари.

- Посланик Сфари, изминаха повече от 100 дни от атаката на "Хамас" срещу Израел. Дайте оценка на това време?
- Преди дни се навършиха 4 месеца от непровокираната, безпрецедентна атака на „Хамас“ срещу Израел на 7 октомври 2023 г. Над 125 дни, откакто хиляди терористи нахлуха в израелска суверенна територия и започнаха убийствен поход, в който избиха, изнасилиха и осакатиха повече от 1200 деца, жени, възрастни хора, цели семейства - убити заедно, родители са свидетели как децата им са застреляни пред очите им, деца виждат как родителите им са избивани безмилостно. Къщите бяха опожарявани, докато семействата вътре не се задушат и тръгнат да бягат, за да бъдат екзекутирани от упор. 240 души бяха отвлечени в Газа, а 136 от тях все още се държат в подземията на Хамас. В същото време най-малко 13 000 ракети бяха изстреляни масово и безразборно над големите израелски градове. Те унищожиха до основи цели мирни общности и до ден днешен стотици хиляди израелци са разселени и живеят във временни жилища.
Заместник-генералният секретар на ООН Прамила Патън, специален представител на ООН за сексуалното насилие по време на конфликт, наскоро посети Израел и видя пълния обхват на сексуалните престъпления, жестоко извършени срещу жертвите. Тя каза: „Не съм спала от седмица, откакто гледах ужасните сцени от 7 октомври и разбрах неща, които преди не разбирах от гледна точка на мащаба на случилото се бедствие. Едва сега, когато съм тук, разбирам степента на болката, обидата и възмущението на Израел относно това как светът не е разбрал достатъчно и не се е отнесъл подобаващо към ужасите, които ви се случиха“.

- В Израел хората вече разделят живота си на два периода - времето преди и след 7 октомври. А днес кое е водещото, какво е да живееш в Израел?
- Това беше най-смъртоносният ден за еврейския народ и Държавата Израел след Холокоста. Никога няма да забравим този ден. Но днес всички ние сме обединени – евреи, мюсюлмани, друзи, християни – всички израелци сме заедно и без различия помежду си. „Хамас“ отново направи ужасна грешка и ни подцени, защото терористите не могат да разберат демокрациите. Лидерът на „Хамас“ Синуар смяташе, че понеже е научил иврит, докато е бил в затвора, той е научил и кои са израелците. Той смяташе, че тъй като надаваме глас и сме открити, защото сме свободни да правим демонстрации и да критикуваме правителството, това ни прави слаби. Е, той беше абсолютно в грешка: „Хамас“ ни нараниха, но в никакъв случай не сломиха духа ни. Точно обратното, цялата страна стана свидетел на изблик на дарения, несравнима, движеща се вълна от солидарност, доброволчество и щедрост. Нашите момчета се завърнаха от всички краища на света, прекъсвайки пътуванията си, за да се присъединят към другарите си в армията. Резервисти, призовани без предизвестие, се явиха на служба в безпрецедентен брой. Хората стават доброволци навсякъде, където е възможно, прегръщат опечалените семейства с утеха и подкрепа, отварят къщите си, за да приемат разселените, даряват кръв, храна, мебели, време. Всички израелци са обединени в нашите цели да върнем отвлечените у дома и да гарантираме, че 7 октомври 2023-а няма да се повтори.

- Израел е решен да унищожи управлението на „Хамас“, да унищожи военния капацитет на терористичната организация и да елиминира заплахата. Как ще стане това?
- Ние сме ангажирани с демонтажа и унищожаването на способностите на „Хамас“, изграждани в продължение на 15 години. Бяха построени стотици километри напълно оборудвани тунели и хиляди шахти за достъп и изход, по-дълги от метрото в Лондон или Париж. Това е огромно подземно царство, цинично изградено за терористични цели и собствената защита на терористите, напълно пренебрегвайки нуждите на техните собствени цивилни. Напротив, те дори използват своето гражданско население като жив щит и действат от и под болници, училища, приюти на ООН, джамии, църкви, жилищни сгради, гробища и други граждански помещения, с пълното намерение да рискуват живота на цивилното население в Газа и да се възползват цинично от мизерията, която са им причинили. Ще отнеме време, за да се разруши тази сложна и комплексна терористична инфраструктура, изградена от „Хамас“.

- Колко дълго ще продължи този конфликт? За каква война е подготвен Израел?
- Борбата срещу терористичната „държава Хамас“, изградена в Газа, ще бъде дълга, ще промени лицето си според напредъка на място. Но ние сме упорити. Както споменах по-рано, врагът напълно ни подцени и се заблуди. Това е конфликт между демократична, либерална държава и жестока, безмилостна и брутална фундаментална терористична организация, подкрепяна и финансирана от Иран. Израел ще надделее.

- Станахме свидетели на освобождаването на пленници. Как се водят такива преговори, свързани с тях?
- Преговорите се водят с посредничеството на САЩ, Египет и Катар. Ние се ангажираме да освободим всички наши 136 заложници, деца, бебета, възрастни хора, жени и мъже, някои болни или тежко ранени, които са незаконно държани в плен в подземните тунели на „Хамас“ в продължение на над 125 дни в жестоки и нечовешки условия, без да се даде достъп на Международния комитет на Червения кръст и без достъп до основно медицинско лечение. Израел полага всички възможни усилия, военни и дипломатически, за да ги върне у дома, тъй като освобождаването на всички заложници остава основна цел на войната. Израел продължава да призовава международната общност да се присъедини към нас в нашето справедливо искане за тяхното незабавно и безусловно освобождаване.

- Струва ли животът на един израелец колкото живота на 5, 10, 100 палестинци?
- Искрено се надявам, че нямате предвид неприятния въпрос на водещата на Sky News Кей Бърли, който шокира света. Разбира се, ако можехме да освободим един затворник за всеки заложник, очевидно щяхме да го направим. Подразбира се грозно сравнение между израелци, отвлечени от домовете си или след танци на парти в природата, с терористи с окървавени ръце, които са убили невинни израелски граждани при различни терористични атаки, а след това са били осъдени по надлежния ред от съда и излежават присъдите си.

- Войната ще свърши в един момент. Военните действия ще спрат. Но как ще се реши конфликтът между израелци и палестинци?
- Отговорът е образование, образование и още образование. Палестинците в Газа са индоктринирани от най-ранна възраст с лъжи, подбуждане към омраза и антисемитизъм от една измамна, зла система. „Хамас“ получи абсолютен контрол върху училищата на UNRWA, агенцията на ООН за бежанците, предназначена само и единствено за палестинци. Учителите и служителите на UNRWA изразиха похвала към зверствата на „Хамас“ от 7 октомври, публично прославят тероризма, разпространяват антисемитизъм и постоянно подбуждат омраза срещу Израел като неразделна част от учебните програми на училищата. Тази индоктринация, това буквално промиване на мозъци, което всяко палестинско дете претърпява, води до основния проблем на палестинския въпрос: тяхната нереалистична мечта за заличаване и унищожаване на съществуването на еврейската държава, точка. Можете да говорите за радикализъм, религиозен екстремизъм, национализъм, фундаментализъм или каквото искате. Те могат да приемат различни форми, но в крайна сметка всички отразяват едно и също: омраза. Сега отбелязваме 50 години от войната Йом Кипур. По това време Голда Меир е министър-председател на Израел. Тя изрича следните думи: „Ще имаме мир с арабите само когато те обичат децата си повече, отколкото мразят нас“. Жестокостите на тези дни ни показват колко права е била тя.

- Когато военните действия приключат, какво ще се случи с унищожените територии. Можем ли да очакваме прекрояване на граници? Или ще има "буферна" или „неприкосновена“ територия и за двете страни?
- Израел обяви неведнъж, че няма да окупира за постоянно ивицата Газа отново след пълното си отстъпление до последния сантиметър през август 2005 г. Вместо да процъфтява и да се развива без каквото и да било израелско присъствие, Газа не се превърна в Сингапур, а вместо това се превърна в леговище на терора. Причините за това са много, основната е дълбоко вкоренената корупция на палестинската власт, която се превърна в клептокрация, където парите си проправят път главно в дълбоките, подути джобове на терористите на „Хамас“ и други палестински лидери. Освен това, вместо да се инвестират огромните количества финансова помощ, получена през годините, милиарди международна помощ бяха отклонени към изграждането на подземна терористична инфраструктура в цялата ивица Газа и за месечни плащания на семействата на загинали терористи. Точно преди 7 октомври около 20 000 работници от Газа бяха допускани всеки ден в Израел, печелейки шест пъти средния доход в Газа и драматично допринасяйки за икономиката на ивицата – но първото нещо, което терористите на „Хамас“ направиха рано на 7 октомври, беше напълно да унищожат терминала на пропускателния пункт Ерез. Така че една от основните ни цели е да гарантираме, че Газа вече не представлява опасност за Израел.
Палестинците ще изковат съдбата си със собствените си ръце и делата им ще определят какво крие бъдещето. ЕС и свободният свят трябва да престанат да се отнасят към палестинците така, сякаш са неотговорни за действията си, и да спрат да им наливат милиарди долари без да търсят сметка за какво отиват.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    26 7 Отговор
    Само Великата Българска цивилизация пречи на Хазарите да владеят света.

    Коментиран от #3

  • 2 Фашкия от СДС

    21 3 Отговор
    Тия ни подкрепят нас.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хи хи хи

    52 4 Отговор
    Тоя какво се оправдава ??? Най големите терористи са евреите не заслужават да живеят там !!!!!!

    Коментиран от #32

  • 5 ТаУмВзе

    36 4 Отговор
    Когато Моше се прави на Луд, че бичи Геноцид ли!
  • 6 Докато Израел не изчезне от

    45 5 Отговор
    Картата на света , няма да настъпи мир във близкия изток !!
  • 7 Евреите

    38 4 Отговор
    Трябва да се разселят отново но на някои безлюден остров !!!

    Коментиран от #30

  • 8 Генерал Колев

    3 38 Отговор
    Никакво прекратяване на огъня. Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамаз да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа.Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия.

    Коментиран от #26

  • 9 Тая фашага

    17 3 Отговор
    Славов, съвместява освен длъжността Главен проурор на РБ и посланник на Израел Леви?
    Леви и Славов еднояйчни близнаци ди са?
    И двата сивола на държавност- знамето на една държава се ветреят на бюрото на тоя SS- вец
  • 10 Българин

    40 4 Отговор
    Еврейски боклук! Спрете геноцида над палестинските деца!!!

    Коментиран от #13

  • 11 Хан Крум

    13 10 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролнопропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Иран трябва да бъде изключен от ООН. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен
  • 12 Какво общо

    18 1 Отговор
    Има Хамас и агресията на Израел в Газа с българския правосъден министър?

    Коментиран от #15

  • 13 Българка

    7 29 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Ти не си българин, а ислямски манипулатор, дошъл да манипулира Форума.Българският Народ уважава евреите и държавата Израел.

    Коментиран от #21, #25

  • 14 Цент Тавър

    24 2 Отговор
    и това трябва да оправдае геноцида ли?

    Коментиран от #17

  • 15 Българка

    5 24 Отговор

    До коментар #12 от "Какво общо":

    Няма агресия на Израел. Не лъжи! Държавата Израел беше нападната на 7-ми октомври 2023г и тя е в правото си да се защити, до пълното унищожение на терористите от ХАМАС.
  • 16 Ами да

    30 2 Отговор
    А вие, еврейските миротворци колко хиляди мирни палестинци жени, деца убихте? На коя територия се настанявате?

    Коментиран от #18

  • 17 Българка

    2 18 Отговор

    До коментар #14 от "Цент Тавър":

    Казах няма геноцид, сложи си очилата и чети.
  • 18 Историк

    3 18 Отговор

    До коментар #16 от "Ами да":

    Настаняват се в тяхна територия. ГАЗА е на Израел.
  • 19 ??????

    16 1 Отговор
    От кога е тяхна територия?
  • 20 Някой

    9 3 Отговор
    Посланик, ако искаш па да знаеш, въобще не ме интересува Хамас, Израел, Египет, Сирия, Ирак, Мексико, Тайван, Корея, Китай ... Въобще не ме интересуват държавите на г@з@ на географията. Интересува ме Украйна и Русия да спрат войната и да сключат мир. Интересува ме арабските, африканските, азиатските държави да си приберат наводнилите Европа мигранти: араби, африканци, персийци и афганистанци ... по родните места на дедите им.
  • 21 Ехааааааа

    24 1 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Българския народ "УВАЖАВАШЕ" евреите но вече НЕ!!!!!! След като видяха , че са по големи касапи от фашистите и нямат милост към деца , старци , жени!!!!!!!
  • 22 Вън евреите

    19 1 Отговор
    От близкия изток !!!!!
  • 23 Отговарят на тормоза

    14 1 Отговор
    Гледайте "фауда", btvaction, вече е 4сезон, за да разберете кой създаде хамас, какво избиване на семейства, взривяване на домове, и тормоз са подложени палестинците. Еврейски е филма, но ще сте потресени как се хвалят с това и се смятат за герои.
  • 24 Някой

    15 3 Отговор
    То няма палестинска държава, правителство, армия ... Това са вътрешно държавни работи, не са международни. Когато има Палестинска държава, тогава това ще е международен въпрос.

    Сега това е палестински геноцит. Евреите ни натяквате вече 100 години, колко лош е бил Хитлер, колко лоше е постъпвал. Вземете да кажете, колко лош е Натаняху. Кога ще има Международен съд за Наганяху.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Витаминитенаху

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "Генерал Колев":

    Няма да има мир докато Хамас, алкайда, Мосад, цахал и всякакви подобни бандитски структури съществуват, спонсорират се от търговците на оръжие и прокарват лобистките си законопроекти на глобалната политическа арена. Подарената земя на еврейските номади отнета от Палестина през 1948 и непрекъснато и непрекъснато увеличаваща се оттогава чрез заграбване на нови земи ще бъде винаги възприемана от палестинците като родна и те ще се борят за нея със всички средства. На евреите арабските съседи може и да не им харесват , но ще им се наложи да се примирят въпреки изключителното си твърдоглавие и самонадеяност ако ме искат отново да се превърнат в номади. Защото именно тава ще се случи ако се опитат да въвлекат великите сили в голяма война, а те се опитват. Египет не е лъжица за тяхната уста. Иран - също. И двете страни не са във възторг от наглия си съсед, да не говорим, че даже Турция, която е член на НАТО и по подразбиране би трябвало да ги подкрепя, не държи доста резервирано спрямо евреите, които в крайна сметка могат да започнат да "присъединяват" територии от поредни жертви на експанзията. Израел не е държавата, с която трябва да се церемониш. Тя е възникнала като раково образование и се разпространява като такова. Има една особеност обаче, мюсюлманите умеят да се обединяват на религиозна основа и да бъдат разделяни от алчност, която има двупосочен характер - който плати повече и ако в даден момент обстоятелствата съвпаднат от Израел няма да остане даже и ст
  • 27 Търновец

    12 2 Отговор
    Преди години NYT - най големия Еврейски вестник в САЩ разказа покъртителна история - един съвременен Израелски Еврей поканва на гости двама Палестинци, но друг ортодоксален Еврей разбира за срещата и влиза с оръжие в дома на първия Еврей и застрелва всички. Има ли нужда от коментар. И същия вестник публикува на първа страница как агенти на FBI арестуват Равин за организиране на нелегална търговия с човешки органи

    Коментиран от #34

  • 28 авраам

    10 2 Отговор
    Моше и дух ?!? Наглеци!
  • 29 Нафта

    12 2 Отговор
    Колкото и да лъжат и да мажат тия, света вижда какво правят гнусните ци0няги. Дано изчезнат от лицето на земята тия омразни "богоизбрани".
  • 30 Песимист

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Евреите":

    И пак ще се възстановят бързо и ще ни надминат.....
  • 31 Киркор

    2 12 Отговор
    Защо ли със всеки изминат ден,все по вече ми харесва непоколебимоста на евреите ??

    Коментиран от #55

  • 32 Незнаещ

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хи хи хи":

    Благодаря ти,че ме информира,защото си мислех,че е една голяма страна,стигаща до Аляска....
  • 33 Българка

    4 10 Отговор
    Израел трябва да води бойни действия до пълна победа.100% унищожаване на ХАМАС. Нещата се избистриха. Не може да съществуват заедно израелтяни и палестинци. Затова Египет час по скоро да отваря границите .за новите мигранти. Турция също изрази готовност с кораби да докара палестинци в АНАДОЛА с цел буфер срещу кюрдите. Така нещата са решени. Иначе не става.
  • 34 Българка

    3 9 Отговор

    До коментар #27 от "Търновец":

    Не прави свободни съчинения.

    Коментиран от #35

  • 35 Търновец

    7 2 Отговор

    До коментар #34 от "Българка":

    Преди години министър председателят Ицхак Рабин беше решил да признае Палестина и ортодокси го убиха

    Коментиран от #36

  • 36 Българка

    1 10 Отговор

    До коментар #35 от "Търновец":

    Не може да има палестинска държава. Това е абсурд. Час по скоро, да мигрират в богатите арабски държави, Египет и Турция. ГАЗА на Израел. Това е. Иначе война.

    Коментиран от #37

  • 37 Търновец

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Българка":

    Град Газа заедно с други градове като Йерихон, Йерусалем, Хеброн, Алкелон, Ашдод са основани от Кханааните, появили се като етнос преди около 12000 години. Тогава тази област се наричаше Левант. Добрите от Южна Месопотамия Юдеи не се трудили да си направят свои градове а с войни превзели градовете на Кханааните (Cannaans).

    Коментиран от #39

  • 38 Страничен наблюдател

    1 0 Отговор
    От написаното става ясно, че отношенията между израелци и палестинци са били поносими преди 7 октомври. Сега са непоносими и пагубни и за двете страни в конфликта. Това подсказва, че някакви различни от тях са направили възможно, да се случи зловещият 7 октомври.

    Коментиран от #44

  • 39 Търновец

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Търновец":

    По горе вместо Добрите да се чете дошлите от Месопотамия Юдеи водени от Абрахам с войни превзели....
  • 40 Гнус от един боклук !

    8 0 Отговор
    Посланикът на Израел Йоси Леви Сфари....... Отдавна това гнусно нищожество трябваше да бъде изгонено от България. Генетично и ментално увредено същество
  • 41 ТРОПЧО

    5 0 Отговор
    БЕ МИШКО ЕВЕИСКА ЩЕ ВИ ДОВЪРШИ ХАМАС БЕ ТАКА ДА ЗНАИТЕ И ВИИ КАТО УРКИТЕ 6Е НА ПОМОЩИ РАЗЧИТАТИ
  • 42 ТРОПЧО

    2 0 Отговор
    БЕ МИШКО ЕВЕИСКА ЩЕ ВИ ДОВЪРШИ ХАМАС БЕ ТАКА ДА ЗНАИТЕ И ВИИ КАТО УРКИТЕ 6Е НА ПОМОЩИ РАЗЧИТАТИ
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Петричката леля

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Страничен наблюдател":

    Вероятно някои, които до скоро са нямали значение. А сега демонстрират, че техният живот има значение.
  • 45 Гнуссссд от един боклукккк !

    4 0 Отговор
    Па питайте го тва нищожество! ..... какво според него трябва да направим с ромите ни примерно ако няколко от тях извършат криминално престъпление в България ? Да пратим армия да ги избият? ... да сринем кварталите им ?...... Па питайте го бре тоя шибекккк, той не е много умен впрочем и като нищо ще изтрещи някоя умност велика за учебник .....
  • 46 Затвори на пък вие убивате деца

    3 0 Отговор
    Убийци, Бог дали ще ви прости!!
  • 47 Този гнусен човек

    5 0 Отговор
    Що го показвате?
  • 48 Боклук

    5 0 Отговор
    Марш от България нацист !
  • 49 Убийци на деца

    6 0 Отговор
    Изроди, не божи народ сте вие...изверги
  • 50 Терористи гнусни

    5 0 Отговор
    Нямате работа в България .Чиба.... Вие сте еманацията на Нацизма и всичко лошо което човек може да се сети.
  • 51 Някакъв неграмотен нацист

    5 0 Отговор
    Взели интервю да му вземат. А след това стерилизирахте ли се ?
  • 52 Тоя гофрен

    4 0 Отговор
    Кво казва за двете държави ?
  • 53 Йоси Леви Сфари ?

    4 0 Отговор
    Много сигурен ли се чувстваш в България ?
  • 54 Антисемит

    4 0 Отговор
    У ТОЯ ЖЪЛТЕНИКАВ САЙТ САМО ФЕЙКОВЕ И ЕВРЕЙСКА И УКРОПСКА ПРОПАГАНДА .
  • 55 Биби Циганяху

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Киркор":

    Харесва ти щото си ч@футско 🐷
  • 56 Сфари

    5 0 Отговор
    Що не ходиш в Турция примерно да го говориш тези пръдни а? Там много ще ти се израдват мисля. Нищожество ционистко я да изчезваш
  • 57 Хитлеряху

    4 0 Отговор
    Ние просто сме си такива....====точен цитат ! ======„Ние, евреите, сме унищожители и ще останем такива завинаги. Всичко, което ще направите за нас, няма да задоволи нуждите и потребностите ни. Ние винаги ще разрушаваме, защото се нуждаем от един наш свят.“ – Морис Самуел, Jon Gentiles, p.155, Harcourt, Brace, 1924=======
  • 58 Ъхъъъъъъ мозък

    7 1 Отговор
    """Отговорът е образование, образование и още образование"""...... Не се притеснявай кретен, ама въобще не се притеснявай относно образованието..... Ще обясним и на света и в България защо конституция даже нямате примати ! И как Израел не само няма конституция, а и относно смехотворните претенции да бъде "еврейска и демократична държава" ......и как цялата ви "държавност" се основават само на 12 основни нацистки закона , приети от 1958 г. насам, представени като основа на "бъдеща конституция" на държавата Израел......държавата дръжки ! .....посланик дръжки !.....
  • 59 Кретен !

    6 0 Отговор
    „Няма друга демократична или НЕдемократична държава в света освен Израел, която да определя конституционната си идентичност на изключителна расова основа и като обслужваща една етническа група“......Просто НЯМА.... Кретен ! Основополагащия характер и широкообхватния обхват на Закона за еврейската национална държава НЕ съдържа ангажимент към демократичните норми, нито гаранция за правото на равенство, нито забрана на дискриминацията въз основа на раса, националност, етническа принадлежност или всяка друга категория за всички хора, живеещи под суверенитета на Израел..... Кретен дори не знаеш колко не знаеш ! И запомни ! Законът за еврейската национална държава на Израел, „законът на законите“, е способен да отмени всяко обикновено законодателство. Той променя всяка конституционната рамка на държавата, като прави промени, които нарушават установените международни норми и няма демократична конституция в света, която да определя конституционната идентичност на държавата на расова основа, като обслужване на една етническа група освен Нацистки Израел .

    Коментиран от #62

  • 60 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 0 Отговор
    Бог им е казал, да избият всичките народи в земята която им дава, а останалите ДРУГИ народи да са им РОБИ. Това е според Стария завет в Библията (Талмуда) и всички Евреи са възпитавани в този дух през всичките векове, но за това се мълчи ЯКО.......(Чудо ще бъде ако не ме изтрият).
    ...
    Копи-пейст Талмуда:
    ...
    10. Кога приближиш до някой град, за да го превземеш, предложи му мир.

    11. Ако се съгласи на мир с тебе и ти отвори порти, целият народ, който се намира в него, ще ти плаща данък и ще ти работи.

    12. Ако пък се не съгласи на мир с тебе и воюва с тебе, обсади го

    13. и, когато Господ, Бог твой, го предаде в ръцете ти, погуби с острието на меча всичко мъжко в него;

    14. само жените, децата, добитъка и всичко, що има в града, всичката му плячка вземи за себе си и се ползувай от плячката на враговете си, които Господ, Бог твой, ти е предал.

    15. Тъй прави с всички градове, които са от тебе твърде далеч, които не са градове на тия народи.

    16. Но в градовете на тия народи, които Господ, Бог твой, ти дава да владееш, не оставяй жива нито една душа,
    ...Държавата Израел, в 21 век все още НЯМА КОНСТИТУЦИЯ. Основният Закон при тях е ТАЛМУДА, това трябва да ви е ясно.

    Коментиран от #63

  • 61 фий

    0 0 Отговор
    Яжте им .
  • 62 Българка

    1 7 Отговор

    До коментар #59 от "Кретен !":

    Нацисти са терористите от ХАМАС, не пиши глупости. Не може да има палестинска държава. Това е абсурд. Час по скоро, да мигрират в богатите арабски държави, Египет и Турция. ГАЗА на Израел. Това е. Иначе война.

    Коментиран от #64

  • 63 АШКЕ НАЦИ

    3 0 Отговор

    До коментар #60 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Едно уточнение, Тората(петокнижието) е стартят завет от християнската библия.Талмуда,Кабала са бойните оръжия на ционистите срещу гоите.
  • 64 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "Българка":

    Сама се разкриваш,че не си (българка) ,а си 🇮🇱🐖🐷