Last news in Fakti

18 Февруари, 2024 14:00 2 255 90

Валентин Грандев: 3-то мартенска делюзия

  • 3-ти март-
  • освобождение на българия-
  • русия-
  • опълченци

Днес вероятно ще разберем, че Русия е убила Левски и защо ли не... Някой ще види в смелите опълченци жалки ренегати

Валентин Грандев: 3-то мартенска делюзия  - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Точно две седмици преди съдбовната за народа ни дата си давам сметка, че изпитвам напрежение в корема при мисълта какви чудовищни глупости ще чуя от телевизора и радиото на този ден, които добавени към активистите от социалните мрежи, за пореден път ще превърнат повода за празник в ден на тъгата.

Това коментира във "Фейсбук" Валентин Грандев.

Защо се случва това?

Какви са тези дълбоко убедени в нелогичните си твърдения хора? Ще ви дам напълно обоснован отговор. Това са хора, изпиващи сериозни неврологични промени. Още преди ковид вълната учени алармираха, че всеки трети на планетата е със сериозни ментални проблеми и трябва да се лекува. През следващите няколко години тези 33% трябва доста да са пораснали.

Съществува например синдром, който за по-лесно ще наречем „чужда ръка“. При него пациентът счита едната си ръка за чужда. Той непрекъснато се дразни от наличието ѝ, а има случаи на хора, които сами са отрязали този „чужд“ крайник. Невролозите обясняват това с промени в кортикалната карта в мозъка.

Водещ учен описва дълбоката убеденост на пациента си в разговор така: „Колко души сме в тази стая?“ / „Двама“ / „Колко ръце има в стаята?“ / „Четири“ / „Ето моите две ръце (вдига ръце доктора). Това означава, че другите две са твои! / „Не! Тази не е моя“, отговаря пациента и започва да измисля невероятни теории за това как този крайник се е появил в стаята и дълбоко вярва в това.

Съществуват много други мозъчни феномени, като например синдрома на Котар, при който страдащите са убедени, че са мъртви.

Те се хранят и правят всичко като останалите, но са убедени, че са умрели и че е нормално мъртвите да ядат и да се движат. Неврологията познава много състояния, при които хората създават собствена реалност и са дълбоко убедени в нея.

Невропластичността на мозъка позволява това на всички ни и в известна степен всички го правим: „Бие ме значи ме обича“, „Това, че пия по половин литър всеки ден не ме прави алкохолик“, „Ще гласувам за ГЕРБ, защото те вече крадоха достатъчно и ще започнат да работят за нас“…

Днес вероятно ще разберем, че Русия е убила Левски и защо ли не,

че той е създавал революционна мрежа за отпор срещу скорошното ѝ нашествие (съгласете се, че измислих чудесна нова теза за болните). След две седмици ще ни обясняват как империята е дошла да завладява славната България, макар че по подобен начин преди това е дала свободата на Гърция, Сърбия и Влашко.

После ще разберем, че сме живели добре под властта на султана и в същото време са ни освободили само финландци, власи и от две години насам украинци. Някой ще види в смелите опълченци жалки ренегати.

Ще се строят безброй нелогични тези с видими пробойни, но тези проблеми ще остават незабелязани от строящите болни хора със синдром на русофоба, които някак не забелязват липсата на смисъл, двойните стандарти и историческите неточности.

Техният страх (фобия) от Русия е достигнал клинично състояние, при което трябва да се пият сериозни лекарства, но незнайно защо вместо в психиатрията тези люде се подвизават в телевизионни студия, препредават неуравновесените си тези в мрежите, а напоследък вече и ръководят държавата ни. (Все по-често срещам хора, които се кълнат, че вече за никого няма да гласуват – явно им харесва да бъдат управлявани от психично болни.)

Нужна е сериозна здравна реформа и особено строг медицински контрол на медийно и политическо изявяващите се, за да ни останат някакви поводи за гордост и празнуване.

Четете хора, внимателно, задълбочено и критично.

Четете и се противете на глупостите, защото цялата тази медийна суматоха с лудите в студията цели да ви създаде 3-то мартенска делюзия, която да се лекува само с хапчета.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 97 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе ,

    33 58 Отговор
    Освободи напрежението в корема с " Тройной" ...☹️

    Коментиран от #88

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 КОТарАК

    23 86 Отговор
    с т.нар ОСВОБОЖДЕНИЕ , всъщност от император-немец , и украинско-финландско-румънска войска , почват всичките ни проблеми!!! винаги съм казвал-като неможете една работа , по-добре не се захващайте!НАЙ-КЪСНО след 1СВ война щяхме да се Освободим , в далеч по реални граници

    Коментиран от #36, #51, #73

  • 4 Мда

    35 77 Отговор
    Автора е нагледно доказателство за човек с ментални проблеми.
  • 5 малиии

    36 69 Отговор
    ПиснА ми от руски слагачи ...
  • 6 българин

    47 11 Отговор
    Стига сте ровили ЛЕВСКИ ,защото е срамно да си правите ПР.за сметката на този велик българин ,а всъщност вие сте едно голямо НИЩО !
  • 7 Още един

    39 64 Отговор
    Забравил да си пие хапчетата .
    Апостола много ясно е казал мнението си за москалите
    Просто през годините на другарите не им изнася …..
    И пренаписват историята ….
  • 8 Историк

    30 74 Отговор
    3 март е датата на една руска измама.

    На руските мегафони им се е свило сърцето, защото вече не могат да лъжат на воля а няма кой със сила да смълчи критиците на лъжите им.

    Коментиран от #45

  • 9 Хаха

    19 54 Отговор
    Тоя ко се прай, че не знае кой уби Левски и претендира, че той е измислил теорията.
  • 10 Моби

    79 30 Отговор
    Русия е най-добрият и единствен добродетел и доброжелател на България през последните 150 години (с редки изключения).
    1. Освободи ни от тежкото турско робство. Без нея щяхме да говорим турски, както бившите българи от Одрин.
    2. През 1908 г. осигури De Jure признаването от Турция независимостта на България. Русия заплати/опрости на Турция милиони златни франкове.
    3. Русия защити, по време на разговори с Рузвелт и Чърчил, отнемането на Родопите ни от Гърция и югоизточна България от турците
    4. Осигури разширяване на територията на България със Южна Добруджа — България бе единствената страна, загубила войната, с такава привилегия.

    5. България все още съществува едва – едва, и то благодарение на постиженията на лошия комунизъм — соца:
    С помощта на Русия (СССР) бяха построени струкуропределящите Козлодуй, Нефтохим, ПАВЕЦ Чаира, Проходът на Републиката , даже НДК --то беше построено и наречено "Людмила Живкова" и мн. др. Метрото бе започнато при Тошо.

    Коментиран от #11, #12, #46, #63, #81

  • 11 Историк

    28 58 Отговор

    До коментар #10 от "Моби":

    Драскането на лъжи не помага на руската кауза в България, защото изобличаването им винаги показва в чия услуга се е налагало да се лъже.

    Коментиран от #21, #82

  • 12 А колко хора

    31 53 Отговор

    До коментар #10 от "Моби":

    Избиха ?????
    Народният съд ?
    Белене ?
    Политически затворници ?
    Застреляни на границата да не избягат от хубавия соц ?

    Коментиран от #30, #33, #74

  • 13 Къв е тоя Грандев

    24 51 Отговор
    И що за боклукк е?

    Коментиран от #85

  • 14 Българка

    29 51 Отговор
    И както призовава авторът, чета внимателно, задълбочено и критично. И точно затова твърдя, че пишейки полуистини, реално разпространява лъжи. Наистина на връх Никола (Шипка) рамо до рамо са се били български опълченци и войници от тогавашната руска войска.... от Киев, Харков, Одеса. А тези градове не са ли в Украйна. И да на Шипка е пролята кръвта на българи и украинци. А това, че "Великая" не може да се примири , че майката на днешна путинова Русия е Киевска Рус (Украйна). И нека не бъркаме участието в съюз СССР ,че всички са били руснаци. Дори тогава жителите на Литва, Латвия, Естония, Украйна, не са любили съветския тоталитарен режим

    Коментиран от #20, #75

  • 15 Мда

    25 37 Отговор
    Случайно някоя от изброените освободени страни да е пълна със слагачи на Русия, както България? Това обяснява къде са менталните проблеми, ама както медицински е доказано, лудите смятат другите за такива.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 А ти да …..

    11 12 Отговор

    До коментар #16 от "РУСОФИЛ":

    Си проветриш главата
  • 19 мдаааа

    14 37 Отговор

    До коментар #2 от "нашмъркан жълтопаветник от Канада":

    Когда Ванька , пришел с танка , се благодари , че не те е "освободил" както в Украйна...
  • 20 да де

    49 14 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    Толкова си смешна та няма накъде не чувстваш ли, че си противоречиш. Хем Киевска Рус, хем било Украйна която се появява след 1917 г. при Ленин.

    Коментиран от #31, #59

  • 21 Ти си жертва на 47 млн пропаганда

    48 15 Отговор

    До коментар #11 от "Историк":

    Напиши какво е лъжата. И какво новите прятели какво добро са направило за БГ?
    оОказване от на дерогацията (превилегиите), тровене на народа с украински ГМО и радиоактивни храни, разрушаване на енергетиката със зелената сделка, разпродажба на земята, подараяване на оръжие, пропагандиране на джендаризма, износа ни по номенклатура на третия свят, заеми за потребление - заплати и пенсии, липса на високите технологии, смяна на конституцията за двойното гражданство, заплащане на остаряло оръжие и самолети, които няма да бъдат доставени, подаряването бългатски самолети, ракети и БТР-и, ханенето ни с червеи и бобулечки, незачитане на волята на народа. изразена чрез референдуми и и тн. и тп.
    Българската ПЕТА КОЛОНА е получила от САЩ над 47 милиона долара ($47,709,686) за антибългарска и антипрезидентска пропаганда.
  • 22 Мда

    19 48 Отговор
    Руските слуги не ходят на Шипка на 26 август, за да почетат опълченците, а ходят на 3-ти март, да почетат господарите си.

    Коментиран от #56

  • 23 Бамбука

    19 23 Отговор
    У нас платените идиоти са повече от стълбовете при уличното осветление. Стига сте драскали простотии. Уважавайте българския народ - Левски не е бил русофил, а българофил. Малко повече почит към тези, които имат мнение различно от това на БКП/БСП и днешните бушони.
  • 24 Анонимен

    21 6 Отговор
    Евала!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Сатана Z

    44 10 Отговор
    За 34 години демокрация броят на дебилите се повиши право пропорционално към броя на нормалните хора ,за които 3 ти март не е нищо друго освен ден за усвояване на грантове по схемата "Борба с Руското влияние в България"
  • 27 На 3 март

    40 12 Отговор
    всички истински Българи на Шипка!Да им докажемна продажните соросоиди,че Българите са за Русия и за Независима България! Не на нато,не на ес ес !

    Коментиран от #35

  • 28 РИТОРИЧНО ДО АФТОР/—ПСИХИАТЪР😀

    7 14 Отговор
    А ПРЕДСТАВИ СИ ЧЕ.....БОТЕВ...
    ИМАШЕ ХЕЛИКОПТЕР И ДВЕСТА ДРОНА,А...
  • 29 Позор сте

    46 12 Отговор
    Чета тук коментарите и виждам,че наякои от коментиращите направо ги е яд,че руснака е свалил чалмата от главите им...Такива страсти и размисли-допълнени с злоба и ненавист са присъщи само на хора имащи тотална атрофия на сивото вещество...А факта е един-Русия ни е освободила от турското робство.... И на Шипка благодарният Българин е исписал руските имена на освободителите си!!!! Добре че не сте живели по онези времена-че още щяхме да ходим с фесове....

    Коментиран от #57, #76

  • 30 Пистолейро

    26 9 Отговор

    До коментар #12 от "А колко хора":

    И сега ни трябва Народния съд, за да може БГ да дръпне , нагоре. Вижте . Румъния 73 бивши министри и заменици са в затвора

    Коментиран от #34

  • 31 Българка

    13 28 Отговор

    До коментар #20 от "да де":

    Ти се хващаш за името Украйна, а не си се просветил как и кога и как е създадена Московска Рус (мноооого по-късно), която монополизира правата за величие, история , права на своята майка Киевска Рус. И не е вярно, че в Украйна след Майдана е бил забранен руския език.

    Коментиран от #38, #41

  • 32 Павел

    24 7 Отговор
    Не мога да не се съглася с написаното от автора, обзалагам се че тази статия ще се задържи тук около час преди да отиде в архива на сайта, защото не отговаря на мейнстрийма.
  • 33 Малко са,

    17 9 Отговор

    До коментар #12 от "А колко хора":

    Народният съд се изложи! Народния съд 2 ще коригира грешките на предишния! Както при Борис 1ви-до девето коляно!
  • 34 Историк

    9 14 Отговор

    До коментар #30 от "Пистолейро":

    Обаче Румъния изби точно тия, които организираха "народни съдилища" като диктатора Чаушеско и сатрапите му от Секуритате.

    Що така има разминаване с това, което твърдиш, че искаш и тези, на които служиш?

    Коментиран от #53

  • 35 Българка

    16 26 Отговор

    До коментар #27 от "На 3 март":

    Чемодан, вокзал и в Москва! Не петни името българско! Като подкрепяш Путлер, марш в Русия

    Коментиран от #48, #54

  • 36 Кангасейро

    15 8 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Освободим , в далеч по реални граници????

    Реалните граници биха били от юг и север река Дунав. Т.е. би липсвала БГ
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Любо

    17 6 Отговор

    До коментар #31 от "Българка":

    Я се скрий ма!!!!
    Ето ти материал от любимото ви Дойче веле!!!

    В училищата на украинския Ужгород, столица на Закарпатската област, граничеща с Унгария и Словакия, учениците досега изучаваха редом с украинския и унгарски език. Новият украински Закон за образованието обаче, приет през септември 2017 в Киев, предвижда най-късно от 2020 година нататък след пети клас да се изучава само украински език, посочва "Тагесцайтунг".

    Изданието отбелязва, че промените се натъкват на недоволство сред голяма част от родителите на учениците. "Дори и по времето на СССР правата на етническите унгарци в Украйна не бяха ограничавани по подобен радикален начин", казва една майка на петокласничка. "Който се обучава до пети клас на унгарски и после изведнъж трябва да премине на украински, ще среща със сигурност големи трудности. За унгарците е значително по-трудно да говорят и пишат на украински, отколкото за онези, които владеят някой славянски език", твърди тя.

    Унгарските училища в Закарпатска област, които са общо 99 на брой, ще бъдат засегнати радикално от новия закон. Парадоксалното в цялата ситуация, според германския "Тагесцайтунг", е това, че издигането на украинския като единствен официален държавен език е мярка, която не е насочена срещу унгарския, а срещу руския език.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 много сложно

    11 21 Отговор
    Прапра дядо ми по майчина линия е поборник. От майка ми зная една приказка:
    Наказали един човек за някакво провинение като го намазали гол с мед и го вързали на слънце. Добър човек се смилил и започнал да гони мухите. Човекът с треперещ глас промълвил: "Не ги гони, други, по-гладни ще дойдат!"
    Българските опълченци са се борили за свободата си, а руските войски са имали други цели. Достатъчно е да прочетем какво пишат руските автори. Екатерина, Анна Каренина на Толстой, и разбира се Достоевски.
    Общото е че Русия се опитва да възстанови Византийската империя и пренарежда картата на Балканите така както е била преди идването на Българите.
    Затова, естествено е да има различен прочит на тези които са български патриоти и русофилите които по същество са чуждопоклонници.
  • 41 да де

    14 5 Отговор

    До коментар #31 от "Българка":

    Просветената с подобни "бисери" които ръсиш ставаш още по-смешна.
  • 42 Българин

    26 11 Отговор
    Жълтопаветната хазарско-либерастка лгбти козяшка смрад на 100%ще се запени от злъч и злоба под тази статия и ще заизлива отровната си кашерна помия ,защото евреоатлантическите п××× раси не понасят това,че руснаци и българи сме братски народи и ни свързва една вяра , език и един дух .
    Четейки коментарите по горе на същите жълтопаветни евроатлантически глисти се доказва твърдението ми,но за тяхно съжаление ,колко и да се напъват не могат да изтрият историята , общата ни вяра и признателност на българите към Русия и руския ни братски народ.

    Коментиран от #47

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Радослав

    16 6 Отговор

    До коментар #8 от "Историк":

    Еврейска🇮🇱🐖🐷 не си давай мнението за 3 март и не коментирай българската история,а си гледай и коментирай вашия ционистки кенеFf ...исрал
  • 46 мдаааа

    9 17 Отговор

    До коментар #10 от "Моби":

    Забрави и как ни "освободи " от златният резерв ...
  • 47 НАБЛЮДАТЕЛ

    11 16 Отговор

    До коментар #42 от "Българин":

    Някой вече събира членове за бъдещата партия на Сричещата Фуражка . Някой някъде да чул и видял да се е казало нещо срещу руснаците. Онези руснаци дето са жертва на същата тъпанарско олигофренска комунистическа система и сега ги пращат да мрат на чужда земя и за султански мераци
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Просто човек

    13 15 Отговор
    Фейк.бг отново са дали думата на някаква путинска марионетка...
  • 51 Мястото ти е

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    В ботуша с главата напред
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 3433

    15 2 Отговор

    До коментар #34 от "Историк":

    Служа единствено на съвестта си. Сегашният "елит" трябва да бъде отстранен. Тогава БГ ще просперира. Виж цифрата 73 мистри зам. министри къде грябва да бъдат.

    Коментиран от #55

  • 54 Жендю

    16 7 Отговор

    До коментар #35 от "Българка":

    Я марш за окрайна на фронта
  • 55 Историк

    4 8 Отговор

    До коментар #53 от "3433":

    73 министри са тези, които са наследниците на тези, които организираха там "народния съд".

    Ти искаш да се ВЪРНЕ "народния съд".

    Искаш тия които са го правили да се върнат да вършат същото и едновременно да бъдат съдени за него.

    Пробвай пак с това за "съвестта".
  • 56 На 3 март на Шипка

    10 20 Отговор

    До коментар #22 от "Мда":

    Ще бъдат само варненските цигани.
    България ходи на Шипка от 20 до 26 август.Тогава нашите деди спасяват Майка Българи! и руската войска от пореден позор.
  • 57 Историк

    10 20 Отговор

    До коментар #29 от "Позор сте":

    "че руснака е свалил чалмата от главите им."

    Позор са руските наколенки които лъжат като съдрани, че българите някога са носили чалми.
  • 58 10%

    16 8 Отговор
    Крякащи сороски глашатаи си мислят че са България я марш у прайда ве жендьовци изръбени
  • 59 Българка

    9 20 Отговор

    До коментар #20 от "да де":

    И добавям, че Русия е била империя по време на Освобождението ни. А знаеш ли що е то империя? Една държава чрез сила да наложи волята си и заграби съседни държави. Та Киев, Одеса Харков са били в Руската империя, не не са част от Московска Рус. Все едно сега да кажеш, че България няма, а сме османци
  • 60 Аква

    16 11 Отговор
    Кат Русия няма втора
    тъй могъща на света;
    тя е нашата подпора,
    тя е нашта висота!

    Коментиран от #64

  • 61 инж. Ганчо Илков

    11 10 Отговор
    Поредна чудата Тема. Явно и Авторът е с описания Синдром. Освобождението на България от Турско Робство е Политически Мотивирано Обявяване на Руско Турската Война и Проява на Демократичните Принципи мотивирали участието на Европейски, Американски и Японски представители потресени от Турските зверства над поробеният Български Народ. Българските Опълченци, с огромният си героизъм Демонстрираха, че във Войната Народът не е бил наблюдател. Войната показа на Света Силата на Международната Солидарност. Противоречията идват на Политическа Основа и след Освождението - формите на Управление в последващите Събития. Ако има някои изопачения, те идват от Пристрастието на Съставителите на Учебниците по История, които вменяват в учениците неверни Текстове изопечаващи Реалните Действия.
  • 62 Аква

    15 11 Отговор
    Благодаря ти , Русия, че завърши достойно делото на великия Левски и ни върна държавността.
  • 63 Чети Толстой Анна Каренина

    12 18 Отговор

    До коментар #10 от "Моби":

    Чети, образовай се и ще разбереш че никога Русия не е желала доброто на България. Всъщност ние винаги сме били Трън в петата - както те обичат да се изразяват за България. Просто за да стигнат до Беломорието са били принудени да преминат през България. Това е и причината за трагичната участ на България за периода който някои наричат "освобождение"
  • 64 ние помним

    11 14 Отговор

    До коментар #60 от "Аква":

    Вазов е съжалявал за написаното. Опитал е да изкупи Под Игото, но това не му се е отдало. Затова пише Епопея на Забравените.
  • 65 ССС

    11 18 Отговор
    Още един рубладжия. С наближаването на 3-ти март, активността ще нараства.

    Коментиран от #68

  • 66 Чети ЕПОПЕЯ НА ЗАБРАВЕНИТЕ

    19 3 Отговор
    Веднъж и ние да имаме исторически късмет - Руско турската война е ОСВОБОДИТЕЛНА за нас. Поклон пред опълчението наше, но ако не е дошъл ген. РАДЕЦКИ ТОГАВА, днес само вятърът щеше да помни
    сраженията. ВСЕКИ САНТИМЕТЪР
    БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ е напоена с кръвта от войниците на руската империя.
    ПОКЛОН И ЧЕСТ!
  • 67 Сандо

    4 1 Отговор
    Напълно съгласен!Но къде са санитарите с носилки и усмирителни ризи?

    Коментиран от #69

  • 68 Аква

    9 3 Отговор

    До коментар #65 от "ССС":

    Ние обичаме безплатно.
    А вие? $$$$$
  • 69 До сандо

    10 5 Отговор

    До коментар #67 от "Сандо":

    Санитарният реквизит го изчерпаха ДБ, СДС, ГЕРБ, ПЕПЕРАСТИ и намагнитени.
  • 70 Ето този е

    6 8 Отговор
    Малоумник
  • 71 Аква

    10 8 Отговор
    И НЯМА ДА СПРА ДА ВИ ПИТАМ -
    КАК ОТ АНКЛАВ БУЛГАРИСТАН СЕ ПРЕВЪРНАХМЕ В БЪЛГАРИЯ ДЪРЖАВАТА ! НАШАТА ДЪРЖАВА, СКЪПА И НЕПОВТОРИМА! КОЙ НИ ПОМОГНА ТОГАВА?
    МЪЛЧИТЕ, А? $$$$$
  • 72 Дика

    6 8 Отговор
    Грандев е грантев май.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 До колко хора

    17 4 Отговор

    До коментар #12 от "А колко хора":

    Така е- зверствата са огромни и непростими, но извършителите са
    БЪЛГАРСКИЯТ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЕЛИТ И ОМРАЗНИТЕ ПАРТИЙНИ СЕКРЕТАРИ!
    Чиито деца и внуци днес ни управляват и се гаврят с нас $$$$$
  • 75 факуса

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    явно не четеш дето требе,прочети кой се основал одеса и харков.изобщо чети с разбиране
  • 76 факуса

    8 3 Отговор

    До коментар #29 от "Позор сте":

    те си ходят тайно в къщи с фесове и сугурно и турски учат,турция почти изкупи земита в тракия
  • 77 Караколю

    7 1 Отговор
    151 години по-късно - .,,Евроатлантици,,????
  • 78 Ний ша Ва упрайм

    9 2 Отговор
    Кирчо ли замеряха със снежни топки там на Шипка? Що ли?
  • 79 Ани

    1 9 Отговор
    Добри новини за демоните на ИЗ. Сега по годишнината от обесването на Левски до 3 Март ще могат да заработят с антибългарски коментари. Но да не се притесняваме чак толкова много. Демоните си личат от далеко. Нагли са, високомерни, представят нас Българите в унизено положение. Просто човек не може да се заблуди. И винаги им е виновен Сорос. Въпреки че Сорос е унгарец, а Австро-Унгария е противник на България.
  • 80 Хамсал

    8 1 Отговор
    Абе нас ни е освободил от османското присъствие 6-ти американски флот и ген.Патън!
  • 81 Бай Шукри

    0 4 Отговор

    До коментар #10 от "Моби":

    На тебе пък какъв Тошо ти е дядо Тодор...?!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 РУСОФИЛ

    2 2 Отговор
    €вро-дж€нд€ ра$ти т€ $а БОЛНИ $ъщ€$тва И МИ$ЛЯТ $ Г А З А!

    "правит€л$твото"НА $глобката И дп$ ПЛАЧАТ ЗА НОВ НАРОДЕН СЪД!
    ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ $лугит€ на циони$тит€ $АТАнато !
    ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА ОТ $АТАнато БЪЛГАРИЯ ! ВЪН циои$тит€! ДА ЖИВЕЕ 3-ти МАРТ!
    ДА ЖИВЕЕ БРАТСКА ПРАВОСЛАВНА РУСИЯ- ОСВОБОДИТЕЛКА !
  • 84 Макс

    1 0 Отговор
    А нещо за чужд мозък ? Все пак тук прелива от такива .
  • 85 Майна

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Къв е тоя Грандев":

    Болшой мусор .
  • 86 Зли сили

    2 1 Отговор
    От години мразя този ден. Това е денят който се събуждат, изпълзяват и сядат по телевизиите най-големите бечестници, фалшификатори и бездушници. С пяна на уста плюят срещу значението на този ден, и със злоба говорят небивалици, лъжи, дори нецензурни неща срещу Русия и всички които почитат празника. Започва се с Плевнелиев, който мрънка как трябва да благодарим на всички за свободата, без Русия. Продължава се с баналните "имперските" амбиции на Русия. Защото Франция, Белгия, Англия, Турция, Германия не са имали такива, само са ни обичали. И идват други "анализатори" и други шамански бръвежи, мистификации, клевети, бичувания и измислици, стъкмени лъжи, заклинания.. Отвратителен ден, наистина...Как го допуснахме?
  • 87 граф Монте Кристо

    0 0 Отговор
    Нима се лекува с хапчета,или само се подтискат крайните прояви?Превъзпитание трябва,в каторга,в трудов лагер,на диета с чер хляб и вода.Лудите сега са начело,те са директори на лудницата,а здравите са ги подложили на зверска терапия,затова трябва ролите да се разменят и всичко да си дойде на мястото.А за гласуването,все пак е безсмислено при настоящите обстоятелства и ачик избирателни фалшификации,да участваш в тоя фарс е все едно да ставаш зорлем мазохист и да наливаш вода в мелницата на смахнатите управници.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.