Last news in Fakti

21 Февруари, 2024 13:08 3 559 9

Гюнер Тахир пред ФАКТИ: Всичко при ДПС се движи по предварителен план, както беше при БКП навремето

  • гюнер-
  • тахир-
  • дпс-
  • конференция-
  • доган-
  • пеевски

Просто хората по места не искат да поемат отговорност за решенията, които ги взема централното ръководство и по-конкретно Ахмед Доган, казва бившият  зам.-председател на партията

Гюнер Тахир пред ФАКТИ: Всичко при ДПС се движи по предварителен план, както беше при БКП навремето - 1
Снимка: Факти.бг
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Предлагам на вашето внимание формула за намиране на решение за бъдещото развитие на ДПС. Ключът за намиране на „изход" в тази ситуация е само в съпредседателството на г-н Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров". Това послание на почетния председател д-р Ахмед Доган от 3.01.2024 година трябва да бъде облечено в партийна рамка тази събота - 24.02.2024 година по време на XI отчетно-изборна конференция на ДПС. Да очакваме ли изненади… Пред ФАКТИ говори Гюнер Тахир, един от учредителите на ДПС и бивш зам.-председател на партията.

- Г-н Тахир, остават броени дни до 24 февруари и конференцията на ДПС. Какво ще се случи на нея, нещо извънредно да очакваме ли?

- Партията ще има двама съпредседатели – Делян Пеевски и Джевджет Чакъров.

- Това е повече от ясно. Но друго нещо…
- Вижте, по принцип на националните конференции на ДПС не се случва нищо извънредно. Изключвам, разбира се, случая с опита за покушение на Октай Енимехмедов върху Ахмед Доган през януари 2013 година. Всичко при ДПС се движи по предварителен план, като при БКП навремето. Това е като преди 1989 година, когато нещата излизаха от ЦК на БКП, спускаха се и след това всичко надолу трябваше да ги изпълнява. Така е и в Движението за права и освободи. Има един човек, който решава – така нареченият почетен председател на партията Ахмед Доган, а останалите изпълняват. Така че никакви кой знае какви промени не се виждат преди самата национална конференция, ако изключим идеята за двамата съпредседатели.

- Хасан Азис – емблематично лице за ДПС, се оказа също дистанциран от партията. Това какво говори? Тече процес на обновление…
- Той самият едва ли иска да се дистанцира, но така става в ДПС. Иначе прави впечатление, че поколението на 50-годишните в ДПС е някак пренебрегнато и то за сметка на 60-70-годишните и на младите. Какво имам предвид? Досегашният председател на ДПС в лицето на Мустафа Карадайъ, неговият първи заместник Ахмед Ахмедов, който отговаряше за организационните въпроси, и Хасан Азис влязоха в ръководство на ДПС по едно и също време, някак пакетно. Сега също пакетно излизат от партията. Според мен има някакъв проблем. Може би самите тези хора, които споменавам, но и не са само те, а и по-надолу в йерархията, станаха и бяха прекалено близки един с друг. Може би и тези техни близки взаимоотношения са част от причината вкупом да бъдат отстранени от ръководство на партията. Просто хората както в основата на партията, така и по места, не искат да поемат отговорност за решенията, които ги взема централното ръководство, и по-конкретно Ахмед Доган.

- Какво имате предвид?
- Хората не са съгласни с това изкуствено лансиране примерно на феномена Пеевски, който се превърна и в основния медиатор в българския парламент, и така нататък. Затова и на местните събрания, на общинските и областни конференции, които протекоха през последните два месеца, имаше абсолютен отказ от нови хора да се кандидатират за председатели. Хората по места директно казват, че не искат да поемат отговорност за грешните решения на ръководството на партията и не искат да участват активно в организационния живот. Скоро мина и младежката конференция на ДПС, на която също бяха избрани двама съпредседатели - един от северна и един от южна България. Сега ще видим и двама съпредседатели в самата партия. Доган провежда някакъв експеримент, но да видим колко ще е успешен!


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Влизането в затвора!

    27 1 Отговор
    На ДПС+ГЕРБ също ще върви по план...

    Имайте търпение.
  • 2 Затова беше махнат Карадайъ

    18 2 Отговор
    И беше сложена мутросвинята.
  • 3 Саса

    18 1 Отговор
    За 33 години демокрация, ДПС нямаше никаква власт само при служебните правителства на Радев... Затова промениха Конституцията, за да му диктуват на Радев, кои лица могат да бъдат служебни премиери... Това стана, разбира се заедно с ГЕРБ и ПП, ДБ....
  • 4 Акула

    16 0 Отговор
    на Власт в Бг е Задкулисието
  • 5 Стършел

    14 1 Отговор
    ДС (КГБ) създаде дпс и сега, не знам до кога ще берем тези отровни за България и българите плодове!?
  • 6 Имайте търпение!!!

    13 1 Отговор
    Само след 6 месеца ДПС+ ГЕРБ ще стане спомен!!!

    Очаквайте неочакваното...

    Гответе се!
  • 7 Геро

    10 0 Отговор
    Другарите от ДПС са наясно, че ако им се прочетат досиетата ще лъсне пълната им принадлежност към службите. До един са бивши ченгета и доносници. Разбира се начело със Сокола. лошото е, че нашите братя с ислямско вероизповедание не разбират това.
  • 8 гост

    7 2 Отговор
    Радев скоро, когато направи партия ще отнесе абсолютно всички и най-вече говедото от Банкя!
  • 9 Дудов

    0 1 Отговор
    "бяха прекалено близки един с друг".Колко са си близки, да не.би.да.....Оооооо