Last news in Fakti

24 Февруари, 2024 16:01 3 365 113

Петър Волгин: "Мумурандум" и Шехерезадини вълнения

  • петър волгин-
  • пп-дб-
  • христо иванов

ПП и ДБ от борци срещу "модела Борисов" и "модела Пеевски" са се превърнали в покорни изпълнители на онези, срещу които се кълняха, че се борят

Петър Волгин: "Мумурандум" и Шехерезадини вълнения - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През тази седмица набедените за особено интелигентни формации ПП и ДБ сътвориха един меморандум, в който, на практика, призоваваха коалиционните си партньори от ГЕРБ и ДПС най-накрая да седнат и да си разпределят окончателно порциите във властта. Между другото, народният гений моментално промени името на въпросния документ и го кръсти "мумурандум". Явно тази лексикална смяна се дължи на трудностите, които има при произнасянето на някои думи едно от основните действащи лица на ПП, а именно г-н Кирил Петков. Неговите неологизми тип "куролация" и "Сицилиева долина" завинаги ще останат в народната памет. През тази седмица обаче шампион по картинно описване на политическата действителност у нас, безспорно, е г-н Делян Пеевски.

"Христо Иванов пи мазно турско кафе и седеше в скута ми, докато се случи Конституцията", каза Пеевски и по този начин потвърди всичко онова, което редица политици и анализатори до този момент говореха. А именно, че ПП и ДБ от борци срещу "модела Борисов" и "модела Пеевски" са се превърнали в покорни изпълнители на онези, срещу които се кълняха, че се борят. Христо Иванов, Кирил Петков, Асен Василев, изобщо цялата тази весела евроатлантическа дружинка от девет месеца е безмълвен антураж на Пеевски и Борисов. ПП и ДБ са готови да изпълнят и най-абсурдното поръчение, което бъде спуснато от ГЕРБ или от ДПС, само и само за да продължат да бъдат на власт. Ето защо стана особено смешно, когато авторите на "мумурандума" се заканиха, че или партньорите им във властта подписват подготвения документ, или ще има избори.

Едва ли има нормален човек, който да вярва, че точно ПП и ДБ искат избори. Нещата стоят по точно обратния начин. Именно тези две партии имат най-малък интерес от предсрочен вот. Тяхната електорална подкрепа спада и е напълно естествен този спад. Те предадоха избирателите си, влязоха в коалиция с тези, които щяха да махат от властта, а сега продължават да стоят в управлението неясно защо. Така че е нелепо точно тези хора да плашат ГЕРБ и ДПС с избори. Изглежда, че и самите ПП и ДБ разбират колко абсурдно прозвуча т.нар. им ултиматум. Още в деня след провъзгласяването на "мумурандума", те забравиха за заканите, почнаха да се умилкват на коалиционните си партньори и да призовават подобно на котарака Леополд от популярното някога детско анимационно филмче: "Ребята, давайте жить дружно!".

Глуповатият начин, по който за пореден път действаха ПП и ДБ, накара дори г-жа Мария Габриел, която никога не говори директно и винаги ползва разбираемия единствено за нея брюкселски жаргон, този път да стане нетипично пряма и да заяви категорично, че никакъв "мумурандум" няма да подписва. Апропо, в изказването ѝ пред медиите, като цяло звучащо логично и принципно, имаше един момент, който убягна от вниманието на коментаторите, а той е много важен. Г-жа Габриел започна с това, че идва от среща с посланици, които е информирала за действията, които смята да предприеме. Това звучи странно, меко казано. Български външен министър и бъдещ премиер ни съобщава, че е счел за нужно първо да уведоми посланиците за бъдещите си творчески планове и едва след това да разкаже за тях на нас, обикновените българи. Би трябвало да е обратното, нали? Българските политици първо трябва да общуват със своите съграждани, а едва след това да се изповядват пред чуждите посланици. За жалост, у нас всичко е обърнато нагоре с краката. Управляващите се интересуват най-вече от мнението на началниците в Брюксел и Вашингтон и последното, което ги вълнува, е какво мислим ние, обикновените българи.

Всъщност има един единствен момент, когато управляващите решават да снизходят и да благоволят да си общуват с нас. Става дума за момента, в който наближат изборите. Ето, сега наближават евроизборите и, съответно, Христо, Кирил, Асен, както и останалите, които девет месеца седяха в скута на Пеевски и поглъщаха нетърпеливо мазните турски кафета, сега са решили отново да се превърнат в "борци срещу ДПС". Явно лидерите на ПП и ДБ имат много лошо мнение за избирателите си. Смятат, че е достатъчно да им подхвърлят две-три анти-ДПС реплики, за да си върнат отново любовта на електората. Смятат, че очевадното им васално поведение по отношение и на Пеевски, и на Борисов ще бъдат забравени в момента, в който Христо или Кирил ревнат гороломно "Долу ДПС!". Изобщо няма да се учудя, ако Христо заедно с верния си асистент Мирчев отново надуят онази лодчица и запърпорят към Росенец. Дали това ще бъде достатъчно, за да успеят въпросните псевдореволюционери да се окъпят отново в електоралната любов? Едва ли. По-вероятно е, ако се надигне някаква вълна, тя да бъде на присмех, а не на обожание. Няма да издигне тази вълна евроатлантическата лодчица нагоре, а, напротив, окончателно ще я запрати на дъното.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 125 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохохо

    66 14 Отговор
    За това ли ви биха зад колоните хахаха умнокрасиви
  • 2 Факт

    42 99 Отговор
    Само да припомня, че до 2008 г. лицето Петър Волгин се казва Петър Георгиев и като такъв е и съуправляващ на първото джендър НПО в България - "Джендър проект"
    През 2008 г., вече закачен на кремълснкото кранче, плюе на красивата си българска фамилия Георгиев и я сменя на Волгин (вероятно по примера на Владимир Улянов, който си туря фамилия, произлизаща от река Лена и става Ленин, нашто рософилче става Волгин).
    От този момент изведнъж яростно започва да плюе европейската цивилизация, ЕС, НАТО, демокрацията и започва да възхвалява фашисткия режим на Путин, руския империализъм и неговите идеологеми.
    Лицето не е забелязано да ползва Волга, Москвич или каквато и да е друга руска кола.
    Не ползва нито руски дрехи, руски смартфон или телевизор, нито одеколон Тройной или каквото е да е руско, но ползва тлъсти хонорари от БНР, държавното радио на страна член на НАТО и ЕС.
    Ползва и още едни хонорари, но вие се сетете кой му ги плаща...

    Коментиран от #6, #16, #26, #50, #107

  • 3 Стелт

    94 31 Отговор
    Точно, Волгин, право в целта! Так надо делать!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Биби Кинк

    21 70 Отговор
    И да одкриеме една дийп тайна на дрогара Волгин- Мацква се намира на Мацква река не на Волга! Да си смени немедлено наименоването!

    Коментиран от #68

  • 11 Българка

    14 48 Отговор
    Дали евроатлантиците от ГЕРБ-ДПС ще приемат радушно подкрепата на говорителя на Кремъл?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 БГ светлина

    22 59 Отговор
    Рубладжията Волгин направи мечешка услуга на ГЕРБ-ДПС. В момента им свали евроатлантическите маски
  • 14 Мъдрият

    92 27 Отговор
    Фатки, напоследък "ме кефите", защото започнахте да пускате статии на този човек Петър Волгин!

    Един от малкото - точно, логично и разумно разсъждаващи журналисти!

    Продължавайте така!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ама

    76 10 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    Пък една лъжа няма в статията!

    Коментиран от #106

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Волгин ли

    25 73 Отговор
    Волгин и обратното на красив.
    Мрази България. Обича до полуда
    путинизма..Има си проруска трибуна в БНР,а и шериат.
  • 20 Пудела на Митрофанова

    23 60 Отговор
    Направи от БНР радио "Гаварит Масква"!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Баба Гуна Копейкина-Путина

    22 61 Отговор
    Петър Волгин няма да води листата на Копанаря, но ще е част от листата им! Целта е да вземе русофилски вот! Съжалявам, че съм протестирал в негова защита! Срам и позор е този предател!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    16 7 Отговор
    "псевдореволюционери да се окъпят отново в електоралната любов?" махнете "елект" и е получава правилната дума!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Дайте ми една

    9 6 Отговор
    Лопата!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Мисля

    40 8 Отговор
    Кофти ама вярно.
  • 32 Руска мурмуранда

    23 50 Отговор
    Дойде време за поредната порция руска пропаганда от колонката на Петър Волгин.
  • 33 Не така,бе момче!

    15 24 Отговор

    До коментар #27 от "Руски еничари, мекерета":

    Ще обидиш Пьотр.А той е нежна душица.Само как си кърши китките.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 РусоРоб

    21 38 Отговор
    Доброволните руски роби не са българи, а само роби. Ненавиждани от българите и презирани от руснаците, защото знаят, че продалият собствената си родина ще продаде и господарят си
  • 37 тиририрам

    19 6 Отговор
    Това "mumurandum" е нещо на "майчин език". Българите не са толкова неграмотни, че да се опитват да преиначават думите.
  • 38 Налудник

    10 2 Отговор

    До коментар #18 от "Киро":

    Между двете няма никаква куролация.
  • 39 ..продължението

    9 27 Отговор

    До коментар #29 от "Генен инджинер":

    В момента усилено се работи върху превръщането на руският човек в м@ймуна.

    Коментиран от #44

  • 40 На Волгин със сигурност ще му хареса

    11 40 Отговор
    Да го пратим
    при Киркоров .
    Ще ми направят една
    Гола Вечеринка със садо-мазо елементи.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Българин

    14 33 Отговор

    До коментар #39 от "..продължението":

    Да ти кажа, гледайки някои от клиповете от Русия, на доста места експеримента е успешен.

    Има някои, които са буквално като зомбита. Особено некои пенсионерки подивели от глад. На тях Путлер им е обяснил, и те "знаят", че Запада им е виновен за положението им.

    Коментиран от #73

  • 45 Тома

    44 20 Отговор
    Браво Волгин.Няма по големи боклуци като тези които лъгаха и крадяха българския народ 34 години
  • 46 !!!?

    18 34 Отговор
    Володя-Волгин - Като две капки !!!
    Един Альоша
    - една страна
    - една река
    - една съдба
    - една мечта
    - една глава
    - една каска
    - една война
    една пропаганда !!!?
  • 47 Озадачен

    22 44 Отговор
    Бай Пешо Волгин има невероятно самочувствие на мъдрец, анализатор и ясновидец, и е на всяка манджа мерудия. С други думи, рашистки наглец.
  • 48 А50

    36 9 Отговор
    Точно в 10ката
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Колко вярно

    45 14 Отговор
    Си го казал Волгин,както само ти умееш,но съжаление нашите шебеци- политици нямат ни срам ни морал!
  • 53 Браво на Волгин

    36 18 Отговор
    Както винаги, умно и точно
  • 54 Владко Кузов /последния софиянец/

    13 14 Отговор
    Тоя джендъри е пълна гротеска
  • 55 !!!?

    10 24 Отговор
    Ти да видиш ! Българският външен министър пренебрегнал да информира гражданите Волгин и обикновенните българи Волгин ! Но в един единствен момент управляващите решават да се снизходят и да благоволят да си общуват с нас Волгин, да поглъщат нетърперпеливо мазните турски кафета и да имат много лошо мнение за избирателите си Волгин...на дъното !!!

    Подпис (не се чете): Ние Волгин !!!?
  • 56 питер олгин

    5 12 Отговор
    яку му подгаря
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Кафето му е майката

    36 6 Отговор
    Като си представих как Христо Иванов пие мазно турско кафе в скута на Делян Пеевски, това уби всичко детско в мен. Вече видя ли Христо Иванов по медиите и автоматично зад него ми изниква снажната снага и интелигентният сурат на Пеевски

    Коментиран от #59

  • 59 Кафето му е майката

    14 4 Отговор

    До коментар #58 от "Кафето му е майката":

    Това са два образа в един, нещо като модерните Ромео и Жулиета, а кой е Ромео и кой Жулиета, оставям всеки сам да си прецени
  • 60 Айде,

    9 21 Отговор

    До коментар #51 от "Феникс":

    Волгата и ти към Мацква!Бръже.
  • 61 Волгин

    15 14 Отговор
    Дано те покоси руска ракета.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Волга

    17 15 Отговор
    Ако знаеш колко си зле !!!!
    Мъката е огромна !!!!
    Всичките ти фенове са 70 +
    Тъгуващи по соца .
    Комундета нищо не правещи - само цицащи от народа
    Не разбрахте ли ????
    СВЪРШЕНИ СТЕ !!!
    ВИЕ СТЕ В МИНАЛОТО

    Коментиран от #77, #79

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Да , прав си

    4 1 Отговор

    До коментар #63 от "Копейкин":

    И западни 😉
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Руска Изтривалка

    9 14 Отговор
    Веднага напусни България.
    Предател Долен.
  • 70 Бамбука

    7 10 Отговор
    Простотия, онанизъм лек за всеки русофилски организъм
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Смени си ника

    6 1 Отговор

    До коментар #44 от "Българин":

    Че маменцето ти шай.ба! Боклуг нештасен!.
    Нарочно така написано!

    Коментиран от #75

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Бай Митко

    6 3 Отговор

    До коментар #73 от "Смени си ника":

    Не му се връзвай на тоя, той е от Факултета!
  • 76 БеГемот

    9 2 Отговор
    Кое не е вярно?!
  • 77 Само че

    10 5 Отговор

    До коментар #65 от "Волга":

    ти да му мислиш.
    Щастливец съм, че съм живял по времето на социализма и не съм бил нито БКП, нито БНА, нито МВР!
    Бях най-обикновен стругар!

    Коментиран от #85

  • 78 Революция Z

    10 5 Отговор
    Съгласни сме с Волгин!
  • 79 Мда

    2 10 Отговор

    До коментар #65 от "Волга":

    Ниска топка си Волга, а може да си търкал седалките на някоя държавна. Знае ли човек, сега всички комундели возели се на Волга са еврогълтачи на кинти.
    А иначе по времето на соца, поне бяхме свободни, всяко училище имаше доктор, зъболекар, но нямаше банани.
    Е сега банани бол, ама докторите свършиха.

    Коментиран от #83, #91, #96

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Внимание

    0 4 Отговор
    Пишете по-бавно, защото КГБ ви записва.
  • 83 Така си мислиш само ти

    5 6 Отговор

    До коментар #79 от "Мда":

    И група стара номенклатура .
    Тъгувай си по миналото - ти си живееш в него .
    Чакай за жилище 25 години , кола 30 .
    Лихвоточки , пералня с връзки , хладилник с връзки ….
    И още и още
    Прословутото здравеопазване …. Достъпно за всеки , но качествено само за другарите …. . Много е удобно да се забравя . И ЖИВОТА БЕШЕ ОК ЗА ДРУГАРИТЕ - другите в Белене !!!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Да точно

    3 4 Отговор

    До коментар #77 от "Само че":

    Прост стругар си си останал
    Простия народ лесно се манипулира и на малко се радва .
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 ?!?!?!

    1 5 Отговор
    Мумурандума волгин той, бягай при калинка.
  • 89 БЛЪСКАЙ, ДРУГАРЮ ВОЛГИН !! БЛЪСКАЙ

    5 5 Отговор
    САМО СИ МИНАЛ ПОКРАЙ ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА.
  • 90 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 7 Отговор
    Само от снимката му ме обхваща гнус...а да го чета, абсурд!

    Коментиран от #99

  • 91 Историк

    2 3 Отговор

    До коментар #79 от "Мда":

    Понеже сега "докторите свършиха" българите живеят по-дълго, а пък новите генерации, отгледани при "нямането" на доктори ще живеят ОЩЕ по-дълго.

    А понеже тогава "всяко училище имаше зъболекарски кабинет" затова на всички българи денталния им план беше като оградата на Кремиковци.

    И не знам какво ми се хвалиш, че Държавна сигурност още ни управлява. Това е някакво шизи, хем уж били убави, хем пък сега били "други". И тогава и сега са прокрлятието на България.

    Коментиран от #94

  • 92 Какво целите факти?

    4 5 Отговор
    С тези ежедневни волгини пропаганди, няма как да не станеш путлерист.

    Коментиран от #93

  • 93 Имаш избор

    4 2 Отговор

    До коментар #92 от "Какво целите факти?":

    Не четеш факти и не ставаш путлерист.
  • 94 Браво, колега

    4 4 Отговор

    До коментар #91 от "Историк":

    Смях се много.
    Добро чувство за хумор.
    А училищните зъболекари бяха или стажанти, или тотално некадърни.
    В поликлиниките беше същото. Като пострадавш - здрав кътник ми извадиха. И зъбарката каза, че очилата й пречили. А не простотията.
  • 95 Що са му толкоз големи ушите

    3 3 Отговор
    сИГУРНО ПРИЕМА ДИРЕКТНО ОТ мАСКВА.
  • 96 От маалата

    3 0 Отговор

    До коментар #79 от "Мда":

    Ела при нас има много банАни доволен ще останеш
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Умнокирчо

    1 2 Отговор
    Като как Сицилиева долина се явява неологизъм? От както има Сицилия има и долини. Другото "курелация" също не е ново и се родее с проКУРАтурата. Думи стари като света.
  • 99 Ама от Шиши и Бойко

    4 0 Отговор

    До коментар #90 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    не те е гнус?
  • 100 Получаваш

    5 6 Отговор
    5 звезди Волгин за този коментар! Право куме в очи!

    Коментиран от #108

  • 101 Червен Q

    2 1 Отговор
    Тук !
  • 102 Никой

    1 3 Отговор
    Ти , Петьо си щастливец, имаш само един жесток, безкруполен кръволок началник и той се крие в Кремъл за разлика от ония другите дето се кланят на двама либерте.
  • 103 На някои

    1 3 Отговор
    Ръста и душичката им е съразмерна!
  • 104 Баш майстор

    1 1 Отговор
    Волгите обикновено имаха проблем с деференциала. оправям деференциали.
  • 105 граф Монте Кристо

    1 1 Отговор
    Доколкото зная,хубавата Елена е казала МУМУрандум,интересно е само как тая пасмина успя да се вмъкне във властта.Какво толкова славно са извършили ,та искат да се припомня,по скоро призовават богинята на забравата Мнемозина,да потъне в забвение тяхното заклеване в сваляне на герб и дпс.А те се сдушкаха именно с тях,сглобиха се и така могат да се менкат с габриелката и менков докато свят светува.

    Коментиран от #109, #110

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Много си прав #2

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    Тая путинска подлога не се спря, ама като има зомбирани руски роби в тая нашата БГ, те го четат и слушат..Крайно време е да го разкарат от НБГ радио и да ходи да си пее мантрите в частни радиа! От.врат!
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 ИНЖ1

    1 1 Отговор
    Ако Волгин не е в БНР, да го видим тогава каква популярност има!!! Да си направи собствено предаване, ютюб канал, подкаст и каквото и да е.
  • 112 Баш майстор

    0 0 Отговор
    Волга да ти оправя деференциала.
  • 113 Абсолютно прав

    1 0 Отговор
    И явно истината на плюещите го не им изнася