Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 15:04 2 159 50

Адв. Станислав Станев: Самозвани евроатлантици навириха гребена на българските путинисти

  • адв. станислав станев-
  • евроатлантици-
  • путинисти

Империята на другарката Митрофанова потрива ръце от импотентните идеи на родни политици

Адв. Станислав Станев: Самозвани евроатлантици навириха гребена на българските путинисти - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Спомням си 24 февруари 2022 година, когато Русия нападна Украйна. Тогава в България путинисти НЯМАШЕ. Дори и най-крайните русофили, които вярваха, че Русия е мирна държава; които до онзи ден с апломб споделяха изявлението на Мария Захарова, че само идиот може да повярва, че Русия ще нападне Украйна, бяха в шок. Морално-ценностната им система се срути. Няма да забравя „вопли“ във Фейсбук „моля ви кажете ми какво стана“; „моля някой да ми обясни“; „ЗАЩО“. Хората бяха започнали да се осъзнават, че са вярвали в грешната кауза

или както ми каза един приятел в Македония „чувстваш се все едно си разбрал, че си осиновен“.

Днес, две години по-късно всичко това е в миналото. Путинистите са навирили гребена. За тях Москва отново е извор на величие, благословена енергия и морал. Зеленски за тях е „онзи наркоман“ (все едно са се „друсали“ с него и са свидетели, че употребява). А украинците са си го били заслужили Защо се случи така и кой върна вярата на българските русофили в тяхната „матушка“. Ами върнаха я тези, които се само/наричат „евроатлантици“. Огромна част са толкова социално нелепи, че самата им поява предизвиква погнуса. И колкото и каквато и истина да говорят,

хората подсъзнателно се настройват

срещу нея. Мога да дам много примери, но ще се огранича до придобилата в последно време гражданственост идеята ул. „Граф Игнатиев“ да се казва „Алексей Навални“. Действително, Игнатиев, един от убийците на Левски няма място в списъка на уважение на държавата, ако тя има достойнство. Но ... защо Навални? Кой е Навални; какво е направил за България? Оставям на страна, че макар и противник на Путин, той беше великоруски шовинист (подкрепи анексията на Крим).

Ако беше дошъл на власт, най-вероятно руският народ нямаше да получи свобода и демокрация, а към България вероятно и в унисон с вековната руска традиция щеше да се отнася пренебрежително и собственически. Навални не е популярен в България, огромна част от българското общество не познава и/или не приема битката му. Така заявена (пък според мен и от този човек) идеята, очевидно, че няма как да бъде посрещната одобрително от огромна част от обществото. Не може да бъде национално обединителна и не може да нагнети у обществото ни нужната цивилизована енергия. Всъщност така представена, тази идея

„стабилизира“ Игнатиев за следващите поколения

А най-доволна от резултата вероятно ще бъде империята на другарката Митрофанова. От много години съм се научил да гледам какво правят хората, а не какво говорят. Затова и не съм изненадан, че идеята дойде от средите на политическата сила, която настояваше за дерогацията. Настояваше да продължим да купуваме руски петрол, за да може с българските пари режимът на Путин да продължи да избива хора в Украйна, включително и украинските (не само бесарабски) българи. За съжаление се оказва, че „лявата“ и „дясната“ ръка (русофили и френетични „евроатлантици“) на българската политическа класа принадлежат на един организъм, чиято глава се намира в Москва ...
И за да не съм само негативен, ще дам

алтернатива на бетониращата Игнатиев идея

Ако искаме да премахнем срамното за България име и ако искаме да почетем човек, роден в Руската империя, който е направил нещо за Родината, имаме множество възможности. Например: Юрий Захарчук – човекът, който намери спасение в България, застана начело на нашата пожарна и я направи най-добрата в Европа.

Човекът, който отказа да се полакоми от английското злато и остана да работи тук за държавата, която го беше приютила. И човекът, който на 10 септември 1944 г. сложи край на живота си, защото видя своята втора родина, окупирана от чеконенавистната идеология, която беше погубила първата част от живота му. Само че за Захарчук (а колко са като него) никой не се сеща, защото никой от управляващите няма нужда от достойна, обединена, и по европейски цивилизована България.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 38 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    45 25 Отговор
    Кирчо и Кокорчо направиха зорлем 90% от българите русофили, пък и местата по колесницте на Херкулесите са дефицит. Няма да стигнат за всички.

    Коментиран от #3

  • 2 Щом

    42 2 Отговор
    Боко и шайката му играят евроатлантици , какво да каже човек ? Пълен резил и вреди безконечни за България и българите !
  • 3 Здрасти еврейски парцал

    42 6 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Липсваше на всички. Сега почвай да плюеш Ганчо и България, умряло куче.
  • 4 Трол

    39 3 Отговор
    Пустите евроатлантици станали путинисти.
  • 5 много стачки

    14 0 Отговор
    хем има пари , а то никой не взема . едни статистики . погледите в военните конфликти и крякане по изтока разделиха нацията . сега всички знаят повече не получават , та ако искат да се радват .
  • 6 124

    41 9 Отговор
    Глупости на търкалета, е цялата статия. Автора, вчерашен келеш, има жълто още по устата. Нищо не му е ясно.
  • 7 русоляв

    34 15 Отговор
    Адвокате , просто хората си замълчаха отначало и ги беше страх да кажат че са с Русия .България винаги е била с Русия , а за такива като теб , ще има мног изненади в бъдеще .

    Коментиран от #20

  • 8 грозно тъп

    37 4 Отговор
    и жалък човечец.
  • 9 Механик

    38 11 Отговор
    Неисотвата омраза към Русия, която се сипе по медии и седянки, неадекватната и напълно смешна порпаганда в полза на Украйна и непочиващите на истината и логиката, лъжливи факти, накараха хората инстинктивно да изберат страна в тоя конфликт, а именно ЗА РУСИЯ и ПРОТИВ УКРАЙНА/ЗАПАДА.
    Е това е истината. Който иска да я проумее, я е проумял отдавна. Който сънува, нека си спи.
  • 10 Дърт даскал

    35 8 Отговор
    Относно граф Игнатиев : Това е дипломатът който обръща руската политика спрямо българите. До назначаването му за посланик в Константинопол Руската политика е за единство на ХРИСТИЯНИТЕ на Балканите под егидата на патриаршията. В борбите срещу патриаршията българите се изплъзват от руското влияние и затова граф Игнатиев обръща политиката и започва да подкрепя исканията за самостоятелна българска църква и по този начин за обициалното признаване на БЪЛГАРСКА НАЦИЯ. Колкото до отношението му към процеса на ВРО и в частност на Левски повечето отрицателни писания не са на историци като професорите Николай Генчев, Иван Стоянов, а на разни псевдо литератори и журналисти. Основна е ролята на графа при подготовката и провеждането на Цариградската конференция 1876 и Сан Стефанския мирен договор 1878г. Естествено като руски дипломат той ще отстоява позициите на Русия, но да се нарече най-големия българомразец това не отговаря на истината и е плод на подената политическа конюктура. Както казва един руски историк : ИСТОРИЯТА , ТОВА Е ДНЕШНАТА ПОЛИТИКА ОТНЕСЕНА КЪМ МИНАЛОТО . Пиша го за тези, които имат капацитета да направят реална оценкаV

    Коментиран от #23, #33

  • 11 На бръснара брат му

    23 4 Отговор
    Всеки еднокнижен простак може да стане министър председател на България. Един вече 20 години го гледаме и слушаме,дори някои му се радват.
  • 12 ХАХАХА

    36 7 Отговор
    Стигнах до граф Игнатиев убиец на Левски и престанах да чета поредния пасквил на клатен недоклатин сбъркан соросоид и евроатлантик . Нямам думи за простотията на грантоядите.

    Коментиран от #19

  • 13 Предлагам Турция

    11 6 Отговор
    Да вземе земите български без да има бой ,а такива нямам думи без да ме изтрият като този да вика 6 амерски флот да го освобождават. Как може да се позволява да се публикуват такива гнусотии.
  • 14 Точен

    24 5 Отговор
    За тази брюкселско-перверзна мантра, че Граф Игнатиев е убиец на Левски, ще има Нов Народен съд. Ако не са били Граф Игнатиев и Ото фон Бисмарк, Варна нямаше да е българска, а турска. Както са искали Англия и Франция. Четете документи, а не манипулации.

    Коментиран от #16, #21, #40, #45

  • 15 Верно ли

    23 9 Отговор
    "Действително, Игнатиев, един от убийците на Левски няма място в списъка на уважение на държавата"..... Хайдееее, Путин уби Навални, па Граф Игнатиев убил Левски - откъде ги намирате тия, бе????

    Коментиран от #17

  • 16 Реалност

    8 20 Отговор

    До коментар #14 от "Точен":

    Ако не са били славните ни деди, България щеше да бъде Задунайска руска губерния" и сега децата ни щяха да се гинат на фронта за манията на една шепа фашисти в Кремъл.
  • 17 ХАХАХА

    14 1 Отговор

    До коментар #15 от "Верно ли":

    Абе имам чувството, че някои клиники за душевно здраве са пуснали пациентите си да се разхождат свободно, вместо да са с усмирителни ризи.
  • 18 Тази плюмка не бях го чувал, нова

    15 5 Отговор
    подлога се е появила!? Захарчук, тиквенчук, все подлоги, усетиха мириса на парите, и плюят яко по Русия, а какво ще правят, когато палачинката се обърне, ще ближат лакомо х.. на дядо Иван!?
  • 19 Нищо

    7 18 Отговор

    До коментар #12 от "ХАХАХА":

    "Стигнах до граф Игнатиев убиец на Левски и престанах да чета"

    На руските роби не им издържат нервите, когато прочетат нещо което разрушава цялата им жизенена философия.

    Тях от малки са ги учили, че без Русия са нищо ....

    Коментиран от #22

  • 20 Шепа нещастни рашисти

    10 21 Отговор

    До коментар #7 от "русоляв":

    Копейки, с московия са само продажните руски лакеи в България. Българският народ НЕ ЗАБРАВЯ всички беди и предателства на най-големия си душманин - Руссия!

    Коментиран от #36

  • 21 Клети неграмотни копейки

    7 15 Отговор

    До коментар #14 от "Точен":

    Само документи от родината на сърцето ти.

    "Окупационен фонд, основан за създаване на Руско-Дунавска област. Сборник исторически документи"
    "Авантюрите на руския царизъм в България" (По документи на руските царски архиви)
  • 22 ХАХАХА

    14 5 Отговор

    До коментар #19 от "Нищо":

    А такива наколенки като говедарските подмазвачи от малки са ги учили как да лижат амерски задни части с жълто по тях.

    Коментиран от #25

  • 23 Българин

    9 16 Отговор

    До коментар #10 от "Дърт даскал":

    Точно граф Игнатиев прави ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО да предотврати създаването на самостоятелна Българска църква.

    А на руснаците (Руска империя, СССР, Русия) "църквата" ВИНАГИ им е била само поредния инструмент за окупиране и обезличаване на народите под ботуша им.
  • 24 Българин

    19 5 Отговор
    Всъщност повечето отказваме да участваме в русофобския истеричен квич натрапван от правилните и демократични медии. Също сме против евроатлантическите тъпотии, които вредят на България.
    Това не ни прави русофили, а само здравомислещи. Не е наша вината, че Западът се оср@ тотално и се забърка в каши, които го съсипват. Не са им виновни и руснаците. Точно Путин беше готов дори да превърне Русия в членка на НАТО, само и само да убеди задръстените западняци, че Русия не е заплаха за тях.
    Истинската заплаха за всички нас е давоското котило и корпорациите проповядващи и налагащи трансхуманизъм. Те са подпалвачите на войни, те си играят да насъскват хората едни срещу други и да се правят на Господ.
    За наше щастие повечето им слуги са с акъла на сглобката и постоянно ги дънят, както правят и нашите. Но все пак правят достатъчно поразии, за да бъдат спрени. В нормални държави тия хора щяха да са по психиатричните клиники, щото много отдалеч им личи, че не са у ред.

    Коментиран от #26, #37

  • 25 Нищо

    2 5 Отговор

    До коментар #22 от "ХАХАХА":

    Факта, че не можеш да измислиш нищо по същество на СОБСТВЕНАТА си реакция казва ВСИЧКО.

    Коментиран от #28

  • 26 Българин

    10 2 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    "повечето"

    Едвам влезли в Парламента и то с 35% избирателна активност.

    "Повечето". Циркаджии.
  • 27 Софийски

    4 10 Отговор
    Поздравления за статията
  • 28 ХАХАХА

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "Нищо":

    Ууф ти нали много си измислил ,та на другите намираш "махна" . Жалка картина !

    Коментиран от #49

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Козяк мрази 3-ти март

    15 3 Отговор
    Козяците започнаха сами да се плюват, че пропагадишето в Колония Козякостан е много слабо, прави се некадърно от некадърници и води до обратния ефект. След дежурните поплювки по Граф Игнатиев и всичко руско, следва забележка към козяшките под лог И, демек автора им се кара и им дърпа ушите - много слабо другари, много слабо. Колкото за граф Игнатиев, той е обичал България, самият факт че синът му се преселва да живее и остава тук, говори достатъчно
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хохо Бохо

    16 2 Отговор
    Всъщност най-изявените ни евроатлантици са бивши кървавочервени комунисти от най-кървавите комунистически родове, като почнеш от кремче-ленче и свършиш със съби беззъбия дето отказа да си върне партийната инижка и магарев също. Пълна отврат, всеки с грам морал би се отвратил от евроатлантиците ни

    Коментиран от #35

  • 33 друг дърт даскал

    9 3 Отговор

    До коментар #10 от "Дърт даскал":

    Историята е куп лъжи, с които мнозинството е съгласно...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ХАХАХА

    12 1 Отговор

    До коментар #32 от "Хохо Бохо":

    Че да не мислиш ,че само в България е така ? Само ще ти дам за пример настоящия президент на Чехия Петър Павел, бивш генерал от чехословашката народна армия. Всички са един дол дрешки. Продажници.
  • 36 россиян..

    6 5 Отговор

    До коментар #20 от "Шепа нещастни рашисти":

    Аз пък четох друго за левски,че некакъв поп го е предал та да си разделат комитските парите с димитър общи,а наталия каравелова е дала неговата снимка на турците,те до залавянето му не са знаели как изглежда,..тва тиквуните сте големи предатели,и все някой друг ви е виновен..а пък иван фурнаджиев се е борил за званието-заслужил доносчик..и пред съда казва-аз ви издадох комитската работа на левски-възнаградете ме.
  • 37 Илиян

    10 2 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    Това капе де се вживява в ролята на поучител дали изобщо има идея за какво говори..... щото като го гледам е от поколението което даже полът си не може да определи...
  • 38 Сандо

    11 3 Отговор
    Продажен и подложен късопаметник!А можеше преди да започне със спомените си да научи каво ставаше през 2014 година,както и събитията от 17.02.2022 година.Също така можеше,ако имаше компетентност,и да научи основанията за провеждане на СВО.Да,ама за всички тия знания няма грантове,няма постове,няма достъп до медии и прилични хонорари.
  • 39 Човек с очи

    10 3 Отговор
    Този "избирателен кон с капаци" явно не е забелязал от 2014 насам нацистките символи из Украйна, включително в армията и, официалното прославяне на нациста - масов убиец Бандера, бодрите поздрави, заети от украинските сътруднци на нацистка Германия, ограничаването на всякакви свободи в Украйна, особено преследването на тези, които се смятат за руснаци, терористичните атаки срещу болници, пазари и площади.
  • 40 Сандо

    12 2 Отговор

    До коментар #14 от "Точен":

    Човек да го е страх вече да прочете нещо от Историята,новите евроатлантици я обърнаха с хастара нагоре,стъпкаха я,смачкаха,осмардяха и ос.раха,плюха върху нея и я запратиха в лицето на нормалните българи!
  • 41 хулио фишер

    6 0 Отговор
    най-странното е алахулювци да се тъпчат с пари , без свършена полезна работа
  • 42 Перо

    9 2 Отговор
    Джендърски пубер с мозък на пиле!
  • 43 МАЛКИЯ

    6 1 Отговор
    ДОЛНО Е ДА ДИ ДОЛЕН
    ЛЕВСКИ Е ОСЪДЕН ЗА УБИИСТВА ВЪЗ ОСНОВА НА ФАЛШИВО ПИСМО ПРЕДОСТАВЕНО ОТ БЪЛГАРИН
    ПИСМОТО НЕ Е ПИСАНО ОТ ГРАФ ИГНАТИЕВ
    НО СИ ПРАВ
    ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ОТВРАЩАВАТ НОРМАЛНИТЕ ХОРА И АКО ВИЕ СТЕ УКРОФИЛИ ТО ТЕ С УДОВОЛСТВИЕ СТАВАТ РУСОФИЛИ ОТ ОТВРАЩЕНИЕ
  • 44 АЛО

    4 3 Отговор
    РУСОФОБКИН
    КОКОТО ПОВЕЧЕ КВИЧИТЕ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ШЕ КВИЧИТЕ
  • 45 И накрая...

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Точен":

    Граф Игнатиев не е бил вътрешен министър или съдия в Османската империя та да им коландри вътрешните работи. Левски е убит от българските и турските масони защото не ги е слушал... Иванчо Хаджипенчович ,Мидхад паша...И накрая масоните му направиха капище в центъра на София.
  • 46 инж. Ганчо Илков

    4 1 Отговор
    Кой Управлява България? България се Управлява от Политически Проектно Парламентарно Мнозинство изповядващо Лична Комерсиална Идеология. Това Мнозинство не се интересува от Необходимостта на Народно Единение. Колкото и да се говори срещу болшивизацията водена от Костадинов, Радев и Корнелия, абсолютно нищо не се прави за реалното и Противопоставяне. Все още в селата има улици носещи имената на Георги Димитров, Васил Коларов, Георги Кирков и други Лидери на Тоталитарният Комунизъм. "Народът" си остава с Манталитета наложе му от Болшевишко Комунистическата Образователна Система. Образователната Система усвоявайки за общоприличие огромни Бюджетни Средства продължава да произвежда Функционално Неграмотни учащи. (Особено в Сектора Политология, Философия и Право). Вижте Статистиката - общ брой с право на Изборен глас и броя гласоподаватели. Това не е Демокрация, а с купуване на гласове се осигурява Управление на Малцинство.
  • 47 Генерал БГ

    3 1 Отговор
    Припомням, че булевард "Витоша" в София се казваше "Йосиф Сталин” от 1945 до 1961 г. Днешният булевард "Евлоги и Христо Георгиеви“ от 1940 до 1944 год. е носил името „Адолф Хитлер“ – от сегашния бул. „Янко Сакъзов“ до ул. "Гурко", а след "Гурко" – „Бенито Мусолини".
    Та, бас хващам, че сегашните наши български кандидат кръстници на улици и булеварди са внуци или правнуци на онези от преди 80 години. Има хора, които са помияри и блюдолизци от поколения, генът им е такъв. Цялото им битие е поредица от слагачества, подмазване и лицемерие.

    За съжаление, особено у нас, такива винаги са част от управлението и затова в последните стотина години толкова често сме се "подлагали", навеждали и подмазвали на някоя велика сила. И в 1940 и в 1945 и в наши дни все този "сорт" плужеци са били във властта. В този дух същите, които днес искат да преименуват "Граф Игнатиев" след някоя година може да поискат същата улица да се прекръсти я на “Суровикин”, я на “Си Дзинпин”. Само се моля да не се наложи да е на “Сюлейман паша” или на "Ахмед Давутоглу"! Блюдолизците и в двата случая пак ще са добре, тъй като са свикнали да ближат подметки и да целуват когото трябва и на “още по-друго място”...но за останалите българи пак остава да страдат и да берат срам!
  • 48 Айсамани

    1 2 Отговор
    Ей,прайдер,вземи се удари сам,че ми свиди за юмрука.май са ти подали сиренце,да излезеш от дупчицата,а?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.