Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Март, 2024 18:52 5 601 178

"Да дадем шанс на Русия, като ѝ помогнем да загуби"

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • кремъл-
  • нато

Опасявам се, че военната ситуация в Украйна ни служи като претекст, за да казваме, че сме се уморили от войната, но всъщност ние се занимаваме само със себе си, вместо да помогнем на Украйна

"Да дадем шанс на Русия, като ѝ помогнем да загуби"  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Всеки, който иска миролюбива Русия, трябва да помогне за поражението на Путин. Можем да дадем шанс на руснаците, само ако им помогнем да изгубят", твърди световноизвестният историк Тимъти Снайдър.

"Опасявам се, че военната ситуация в Украйна ни служи като претекст, за да казваме, че сме се уморили от войната, но всъщност ние се занимаваме само със себе си, вместо да помогнем на Украйна" - тези остри думи срещу западните държави отправя световноизвестният историк и преподавател в Йейл Тимъти Снайдър* в интервю за германския седмичник „Ди Цайт“. Едновременно с това интервю излезе и негов коментар в швейцарския „Нойе Цюрхер Цайтунг“, където историкът развива същата теза:

"Абсурдно е да говорим за своята умора"

„Украйна може да победи, ако американците я подкрепят. Но нашите слаби мъже спират оръжейните доставки. Мъск разпространява руска пропаганда. Ванс се съгласява с руската външна политика. Тръмп се прекланя пред желанията на Путин. Джонсън маневрира в продължение на месеци, за да блокира гласуването на помощта за Украйна. (…) В един свят, където на карта са поставени толкова много важни неща, където може толкова да се спечели, направо е абсурдно да говорим за своята „умора“ – независимо дали става дума за войната в Украйна или за борбата за спасяване на нашата демокрация“, пише Снайдър.

И пред „Ди Цайт“ историкът повтаря, че ако Западът и Европа изпратят на Украйна необходимото въоръжение, тя може да спечели войната. В интервюто си пред седмичника Снайдър казва:

„Знаете ли какво намирам за много странно? Че никой не говори за това колко зле са нещата в Русия. Русия пренастрои цялата си икономика и в същото време понася ужасяващи военни загуби. Тази страна не може вечно да издържа на такова нещо. Според мен е много важно да сме наясно за това.“

Понятието за нация

Тимъти Снайдър говори за виталните съпротивителни сили на украинците и ги обяснява с различното им отношение по въпроса за нацията. За Путин нацията е продукт на „историческите сили“ и се гради върху общия език, констатира историкът и припомня, че Европа и САЩ също дълго са били в този капан, разсъждавайки около това колко много хора в Украйна говорят руски. А оттам допреди десетина години често стигали до въпроса има ли изобщо украинска нация.

„Аз имам друго разбиране за нацията“, казва професор Снайдър и обяснява: „За мен съществуването на една нация се проявява в това, че хората имат обща представа за бъдещето. Путин много ясно го разбира. Той постоянно говори за миналото, защото знае, че Русия няма представа за бъдещето. Той дори не се интересува от бъдещето на Русия! Докато украинците са убедени, че бъдещето им принадлежи, че от протестите на Евромайдана насам страната им върви в правилната посока.“

Тимъти Снайдър смята, че днес и младите хора в Украйна са по-щастливи и напредничави, защото са имали по-добър и по-интересен живот от своите родители и деди. „Те имат толкова много шансове и възможности! И не желаят да бъдат върнати в съветското минало. Струва си да воюваш за такова нещо“, казва историкът в интервюто си за „Ди Цайт“.

Каква ще е Русия след войната

Журналистите от вестника го питат как според него Германия би трябвало да гради отношенията си с Русия след войната.

„Естествено, че Русия ще продължи да си бъде там. Въпросът е само с коя Русия може да се живее най-добре. Русия като победителка определено не е съсед, с когото би искал да живееш редом. (…) Всеки, който иска миролюбива Русия, трябва да помогне за поражението на Путин. Можем да дадем шанс на руснаците, само ако им помогнем да изгубят“, казва Снайдър.

Историкът припомня още историческия факт, че крахът на империите същевременно е и път към съграждането на демократична нация. И че с това трябва да се справят самите руснаци. „Германия по-добре да мисли за бъдещето на Европа с една присъединила се Украйна – в това отношение Германия може да постигне нещо“, казва той.

*Тимъти Снайдър е автор не световния бестселър „Кървави поля. Европа между Хитлер и Сталин“, преведен на 28 езика и отличен с редица награди. В книгата става дума за кървавата история и страданията на хората, включително и в Украйна преди и по време на Втората световна война.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 178 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    192 25 Отговор
    Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън заяви, че страните от НАТО трябва да се вслушат в предупреждението на руския президент Владимир Путин за заплахата от ядрен конфликт поради действията на Запада. Той сподели мнението си в YouTube канала Judging Freedom.

    Според Джонсън руският лидер, за разлика от президента на САЩ Джо Байдън , „не говори глупости“ и всяка негова дума „има дълбок смисъл“.

    „Ако Путин каже нещо, то определено не е блъф, той не е покер играч“, каза бившият анализатор на ЦРУ

    Джонсън отбеляза, че Путин многократно е говорил за опасността от военно развитие на Украйна , но западните лидери игнорират думите му. Според него сега освен Украйна се демилитаризира и НАТО

    Коментиран от #162

  • 2 За Валията

    223 24 Отговор
    Световно известен историк... Няма такава глупост! Всеки историк е учен само в собствената си страна, за останалите, особено съседни, е шарлатанин. Та този взел да умува по проблеми, които не са за неговата глава.

    Коментиран от #59, #125

  • 3 Русия

    73 13 Отговор
    Путин каза какво могат новите му ракети !

    Коментиран от #98

  • 4 Симпатизант

    222 27 Отговор
    Няма да ви мине номера дойчета-атлантически васали. Русия не може да бъде поставена на колене! Ако това не ви е ясно - ще ви стане!
  • 5 Хаха

    198 19 Отговор
    Дойче веле, можете къде е златния резерв на Германия. Защо всеки Канцлер тича първо до Щатите? Кажете нещо за Канцеларията Акта подписан от Конрад Аденхауер, оставете Путин .
    Смешни и жалки сте с напъните
  • 6 Русофил

    33 188 Отговор
    Ванга е казала: русията нема да падне, тя ке се разпадне.

    Коментиран от #57

  • 7 Хахахаха

    34 193 Отговор
    Русначе пита баща си
    -Папа, папа защо германците живеят добре е ние не?
    -Защото ние ги победихме 1945 година! Сега украинците като ни победят и ние ще живеем добре.

    Коментиран от #111, #140

  • 8 загубихте

    176 16 Отговор
    остана ви само пошлата пропагандаза едноклетъчни в такива пробити медии като ДВ ипослуковците които ги разпространяват
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ха ха ха

    94 10 Отговор
    бълвоч на Си Ай
  • 11 Жената на Зеленски

    152 18 Отговор
    Путин те търси
    На кой телефон
    На вратата е

    Коментиран от #21, #26

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 обективен

    158 18 Отговор
    Платихте за Майдана и паднахте в капана .Сега нямаше да има война и да се чудите къде ще се скриете !!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Мъск

    131 15 Отговор
    НАТО отдавна трябваше да се разформирова и войни в Югославия и Украйна нямаше да има
  • 18 Познавач

    135 12 Отговор
    И след като Русия загуби, почваме с Китай. и след това с Иран и Южна Корея и Глобалното световно правителство ни е в кърпа вързано. А то такива ще ни ги натресе.... тва комунизъмъ, фашизъмъ... ще ни се струват... рай спрямо глобалисиците. При тях ще ядем бубулечки, що имаме ваксинационни паспорти, цифрови пари и биометрични данни, чипизация... . Никой никъде няма да може да се скрие. Ако кажеш някоя неправилна новина, могат да ти спрат я цифровите пари, я да ти изключат чипа... Семейство... забравете -- Родител 1 и Родител 2... Ъмнайси пола. новоговор, в който да се внимава да не кажеш ня Онова нещо, че е той или тя... И прочие тям подобни. В името на власт над глобуса и над сичко живо дето шава и не е мислило кво му кроят глобалистиците
  • 19 Тагарев

    16 102 Отговор
    Ще дадем шанс на Русия да загуби,имаме опит.
  • 20 3.14К

    142 9 Отговор
    Засрамете се с това DW и психопатите които пишат там. Поне на националния празник се спрете!
  • 21 Хахахаха

    16 109 Отговор

    До коментар #11 от "Жената на Зеленски":

    На коя врата? Там където Зеленски ходи, путлера не може да стъпи!

    Коментиран от #44, #63

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Извинявайте

    124 11 Отговор
    аз не съм комунист но над 85% от руските граждани подкрепят Владимир Путин. И никога няма да бъда комунист но вие не сте реалисти а просто тъпоъгълни триъгълници.

    Коментиран от #39

  • 25 Хахахаха

    16 105 Отговор
    Путлера е толкова велик, че чак назва ракета на свое име! САТАНА!

    Коментиран от #34

  • 26 Много готино

    52 6 Отговор

    До коментар #11 от "Жената на Зеленски":

    и позитивно
    и предстоящо.
  • 27 Кой разбрал, разбрал...

    16 55 Отговор
    Всъщност нали през цялото време се прави точно това? Да се помогне на руския народ сам да победи. Ядрена сила няма как да бъде победена отвън, тя трябва да се победи сама.

    Коментиран от #37

  • 28 защо

    70 6 Отговор
    Тимъти да се абонирате за факти. Писна ни да ни обвиняват, че не плюем по Русия.
  • 29 факуса

    101 6 Отговор
    пишман историко,нали подкупихте горби и ссср се разпадна,кво стана,крадохте на корем,а сега путин не ви дава и се правите на справедливи,ама авантата свърши,ще се наложи вече да работите атлантически лентяи
  • 30 Сократ

    115 11 Отговор
    Русия си беше миролюбива, докато тъпите западняци не решиха, че ще воюват с нея. С две думи, идиоти сър

    Коментиран от #42

  • 31 Курд Околянов

    92 10 Отговор
    Много им се иска начело на Русия да е някой като Горбачов.

    Коментиран от #38, #61

  • 32 Прав е

    6 57 Отговор
    Човека
  • 33 Цензура

    103 6 Отговор
    Явно този неизвестен професор по история няма никакво понятие от настоящето. Западът не може да помогне на украйна, не защото не иска, а защото не може. "Развитите" страни са толкова "велики", че не могат дори адекватно военно производство да организират, тъй като сами си разрушиха индустрията. Младите украинци направо умират от щастие - буквално - когато нацистките копои ги ловят като диви живoтни по улиците, за да ги пратят в месомелачката. Че това е интересен живот, така е - ама то има едно такова еврейско проклятие. И точно Русия е държавата с бъдеще, а не западните - завладявани поетапно от мигрите или украйна, която вече загуби огромната част от младите си хора.

    Откъде ги намирате такива идиoти,с международен конкурс ли ги издирвате?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Име

    77 8 Отговор
    Да се върне времето на Елцин - не са имали какво да ядат.

    В момента дават репортажи от Русия - че те цените им в магазина са наполовина и е пълно със стоки - това ли е диктатура - да имаш храна?

    Ние в България гладуваме - да не можеш да си позволиш нищо - но това е друга тема.

    Този човек говори абстрактно - за годините на демокрация - ние просто се вталихме - кога сме имали нормално и спокойно ежедневие.

    Непрекъснато убийства, грабежи - това стана и битово ниво - крадем се помежду си - на най-интимно отношение.

    Такова пък безочие да се твърди - че нещо ще се промени ей така - знаем ги тия фокуси.

    Сега е добре горе-долу нормални разбити улици, мърляви сгради, това не трябва да го рушим.
  • 36 БайДанчо

    79 7 Отговор
    Време е да дадем шанс на УСрайна, като ѝ помогнем да загуби!
    ЗелИнски вече прекали с Просията.
    Даваме му Милиарди, а той ги Краде!
  • 37 Курд Околянов

    9 35 Отговор

    До коментар #27 от "Кой разбрал, разбрал...":

    Ядрена държава може да се победи само отвътре.
  • 38 Аз искам

    65 8 Отговор

    До коментар #31 от "Курд Околянов":

    Урсула да е между 18 и 20-годишна с перфектни форми и да ме посещава в моите сънища но трябва да бъдем реалисти.
    Украйна вече е един полуразложен труп и положението на Европа и особено на Германия не е никакъв розово в икономически план.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Тома

    56 5 Отговор
    Дойчето дали знае правилно историята на Русия защото ако не я знае да накара байдън да попита наполеон и хитлер как се превзема
  • 41 Съжалявам за коментара ми и

    49 4 Отговор

    До коментар #39 от "За мишките и хората":

    се опитвам да изразя моето мнение с безсмисленото продължаване на този конфликт който и в единия и в другия случай ще приключи с победа на Москва но с колко повече загинали ако продължи във времето.
    Не виждате ли че нещата са почти приключили а аз не съм сигурен че някой ще дойде в България за да не притеснява и никой не може да ме убеди в противното.
  • 42 ИМПЕРИАЛИСТ

    17 53 Отговор

    До коментар #30 от "Сократ":

    1. Ако си мислиш, че руснаците са се примирили със загубата на „Студената война“, много се лъжеш. Русия иска РЕВАНШ и това е параноята на Путин, Медведев и компания. Заради реваншизмът им са и всичките приказки, че водят войната в Украйна против САЩ, НАТО и ЕС...
    2. Между впрочем, „РЕВАНШИЗМЪТ“ е една от причините ХИТЛЕР да започне ВСВ.
    3. След масовите чистки НА МИЛИОНИ РУСНАЦИ по времето на Сталин, е утопия, че ако го няма Путин, Русия може да се развие към добро. Генетичният код на стотици милиони мужици вече е сменен.
    4. Путин е ЕМАНАЦИЯ на съвременното руско общество...

    Коментиран от #69

  • 43 7667

    53 7 Отговор
    Ами да дадем шанс на немските фашисти на Хитлер и сие. Става ли така помияри от dw?
  • 44 ами

    31 5 Отговор

    До коментар #21 от "Хахахаха":

    това е много ясно, Путин не гази г.вната...
  • 45 ТЪЙ ...ТЪЙ ...Дойче Зеле

    53 4 Отговор
    Тия фашаги малко да ги е срам , ама не ! Имат дебели очи хем ги хванаха оакани за моста хем се правят на невинни !!! Ще помогнете бе няма страшно ето започнахте рецесията която ще ви накара да си седнете на дупето !!!!!!
  • 46 СКОРО

    48 7 Отговор
    ЧЕРВЕНО. ЗНАМЕ. НА. РАЙХСТАТА!!!
  • 47 ха ха ха

    25 4 Отговор
    Цереушникът ДВ
  • 48 горски

    50 5 Отговор
    А не може ли да разсъждаваме така...
    Ако Запада изгуби,това ще е в негова полза.....
  • 49 Крал Джулиан

    52 9 Отговор
    РУСИЯ НИКОГА НЕ ГУБИ, А МАЧКА ДО КРАЙ ЗЛИТЕ ДЕМОНИ.
    ......Лихварчетата от Червено море, да започват да стягат багажа.
  • 50 Ако не можете

    46 7 Отговор
    да и помогнете на Русия, не и пречете иначе може да го изядете!
  • 51 Истината

    32 7 Отговор
    В днешно време истината е това което желае правилната демокрация но правилните хора ясно виждат лъжата и много малко от тях вярват на правилната демокрация !
  • 52 Александър Дугин:

    50 9 Отговор
    Русия също ще помогне на сънародниците на Тимъти Снайдър да получат своя шанс за по-добър живот след общуване с ядрените ни оръжия!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Лорел

    33 6 Отговор
    Тук във Франциа пише че Русиа е победила и сега Макрон иска да опита да върне Крим.
  • 55 Васил

    10 50 Отговор
    Крайно време е на Украйна да се дадат по ,мощни оръжия а не залъгалки!

    Коментиран от #64, #142

  • 56 Селянин

    46 3 Отговор
    Всеки който иска да чете чиста пропаганда, полуистини и откровени лъжи като за бързоизоставащи, да отвори страницата на DW.
    Нищо лично, само за канарчета.
  • 57 арес Z

    24 2 Отговор

    До коментар #6 от "Русофил":

    Ке ти се разпадне мозъка ..ретен.

    Коментиран от #81

  • 58 Честит празник, българи!

    51 6 Отговор
    Статията, освен много спорна, е подигравка и кощунство да се пуска на Трети март. За сopоc.идитe няма никакви задръжки.
  • 59 Циник

    50 4 Отговор

    До коментар #2 от "За Валията":

    Съвсем правилно, Снайдър е толкова известен историк, колкото аз съм прочут готвач. Снайдър е евтин пропагандатор, с една идея по-начетен от обикновените журналя.
  • 60 Бай той Толстой

    36 5 Отговор
    Май ще има още един танк на фундамент в центъра на Берлин!
  • 61 да допълня

    18 1 Отговор

    До коментар #31 от "Курд Околянов":

    Или Плевнелиев....
  • 62 ха сега де

    7 43 Отговор
    цитат:„За мен съществуването на една нация се проявява в това, че хората имат обща представа за бъдещето. Путин много ясно го разбира. Той постоянно говори за миналото, защото знае, че Русия няма представа за бъдещето. Той дори не се интересува от бъдещето на Русия! Докато украинците са убедени, че бъдещето им принадлежи, че от протестите на Евромайдана насам страната им върви в правилната посока.“

    Ако поне половината българи мислехме по този начин никога нямаше да сме последни в Европа по всички положителни показатели.

    Коментиран от #88

  • 63 На жена ти?

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "Хахахаха":

    У вас бе.
  • 64 Страничен наблюдател

    30 5 Отговор

    До коментар #55 от "Васил":

    Оръжията са или скъпи, или мнооого скъпи. Далеч по-евтино и практично е да му подарят един бял чаршаф и един сап, Зеления Потник знае какво да прави с тях.
  • 65 има една особеност

    38 1 Отговор

    До коментар #39 от "За мишките и хората":

    за разлика от всички,цитирани от теб империи/пропуснал си византийската,османската и др/,руската ,единствена има способността да се възражда от пепелта-вече за трети път.Теорията може и да служи някому,ти обърни внимание на практическите резултати.Освен това позитивното за едни народи е негативно за други.Нищо не е еднозначно в този свят-ВСЕКИ ФАКТ МОЖЕ ДА СЕ ТЪЛКУВА ПО СТОТИЦИ НАЧИНИ
  • 66 Тото

    21 2 Отговор
    Тъпак
  • 67 ДБил

    29 2 Отговор
    И този е изпускан от акушерката....
  • 68 Христо

    25 2 Отговор
    Разкарайте се, жалкари, крадци
  • 69 Ествствено, че ще искат реванш

    38 7 Отговор

    До коментар #42 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Те повярваха на Запада и се опитаха да играят с тях. Само че целта на Запада винаги е била да разруши Русия и то отвътре.
    Путин дойде на власт и спря това.
    И пак искаше да играе заедно със Запада, да си продава газовете и металите и да прави бизнес.
    Но англосаксонците видяха, че Русия става все по-силна и по-богата и го спряха.
    Пробваха с Новичок аферите, не стана, РУсия сама си завърши газопроводите.
    Пробваха след това с Навални, пак не стана.
    Сега пробват с Украйна.
    И после що искат реванш?
    Ми искат щото ако не им го набиеш на западняците те няма да престанат.

    Коментиран от #82

  • 70 БАНко

    35 4 Отговор
    ДА НИ ОБЛЪЧВАТЕ ,МОЖЕТЕ , НО НЕ ВИ ПОМАГА !!! ДОРИ ОСТАТЪЧНА УКРАЙНА ЩЕ БЪДЕ МИНАЛО !!!
  • 71 Киро

    38 6 Отговор
    Чудя се на този юнак какви ги дрънка. Този има ли си хабер какво може да се случи на Европа, а и света ако започне ядрена война!!!. Тези съвсем изпедепсаха и са се заяли като магаре на мост, че могат да постигнат нещо в Украйна. Спечелихте трилионите, сега се омитайте от там и си приберете нацистите, както го направихте след 1944г.
  • 72 граф Монте Кристо

    35 5 Отговор
    Виж ги ти само как си градят въздушни кули,и сами си вярват.Малко по-бодро,по-оптимистично и по-загрижено трябвало да подходят за да спечели окраина войната.Това можеше да стане единствено по времето на Елцин,когато РФ беше в насипно състояние,но сега събрана в юмрук и начело с така уникално силна личност и политическа фигура като Путин,не само окраина ,но и цялото нато не може да помръдне дори.Тия укри и западни попълзновения дори въздействат благотворно върху руския боен дух и единство,действа мобилизиращо и сплотяващо,както върху руската икономика американските санкции спомогнаха да се усили ,опитите за международна изолация подействаха положително и сега руското влияние по света е неимоверно нараснало.Англо-американската европейска империя под действие на упадъчните течения изпада в конвулсии,налазена от ориенталски емигранти,икономически и финансово със затихващи функции.Американците няма да кандисат ,докато не сринат ес като го въвлекат във война с Русия,нищо няма да им коства и дори се надяват да се измъкнат от много-трилионния си доларов балон от дългове и инфлация по целия свят,тъй като се опасяват ,че тия долари ще им се върнат като бумеранг и ще ги смажат.
  • 73 иван

    24 6 Отговор
    ТОЗИ истрик има дълга шия и трудно му стига до мозъка !!!! а и простотията която си е присъщо за западните историци ! Много от истрическите факти са без оригинали а са предавани по лисчете и и и най интересното такава била мълвата !!!!!!!!! ЕДИН ПРИМЕР- От къде Чингис хан е имал юздечки от желязо когато по това време само в русия има желязо а това са 10 000 юздечки без които коня не се управлява или по 20 тона желязо !!!! прекарано сугурно на каруци !!!! или огато пасът конете им трябва по 20 000 квадраини метра зелена площатка но те ще и вървът или трябва още три пъти поне повече !!!!Мислете като четете пападна история - всичко е лъжа защото и книтете са горели в библиотеките почти винаги !!!!!!и тогава е нямало хиляди книги а няколко десятки !!!

    Коментиран от #116

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 ех Дойче Зеле

    23 4 Отговор
    Краят на играта - План за световно поробване
    "Ние ще имаме Световно правителство, независимо
    дали ви харесва или не, чрез завоюване или по взаимно съгласие."
    Джеймс Уолбърг пред Съвета по външните работи, 17 февруари 1950 г.

    Краят на играта е далеч още !
  • 76 Браво

    4 16 Отговор
    Много точно казано, трябва да помогнем.
  • 77 иван

    5 5 Отговор
    ДО 39 И ТИ СИ С ДЪЛГА ШИЯ И ТРУДНО ТИ СТИГА ДО МОЗЪКА !!! А И ЩОМ СЕ МЪЧИШ ДА И ЛЪЖЕШ И СИ И ЕВРЕЙ НО МОЖЕ И ДА ЖИВЕЕЕШ И В БЪЛГАРИЯ -ВИЕ И СМЕНИХТЕ ТОШКО !!!!!
  • 78 Дрън дрън

    26 3 Отговор
    Да не сте абонирани за дойчовците, че то всеки ден вече... аман
  • 79 Механик

    23 4 Отговор
    Пак някакви пасквили, дето никой няма да си направи труда да ги прочете. Аз на такива статии им викам "ЧЕТИ ЗАГЛАВИЕТО И МУ ВЯРВАЙ"
    На фона на това, дето руските нямат ракети вече 2 години се оказа, че НАТЮ са с празни складове. Пари вече не дават на Дзелински. Само с едни "потупвания по рамото" го награждават, ама там от където не са го изхвърлили дипломатично.
  • 80 Порно

    20 5 Отговор
    Днес пълно с историчари, дори и баба Келбеча изпълзя отнякъде. Долара е голяма сила.

    Коментиран от #94

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 ПРИПОМНЯНЕ

    7 22 Отговор

    До коментар #69 от "Ествствено, че ще искат реванш":

    Петербургската академия на науките е била в основата на славянската мистификация, която мистификация успешно е служила за изпълнение на завоевателните стремежи на Русия, като нейни платени агенти допринасят за включването на българите към „славянското семейство”. По-късно, по същите причини, се създава КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДОКТРИНА която рухна при Горбачов и Елцин , а в момента усилено са лансира ПРАВОСЛАВНАТА. Разбира се, при всички тях, Русия е шефа. За приноса на „Академии наук СССР” за отродяването на Българите от Македония и създаването на „македонски” език е излишно да се споменава.

    Коментиран от #161

  • 83 Урюрвкос

    23 3 Отговор
    ----и преподавател в Йейл Тимъти Снайдър----там са учили Немцов, Каспаров, Навални и много действащи руски политици и чиновници. Какво е прав автора----Русия понася ужасяващи военни загуби но гражданските загуби от двете страни са 10 пъти по малко от военните. Такава война никъде не се е водила обикновено гражданските загуби са 100-1000пъти повече от военните а тук обратното и агресора не оставя след себе си пустиня ( виж Белград след НАТО) а строи и модернизира инфраструктурата.
  • 84 Съдията Дред

    18 5 Отговор

    До коментар #39 от "За мишките и хората":

    Значи и разпада на юесей империята ще доведе света до прогрес. Апропо , след разпада на Римската империя, в Западна европа настъпват тъмните векове, ама кой съм аз да противореча на гусин професора

    Коментиран от #109

  • 85 Инфо

    19 5 Отговор
    Паниката на запад е напълно основателна.
    "По- добре грозен мир, отколкото красива война"
    Ерик Принс (ЧВК Блек Уотърс)
    Още от негово изказване пред медиите:" те(украинците) нямат хора ...по-добре е да се вземе решение за замразяване на конфликта на етапа, в който е в момента. Нека руснаците да вземат Крим и Донбас . Мисля, че това е най-добрият вариант"

    Джон Кърби : Украйна се нуждае от нашата помощ, а ние вече закъсняхме. Падна Авдеевка и събитията се развиват много лошо"
    И не без известният Чък Шумър (или шумер): " рискуваме нашите съюзници да се отвърнат от нас"
    На този фон Лавров изглежда удивително спокоен, а Путин -сериоьен като трети инфаркт: " те напълно сериозно ли мислят, че могат да разчитат на мир говорейки за стратегическа победа над Русия "
  • 86 ханс

    17 6 Отговор
    Тъпотията на вкиснато зеле е оглушителна!
  • 87 Име

    15 6 Отговор
    Даваха репортаж от руски магазин за хранителни стоки, значи - цените - наполовина, асортимент - богат и всичко - буквално - всичко, няма празно.

    Ние в България гладуваме - един път годишно - месо - те си се хранят и това е диктатурата им - да са нахранени.

    Аз не препоръчвам на руснаците да влизат отново в режим "Елцин", но както си решат.

    Не им е идеално - но в сравнение с мизерията - която ще попаднат - аз не им препоръчвам - 100 евро пенсия?
  • 88 Мнение

    25 7 Отговор

    До коментар #62 от "ха сега де":

    Коментара Ви твърде посредствен, напротив Путин има визия за бъдещето, просто англосаксонците не искат многополюсен свят, НО света не иска да бъде роб на краварите, тези времена свършиха, ще има големи полюси и такива по-малки.

    Коментиран от #91, #93

  • 89 БгТопИдиот🇧🇬

    23 6 Отговор
    Краварската хегемония приключи.

    Колкото и да ривете.

    Факт !
  • 90 Калин

    21 7 Отговор
    Колко пъти Русия трябва да ви побеждава бе фашисти???
  • 91 мдаааа

    4 12 Отговор

    До коментар #88 от "Мнение":

    С такива индивиди , знаещи едно и също - кравари , фашисти , еврогейци и Димон , пускащ отвреме навреме ядрата , няма как да има и тази опорка - Многополюсен Свят ...
  • 92 Русофил

    11 17 Отговор
    Изключителна статия! Да,трябва да се помогне на руснаците за да падне тиранията
  • 93 Колкото СССР построи комунизма

    6 16 Отговор

    До коментар #88 от "Мнение":

    Толкова русия ще построи многополюсен свят.
  • 94 ДОЛАРА Е СИЛА

    5 18 Отговор

    До коментар #80 от "Порно":

    1$=10 000копейки.
  • 95 Благой

    13 1 Отговор
    Ненормални отрочета
  • 96 Перо

    19 2 Отговор
    Отново БГ екипа - унтерменши от DW!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Знаеш ли...?!

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Русия":

    Колко такива клипчета мога да ти направя на фотошопа...,как придремват в сената при реч на Бай-Пак Падналън...!
  • 99 Да живее РУСИЯ

    14 5 Отговор
    Путин е велик
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 🇧🇬🇷🇺

    13 3 Отговор
    🇷🇺🇧🇬🇷🇺🇧🇬🇷🇺🇧🇬
  • 102 Дойче веле 🚾🚻

    15 3 Отговор
    Дойче веле 🖕💩🚮🚾🚻
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Стига глупости

    11 3 Отговор
    Няма шанс на Русия да загуби ! И терористичен шанс даже няма.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Русия е ядрена сила

    10 5 Отговор
    ѝ няма как някой да и "помогне" да загуби ? Отделен въпрос е, че с всеки изминал ден силата и нараства главоломно. Само за 2 месеца има над 450 хиляди души новозаети във военната индустрия
  • 108 КАТЪРА НА МАМА

    3 8 Отговор

    До коментар #104 от "САТЪРА НА ХАНА":

    На така , маме . Зная че държиш много на "Работническо дело " и пазиш всички издания от създаването му .
  • 109 За мишките и хората

    4 10 Отговор

    До коментар #84 от "Съдията Дред":

    О, да, и щатите ще си загинат, и Китай. Такава е историята. Империите винаги си имат своя връх, след който винаги загиват. Сега е ред Мадъ Ръша, а дали ще доживеем края на другите две - Божа работа.

    Коментиран от #118, #124

  • 110 Наистина

    11 1 Отговор
    Не разбирам!
    Хора,журналисти пишещи подобни статии,имам два въпроса към вас.
    Имате ли деца?
    Вземате ли наркотици?

    Като как го виждате най-голямата ядрена сила в света да загуби регионален конфликт,който пряко касае националната и сигурност?

    Коментиран от #113

  • 111 Отец Чапаев

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хахахаха":

    папата е в Рим,бре многознайко, руснаците не казват на бащата папа , казват отец
  • 112 Жендер

    6 1 Отговор
    Ша им дадем шанс да загубят, ще се надОпим по границата им
  • 113 За мишките и хората

    2 13 Отговор

    До коментар #110 от "Наистина":

    Регионален конфликт ли наричаш войната в Украйна? В колко регионални конфликта умират по 1000 души на ден? Но не е учудващо, тъй като и окупацията на Чехословакия е смятана за регионален конфликт, и тази на Полша, а то виж какво се е получило. Бам - Втора световна.
    За голямо съжаление и тази война се превърна в световна. Изчакването на Германия и на САЩ е стратегическо забавяне. Вярно, че се надяват на чудо и кремълското джудже просто да ритне камбаната, но надали ще се случи точно това.
    Този конфликт засяга прекалено много народи из целия свят, за да го окачествиш като регионален.

    Коментиран от #119, #126

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Опълченец

    3 0 Отговор

    До коментар #73 от "иван":

    Божкееее, по това време само в Русия имало желязоооо? Божкееееее
  • 117 Харон

    6 11 Отговор
    "Всеки, който иска миролюбива Русия, трябва да помогне за поражението на Путин. Можем да дадем шанс на руснаците, само ако им помогнем да изгубят“, казва Снайдър."
    Дай боже!!!!
  • 118 готин

    4 1 Отговор

    До коментар #109 от "За мишките и хората":

    обясних ти,а продължаваш да се пънеш - винаги възкръсва!
  • 119 леле

    6 2 Отговор

    До коментар #113 от "За мишките и хората":

    каква каша е в главата ти...
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Реалист

    11 3 Отговор
    Защо се напъвате бе ястреби . За добро или за лошо Русия няма как да загуби . На цял свят стана ясно , само нашите НПО хрантутници продължават да скачат на амбразурата. Приемете го и се снишете , така ще съхраните родината ни . Или наистина не ви пука за България ?

    Коментиран от #131

  • 122 Артилерист

    9 2 Отговор
    Този Тимоти като е толкова "световноизвестен" историк, защо не направи елементарно ИСТОРИЧЕСКО сравнение на войните на американците след Втората световна и Русия, за да се види ясно кой трябва да се омиротворява, да му се помага да загуби войната в Украйна, да се кротва и поставя на мястото му...
  • 123 И Киев е Руски

    8 4 Отговор
    Болен истЕрик.Няма ли кой да сложи край на мъките му?
  • 124 мдаааа

    3 2 Отговор

    До коментар #109 от "За мишките и хората":

    Подкрепям .. Няма Империя , не разпаднала се .
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 А ти

    4 0 Отговор

    До коментар #113 от "За мишките и хората":

    Принципно правиш ли разлика от тогава и сега?
    Тогава не е съществувал термина "великия изравнител",защото не е бил създаден и използван!
    А сега?
    Айде лягай си мама,че нещо ти е лошо на главичката!
  • 127 Ахаа

    11 1 Отговор

    До коментар #125 от "ФАКТ Е":

    Искаш да кажеш,че загубилите войната са ни освободили,по причина,че са загубили войната,така ли?
    Мъдро!Силно!Истинско!По евроатлантически правдиво и следователно нямащо нищо общо с реалността!

    Коментиран от #128

  • 128 Смех в блатото

    3 9 Отговор

    До коментар #127 от "Ахаа":

    Като прочета руска наколенка да ми говори за връзка с реалността и се скъсвам от смях :)))

    Не заради глупостите им, а защото знам, че и те знаят, че са глупости, но се правят, че си вярват :)))))

    Коментиран от #130, #133, #167

  • 129 Преговори а не война

    10 1 Отговор
    Да дадем шанс на Украйна да седне и преговаря с Русия,за да не загуби всичко!
  • 130 Съвет

    7 0 Отговор

    До коментар #128 от "Смех в блатото":

    Гледай само да не се изпуснеш от смях! 😂
  • 131 оня с коня

    2 12 Отговор

    До коментар #121 от "Реалист":

    И НЕ случайно,а вследствие на добре обмислена Тактика наричаш всички които са против Путинова Русия "Ястреби".Защо обаче не обявяваш Руснаците за миролюбиви "Гугутки",което би следвало логично?Ясно че се опасяваш че ще получиш съответния Присмех ако го направиш,но да продължим:Опитваш се ДА ВТЪЛПИШ на Околните че Русия за добро или лошо "Няма как да загуби".Може и да сте прави Ти и останалите на Твоя Акъл,но НИЕ дето сме на Противоположното Мнение сме ДЛЪЖНИ да проверим,заятова и ще продължим да подкрепяме Украйна с Оръжие и Пари "до дупка",пък квото стане!Накрая и Бай-Тошовска тактика за "Снишаване" предлагаш с Аргумента че по този начин ще съхраним Родината си,което си е чисто приканване за вдигане на Белия Байрак пред "Руската мощ".Лошо няма - Уважение към Пропагандаторските ти старания,само че Социолог. Агенции НА 2 ПЪТИ ви преброиха вБГ и установиха че Русофилстващите сте точно 23,5% от населението,затова и НИЕ ОСТАНАЛИТЕ ще ви поздравим по Въпроса с текст от Песен на "Черно Фередже" - "Яяяя вземи си Чантата,Шапката,Гащите иии кажи на Майка си че съм те Е...":)

    Коментиран от #132, #143, #151, #155

  • 132 върви си лягай бе мамул

    5 1 Отговор

    До коментар #131 от "оня с коня":

    Умора нямате туй лудите .

    Коментиран от #137

  • 133 шепот от отвъдното

    6 0 Отговор

    До коментар #128 от "Смех в блатото":

    Ще получите тишина заедно с конския .
  • 134 Оракул

    11 0 Отговор
    Кучетата си лаят,а керванът си върви! Русия никога не е губила война! Помните ми думата,дами и господа!
  • 135 Този Тимъти

    10 1 Отговор
    бил преподавател в Йейл. На този университет възпитъник е и покойният Навални.. Това смятам, че е достатъчно . Излишно е да го коментираме.
  • 136 Иванов

    11 1 Отговор
    СТИГА С ТОВА ДОЙЧЕ ВЕЛЕ БЕ. ИЗЛАГАТЕ СЕ СТРАХОТНО С ТАКАВА ПРИМИТИВНА МАНИПУЛАЦИЯ. Има къде по достоверни источници.
  • 137 оня с коня

    0 9 Отговор

    До коментар #132 от "върви си лягай бе мамул":

    Приканването ти да си лягам е Чиста проба Апел за "Оставка",демек за Служебна победа.Е как да стане това,след като означава на Практика ВИЕ Руските Гьотверени да поемете Контрол над Нещата?Ясно е че такива като тебе непрекъснато искат и "Оставка" на Сглобката и нови избори с надеждата Възраждане да получи властта и да ДЕРИБЕЙСТВА над Майка България...И възниква въпроса:КОЛКО трябва да сте прости,та да мислите НАС за Прости?

    Коментиран от #160

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Отец Дионисий

    1 8 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.

    Коментиран от #145

  • 140 Трай коньо

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хахахаха":

    За зеленСка трева
  • 141 Мъ де ра т0 ра е тъ п0 к0 пе ле

    4 0 Отговор
    Хей хей гей здравей
  • 142 Руснака

    3 0 Отговор

    До коментар #55 от "Васил":

    твоето мнение нее искренно, сьбирай мешока и отивай на фронта ,да помагаш..само така ще помогнеш...за наторяването на окраинската земя....
  • 143 Филанкишията

    3 0 Отговор

    До коментар #131 от "оня с коня":

    ма ти верно си болна,мислех че си болнава, но се оказва че си направо за карлуково.

    Коментиран от #147

  • 144 DW с поредното Плюене и Проститии! На се

    5 0 Отговор
    Чете! Гьобелсова пропаганда!!
  • 145 Филанкишията

    1 1 Отговор

    До коментар #139 от "Отец Дионисий":

    яж фикалий
  • 146 Ха ха

    3 0 Отговор
    Тимъти не може да ТИ МЪТИ главата.
  • 147 оня с коня

    0 5 Отговор

    До коментар #143 от "Филанкишията":

    Явно още си живуркаш в Соц-времето когато всички невъзприемащи Идеите на Партията бяха пращани на "лечение" в Псиатрични заведения,от където така и не излизаха.Отдавна се обърна палачинката Байно и Парите и Имотите са в ръцете на Читавите Хора,а във вашите остана единствено Гуя ви:)

    Коментиран от #168

  • 148 ФФФ

    5 0 Отговор
    Усрана германия е на крачка от това да се изтие от картата .Сега се пече на бавен огън и Русия и гледа сеира а още малко и дитектно ще и отправи заплаха
  • 149 наг.. сакс

    5 2 Отговор
    "Всеки, който иска миролюбива Русия, трябва да помогне за поражението на Путин. Можем да дадем шанс на руснаците, само ако им помогнем да изгубят", твърди световноизвестният историк Тимъти Снайдър.


    БОЖЕ ПРОСТИ МУ ПРОСТОТИЯТА !!ТОЙ НЕ Е С ВСИЧКИЯ СИ !!
  • 150 Дсса

    9 1 Отговор
    Тимъти Снайдър да не се прави на оригинален. С "дайте да дадем" няма да стане. Да мята пушката на рамо и да отиде "да дава шанс на Русия". Аз му обещавам да пусна някоя друга капка на гроба му. Нямам пред вид сълзи.
  • 151 аман от аб дали

    7 0 Отговор

    До коментар #131 от "оня с коня":

    " НИЕ дето сме на Противоположното Мнение сме ДЛЪЖНИ да проверим...."
    Пишле - гар какво искаш да провериш ? Бомби който са 10 пъти по мощни от тия в Херошима и Нагасаки ли искаш да провериш ? Това да не ти е Кънтърстрайк или Дота с джойстика да воюваш на дивана !?
    Той искал да провери , ами иди се пробвай в Украйна бе го-но ? Нищо не искаш ти , т.е искаш като всички останали на които си слуга да воюваш за чужда с,метка на чужд гръб а това че точно ти Ганьо ще го отнесеш въобще не ти иде на акъла .
  • 152 най омразната "нация" в света

    5 0 Отговор
    "Да дадем шанс на Русия, като ѝ помогнем да загуби"


    Ще дадете шанс на отец Нафърфорий да сде запознае от близо с вас !!!!
  • 153 Всичко по реда

    8 1 Отговор
    Първо да дадем шанс на израел. После да дадем шанс на сащ, защото нападнаха безпричинно Ирак.

    После някой може ли да ми обясни, какво означава "световно известен историк"? Какво означава "световно известен математик", знам.
  • 154 Поп

    8 1 Отговор
    поредният долен бълвоч:(
  • 155 АМ ЧИ ДАЙТЕ БЕ

    5 1 Отговор

    До коментар #131 от "оня с коня":

    СЪБИРАЙТЕ КИНТИ И ДАВАЙТЕ
    АЗ НИ ЩА
    МОЙТЕ ЩЕ ГИ ИЗПИЯ
    А ТОЯ УМНИК КОЛКО Е ДАЛ
    А ТИ САМ ТВЪРДИШ ЧЕ СТЕ МНОГО
    АМИ БРАВОС
    АМА КВО ДАН СТЕ СОЦИАЛНО СЛАБИ
  • 156 9689

    1 1 Отговор
    Давай,давай и си го навирай.......
  • 157 Тореро

    4 0 Отговор
    Слава на Русия и комунизма 537
  • 158 мдаааа

    5 1 Отговор
    Абе не знам кой се излага, но руснаците се борят с над 50 държави (НАТЮ +пудели) и са завладели за сега 1/3 от Укрия и ги правят леко разноокави...
    И крайно време е ФАЩ да сядат с Русия и Китай на една маса и да се разберат кой кой е и да разпределят баницата за да може да има отново мирно съвместно съществуване... но едно е ясно не може да има еднолично управление на света . .. света става многополюсен !
  • 159 Безмозъчни

    5 0 Отговор
    Тъпотии,търкаляте се в собствените си торове.....
  • 160 Ами вие сте про

    5 1 Отговор

    До коментар #137 от "оня с коня":

    100-и. Не само Киро. Може ли някой да е следвал в Харвард, първите 10-ина години да е живял в България, родители да са българи и са си срича родния език? Това говори за много слаба умствена дейност. И другия, с изкокорените очи издава същата патология. И като им минават разговорите и делата всеки ден по медиите, изводът е окончателен , имаме работа с изключително примитивни представители на двуногите.
  • 161 Мдаааа дааа

    5 1 Отговор

    До коментар #82 от "ПРИПОМНЯНЕ":

    Алън Дълес 1945 г. реч с която очертава стратегията на САЩ за ерозирането на Съветския съюз и соца

    „ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата материална сила за измамване и оглупяване на хората! Човешкият мозък, съзнанието са приспособени към промяна. Посявайки в СССР хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици… наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод след епизод ще се разиграва грандиозната по своя мащаб трагедия на гибелта на най-непокорния на Земята народ – руския, на окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание.
    Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето така ние ще направим. Всичко това ще извършим под девиза:
    "ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ
  • 162 1234

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    От всички факти и изказвания представяш само това което на теб ти харесва.Търсиш под вола теле.Не е причината Украйна.Имперски амбиции и всичко друго е оправдание.

    Коментиран от #165

  • 163 Факти

    5 1 Отговор
    Вие малоумни ли сте всички ?????
    Махайте тая статия ......мина трети март !!!!
  • 164 Запознат

    4 0 Отговор
    Хайде още един "историк" на хранилка на "Отворено общество" на амбразурата - то само с оръжие не става а трябва и пушечно месо за фронта а в укрия вече е на привършване. От къде ги намират такива "велики" които имат винаги решение как да победят Русия ама от топлото си местенце - защо ли не се е записал наемник да громи руснаците.
  • 165 Примери

    3 2 Отговор

    До коментар #162 от "1234":

    За "имперски амбиции" колкото щеш още от древността и те , ама никак, не доказват тезата ти, напротив , напълно я . И те напълно опровергават тезата ти. Но не е нужно да отиваме далеч. Виж на картата каква част е заемало НАТО през 60 те години ( преди кубинската криза от есента на 1962) и каква заема в момента и тогава ми се отваряй на тема "имперски амбиции"

    Коментиран от #178

  • 166 Запознат

    5 1 Отговор
    "Всеки, който иска миролюбива Русия, трябва да помогне за поражението на Путин"

    Така така, обаче не искате нещо миролюбив Израел или миролюбив САЩ - защо така бе господа евроатлантици - значи "отбранителния съюз НАТО" може да напада Ирак, Либия, Сирия, Афганистан, Югославия и който си поиска, може да организира преврати и цветни революции, може да се меси по целия свят и да налага санкции и ембарго като на Куба и Венецуела обаче много ви се ще Русия да е миролюбива и само да гледа какви злини правите по целия свят.

    Този що ли не ревеше за "миролюбиво" НАТО когато нападнаха Югославия по измислени обвинения (Милошевич беше оправдан в Хага).
  • 167 Точно така

    2 1 Отговор

    До коментар #128 от "Смех в блатото":

    Единствено "свидетелите на Йехова" и мормоните говорят истини. Виждам, че отдавна са ти" съобщили добрата новина"
    А сега нека аз ти кажа лошата : само два са вариантите за недалечното бъдеще - многонационална Русия и много мюсюлманина Европа и отношения с САЩ без участие в заговори срещу Русия или Русия става още по- многонационална , Европа няма алтернатива с мюсюлманизацията, а Северна Америка се покрива с чакъл, върху, който броди всякаква зомбирана из...Мет.
  • 168 Антитрол

    3 0 Отговор

    До коментар #147 от "оня с коня":

    "Отдавна се обърна палачинката Байно и Парите и Имотите са в ръцете на Читавите Хора"

    Тези "читави хора" защо ли всичките са бивши комуняги от БКП и ченгета от ДС, защо ли всички съвременни евроатлантици са именно такива и то на 100% обърнали палачинката "чудодейно" за една нощ, защо ли всички съвременни "бизнесмени" и те са бивши комуняги от БКП или ченгета от ДС които до 1989г громяха "капитализъма и империализъма" а изведнъж станаха "читави хора" и капиталисти.

    Посочи ми един "евроатлантик" който да не е бил комунист или от ДС.

    Коментиран от #170, #172

  • 169 Бандит Методиев Борисов

    5 0 Отговор
    По- смешен и ЖАЛЪК ПРИЗИВ, дори и Аз Буда кехая, не бих измислил !!!
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 До коментар #168 Антитрол

    4 1 Отговор

    До коментар #168 от "Антитрол":

    Ами не е имало истински комунисти в България,а комунисти предатели, които предадоха светлата комунистическа идея,за равенство, братство, свобода! Същите предатели са сега и тези, които се пишат демократи и които управляват България,за съжаление!
  • 173 ами

    2 0 Отговор
    да и като й ограбим природните богатства
  • 174 бонбо

    2 0 Отговор
    Защо не напишете материал за провеждащия се в Сочи младежки фестивал, на който присъстват 20 000 младежи от над 180 държави, включително Шейцария, Германия, Франция, от България са отишли 150 млади хора! Но за Русия или нищо, или само негативи и плюене!Всички държави са осъзнали вече накъде отиват нещата със СВО, но у нас продължаваме с тъп..умието си!
  • 175 Пррррц 🚾🇺🇦🇺🇲

    2 2 Отговор
    Русия никога не губи избийте си го от главите тъпи сороски тикви
  • 176 АМИ ПРЕДЛОЖИХМЕ И НА РУСИЯ

    2 1 Отговор
    ДА ЗАГУБИ ОЩЕ ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ ГОДИНА

    ТЯ ПРОБВА ПОД КИЕВ ХАРКОВ В ХЕРСОН АМА НЕ УСПЯ
    ПОСЛЕ ПАК И ПРЕДЛОЖИХМЕ ДАЖЕ НАПРАЙХМЕ КОНТРАНАСТУП И ТЯ ПАК СЕ ПРОВАЛИ НЕ МОЖА ДА ЗАГУБИ
    ПОСЛЕ ПАК ХОДИХМЕ АМА НА РУСНАЦИТЕ ИМ ПИСНА И НИ КАЗАХА ЧЕ ВЕЧЕ НЕ ИСКАТ ДА ГУБЯТ И СЕГА НЕ ЗНАЕМ КВО ДА ПРАЙМ А И ОНЯ АНГЛИИСКИ ГАЛФОН ГО НЯМА ВЕЧЕ ДА ДАВА АКЪЛ
  • 177 Дългият

    0 0 Отговор
    Това, че младежите в Украйна живеят интересно и щастливо с голям избор на бъдещето е вярно. Но повечето предпочетоха пред реалността да загинат геройски да избягат най вече в Европа, включително и България. Колкото да ги заплашват, те няма да се върнат да мрат за Зеленски.
  • 178 1234

    0 0 Отговор

    До коментар #165 от "Примери":

    Ти виждал ли си историческа карта на Русия от преди, например 500г.Колко е била голяма.Как сега има такава територия.Колко от бившите с. републики са влезли в техния състав по желание.Всички те са били анексирани.Всичките им князе и императори са водили завоевателни войни.Същото правят и сега.Има още много, което мога да кажа, но ще стане много дълго.