Last news in Fakti

12 Март, 2024 09:05 1 684 6

„(не)Съпредседателите“ на държавата

  • дпс-
  • радев-
  • пеевски-
  • чакъров-
  • преговори-
  • денков-
  • габриел

Той е, а другият – дали (или колко е удобно да са двама)

„(не)Съпредседателите“ на държавата - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.


Имаме ротация на „сглобката“! А ще имаме ли „сглобка“ на ротацията… Какви думи само научихме през последната година на управление в страната ни. А, всъщност, някой вниквал ли в същността на думата ротация. Що е то, аджеба, ротация.

Та - въртене (или ротация) на абсолютно твърдо тяло в математиката и механиката е относително преместване/усукване на това тяло (б.р. – разбирай партия, действаща на принципа „стани да седна“) спрямо една определена точка (б.р – държавата България). В роботиката това обозначава матрица, задаваща въртенето в тримерното пространство чрез ойлеровата теорема за въртене.

В роботиката стана сложно, защото трябва да обясняваме какво е матрица, какво е тримерно пространство, какво е олейрова теорема… Няма смисъл.
Какво наблюдаваме в момента

Мария Габриел и Николай Денков – единият бъдещ премиер, другият в оставка, определят какво ще се случва в страната. Някак действат като съпредседатели – или като (не) съпредседатели. Защото и нали имаме некоалиция, за която властта „не е на всяка цена“. Но понеже, видиш ли, нямало алтернатива, трябвало в името на държавата да я делкат, пардон ръководят. Примерно 50:50. Изобщо делкането 50 на 50 някак стана модерно. И Ахмед Доган делна ДПС на 2 – между Джевдет Чакъров и Делян Пеевски.

Има ли ефект от това делкане? Веднага се видя. Кой отиде от ДПС на разговори с президента Румен Радев - Джевдет Чакъров. Той е, а другият – дали (или колко е удобно да са двама). Та Чакъров по-добрата част от това 50:50 в ДПС ли, по-ерудираната, по-удобната, по-официалната, по-представителната…

Колко е удобно така – да избираш между двама. И някак удобно мистър „Кеш“ се размина с мистър „Магнитски“. Направо така се разминаха, че се завъртя и ротация между ДПС и президентството. Някак по нашенски, въпреки че всички ни убеждават, че имаме некоалиция, която трябва да направи ротация, за да оправдае „сглобката“, която ни се поднася от съпредседатели. А защо Денков и Габриел не станат съпредседатели на държавата или за тях е по-удобно също да са (не) съпредседатели.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    18 1 Отговор
    Жалка история. Кой би гласувал за тия след този целия цирк?

    Коментиран от #3

  • 2 не е смешно

    14 3 Отговор
    Въпреки шеговития тон на статията , проблема е повече от фатален . Ще ни има ли , или сглобкаджиите ще ни затрият ? Ако се продължи по същият начин управението на държавата /скандал след скандал , кражби в умопомрачителни размери , резил след резила във външната политика , разруха на всичко вече построено , задлъжняване в невиждани размери , свръх-корупция и свръх-непотизъм , неграмотност и липса на ценз във всяко звено от държавното управление и всичко това гарнирано със самодоволна безпардонност и цинизъм/ , България ще колабира , а българите ще изчезнеме /на кой където му видят очите/.
  • 3 Бай Ганьо

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Наблюдател":

    А, само гледай - толкова облъчени има, отделно купения и корпоративен вот. Просто ще се вдигне процента на негласуващите до 70% и само с 30% ще си правят мушангиите. Тях това ги устройва идеално. Докато ние ги търпим, ще си правят сглобки, ротации и бардаци до откат.
  • 4 Цицоманов

    7 0 Отговор
    Слушайте ся какво ще ви кажа!
    До сега каквото било , било !
    Обаче от сега нататъка ще я караме вече , както си е било!!
    Туйто!
  • 5 Айсамани

    4 0 Отговор
    Да ви е а у сунгърите.Ей тва е ротация.Като булката е Ни.Де.И минава на караминь0л.
  • 6 Реалист

    3 0 Отговор
    Думуза е по сделките и преговори, чакъров ще е само за пред хората:)