Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Март, 2024 19:02 2 760 54

Защо в Германия говорят за замразяване на войната в Украйна?

  • русия-
  • украйна-
  • германия-
  • олаф шолц-
  • ракети-
  • таурус

Този, който иска да замрази конфликта, трябва да отговори на следните въпроси: какво може да се предложи на Русия, за да я мотивира в отплата поне да се договори за прекратяване на огъня?

Защо в Германия говорят за замразяване на войната в Украйна? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Искането за "замразяване" на войната, за което се споменава в Германия, не изглежда обмислено, пише в коментар за АРД Ребека Барт. Защото най-напред трябва да се отговори на няколко много заплетени въпроса.

Още новини от Украйна

Никой не желае край на войната толкова, колкото хората в самата Украйна. Но те разбират колко сложна и опасна е ситуацията - знаят добре, че към този момент все още липсват главните предпоставки за замразяване на войната.

Западът води украинска политика без стратегия, а това поставя страната в много трудно положение. Хората са уморени, партньорите са нерешителни, складовете за боеприпаси са празни, а руските войски отново минават в настъпление. На този фон е разбираемо, че този или онзи ще се изкуши от мисълта за прекратяване на кръвопролитията чрез замразяване на конфликта.

И двете страни не искат преговори

Всъщност обаче и за това вече две години няма никаква стратегия. Едни казват, че руският президент Владимир Путин по някакъв начин трябва да бъде подтикнат към преговори, но не обясняват как точно да стане това. А всъщност разковничето се крие тъкмо в това "по някакъв начин".

Защото край масата за преговори трябва да седнат и двете страни в конфликта, а в момента нито Украйна, нито Русия желаят да преговарят. Путин наскоро заяви, че още не е постигнал военните си цели. Украйна пък няма интерес от замразяване на конфликта, защото естествено си задава въпроса: а как ще се пазим от нови руски нападения?

Какво се предлага на Русия?

Този, който иска да замрази конфликта, трябва да отговори на следните въпроси: какво може да се предложи на Русия, за да я мотивира в отплата поне да се договори за прекратяване на огъня? Щом и Путин казва, че в момента е абсурдно да се преговаря, само защото на Украйна ѝ свършват боеприпасите?

Който иска да замрази конфликта, трябва да има и решение на проблема с бъдещата закрила на Украйна срещу нови атаки. Защото какво ще стане, ако Русия изведнъж реши да наруши примирието и да обсипе украинските градове с дронове и ракети?

И още един въпрос към онези, които настояват за преговори: как може да бъде спряно по-нататъшното напредване на руските войски? Да бъдат изпратени сини каски? Или пък в отговор на това настъпление Украйна да бъде приета в НАТО и всяка следваща атака на Русия да доведе задействането на член 5? Всичко това със сигурност няма да се случи, прогнозира Ребека Барт от АРД.

Да отговори именно на тези въпроси е длъжен всеки, който сериозно иска да замрази сегашната фронтова линия, надявайки се по този начин да сложи край на избиването на хора. Тъкмо тези въпроси трябва да влязат в дневния ред на германския дебат за Украйна.

Никой не знае какво ще се случва занапред

Вместо това обаче политиците в Германия водят плоски като съдържание, но затова пък много емоционални дискусии за атомни бомби, сухопътни войски или за преговори, които се плъзгат само по повърхността. Това показва едно: всъщност никой не знае какво ще се случва занапред в Украйна. А и всъщност водещите политици от различните партии вече са в предизборна кампания.

Време е обаче да си сложим ръка на сърцето и да обмислим нещата докрай. Политиката е длъжна най-после да формулира конкретни цели и да обясни как могат да бъдат постигнати - не просто "по някакъв начин", а реално.

Всичко останало е губене на време, а Украйна вече няма време. Всичко останало са симулативни дебати, които просто отклоняват вниманието от същинските проблеми и въпроси, заключава Ребека Барт.

Този коментар изразява личното мнение на авторката и може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    2 42 Отговор
    РФ вече изгуби войната , и не им се пръскат пари на вятъра!а ето и как са гласували в самата РФ

    Коментиран от #18

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 само оная с курабоийките не разбра

    37 2 Отговор
    Никола Саркози и Ангела Меркел предупредиха президента на САЩ още през 2008 г., че насърчаването на членството на Украйна в НАТО би било „лудост“, тъй като Русия ще го възприеме като провокация и може да изпрати войски в Украйна, Гийом Рокет, главен редактор на списание Figaro , припомнят от LCI.

    Въпреки това през следващите години Украйна се стреми към членство в западния военен съюз. Като цяло се усещаше, че страната все повече клони към Запада.

    Това създаде разкол в Украйна, смята експертът.

    В резултат на това си струва да се запитаме дали Украйна трябваше да остане по-„неутрална“, отбеляза гост в студиото на телевизионния канал.
  • 5 А50

    39 2 Отговор
    Защото Русия е освободила днес още две села Тонинко и Георгиевка и напредва през полето. Ракетните удари на ВКС станаха много ефективни и това съсипва всякакви планове на НАТО в 4О4. От февруари са влезнали в производство ФАБ-3000, два пъти по-мощно от най-големия ужас на укрите на фронта. Германия може само да замрази заводите на БМВ, Мерцедес и ФВ, а може да ги прехвърли в Русия

    Коментиран от #8

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    38 1 Отговор

    До коментар #3 от "Русофил":

    И кое му е скандалното ❓❗
    Не си ли забелезАл, че вече ДВАДЕСЕТ години сме в НасрАноТО, а още сме руски автомати и техника ❓❗
  • 7 безпартиен

    30 3 Отговор
    Коя Германия и кои германци?Та истинската Германия с истинските германци свършиха на 9 май 1945 г.!

    Коментиран от #20

  • 8 Варненец

    4 45 Отговор

    До коментар #5 от "А50":

    Ей, куку, вече трета година гледаме непАбедимая, как взема селца, а трябваше вече да е във Вашингтон. Да не говорим, че имат вече и гражданска война. Рашка пак ще е на купони за хляб.

    Коментиран от #13, #46

  • 9 ха ха

    4 17 Отговор
    Добре е Европа и Великобритания да се заемат с реиндустриализация. Да захвърлят зелената химера и да започнат производство на оръжия. За съжаление, събуждането е бавно и болезнено...
  • 10 Объркано Атлантиче

    29 0 Отговор
    Щото всички евроатлантици са в киреча 🤣

    Русия ще възстанови силите си по-бързо от Европа след края на спецоперацията, пише вестник The Wall Street Journal
    ▪️Европа се нуждае от поне 20 години, за да създаде самостоятелна армия, независима от Съединените щати. Тъй като много европейски държави съкращават бюджетите си, за да се справят с огромния дълг и бавния икономически растеж, разходите за отбрана ще трябва да се увеличат, за да се укрепи сигурността.
    ▪️Белгия ще се нуждае от над 5 милиарда долара, за да закупи достатъчно боеприпаси, за да отблъсне нашествие в рамките на седмици
    ▪️Европа дори не може да мисли как ще функционира НАТО без подкрепата на САЩ. Европейските членове на НАТО се нуждаят от допълнително финансиране от 56 милиарда евро годишно, за да постигнат своите цели за финансиране от 2% от БВП.
    ▪️ „НАТО изчерпа собствените си оръжейни запаси, за да поддържа Украйна въоръжена“, се казва в публикацията.
    -- Russian Threat Forces Europe to Choose: Bolster Defense or Protect Social Spending --
  • 11 Верно ли

    25 1 Отговор
    Хахахах, тази Ребека Барт каква е? Анестезиоложка? Аман от акушерки, гимнастички и прочее изкукали лелки, на които им се води война с Русия. Ако всеки вършеше това, от което разбира, нямаше да сме тук. А и те пък руснаците като вземат да се съгласят на замразяване на конфликта...
  • 12 Меркел даде на путин 7 трилиона евро

    5 20 Отговор
    за тази война и направи Газпром монополист в Европа!
  • 13 Анонимен

    29 0 Отговор

    До коментар #8 от "Варненец":

    Не е работата в териториите и "селцата". Украинците продължават да наливат месо в месокомбината с техните малоумни "месни щурмове". На Сирски му викат Генерал 200 - да обяснявам ли какво означава това? Когато се елиминира противника - териториите си идват сами. За година средната възраст на мобилизираните в Украйна се е вдигнала с 10 години. Прави си изводите сам. Преди няколко месеца, украинският телевизионен канал "1+1" разсекрети информацията за сериозни загуби в редиците на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), след което се извини за "печатната грешка". В съобщението, цитирано от Министерството на отбраната на Украйна, се казва, че по време на военния конфликт 1 126 652 военнослужещи от украинските въоръжени сили не са оцелели и/или са изчезнали. А неотдавна Washington Post написа: "Ръководството на Украйна, на фона на острия недостиг на хора във въоръжените сили на Украйна, не може да обясни къде са и какво правят „мобилизираните“ 700 000 души". Мъка.

    Коментиран от #45

  • 14 Мдаааа

    9 7 Отговор
    Германците отдавна не са това което бяха. Срамът от Хитлер ги е направил като зомбирани лунатици. Разглезени мамини синчета с айфони в ръцете. Също като нашите младежи които ако гръмнеш си плюят на петите. И Мумията е наясно с това. Ако не го знаеше нямаше никога да нападне Украйна. Но очакваше и украинците вече да са като германците. Е там я обърка.
  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    0 29 Отговор
    Кармата на пycлеpoвич е да доведе руската империя на злото до нов разпад ❗ ❗
    И го прави. Списъкът му с "постижения" нараства с всеки изминал ден ❗ ❗
    пycлеp, освен всичко друго прекрасно, ще доведе до катастрофа и шпионската мрежа на Москва. Изгонените досега в Европа и Америка стотици руски шпиони със статут на дипломати са само върхът на айсберга. Тепърва ще бъдат разкривани още шпиони. Особено нелегали. Колкото повече недоволни има в Москва, колкото повече се оформя и разразява борба между клановете на властта, толкова повече засегнати и недоволни ще има. Ще текат като пробита лейка тайните им служби ❗ ❗
    Предателствата ще бъдат много. Умните руски служители с достъп до тайни ще гледат да получат убежище на Запад, като в замяна изтъргуват информацията, която знаят ❗ ❗
    Включително като предадат самоличността на агентурата на Кремъл в държавните по света, включително и у нас. А страната е в зона на нарастващ стратегически интерес❗❗
    Да го имате предвид това руски продажници, "четирихилядници" и вся остальная❗❗

    Коментиран от #30

  • 16 ТаУмВзе

    3 28 Отговор
    Безогледно жесток терорист без никакво притеснение каза,че няма да има Украйна, това е целта му. Нашите изроди като проф.историчка от СУ дарина григорова каза путин след като приключи с денацификацията на Украйна трябва да дойде да денацифицира България. Такова гнусно национално предателство може да се разреши само в България безнаказано. Това същество учи нашите деца, съвсем ли са обезумяли всички отговорни органи за национална сигурност? Този изрод трябва да бъде изгонена от България и депортирана в москва при любимия и убиец.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Крепостните не могат

    4 19 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    своите си проблеми да оправят, тръгнали другите народи да "оправят" !
  • 19 Последния Софиянец

    1 24 Отговор
    Най важното е грузя 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 20 Брехт

    7 4 Отговор

    До коментар #7 от "безпартиен":

    Съгласен съм със Теб, но незабравяй, че те извършиха някои непоправими грешки. Дали заради тяхна вина или заради някой друг няма значение. Но ако в последния момент не се бяха предали щяхме да бъдем почти цяла Европа като Нагасаки и Хирошима в Япония. Американците са смятали са използват първо атомната бомба над Берлин и след това където е необходимо.
  • 21 Механик

    0 28 Отговор
    За 2 години пълномащабна война русия не успя да завземе нито една цяла област в Украйна, дори тези, които е записала в собствената си щонституция като руски. Редовната руска армия беше разбита и се наложи на пусин да мобилизира цивилното население. Умря легендата за "великата" руска армия. Половината от модерното въоръжаване на русия беше унищожено. Над 400 000 са човешките загуби за русия на фронта. Милиони от най-активното руско население избягаха от страната. руски градове се превърнаха във фронтови с всекидневни обстрели, окопи и укрития. русия се оказа в пълна изолация от цивилизования свят. руската агресия възроди НАТО и удвои общата дължина на границата с Алианса. Заради руската агресия Финландия се присъедини към НАТО, а всеки момент това ще стори и Швеция. Над 300 млрд. долара руски активи бяха замразени и конфискувани. Европа прекъсна зависимостта си от руски енергийни източници. русия загуби целия си пазар на газ и нефт в Европа, който гради дълги години. пуcин превърна страната си във васал на китай, като разпродава на безценица природното си богатство. Този период на русия ще стане част от срамната история на страната.
  • 22 Баба Яга

    0 24 Отговор
    Има начин, ликвидиране на джуджето и компания.
  • 23 Отец Дионисий

    0 25 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.
  • 24 Путинофил

    2 26 Отговор
    Само не барайте путин докато окончателно не затрие маскалия.
    Няма друг, който така успешно да направи това.
    Аз съм му фен.
  • 25 Анонимен

    32 0 Отговор

    До коментар #17 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    затова ли украинските Телеграм канали са забити до тавана с видеа на насилствена мобилизация - защо така на никой в Украйна не му се мре за кокаиновия клоун та се налага насила да ги бутат в окопите?

    ???

    Коментиран от #28

  • 26 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    2 25 Отговор
    И не му трябваше на пуcин да започва тази война в Украйна и да хвърля колосални средства на вятъра когато можеше да подобри с тези средства живота на ватите, Но paбcия винаги се изживявала като империя с крепостници и психопата пycин се помисли ,че може да се нарече император петър велики и че в болния си мозък от шизофренията си , може да води реваншистка война с целия цивилизован свят за да покаже надмощие над НАТО, Но реалността и истината е друга и руските градове замръзват, и се обстрелват с ракети, магазините се изпразват, икономиката боксува и черните чували с трупове на руски войници пристигат на конвейер и ватите колкото и да да са лъгани и потискани да живеят в мизерни условия, разбират, че са управлявани от терористичен и фашистки режим,който е отговорен за войната в Украйна, където огромни суми пари са похарчени за една безсмислена война , когато можеше да бъдат инвестирани в подобряването на качеството на живот, на руския народ, а не да живее в бедност и лишения...❗❗❗

    Коментиран от #35

  • 27 Тиквата и Теменужка

    5 10 Отговор
    защо още не са в панделата?
    Харизаха на путин 4 милиарда пари на българският народ за сръбската тръба!
  • 28 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    0 17 Отговор

    До коментар #25 от "Анонимен":

    Лежи ти в тинята и чакай освободителите с копейките, хубавото е, че и децата си научихте на същото и Запада и Байдън да са им ниновни, че са най пропадналите, съдраните и гладните!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    1 19 Отговор

    До коментар #15 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    👏👏👏👏👏
    Кармата на Путин е да доведе империята на злото до пълен разпад ❗ ❗
    И го прави. Списъкът му с "постижения" нараства с всеки изминал ден ❗ ❗.... "
    👏👏👏👏

    Коментиран от #36

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 САТЪРА НА ХАНА

    25 0 Отговор
    ДЖОСЕФ БОРЕЛ
    " НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ОТИВА ДА СЕ БИЕ В УКРАЙНА , ВАЖНО Е ДА ПОМОГНЕМ НА УКРАИНЦИТЕ ДА УМРАТ "
  • 33 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    0 26 Отговор
    А цял свят се възхищава на Президента Зеленски ! Той е новия символ на борбата за свобода и независимост от тиранията ❗
    Цял свят ненавижда масовия убиец пycлеp❗
    Думите на Президента Зеленски ще се помнят векове❗
    "Дори през непроницаемата тъмнина Украйна и цивилизованият свят ясно виждат тези терористични актове❗
    Умишлени и цинични ракетни по гражданска критична инфраструктура. Не по военни съоръжения❗
    Все още ли си мислите, че можете да ни уплашите, да ни пречупите, да ни накарате да отстъпим?
    Наистина ли нищо не разбрахте?
    Не разбрахте ли кои сме ние? За какво сме? За какво говорим?
    Четете по устните ми:
    Без газ или без вас? Без вас.
    Без вас или без светлината? Без вас.
    Без вода или без вас? Без вас.
    Без храна или без вас? Без вас.
    Студът, гладът, тъмнината и жаждата не са толкова страшни и смъртоносни за нас, колкото вашето „приятелство и братство“.
    Но историята ще постави всичко на мястото си.
    И ние ще сме с газ, осветление, вода и храна… и БЕЗ вас❗

    Коментиран от #39

  • 34 САТЪРА НА ХАНА

    0 24 Отговор
    САМО ОТ МЛАТЕНЕ РАЗБИРА БЛАТНИКА И ГЛАДНАТА КОПЕЙКА.
  • 35 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️ 😝😝

    5 20 Отговор

    До коментар #26 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    👏👏👏👏
    "Не му трябваше на Путин да започва тази война в Украйна и да хвърля колосални средства на вятъра когато можеше да подобри с тези средства живота на своя народ! Но алчните конекрадци искат всичко от "бензиностанцията с ракети" , ако може без пари или поне с чужда кръв‼️
    👏👏👏👏
  • 36 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    0 23 Отговор

    До коментар #30 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕":

    Списъкът му с "постижения" нараства с всеки изминал ден ❗ ❗..."


    Добра работа върши:
    – Закри центъра за радиоразузнаване в Куба /Лурдес 2002/;
    – Закри военно-морската база във Виетнам /Камран 2002/;
    – Бракува 500 тона оръжеен уран и го продаде на САЩ;
    – Унищожи ЖП ядрения комплекс РТ-23 /2005/;
    – Пенсионира подводници "Акула" /последна 2023/;
    – Продаде комплекси С-400 на Турция /NATO 2019/;
    – Предаде съюзниците /Ирак - 2003, Либия - 2011/;
    – Започна война и тласна Украйна към ЕС и NATO;
    – Помогна на неутралните Швеция и Финландия да бъдат приети в NATO;
    – Обедини страните от ЕС в рамките на NATO;
    – Унищожи огромно количество оръжие от времето на СССР;
    – Построи вертикална корумпирана власт /70% държавни фирми/;
    – Изолира страната от високите технологии и световните банки;
    – Изгони от страната активните младежи /повече от 5 млн. за 20 години/.

    Коментиран от #40

  • 37 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    0 24 Отговор
    Германия, а и целият Запад може съвсем добре да се справя без НИЩО от рабсия. Западът по никой начин няма да зависи нито от рабсия, нито от когото и да било. Защото има ЗНАНИЕ. Оттам - три-четвърти от постиженията на фундаменталните науки и като следствие - почти всички технологии. Полезни изкопами и петрол има по цялата земя в изобилие. Отделно от това, само едните перки по света тотализират 300 Гв мощ (колкото 300 Козлодуя), а като включим соларните енергийни системи, които в много страни имат ръст от 30 -50 та до 70% годишно, рабсия не може да мечтае за енергиен монопол. Фиброптичните кабели се нуждаят от кварцов пясък за да се направят - има го навсякъде. Хората синтезират метан (природен газ) от водород (електролиза на вода) и СО2 отпадъка от металургия и циментопроизводство с излишъка от енергията на соларните панели (Германия). Западът може без рабсия, но рабсия не може без Запада (или ще си стоят в крепостните колхози и калта).

    Коментиран от #42

  • 38 САТЪРА НА ХАНА

    9 4 Отговор
    ЗАЩО ЗАМРАЗЯВАНЕ, КАТО МОЖЕ
    ПРЕПАРИРАНЕ НА ФАШИСТИТЕ ?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    13 1 Отговор

    До коментар #36 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Галя ли ти подготви всички тези данни ❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
  • 41 Васил

    14 0 Отговор
    Много просто е дойчовците са страхливци!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 САТЪРА НА ХАНА

    13 0 Отговор
    ХАХАХА, ЗАМРАЗВАНЕ - ЧАКАЙ МИЛОСТ СЛЕД КАТО СИ ИЗЛЪГАЛ ВЕДНЪЖ РУСНАК :))
    ....
    ВОЕННИЯ МИНИСТЪР НА ПЕТЪР ВЕЛИКИ ВОЕВОДАТА ВССИЛИЙ ШЕРЕМЕТЬИЕВ ГИ Е НАБИЛ ВСИЧКИ НА КОЛ ПО МАГИСТРАЛАТА МОСКВА ЯЗОВ КОГА ПРЕВЗЕМАТ ОТ ТУРЦИТЕ И ТАТАРИТЕ КРЕПОСТТА:)
  • 44 💠🔆♻️

    18 0 Отговор
    Професор Джефри Сакс: "не можеш да управляваш свят на омраза в ядрената епоха, без да рискуваш да унищожиш човечеството.”

    Истината за войната в Украйна, US Interventionist, колко слаба е Европа, Еврото е несъстоятелна парична единица и защо е така и др.

  • 45 Хайде бе

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "Анонимен":

    Че то всички пишат, че украйнците не умират. Има жертви само от руска страна. Малеее, ако си прав ще е страшно с украинските жени. Ще се счупват да търсят мъже.
  • 46 Чочко

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Варненец":

    Чакам да отвори фериботната линия Варна - Одеса, имам приятели във Воронеж, да ходя да ги видя
  • 47 Шаран БГ

    8 3 Отговор
    Хайде де, еврото може да е "несъстоятелна валута" , но когато България го захапе, ще стане супер състоятелна !! Защо се натискаме за евро-то ? Нали за да го стабилизираме и да стане по-яко от лири, крони, долари и юани и най-вече от рубли !!
  • 48 Миладин

    13 0 Отговор
    Планът на Тръмп спасява украински несретници от гибел. Западна Европа от репутационен крах и признание за Русия, че не бива да се предизвиква Голямата Мечка. Просто като гъбена чорба!
  • 49 Мишел

    16 0 Отговор
    Основната причина за желанието на САЩ и НатО да получат пауза в Украйна, е информацията, че за да попълнят опразнените си арсенали с оръжие, им трябват 20 двадесет !!! години от днес.
  • 50 Гошо

    16 0 Отговор
    Какво значи замразяване?!Германците викат на руснаците Ай замразете малко там, спрете щот нии казваме.И руснаците - добре.Хахаха
  • 51 Артилерист

    12 0 Отговор
    В материала има само един заслужават внимание акцент. А именно:"...ПОЛИТИЦИТЕ в Германия ВОДЯТ ПЛОСКИ КАТО СЪДЪРЖАНИЕ, но затова пък МНОГО ЕМОЦИОНАЛНИ ДИСКУСИИ за...,КОИТО СЕ ПЛЪЗГАТ САМО ПО ПОВЪРХНОСТТА." Точно толкова плоско и плъзгащо се по повърхността е и написаното съчинение. В него няма и дума какво предшестваше и защо започна тази война, за нацизирането на украинците, за преврата на Майдана, за Минските споразумения и ролята на западняците за "спазването" им, за геноцида в Донбасу,за разширяване на НАТО и тн. По всички тези проблеми Русия има пределно ясна позиция, която англосаксите игнорират, за сметка на желанието да водят война с Русия чрез укронацистите. А те искат да победят Русия, защото тя се противопостави на властването им над света. "Това е толкоз просто и логично"...
  • 52 Е как

    12 0 Отговор
    Путин много ясно формулира задачите, които трябва да изпълни СВО. Съгласявате се по най-бързия начин и този ужас приключва. Тези евро малоумници още ли вярват, че ще победят Русия ?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 💠🔆♻️

    3 0 Отговор
    Статията е изтъкана от абсолютни лъжи и полу - истини?
    Абсолютна лъжа е:

    “И двете страни не искат преговори.”