Last news in Fakti

28 Март, 2024 13:54 2 672 28

Калина Андролова: ДАНС да разследва Асен Василев и решенията му за БЕХ

  • калина андролова-
  • асен василев-
  • данс-
  • разследване-
  • енергетика-
  • бех

Как пари от БЕХ отиват под формата на компенсации за всички тези посредници, които вдигнаха инфлацията, които съсипаха икономиката

Калина Андролова: ДАНС да разследва Асен Василев и решенията му за БЕХ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Експертите от ДАНС трябва да обърнат внимание на последните няколко седмици от живота в оставка на правителството „Денков“!

Това коментира във "Фейсбук" Калина Андролова.

Как пари от БЕХ отиват под формата на компенсации за всички тези посредници, които вдигнаха инфлацията, които съсипаха икономиката. Вече става съвсем ясно, че с всички свои действия Асен Василев не си стъкмява бюджета.

А си подрежда личния портфейл!

Асен Василев НЕ помага на българската енергетика и НЕ създава никаква ликвидност, за каквато кукленият му министър Румен Радев с апломб съобщава. Асен Василев източва до последната капка. Напук на Народното събрание, което го задължи за действия, с последното си решение Асен Василев постига две неща в областта на енергетиката.

Той взима актив, който е бил в БЕХ и в „Булгаргаз“, дефакто фактурите по вземанията от „Топлофикация“. И оттам нататък може да се разпорежда с тях както намери за добре. Всички контрагенти, чужди фирми, които имат идеи за приватизация или концесия, вече ще ходят при него, в неговия кабинет, ще му се кланят и ще го черпят. Той ще решава съдбата на „Топлофикация“.

И съответно комисионите. И моля да обърнете внимание, че кметът на София е креатура на ПП, тоест на Асен и Кирил. Чудесен факт, който трябва да улесни схемата за трансформацията на „Топлофикация“. Дали ще се осъществи тази схема, зависи от много неща, но стъпките методично се правят. Затова при договорките за кабинет ПП на всяка цена искаха енергетиката. Защото имат недовършени схеми.

Второто нещо, което Асен постига, е, че от 728 млн. лева, които отиват във Фонд „Сигурност на електроенергийната система“, 280 млн. ще се източат директно по сметките на тези, които са нагнетявали безразсъдно газ в „Чирен“.

Това е "Булгаргаз", но това са и тези частни фирми, които са нагнетили спекулативно количества газ, за да могат да ги продават на „Булгаргаз“, както правеха през последните две години. Посредниците са нагнетили тези количества за СПЕКУЛА и срещу тях не стоят договори. Това си е техен бизнес риск. Въпреки това Асен ще ги компенсира, източвайки българската енергетика. Обърнете внимание!

Тези пари ще отидат при тези фирми, които съсипаха „Булгаргаз“,

и българският народ още веднъж ще плати този газ, който те са купили. Ние вече веднъж сме платили цената на скъпия газ от посредниците. Деница Златева безотговорно е нагнетявала скъп газ, който в момента е неизползваем. И сега Асен задъжава държавата да компенсира практически безстопанствеността в управлението на „Булгаргаз“, един път, и отделно от това, втори път, да се компенсира и лошото бизнес управление на частните посредници.

Те са продали една част на „Булгаргаз“ веднъж, а другата част са нагнетили, за да могат пак да продават на „Булгаргаз“. Обаче понеже вече нямам как да се получи това и сделката им пропада, заради скъпия газ, който са придобили, Асен решава да ги компенсира с определени суми.

За това решение газовите посредници със сигурност ще изразят благодарността си по подобаващ начин, а БЕХ отново ще бъде източен!

ТОВА Е КЛАСИЧЕСКА ИЗМАМА!

Поредното разгромяване на бедната ни държава в полза на частните джобове. И няма смисъл да се дава нелепия пример с Европа...

Защото Европа наистина имаше недостиг на газ. А България никога не е имал недостиг. Ние продължихме да си получаваме руски газ, само че през посредниците. Които в момента вече са придобили 40% от пазарния дял на „Булгаргаз“. Затова следва и да ги наградим още веднъж. „Булгаргаз“ закупуваше количества, които не са необходими. Срещу тези количества не стояха НИКАКВИ ДОГОВОРИ за продажба! Къде е заповедта на министъра, в изпълнение на която това нагнетяване на излишъци се е случило?! Отделно от „Булгаргаз“ посредниците нагнетяват с цел СПЕКУЛА! За да могат да продават обеми на некадърната директорка на „Булгаргаз“, която им изпълява поръчките да източване на държавен ресурс в частни джобове.

В момента „Булгаргаз“ продължава да търгува газ на гръцката борса под себестойност, за да не може да се вижда кои са купувачите.

ИЗТОЧВАНЕТО СИ ВЪРВИ, ТРУПАТ СЕ УМИШЛЕНИ ЗАГУБИ, СЪОТВЕТНО СЕ ПОЯВЯВА И НАРОЧНО КОМПЕНСИРАНЕ!

Обяснява се пред гражданите като хуманизъм и решаване на неотложни задачи за възход в икономиката. В действителност - тежка разруха. Ето затова им е страшно необходима и реформата в службите! За да приключат държавата. Засега само са я отвлекли. Правителството на Денков е мъртво! И дори когато е мъртво, то пак продължава да интоксикира бъдещето ни със съсипващи действия.

Асен Василев докопа фактурите на „Топлофикация“, за да може той да определя кой ще е новия собственик или концесионер на „Топлофикация“. Но то да е само „Топлофикация“... Всичко се финализира.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сократ

    53 11 Отговор
    Аааа, няма да пипате момчето. То не краде, то само усвоява.
  • 2 каскета

    52 13 Отговор
    Кокорчо и шарлатанската компания в БЕЛЕНЕ
  • 3 честен ционист

    7 29 Отговор
    Кокорчо не може ДАНС копче да му каже. Кокора служебен МП.
  • 4 Съдията Дред

    39 11 Отговор
    Кокора дали ще се ококори още ако бай Ставри го сложи в една килия с Киро Жарта ?
  • 5 Трол

    36 9 Отговор
    Може да пратят г-н Василев в сливенския затвор.
  • 6 хихи

    37 10 Отговор
    Радев трябваше да ги арестува още при предишното връчване на мандата..

    Коментиран от #27

  • 7 Анджо

    14 31 Отговор
    Този път направо десятката удари. А дали ще има разледване , просто не ми се вярва. Тази Андролова все пак я ненавиждам заради руските си проклети наклонности и даже преподава невярна история на техните студенти. Те ще го разберът много по късно, но дано го раазберът. Цалата история на русия е фълшива поне с 90 %.

    Коментиран от #16

  • 8 ами да действат

    4 4 Отговор
    но и кирчо и кокорчо се движат в тандем . явно бойчо ги е накарал . от турска в москва и напред към крокус . шок . само че ми 6 какво могат да направят, което остава скрито досега . Хващат ги, сега разпитват близките им . от омон ще знаят всичко до вечерта .
  • 9 Бамбука

    12 18 Отговор
    Опс, поредната калинка. Абе , откъде ви събират толкова ограничени ? Единия крещи защо продаваме оръжия на Украйна, вместо да се радва, че българските заводи работят, хората получават високи заплати. Другия платен/ограничен вика защо сме в ЕС, но след супер боричкане кой да се вреди, ще излъчи представители в ЕП. Трети се бие в гърдите, аз съм патриот и НАТО не ни трябва, без да напрегне нещото, което има там горе. СССР разпусна Варшавския Договор малкия от детската градина, не България.
  • 10 Анонимен

    20 8 Отговор
    Тоя е с психични отклонения. Само като му видиш физиономията и става ясно.
  • 11 ШАРЛАТАНИ !!!

    23 6 Отговор
    Е , мисля че в България , не само хората ами и кокошките в курниците по селата са наясно , че Коки не е за затвор , Коки (заради всички кражби , безсмислени външни заеми , съсипване на бездруго хилавата икономика , унищожаване на енергетиката и продажбите/кражби на държавни активи) си е за директно бесене , и то - публично , най добре някъде , където всички желаещи да го видят обесен да могат да се съберат . Обаче (има проблем) , не знам къде можем да съберем на едно място пет-шест милиона човека .
  • 12 асена е шарлатанка

    22 4 Отговор
    булка при Ставри
  • 13 БАЙ СТАВРИ

    13 4 Отговор
    АКО ИМА ПРОКУРАТУРА НА МЯСТО ЩЕ МИ ГО ИЗПРАТЯТ СКОРО
  • 14 не само

    16 5 Отговор
    ДАНС трябва да разследва Василев за всичкото време, през което е бил финансов министър! Включително е за аферата НЕКСО! Защото може в скоро време държавата да бъде принудена да плаща милиарди на тази компания-спонсор на ПП-ДБ и отделни лица от тези партии!
  • 15 Анджо

    6 4 Отговор
    Два пъти гласувахте за радев , Два пъти за пп и сие , и пак не ви идва акъла колко фалшиви бяха. Още от началото си личеше, че тия кадето ги набута радев нещо не е както трябва. Чак от Англия се обадиха негови сътрудници и пак гласувахте за тия. С русия е същото , направи путин мракобесна диктатура и вие пак го защитавате. Хората са каза ли , да е кораво нещо да му го наемеш, ама акъл няма как.
  • 16 Порно

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Анджо":

    Какво следва според тебе - след като тия дето критикуват Кокорча и компания са били "проруски" ориентирани" на Кокорча и другите трябва да им се размине. А това, че на практика бъркат в джоба на всеки от нас, голяма работа, така ли ?
  • 17 дом

    6 12 Отговор
    Калина андролова да си купи билет за Москва и да си ходи вкъщи. Билета на Волгин аз ще го платя.
  • 18 Варната

    4 3 Отговор
    Тази от както си смени пола , само с тази снимка се показва .
  • 19 Арни

    6 4 Отговор
    Андропова, пардон, Андролова да каже ДАНС дали не трябва да разследва Турски поток, магистрала Хемус, ремонта на язовирите… Нещо гледа с широко затворени очи в посока Герб и Боко.

    Коментиран от #22

  • 20 И така,

    8 0 Отговор
    Асен прилича на садист ,ако го разгледаш по подробно в лицето и най вече в очите.Дори на убиец.Арогантен ,алчен и груб.Кики и останалите му играят по свирката и щ нищо не могат да направят.Изглежда имат обща цел и поръчка,хем богатите още да забогатеят от спекулации,съответно и те да облажат,а дали държавата ще фалира им най малкия проблем ,защото умеят да лъжат и заблуждават хората в несъществуващи други цели,,докато ги сготвят задкулисно.Всичко е много грозно ,но тези хора са подготвяни отдавна от спекулантите на прехода ,олигарсите и сега само рушат и грабят.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Вие добре ,ли се

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Арни":

    когато се изнасят факти,че в момента и в предишен момент когато пак беше министър едно и също лице ограбва държавата и то явно ,пускате глупотевини за минали събития които са проверени и одобрени,а колкото до Хемус пак същито лице присвои и отнесе някъде готовите пари за продължаването й.Каква икономика и туризъм без развита инфраструктура?
  • 23 бай Даньо

    3 0 Отговор
    Имам идея как да покажем на Европа че борим корупцията успешно. Да вкараме в затвора Киро и Кокора му!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ганев

    4 0 Отговор
    АБЕ..ХОРА НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ЗА 35Г.......НАМА ОСЪДЕН......САМО 9гр ....Е РЕШЕНИЕТО СТОЙНОСНО ВЕДНАГА ПРЕМАХВА ПРОБЛЕМА
  • 26 наблюдател

    3 0 Отговор
    Васил Божков се върна защото бизнеса му беше в България. Не така стоят нещата с Асен Василев който изпира милионите във офшорни фирми. Радев им се сърди че му дават малко, но и той няма да стои гладен като емигрира след изтичане на мандата.
    Затова не трябва да се допуща членовете на Харвардската Групировка да напуща страната в едно със своя ментор от Дондуков № 2
  • 27 ти си много заблуден

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "хихи":

    И Радев е в кюпа. Ти не гледай че се карат. Спорът е кой колко да вземе и че този дето се е нагушил като пеликан е много алчин и безпардонен. Като всяка банда пропаднали крадци накрая ще се изтрепят.
  • 28 Артилерист

    5 0 Отговор
    Асан Василев от самото начало с отказването от руския газ лъже. Факт е, не е обида, че той Е МЕЖДУНАРОДНО СЪДЕН АФИРИСТ. Той е спекулирал с активите на една малка фирма и това, разбира се, е забелязано. Но държавните финанси са голяма Парижка потайност, из дебрите на която могат да се правят най-различни "невнятни" зиг-заги. Скептичен, песимистичен и направо невярващ съм, че Василев ще бъде съден. Тука има много облагодетелствани с милиони, които ще го защитават и изкарат ангел. Като един втори Пеевски, който открадна 4 млрд от КТБ, под чадъра на Гешев, раздаде доволно на ОРТАЦИТЕ и сега е само НАБЕДЕН по Магнитски, но "най-праведния" в българския парламент и даже пише текстове и поправя българската(това трябва да се натяква, заради партията в която е шеф)Конституция.