Last news in Fakti

1 Април, 2024 09:01 3 905 93

Проф. Татяна Дронзина пред ФАКТИ: Истината е, че в момента Русия е Путин и никаква съпротива срещу него няма да има

  • русия-
  • путин-
  • избори-
  • атентат-
  • идил-
  • москва-
  • сащ

Една умна бомба, какъвто е терористът самоубиец, трудно може да бъде спряна, казва експертът по разрешаване на конфликти

Проф. Татяна Дронзина пред ФАКТИ: Истината е, че в момента Русия е Путин и никаква съпротива срещу него няма да има - 1
Колаж: Факти/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Президентът Володимир Зеленски заяви преди дни, че ако Украйна не получи обещаната военна помощ от САЩ, блокирана от споровете в Конгреса, нейните сили ще трябва да започнат малко по малко да се изтеглят. За войната, за изборите в Русия, за атентата в „Крокус Сити Хол“... Пред ФАКТИ говори проф. Татяна Дронзина - преподавател в Катедра “Политология” към Философски факултет на СУ "Св. Климент Охридски", експерт по разрешаване на конфликти.

- Проф. Дронзина, видяхме избори за президент в Русия, в които се случи най-нормалното нещо, а именно, че Владимир Путин бе преизбран, но вотът бе последван от атентат. Възход и трагедия – така ли можем да гледаме на нещата?
- Този терористичен акт разклати имиджа на Путин като баташката (б.р. - таткото), който може да гарантира живота на своите поданици - щото в Русия няма граждани. Това навярно свидетелства, че хватката му не е толкова железна, колкото изглежда, но не означава, че не стои стабилно на власт. Истината е, че в момента Русия това е Путин и никаква съпротива срещу него няма и в близко бъдеще няма да има. Просто няма кой да го бутне. Възход или трагедия? Зависи за кого. За Путин движението е от възход (изборна победа) към възход, тъй като терористичният акт, независимо дали е бил организиран с участието на руските служби за сигурност, или без тях, си беше жив дюшеш за него. Той му позволи да оправдае мобилизацията, която предстои и да обвини, разбира се, Украйна. Че кой друг? За руснаците, независимо дали го разбират, или не, това беше път от една трагедия (поредният мандат за военнопрестъпника Путин) към друга трагедия – близо 150 избити в резултат на терористичното нападение над Крокус Сити Хол.

- Някой, някъде, някога дали е и имал съмнение какво ще се случи на президентските избори в Русия. Ще видим ли нов Путин в новия му мандат?
- Ако някой е имал съмнение, той трябва да е бил голям наивник. И не, Путин няма как да се обнови, ъпдейтва или рециклира.

Ще видим същия Путин, който няма да преустанови агресията срещу Украйна, защото изходът от войната е въпрос на неговото физическо съществуване.

Политическата опозиция ще продължи да бъде жестоко репресирана, нейните лидери ще продължат да умират зад полярния кръг или някъде другаде, свободната преса, доколкото я има, ще продължи да изпитва все по-силни ограничения, убийствата на журналисти и правозащитници ще продължат, а подкрепата на общественото мнение за него едва ли ще намалее значимо. Чудовищният механизъм на контрол, който беше разкрит през пандемията и усъвършенстван в хода на войната срещу Украйна, ще продължи да действа. Политическият плурализъм ще става все по-малко възможен.

- Избори по време на „военна операция“. Има ли място за думата „демокрация“ в тази ситуация?
- Що се отнася до Русия, демокрация няма и в мирно време. Ако вярваме на Дугин, на личния душеприказчик на Путин, то такава на руснаците не им е и необходима. Според него „руснакът е човек само чрез и в батюшката“. Този патернализъм не му е наложен, той си го иска, това е патернализъм „отдолу“. Това е неговата форма на живот или по-точно казано – формата на съществуване. Друга не му трябва. Демокрация ли казахте...

- И след вота атентат. Близо 150 жертви. Виновникът за Путин, разбира се, е Украйна. Но какъв е генезисът на този атентат. Какво иска да ни покаже тази трагедия?
- Най-интересното на този атентат е защо се случи: дали защото руските служби за сигурност го проспаха, или защото те самите го бяха организирали. Напълно допускам, че са го проспали. Това не означава, че не са имали информация. Просто всяка организация - каквато и да е тя, а в това число и служба за национална сигурност, в края на краищата е една административна пирамидална структура. Информацията може да е постъпила, но никой да не ѝ е обърнал внимание. Може да е била крита. А може просто този въпрос да не е бил обявен за приоритетен и следователно да не е било възложено на никого да работи по него.

Освен това, голяма част от персонала на службите за сигурност са в полето на бойните действия, защото им е по-лесно да убиват цивилни украинци, отколкото да пазят цивилни руснаци.

Иначе самият атентат дойде на Путин като манна небесна. Той му даде възможност да съобщи невероятната новост, че Русия е във война, че мобилизацията трябва да стане, че над гражданското украинско население трябва да се изсипват тонове бомби като отмъщение за терористичните атентати, организирани уж от украинци. За това мнозина подозират руските служби в сътрудничество при организиране на атентата. И тези подозрения не са безпочвени.

Владимир Осечкин, руски правозащитник живеещ във Франция след 2015 година, който две седмици преди атентата писа, че Путин ще прибегне до терористични актове, за да мобилизира руснаците, постави редица неудобни въпроси като например: Как се получава така, че терористичният акт се случва точно в момент, когато във ФСБ групировки се състезават за влияние? През последната година и половина се правят всякакви усилия да бъде сменен началникът на службата в Москва и Московска област, за да бъде установен контрол над тези органи, които контролират едновременно два региона. До този момент опитите нямат успех, но очевидно е, че такъв терористичен акт ще означава оставка на началника на службите. За да бъде назначен нов, който ще играе по свирката на... фактори извън системата. Осечкин напомня за публикуваните признания на бившия агент на руските служби Баржан Култанов, боец на ИГИЛ. Вместо да бъде затворен, руските органи за сигурност му дават малък срок и го склоняват към агентурна работа в тяхна полза, като го изпращат в Турция.

Той свидетелства, че ФСБ изгражда в терористичната организация своя мрежа на влияние.

Точно срещу „Крокус Сити Хол“ се намира база на ОМОН, а зад него е зданието на управлението на Московска област, което има своите подразделения, на територията на „Сити Хол“ има свой собствен отдел МВР, на стотина метра е московският съд, който също разполага със собствени подразделения. Как е възможно в продължение на цял час никой от тях да не се отзове, за да пресече тези убийства? Как се случва така, че металотърсачите точно този ден не работят като хората. Как така таджиките, които са пристигнали преди две-три седмици, се ориентират и подпалват огромния „Крокус Сити Хол“?
Западните служби предупреждават руските за възможност за извършване на терористичен акт. На 10 март Путин присъства на колегия на ФСБ. Какво казва на присъстващите? Че това е шантаж или провокация от страна на Запада, но няма нито дума да се направят усилия за предотвратяването на възможни терористични актове.

- "Ислямска държава" пое отговорност. Как да гледаме на това – искат да се заявят, че не са си отишли, че съществуват, че могат…
- Ислямска държава е готова да поеме отговорност за всякакви атентати – така трупат точки в биографията си. Но този, като че ли, наистина е тяхно дело, защото партньорските служби за сигурност обявиха, че разполагат с такива доказателства. Организацията може и да е военно разгромена, но като бранд тя продължава да живее в социалните мрежи и да мотивира нови млади хора към самоубийствени атентати. В джихадистките форуми продължава да се развива един дискус, който навярно е в основата на джихада без лидери – мрежови структури, разпръснати по света. Групата действа като обучен екип. Докато един убива, другите държат своите сектори под контрол.

Очевидно е, че не стрелят за първи път и освен това се радват на отработено взаимодействие. От кадрите се вижда, че терористите действат по двойки, което е характерно обучение за военните, опериращи на място с висока концентрация на противникова жива сила.

На кадрите се вижда, как дойките се съединяват, отново се разделя и продължават предварително начертания си маршрут. Никой не действа хаотично, защото знае следващата си крачка и направлението на движение. Не са маскирани, не крият лицата си от камерите. Оръжието е армейско, автомати „Калашников“, бойно оръжие, но преправено с определени подобрения. Нямат оптически мерник, с открит прицел са, което е характерно за окопните военни. Уменията за стрелба на някои от терористите са толкова големи, че водят огън от гърди и от бедра, почти без да си служат с приклада, което означава, че всеки от тях е изстрелял хиляди патрони. Няма никакво безпокойство – очевидно терористите знаят, че изтеглянето им е гарантирано. Този акт не е акт на самоубийствен тероризъм. Те не планират да загинат в бой. Двама зрители от залата свидетелстват, че докато един от терористите презарежда оръжието си, върху него се хвърля мъж с бойни умения, на помощ се притича друг и така терористът е обезвреден. Но официалните власти не съобщават за това. Плененият терорист до момента не е показан. Кадрите дават основани да се заключи, че има две различни групи терористи. Първите са с многогодишен боен опит, обучавани от руски инструктори. Втората са арендувани таджики – тедзи, които официално бяха показани като извършители. Това не е "Вагнер", нито ИДИЛ, нито "Хамас". Които и да са, те говорят на чист руски.

- САЩ и Италия са отправили сигнали до Москва преди атентата. Можеше ли да се избегне?
- Такива сигнали наистина са постъпили, но никога не може да се твърди, че един атентат може със сигурност да бъде избегнат.

Една умна бомба, какъвто е терористът самоубиец, трудно може да бъде спряна.

В същото време, редица атентати, в това число и самоубийствени, са били и продължават да бъдат предотвратявани. Но за целта трябва ефективна работа на службите за сигурност и политическа воля, каквато аз не виждам. Нещо повече, директорът на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) Александър Бортников обвини САЩ, Великобритания и Украйна, че стоят зад атаката в концертната зала в Москва. Е, че кой друг?....Един ден преди това президентът направи същите внушения. Нито единият, нито другият не представиха конкретни доказателства, а по мое мнение няма и да представят. Защото целта им не е да идентифицират терористите, а да заздравят подкрепата на руското общество за украинската авантюра. Това просто трябваше да бъде изречено и беше достатъчно да бъде изречено, за да постигне целта си.

- Трагедията ще даде ли повод да се затегне управлението на Владимир Путин?
- След всеки атентат, независимо от държавата и режима, следва втвърдяване. Въпросът е колко време ще продължи и в какви обозрими срокове ще бъде възстановена законността, спазването на човешките права и гаранциите за гражданските свободи. Що се отнася до режима на Путин, той от първия си ден представлява едно непрестанно втвърдяване – никакви терористични актове не му бяха необходими, за да избие Ана Политковская и още пет нейни колеги от „Новая газета“, да ограничи правата на свободната преса, да наложи наказания за интерпретации на историята, различни от официалните. Нито пък да нападне Украйна в рамките на една пълномащабна кървава агресия. Но да - с този или без този атентат, управлението ще дърпа юздите все по-решително и ще затяга гайките все по-здраво.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слава на Русия

    59 17 Отговор
    А Путин е императора който е надеждата на нормалните.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 дядото

    36 9 Отговор
    в какво искате да ни убеждавате.тя русия от векове е живяла и оцелявала по този начин.помешчика,царя-бащица и пр.това е начин на живот и мислене,а и ние като запада се възмущаваме и натискаме да заживее по вашите стандарти.е няма да стане
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 любител

    42 7 Отговор
    ало танче и ти си толкова професор колкото и хакадемичето по сапуните е академик. хахаха предатели.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 любител

    42 12 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    истината е ча Б-я се напълни с предатели като теб краварче герберско.

    Коментиран от #9

  • 8 Абе, ей

    30 6 Отговор
    Скрийте го тоя динозавър ! Плаши!
    Каквато й физиономията, такива са й мислите. Видиотени!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 любител

    31 8 Отговор

    До коментар #6 от "Доротея":

    нещо си в грешка единствено краварите са тия които се месят навсякъде и искат всички да работят за тяхния имперски интерес.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 В белгород

    10 2 Отговор
    Са бият, на руска земя....

    Коментиран от #35

  • 13 Алекс

    5 14 Отговор
    Когда же этого бандита настигнет кара за все его кровавые преступления. Надо его кончать.

    Коментиран от #77

  • 14 любител

    20 5 Отговор

    До коментар #9 от "Истината":

    а какво ще кажеш за ингилизите на които се дупите че още от турско ни забиват ножа в гърба .

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Те са зализали

    3 14 Отговор

    До коментар #9 от "Истината":

    руския от много години и сега не могат да се примирят,че има хора,които открито ги разобличават.Те,всичко имат на лизинг,дори и семействата им са спуснати от бащицата.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Пешо

    24 4 Отговор
    Сина ми иска да учи национална сигурност в Софийския ,с преподаватели като тази се замислям какъв е смисъла .Тази е толкова далеч от истината ,че се питам от страх ли говори глупости или си вярва в тях .Ако си вярва в тях е доста страшно как промиват мозъците на децата .

    Коментиран от #29

  • 22 Путинофил

    7 15 Отговор
    1000 години крепостници.
  • 23 Тотална ревитализация

    2 9 Отговор

    До коментар #18 от "Империята на Zлото":

    на всяка рускиня,постъпила в болница.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ха Ха ХА

    3 1 Отговор
    e кой да бъде ? ХанъмЪтЪ.......в скута на Султана ли ?
  • 26 Димитър Стойков

    19 6 Отговор
    Тази из усилена госпожа,скъса сина ми за следните думи ( Русия е сила и ще бъде сила за разлика от Европа която е кученце на каишка на Сащ ) Те това е тази госпожа .
  • 27 ТаУмВзе

    12 4 Отговор
    Путин само ни е Проблемацията са! Всичко друго ни е Перфе да. Хахахахха Женица на име Татяна срещу Русия. Добре е соросоидчета. Хахаххаха
  • 28 Абе що се занимавате

    9 6 Отговор
    с глупостите на САЩ? Ако ги игнорирате, ако игнорирате всеки продажник и грантаджия, те няма да имат почва, Русия няма да ви е проблем и съсипани страни като Украйна, няма да има!
  • 29 Пешо,

    9 5 Отговор

    До коментар #21 от "Пешо":

    или ти,или сина ти сте големи шегаджии!!Да сте живи и здрави и прати сина в Москва,там е бъдещето на победителите и строителите на съвременна България!

    Коментиран от #40

  • 30 Хохо Бохо

    17 6 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    Бе те краварите маса народ непредизвикано избиха в Сърбия, Ирак, Афганистан, Сирия, Либия...ама ти не спря да ги почиташ и мучиш. Що тъй?
  • 31 Кресна

    13 6 Отговор
    Госпожо,вярваш ли си сама на всичките глупости които си изговорила ???? Готов съм на дебат с теб пред национална телевизия за да се уверят всички що за професор си ,ти готова ли си ?
  • 32 Прав си но...

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Механик":

    казаха,че за България,тоалетната хартия ще е безплатна за следващите 50 години...от там тази любов към русите.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 И Путин

    7 6 Отговор

    До коментар #12 от "В белгород":

    бомбардира собствените си граждани.Ако трябва,ще хвърли там и атомна бомба.Или ще слушат,или ще бомбим..
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 В.В.П.

    14 3 Отговор
    Путин ги подлудява..Ден и нощ.24/7..За да успееш в живота трябва да плюеш по Путин и Рф. ахаха..Преби ги като ууурви..

    Коментиран от #44

  • 38 Исторически парк

    13 3 Отговор
    А България се чуди как да се отърве от киро и кокоро
  • 39 Българин

    6 7 Отговор
    РУСИЯ Е ПУТИН, А БЪЛГАРИЯ Е РАДЕВ!
  • 40 Пешо

    14 1 Отговор

    До коментар #29 от "Пешо,":

    Искам учители които учат децата на истината и да знаят да мислят ,не които им облъчват мозъците .Навремето имах учител който по комунистическо ни оставяше да мислим и да изказваме мнението си и критикувахме открито социалистическия строй и никога не сме имали проблеми ,това сега в което живеем е хиляди пъти по зле от тогава и никой не ти дава право да критикуваш .Това ли харесваш ? А сина ми е българин и има право да учи в България с истински преподаватели които не смесват политическите си амбиции и симпатии в работата .И аз работя работа с хора ,но никога не харесвам или мразя нито ме интересува кой на коя политическа е симпатизант .Ако си разбрал е добре ,ако не ...съжалявам за теб .

    Коментиран от #69

  • 41 Програмист

    7 9 Отговор
    БЪЛГАРИЯ Е ВЪЗРАЖДАНЕ!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ивелин Михайлов

    19 6 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    Израел уби 30 хиляди деца, ама вие го подкрепяте и му пращате помощи нали 😉 що няма санкции
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Инженер

    5 6 Отговор
    Всеки месец дарявам половин заплата за оръжие за братската руска армия! Така вече 2 години!
  • 46 В.В.П.

    5 4 Отговор
    Окропите са в безизходица..Чакат някой транш да дадат на администрацията и за террористите..Много е тягаво..
  • 47 Баба Ванга

    5 6 Отговор
    Америка ке падне и ке се разпадне
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Историк

    7 4 Отговор

    До коментар #17 от "Истината":

    Великобритания първоначално е против Съединенито чак после се извърта да прави контра на русия 😆😅🤣😂😂
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Баба Ванга

    6 6 Отговор

    До коментар #52 от "Баба Ванга":

    Владимир ке освободи България от американско робство
  • 56 Учител

    9 5 Отговор

    До коментар #34 от "Перо":

    Русия освободи България от турско робство
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Гонзалес

    10 5 Отговор
    Не съм чел статията, но като гледам тая професорка (и тя била експерт по решаване на конфликти моля ти се...), единственият конфликт който може да реши е кой буркан с лютеница от мазето да се отвори за вечеря :))
  • 60 Русофил

    2 3 Отговор
    УВИ!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ПЪРВО НЕ Е

    10 7 Отговор
    БТАШКА А БАТЮШКА
    ВТОРО
    СЛЕД МАЙДАНА И АГРЕСИЯТА НА НАТО АРЕЩУ РУСИЯ / ОПИТА ЗА ПРЕВЪЩАНЕ НА КРИМ ВЪВ ВОЕННА БАЗА НА НАТО И ОПИТА ЗА ПРЕВЗЕМАНЕ НА ДНР И ЛНР ОТ УКРАИНСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ /ПОСЛЕДВА РЕАКЦИЯ НА РУСКОТО ОБЩЕСТВО И КОЛКОТО ПОЯЕЧЕ ГО НАТИСКАТ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЩЕ СЕ ВТВЪРДЯВА
    ТА ДА БЯХТЕ МИСЛИЛИ КАТО СКАЧАХТЕ И ПАЛИХТЕ СЕГА ЩЕ ПЛАЩАТЕ
  • 63 В.В.П.

    4 5 Отговор
    Плювнете по Путин и РОССИЯ ..!!.и ще ви тръгне в живота..
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 И каква е разликата

    3 1 Отговор

    До коментар #51 от "Наблюдател":

    между русия и България в това отношение?
  • 66 Пенсионер

    2 3 Отговор
    проф. Татяна Дронзина - преподавател в Катедра “Политология” към Философски факултет на СУ "Св. Климент Охридски", експерт по разрешаване на конфликти. Изненадан съм, че СУ поддържа финансово и руските емигранти в България, което се знаеше за Берлин например! Не обяснява ли това нежеланието и съпротивата на ръководството срещу въвеждането на безплатно обучение на студентите в този университет?!

    Коментиран от #70

  • 67 В.В.П.

    4 3 Отговор
    Професорка по решаване на конфликти.. Ахаха..Тива е шега от окроланд..
  • 68 Зеленски

    13 4 Отговор
    Ликвидира българите в Бесарабия .
    Забрани бълг.език в училищата,което означава че след 10 г.за българин няма да се чуе.
    Смени бълг.именс с украински.
    Гледах паспорт на българина Петър Владов от Одеса.Пише, националност украинец.Име Петро Владовски
    Подкрепящите Украйна са антибългари
  • 69 Пешо,

    2 7 Отговор

    До коментар #40 от "Пешо":

    тогава болшевиките боравиха със скоропоговорки от сорта.."скромноста,краси човека..." и т.н. Или,стой мирно,слушай и не се обаждай.Работи,плащай и храни нашите деца и колониите на болшевизма. Не намираш ли прилика,Пешо??Именно за това си в затруднение как да уредиш бъдещето на децата си.Дано успееш да се ориентираш правилно!

    Коментиран от #78

  • 70 Не след дълго

    1 6 Отговор

    До коментар #66 от "Пенсионер":

    президента ще носи руска фамилия,за радост на русофилските мечти.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 !!!?

    3 4 Отговор
    "Батюшката" - Тюрма на народите !!!?
  • 73 Сестри Унгария насъсква Сърбия

    7 0 Отговор

    До коментар #61 от "Истината":

    Световната история го твърди, а не последовател на Про100 Киро.
    Къде прочете това писмо мошеннико.Таковс писмо няма!
  • 74 Тома

    8 2 Отговор
    Аз пък се чудя на украинците как го търпят зиления.Прости ли са
  • 75 Доротея

    8 3 Отговор
    Абе тази рунтава леличка"специалистака" откъде я изкопахте?
  • 76 3.14К

    4 1 Отговор
    Поглеждам я Дроздина и не мога да прочета и един ред от това, което е казала.
  • 77 ЕТО ВСЕ

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Алекс":

    ПРО ЗЕЛЕНСКОГО... БРАВО!!! ХА-ХА-ХА!
  • 78 Пешо

    2 1 Отговор

    До коментар #69 от "Пешо,":

    Ти на моите деца не бери грижи ,Ами погрижи се за теб .Едното ми дете вече е уредило живота си ,получава 24000 евро на месец заплата в чужбина ,другото и ти ще намери своя път,но ти като те гледам едва ли ще го намериш с това мислене .
  • 79 Перо

    6 1 Отговор
    Това СУ стана соросистка пропагандна централа и вече не е ВУЗ! Кьораво и сакато стана “професор” за пропаганда на соросизма и джендъризма! Имаме най-много генерали и професори, на глава от войниците и студентите в ЕС! До 1990 г. СУ беше в първите 30 престижни места
  • 80 Ваня

    7 2 Отговор
    Ако всички бяха като Путин ,щяхме да живеем спокойно ....Да игнорираш държава като Русия ...това е безумие ...
  • 81 Перо

    6 1 Отговор
    Това СУ стана соросистка пропагандна и идеологическа централа и вече не е ВУЗ! Кьораво и сакато стана “професор” за пропаганда на соросизма и джендъризма! Имаме най-много генерали и професори, на глава от войниците и студентите в ЕС! До 1990 г. СУ беше в първите 30 престижни места в Европа, сега го няма в първите 800!
  • 82 Инна

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "Ксаниба":

    Русия е някакъв странен "потисник"!

    Дори в царска Русия повече бюджетни пари бяха изразходвани за националните покрайнини, отколкото за централните региони, а жителите на централните региони плащаха повече данъци.
    Оказа се, че средно на глава от населението в провинциите на Европейска Русия има 1,3 пъти повече преки данъци, отколкото в Полша; 1,6 повече, отколкото в балтийските държави; почти два пъти повече, отколкото в Централна Азия; 2,6 пъти повече, отколкото в Закавказието. Коренното население на Сибир плаща на държавата 10 пъти по-малко от руските селяни в същите региони.

    От 1868 до 1881 г.от Туркестан (Казахстан, Узбекистан, Туркменистан, Киргизстан, Таджикистан) в държавната хазна постъпват около 54,7 милиона рубли приходи, а за нея са изразходвани 140,6 милиона, тоест почти три пъти повече. Разликата, както е посочено в доклада на одита от 1882-1883 г., Туркестанската територия е "иззета" за "сметка на данъчните сили на руския народ
    Средно данъчното облагане на великоруските провинции в сравнение с националните покрайнини в края на този век е било с 59% повече. "Хазната взема повече от населението на центъра, отколкото му дава", призна п.х. Шванебах, основен служител на Министерството на финансите в началото на века.
  • 83 Перо

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "Перо":

    Смотаняк, защо ползваш моя ник?
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 7777

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    А ти Изрел подкрепяш ли?
  • 86 БЪЛГАРИН

    6 1 Отговор
    Не разбирам, ЗАЩО МОДЕРАТОРА МЕ ИЗТРИ!!!!!!!!
    Аааааа, да. Трябва да плюя Русия.
  • 87 буля

    0 2 Отговор
    То,да се чуди човек навремето защо махнаха царя.Винаги са имали цар,дори и днес,само името е друго.
  • 88 САТЪРА НА ХАНА

    3 1 Отговор
    ВЪВ ФИЛМА ЗА КОЙТО РОБЪРТ ДЕ НИРО ПОЛУЧИ ОСКАР , ЛОВЕЦА НА ЕЛЕНИ, ГЛАВНИЯ ГЕРОЙ Е ОТ СЕМЕЙСТВОТО НА РУСКИТЕ ФАШИСТИ В ДЕТРОЙТА
    .. ТА ТАМ МНОГО ДОБРЕ ОПИСАНО КАКВО ИМ Е БЪДЕЩЕТО - ДА ЖИВЕЯТ В ИМИГРАЦИЯ, ДА СЕ НАПИВАТ НА РУСКИТЕ ПРАЗНИЦИ И ДА ВИКАТ
    В ПИЯНСКА ИСТЕРИЯ," СЛАВА УКРАИНЕ"
  • 89 хахаха

    5 0 Отговор
    каква е тая "баташка", бе мисирлък?! Да не би да сте искали да напишете "батюшка"?
  • 90 Име

    0 0 Отговор
    Славяните ни мразят - щото имаме вродена анархия - е - то какво да имаме - слънце, вода, поле.

    Както и да е - Норд и Балтика може да си треперят от студ там.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Отец Сатанаил

    3 0 Отговор

    До коментар #53 от "Джон Маккейн":

    Трай си там в казана и без това имаш приятна компания,Мадлин Оолбрайт и Хенри Кисинджър,а дедо Джо се готви да ти идва на гости.
  • 93 гл. редактор

    1 0 Отговор
    Моля оправете си всички печатни грешки в текста - темата е сериозна, но като чета "дойките" вместо "двойките" става абсурдно... Има още няколко такива, коригирайте си ги.