Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Април, 2024 09:55 1 512 35

Руската "православна" църква се готви за геноцид и "свещена война" с Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • патриарх кирил-
  • владимир путин-
  • нато

Дори Владимир Путин не е нарекъл своята специална военна операция свещена война, въпреки че терминологичното нововъведение на Кирил, което напомня за кръстоносните походи и ислямския джихад, е напълно съвместимо с езика на Кремъл

Руската "православна" църква се готви за геноцид и "свещена война" с Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Подобно на Русия на Путин, Руската православна църква на патриарх Кирил, напълно са загубили духовната си опора и са отхвърлили всичко, което християнството твърди, че представлява, преди всичко вярата, че човек трябва да обича ближния си като себе си, пише професор Александър Мотил за The Hill.

На 27 март, само няколко дни преди много християни да празнуват това, което смятаме за централен елемент на християнската вяра - възкресението на Христос от мъртвите - църквата на Кирил прие програмен документ, който косвено, но безпогрешно одобрява убийствата, смъртта и геноцида. Нарича се "Заповедта на 25-ия Световен руски народен събор "Настоящето и бъдещето на руския свят"" — и представлява ужасяващо четиво.

Още новини от Украйна

Първа част е посветена на "Специалната военна операция", евфемизмът на Путин за неговото нахлуване и война срещу Украйна. Кирил очевидно отхвърля съвета на Исус, че нещата, които принадлежат на кесаря, трябва да бъдат дадени на кесаря. И защо не? Руското православие се превърна в централен компонент на пропагандата на Кремъл.

"Специалната военна операция (СВО) е нов етап от национално-освободителната борба на руския народ срещу престъпния киевски режим и колективния Запад зад него, водена от 2014 г. насам", се казва в част първа. "По време на СВО руският народ с оръжие в ръка защитава своя живот, свобода, държавност, цивилизационна, религиозна, национална и културна идентичност, както и правото да живее на собствена земя в границите на единна руска държава."

Читателите може да се чудят как една зле въоръжена малка държава като Украйна би могла да заплаши добре въоръжена, ядрена и гигантска държава като Русия и да я принуди да се защитава "с оръжие в ръка", така че да започне ограничена инвазия през 2014 г. и пълномащабна инвазия през 2022 г. Дори външнополитическите "реалисти" като Джон Миършаймър от Чикагския университет не биха направили такова абсурдно твърдение.

Читателите може също да се почудят как руските църковните лидери са стигнали до следното изумително умозаключение: "От духовна и морална гледна точка специалната военна операция е Свещена война, в която Русия и нейният народ ... изпълняват мисията на "Ограничител", защитавайки света от настъплението на глобализма и победата на Запада, изпаднал в сатанизъм".

Дори Путин не е нарекъл своята специална военна операция свещена война, въпреки че терминологичното нововъведение на Кирил, което напомня за кръстоносните походи и ислямския джихад, е напълно съвместимо с езика на Путин.

Тогава Кирил показва истинското си лице: "След завършването на СВО цялата територия на съвременна Украйна трябва да влезе в зоната на изключително влияние на Русия. Трябва напълно да се изключи възможността на тази територия да съществува русофобски политически режим, враждебен на Русия и нейния народ, както и политически режим, контролиран от външен център, враждебен на Русия."

Последните две думи са ключови. Пълното изключване е възможно само ако всички украинци бъдат или убити, или депортирани - тоест, ако Русия завърши геноцида, който вече извършва. Дори Путин не би могъл да представи по-добре това желание за масови убийства и война.

Но Кирил и неговите приятели не спират със свещената война и сдържането на "Сатаната". Те имат по-големи планове, както е отбелязано в част трета:

"Обединението на руския народ трябва да стане един от приоритетите на руската външна политика. Русия трябва да се върне към доктрината за триединството на руския народ, която съществува повече от три века, според която руският народ се състои от великоруси, малоруси (украинци) и беларуси, които са клонове (подетноси) на един народ, а понятието "руски" обхваща всички източни славяни. ... В допълнение към признаването и развитието във вътрешната наука, доктрината за триединството трябва да получи законодателна кодификация, като стане неразделна част от руската правна система. Триединството трябва да бъде включено в нормативния списък на руските духовни и морални ценности и да получи подходяща правна защита."

Обединението е код за унищожаване и/или асимилиране на украинци и беларуси. Имената им ще оцелеят, но техните езици, култури, идентичности и истории няма, тъй като са били погълнати от "великите руснаци". Унищожаването на "душата" на една нация по този начин е точно това, което Рафаел Лемкин, полският еврейски учен, който измисли думата геноцид, има предвид с този термин.

И така, ето как Кирил превърна Руската православна църква в антихристиянска слугиня на фашистката държава на Путин. Вместо отделяне на църквата от държавата, Кирил избра подчинението на църквата на държавата.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига бе

    31 17 Отговор
    " се готви за геноцид"

    Израел не се готви, а извърши геницид.
    Къде сте бе ми -си-ри??

    Коментиран от #9

  • 2 Къде ги намирате?

    24 11 Отговор
    Има ли още някой психопат, който не е умувал по темата, предполайки болните си фантазии.
  • 3 КОТарАК

    33 25 Отговор
    ква църква..от революцията в Раша няма църква! всичко е окупирано от КГБ-ФСБ там!тва е някаква сатанинска секта с езически обичаи и шаманизъм! ,,благославят,, там войниците , изровиха един адмирал-Ушаков и го разкарваха като панаирджийска мечкА из половин РФ..
  • 4 Руският поп Кирил милиционера

    32 20 Отговор
    публично нахока Резидента насред София, а вицето падна на колене да му целува ръце след, което раздаде хиляди бг паспорти на руските шпиони.
  • 5 Хотелите в София

    24 10 Отговор
    гъмжат от руски шпиони!
    Нещо се случва!

    Коментиран от #30

  • 6 Говори ми

    25 15 Отговор
    Копейките в Кремъл заради желанието си да помпят кремостните с фашизъм съвсем се самозабравят в приказките си и де факто свидетелстват срещу себе си
  • 7 Гориил

    10 30 Отговор
    Руската православна църква е най-голямата православна църква в света. Уверявам ви, че нито една от вашите прогнози няма да се сбъдне и няма да повлияе на каноничното разширяване на Даниловския манастир (резиденцията на руския патриарх). През последните 30 години почти всички азиатски и африкански епархии преминаха под юрисдикцията на Москва. Имаше време, когато Българската православна църква искаше да стане подчинена на Руската православна църква.

    Коментиран от #8, #12, #16, #23, #25, #28

  • 8 Бухахаха

    22 13 Отговор

    До коментар #7 от "Гориил":

    Кои епархии викаш??
    Африканска и Азиатска
    според тебе там какви православни живеят бели православни ли?
    Руската църква е един голям комунистически кенеф и ще бъде изключена от лоното на православието много скоро
  • 9 Това

    19 13 Отговор

    До коментар #1 от "Стига бе":

    Не оправдава антихристите на Кремъл. Злото си е зло. Аруската"църква" трябва да бъде изключена от православието.
  • 10 наложено мнение

    15 10 Отговор
    Fakti, абе кой от вас следи тези медии от Америка?
    Трябва да си голем отворко , или по скоро послушко и да ви казват какво да препредавате , като игра на развален телефон.
    Дайте мнение на някой от Европа , или от тукашните наши аналлизатори и полит.социолози.
    Има едни Факто и в Украйна , като вас и на 99.9% съм убеден, че папкате парички от навън , където се и хоствате за да съществувате в интернет пространството.

    Коментиран от #33, #34

  • 11 Човек

    21 15 Отговор
    Готви се? Че тя Русия извършва геноцид в Украйна от 3 века. Украйна много прилича на България - все я мачкат, но тя винаги оцелява.
  • 12 Любопитен

    18 7 Отговор

    До коментар #7 от "Гориил":

    Русначенцето тука без да иска е издал "генералния" план за ползването на православието от страна на кремълските милиционери и как ще превземат Африка и Азия с мисионери..а бе онзи вие навремето така им пращахте партийни секретари да ги обръщат в комунизма
    Сега по-голям успех ли ще отбележите или пак ще свърши като тогава?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 мда

    22 12 Отговор
    Сатанисти са превзели от вътре руската православна църква нямащи нищо общо с Христа и промиват мозъците на вярващите.
  • 15 nopнославни

    14 5 Отговор
    сатонисти
  • 16 Горилата

    17 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гориил":

    Отдавна е изплискала легена
  • 17 Урюрвкос

    7 12 Отговор
    кръстоносците който няколко дена след 27 март празнуват възкресението на Христос дават оръжия на Израел за да намали цивилните жертви на палестинците.... и това е официално заявление...нямам думи...боговете сигурно са полудели (филм 1980г)
  • 18 !!!?

    18 3 Отговор
    "Свещена война" !
    !!!?

  • 19 Буден

    13 2 Отговор
    Само вярата в семейството,рода и Родината ще ни запази!
  • 20 Пожелание

    7 20 Отговор
    Путин, гази лаещите бесни кучета наред !
    Всичките платени лъжци да се задавят в омразата си.
  • 21 Перо

    8 21 Отговор
    Режимът на Украйна е юдейски, а не християнски и той иска да създаде една измислена нация, /бандеровска/, която да противопостави на коренното население, на православието и съседна Русия! Да се направи тотално противопоставяне и разделение на украинския народ! Зеленски анулира и президентските избори, да не рискува режима! Вече този филм сме го гледали с македонизма в РСМ!
  • 22 3.14К

    5 14 Отговор
    Какво общо имат Вартоломей и Мотил с православната църква? В момента наркомана извършва истински геноцит спрямо УПЦ, като предоставя имотите и на измислената от Порошенко ПЦУ.
  • 23 Българска църква

    5 15 Отговор

    До коментар #7 от "Гориил":

    само иска да открадне Руската църква в София, защо всичко което има - се разрушава.

    Коментиран от #35

  • 24 Питин

    10 0 Отговор
    Гледа кат дЯти де са му изяли десерта
  • 25 реру

    25 3 Отговор

    До коментар #7 от "Гориил":

    "Руската православна църква е най-голямата православна църква в света..."


    Вярно е много голяма част от една организация, която си смени името, но не и методите...

  • 26 ятаган

    4 12 Отговор
    Професорът изобщо не забелязва омразата към руснаците в Окрайна повече от 30г. ....или омразата към руснаците , коята краварската пропаганда наложи в политиката на ЕС, обаче е написал цял чаршаф за руснаците , че не обичат ближния си (окраинците) ....айде да си гледат работата , даже не му дочетох статията.

    Коментиран от #27

  • 27 боздуган

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "ятаган":

    ше ядеш
  • 28 ОТЛИЧНИК

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "Гориил":

    Руската православна църква се управлява от Япончик т.е. така наречения Кирил, който е милиардер и член на КГБ. Изкарал милиардите си чрез контрабанда и шпионствал в Швейцария. С помощта на путин става патриарх, за да може да следи какво става в църквата и за да издигне путин в очите на слепите.
  • 29 Денят започва

    7 3 Отговор
    Стига с тия руски кьорфишеци, ами кажете кога ще се извие белият дим над нашия потаен Свети синод? Въобще какво става там - ни дума, ни вопъл, ни стон - и от храбри черноризци, и от смели журналисти ))))))))
  • 30 Денят започва

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Хотелите в София":

    В софийските хотели освен руски шпиони има и много други отзивчиви труженици и труженички. От тях ли черпиш тая секретна информация? ))))))))

    Коментиран от #31

  • 31 маю ка ти

    0 2 Отговор

    До коментар #30 от "Денят започва":

    видяхме там
  • 32 Сандо

    5 7 Отговор
    След като унищожиха християнството на Запад,сатанистите почти свършиха своето дяволско дело и в окраината.Сега се захващат и с Русия,последната истинска и солидна опора на православието в света.И един въпрос към стопаните на сайта:Преписвайки подобни материали не ви ли ппреминава идеята през ума,че вземате активно участие в унищожаването на българската църква?
  • 33 Сандо

    5 7 Отговор

    До коментар #10 от "наложено мнение":

    Никой не ги следи,просто от посолството им изпращам готовия материал за публикуване.Ако медиите не го направят,влизат в списъка за обнуляване.А кой иска в тия отвратителни времена да остане без препитание?Всичко е толкова просто и толкова гадно!
  • 34 маямски крокъдайл

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "наложено мнение":

    Вай Аллах, еврейчетата от The Hill станали пацифисти. Чудесата в божият свят не свършват.
  • 35 пиши

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Българска църква":

    нормално ПРОЧЕТИ какво си написал слято и ще разбереш че българската църква нищо не краде ПО документи си е нейна църквата