Last news in Fakti

6 Април, 2024 16:00 2 088 43

Петър Волгин: Сега се мразят, след изборите пак ще се прегърнат

  • петър волгин-
  • омраза-
  • избори-
  • прегръдки

Ако има нещо, в което участниците в доскорошното коалиционно управление да са майстори, това е лъготенето. Основната цел на евроатлантическите партии, които до вчера управляваха, е да управляват отново

Петър Волгин: Сега се мразят, след изборите пак ще се прегърнат - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Много е забавно да наблюдаваме как се държат в момента едни към други довчерашните коалиционни партньори. Докато не стана ясно, че ротацията се проваля, те си бяха безкрайно мили и драги. Говориха си на галени имена, смееха се заедно, управляваха заедно, Конституцията промениха заедно, ходеха си постоянно на гости в кабинетите, седяха си в скутовете, кафенца и други напитки консумираха заедно, изобщо пълна коалиционна идилия. Сега обаче ще има избори и се налага публичното поведение, както и говоренето да бъдат тотално променени. Например ПП-ДБ, които отдавна са пример за абсолютна принципност и които след избори винаги изпълняват всичко, което са казвали преди избори, доскоро ни обясняваха как Делян Пеевски е незаменим фактор в кардиналните им реформи и се е променил за добро. Днес обаче разбираме, че Пеевски бил най-голямото зло. Забележителна метаморфоза в отношението наистина. Бъдете сигурни, че през следващите дни ще се нагледаме на още много такива промени.

И тук трябва да бъде казано нещо много важно. Всички тези лупинги от типа „обичам го – не мога да го понасям“ нямат нищо общо с искреността. Нито обичта е истинска, нито омразата. Ако има нещо, в което участниците в доскорошното коалиционно управление да са майстори, това е лъготенето. Основната цел на евроатлантическите партии, които до вчера управляваха, е да управляват отново. Затова и в предизборната кампания ще залъгват електоратите си със заклинания какви непримирими противници са, а веднага след изборите ще се сглобят отново. В името на евроатлантизма разбира се. Всъщност това, в което въпросните партии са напълно искрени, е желанието им да се докажат като абсолютно безпрекословни изпълнители на желанията на чуждестранните партньори. Даже има вътрешно съревнование между тях кой да бъде признат за най-верен евроатлантик, което е доста оспорвано и ту един от участниците в него излиза напред, ту друг облича жълтата фланелка, за да я свали скоро в полза на третия. Ако използваме политически некоректен език, ще трябва да кажем, че става дума за състезание по слугинаж, каквито състезания сме виждали доста често в различни политически периоди по нашите земи.

Но да не отиваме назад в историята и да останем съсредоточени в съвременността, която също ни дава достатъчно поводи за размисъл. Да вземем например вчерашните консултации при президента Радев. Много весело беше да гледаш поведението на великите конституционни реформатори от ПП-ДБ, които като чуха състава на служебния кабинет, се обидиха смъртоносно и излязоха с посърнали лица. По подобен начин се държат онези тийнейджъри, които към природно обусловения хормонален дисбаланс са прибавили и преяждане с пици. Наистина е забавно да гледаш как основните автори на конституционните промени сега въртят очи, правят се на разсеяни и категорично отказват да се сетят кой е предложил тази или онази глупост. На всички вече стана ясно, че въпросните промени, особено тези в частта за съставяне на служебния кабинет, са сбор от фундаментални глупости и затова е напълно естествено авторите на този конституционен буламач сега панически да се отричат от бащинството си.

Ако изобщо може да има нещо хубаво в цялата тази нелепа политическа ситуация, то е, че сглобчестото правителство отиде в историята само девет месеца след създаването си. Тези хора сътвориха доста глупости в областта на вътрешната политика, но по-опасното е, е притежаваха целия потенциал да нанесат непоправими беди на България и в областта на външната политика. Лидери на големи европейски държави като Еманюел Макрон, както и лидери на ЕС като Урсула фон дер Лайен, не спират да повтарят как в Украйна трябва да бъдат пращани още пари и оръжия, а по-лошото е, че вече открито призовават там да бъдат пращани и войски на НАТО. Ако г-жа Урсула попита директно правителствените ръководители на държавите-членки на ЕС кой иска да прати свои войски в Украйна, нали се сещате кои са тези, които първи ще вдигнат ръка, кои първо ще скочат да демонстрират верноподаничество. Сглобчестият премиер ще бъде този, който ще побърза да заеме първото място на стълбичката на подмазвачите.

Ето защо е много опасно на такива хора да се дава власт. Те ще я използват не за да защитават България, а основно да демонстрират послушание, много често в ущърб именно на България. Имаме редица примери в историята си за бездарни и самовлюбени политици, които са ни причинявали национални катастрофи, защото са мислили само за себе си и за интересите на чуждите си господари. И затова имаме нужда от държавници, които да мислят за България, а не да обитават измисления свят на евроатлантическата еуфория.

Коментарът на автора е за предаването "Политически НЕкоректно" на БНР


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 126 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Коко

    60 65 Отговор
    По скоро разиграват долнопробен театър.А и ги държат с компромати понеже са доста корумпирани.Не съм сигурен дали си мислят че някои й им вярва.
  • 3 Сталин

    67 64 Отговор
    Представете си какво ще бъде написано след време в учебниците по история на България,за така наречения демократичен период,децата ще научат че това е било период на упадък,икономически, социален,индустриален , повсеместна корупция и морална и нравствена деградация на населението,което е довело до смъртта на 3 000 000 българи,най големия геноцид в историята на България,представете си срама ,шока и ужаса у децата когато прочетат и научат че от Посолството са правили сглобки от Тикви, Прасета и Простокирчовци да управляват Държавата и също че техните родители са гласували за партии които са им обещавали евтини банани,защото за българина Банана е символ на "свободата" и " демокрацията .
  • 4 Българка

    72 74 Отговор
    Питам до кога в БНР ще има трибуна за прокремълска агитация? И също днес от Копейкин стана официално ясно, че Волгин е поканен за листата на Израждане. Та в тоя ред на мисли питам защо от СЕМ получават заплати?

    Коментиран от #13, #37

  • 5 Волга

    69 54 Отговор
    Нали сте срещу ЕС И НАТО ?????
    А ще ставаш евродепутат ????
    Ако беше в Раша отдавна да си в Гулаг мамин сладък
    Радвай се че си тук и те търпим още ..,
    Предател си и заслужаваш само презрение
  • 6 мара

    68 63 Отговор
    Браво Волгин, един от истинските журналисти !!!!!!! Сглобката са проукраински профашистки нагли мутри, обсебили цялата държава , експлоатират народа и за това ще им теглят шута !!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Драги русофили

    66 55 Отговор
    Живяли сме в руският мир
    Всеки петък руски филм
    Щяхме да ставаме съветска република
    Правихме манифестация под радиационен облак от Чернобил - за да е велика партията
    Стига толкова
    Който иска още .
    Да пътува

    Коментиран от #43

  • 9 Факт

    27 57 Отговор
    Тук е прав, защото цирка с "омразата" който разиграват ПП, ГЕРБ и Радев е само за пред народа, всъщност те играят всички в отбора на Кремъл, тъй че Волгин казва истината, макар и че тя значи нещо друго - след като мине шоуто се прегръщат празнувайки победата си над българските интереси.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Вярно е

    38 41 Отговор
    Активизирали са старите опорки колко е лош бацо тулупа, ще се борим с модела пеевски, ще чегъртат пак борисов... И след изборите отново ще направят коалиция с мафията за да прокарат така нужните законодателни промени. След което пак ще са изненадани, че мафията им е дръпнака килимчето под краката. Тия хора са или много прости, или корумпирани. Без значение кое от двете е, нямат място в политиката.
  • 12 Слушател

    53 39 Отговор
    Волгин - вън от ЕС!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    40 41 Отговор
    Много ли е мърдал Ристю, докато е седял в скута на Шиши, че такива нескопосани промени в Конституцията е направил? Защо е правил промени, които ще минат, защото Шиши ги одобрява, а не защото са правилни? Вярва ли някой, че е неволна грешка, дето ще вземат по две заплати депутатите? След като АлЙо е евродепутат, с какво е по-лош Волгин?
  • 16 ...„от МЕН ТОЛКОЗ”...

    8 9 Отговор
    ...а някои разправят
    Че нямало ефект от
    Радио цоонния фон ОТ
    Катастрофата в ЧЕРНОБИЛСКАТА аец
  • 17 Разбирач

    42 28 Отговор
    Волга, то и ти мразиш европейските ценности, но си готов да се "жертваш" за евродепутатче и да прибираш 20 хил еврака.

    Коментиран от #28

  • 18 Българин

    6 50 Отговор
    Единствената прична ГЕРБ и пипидебилите да се прегърнат, са такива продажници, како петър потомакски!
  • 19 един

    42 28 Отговор
    Ох милият той,"загрижил" се за коалиционните партньори,не може да им търпи "лицемерието и преструвките, и затова е най-добре да отиде при тия дето ежеминутно ги плюе, в Брюксел!Нямам думи как да го опиша тоя пълен идиот!

    Коментиран от #39

  • 20 Анонимен

    41 19 Отговор
    Волгин, жената до него се борят да бягат в Брюксел. Дават си паеите по БНР, то хвалебствия, кати са наивни избирателите им на волгин, жена му. Те си живеят на ваш гръб, получават 5 цифрови суми, а вие яжте сол и боб с леща и за салата коприва с глухарче.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бамбука

    41 19 Отговор
    Има ли по-голямо лъготене от това - братски народи, един народ ....и други подобни дивотии и няма да нападаме Украйна и хоп .......целия свят видя "честните" очи на "братята". Ех, Волгин, да беше мъж, та да се чуди човек на лакърдиите, а то п................
  • 23 За да не стане така

    18 42 Отговор
    гласувайте за Възраждане! Единствената неопетнена партия в България!
  • 24 зевзек

    31 13 Отговор
    сега говориш глупости и фантасмагории Волгин, след изборите ще си евродепутат с 20 000 евро заплата
  • 25 нннн

    15 26 Отговор
    Всяко л... с вълшебната дума ,,евроатлантическо" се превръща в злато. Каквито и мръсници, лъжци, измамници и предатели да са в Сглобката, щом са евроатлантици, са най- подходящите да управляват.

    Коментиран от #26

  • 26 Знаещ

    25 11 Отговор

    До коментар #25 от "нннн":

    Точно обратното - най-гну сните комунисти и агенти на Държавна сигурност, използват евроатлантизма, за да се наместят сред читавите хора, да се смесят с тях и да размият представата какво е той, с цел напълно да го компрометират.

    Затова имаме руски слуги като Радев и Боко, които се пишат "натовци" и "евроатлантици".

    Коментиран от #27

  • 27 нннн

    14 8 Отговор

    До коментар #26 от "Знаещ":

    Нали за това говоря! Каквито и гнусни комунисти, фашисти, човекоядци и всякакви да са били, щом се пишат евроатлантици, се превръщат в елит, в цвета на нацията. Абракадабра.
  • 28 Калина

    7 16 Отговор

    До коментар #17 от "Разбирач":

    Аз Пешо не го пускам да ходи в Брюксел!Там ще му сменят пола!И ще го хранят със щурци,горкият.

    Коментиран от #31

  • 29 МЪРШШШШШ

    7 8 Отговор
    БЕ!!!
  • 30 ха ха

    6 14 Отговор
    И какво лошо да изпратим войски в рамките на НАТО?... Или храним армия за да си отглеждаме пРезиденти и депутати?
  • 31 ха ха

    7 11 Отговор

    До коментар #28 от "Калина":

    На Пешо полът му вече е сменен...или поне сексуалната ориентация!
  • 32 До бедняшката русофилска иzмет

    6 11 Отговор
    20 000 евраци виждали,ли сте?Аа?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Тома

    14 5 Отговор
    Ако някой мисли че Волгин е излъгал да си посипе главата с пепел.За соросоидите говоря
  • 35 Абсурдистан

    5 9 Отговор
    Е все пак не са като Волгин - да мразят България.
  • 36 Интереса клати Феса!

    1 1 Отговор
    Интереса клати Феса! А той е Общ!
  • 37 Стига с това Про!

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Стига с това Про! Антибългарска!
  • 38 Люти самодейци

    6 2 Отговор
    Театро играят, "Многострадалната Геновева".
  • 39 друг

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "един":

    Като немаш думи, не се обаждай!
  • 40 Баш майстор

    2 4 Отговор
    Пак ти се е разхлопал деференциала ще го притегнем с големия ключ.
  • 41 Шаран БГ

    4 3 Отговор
    Няма " нищо лошо" да засилим български мъже в Украйна !! Те тогава на руснака му е "спукана раб,тата" !!
    Лошото ще се изсипи върху моята и Вашата / № 30 "ха ха"/ глави малко по-после !!
    Кратка история : в 41-ва Б. Филов само "обявява" война някому.. А зимата 43-44 -та година 4070 убити, над 7000 ранени и около 13 000 сгради в руини от бомбите на сегашните ни проятели !!
    Ум царува, ум робува , ум патки пасе !! Хубава поговорка, ама кой да я проумее.............че и да се поучи !!
  • 42 Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬

    1 0 Отговор
    След като Троянското магаре Волгин, оваканти про-рашиското лоби от превзетото ни БНР, като отиде на гурбет в омразната му Европа за да печели евра като про-рашиската Ел Йо, БНР остана подвластно на Великова и лобито на Прокопито. Дано поне Евро-парламента да приеме закон, който е рашист и подкрепя гнусното плешиво джудже, да му се плаща в рубли по стандарта на рашиската държава...
  • 43 Бай Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Драги русофили":

    Ми то сега не ли е същото всяка събота про-рашиска агитация, всяка неделя Шарлатано-комуниска агитация, Телевизиите всеки ден същото, само дето Дикоф изповядва и Череп агитация...