Last news in Fakti

8 Април, 2024 13:54 2 638 58

Андрей Киряков: Изглежда българите избираме да живеем в мафиотска държава

  • кражба-
  • насилие-
  • убийство-
  • мафия-
  • престъпност-
  • крими-
  • българия-
  • мнение

Не знам, кога най-накрая в България ще разберем, че не бива да се краде. Да разберем, че не е хубаво да се краде, каквото и да било

Андрей Киряков: Изглежда българите избираме да живеем в мафиотска държава - 1
Снимка: Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Задържането на шефката на агенция „Митници” Петя Банкова е поредното посегателство срещу човек, който се е опитал да направи нещо за нашето развитие като държава. Такива хора, които си въобразяват, че България може да стане редовна европейска държава, със щастливи, спокойни и благоденстващи граждани, тук не срещат подкрепа. Независимо дали говорим за Димитър Бербатов, за Ренета Инджова или за Петя Банкова и за всички личности, които искат европейски път на развитие на България, искат спиране на кражбите и корупцията, те не са толерирани на държавно равнище, нито срещат достатъчно подкрепа от гражданското общество. Това каза и разследващият журналист Слави Ангелов в последната му телевизионна изява, че се притеснява колко слабо реагира обществото по важни обществени проблеми, колко не активни сме все още, след толкова години свободно развитие на страната.

Ама, да изчакаме обвиненията на прокуратурата, да чуем решението на съда, преди да се произнесем по казуса... Няма какво да чакаме, казусът е ясен. Контрабандни канали са създадени още по времето на социализма и покровителствани от ДС тогава, съществуват и до днес и са покровителствани от държавни служби като ДАНС и други подобни. И всеки, който застане на пътя на тези огромни незаконни средства, който се разпределят след това по съответните канали, бива отстраняван и наказван. Такъв е и поредният случай с новата невинна жертва Петя Банкова, която в момента лежи в следствения арест. Какво ли изпитва в момента тази жена, какви ли мисли минават през главата ѝ в безвремието на затворническата стая? Помислете как ще се почувствате вие, ако ви обвинят и задържат, за това, че сте се опитали да си свършите работата. Как ще се отнасяте след това към тази държава, а и към всички около вас?

Не знам, кога най-накрая в България ще разберем, че не бива да се краде. Да разберем, че не е хубаво да се краде, каквото и да било – пари, време, имоти, касетофони от колите, или децата от другия родител. Това е една от Божиите заповеди – „Не кради.” Разберете скъпи съграждани, кражбата, както и лъжата, на пръв поглед нещо не толкова страшно, е голямо престъпление, наравно с убийството, както е казано в същите тези десет Божи заповеди.

Западното, европейското, общество се гради на доверие. Цивилизацията се изгражда върху доверие. Да, много лесно е да излъжеш такива хора, и ние тук с насмешка казваме, че са големи балъци. Големи балъци са наистина, защото те си вярват. А ние тук се лъжем, крадем се и не си вярваме. Така България се превръща в едно ориенталско блато, където никой не смее да направи нищо и ли да подкрепи някой, за да не си развали рахатя и само гледа сеира на тези, които се опитват да направят нещо. Чудесна картинка, само че не се връзва с Европа, с която не искаме да имаме граници, или искаме да имаме граници, по които да не ни спират.

С нашето бездействие подкрепяме мафията. Защото да се върна пак на Божието слово – злото иска от нас единствено нашето бездействие, иска да не му се противопоставяме. Не реагираме ли на злото, не му ли се противопоставим и то се разраства и обхваща все повече и повече. Ако искаме да има България, трябва да бъдем смели, активни и отговорни. Иначе губим България.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    42 9 Отговор
    Само Народния съд може да раздаде справедливост.

    Коментиран от #6, #25, #46

  • 2 Някой

    35 24 Отговор
    Абе, и тая е набъркала в кацата с меда. Всеки отива на този по ст с такива намерения. Чисти няма.

    Коментиран от #44

  • 3 честен ционист

    16 16 Отговор
    Ганчо само се залъгва, че може да избира нещо друго освен, кога да си спести мъките в държавата на мафиотите.
  • 4 пъпъ и дъе.бъ

    27 14 Отговор
    и археолози пратиха да бранят айдукинята! Нали е от наШте...................
  • 5 Да, бе

    31 14 Отговор
    Решила да направи нещо за държавата, пък направила за себе си... Типично по нашенски. Между другото защитата на престъпниците е прерогатив на адвокатите...
  • 6 Внимавай какво си

    11 12 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    пожелаваш комунистче бедно и гладно! Ще дойде но няма да е от вашите! Оди да те оп..ра..вят талибаните не ръси "мозък"!
  • 7 бандерОвските колони се точат мазно за

    4 3 Отговор
    рамазаня , а под строя се вряка и кряка нетърпеливо и ораторски . ама съда не скача по заповед и нааасрал се да иззпусне присъдата , както под команда . 15 години ще умуват и ще си чешат ушите . хахахаха
  • 8 Пич

    23 6 Отговор
    Превеждам:
    - Кога най после ще спрете да крадете вие , за да можем да крадем ние ?!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Киряк Археологов

    15 9 Отговор
    Тоя от коя пирамида го изкопахте?? Ъ пепейци и дебейци??? Той ще ми налага "мнение"?!?!
  • 12 ИНЖ1

    23 5 Отговор
    Като че ли Петя Банкова е ВИНОВНА до доказване на противното???? Това говори за медийна атака.

    Коментиран от #52

  • 13 Малиииий

    11 9 Отговор
    Активистите на ПП сериозно се активираха, че даже и тук налазиха! Ами, г-н археолог, как ще обясните срещата на г-жа Банкова с контрабандиста Стефан Димитров в хотела на Вальо Златев в Правец, заснета с камери? Айде, да кажем че инструктирането на служители на АМ да работят с Димитров са долни инсинуации, а останалата част?

    Коментиран от #18

  • 14 БеГемот

    14 1 Отговор
    Чипа е сбъркан.....никой на никого не вярва....тука трябва направо героите на Марвел да се намесят ...или извънземните...думата е поквара!
  • 15 Дам

    16 3 Отговор
    Много точна статия... Описва идеално пълното абдикиране на обществото от своите интереси и вакуума, който е зает от мафията... Не се вижда светлина в тунела и то не заради крадците, а заради обществото, което ги толерира
  • 16 ТаУмВзе

    3 10 Отговор
    От кога робите на краварската колония имат Избор? Щото около 2,5 милиона се Евакуираха за да пращат кинти за Кражбалъка Тук. Са Бонус и Война ни набутаха де.

    Коментиран от #22

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 не бе, не са говорили за контрабанда

    8 6 Отговор

    До коментар #13 от "Малиииий":

    само са и ПОСО4ИЛИ ПРАВИЛНИЯТ 4ОВЕК ЗА ШЕФ НА МИТНИЦАТА НА ЛЕСОВО И ТЯ ГО Е НАЗНА4ИЛА! Па може и на кавалк да им е свириила на двамата в хотела в Правец заради добрата сделка!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Сливенския женски затвор

    6 8 Отговор
    Надяваме се госпожата да пристигне скоро, защото закъсахме с контрабандата на цигари! Тия без бандерола свършиха!
  • 21 Kирил

    7 2 Отговор
    Кражбата ни е национална черта още от хан Аспарухово време
  • 22 Хаха

    14 5 Отговор

    До коментар #16 от "ТаУмВзе":

    Че то все сме си роби. На гурци, на турци на руснаци, сега на краварци. Ние си градим уникалната история. Да живее Баце, Шиши и Корчо! Слава на мафията при соца и при демокрацията. Тя е все една и съща! Държава няма от 09,09,1944. Коминтерна изби елита на нацията и се пръкна само партизански боклук! Та до днес!
  • 23 🍒🥦🥬🥑🍌

    11 3 Отговор
    Най големото зло за българите са… българите, Господ да слезе, Исус Христос да слезе нема управия, ке биде разпнат и от “елита” и от народа.

    Когато 500 000 млади хора обсадят Народното Събрание обявявайки гладна стачка до смяна на корумпираните , Нов Ден ще бъде.

    Коментиран от #26, #29, #55

  • 24 Киро ПРОСТОТО

    6 5 Отговор
    Глей ся, квош ви кая! Който назна4и наш Кокорко все е голяма работа! За шеф на НАП ве4е 3 години е един Спец, Шампион по крадене на ДДС, а па оти тогъз на де тури за Шеф на Митниците Котрабандистка? Ами то е все едно и също! Ха-ха-ха!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Така е

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "🍒🥦🥬🥑🍌":

    трябва младите да излязат и да викнат "Свобода за контрабандата!"
  • 27 Човек с очи

    13 5 Отговор
    "новата невинна жертва Петя Банкова" е излъгала следователите още от началото на задържането си, като е казала, че не познава подозиваните в конрабанда, а после се оказало, че има снимки с тях на почивка.
    Така че лъже "невиннат жертва", както и Андрей Киряков (авторът на горното). Интересно ми е, каква е била нейната печалба, и каква е тази на "защитника" и.

    Коментиран от #36

  • 28 БСП за България и Радев

    8 7 Отговор
    Така е! Докато 30% от имащите право на глас, избират избират нацистката сглобка ГЕРБ - ПП-ДБ - ДПС, вечно ще е така, докато другарят Путин не ни денацифицира и освободи

    Коментиран от #32

  • 29 Човек с очи

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "🍒🥦🥬🥑🍌":

    Кой иска да си губи времето с това? И кой да го научи, че си струва ?
    500 000 млади вече са си гласували, с краката си, и са в други държави.
  • 30 Ще разберем

    9 2 Отговор
    Само когато се изчисти съдебната система от наши хора.Когато за съдии и прокурори се назначават морално чисти хора и когато се въведат драконови закони за кражба, такива като по времето на Крум Страшни.Изглежда само от това разбираме!

    Коментиран от #45, #47

  • 31 само Фактите

    13 4 Отговор
    1. Специалните разузнавателни средства, разрешени от съда показват десетки снимки на Двамата Контрабандисти, баща и син с "кристално 4истият" Главен секретар на МВР, с които той яде пие, ходи по курорти и празненства, дори показват 4асовника за 50 000 лева, който той е полу4ил от тях. /надали е духал "супа" заради него/ Факт е 4е той е назна4ен не да полу4ава подаръци за десетки хиляди лева от хора, като тях, а да им преси4а каналите и да ги вкарва в затвора. 2. Шефката на Митниците е засе4ена със същите рарзузнавателни средства, да води задушевен и продуктивен разговор със съшите двама контрабандисти в наро4на среща в град и хотел, дале4 от работното и място, от местоживеенето и, и мястото където живее майка и, което напълно изклю4ва слу4айна среща. На срещата е записан разговор в който двамата настояват техен "4естен" 4овек да оглави Минтни4еското бюро на КПП на турската граница, от където минава контрабандата. Факт е 4е след този задушевен разговор тя е назна4ила същото това лице, 4овекът на двамата контрабандисти! 3. Същите са посещавали и министъра на МВР, Бойко Рашков в кабинета му, за да го имформират за незаконни действия на Бойко Борисов! Т.е. Само това успя да измисли Рашков за да се оттъве от ареста, но това е само за сега. 4. Сега се пита, кой е идиота, който ще каже 4е в слу4ая имаме "борба с контрабандата"? Ха-ха-ха!
  • 32 вси4ко хубаво, но до момента в който

    5 3 Отговор

    До коментар #28 от "БСП за България и Радев":

    намеси товарищь Путин и "освобождение"!
  • 33 тая като я гледам

    6 5 Отговор
    не само е контрабандистка, ами е и К..........ВА
  • 34 Факт

    5 1 Отговор
    Поета го е казал:
    -Аз уем си даем, ако от българский род стае народ!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 е голяма работа...

    3 4 Отговор

    До коментар #27 от "Човек с очи":

    послъгал малко, тя послъгала малко, покрали малко........голяма работа! Гледайте по-положително на нещата! Важното е 4е крадците ве4е са от наште! Ха-ха-ха!
  • 37 странно

    5 4 Отговор
    откакто дойдоха ПП-ДБ на власт, парите за Археология спряха напълно, но парите за Археолозите / правилните/ се увели4иха! Нещастна България! Ха-ха-ха-ха!
  • 38 Андрей Първозванни

    3 3 Отговор
    Рдвайте се 4еда мои, Промяната дойде и в Нашата Родина с лъжи на килограми, кражби за милиарди и пици с кристали! От сега нататък Божието Богу, Кир4овото и Асен4овото си е тяхно!
  • 39 не разбирам какво не разбирате...

    7 4 Отговор
    Асен, който е съден в Лондон за мащабна измама на съдружниците си, за 9 милиона паунда, не назна4и ли за шеф на НАП, куторис4ето Спецов, който преди няколко години е продал фирмата си със 1.3 милиона неплатени данъ4ни задължения на безимотен и неграмотен гражданин, като е ощетил държавата със същата сума? Да то4но така, Асен назна4и същият този ДДС измамник за шеф на НАП, което е уникален абсурд, абсо;ютно невъзможен в никоя друга страна. Защо в такъв слу4ай Асен да не назна4и за шеф на Митниците няккава госпожа, която да сътрудн4и и известни контрабандисти?
  • 40 Съкращения

    6 4 Отговор
    ПП = Педе раст ка Пор но графия

    ДБ = Де бил ни Бан дити
  • 41 ПОЗОР!

    5 4 Отговор
    Главният секретар на МВР - овъргалялият се в престъпна дейност срещу обществото и държавата Живко

    Коцев още ли е Главен секретар начело на МВР!? Няма ли министър на МВР, който незабавно да уволни

    престъпния червей, който е начело на професионалистите в МВР!? Няма ли честни кадри в МВР, които да

    протестират срещу престъпния червей начело на МВР??!
  • 42 ХАХАХА

    7 6 Отговор
    Ами затова и не се бездейства.... Кирчо-Кокорчовците на топло за 20-30 години и тогава по островите...
    Време е да се спасим от наглите и безочливи мошеници. ;) И ако прокуратурата не си свърши работата - ние ще го направим - НЕ ГЛАСУВАЙТЕ С МАШИНИ! Гласът ни няма да бъде отчетен такъв, какъвто е!
  • 43 МАФИЯ

    6 3 Отговор
    Това е точната дума.

    Големият проблем е, че МАФИЯТА Е НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА.

    Още по-големият проблем е, че МАФИЯТА НАЧЕЛО НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА Е ОРГАНИЗИРАНА ОТ СЪЮЗНИЦИТЕ от НАТО, НАЧЕЛО със САЩ!

    МАФИЯТА Е ДЕЛО НА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО В СОФИЯ.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Засега

    4 3 Отговор

    До коментар #30 от "Ще разберем":

    Единствено съдиите са по-малко засегнати от МАФИЯТА, която управлява България по СГЛОБКА от посолството на САЩ в София.

    Затова е и големият напън на ПП/ДБ за пълно и дългосрочно овлядяване на съдебната власт!!!!

    По заповед от американското посолство в София!
  • 46 Мечтай си!

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    .....Последните да станат първи! Защото точно такава "справедливост" раздаде Народния съд!
  • 47 Ти да видиш

    4 3 Отговор

    До коментар #30 от "Ще разберем":

    В този ред на мисли и политическата ни система трябва да се поизчисти, ама ще останем без такава.
    Но виж... липсата на ПП и ДБ от нея е едно добро начало. ;)
  • 48 Честен Пенсионер

    8 3 Отговор
    Сниман главен прокурор с издирван топ престъпник ...НИЩО!Сниман Директор Митници с човек ,който следва да комуникира с главен секретар в отговор на растящата корупция и контрабанда...спретват акция ,като за филм и АРЕСТ!Ако това не е МАФИЯ,кое е питам?Казал съм на децата си въобще да не се връщат в тоя помия.
  • 49 Пенчо

    2 5 Отговор
    Тези, които избират, няма какво да избират! Затова много хора не ходят на избори. Предлагат ни престъпници -избираме престъпници!
  • 50 ДАН$

    2 3 Отговор
    разбойкУ ПР€КАЛИ, ПО$€ГНА НА НАШ€ МОМИЧ€ (от гр. ПРАВЕЦ ,И НЕ ТОЛКОВА ДАЛЕЧНА РОДНИНА НА ДРУГАРЯ ЯНКО ОТ ПАРТИЗАНСКИЯ ОТРЯД "ЧАВДАР")!!!
    ТО ВЯРНО ,ЧЕ кирчо -ТЪ ПО ТО и О КО КОР КО го АРЕСТУВАХА, НО НАШАЯ П€ТЯ $Д€$Ь НИ ПРИ Ч€М?!?
    ТАК Н€ ПОЙД€Т, ЭТОМУ Н€ БЫТЬ!
    Н€М€ДЛ€НО П€ТЮ НАДО О$ВОБОДИТЬ!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ама не е виновна милата, естествено..

    6 3 Отговор

    До коментар #12 от "ИНЖ1":

    тя само е сложиила за шеф на Митница на Границата с Турция, един "експерт" за когото са лобирали, настоявали и убеждавали Баща и Син Контрабандисти! Къде тука виждате вина? Както казва Денков, каквото като са му дали подарък за 50 000 лева едни контрабандисти с които той гуляе редовно и многократно? Нали? Главният Секретар на МВР не знаел 4е са контрабандисти, той затова взимал подаръци от тях, а ако е знаел нямало е да взема! Тоя исиот ли е или нас прави на идиоти! Аз да не знам кои са контрабандистите е нормално, вие да не знаете също, ама министъра на МВР Рашков, Главният Секретар на МВР и Шефката на Митниците да не знаят кои са контрабандистите е ве4е подигравка с целият БГ народ!
  • 53 инж. Ганчо Илков

    6 2 Отговор
    Малко, да не кажа в последно Време въобще не се говори за Съвместния между БКП и ДС "Скрит Транзит". Изнасяха се срещу Валута, Оръжие за Алжир и "Народно Освободителните Войни" на страните от Третият Свят, Наркотици, Контрабанда и други Забранени Стоки. Даваше се Свободно Движение на Изявени Престъпници издирвани от Интерпол. "КОРЕКОМ" се пълнеше със Западна Стока, но само за "Наши" Хора. Със "СКРИТИЯТ ТРАНЗИТ", се покриваха Разходите от Непазарните Производства на "Тежкото" Машиностроене. Полезните Изкопаеми се Разработваха по Губещи Съветски Технологии и се изнасяха Приоритетно за Страните от СИВ. В същото Време на "Народа" се Вменяваше как Партията провеждаше Безплатно Лечение и Образование (с недостиг на Материално Техническата База), как ще Достигнем Светлото Комунистическо Бъдеще. Така, че в България, след 9.9.1944 година под Крилото на Партията се Лъжеше и Крадеше. Правеше се Едно, Вменяваше се Друго. Висшите Партиини Ръководители Живееха в Привилигирована Среда. Специални Магазини, Специални Здравни Заведения, Специални Привилегии в Образованието, Почивни Станции.
  • 54 да де

    0 2 Отговор
    Западното , европейското , общество се гради на доверие . / интересно как така , преди 5 реда се говори че лъжата е нарушение на Божите Заповеди ,и после пльокаме откровена лъжа
  • 55 Емо

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "🍒🥦🥬🥑🍌":

    А защо гладна стачка, не може ли тия вътре да погладуват няколко дни, а през това време на площада и по Царигадско до края на София да се стигнат 500-600 бесилки?
  • 56 Коко

    4 0 Отговор
    Най големите крадци управляват България и ний чакаме да видим истината от тях като Сарафов ББ и Пеевски.Цвлата държава е тяхна.
  • 57 Ден

    0 1 Отговор
    петя наглото ба, бакм бам има за нея пистолет!
  • 58 МВР и прокуратурата са такива

    0 0 Отговор
    МВР и прокуратурата са си такива тук.
    Без да сте извършили нищо лошо те ви заключват защото могат и го правят с удоволствие.
    това в МВР и прокуратурата са хора без съвест и без капка човечност.

    как може да затваряте невинни хора ? закона ви бил го позволявал...
    и аз бях затворен без никаква причина просто им се бях сторил подозрителен, затвориха ми се докато неустановили че аз съм аз...
    мразя я тази кочина България... и ура за всички патриоти