Last news in Fakti

9 Април, 2024 13:00 4 010 77

Виктор Орбан и българското национално самоунижение!

  • виктор орбан-
  • унгария-
  • българия-
  • демокрация

Путин и унгарският му събрат може да се гордеят с феновете си в България

Виктор Орбан и българското национално самоунижение! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Димитър Попов за "Фактор"

Без съмнение кашата около служебния кабинет на Главчев се дължи на некадърните промени в конституцията, които градските идиоти направиха на коляно, нарушавайки дори нормите на здравия разум.
Вместо като в Гърция, където председателят на парламента става служебен премиер и толкова, те набутаха списък от хора, на които е забранено по европейските правила да имат нещо общо с изпълнителната власт. В резултат получихме кръг от 10 човека, които естествено отказаха да поемат ролята на служебен премиер, и се наложи един от тях, очевидно с повече отговорност от останалите, да поеме все пак ролята, за да не изпаднем в конституционна криза. Ако имаше

наказание - тояги на голо за идиотизъм,

ги заслужават тези, които забъркаха тази каша.

От друга страна Христо Иванов и останалите трябва да бъдат похвалени за тези промени. Вярно, некадърно са направени, но по същество ограничиха правомощията на президента да използва служебните правителства за лични цели. Те все пак отрязаха една пътека, по която кандидатът за диктатор Радев се промъкваше към еднолична и авторитарна власт в държавата. И за това заслужават похвала.

За съжаление обаче, това е временна и половинчата победа на демокрацията. Наскоро проведено социологическо изследване в Европа показа, че българите масово мечтаят за диктатор, който да им подреди живота с твърда ръка.

Самото изследване, направено от IPSOS и разпространено от Евронюз, е сондаж за отношението на европейците към техните лидери. Орбан е най мразеният национален лидер в Европа. Дори в Унгария отрицателните оценки за него са 54%. В България обаче картината е обърната с краката нагоре – одобрението за Орбан е 48%, а отрицателните оценки са само 24%. Такова чудо няма в нито една друга държава и показва ясно какви са нагласите и настроенията на българите към авторитарна власт като Орбановата.

Защо българското население толкова харесва Виктор Орбан?

- Първо, защото Орбан се позиционира като националист, който защитава Унгария срещу опитите на Брюксел да я „съсипе като държава, налагайки и разни либерални глупости“.
- Второ, защото Орбан е близък до Путин, много харесва неговата политика и не иска да помага на Украйна.
- Трето, защото Орбан притисна циганите и другите малцинства в гетата и изгони всички „Соросоидни“ организации, които заиграваха с тях.
- Четвърто, защото Орбан обещава на унгарското малцинство в Румъния своята защита и обещава някой ден да си върне Трансилвания обратно.
- Пето, защото Орбан е авторитарен лидер, диктатор с твърда ръка, който управлява еднолично и държи под свой контрол и медиите, и банките, и бизнеса, и самите унгарци.

Тези пет характеристики очевидно допадат на мнозинството от българите. Като ги пренесем на българска почва, бързо ще открием, че има един лидер, който напълно отговаря на профила на Орбан. И той се казва…и

той е…Румен Радев

Ще очертая неговия профил според горното подреждане, за да е по-ясно и сравнението с Орбан:
- Първо, Радев се позиционира като националист с голямото знаме в Родопите, с движението Трети март, с международната изолация, в която се намира в Европа, където е смятан за антиевропейски настроен политик.
- Второ, Радев не само е близък до Путин, той доказа че е руски резидент в България.
- Трето, Радев с атаките срещу ДПС, с акциите на свои служебни министри на вътрешните работи в ромските гета, с враждата си към НПО –та на Сорос, очерта негативното си отношение към либерализма и към Европа.
- Четвърто, в сагата със Северна Македония и яростната защита на българите там, той натрупа точки като защитник на нашите в чужбина.
- Пето, Радев не крие, че иска президентска република, в която да управлява еднолично и с твърда ръка всички сфери от обществения живот в страната, и да го позиционира като едноличен диктатор за години напред, както се случи с Орбан.

Както показват резултатите от социологическото проучване, българите радушно биха дали властта на човек като Румен Радев. Не случайно той и в момента е най- високо рейтинговия български политик, единственият с положителен рейтинг и високо одобрение в цялото общество.
Така че орязването на неговите правомощия да използва служебните правителства, за да печели все повече власт, беше напълно правилно намерение и се случи навреме.

Обаче…Настроенията на българите срещу многопартийната демокрация си остават непроменени години наред. Това мълчаливо мнозинство, което не гласува, и което е над 63%, някой ден все пак ще открие своя Орбан, и тогава европейското ни бъдеще ще е заложено на карта. Орбан не можа да направи от унгарците русофили, защото там исторически мразят Русия и не биха позволили пак на руски танкове да влязат в Будапеща. В България обаче един като Орбан много лесно и неусетно може да тласне страната към Евразия и да я направи

руски васал

за нула време.
Знаете ли защо?

Причината се вижда в същото социологическо проучване, където е измерено и отношението на европейците към Путин. В него 79% от жителите на континента имат отрицателна мнение за него, срещу 11% положителни отзиви за руския президент. В три държави– Гърция, Словакия и Унгария, отрицателните оценки са по-ниски - между 59 и 56%.
В България обаче картината е потресаваща – само 48% мразят Путин, а 37% направо му се възхищават.

Ясно е защо мнозинството от европейците мразят Путин. Защото е обявил война на Европа и ни нарича свои врагове; защото иска да му върнат обратно Източна Европа под руския ботуш; защото заплашва всички с ядрено оръжие; защото обявява България, Румъния, Полша за фалшиви държави, които нямат право на съществуване, също като Украйна; и защото е решил, че войната е любимото му средство да прави политика и да постига своите цели. Как да харесваш съвременния Хитлер, който плаши народите със смърт?

Не е ли напълно естествено, щом някой ти е враг и те заплашва по този начин, ти този човек да го намразиш? Може да не тръгнеш да се биеш с него – страха те оправдава донякъде; може да не му обвиняваш поданиците, които изпълняват заповеди под заплаха, защото и те са хора; ама поне моралната оценка трябва да е ясна – той е Злото, защото иска световна война. Никой по света не обича войнолюбците, нали! Народите искат да живеят в мир, както често е повтаряно и у нас.

По каква причина тогава, войнолюбците у нас ги обичат, и то масово? Има отговор, разбира се, но той е нелицеприятен за нас самите и не ми се иска аз да съм този, който ще го обясни публично. Затова ще го кажа с две думи – това е

национално самоунижение

България така или иначе трябва да си остане демократична, правова държава, с парламентарно управление, с пазарна икономика, член на НАТО и ЕС. И тъй като голяма част от българите търсят лидер, който ще промени тази картина, е добре външният натиск върху управлението на страната да не отслабва.

Защото на тези избори българският Орбан няма да се появи и мълчаливото негласуващо мнозинство пак няма да отиде до урните. Но на следващите избори кой знае какво ще стане…


Поставете оценка:
Оценка 2 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    127 27 Отговор
    Трябва ни някой като Орбан.

    Коментиран от #22, #33, #49

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Онези с ... погачите страдат

    42 10 Отговор
    от Стокхолмски синдром!
  • 4 От русо филиите само зло, спасение

    24 92 Отговор
    дебне само на терминал 2. Затова дайте да купим по един еднопосочен билет на путинистите към Мацква!
  • 5 Митко саллаков

    91 13 Отговор
    Кой си ти. Евроатлантици идиоти
  • 6 ИНЖ1

    69 4 Отговор
    Сама по себе си Конституцията не може да е "виновна" за неудачните/некадърните назначения по "върховете" на Държавата.

    Коментиран от #11

  • 7 Митко саллаков

    56 9 Отговор
    Кой си ти. Евроатлантици идиоти
  • 8 мдаа

    22 9 Отговор
    Сигурно е умряла циганката, която хвали Радев.
  • 9 ТИР

    72 7 Отговор
    Ако и унгарците мразят Орбан след като имат много социални придобивки, и като сме съюз поне за една година да направим ротация
    Денков - Орбан,,, след това коментари,,,
  • 10 Гешевче

    64 1 Отговор
    Хехе, объркали сте Борисов с Радев. И със сигурност не е случайно..не си спомням Радев да е оправял някого с 200, ни тук ни в Европа.
  • 11 Нали знаете кой я написа Конституцията?

    34 13 Отговор

    До коментар #6 от "ИНЖ1":

    Комунягите и днес ни управляват чрез деца и внуци!

    Коментиран от #27

  • 12 Иван

    45 5 Отговор
    Този човек, кой го пита за нещо си, той и той да каже.

    След поразиите на ГЕРБ ние нямаме държавност - беше станало нещо страшно - някакъв си там ми се правеше на умник десетилетие - ясно е за кой става въпрос.

    Това е свръх наглост, аз имах и сега имах такива колеги, той се наяжда на закуска и след това решава - че е и умен.

    Нищо не казва този - той дава ли си сметка какво приказва, но това е да си анонимен.

    Коментиран от #35

  • 13 Мдаа

    17 58 Отговор
    Само копейките задръстени може да харесват някои като Орбан, Ким, Си, Путин...

    Коментиран от #15, #18

  • 14 Орел

    71 6 Отговор
    Този Попов има богато въображение. Нещата са прости - българите не искат вечно да ги управляват "изтривалки" и "подлоги". Радев поне има достойнство, но Попов не знае смисъла на тази дума.
  • 15 Мушенгии

    25 8 Отговор

    До коментар #13 от "Мдаа":

    Ние си харесваме Мики маус Денков.
  • 16 Факт

    45 4 Отговор
    Точно банката на Орбан ми плати операцията! Българските и западни институции/медии да ходят на пич-а си майч-на
  • 17 Айде,бе

    59 6 Отговор
    Много лъжи върху авторът гради теза сякаш са истина:))А то е много просто,ние много добре знаем кой прави войните по света с износ на извратена демокрация:),кой разсипа Европа с тези цветно революции и мигранти, направо и смени генофонда.Кой измисли нови полове и ни налага извращенията и ненормалното за норма ,карайки ни да правим сделка с дявола .Само ,че ние нямаме нищо против парите на Европа, особено като ни направиха само консуматори ,но душата трудно се продава и за пари :))Така,че не ни преподавайте извратен морал :)))Знаем се вече:))

    Коментиран от #31

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 резервист

    57 4 Отговор
    Ама че либерална мишка! И църка като мишка от ъгъла, вместо да се изправи пред хората със своята истина. Тази мишка като истински соросоид не обича народа си. Защото нищо не разбира от демокрация и си харесва неправилните хора. И като истински страхливец мишката люто мрази. Когото свари.
    първо - по-добре украинско знаме в центъра на София, отколкото българско в центъра на Родопите
    второ - Радев е толкова нечий резидент, колкото мишката е лъв.
    трето - всичко свързано със Сорос е вредно за националната държава, социалния инженеринг на чужденци в страната ни е опасен
    четвърто - задължение на Президента е да защитава правата на българите и у нас и в чужбина
    пето - в демократична страна всеки има право на виждания за устройството и. Въпросът е какви средства използва , за да постигне целите си.
    И последно - мишко имаш ли си име!

    Коментиран от #32, #34

  • 20 Изтрепа рибата

    49 2 Отговор
    "От друга страна Христо Иванов и останалите трябва да бъдат похвалени за тези промени. Вярно, некадърно са направени, но ..."
  • 21 Мда

    6 37 Отговор
    Крайните русофили в България са свикнали да се самоунижават пред господаря си, за тях не е проблем да потъпчат честта и достойнството си, щом е в интерес на Путин.

    Коментиран от #25

  • 22 Мъка

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Че Бойко малко ли ти е, той е същия?
  • 23 А бе авторе

    42 3 Отговор
    Що не роптаеш ,че правителството се назначава от посолството а проблема бил,че Радев използвал служебните за собствени цели??? Ако правителствата на Радев са накърнил интересите на България до сега няма заведени дела от прокуратурата ?!? А е нелогично парламент който е загубил представителност и отива на избори да си назначава и служебен кабинет
  • 24 Абориген

    45 4 Отговор
    След коментара на Д. Попов, вече харесвам и вярвам на Радев и одобрявам Орбан.
  • 25 А какво

    33 4 Отговор

    До коментар #21 от "Мда":

    Доистоино има съгласуване на правителството с посолството,продажбата на реакторите на Украйна и купуваме на 10- кратно по скъпи,а старите БТР-и пак закупени от Америка...Ами ф16 продадени но на тройна цена
  • 26 БЪЛГАРИН🇧🇬

    43 3 Отговор
    Поредната статия, за промиване на мозъци.
    НОМЕРА, НЕ МИНАВА.
  • 27 Бай Митко

    17 0 Отговор

    До коментар #11 от "Нали знаете кой я написа Конституцията?":

    Ми що ги избирате, за да ви управляват! Не ги избирайте, но май и Вие самият сте комунде и няма начин да не гласувате за тях! Така е нали!!! Иначе тракаме здраво, за заблуда!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ха Ха

    5 36 Отговор
    Благодарение на Орбан Унгария задмина по корупция дори и България, затова си го искат нашите.
  • 31 Анджо

    26 5 Отговор

    До коментар #17 от "Айде,бе":

    На Путин е много готина диктатурата. Аз и се възхищавам искрено.

    Коментиран от #75

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 김참시오

    2 12 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти си диагнозата на сайта - за кого е създаден и какво внушава! 35 лайка? Яко! Тук - само по голяма нужда и за забавление!
  • 34 김참시오

    2 11 Отговор

    До коментар #19 от "резервист":

    Резервиста да не ти е колега модер? А може и ти да си? Жалкар!
  • 35 Бинго

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

    Иване и ти се правиш на голям умник, но не си! Защо ли? Щото говориш за другите, а ти самия нямаш куража да назовеш Бойко Борисов, а шикалкавиш там за някакъв за който уж е "ясно за кой става въпрос"!
    "След поразиите на ГЕРБ ние нямаме държавност - беше станало нещо страшно - някакъв си там ми се правеше на умник десетилетие - ясно е за кой става въпрос." Иване май си преял със закуската и сигурно за това се правиш на това дето го казваш за другите! Правиш се, но не си!
  • 36 Да, бе

    33 0 Отговор
    За близо 35 години "демокрация" ни докарахте до там, че да мечтаем за държава, защото я погребахте... След десет години ще викаме 45 години стигат, но няма да са онези.

    Коментиран от #40

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Очевидно вдсеки идиот си има

    9 0 Отговор
    Очевидно вдсеки идиот си има своя Концепция! И Всеки Вика "Яз съм прав!".
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Гешевче

    26 1 Отговор

    До коментар #36 от "Да, бе":

    Жалкото е, че през онези 45 години, независимо от мракобесието, беше построено толкова много, че вече 35 години "демокрация" и продължават да го крадат и унищожават
  • 41 От тая

    9 2 Отговор
    статистика се прави косвено заключение за промити мозъци.
  • 42 Ив-ан

    25 1 Отговор
    Путин и Орбан ли?! Не, мразим Костов, Тiквата, Шиши, Доган, Пръмовица, Сталинка, Миленчо Велчев, Роската Банов, ген. Гнома, Денката, Про100то Кирчо, Бойкикиев, Кокорчо, Тагаренко и всички останали соростутни хрантутници, които разпарчетосаха държавата и продължават да я раздават за жълти центове, докато населението продължава да намалява и застарява!

    Коментиран от #54

  • 43 Ха ха ха

    24 1 Отговор
    Абсолютно нескопосен опит уж да се демонстрира равна отдалеченост от партиите ,но същевременно да се оплюе Орбан президента Радев и невежото ,според автора , българско народонаселение. Не драги евроатлантолибералино, времето ви изтече и ви чака поражение по всички линии в ЕС. Включително и в България. Предпочитаме Орбан пред евродиктатурата на Урсулистите, зелените леви паразити и безродниците опитващи се да унищожат коренното население на европейските държави чрез внос на друговерски талибани и паразити.Точка!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 . Честен списвач

    22 0 Отговор
    Абе, колегата, ти кой беше, че да казваш кое е правилно и кое не?
    Народа има доверие единствено на Радев! Това казва всичко!!!
    А властта е в ръцете на реално избрани с 7-8%от гласоподавателите
    ала бала джии!
    Рефер ен дум е дума табу!
    Това, ако е демокрация, по-добре дик татура ура на национално отговорен дик татор!!!!
  • 49 ИСТИНАТА

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И с 90% да спечелят изборите ГЕРБ и ДПС!!!

    На Борисов и Пеевски не им трябват гласовете на ПП/ДБ.
    И с 90% да спечелят изборите ГЕРБ и ДПС, пак ще искат да се коалират с ПП/ДБ.
    За да се крият зад Кирил Петков,Василев и Христо Иванов.
    И да си продължават далаверите и беззаконието зад гърба им!

    За това развалиха сглобката,
    когато трябваше да се реформират прокуратурата и ДАНС!

    Коментиран от #52

  • 50 Не можаха

    23 2 Отговор
    да проумеят, че българинът е силен и независим човек, а не колективист. Колективизмът го отвращава и отблъсква. Той вижда как държавата му е отнета от един наднационален колективистчен кабал наречен ЕС и се чувства унизен. Унизен, че от чужбина му спускат закони и разни хорица от Брюксел му размахват пръст и го патронизират. Унизен от сервилното, преклонено чиновническо поведение на неговите уж политически представители, които го предават и продават държавността му срещу жълти стотинки.

    Коментиран от #70

  • 51 жълтоНЕпаветник

    20 0 Отговор
    Какви коментари на посмешищат@ от жълтопаветния мейнстрийм. като тях самите-безсмислени, но казани с огромно самочувствие. Промените в Конституцията са рпозор, който скоро няма да може да се измие, защото няма да се събере мнозинство, което да ги отмени. Има надежда в КС, но решението му ще стане след изборите, които двете окръглия ще са купили и ще са усвоили властта за дълго.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ГеноАсенов

    14 1 Отговор
    Потресаваща мозъчна ди....рия.
  • 54 김참시오

    1 11 Отговор

    До коментар #42 от "Ив-ан":

    За Радев нищо не каза! Него обичаш ли го?
  • 55 Азиим

    17 1 Отговор
    Държавата ни не е демократична, не е правова, нямаме и пазарна икономика. За ЕС и НАТО да не говорим, че откак сме там членове, стигнахме дъното. Президентът Радев е единствения пряко избран политик, който е разумен, умерен и болшинството българи го хсресват.
  • 56 1020

    18 3 Отговор
    Да разбираме ли, че според автора на статията:
    1. Българите в РСМ не бива да бъдат защитавани и ако някой го прави, това го определя като дик татор?
    2. Голямо българско знаме в Родопите и движение 3 март са нещо укорително и достойно за засрамване?
    3. НПО-тата на Со рос и изв ращенията с човешката природа и психика са наша изконна цел и ако някой се възпротиви, то той е упадъчен орбаноид.
    4. Ако случайно кажеш, че си пробългарски настроен, то това е достатъчно доказателство че си пу тински резидент.
    Мнооого красив ум има тоя т.нар.автор на статии.

    Коментиран от #59

  • 57 Отговорът

    14 0 Отговор
    Най некадърното от всичко е тази статия
  • 58 Ти си

    13 2 Отговор
    Незнам кой е този Димитър Попов но знам едно че в България всеки неуспял да се реализира в професионален, обществен и личен план индивид се упражнява върху Радев с цел трупане на точки за потупване по главата радостно въртейки опашка .......
  • 59 김참시오

    1 10 Отговор

    До коментар #56 от "1020":

    По точки:
    1.Кое докара българите в РСМ до там? Ами например сръбската агентатура и служби които винаги са били срещу България. А те са под контрола на руските такива - което дори и в теб не буди съмнение. Ако проповядваш Про- Путински идеи, може ли тогава да защитаваш българите в РСМ?
    2.Българското знаме в Родопите не е автоматичен патриотизъм! Това, че един ден в годината ще набиваш кебапчета и ще лочиш евтина бира и вино докато зееш "родолюбиви" песни, прави ли те патриот? А през останалите 364 дни по 24/7 мразиш безплатно Родината си, шумкарстваш и се гордееш с това, че ако бъде нападната няма да я защитиш?
    3.За НПО на Сорос - не съм против - донякъде си прав, но според мен - хиперболизирате. Жендъря не е най големия проблем на Балканите и в Европа. Проблема е, че отдавате толкова значение на това, а не се занимавате с основните проблеми.
    4.Тоя "извод" как го направи на основание на този материал? Не виждам автора да е направил такова внушение. Това си е твоя принос!
  • 60 Пацо

    2 3 Отговор
    Единственото което заслужават българите е глад и бой
  • 61 Пропаганда

    10 0 Отговор
    Попов, как стана така, че неодобрението към Орбан е 54%, а пък той печели изборите с огромно мнозинство? А и не всеки, който не одобрява самоубийствените политики на ЕС е подръжник на Путин, не мислиш ли? Не мислиш със сигурност, то тази дейност не фигурира сред либералните ценности...
  • 62 До автора

    9 1 Отговор
    Самоунижение е не да имаш собствено мнение и да се противопоставяш на политически "коректни" идиотии, както прави Орбан, а да следваш линията начертана от чуждо посолство безпрекословно, отказвайкисе от национален суверенитет... Ама авторът няма как да знае това, простено му е
  • 63 Кинти

    9 0 Отговор
    А бре Димитре, а бре Попов, дано поне парите да са били добри, щото статията ти е гротеска...
  • 64 김참시오

    2 7 Отговор
    Негативизма и оплюването на материала показва ясно едно нещо - когато получиш свободата си даром, очевидно не я заслужаваш. Българите сме единствената нация която е пасивна и невзискателна към политиците си, но 20 и кусур години не разбра за какво служи ЕС. От тея 20 и кусур години, българите си искахме Тато вер.2.0 - Бацо! Дали па автора "не е прав"? Съмнително. Българина умре за всякакви "Бащици". Непонятно е, как индивид толкова недисциплиниран, неуважаващ ни закон ни хората, страхлив и притворен - винаги мечтае за силен Бащица - ако може - Диктатор?!

    Коментиран от #68

  • 65 Стършел

    9 0 Отговор
    Общи обвинения и не подкрепени с никакви факти констатации, които квалифицират тази статия като нищо повече от евтина пропаганда... Ето само един факт, който товори различно за Орбан: той беше единственият трезв политик, който се противопостави на примането на мигранти в страната си, докато другите западни лидери открито канеха нелегалните емигранти в страните си, водени от Ангела Меркел... Орбан беше заплашван и шантажиран с парични инструменти от ръководството на ЕС, но остана верен на логиката и здравия разум и по всичко личи, че се оказа прав... Сега на запад реват от мигрантите и се чудят къде да ги разкарват (ако може в България), само Унгария няма този проблем
  • 66 Факт

    11 0 Отговор
    Орбан е пич.Милее си за страната. Нашите боклуци си милеят за банковите сметки.
  • 67 김참시오

    3 11 Отговор
    И като заключение - пет коментара които направих породиха само хейт и нито едно обструкция. Което показва за сетен път - силата на маргинала е в омразата. Омраза към другия, омраза към различния, омраза към тоя дето не е съгласен с теб. В това е същността на Петата колона. Отнемете на Путинофила основанието да мрази, и той - се разпада. Затова и таргет групата на такива пристрастия обикновенно са най маргиналните, неумни и неуспешни прослойки. Илюзията за реваншизъм е мощна сила.

    Коментиран от #74

  • 68 Да ама не

    7 0 Отговор

    До коментар #64 от "김참시오":

    НегативизмЪТ (образовайте се за българския правопис) и всеобщото оплюване на тази поръчкова "статия" всъщност показва само едно нещо - колко некадърно написана е тя... Да, следва спуснатите от "партньорите" опорни точки и високопарни обвинения и епитети, но няма никаква фактология и доказателствена част, което е определящо за ниската и стойност...

    Коментиран от #69

  • 69 김참시오

    2 8 Отговор

    До коментар #68 от "Да ама не":

    За разлика от твоето твърдение, което изобилства от доказателства? Характерна путинофилия - обвинения без доводи. От известно време влизам в този сайт и това което разбрах е, че е създаден за вас! На практика всъщност, нищо не каза!
  • 70 Шерлок Холмс

    1 8 Отговор

    До коментар #50 от "Не можаха":

    Кажи какво пушиш човече - да се взема от същото?!? Силен и независим човек мечтае за Диктатор? Това е доста силен виц! Някой друг ще спуснеш ли? ЕС е доказано най доброто място за живеене в света, но ти виждаш там "кабал"? А, и да не забравя - силен и независим човек не живее в буренясала градинка като българската. Не чака 500 години да му подарят свободата, за да си намери нов хомот който да мъкне доживот. Не търпи метри да определят живота и дневния му ред. А още по малко - милиционери. В няколко изречения си събрал толкова клишета, че направо си за Пулицър!
  • 71 мхаа

    2 7 Отговор
    Многохиляден протест против диктатора и педофилозащитника Орбан.
  • 72 инфо

    10 0 Отговор
    Посредствено пасквилче от потресаващ комплексар. Елементаризирано до безкрайност, напълно подходящо за "специфичната" аудитория.
  • 73 Хахаха

    10 0 Отговор
    Не разбрах от пасквила на този неизвестен джендър лакей - Христо Иванов тояги на голо за идиотизъм ли заслужава или трябва да бъде похвален:))))))))))
    Ясно е че пропагандата трябва да върви, но бива ли да публикувате пълни идиоти!
  • 74 Реалност

    8 0 Отговор

    До коментар #67 от "김참시오":

    Като гледам само твоите коментари са пропити от омраза. Типично за не успял човечец, който е свикнал цял живот да бъде роб на задокеанските си господари.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Кой да мразим

    9 3 Отговор
    Статията ни казва кой да мразим и е антибългарска. Против българското знаме на Рожен. В САЩ и Турция навсякъде се веят националните знамена, а у нас това на Рожен стана национален проблем за родоотстъ ници и майкомразци.
  • 77 ИНЖ1

    2 0 Отговор
    Представяте ли си колко "успешен" политик е Орбан, щом Унгария изостана и след нас???