Last news in Fakti

13 Април, 2024 13:01 3 124 48

Сглобката се счупи, а държавата ни?

  • сглобка-
  • управление-
  • държава-
  • бойко борисов

Причината очевидно е, че Бойко не може да понесе Киро и Асен не само да го изместят, но и да наместят навсякъде свои хора, и де факто да управляват държавата и след ротацията , без да се съобразяват с него

Сглобката се счупи, а държавата ни?  - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Писал съм и съм предсказвал, че няма да има избори защото посолството няма за разреши сглобката да се счупи и не познах. Причината очевидно е, че Бойко не може да понесе Киро и Асен не само да го изместят, но и да наместят навсякъде свои хора, и де факто да управляват държавата и след ротацията , без да се съобразяват с него. Затова е решил да ги смачка (не че заслужават да не бъдат смачкани тези остап бендеровци , които измамиха българските избиратели, и което е по- лошо убиха вярата им в смисъла на изборите ). Затова е решил да ги смачка- да направи нови избори, те да се провалят, и той да застане отгоре. И всичките компромати, с които в момента удрят в ПП.ДБ и конкретно Киро и Асен също свидетелстват за това. Бойко Борисов каза: „Всички българи ще си платим тези три години с огромните заеми и дългове, които сме наследили – над 20 и кусур милиарда нашите деца ще ги платят заради три години експеримент.“ Е, забравя, че преди години неговото правителство взе дълг от 16 млрд.- този дълг няма ли да го ли вече плащат нашите деца, пък и тези „над 20 милиарда- нали са натрупани от тройната коалиция, от която ГЕРБ беше част, заедно с ПП.ДБ и ДПС? Борисов казва още - може след изборите да работи с ПП.ДБ, но без лидерите. И Борисов счупи очевидно без да се съобразява с посолството.

А реакцията на посолството?!

По този въпрос проф. Антоанета Христова, политически психолог към БАН казва следното: „Това не значи, че на посолството му е ОК, че сглобката се разглоби“ ..И задава въпроса- „дали причините за разглобяване но сглобката не са по- силни за Борисов от посолството? Аз съм убедена, че са по- силни, те са по- силен фактор за съобразяване, отколкото да се съобрази с посолството. Сега целта му е да направи избори и да има по- голяма разлика с ПП.ДБ, като по този начин ако се наложи да му бъдат партньори, та може би си мисли, че ще бъдат с по- наведени глави“.

Посолството очевидно ще преглътне тази леко неприятна ситуация, и ако изборите, както се предполага не поднесат някаква изненада, ГЕРБ, ПП.ДБ и ДПС наново ще се прегърнат и ще управляват и ще се надпреварват да доказват своята преданост на Хегемона.

В интервю от 9 април т.г. пред в-к „Труд“ проф. Христова казва още : „Аз не виждам, накъде държавата може да пада повече. Ако има кой да чуе- трябва да преосновем тази държава. Трябва да има определени хора, които да намерят нестандартно решение. Да се сменят и политинженерите, и политическите лица, които представляват тази държава. Не може това да са хора, които са ни предлагали политиките си до този момент“.

Но как да стане всички това? Една държава е силна, когато има силно не само дясно пространство, но и силен център и силно ляво пространство. В дясното пространство са се вкупчили партиите на сглобката, поредната набрала влияние националистическа партия „Възраждане“ не е ясно, къде точно стои, силна е в защитата на някои важни национални интереси, но без ясна икономическа и социална програма и без желание да се обединява с други партии за противопоставяне на сглобката. В лявото пространство няма силна партия, там БСП вегетира, а извън БСП се създават съперничещи и формации, които не съумяват да се обединят. Няма ги още на хоризонта и онези нови хора, които да сменят познатите ни до болка политинженери и политически лица, за които говори проф. Стоянова, и които да основат формация и предложат решения, които да върнат хората към урните. Изключително важно е , но и изключително трудно да се намерят такива хора и да се върне вярата на хората, които многократно са лъгани от политически илюзионисти и партии, които уж ще донесат промяна, ще обслужват националния, а не чужди интереси, ще установят в държавата ред, законност и справедливост и ще ликвидират корупцията и мафията, която се е сраснало с държавата, а след като получат властта забравят обещанията си, използват я за лични и чужди интереси и с политиката си продължават сриването на държавата.

Но това не може да продължава вечно. Държавата няма накъде повече да се срива. Нещо ще трябва да се промени, расте ново поколение, и може би то ще поднесе изненади. Ако не още днес, то утре, в недалечно бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    11 5 Отговор
    Приключили сме Вчера и тва си е.
  • 2 Гост

    37 3 Отговор
    Държава няма вече от34 Години
  • 3 кленя

    18 3 Отговор
    нещо счупено отдавна може ли пак да се счупи
  • 4 Българка

    19 10 Отговор
    Крахът за ПП-ДБ ще бъде, ако след тези предсрочни избори те отново си партнират с ОПГ ГЕРБ-ДПС. Ако сега все още имат избиратели, които след сглобката, ще им дадат кредит на доверие, то ако и след това изневерят на обещанието за справедливо правосъдие и борба срещу корупцията (това изключва всеки сговор с ГЕРБ-ДПС), те ще бъдат политически труп

    Коментиран от #19, #27

  • 5 Сандо

    14 8 Отговор
    Сглобката не е счупена,а само леко изкривена - и скоро ще се уверите в това.Жална и майка на Майка България!!!
  • 6 Мутрьо

    28 2 Отговор
    не може и не бива в никакъв случай да си играе повече с нашата държава и с българския народ ! Да граби колкото и както може , да избива комплекси на техен гръб и да отвращава с инфантилност и злоба !!!
  • 7 Ама ,

    18 13 Отговор
    ох, ох ,ох !!! Майтапа е грандиозен !!! На всеки десет минути ни се сервира "материал" , за това - как без Кирчи , Кокорчи , Ици и АмГълчо - България отива на кино ! Изчезва , бе !!! Край !!! Де-що има НПО "пророк" ни вещае такова мрачно бъдеще (без ПП/ДБ) , че просто ми е чудно , как още не сме се самообесили !!! Ще изпопукаме (ама) от смях !!!
  • 8 Никой

    15 2 Отговор
    Не може да замени ДС ,нещо може да се случи след 2100 година
  • 9 РАЗБИРАЧ

    17 4 Отговор
    Държава България отдавна НЯМА. ИМА ТЕРИТОРИЯ. които може скубе територията като за последно.
  • 10 развеселен

    17 11 Отговор
    Бреййй , какви бедствия щели да ни сполетят , щото ... сглобката се била разглобила ... ами ... калпава сглобка беше и затова се разглоби ... нова такава не се предвижда ... не защото ако се наложи няма пак да си спретнат такава , а защото след 9-ти Юни ... ПП/ДБ ще водят класацията , като първа ... извънпарламентарна партия .
  • 11 ИСТИНАТА

    21 14 Отговор
    Още сега загасете телевизора!
    Облъчват ви!

    Искате ли да направите
    правилният избор на 9-ти юни?

    ЗАГАСЕТЕ ТЕЛЕВИЗОРА!

    И не забравяйте!
    Предсрочните избори са заради Борисов!
    Борисов развали сглобката,
    като накара Габриел при ротацията
    да предложи правителство,
    несъгласувано с ПП/ДБ/
  • 12 бай Иван

    9 5 Отговор
    Съсел и жираф държава не оправят. Стара поговорка.
  • 13 НИКОГА

    13 11 Отговор
    Никога (ама - никога) повече няма да има шанс за ШАРЛАТАНИТЕ да ни яхат отново ! Може да сме прости , ама чак толкова прости - да допуснем отново една пиратска банда да ни краде безогледно , да ни заробва с дългове , да руши всичко до което се докопа , да ни зарива в купища лъжи , да ни продава/предава на чужди интереси все едно сме им роби , да ни резили навсякъде по света и да ни вкарва във войни , ЧАК ТОЛКОВА ПРОСТИ НЕ СМЕ !!!
  • 14 Никой

    8 8 Отговор
    Какво ще се случва с държавата не зависи от гражданите и. Факт, който вече 34г. се повтаря. Зависи от геополитическата обстановка. Очертава се към ноември тя рязко да се измени. Това е единственият реалистичен шанс.
    Иначе си оставаме германска колония, а тези неосъществени колониалисти се оказаха балон с въздух. За сравнение Румънците сега са френска колония и очевидно французите са далеч по-успешни колонизатори.
    А това, че едно посолство успява да държи на ръчно управление и конизаторите и колонията е неуспех на германците, който също има своето обяснение, коренящо се в плана Маршал.
  • 15 Никола

    14 17 Отговор
    Да посоча, на въпросния "анализатор", че с изтегления заем Борисов и Герб построиха доста неща в България. Не, че не са крали, но спрямо ПП/ДБ са направо честни и почтени. Къде са ония 9 милиарда, които А. Василев покри/открадна/ за 9 дни? А, ония 5 милиарда, които А. Василев взе/открадна/ от българската енергетика? Ами онези, които раздаде в последните дни на правителството Денков? Къде са тунелите, мостовете, детските болници и градини, заводите и магистралите, които ПП/ДБ уж щяха да изградят с парите"крадени за една година от Герб"??? За 9 месеца няма нищо, дори проекти, но има 300 % инфлация и дългове за милиарди, а къде са милиардите знае само групичката на А. Василев.
  • 16 Иво

    9 16 Отговор
    Омръзна ми да чета глупости за някакво посолство което ръководи държавата и определя кой ще бъде министър. Тези хора още живеят във времето на съветския комунизъм. Тогава посолството с петолъчката казваше как да живеем и кой да управлява. Това беше преди 35 години. Сега шепа розови негодници и крадци искаха да управляват без да са спечелили изборите. Това нямаше как да се получи.

    Коментиран от #41

  • 17 Мнение

    10 5 Отговор
    Драги журналисте! Не си глупав човек,но преблема е в системата! Докато е капиталистическа, така ще бъде! Кой над кого повече да краде! Подлъгаха хората за някаква си демокрация,а реставрираха капитализма в най- бруталния му вид,не че той може да има друг вид! Вместо България да се демократизира, беше върната в пещерната ера! Последиците са, последици на капитала! Както навсякъде където той определя средствата за производство и облагоделстеа само богатите! Но и неговия край ще дойде! Просто не му е дошло времето! Лошото е,че бедните стават по- бедни!

    Коментиран от #26, #28

  • 18 Край

    2 3 Отговор
    проф. Христова казва още : „Аз не виждам, накъде държавата може да пада повече. Ако има кой да чуе- трябва да преосновем тази държава. Трябва да има определени хора, които да намерят нестандартно решение. Да се сменят и политинженерите, и политическите лица, които представляват тази държава. Не може това да са хора, които са ни предлагали политиките си до този момент“.
    РЕВОЛЮЦИЯ при демокрация се прави с революционна промяна на начина на избиране на Народното събрание - МАЖОРИТАРНИ избори в 2 тура ще преосноват държавата ни.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 00001

    17 2 Отговор
    Кой казва че България няма къде да се срива, има още много за пропадане, докато изчезне държавата,В последните години България губи 1.5 % насление на година, а това е най ценния реурс на България. Това обаче не притеснява никой от управлявашите. Не ги и притесняват цените които са на европейскио ниво или много по високи, не ги притесняват заплатите които са на Нигерийско Ниво, Не ги притеняват данаците които са по по високи от на Богатите страни, но по високите данаци са плащани от най-бедните и средните хора..В България става каквото Българските политици решат.
  • 21 Глупости!

    10 2 Отговор
    Поредният дърт доносник, цял живот паразитирал и предавал интересите на България и българите и работил само за собственото си седалище и за изкривяване иманипулиране на истината и историята ни.
  • 22 681

    9 4 Отговор
    Народа е слаб, в противен случай нямаше да се стигне дотук. Промяна ще има, ако и когато се разберат големите. Световните сили имат далеч по важни проблеми от това дали България е бедна или не.....
  • 23 Туткал

    16 6 Отговор
    Държава е счупена отдивна от пеевски и борисов.Сглобката се счупи пак от тия двамата. Мисли българино.
  • 24 Бегай!

    15 3 Отговор
    От 1989 г. Държава няма. Има територия с географско понятие. За това и македонците се гаврят с нас. Ганьо си смени автопарка и се помисли за фактор в Европа. Прост и крадлив.
  • 25 пак този

    6 0 Отговор
    Държавата работи и без тези! 70% некупен вот го доказва. Държавата не е 30% заплатаджии!
  • 26 Аз съм прост като Бочко

    7 7 Отговор

    До коментар #17 от "Мнение":

    КОЙ СМЕЕ ДА КРАДЕ В РАЗВИТИТЕ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ДЪРЖАВИ С ЖЕЛЕЗНА СЪДЕБНА СИСТЕМА - САЩ, UK, ГФР, ФРАНЦУЯ И Т.Н., КОЙ? ЙРАДЕ СЕ В ПОСТСОЦИАЛИСТУПЕСКИ "ДЕМОКРАЦИИ" КАТО БЪЛГАРИЯ, РУСИЯ, УКРАЙНА,УНГАРИЯ, РУМЪНИЯ, ХЪРВАТИЯ У Т.Н.НО У НАС НАД 50%, ЗАЩОТО НЯМА ГРАЖДАНСКО ОБШЕСТВО И ГЛАСУВАМЕ ЗА МАФИЯТА, КОЯТО НИ МАНИПУЛИРА...
    ДС, БКП/БСП, ГЕРБ, ДПС, А СЕГА И ЗА ИЗРАЖДАНЕ!!!

    Коментиран от #31

  • 27 Пенсионер

    7 6 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    КАК ЩЕ ПРОМЕНЯТ ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА БЕЗ МНОЗИНСТВО В ПАРЛАМЕНТА, КАТО ГЛАСУВАТЕ ЗА МАФИЯТА-БОРИСОВ, ПЕЕВСКИ И ДС/БСП
    КОПЕЙКИН ЩЕ ВЪВЕДЕ РУБЛАТА С БОРБАТА СИ СРЕЩУ ЕВРОТО...ОО-ГОЛЯМ Ц.ИГАНИН И ОТ БОЙКО!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ХАХАХА

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Аз съм прост като Бочко":

    Ама сериозно кой ли пък смее да краде в тази скапана от корупция страна заменила корупция с лобизъм . За страшната джелезна правосъдна система нееемам думи ,ама то от джелезо всички еле пък демонкратите си развяват байряка откак върховния прокурор е назначен от Сорос ?ХАХАХА
  • 32 Само Възраждане !

    1 3 Отговор
    Възраждане много ясно се е определила като българска партия защитаваща държавата от чуждо влияние на сорос ки нпота, евроатлантици,и всички други чужди агенти! Единствената Българска партия на Българите!!!И още Единствената партия,която не е против Русия,нашата Освободителка!!! Гласувайте масово!!!
  • 33 Ний ша Ва упрайм

    0 1 Отговор
    сига Никито ша има времи да копа лозуту вместу да са шматка по ТВ и Европата
  • 34 Уса

    0 1 Отговор
    Държавата ще оцелее благодарение на трошливите сглобки.Дай боже все така да се чупят и разпадат до молекули
  • 35 Уса

    0 0 Отговор
    Имах предвид територията държава отдавна няма
  • 36 Безхаберието на Ла --й -- на ---- ра!

    0 1 Отговор
    Безхаберието на Ла --й -- на ---- ра!
  • 37 00001

    1 0 Отговор
    България, по точно държавния апарат е разбите в зародиш при дизаина на ддържавняата структура на управление.Държавната Администрация и Институциие сапо проект са направени така че да обслужват политическа/и партия/и.Държавните чиновницие се наемат по партийни препоръки и отделно с подкупи както е по времето на комунизма. За това държавата е разбита, хората в държавните институции не са професиналисти а политически лоялни субекти на различни партии. За това в Белгия няма значение дали има правителство или не, там се сменят само министри а не всичкидържавни служители по веригата които не са от спечелилата изборите партия, но в България нищо не върви.Докато Българската Администрация не стане професионална, не политически нбирана, няма прогрес.
  • 38 инж. Ганчо Илков

    1 1 Отговор
    Да, Новото Поколение, ще Промени България. След като Сценария на Идеолога Александър Лилов Реализира Проекта БСП и се Прие Конституция с Парламентарното Мнозинство на БСП, се стигна до Прогонване на Младото Поколение. Синовете и Внуците на Верните на Партията на Идеолога станаха Бизнесмени и Лидери на Нароилите се Политически Проекти. Останаха обаче Недоучени относно Коалиционната Култура и с Политическа Функционална Неграмотност. Само с Пупулизъм не се Живее. Никой от Напусналото Страната Поколение няма да замени 24 ÷ 30 €/час за Мизерните 2,5 €/час. Така,че загатнатото Необозримо Бъдеще се явява като Светлото Бъдеще на Комунизма. Докато Бай Ганьо дърпа Конците на Власта, Марионетките Танцуват и го Величаят, Промени няма как да има. Не "СГЛОБКА", а Коалиционно Правителство с Политическа Функционална Грамотност е необходимо на България. Не Олигарси и Корумпирани Бизнесмени, а Реформатори, с Реални Пазарни Познания ще Сменят Статуквото. За дълбоко Съжаление, такива Личности няма. Има Анонимници, Клакьори и Празнословци.
  • 39 Гицов?

    0 0 Отговор
    Ако ли грешка ? / Опять ошибка?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Сандо

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Иво":

    Прекръсти се на ОВИ,защото всичко виждаш наобратно.
  • 42 ха ха

    1 0 Отговор
    и как триенето на коментари ще помогне на счупената държава ?

    Коментиран от #48

  • 43 Хххххххххххх

    1 0 Отговор
    Поне си признават открито кой им заповядва.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 граф Монте Кристо

    0 0 Отговор
    Бочо извади козовете и взе да цака,предизборно,вади компромати и разчиства главните капии от ппдб-арските тюфлеци.Да няма учудени когато още преди изборите всички важни постове бъдат поверени на бойковисти,за да гарантират пълна гербо-депесарска победа.Митниците също им трябват,от там падат едри пари,и особено важно че са кеш,топли като милинки,нали никой не мисли че каналите ще бъдат ликвидирани,баш-мафиоти да заколят кокошката ,която снася златни яйца.А от гледна точка на козяк,боко си е най-подходящ предвид подготовката за мащабна война с участието но нато,респективно и на България,трябва фашистка диктатура ,която да проведе мобилизация и изпращане на повечко българи на фронта.
  • 46 ...

    0 0 Отговор
    Зависи, кой как тълкува, счупеното носи късмет, а за други счупеното нвма как да стане цяло. Марийкиното си е лесно, ще си отиде в Брюксел, има дебели връзки. Трябва да благодарят на Баце, че ги пусна и си взеха екстра съпрузи, чужденци, а вие тук се молете на този и онзи. От запада по хубаво няма. Подредени държави. Усмихнати и щастливи хора по улиците и на работните си места.
  • 47 да обобщим

    0 0 Отговор
    Сглобката счупи държавата
  • 48 хванати в крачка

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "ха ха":

    Като прикрият действителността и какво мисли народа за управляващите и обслужващите ги журналя.