Last news in Fakti

15 Април, 2024 13:00 1 314 11

Джендъри и бели мечки

  • бели мечки-
  • джендъри-
  • северен полюс-
  • климатични промени-
  • климат-
  • мнение

Понастоящем се изпълняват около 80 проекта, свързани с климатологията, екологията, икономиката, здравеопазването, културата, сигурността, грижата за населението на Крайния север

Джендъри и бели мечки - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Основни направления в дейността на Арктическия съвет са опазването на околната среда и устойчивото икономическо развитие на полярния регион. Организацията е основана през 1996 год. В нея членуват Дания (заедно с Гренландия и Фарьорските острови), Исландия, Канада, Норвегия, Русия, САЩ, Финландия и Швеция.

Многогодишната дейност е ползотворна. Въпреки че в хода на преговорите представителите защитават своите национални интереси, в края на краищата те съумяват да съгласуват общи взаимозгодни решения.

Понастоящем се изпълняват около 80 проекта, свързани с климатологията, екологията, икономиката, здравеопазването, културата, сигурността, грижата за населението на Крайния север.

Благодарение на съвместната работа полярните области се изчистват от радиоактивни и опасни химични отпадъци, селищата биват захранвани от източници на алтернативна енергия, транспортът на хора и товари става по-безопасен. Взимат се мерки за преодоляването на проблема с недостига на специалисти в отдалечените райони.

Подписани са споразумения за сътрудничеството в спасителните операции, за укрепването на международното научно сътрудничество и т.н.

Под егидата на организацията са създадени Арктическият икономически съвет и Арктическият форум на морските гранични служби.

Важен е проектът за цифровизация на културното наследство на малките народи. По този начин е съхранен езикът на горските юкагири (самоназвание: одул, вадул – «могъщ». Един от най-древните етноси в Североизточен Сибир. Неговите представители живеят основно в селата Нелемное и Зирянка в Якутия. Занимават се с лов и риболов, развъждат кучета (нямат други домашни животни).)

Зачитането на интересите на съседите, сътрудничеството в науката и икономиката – това е залог за мир и благоденствие. Защото със съвместни усилия може да се сторят много добри неща за природата и обществото (а с такова разбиране и преходът към ноосферата е постижим).

Някои възприемат реалността другояче. САЩ открай време не крият апетитите си за богатствата на Сибир и Крайния север. Оспорват правото на Русия да контролира Северния морски път. Претенциите не са основани на юридически доводи и някаква логика, ала това никога не е смущавало янките.

Смисълът на глобализацията е, че ако чуждият национален суверенитет препятства стремленията им, милиардерите създават международни структури, с които рушат границите. Или преиначават смисъла на приетите по-рано споразумения. Така по предложение на американските представители в Арктическия съвет (АС) е учредена работна группа за морско сътрудничество. Там усилено предлагат идеята за създаването на регионален наднационален механизъм за управление на арктическите води.

В нашия век реорганизират и поставят под едноличен контрол всичко: ООН, СЗО, ОЗХО и т.н. по реда на номерата. Организациите, основани някога за мирното съвместно съществуване на нациите и за тяхното развитие, сега са използвани като оръжие срещу идеите за държавна независимост и за лична неприкосновеност.

Англичаните следват свой път към северните ширини. Те обявиха намерението си «да заемат водеща позиция сред страните, нечленуващи в АС».

Понастоящем Великобритания заедно с 12 други държави и 25 организации влиза в групата на наблюдателите в Съвета. Там са също Швейцария и Италия. Други известни полярни образования, като Албания, Бруней, Йемен, Черна гора и С. Македония, очакват покана да се присъединят към агитката. Подходът е действен: нямаш ли достъп към някакво сдружение, създай му алтернатива и го замени, стъпчи конкурентите в тълпата… И ще бъдеш пръв.

От 2022 год. западните представители в АС отказват да общуват със своите руски колеги. Дейността на работните групи е прекратена, много проекти са спрени.

Глобалистите опитват да изолират северния съсед от общността на учените и специалистите. Но как можеш да отлъчиш огромното и мощното?

На Руската федерация принадлежат 40 процента от територията на Арктическия регион. Страната активно разработва тамошните залежи на полезни изкопаеми (70% от добивания нефт и газ са от Крайния север). Разполага с най-големия флот от ледоразбивачи. Изгражда инфраструктура по крайбрежието.

Страната винаги се е стремяла да спазва международните споразумения и стриктно изпълнява поетите ангажименти. В АС нейните представители до последно опитваха да спасят организацията. Това не бе оценено. През февруари 2024 год. руснаците обявиха, че няма да приемат ограничаването на правата им. Според някои източници те обмислят възможността да продължат работата в полярните региони заедно с дружествените държави от Евразийския икономически съюз и БРИКС.

Подобен развой на събитията отговаря на интересите на Китай, който отдавна търси начин да получи къс от стратегически важния Север.

Западняците свършиха работата си и по навик кривнаха наляво. В момента Арктическият съвет е председателстван от Норвегия и неговата официална Интернет страница е изменена в съответствие с националните вкусове… Украсяват я пъстри картинки с призиви за джендърно равенство и феминизъм в ледената Арктика.

Джендърите превзеха политиката, науката и училищата. А тези, които им плащат да тровят мозъците и душите на хората, готвят война. Чуждите богатства не им дават покой.

Генералният секретар на НАТО вече открито заявява за включването на полярните области в сферата на интереси на Алианса.

До 29 март ще продължи учението Ice Camp (ICEX) на американските военноморски сили в морето Бофорт (край Канада и Аляска) – там те отработват завладяването на руска територия. Участват подразделения, разгърнати в региона, и атомните подводници «Hampton» и «Indiana».

Паралелно в северната част на Аляска се провежда тренировката «Arctic Edge», в която щатски и норвежки командоси отработват десант в тежки зимни условия при поддръжката на реактивни системи за залпов огън HIMARS.

В Северна Норвегия неотдавна приключи учението «Nordic Response» с 20000 военнослужещи от 13 натовски страни (Швеция е изпратила там 4000 човека, а Финландия – 4500). Веднага след това в същия район започна «Арктическият удар» - със сили, прехвърлени от Аляска.

Войната трябва да бъде предотвратена. И още нещо е ясно… Националните и международните институции в сегашния си вид са не само безполезни, но и опасни. Тях ги обезценяват и извращават умишлено. Срещу нас.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    22 4 Отговор
    В Сибир храним белите мечки с дж,ндъри
  • 2 време е

    15 3 Отговор
    "Джендърите" да разберат какво е да ги подгони мечка,па било бяла ли, кафява ли,няма значение-ще им подейства отрезвяващо и ...очистително,мдаммм!
  • 3 Полет над кукувиче гнездо

    4 1 Отговор
    Всички луди на борба за мир...
  • 4 Сила

    5 8 Отговор
    А, ЕнгенерА е почнал да пие и в понеделник......???!!!??? Или не е спирал от петък......???!!!??? МОМЧЕ, ПРЕДУПРЕДИХ ТЕ, СПИРАЙ ПИЕНЕТО ПРЕВАНТИВНО ПРЕДИ ДА ЗАКЪСАШ....... и ето, резултата налице ......!!! Ще те уволнят от ВИК Перник и кво прайме тогава???!!!???
  • 5 Само питам

    4 8 Отговор
    Да публикувате писанията на инженера част от назначената му терапия ли е? Вие сте големи хуманисти!

    Коментиран от #7

  • 6 ХАХАХА

    5 3 Отговор
    Много добра статия . Някой списувател да каже какви ги мисли световния джендър за Русия. Представям си есенните, как прегръщат джендърството . Да паднеш от смях.
  • 7 Сила

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    ХА ХА ХА ХО ХО ХО ХИ ХИ ХИ...... МНОГО СИ ДОБЪР(А)....... СВАЛЯМ ТИ ШАПКА, НЕ СЕ БЯХ СМЯЛ ТАКА..... ПРАВО В ДЕСЕТКАТА...... ХА ХА ХА...... БРАВО
  • 8 врете

    3 5 Отговор
    копейки 😚
  • 9 Къде отиваш

    5 3 Отговор
    Крайно време е да се зададе въпроса: Как да се спасим от джендъризма и либерастията? Русия е една от страните, където тези явления са в категорията на престъпленията. Става ли ви ясна картинката за войната в Украйна?

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Сила

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Къде отиваш":

    С президент джудже педофил с неясен произход и маниакално шизофренични отклонения??? ИНТЕРЕСНО РЕШЕНИЕ...!?!
  • 11 김참시오

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Къде отиваш":

    Не става ясно нищо! Най малко, защо Великия Пълководец ПуSSин обича да гали малки момченца по коремчетата? Това да не е някакъв древен руски анти-жендърски ритуал?