Last news in Fakti

10 Юни, 2019 14:15 1 009 0

ЕТЕМ България ЕАД успешно приключи проект „Интегрирана програма за специфични обучения“

  • етем-
  • проект-
  • финализиране

Проектът цели подобряване на качеството на работната сила и създаването на условия на устойчива заетост в компанията

ЕТЕМ България ЕАД успешно приключи проект „Интегрирана програма за специфични обучения“ - 1

В началото на месец юли 2019 г. ЕТЕМ България ЕАД ще приключи успешно важен вътрешен проект за повишаване на производителността на труда и адаптивността на служителите в компанията. Проектът е финансиран от Европейския съюз и предоставя възможност за специфични за компанията и работните процеси обучения, които от своя страна да създадат условия за устойчива заетост.

В България липсата на подготвени кадри продължава да е сред водещите проблеми в различните индустрии. Затова инвестирането в професионалната квалификация на служители и тяхното кариерно развитие са сред основните приоритети на компанията, заложени и в стратегията ѝ за развитие на пазара. ЕТЕМ България ЕАД не спира да развива своята политика за обучение на своите кадри, съобразено с конкретните потребности на различните длъжности в производството. Това от една страна гарантира по-високо качество на предлаганите продукти, а от друга води до създаването на качествени и устойчиви работни места.

Сред основните цели, които си постави проектът „Интегрирана програма за специфични обучения в ЕТЕМ България ЕАД“е предоставянето на устойчиви и качествени възможности за кариерно развитие и продължаващо обучение на 125 служители на компанията, заети в основните организационни и производствени процеси. Успешната реализация на проекта дава една добра професионална база за създаването на качествена и дълготрайна заетост в компанията. Това от своя страна спомага за постигането на висока конкурентоспособност на дружеството в условията на глобална конкуренция.

За целите на проекта са разработени и приложени специални обучения, съобразени с реалните потребностите на работните процеси, места и изисквания на работодателя в различни области. Сред проведените обучения заема съществено място това по „Бизнес развитие“, което цели да подобри управлението на бизнес процесите в компанията и развитие уменията на служителите в областта на бизнес планирането и бизнес развитието в динамична икономическа среда. Важна част от проекта са езиковите обучения на 80 служителя в областта на английски, гръцки и немски език, които са съществени за подобряване на комуникативните умения на служителите в среда на общуване с чуждестранни партньори, колеги и клиенти. По проекта са проведени производствени обучения – „Производствено планиране“, „Производствена електропневматика“ и „Програмируеми контролери“за адаптиране, надграждане и развитие на специфичните умения на служителите в силно иновативна и динамична производствена среда с висока добавена стойност.

Проектът „Интегрирана програма за специфични обучения в ЕТЕМ България ЕАД“ спомага съществено за подобряването на качеството на работната сила и създаването на условия на устойчива заетост на служителите на компанията. Той е финансиран с помощта на Европейския Социален Фонд по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 г.Процедура BG05M9OP001-1.022 „Специфини обучения“ по Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG05M9OP001-1.022-0114-С01.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА