Факти.БГ

Спасиха трима от закъсала лодка в морето

Инцидентът се е случил на четири километра от плажната ивица в Крайморие

Константин Карагьозов

Бедстваща лодка с екипаж от трима души изправи на нокти спасителите на плажа в Крайморие. Двама мъже и една жена излезли на разходка в морето вчера по обяд. Около 15.00 часа групата решила да се прибере, но двигателят на лодката не могъл да запали. Екипажът грабнал наличните гребла и опитал да раздвижи лодката. Плавателният съд бил на около 4 километра навътре в морето и от плажа не се забелязвал с просто око, пише "Грамофона".

Пръв от ивицата спасителят Васил Алексиев видял с бинокъл, че групата не успява да се придвижи. В същото време в морето се появила вълна с височина над метър. „Течението започна да ги влачи в посока Бургас, а те бяха срещу остров Света Анастасия. Видях, че на борда има жена и групата не може да се оправи с лодката. Веднага се обадих на концесионера на плажа Николай Димитров и обясних какво се случва“, разказа пред "Грамофона" спасителят Васил Алексиев.

Буквално за минути Димитров и колегите му сложили спасителни жилетки, грабнали въжета и потеглили с джетове към бедстващите. Ситуацията по думите на спасителите въобще не е била за подценяване, защото времето рязко се е влошило.

Водните спасители предупреждават, че морето през септември е приятно за къпане, но доста променливо.

Бургас / България