Last news in Fakti

14 Юни, 2018 20:06 3 808 25

Борисов: Щеше да е предателство да се срещна с Иванов

  • бойко борисов-
  • георге иванов

Борисов отговори на въпрос за критиките от страна на президента Румен Радев

Президентът Георге Иванов знае прекрасно, че единственото, което искаме за Македония е европейска интеграция, влизане в ЕС и НАТО, просперитет и свързаност. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти на летището в София по повод отказа да се срещне с македонския президент Георге Иванов.

„Когато беше боят в парламента на Македония тогава първият, на когото се обадиха и президентът Георге Иванов, и Зоран Заев и Никола Груевски, бях аз. Направих всичко възможно да помогна да се реши въпросът мирно“, посочи той.

„Към президента Георге Иванов винаги съм се отнасял с огромно уважение“, заяви Бойко Борисов. „Винаги във всяко свое изказване съм започвал с това, че по никакъв начин не се месим в работата на институциите на Македония, в спора за Гърция за името“, обясни той и изтъкна, че този спор продължава десетилетия и блокира Македония.

Винаги сме подкрепяли Македония, във всичко, обяви той.

Нещо повече, опозиционните партия и в Македония и в Гърция, лидерите им, са мои приятели. Те са от Европейската народна партия. Ние на срещата на върха настояхме те да не пречат на договора, добави Борисов.

И Алексис Ципрас и Зоран Заев са смели премиери. За смелостта и за рисковете, които са поели, им свалям шапка, отбеляза Борисов.

Не искам никой да омаловажава труда ми, нито този на комисаря Йоханес Хан. И Доналд Туск, и Могерини, и Жан-Клод Юнкер и целият ЕС положихме огромни усилия да се постигне този прогрес, добави Борисов.

Всички положихме страхотни усилия, за да се придвижи този процес, обяви премиерът.

Щеше да е предателство, ако след срещата за 120 секунди между премиера Заев, външния министър и президента Иванов, аз днес да се срещна с него. Затова прецених, че днес не е момента, категоричен бе Бойко Борисов.
След срещата Заев-Георги Иванов нямаше как аз да го посрещам президента с фанфари, не днес е денят, отсече Борисов.

Това е негово право. Той това прави напоследък, така че аз няма да се вкарам в тази тема. Така Борисов отговори на въпрос за критиките от страна на президента Румен Радев.

Той е негов гост, не е мой, ако беше мой и щях да го приема. И аз по този начин показвам отношение към моите колеги Заев и Ципрас, които са храбри, смели и отговорни, заяви Борисов.

Ние се натикахме днес в скандал, който въобще не е наш, коментира още премиерът.

Положихме такива усилия да се подпише договор. Вродената ми скромност ме подтиква да кажа, че поколения политици преди мен не го направиха. Ако името се утвърди, ще седнем и ще променим и в нашите договори името и ще го пуснем за ратификация в парламента. Моята тактика е по всякакъв начин да се отдалечим от спора, да не се почувстват нито едните, нито другите, че някой по-голям, по-умен..., каза Борисов.

И ние като председатели на Съвета на ЕС също помогнахме. От кое да бягам аз сега, като знам месеци наред какво ни струваше на всичките. Нека преспим и обмислим пак, нека в самата Македония си решат нещата, каза още Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ооооооо

    61 22 Отговор
    Явно не става да си голям, ако си ял филии с мас, скъсани гуменки, вадене на картофи и хранене на прасета. Доказателство за това е Германия, която след две загубени войни е локомотива на Европа. Нейните внуци и правнуци на графове, маркизи, императори и др. са в управлението на основните партии - начертали бъдещото на нацията за столетия напред. Е, малко се поизложи електората през последните години, увличайки се по левите идеи на една ялова комунистка, но ще се наложи да минат през своята Голгота и ще се върнат в правия път..
    Та нашият селски бек няма къде да не се забърка в скандали или неуместни решения. То не бяха АЕЦ, Южен поток, тангенти, дъги, разпадащи се магистрали, джендърската Конвенция, оставки на негови министри и калинки.. И винаги той за нищо не виновен! Това е позицията на един страхливец! И онзи ден върна здравния министър, за да спре зараждащия се огромен протест на майките..
    Та, как искате тоя Винету да вземе правилно решение? Какъвто той - такива му и съветниците, такива му и решенията.
    Алчност за власт, позьорство, показност - това не прави един цървул политик!

    Коментиран от #2, #5, #24

  • 2 SAAB

    39 10 Отговор

    До коментар #1 от "ооооооо":

    + + +
    Сега ще вдигне кръвно.....:)
  • 3 Бесен Язовец

    40 12 Отговор
    Ха-ха-ха хахахаха нали е ,, рицар" от няколко дена и се взима на сериозно хахаха ,,СЪР БОРИСОФФФ ХА-ХА ХАХАХА ХОХОХОХОООО мъж на ЧЕСТА ХАЙ
  • 4 Све

    53 12 Отговор
    Предателство е да стопираш всичко добро за народа и държавата.
    Предателство е да се унищожава народа толкова дълго.
    Предателство е ТАКИВА ПРЕСТЪПНИЦИ да ни управляват ВМЕСТО ДА СА В ЗАТВОРА
  • 5 1111

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "ооооооо":

    До колкото знам беше социалния министър но съм съгласен с другото.
  • 6 патриотъ

    38 7 Отговор
    Вродената скромност на тиквата му пречи въобще да мисли и все се набутва между шамарите и прави гаф след гаф!Оправи целия свят,само собствената си държава не може да оправи!А пък я му вижте словореда-това да искам,не мога да подредя толкова глупости на едно място и по такъв идиотски начин!Жална България!
  • 7 Позорно и Срамно !

    37 8 Отговор
    Предателство към кого ве Бокооо !?!? Ти явно не служиш на българския народ, а на други народи и господари !
  • 8 Андрей

    25 9 Отговор
    Я по-добре всички ние да му се „махаме от главата”
  • 9 Петко Войвода

    28 11 Отговор
    Тоя Евро кавал има наглостта да говори за предателство, че имали по голям предател на родината ни от тоя дудук.
  • 10 1111

    20 2 Отговор
    Ще се повторя но смятам че съм прав. Гърците си решиха проблема с името на Македония като я отделиха от тяхната южна част но в северната част влиза и пиринска област за която Македония имаше претенции така че нашите управници трябва да вземат отношение спрямо новото име. Тука няма нищо руско и комунистическо а само българско което трябва да се реши сега за да няма изненади в бъдеще.
  • 11 ХайСикТер

    19 12 Отговор
    А че тая тиква отдавна ни е предал на САЩ и оная зиг-хал Мъркел! Рано или късно ще плащат със най-милото си....
  • 12 Антисоциалист

    8 17 Отговор
    Господа, да видим какво е и какво може.
    Името "Северна Македония" е компромисно решение, но е по пътя напред за македонския народ.
    Сегашното име "Бивша югославска република Макетодия" е много по-лошо - то е от пътя на провала.
    Само "Македония", както и на мен ми се ще! засега не може да е...
    И да има право Македонският народ да избира сам името на държавата си - обратното е несправедливо, македонският народ няма толкова могъща държава, та да наложи на други държави да я признаят под това име. Това е действителността, и отказът от стъпката напред е не само вреден, а и още по-несправедлив. Македонците да останат пред света "бивши" маредонци! Това е повече от несправедливост -тпова е сегашната гавра!
    Македонският Президент действа вредно за македонския народ, но няма причина нашият Премиер - спомогнал за стъпката напред в решаване на международния проблем, да се намесва във вече напълно вътрешния македонски проблем и с това да придава полит-тегло на вредителя на Македонския народ.
    Прав е Премиерът ни - обратното би било предателство.
    И не само към Македонския народ, а и към нашия, та и пред врага им.

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Прост

    16 6 Отговор
    по-прост, най-прост, Борисов
  • 15 Минчо

    12 6 Отговор

    До коментар #12 от "Антисоциалист":

    Ти пък откъде изскочи? Какъв македонски народ те блъска и кой ще му даде право да избира името си? Да не би да е проведен референдум? Ти си недоразвит като лидера си. Гърците могат да се месят във "вътрешния" македонски проблем, наш Боко не може. Хората ти казват, че в Северна Македония влиза и пиринския край, а ти ми разправяш, че това не било работа на Боко. И как разбра, че Президента на Македония вреди на народа който го е избрал? Може ли да обясниш къде, в какво и как е спомогнал Борисов за решаване на който и да е въпрос? Ако вземеш да се позамислиш малко ще разбереш, че идола ти е обикновен страхливец и можеше да се срещне с госта и да му каже същите изречения, които смутолеви за оправдание. Истината е, че без разрешение банкянския тлъстяга не смее да предприеме каквото и да е действие.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Реалист

    16 4 Отговор
    Хаджи Бойко Борисов , пак се наведе на
    "началниците" от Брюксел !
  • 18 Българин

    6 11 Отговор
    Естествено е, че русофилите, които още през 1934 година признаха под диктовката на Москва македонска нация и език, а през 1946 година репресираха сънародниците си в Пиринска Македония да променят народността си на "македонска", да са против. Никъде в света няма подобен пример, когато за да се угоди на чужда държава се провежда отродителен процес. А след това русофилите се обиждат като ги наричат национални предатели.
  • 19 вижся

    6 3 Отговор
    съсипа държавата махай се от власт
  • 20 Някой си

    5 6 Отговор
    Ама много сте умнички всички, бе! Май на всички ви се иска да сте на мястото на Борисов, а? Така ще оправите България, че.... Я се занимавайте с това от което разбирате, ако изобщо има такова и оставете тъпите коментари! Големи политици се извъдихте...
  • 21 Боко Мазника от БРЕГ

    7 4 Отговор
    Най–големите глупости в България ги говори Бойко Борисов!!! Но няма как, да каже нещо друго, защото е неграмотник!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ!!!
  • 22 въх

    6 4 Отговор
    Ясно е , с огне-бореца нещата вече приключват . Ясна е също , че се разчита на отрицателния вот и резултатът ще бъде постигнат. Пожарникаря се опитва с АЕЦ и тръби , целувки и извинения да удължи срока си на годност ...но е приключен ! Приключен е и по двете линии Запад-Изток .....
    Защото е неук , невеж и поставен ! Това обаче ,което ще се случи е само смяна на гумата !....:) Не се ли затворят инкубаторите на ромеи , не се ли наблегне на здравеопазване , съдебна система и образование .....затриването ни е обозримо ! 
  • 23 ПЕЕВ

    2 4 Отговор
    БОЙКО НАЙ ДОБРИЯ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК ЗА СЕГА.

    Коментиран от #25

  • 24 България

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ооооооо":

    Браво за коментара !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове