Last news in Fakti

21 Ноември, 2017 10:21 4 452 3

Рекордни цени на имотите в Париж

  • париж-
  • цени-
  • жилища
Рекордни цени на имотите в Париж - 1
Снимка: Shutterstock

В 12 от парижките райони средната цена на квадратен метър жилищна площ за октомври е била 9170 EUR, сочат данните на компанията LPI-Se Logen. Извън столицата този показател е достигнал 3970 EUR/кв.м., което също е рекордно ниво. Също така във всичките 20 района се наблюдава ръст от 8% на годишна база. Най голямо поскъпване се регистрира в 18-ти, 6-ти и 4-ти.

Тенденцията на поскъпване се дължи най-вече на високото търсене. Ръстът при продажбите е 7% на годишна база. И определено този показател ще нараства като се има предвид, че градът ще е домакин на Олимпиада 2024. Влияние върху цените оказват и фактори като избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ, решението на Великобритания да напусне ЕС и избирането на Емануел Макрон за президент на Франция. И малко вероятно е новото строителство да намали търсенето и съответно да доведе до обезценка на този тип имоти.

Високите цени на апартаментите промениха и профила на купувачите. Отчитайки, че средната цена на подобен имот е 446 980 EUR, то 46% от клиентите са лица с високи доходи. Двойно е намалял броят на купувачите със средни доходи – от 13.9% на 6.8%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 statistikus

    17 3 Отговор
    ами високи са друг път заблуждавате ! Питайте всеки празноджобец и той ще ви каже , че в центъра на Париж е по-евтино от Лулин...и че вместо в София панелка ще си вземе замък там...може и два...
  • 2 Станчо куфара

    3 0 Отговор
    някой ми се струва ще ревът в най скоро време !!!
  • 3 Една

    0 0 Отговор
    Много е скъпо.Района оказва голямо влияние заради разлличната цена на земята.Хубава къща в хубав район е над милион и половина.евро.Селянина с Лулина да си стои в кочината срещу Филиповци и да не става смешен от злоба.