Last news in Fakti

12 Юни, 2019 06:21 2 278 7

Нотр Дам де Пари с нов проект за възстановяване

  • нотр дам-
  • франция-
  • катедрала
Нотр Дам де Пари с нов проект за възстановяване - 1

Катедралата Нотр Дам де Пари, която беше опожарена, вече има няколко идеи как да бъде възстановена. Едното предложение е на компанията Vincent Callebaut Architectures, а другото – Eight Inc. Последната компания предлага възстановяване на кулата и покрива от стъкло. Всички декоративни елементи, включително статуи, ще бъдат пресъздадени от стъкло и ще бъдат осветени през нощта, което ще придаде на катедралата наистина впечатляващ облик.

Фирмата Dezeen, проектирала първите магазини на Apple, предлага да се използва структурно стъкло, което ще позволи изграждане без подпори, които да нарушат прозрачния ефект.

След като френското правителство обяви конкурса за дизайн и петгодишния срок за възстановяване на катедралата Нотр Дам, последва нещо реакция, включваща отворено писмо, подписано от над хиляда учени и куратори, които твърдят, че е необходимо повече време. Френският Сенат се събра и реши, че катедралата трябва да бъде възстановена точно така, както е била.

„Потвърждавам, че Френският Сенат е решил, че катедралата трябва да бъде възстановена, както изглеждаше точно преди пожара и че трябва да бъде съобщено, ако строителят иска да промени материалите, използвани преди пожара”, заявяват от Френския Сенат.

Нотр Дам де Пари с нов проект за възстановяване

Нотр Дам де Пари с нов проект за възстановяване


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Meganoob BG

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Патриарх Неофит":

    Нямат пари хората. Бедни католици. Да вземат да помолят Северна Корея за дарения по-добре.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ААА

    1 1 Отговор
    Както казваше моя баща , лека му пръст - Някои хора искат дървен чук в главата.
  • 7 Пръв французин

    4 0 Отговор
    Понеже църквата в париж е световна светиня нека дружно да дадем, да дарим на Париж от залъка си, всеки да даде по левче, да вдигнем църквата, че да има къде да ходят туристите и да си наливат пак паричките в парижкото кметство!