Факти.БГ

Задържаха пловдивски дилър, размахвал нож пред полицията

Притежаващият богато досие Хамди Стойков се държал невъздържано пред униформени в Асеновград

Константин Карагьозов

Известният пловдивски дилър Хамди Стойков, по известен като Шарения, е задържан в пловдивския арест, научи "Трафик Нюз". Той е със 72-часова прокурорска мярка, след като се е размахвал нож и пред районното управление в Асеновград, заплашвайки дежурните полицаи.

В четвъртък вечерта Стойков се появил с голям нож пред полицията и започнал да заплашва служителите. Получил предупреждение да остави хладното оръжие, но вместо да изпълни разпореждането, той побягнал. Полицейски патрул тръгнал след него и след кратко преследване из града, униформените настигнали беглеца. Стойков оказал съпротива и се наложило полицаите да използват физическа сила, за да го обезоръжат и да му сложат белезниците. Тъй като се държал изключително неадекватно, Шарения бил отведен в Центъра за психично здраве. По-късно бил преместен в ареста.

Очаква се да му бъде поискана постоянна мярка "задържане под стража".

43-годишният мъж има няколко присъди за разпространение на наркотици. Последно той излежа 6-годишна присъда, след като бе заловен на Асеновградско шосе с 50 грама кокаин, припомнят още от "Трафик Нюз".

В подземния свят Хамди е познат с прякора Шарения заради големия брой татуировки, които покриват тялото му.

България